SAVVY

2022-11-15 501 views
話說同朋友行過,諗住試吓….無諗過一間酒店嘅餐廳服務係咁差,有位著西裝既女士服務態度真係刷新我地體驗,問佢嘢都好似唔多想答之餘,仲要比面色我哋睇…😒😒😒食物唔係差,但咁嘅服務真係唔會再回頭…同朋友研究過,著得西裝嘅應該都係話到事,無諗過係咁嘅體驗😡😡😡朋友本身都覺得食物幾特別,由其係冬陰公湯,但成餐飯比果位女士影響晒,連相都無影,快快食完走…坦白講,價錢唔算平,但如果係咁嘅價錢要受人氣就免啦!各位諗清楚係咪值得為咗餐飯受氣🤬🤬🤬🤬
話說同朋友行過,諗住試吓….
食物唔係差,但咁嘅服務真係唔會再回頭…

坦白講,價錢唔算平,但如果係咁嘅價錢要受人氣就免啦!
各位諗清楚係咪值得為咗餐飯受氣🤬🤬🤬🤬
♨️SAVVY尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖@savvyhongkong ♥️環境係靚嘅,門口係酒吧區,行去入邊食東南亞菜為主及semi buffet, 我哋揀咗散叫冇食buffet,叫咗支香檳,食物算細碟而且員工服務真係好一般,兩者也絕對有改善空間🔷Alberto Prosecco Brut好普通嘅一支香檳🔷Sea Scallop and smoked salmon 啲菜好新鮮🔷Pad Thai泰式炒粉,又係勁細碟🔷Roasted Thai herb chicken 燒雞有質素🔷Singapore satay chicken一半牛一半雞串燒好食🔷Mango sticky rice係好食但太孤寒了,芒果少得可憐🔷Fish finger唔係十分之好香脆🔷Choy sum 蒜蓉炒菜炒得唔錯,有鑊氣🔷Indian thali set 呢個擺盤好靚,而且雞同蝦都好食,但實在太少太細份食物:7.3/10抵食:7/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #
♨️SAVVY
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖
@savvyhongkong

🔷Alberto Prosecco Brut
好普通嘅一支香檳
啲菜好新鮮
🔷Pad Thai
泰式炒粉,又係勁細碟
🔷Roasted Thai herb chicken
燒雞有質素
🔷Singapore satay chicken
一半牛一半雞串燒好食
🔷Mango sticky rice
係好食但太孤寒了,芒果少得可憐
🔷Fish finger
唔係十分之好香脆
🔷Choy sum
蒜蓉炒菜炒得唔錯,有鑊氣
🔷Indian thali set
呢個擺盤好靚,而且雞同蝦都好食,但實在太少太細份

食物:7.3/10
抵食:7/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #尖沙咀美食 #食在尖沙咀 #tsimshatsuifood #東南亞菜 #香檳 #champagnewine #芒果糯米飯 #燒雞
海港城港威商場經常經過,但每每都沒有留意這個黑黑的門口,一直以為是間高級Salon ,到朋友介紹在這裡吃飯,才知原來是食店。走進大門內,是酒吧的部分,感覺相當Relax 再進入內才是進餐的地方⋯⋯今天午餐來個Semi Buffet ,先來一些頭盆,款式都頗多選擇,另一邊更有沙律吧,由於筆者太肚餓,所以沒有一一拍照。另外再選一道主菜,主菜都有好幾種類,有東南亞及中、西選擇⋯⋯日本牛肉定食~由於是朋友選擇,沒有品嚐,不作任何評論。馬來西亞炸雞配脆蝦片及炸雞蛋~這道主菜很有趣,感覺相當小朋友,印尼蝦片配雞髀。還有一碗黃薑飯,相當飽肚。炸香脆鱸魚配西蘭花薯蓉~筆者當日選擇了鱸魚,煎得夠脆身,外脆內軟,帶點點紅椒粉,選魚作主菜是不錯的選擇。甜單另加$30, 店員熱情地推著一架甜品車過來逐一介紹,令你目不暇給⋯⋯由於第一次到來,我們一行三人選了三款不同,店員熟練地取出放在碟上,準備餐具都意識到我們是件些牙項目。最後加埋咖啡,配上甜品一樂也。整體來說由於新裝修,環境舒適,筆者前後共到過兩次午餐,由於這裡能夠用海港城Coupon ,每$300減$100,在這個優惠下,午餐以半自助餐價錢來說,是一個不錯

走進大門內,是酒吧的部分,感覺相當Relax

再進入內才是進餐的地方⋯⋯

日本牛肉定食~
由於是朋友選擇,沒有品嚐,不作任何評論。

馬來西亞炸雞配脆蝦片及炸雞蛋~
這道主菜很有趣,感覺相當小朋友,印尼蝦片配雞髀。

還有一碗黃薑飯,相當飽肚。

炸香脆鱸魚配西蘭花薯蓉~

最後加埋咖啡,配上甜品一樂也。

整體來說

由於新裝修,環境舒適,筆者前後共到過兩次午餐,由於這裡能夠用海港城Coupon ,每$300減$100,在這個優惠下,午餐以半自助餐價錢來說,是一個不錯的選擇。

2022-09-19
$236 (Lunch)
Coupon
2022-11-07 738 views
ᴍᴀʀᴄᴏ ᴘᴏʟᴏ 酒店旗下的餐廳 sᴀᴠᴠʏ平常在海港城路過乍看是時尚酒吧進去後才發現內有乾坤 面積超大𝟾𝟶𝟶𝟶 呎的面積分為 𝟹 個部分門口個性的酒吧 雅致休閑的 ᴛᴇᴀʀᴏᴏᴍ 還有現代感的 ᴅɪɴɪɴɢ ᴀʀᴇᴀsᴀᴠᴠʏ 最近推出全新晚市套餐精選主菜配豐富的 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʙᴀʀ 喔𓋪 𝘚𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘉𝘢𝘳最吸睛的當然是他們的海鮮吧了晚市套餐的海鮮吧是自助餐形式任吃當中有龍蝦 大蜆 青口 小龍蝦等 鮮味可口 彈牙爽口的蜆配上微辣 sᴀᴜᴄᴇ 帶點惹味𓋪 𝘚𝘺𝘱𝘩𝘰𝘯 𝘚𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘛𝘰𝘮 𝘠𝘶𝘮 𝘒𝘶𝘯𝘨超有創意又 ᴇʏᴇ-ᴄᴀᴛᴄʜɪɴɢ 的冬蔭功利用虹吸方法熬煮冬蔭功湯反覆逼出辣椒 香料的精華 與湯汁揉合湯頭更香濃帶勁 十分惹味𓋪 𝘐𝘯𝘥𝘪𝘢𝘯 𝘛𝘩𝘢𝘭𝘪 𝘚𝘦𝘵 (𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘢𝘯𝘥 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯),   𝘊𝘢𝘳𝘥𝘢𝘮𝘰𝘮 𝘠𝘦𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘙𝘪𝘤𝘦, 𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘕𝘢𝘢𝘯主菜點了招牌菜秘製咖喱拼盤用上特色的半月型拼盤碟 擺盤精緻以雞肉及大蝦作主菜 咖喱口感濃郁 惹味卻不過於濃烈 配上飯跟烤餅很剛好𓋪 𝘗𝘢𝘥 𝘛𝘩𝘢𝘪另外嚐了泰式風情的炒金邊粉相比起坊間的 ᴘᴀᴅ
ᴍᴀʀᴄᴏ ᴘᴏʟᴏ 酒店旗下的餐廳 sᴀᴠᴠʏ
𓎾 𝘙𝘪𝘯𝘨 𝘢 𝘉𝘦𝘭𝘭
𓎾 𝘊𝘰𝘤𝘰𝘷𝘺
晚餐少不了 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 跟 ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 的加持
ʀɪɴɢ ᴀ ʙᴇʟʟ 以芒果桃茶配搭鳳梨汁 清新開胃
sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ 的 ᴄᴏᴄᴏᴠʏ 則以椰奶 椰青水 為主
配搭蝶豆花糖漿跟 ᴠᴏᴅᴋᴀ
賣相超吸睛 兩款都蠻適合女生喝

環境優雅舒適 食物選擇多元又高質
海鮮吧晚市套餐逢星期四至六供應
蠻適合慶生/約會來聚餐
2022-11-03
$600 (Dinner)
2022-11-03 492 views
海港城嘅呢一間SAVVY,經過見到門面十分神秘,就算上網睇都唔係好清楚裏面大概係點,今日就膽粗粗咁去咗試吓呢間西餐廳,原來呢間餐廳係有三個唔同嘅區域串連而成,有時尚嘅酒吧,特色嘅酒廊,同埋餐廳,佢哋仲有兩間VIP房,非常適合私人活動同聚餐😆佢裏面嘅面積超大,由門口行到去餐廳盡頭嘅窗口座位,足足經過晒唔同嘅區域,可以望到餐廳既運作,我哋今日就試咗幾款菜式,佢哋嘅菜式都好國際化,種類都非常多,包括有🦐Tandoori Tiger King Prawns $140 :有兩隻大虎蝦,另外配咗薄荷醬再加薄餅,呢個菜式有啲似印度菜,配搭幾新穎,虎蝦嘅肉質新鮮爽口,經過醃製再煎煮,令到蝦肉非常入味,仲非常細心幫你拆開蝦殼,另外薄餅嘅皮都軟熟,整體唔錯👍🏻💎Braised 6-head Abalone in Oyster sauce $138/1 :我哋叫咗兩份六頭鮑魚,佢嘅鮑魚用左蠔油炆煮,食落非常有咬口,好煙韌,唔會過熟,但我覺得唔夠入味,擺盤都有啲普通😅🐑Milk-Fed Lamb Chop $298 :主菜方面,我哋叫咗羊扒五成熟,佢烤到剛剛好,仲有啲微粉紅,超厚肉,份量唔惹少,肉質好嫩,羊味

🐑Milk-Fed Lamb Chop $298 :主菜方面,我哋叫咗羊扒五成熟,佢烤到剛剛好,仲有啲微粉紅,超厚肉,份量唔惹少,肉質好嫩,羊味蘇得嚟啱啱好,雖然只得兩件,但因為脂肪比較少,所以啖啖肉,佢另外配咗薯蓉底,迷迭香汁同雜菜絲,二人分量剛剛好😋😋

🍹Purple Love $98 :呢一杯Mocktails裏面有提子同蘋果汁,另外加咗少少檸檬汁同焦糖醬點綴,味道幾特別😆,賣相都唔錯

🍷Chateau Miraval Rose $128 :Rose既香檳唔係度度都有,佢呢度嘅酒類非常多,呢杯都唔錯,唔會太酸同澀

🥭Mango Sticky Rice $88 :最後我哋揀咗芒果糯米飯做甜品,但我對呢個甜品非常失望,佢嘅份量真係好少,雖然擺盤唔錯,但佢嘅芒果薄切到一個點,拼埋都唔知有冇¼個芒果,而佢嘅糯米飯都非常細份,面層係雲呢拿雪糕,好唔抵😩
1K
They accept Harbor City Coupons and there was a $100 discount overall, which was good. They recently promoted their afternoon tea together with their chocolate tasting, which attracted me to come. I regretted that when they led us to the table, I didn't remind them about this.For drinks, I really appreciated these cups as the drink was still hot even after our many photos of the tea set.The tea set arrived and it looked decent.The crab red cabbage sandwich was my favorite savory.Out of the desse

Out of the desserts, I loved the berry themed desserts the most. Moreover, the sweetness of the other desserts were also optimal. The lemon cake could have been a bit more tangy but still a refreshing dessert.
I also got to take a photo of the chocolate and chocolate trolley and thought they would serve it to us in the end.

However, in the end, we only received the bill. I thought of asking about it but my friend had to leave so I decided to let it slide(also I didn't see them serving it to other customers so I thought I misread the promotion). I later checked back the promotion post and sent an email reflecting about this. The manager called me the next day to apologize about this incident and alleged will remind/train their staff about serving the chocolate, which I appreciated. So I hope all you readers will get to try their chocolate from now on.
2022-10-23
$220 (Tea)
2022-10-22 4009 views
近年已少吃灣仔的海景自助餐;近期附近開通了港鐵站,又去試了一次。「試」,不是指未食過,而是自從覺得「跌Watt」之後,再去給她一次機會;結果又失望了。七百多元,八五折後也接近七百,誰能接受這個價位要吃味同嚼蠟的「任食」龍蝦、麵包蟹和鱈場蟹腳……?得知這開業不算久的酒吧加餐廳,在週末提供早午自助餐,標榜任食龍蝦和麵包蟹,$468的價位已經有吸引力,還接受商場的美食現金券,心想儍仔都要做一次!早早訂定位,這天中午時分,我倆在此出現⋯⋯首個surprise位,餐廳竟「愈入愈有」,八千呎的偌大面積,用餐空間十分寬敞,叫週日的心情更加放鬆。寫到這裡,不如先回答各位食友心中的疑問:七百幾蚊位的龍蝦,尚且不甚了了,四百幾蚊位的 (還可以用商場coupon扣減) 難道會飛嗎?是的,若這問題不好好回答,大概不用再看下去了。答案揭曉:若您希望先回本,那可以先來兩隻龍蝦。「吓,咁就得?」在這裡,驗證很容易:在餐廳門口,左轉直行一分鐘,就到達日式超市的海鮮部門,那些龍蝦都是有膏的,apple to apple。不過,您真的喜歡吃龍蝦嗎?單純為了回本而吃,會不會辛苦了一點?龍蝦和麵包蟹吃過後,可以悠然細看其他食

龍蝦,麵包蟹,蝦,青口
麵包蟹
龍蝦,麵包蟹
龍蝦,麵包蟹,青口,蜆

龍蝦和麵包蟹吃過後,可以悠然細看其他食物:
Cold Cut
沙律菜和醬汁
炸薯條,炸薯角,炸雞塊
西式熱盤
蒜片翠玉瓜炒牛肉,菜粒炒飯
日式炸蝦、泰式綠咖喱、泰式蒸魚
印式食品 (Papadam, Chicken Tikka等)
其他印度菜
印度黃薑飯,蝦片
西式冷盤
亞洲風味冷盤 (泰式牛肉沙律、蟲草花黑木耳、麻辣蓮藕等)
以自助午餐來說,這個陣容已是令人滿意;還可以隨時「回頭」到這裡:
海鮮
吃飽喝足以後,別忘了還有一整桌甜品等著您!
菠蘿
熱咖啡
到這裡,整個體驗仍未結束,因為餐廳為每位客人預備了兩份位上的甜品
Häagen-Dazs 雪條
橙酒芝士蛋糕
中午十二時入座,餐點供應到下午三時,可以慢慢歎,三點後還可以再坐一會!
2022-10-02
$365 (Lunch)
Voucher
龍蝦,麵包蟹,蝦,青口
麵包蟹
龍蝦,麵包蟹
龍蝦,麵包蟹,青口,蜆
亞洲風味冷盤 (泰式牛肉沙律、蟲草花黑木耳、麻辣蓮藕等)
海鮮
菠蘿
熱咖啡
橙酒芝士蛋糕
  • 印式食品 (Papadam
  • Chicken Tikka等)
9月1日在Savvy 訂餐,為從小看大的年輕人預祝生日,因實在太忙沒空寫食評,今日和同事午飯,說我即使更忙也應將這奇差的體驗寫出來,提醒他人,莫要被名為是酒店餐廳所騙。在 "Open Rice" 搜時,說這是一個結合酒巴,酒廊,餐廳的現代餐飲空間,看看照片,餐廳環境,食物樣子也算不錯。剛巧有一位由細看著長大的年青人生日,便和他表哥一起為他慶祝。但壽星剛值完夜班,唯有午飯暫改為下午茶。由酒巴進入餐廳,被侍應安排坐左邊通花屏風入口位置,而餐桌旁通道右側,長梳化間著甜品柜的另外空間也坐有幾桌客人。但真不明白,人不多,為何竟然非常嘈雜。我見早到便先入坐,但素來都不喜歡坐入口處,便要求侍應更換,回覆是下午茶很少人訂,另外位置不能開放。我勉強坐下,正全神貫注看餐牌時, 忽然嗅到清潔劑氣味,一看竟是一名清潔男工在我身旁半米屏風處,用力將地拖從水桶裏擠乾水分準備清潔,我即時大叫問他在幹什麼,有侍應聽聞,才即時把他叫走。及後侍應替我更換座位,再剛坐下,另一外藉男侍應竟將我紅色玻璃半杯水拿回來給我,再問我們兩位年青人,兩個藍色水杯誰屬誰,作為五星酒店餐廳,也真驚嚇,幸好有位香港女侍應跑來給我們另換上新水杯

及後侍應替我更換座位,再剛坐下,另一外藉男侍應竟將我紅色玻璃半杯水拿回來給我,再問我們兩位年青人,兩個藍色水杯誰屬誰,作為五星酒店餐廳,也真驚嚇,幸好有位香港女侍應跑來給我們另換上新水杯。

下午茶沒有其他選擇,只有一個2位用468元三層併盆,而單點餐牌也沒什麼可叫,所以便從佐酒小食選了一個188元的亞洲小食併盆(3粒比M & M 朱古力稍大的雞肉串燒2串,2塊較5元硬幣大點的魚餅,2條和手指粗幼的弱小春卷共6件)😂😂,而我們當日的消費就是800元。
2022-10-15 725 views
這間高級餐廳裝修格局時尚,一進門有超大酒櫃吧枱非常型格,食物方面做多國菜式,中午平日星期一至五會做半自助餐(Semi Lunch Buffet) 而假日就是早午自助餐(Bunch Buffet) 🥘餐廳店員很有禮貌又貼心,內裡餐廳非常大空間感十足,坐在這裡進餐可以趕走平時忙碌嘅感覺好舒服。甜品種類繁多一大張圓枱放著滿滿甜品,每款細細件就可以吃多幾件啦!冷盤海鮮類就是重頭戲,中午自助餐很少會有龍蝦這裡都可以食到,麵包蟹、海蝦、青口、蜆。幾款凍火腿片,幾種芝士可配餅乾,熱湯中西式兩款,熱薰有咖哩,炸物等。牛扒自助餐就不可缺少的還有這裡會有專人即煮意大利粉。吃到尾聲會有店員推住兩駕甜品餐車即整火焰雪山芝士蛋糕🍰和自製哈根大斯雪條,這個噱頭很適合一家大小和情侶來慶祝呀!

2022-10-09 592 views
因為知道這裏有甜品車,而且小朋友喜歡吃甜品,所以就揀這裏吃生日飯。這裏裝修很有型格,而且坐得舒服👍。我們叫了pad Thai, 串燒,印度咖喱雞,烤餅。 就是pad thai 比較失色,不知為什麼不夠熱! 咖喱雞很嫩滑!串燒牛好味❤️小朋友叫了兒童餐 fish finger, 不過我覺得overcooked, 有少少濃。最吸引的就是甜品車,我們叫栗子蛋糕同松露朱古力松露朱古力蛋糕,朱古力都幾好味,帶有小小苦!

今日同大家介紹海港城呢間好適合行完商場想坐低休息吓同朋友食個cake傾吓計嘅餐廳SAVVY。入到去發現餐廳面積比想像中大,一入門口已經見到一個時尚嘅酒吧,再行入啲就係裝修高雅嘅餐廳area,枱與枱之間保持適當嘅距離,空間感唔錯,傾偈都唔使擔心隔籬枱會聽到,環境非常舒適!餐廳有多款造型別緻嘅蛋糕,價錢合理,飲品方面都有好多選擇,而且可以用埋海港城coupon,性價比都頗高👍🏻O’OPS IT’S LEMON 🍋 $48呢個檸檬蛋糕外型非常精緻,好似一個真嘅檸檬咁,可愛到唔捨得食🥺 味道酸酸甜甜,甜度適中,個人幾鍾意❤️SNOW MELTING❄️ $48依款係菠蘿芒果芝士蛋糕,味道清新,食到粒粒菠蘿肉,果香味十足,外型都好打卡😍

O’OPS IT’S LEMON 🍋 $48

SNOW MELTING❄️ $48

2022-09-30 5039 views
🗓️聽講星期一至五,有個性價比好高嘅lunch semi buffet,新裝修,梗係要去試試啦!環境好大,座位之間最少有1.5米距離,好寬敞是日lunch buffet,💰$268+10%服務費,包餐飲🥤🕰️時間:星期一至五,中午12:00 -2:30pm酒店服務,餐廳價錢,真心覺得ok,還可以用海港城coupon!⭐⭐溫馨提示:用海港城coupon不可享用其他優惠,加一服務費不可享用優惠⭐⭐主菜點了🌈印式秘製咖哩拼盤(雞及蝦)焙烤餅🌈焗香草鱸魚配西蘭花薯蓉及香草汁🌈鮮露筍腰果炒海蝦🌈招牌香辣帶子炒麵開放式廚房,完全唔感覺到有油煙先出去行一轉,其實都算多嘢食,各式沙律,中西餐湯各一,🌈是日餐湯:南瓜忌廉湯(西湯) 粉葛赤小豆豬骨(中湯)凍海鮮有三款,凍蝦🦐,凍青口,小龍蝦🦞各色芝士,凍火腿,高質多款前菜沙律任君選擇🌈加多加多沙律🌈麻辣蓮藕沙律🌈泰式粉絲沙律🌈雞肉海鮮沙律🌈雲耳蟲草花沙律🌈意粉沙律🌈薯仔沙律🌈牛肉沙律🧁甜品需要加錢,💰每款$38甜品餐車泊喺一邊,可以先睇定諗定想食乜嘢心,再通知職員介紹!🌈黑松露朱古力🌈栗子忌廉🌈士多啤梨紅莓總
環境好大,座位之間最少有1.5米距離,好寬敞

🌈印式秘製咖哩拼盤(雞及蝦)焙烤餅
🌈焗香草鱸魚配西蘭花薯蓉及香草汁
🌈鮮露筍腰果炒海蝦
🌈招牌香辣帶子炒麵

開放式廚房,完全唔感覺到有油煙

先出去行一轉,其實都算多嘢食,各式沙律,中西餐湯各一,
🌈是日餐湯:南瓜忌廉湯(西湯)
粉葛赤小豆豬骨(中湯)

凍海鮮有三款,凍蝦🦐,凍青口,小龍蝦🦞

各色芝士,凍火腿,高質

多款前菜沙律任君選擇

🧁甜品需要加錢,💰每款$38
🌈黑松露朱古力
🌈栗子忌廉
🌈士多啤梨紅莓

總結💝:真心,聽日唔訂枱基本係食唔到,好多人食就知係正野啦!
2022-09-30
$250 (Lunch)
2022-09-26 752 views
上星期六去左間東南亞餐廳SAVVY.呢間餐廳俾我第一印象係好驚喜,佢入面既設計比較上似去左fine dining 既感覺,環境都比較摩登🥰🥰🥰,啲枱又大,枱與枱既距離又夠遠,可以坐得好舒服,而今晚佢地dinner係一個seafood bar加一個main course . seafood bar有龍蝦,青口,蜆,麵包蟹同凍蝦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻海鮮都好清甜,main course 方面,佢地以東南亞野食為主,有中,印,泰為主,今次我就叫左個印度咖喱set,係佢地既招牌菜,入面有好幾款咖喱同印度烤餅,超級好食🤤🤤🤤,價錢都好合理,應該會再番黎食❤️❤️❤️❤️
每次路過Savvy,都會被她時尚且色彩豐富的外觀所吸引,一直以為是酒吧來的,直至八月份某次是時候消耗海港城的餐飲券時發現Savvy在可用的餐廳名單上,見一直未有光顧過,就到網上搜尋一下資料,結果發現那不止是一家酒吧,而午市半自助餐價格只需二百多,就算在沒有餐飲券的情況下也屬相當合理的價格,有餐飲券的話就變得相當超值了,於是馬上訂枱。光顧當日,我們從門口經過時尚的酒吧區,同時見到偌大的、相當具氣派的屏幕始走進用餐區。用餐區比一般餐廳大,佔地廣,每張枱放有花藝裝飾,餐廳各處也擺放著藝術擺件,帶給顧客賞心悅目的感覺。一向喜歡遊走於高級食肆,不少餐廳的室內陳設美是美,但食物價格都配得起那種奢華的環境,這家驅使我動筆是因為那高雅與時尚相融的環境與眾多走古典雅致路線的餐廳不同,加上那超出預期的親民價格,性價比如此高當值得推介一下。食物方面自助頭盤選擇多且甚具質素,去圖。主菜能夠體現這家是多國菜餐廳,從餐牌可見中、日、馬、泰、印、西皆可選,我們三人行未能盡試多款主菜,三款中以印式咖喱拼盤配烤餅最為美味,也十分適合打卡啊!魚不過不失雖然牛肉賣相美觀,卻偏韌。綠茶麵則過油,懷疑是否落錯醬料,看,麵下方全

食物方面
自助頭盤選擇多且甚具質素,去圖。
自助頭盤

印式咖喱拼盤配烤餅

魚不過不失

雖然牛肉賣相美觀,卻偏韌。綠茶麵則過油,懷疑是否落錯醬料,看,麵下方全是油,這款主菜只有左下方的蛋卷是美味的。

幾款主菜的水準有相當差異。

此外等待主菜上枱的時間頗長,侍應生表示廚師人手不足,幸好這是半自助餐,主菜既然未到就多試一點頭盤以打發時間,個人覺得問題不大的,惟附近的上班族可能需要考慮這點。基本上,這兒非常適合不趕忙的顧客和相約聚會的。

服務方面
門口接待的殷勤有禮,反而餐堂侍應生水準參差,而且人手不足。
Coupon
自助頭盤
印式咖喱拼盤配烤餅
2022-09-20 680 views
我哋八個人食飯嗌咗個扭扭薯條非常之大份而且脆卜卜個蘆筍炒爐魚雨係非常之新鮮嘅 西冷牛扒就熟到啱啱好 而且配的燒烤醬 更增添風味 炸軟殼蟹配上 咖哩 簡直絕配 炸洋蔥圈外脆內軟 泰式炒金邊粉十分推薦 真的太好味了 個人十分推薦 印度拼盤烤餅 有兩種口味牛油和蒜蓉 可以根據個人喜好選擇 仲有素食千層麵 亦可以嘗試一下 當日有叫到羊扒 肉質鮮嫩 而且沒有太大的羊騷味 仲有魷魚包饭這個菜需要等待一下 但十分值得 飯包在魷魚裏就非常之鮮美, 而且 炒飯很有東南亞風味 另外最後甜品 芒果糯米飯 十分值得嘗試呢~擺盤十分精美而且椰漿是一個雪糕 在饮後食 簡直絕配
我哋八個人食飯嗌咗個扭扭薯條非常之大份而且脆卜卜