2008-05-10
尋日因為有個朋友仔想食泰國野~ 所以打o左俾老死問下佢旺角附近邊到有好味 d ge 泰國菜. 佢就介紹o左呢間7點幾上到去, 唔係好多人, 不過有好多人 book o左台, 所以要求我o地 8:30pm 前交台. 當然冇問題啦. 先講環境真係幾好, 好舒服個 view 亦唔差望住九龍公園講返食, 我o地一行三人都叫o左幾多野食下 : 炭燒豬頸肉 d 肉燒幾好,唔會硬班班, 不過我o地就略嫌個汁唔夠辣唔夠濃 (唔夠"西沙"好食 d), 馬拉盞炒通菜, 份量幾多味道濃郁, d 菜幾靚好有口感, 係油多了點. 印度咖哩雞: 一上台好似肉醬意粉咁, 紅卜卜又有番茄, 一d 都唔似咖哩雞, 我o地用o黎點洋蔥薄餅, 番茄汁確係好多我o地食極都仲有一大碟, 不過下次會叫返黃色o個d咖哩, 印度香草咩咩咩炒飯(唔記得個名) : 好多香草不過又幾好味唔係老死講到咁辣, 同埋 d 馬拉盞炒通菜食---好夾. 我o地又叫o左兩個椰青同一杯龍眼冰. 椰青不過不失啦(當然唔夠"西沙"到好飲,始終人o地貴$10-), , 不過友人話杯龍眼冰唔好飲好似飲緊紅棗水.因為我o地又眼闊肚窄 ge 原故, 所以又食剩野,
因為我o地又眼闊肚窄 ge 原故, 所以又食剩野, 我 waitress 問係咪唔o岩食, 辣 d 呀? 哈哈~我o地異口同聲答佢係飽得滯
總括o黎講我都會再去試, 因為個環境都幾好, 坐得都幾舒服.