2023-11-15 734 views
將軍澳新都城日式拉麵居酒屋三代目店內環境以紅黑色調為主,餐廳有卡位提供,採用開放式廚房設計,客人可以看到即煮過程。餐廳主打拉麵,亦有拌麵、丼飯、炸物、燒物、一口壽司等提供。薯仔沙律 鹽麴枝豆日式薯仔沙律綿密,味道酸酸甜甜,令人胃口大開。枝豆高纖高鉀,熱量很低,可以平衡飯餐營養。 唐揚豆池魚日本豆池魚細細條,十分厚肉,炸透後可以連骨吃,炸魚仔可以點上特製醬汁,酸甜有致。海之天婦羅海之天婦羅包括有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉及金菇,天婦羅炸漿很薄,海鮮入口依然可以嚐到其鮮甜味。宮崎辛麵宮崎辛麵其實是帶辣味烏冬,配料有大量椰菜、肉碎及蛋,入口熱辣辣,感覺飽肚溫暖,是值得推介的comfort food。豚肉醬油魚介拌麵這個拌麵有多種食材,包括櫻花蝦、紫洋蔥、筍絲、木魚粉、帶皮叉燒等,將雞蛋與麵條拌勻,口感層次豐富。
餐廳主打拉麵,亦有拌麵、丼飯、炸物、燒物、一口壽司等提供。

薯仔沙律 鹽麴枝豆
日式薯仔沙律綿密,味道酸酸甜甜,令人胃口大開。

枝豆高纖高鉀,熱量很低,可以平衡飯餐營養。

唐揚豆池魚

2023-11-14
$240 (Dinner)
2023-11-12 176 views
今日同呀媽行街去開新都城,佢話想食日本野,於是試左呢間三代目,點知有驚喜😄我地入到去未到晚餐時段,所以仲可以有午餐優惠,於是叫左個叉燒烏冬,佢配個小食同一杯野飲,小食我地叫左加州卷同鮮橙汁。個烏冬係用爐熱住成個碗,愈食愈熱,感覺良好。加州卷味道不錯,橙汁夠凍👍🏻小食方面我地叫左燒饅魚、海膽壽司同燒茄子。燒饅魚夠晒淋,值得一試😋海膽壽司都幾新鮮,幾大舊海膽。燒茄子好夠熱,表面有菜圃同木魚,菜圃唔會太咸,應該係自家制。最後埋單唔洗5百蚊,兩個人黎講算抵食,值得再來😋

Sandaime❤️ Nice gathering place in Po Lam🏮💫..放工想食日本野,日式餐廳×居酒屋確係唔錯既選擇。黎到將軍澳都有既三代目,以紅黑為主調帶點型格又不失居酒屋風格,燈光柔和卡位多,亦設bar 枱位置,極有日本街頭風味,岩晒食飯傾計既好地方。菜式多元化、價錢親民,照顧不同食客口味。有拉麵 Udon🍜,亦有丼飯,主食選擇也不少。小食點左🔸火焰雞 🐥惹味麻辣雞件算嫩滑,加上大量芫茜香💚,夾在一口吃特別有風味;🔸照燒魷魚筒 🦑原隻帶咬勁,加上照燒汁同吃滋味;🔸和風燒茄 大量蒜香加上腍滑厚肉茄子🍆,但少了孜然粉既味道確是有差但也好吃。🔸牛之拼盤 (牛舌,一口牛,牛肉露筍) 🍢不錯既串燒,最愛牛肉露荀,雙重口感,蔬菜爽脆。🔸紫蘇燒豚梅肉拉麵 🐽腩肉肥美,一層肉一層脂肪滿滿油脂香,🍜幼身拉麵。..×××××ש將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1011-13號舖..

亦設bar 枱位置,極有日本街頭風味,

岩晒食飯傾計既好地方。

菜式多元化、價錢親民,照顧不同食客口味。

有拉麵 Udon🍜,亦有丼飯,主食選擇也不少。

🔸照燒魷魚筒 🦑原隻帶咬勁,加上照燒汁同吃滋味;

🔸牛之拼盤 (牛舌,一口牛,牛肉露筍) 🍢不錯既串燒,

最愛牛肉露荀,雙重口感,蔬菜爽脆。

🔸紫蘇燒豚梅肉拉麵 🐽腩肉肥美,

一層肉一層脂肪滿滿油脂香,🍜幼身拉麵。
×××[三代目 -Sandaime]×××
©將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1011-13號舖
2023-11-02 531 views
喺新都城中心一樓盡頭,就有呢一間日本餐廳三代目,之前都行過唔少次,一路都冇時間試吓。今日夜晚就決定同朋友嚟呢度一試!餐廳裝潢都幾別緻,兩至三人的卡座呈現半圓形,有點像半開放式的獨立空間,感覺有種高級感,而且兩人坐絕對好寬敞。鮮海膽$68鮮海膽入口軟滑即溶,帶有淡淡海水鮮味,一啖入口非常滿足。佢嘅壽司飯亦都夠黏性,整得唔錯。燒一口牛 $45一口牛肉質軟腍,有些少韌勁,牛味濃郁,簡單配以鹽和黑椒,已經帶出牛肉的香氣。鹽燒牛舌丼 $108我朋友係衝着牛舌而來,所以見到呢個牛舌丼就二話不說要點了。牛舌即叫即燒,經過燒制的牛舌令到牛油更甘香,口感彈牙,食得出油脂。配上香蔥,更增添爽脆同解膩。味噌甲羅燒 $98蟹膏超級多,鋪滿整個蟹蓋,食前只需將鵪鶉蛋與蟹膏和蟹籽攪拌,佢會配埋白飯同紫菜,在紫菜上面放上白飯同蟹膏醬,每一口都食到蟹籽嘅爽脆同蟹膏嘅鮮味,好好食!海之天婦羅 $118拼盤分別有蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉,我最鍾意就係佢個黑松露帶子,帶子爽彈,有黑松露香,而且整體來說,佢的炸粉非常薄,有酥脆感,唔覺得油膩。蝦天婦羅亦都好新鮮。以整個環境嚟講,我覺得性價比都唔錯。餐廳仲有唔少拉麵選

鮮海膽$68

燒一口牛 $45

鹽燒牛舌丼 $108

我朋友係衝着牛舌而來,所以見到呢個牛舌丼就二話不說要點了。

味噌甲羅燒 $98

海之天婦羅 $118

以整個環境嚟講,我覺得性價比都唔錯。餐廳仲有唔少拉麵選擇,下次都想試下!
  • 味噌甲羅燒
  • 海之天婦羅
  • 鹽燒牛舌丼
2023-10-26 154 views
呢間開咗都一段時間嘅日本居酒屋,餐廳裝修以紅黑設計為主。平時經過都多人。今次平日收工嚟試吓先。😊先嚟前菜,醉漬鮮鮑🍶,鮑魚充滿酒香,咬落煙韌有彈性。一口海膽壽司🧡 呢個份量嘅海膽唔止一啖😍 海膽厚肉鮮甜,呢個下次一定會encore🤩吉列炸蠔🦪,炸到外脆內軟嘅吉列炸蠔,金黃色好靚,size 唔大不過勝在粉唔厚。宮崎辛稻庭烏東🍜,有少少辣嘅烏東煮得軟硬適中,湯入面有啲肉碎,雞蛋花,椰菜等等。豚肉醬油魚介拌麵🐟,好香魚介嘅香氣,加埋蛋黃撈嚟食咸咸地,一啖接一啖🤭蒲燒鰻魚飯🍱,燒過嘅鰻魚好香,飯粒沾咗烤過嘅魚油配埋燒汁,好香口。😋辛燒豚梅肉拉麵🍜,屋企人喜歡食辣,辣油佈滿整個拉麵,怕辣嘅不了😬等食物期間留意到餐廳環境,佈置到真係好似去咗日本居酒屋咁🤭 下次會試埋呢度嘅串燒先😋
醉漬鮮鮑🍶
先嚟前菜,醉漬鮮鮑🍶,鮑魚充滿酒香,咬落煙韌有彈性。
吉列炸蠔

宮崎辛稻庭烏東

辛燒豚梅肉拉麵

醉漬鮮鮑🍶
吉列炸蠔
宮崎辛稻庭烏東
辛燒豚梅肉拉麵
2023-10-19 154 views
天氣轉涼又突然好想食日本野所以黎幫襯佢,門口有好大塊招牌介紹呢個2人餐,其實食物種類都好多而且再加埋壽喜燒,計落其實真係好抵食!不過黎呢度既其中一個原因就係佢既串燒真係實在太出色,特別係牛之拼盤,集合左牛舌,一口牛同埋牛肉蘆筍最受歡迎既食材,而且唔會因為拼盤而用次貨,基本上咬一啖一口牛已經知道佢係用靚牛肉去做,加上燒得岩岩好仲保留到大量肉汁,真心好推介!麻辣荀、鹽麴枝豆、核桃前菜都幾開胃特別係荀,食落辣辣地反而幾刺激味蕾。香蔥吞拿魚卷、天婦羅蠔、南瓜、茄子吞拿魚蓉軟淋冇骨食落都幾鮮味。天婦羅新鮮炸起又冇乜油,食落難得既清新!柚子蜜燒雞翼、燒海蝦五花豚串雞翼真係即燒而且師傅既手勢真係好好,雞肉岩岩好熟而雞皮焦脆,加埋柚子既酸甜更加帶出雞翼既香! 海蝦豚肉串係完全未食過既口感,蝦肉本身爽口彈牙再加埋一層五花豚,食落層次十足又唔會太油膩!壽喜牛肉鍋配拉麵&烏冬去到呢度都飽左7成,但師傅整壽喜鍋真係好有心機,食材全部都有預先處理過再加埋手打烏冬同拉麵,食落勁滿足。食牛肉個陣可以撈埋蛋汁再加入壽喜燒鍋度煮,有蛋既香味更加提升到牛肉既鮮味。仲有一隻蛋我地就放入去湯到煮到半熟再撈冬冬,呢個真係個個星

牛之拼盤

一口牛

麻辣荀、鹽麴枝豆、核桃
前菜都幾開胃特別係荀,食落辣辣地反而幾刺激味蕾。

香蔥吞拿魚卷、天婦羅蠔、南瓜、茄子

柚子蜜燒雞翼、燒海蝦五花豚串

壽喜牛肉鍋配拉麵&烏冬
去到呢度都飽左7成,但師傅整壽喜鍋真係好有心機,食材全部都有預先處理過再加埋手打烏冬同拉麵,食落勁滿足。食牛肉個陣可以撈埋蛋汁再加入壽喜燒鍋度煮,有蛋既香味更加提升到牛肉既鮮味。仲有一隻蛋我地就放入去湯到煮到半熟再撈冬冬,呢個真係個個星期黎食都唔會厭!

食到最尾仲有特濃朱古力雪糕,食完真係捧住個肚咁走。好難得可以食到所有野都岩食既日本餐而個價錢一D都唔貴,真心值得食!

牛之拼盤
一口牛
2023-10-18 486 views
之前有好幾次經過見到間餐廳 出面有個好似居酒屋咁樣嘅setting 覺得幾得意就入去試吓🤣入面啲裝修都好靚 好有特色 係黑紅色為主 但係又唔會太暗餐廳另一面係一個落地玻璃望返商場出面 係呢一區嚟講比較靚嘅餐廳🫨宮崎辛麵烏冬幾煙靭同埋個形狀好特別個湯底係有啲似擔擔麵 小辣嘅 唔係好多湯有少少似撈麵個烏冬係幾有特色海之天婦羅入面有蝦、鯛魚、黑松露帶子、紫蘇葉等等最奇怪有一個係好似麵條 本身以為係金菇個炸漿算薄 唔錯!白鱔串比較薄 入面都有油脂 個面有燒到少少焦香同甜甜地~ 蒲燒鰻魚飯呢個我估係屬於關東嘅鰻魚飯 所以鰻魚肉係比較腍身 而不是脆身~ 但個飯同埋鰻魚都佈滿鰻魚汁 幾好食!鮮海膽外面層紫菜應該係都搽咗啲醬 所以黏黏地 海膽正正常常柚子蜜燒手羽估唔到呢個柚子雞翼最無expectation但係最驚喜!佢滴出嚟嘅雞油都充滿着柚子味 好食呢間餐廳仲有好多其他嘢食 另外仲有啲日式鍋物等等 下次要再嚟試吓☝🏻

入面啲裝修都好靚 好有特色 係黑紅色為主 但係又唔會太暗

烏冬幾煙靭同埋個形狀好特別
個湯底係有啲似擔擔麵 小辣嘅 唔係好多湯有少少似撈麵

個烏冬係幾有特色

海之天婦羅
入面有蝦、鯛魚、黑松露帶子、紫蘇葉等等

最奇怪有一個係好似麵條 本身以為係金菇
個炸漿算薄 唔錯!

白鱔串

白鱔串
比較薄 入面都有油脂 個面有燒到少少焦香同甜甜地~

鮮海膽

鮮海膽
外面層紫菜應該係都搽咗啲醬 所以黏黏地 海膽正正常常

柚子蜜燒手羽

柚子蜜燒手羽
估唔到呢個柚子雞翼最無expectation但係最驚喜!
佢滴出嚟嘅雞油都充滿着柚子味 好食

2023-10-12
  • 宮崎辛麵
2023-10-16 96 views
放工想去居酒屋飲嘢食嘢放鬆下 同事介紹呢一間 喺商場裏面嘅日本居酒屋幾唔錯 今日就去試下啦 裏面舖位好大裝修 好有日式風格 黑紅色座位好多 私隱度亦都好高 坐得幾舒服 呢度嘅日本酒種類多 可以慢慢揀嘢食種類都好多 而且價錢ok今晚就試咗原排海膽配壽司飯 係佢哋嘅新菜式 真係好滿足 海膽份量好多配上壽司飯 同埋紫菜 一次個食 真係大滿足 海膽好新鮮 好鮮甜 啱曬配日本酒飲我就飲咗個金紋世界應純米大吟釀 仲有得揀好靚嘅酒杯添 一路食日本嘢 一路飲sake真係好高享受嗌咗個小食芝士焗蠔芝士好多 焗到香呢度坐得好舒服 服務又週到 都幾鍾意呢度 想同朋友下次再嚟

呢度嘅日本酒種類多 可以慢慢揀

芝士焗蠔
芝士好多 焗到香

呢度坐得好舒服 服務又週到 都幾鍾意呢度 想同朋友下次再嚟
2023-10-14 97 views
此居酒屋 已食過幾次,每次都感到其食物,同埋員工服務都唔錯,過往只顧享用美食,忘了拍照,但今次有準備下,相機食先😆 就可以動手寫食評,讚下 !! 👍環境不錯,有 Bar 枱 及 卡位 今次,要推介下👇呢个 二人餐,呢个價錢 抵食 !! 好好味 👍可能 …… 限時推廣,要品嚐的話,就快手啦 !! 😁.前菜 及 卷物 .燒物 海鲜野菜天婦羅拼盤壽喜牛肉鍋 🍲美國安格斯肥牛 🐮日本拉麵 加 $25 換購 手打稻庭烏冬🍧 甜品 🍨 日本直送 同時,我哋 再加 點選了 😋😋😋服務員 細心有禮貌,值得讚 !! 👍👍👍.食物高質,環境舒適,禮貌服務 !!當然,會継續幫親,支持 !! 💪💪💪

環境不錯,有 Bar 枱 及 卡位

今次,要推介下👇

呢个 二人餐,呢个價錢 抵食 !! 好好味 👍
可能 …… 限時推廣,要品嚐的話,就快手啦 !! 😁
前菜 [三點盛] 及 卷物 [香葱吞拿魚卷]
燒物 [柚子蜜燒手羽,燒海蝦五花豚串]

海鲜野菜天婦羅拼盤

壽喜牛肉鍋 🍲

美國安格斯肥牛 🐮

日本拉麵

加 $25 換購 手打稻庭烏冬

🍧 甜品 🍨 日本直送
[3.7 北海道牛乳雪糕、特濃朱古力雪糕]

同時,我哋 再加 點選了
[整板海膽飯] 😋😋😋

服務員 細心有禮貌,值得讚 !! 👍👍👍
食物高質,環境舒適,禮貌服務 !!
當然,會継續幫親,支持 !! 💪💪💪
2023-10-10
Celebration
Birthday
2023-10-09 126 views
🍜三代目炙牛拉麵湯底好味🤤小編仲飲左好幾啖🤣拉麵唔煮過淋保持有咬口~牛肉勁香牛味👏👏半熟蛋處理得剛剛好要讚👏👏燒白鱔串切得幾大舊·燒得好香·食落陣陣魚香😋芝士牛肉丼芝士味好香~同牛肉+埋飯非常之夾~三樣都鐘意食既你必定要試😍自家製餃子餡料好味~唔會偏濃~係煎得麻麻~餃子皮有啲爛🫣令到賣相扣左小小分燒雞胸軟骨串等左都幾耐下~不過都唔差~雞胸軟骨未必度度有得食~佢仲要唔算好細舊👏脆骨比雞軟骨好味(小編認為)😈盛惠💰$3xx好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ —————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:環境幾好~主色以黑紅為首😃但同時又唔會令到整個場好暗~整體野食係幾滿意~可能同時好多客落單略為等得有點耐~不過好味又值得既🤡
🍜三代目

炙牛拉麵

燒白鱔串
切得幾大舊·燒得好香·食落陣陣魚香😋

芝士牛肉丼

自家製餃子

燒雞胸軟骨串

盛惠💰$3xx

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
今日係寶琳新都城行街 見到呢間日式餐廳 裝修幾特別好有氣氛就入去試試佢👹🔸紫蘇燒豚梅肉拉麵 💰98湯底濃郁 拉麵麵質煙韌🍜配上燒香咗嘅叉燒大大舊 肥瘦適中食落好滿足 另外🥚溏心蛋都煮得啱啱好 值得一試🔹豚肉醬油魚介拌麵 💰92出面少見的拌拉麵 有紫洋蔥櫻花蝦 筍 蔥等配料 份量十足 撈埋一齊食 口感味道豐富😋麵質Q彈 醬汁唔會過鹹 櫻花蝦🦐香氣足🔸海之天婦羅 💰118咩都想試下就嗌咗呢個海之天婦羅🍤 𥚃面有蝦鯛魚 黑松露 帶子墨魚紫蘇葉天婦羅粉漿好薄 炸得香脆 食材都新鮮特別推介黑松露帶子 帶子鮮甜配合黑松露濃郁的香氣 估唔到咁 match 😍🔹芝士培根魚腐卷 💰68日式魚腐皮包上滿滿的芝士培根 外表金黃酥脆 🧀️芝士做到拉絲效果 加埋🥓培根青蔥好香口🔸柚子蜜燒手羽💰38燒雞翼外皮香脆 肉汁豐富 雞肉滑嫩 仲食得到陣陣柚子蜜清香味🍯🔹手作鮮檸雪芽 💰29茶底好香 飲得到新鮮檸檬香味🍋 揀咗少甜啱啱好 解膩一流

🔸紫蘇燒豚梅肉拉麵 💰98

🔹豚肉醬油魚介拌麵 💰92

🔸海之天婦羅 💰118

🔹芝士培根魚腐卷 💰68

🔸柚子蜜燒手羽💰38

🔹手作鮮檸雪芽 💰29
茶底好香 飲得到新鮮檸檬香味🍋 揀咗少甜啱啱好 解膩一流

2023-10-03 82 views
將軍澳(三代目)店舖裝潢日本居酒屋,特式牆有日本開運必勝紅色達摩,彷如置身在日本感覺嗌咗兩客午餐定食超級抵食❣️極上刺身丼+配日替沙律丶鰹魚味噌湯💥帆立貝鮮甜濃郁💥蟹籽帶一絲甜味,口感清脆💥醬漬,肉肥厚嫰滑,醬汁香醇中帶鮮甜味💥吞拿魚蓉,口感豐富,味道濃厚💥日替沙律新鮮青翠,配上酸甜醬汁,更加開胃😋💥 鰹魚味噌湯,口味醇口、帶有一股甜味❣️宮廷六品盛💥海膽柔滑而帶濃郁,帶有微妙的海洋風味💥鮑魚漬鮮甜彈牙,帶微甜醬汁味💥野菜天婦羅,脆爽口感,豐富蔬菜風味,外脆內軟,美味可口💥海鮮天婦羅,外層香脆,內層新鮮海蝦、魷魚、魚鮮甜美味 💥吞拿魚蓉,濃郁鮮香,口感豐富💥加州卷清爽,配日本米軟糯香甜,簡單組合,已經好美味❣️唐揚雞外層酥脆,肉質鮮嫩多汁❣️吉列口感非常酥脆,肉質鮮美
將軍澳(三代目)

嗌咗兩客午餐定食超級抵食
❣️極上刺身丼+配日替沙律丶鰹魚味噌湯

💥帆立貝鮮甜濃郁

💥蟹籽帶一絲甜味,口感清脆
💥醬漬,肉肥厚嫰滑,醬汁香醇中帶鮮甜味

💥吞拿魚蓉,口感豐富,味道濃厚
💥日替沙律新鮮青翠,配上酸甜醬汁,更加開胃😋
💥 鰹魚味噌湯,口味醇口、帶有一股甜味
❣️宮廷六品盛

💥海膽柔滑而帶濃郁,帶有微妙的海洋風味

💥鮑魚漬鮮甜彈牙,帶微甜醬汁味

💥野菜天婦羅,脆爽口感,豐富蔬菜風味,外脆內軟,美味可口

💥海鮮天婦羅,外層香脆,內層新鮮海蝦、魷魚、魚鮮甜美味
💥吞拿魚蓉,濃郁鮮香,口感豐富
💥加州卷清爽,配日本米軟糯香甜,簡單組合,已經好美味
❣️唐揚雞外層酥脆,肉質鮮嫩多汁

❣️吉列口感非常酥脆,肉質鮮美

2023-09-21 193 views
之前吃過北角的三代目覺得不錯,最近行新都城才知原來在將軍澳開了分店,於是在那裏吃晚餐😼.豚肉醬油魚介拌麵 $92拌麵包含櫻花蝦、紫洋蔥、筍絲、木魚粉和慢煮叉燒等10種材料,味道甜鮮惹味😆 叉燒充滿彈性和香氣,拌麵整體口感層次都很豐富,特別喜歡爽口的筍呢!.炙牛拉麵 $98牛肉可選半熟或全熟,半熟牛軟腍充滿油香,真心高質!湯底估計是魚湯,整體不會太油膩👍🏻.燒喜之次 $118日本宮城產,魚肉滑得來是結實的類型,帶海水咸香,點酸汁一流!.火炙帶子一口壽司飯 $48帶子頗大片,面頭放上一小片檸檬,清新感up!! 串燒叫了雞胸軟骨($38)和雞腎($38),兩款都是爽口的類型,過過口癮!

.豚肉醬油魚介拌麵 $92

.炙牛拉麵 $98

.燒喜之次 $118

.火炙帶子一口壽司飯 $48
帶子頗大片,面頭放上一小片檸檬,清新感up!!

2023-09-16 178 views
呢到不論環境,食物,價錢同服務質素都好好,睇得出真係好有心去做而且唔係掠錢又唔飽既舖頭。即使係紙巾都特登用紅色去呼應整體裝修,未食已經被個氛圍吸引到。豚肉醬油魚介拌麵冇咩見過拌拉麵,賣相好靚而拉麵本身好煙韌,加上醬料份量岩岩好,食落唔口渴再加埋櫻花蝦,口感層次一流。一口燒牛肉丼相對平民既菜色但牛肉既生熟度控制得好好,唔會韌或者有筋,加上少少燒汁同珍珠米,食落都好滿足。牛之拼盤(一口牛,牛舌,牛肉蘆筍)叫呢個拼盤就真係好抵食,特別一口牛肉質感軟淋,牛味超濃。牛舌係爽口個種,加上牛肉蘆筍又冇咁油膩,幾鍾意呢個配搭。雞之拼盤(雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)呢個都幾好食同埋雞肉都仲juicy唔係乾哂!海之天婦羅唔同種類海鮮都食到,份量唔會太多太漏,炸醬都好輕身,好好食。火灸帶子,火灸牛一口壽司重點係脆卜卜既紫菜再加上火灸既配料,真係有日本食壽司既感覺。

一口燒牛肉丼

牛之拼盤(一口牛,牛舌,牛肉蘆筍)

雞之拼盤(雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)
呢個都幾好食同埋雞肉都仲juicy唔係乾哂!

海之天婦羅

火灸帶子,火灸牛一口壽司

2023-09-12 174 views
將軍澳三代目餐廳真係一個抵食又高質嘅午餐選擇。佢嘅午市套餐唔貴,仲有好多美味嘅菜式同飲品可以揀選。我今日揀咗宮廷六品盛套餐$178。有海膽壽司丼、鮑魚漬、野菜天婦羅、海鮮天婦羅、吞拿魚蓉壽司丼同加州卷兩件。真係超值啊!每一款菜色都好精緻,令人一試難忘。海膽壽司丼有鮮美嘅海膽味道,鮑魚漬鮮嫩多汁,野菜天婦羅同海鮮天婦羅都炸得香脆可口,吞拿魚蓉壽司丼同加州卷兩件都好新鮮美味。真係一次過品嚐到六款精選菜式,食得好過癮。如果你鍾意刺身,極上刺身井套餐絕對係你嘅首選$188,你就可以享受到吞拿魚蓉、帶子、蟹子同醬漬蠔嘅極上刺身。佢仲配埋日替沙律同鰹魚味噌湯,真係一個豐富嘅餐點。每一片刺身都味道鮮美。加上清爽嘅沙律同濃郁嘅味噌湯,真係令人滿足。另外仲叫咗鮮海膽天婦羅$88。佢嘅天婦羅炸得香脆,外層金黃酥脆,入口後露出鮮美嘅海膽。每一口都有濃郁嘅海膽味道,令人回味無窮。

每一款菜色都好精緻,令人一試難忘。