【上環•鋿晶館】@ππππππππππππππππππππππππππππππ上環多款選擇既新派點心小菜餐廳龍蝦湯瑤柱匯海皇羹半肥不瘦蜜餞叉燒香芒大蝦球西蘭花炒大蝦球瑤柱蝦仁伴白菜仔 龍蝦湯瑤柱匯海皇羹這道湯品如絲般順滑,龍蝦的鮮味與瑤柱的香氣完美融合,讓人每一口都有如置身於海洋之中。湯底清澈卻濃郁,十分令人陶醉。半肥不瘦蜜餞叉燒叉燒的五花肉部位恰到好處,蜜餞的光澤感令人食指大動。肉質鮮嫩,甘甜的醬汁充分滲透,風味獨特。香芒大蝦球蝦球外脆內嫩,搭配新鮮的香芒,帶來了一絲清新的果香。西蘭花炒大蝦球這道菜色彩繽紛,西蘭花的鮮綠與大蝦的橙色形成鮮明對比。蝦球鮮嫩。瑤柱蝦仁伴白菜仔這道清逸的料理令人耳目一新,瑤柱的鮮甜與蝦仁的彈性搭配白菜仔,加上輕盈的醬汁,味道層次十分豐富,讓人領略到海鮮的細膩。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#上環美食 #鋿晶館 #web3上環鋿晶館上環德輔道中287-291號地舖
【上環•鋿晶館】@

瑤柱蝦仁伴白菜仔

龍蝦湯瑤柱匯海皇羹

半肥不瘦蜜餞叉燒

香芒大蝦球
蝦球外脆內嫩,搭配新鮮的香芒,帶來了一絲清新的果香。

西蘭花炒大蝦球

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#上環美食 #鋿晶館 #web3上環
鋿晶館
2024-08-11 610 views
同爸爸媽咪喺上環飲下午茶,揀咗鋿晶館,因為佢有幾層,所以通常都唔駛等位,啱晒我哋一到就可以直上坐低🤭芋絲夾 $24外面酥脆,裡面嘅芋絲香滑,咬落去好有層次感,仲有少少鹹香味,略嫌五香粉味重手咗少少😅胡麻茄子 $19 已經連續嚟飲兩次茶都有叫,因為好清新又唔油膩,煮得剛剛好,配埋香濃嘅胡麻醬,味道真係一流😋菜肉燒賣 $26有4大粒,粒粒嘅餡料都好豐富飽滿,配埋薄薄嘅皮,好有咬口又飽肚,非常滿足🤩陳皮叉燒酥 $29叉燒酥係我心目中嘅經典,唔多酒樓有得食,所以通常見到有就一定會叫!外皮酥脆,加埋裡面嘅叉燒香甜可口,好幸福嘅感覺😍蘿蔔絲酥餅 $29外層金黃酥脆,裡面嘅蘿蔔絲清甜,口感層次分明,兩嚿唔係好夠喉😂食物同服務唔錯,環境又算舒服,有機會再嚟試吓佢嘅晚市先😅評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺鋿晶館上環德輔道中287-291號地舖📍上環港鐵站B出口2分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #上環 #SheungWan #酒樓 #點心 #DimSum #燒賣 #叉燒酥 #蘿蔔絲

芋絲夾 $24

胡麻茄子 $19

菜肉燒賣 $26

陳皮叉燒酥 $29

蘿蔔絲酥餅 $29

食物同服務唔錯,環境又算舒服,有機會再嚟試吓佢嘅晚市先😅

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

鋿晶館
📍上環港鐵站B出口2分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #上環 #SheungWan #酒樓 #點心 #DimSum #燒賣 #叉燒酥 #蘿蔔絲酥餅 #鋿晶館
今日收工朋友提議去附近近近地嘅中式酒家食飯 佢話喺其他分店食過好唔錯🤤去之前上網做過少少資料蒐集 餐廳係自家製品牌😮所有點心現場即點即做既手作點心 而師傅背景都唔惹少🙈 曾經任職係日本東京富麗華,返香港之後係多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管 聽聽落經驗都好似好豐富 所以對今晚呢餐嘅期望都好大🥰🔸龍蝦海皇羹先黎個羹試吓先☺️ 見到每一碗啲料都係超級足料好多龍蝦肉、蝦肉同埋瑤柱 而且個羹非常之鮮甜🥹 極度推薦大家要試吓🔸叉燒拼燒腩仔呢間餐廳嘅燒味都係冇得輸 燒腩仔外皮非常脆 點買芥末一齊食真係一流 而叉燒肥瘦比例非常好 唔會覺得太肥膩👍🔸香芒蝦球拼蝦多士呢個向香芒蝦球拼蝦多士係必點!!一上菜擺盤非常靚就唔洗講 而且食物都好有質素 蝦球係超級大隻 有成半隻手掌咁大!而且蝦肉超彈牙 係好新鮮嘅蝦🤤 外面點滿香芒醬汁 加上炸得好鬆脆又唔會好多炸粉 真係比一百分🥹 而件蝦多士切開細細件好方便食 同樣都係炸到好香口 搞到我同朋友都食唔停口🤣🔸欖角骨外皮炸得好鬆脆 而肉質好鬆軟 外面嘅汁係酸酸甜甜咁好開胃🤤 🔸蝦乾啫啫通菜煲呢個通菜煲送飯食真係一流🤤 有少少辣,加上好多好入味嘅蝦乾煲埋一齊 所以非

🔸龍蝦海皇羹

🔸叉燒拼燒腩仔

🔸香芒蝦球拼蝦多士

🔸欖角骨
外皮炸得好鬆脆 而肉質好鬆軟 外面嘅汁係酸酸甜甜咁好開胃🤤

🔸蝦乾啫啫通菜煲
呢個通菜煲送飯食真係一流🤤 有少少辣,加上好多好入味嘅蝦乾煲埋一齊 所以非常開胃🙈

總結嚟講,對於今次晚餐非常滿意 價錢實惠,而且食物質素都好高 係高質素嘅中式晚餐🥳
2024-07-31 1835 views
位於上環嘅鋿晶館外表係一間好傳統嘅中式酒樓,但佢哋嘅師傅原來喺日本星級中国料理店富麗華任職多年,而且仲係香港多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管,款待過好多唔同嘅名流,餐飲經驗豐富,食物有信心保證之餘係估唔到竟然連價錢都咁親民~叉燒拼燒腩仔(例牌)- 叉燒肥瘦相間帶濃重嘅蜜餞香味,嫩滑嘅肉質恍如入口即化。燒腩仔細細舊夠的骰,食落外皮脆得嚟唔肥膩,同埋最緊要唔會過鹹龍蝦湯瑤柱燴海皇羹 - 估唔到呢個湯羹會咁足料,湯底濃香得嚟啖啖都有各種嘅鮮甜海鮮同點點嘅蛋白,飲嘅時候加少少胡椒粉吊味更好味香芒貴妃大蝦球 - 大大粒嘅蝦球好爽口彈牙,外皮蘸上蛋漿炸到金黃香脆,再配合佢哋自家調校嘅芒果日式沙律醬同面頭嘅杏仁脆脆,甜蜜嘅口味開胃又唔濟!感覺係小朋友一定會勁鍾意嘅味道回疆大汗欖角醬燒骨 - 醬燒骨雖然係以欖角醬醃製,但食落唔鹹反而係偏甜,肉質嫩滑肥美,尤其骨位附近更加腍滑上湯豬潤浸莧菜 - 豬潤軟嫩得嚟唔乾,食落無異味。莧菜幼滑無渣,補血又補鐵係女士恩物。成餐飯都食得好滿足,捧住肚肚咁走~(糖水都食唔落 lol) 不得不提係中餐廳嚟講呢度啲staff 係出奇地超 friendly,餐廳嘅姐姐同

龍蝦湯瑤柱燴海皇羹

香芒貴妃大蝦球 -
香芒貴妃大蝦球

成餐飯都食得好滿足,捧住肚肚咁走~(糖水都食唔落 lol) 不得不提係中餐廳嚟講呢度啲staff 係出奇地超 friendly,餐廳嘅姐姐同我哋介紹佢哋嘅所有手作點心都係現場即點即做,叫我哋有機會一定要去試吓~
2024-07-29
$280 (Dinner)
龍蝦湯瑤柱燴海皇羹
香芒貴妃大蝦球
  • 龍蝦湯瑤柱燴海皇羮
2024-07-29 665 views
先說重點這裏跟平時連鎖酒樓最大分別是點心都是自家製,但難得地價錢貼地又幾好食,難怪工作日的午餐時間仲有午市套餐,價錢亦都非常貼地格局比較似平時傳統酒樓 大環境會比較好小籠包皮薄好食🤤魚湯豬膶浸淮山麵養生派揀咗款比較健康嘅粉麵淮山麵比一般的粉面更加健康最驚喜係豬膶又大塊又滑處理得好好 趁快食好快吸晒魚湯瑤柱灌湯餃好耐沒有吃過難忘的灌湯餃非常足料有花膠瑤柱「蝦餃皇」次次都必點內餡的蝦超大粒,皮薄餡靚一定要食,平時不太愛吃蝦餃的同事也讚口不絕酥炸鯪魚球經典點心炸得好香口 越來越少酒樓有得食燒賣必食🩷🩷🩷排骨夠入味────────鋿晶館 (上環)上環德輔道中287-291號地舖• ───────────────#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #上環美食推薦 #上環美食🥇Follow @eathkgirls #eathkgirls #食港女
先說重點

越來越少酒樓有得食

燒賣必食🩷🩷🩷

排骨夠入味

────────

鋿晶館 (上環)

• ───────────────

• 燒賣
  • 豬潤魚湯浸淮山麵
  • 蝦餃
2024-07-28 492 views
今日午餐同同事去左鋿晶館飲茶。我地叫左個午市自選套餐,可以點5個點心。我地揀左冰鎮豬手,义燒腸,炸鯪魚球,蒸爽肚,咖哩海鮮雞球戈巴。冰鎮豬手,凍凍地夏天好岩食。而且有醋既酸酸地同有啲蔥同芫荽味,好好味。咖哩海鮮雞球戈巴好足料,有帶子同蝦大大粒,仲有雞球,配戈巴一齊食,脆脆地,又好食,又夠飽肚。炸鯪魚球,比平時既鯪魚球少啲骨,整體都幾好蒸爽肚配少少辣既汁,唔錯义燒腸既皮略略有啲厚呢個午市套餐兩個人食其實好飽,我地都食剩少少,如果三個人食都無問題,非常抵食。

炸鯪魚球,比平時既鯪魚球少啲骨,整體都幾好

蒸爽肚配少少辣既汁,唔錯

义燒腸既皮略略有啲厚

2024-07-27 364 views
呢度嘅點心出名即場製作 之前未試過呢度嘅晚市今日就要試下, 同朋友喺附近玩完 過嚟呢度食。先嚟一個老火湯 佢呢個湯超級足料 仲有花膠螺片 好入味 我哋四個人平均每人都飲到兩碗跟住呢個香芒大蝦球 超新鮮嘅配搭 冇諗到芒果可以同蝦咁夾 同埋個蝦好大隻好爽口彈 值得一試!跟住叫咗碟雙併燒味 豉油王雞髀好嫩滑 豉油亦都好入味 叉燒亦都發揮應有水準跟住嚟咗個小炒王 同出邊一般茶餐廳好唔同 佢真係勁多腰果仲要炒得好香 同埋個盤都好似藝術品咁仲要食得最後你一碟 海鮮炒蛋白 平時好少食到呢一味餸 鮮甜嘅海鮮配上蛋白 好清新嘅感覺喺港島區嚟講食一個咁有質素嘅飯 性價比都算高 會同朋友再嚟食

2024-07-19 448 views
今晚到上環食晚餐,選了夠鑊氣中菜 ,位於電車路附近好方便洒樓地方好大,夠晒寛敞,坐位好舒服,上到酒樓先叫壼鐵觀音茶,慢慢歎美味中菜小炒,同朋友傾吓計最好選擇香芒貴妃大蝦球🦐蝦球非常大大粒,香芒沙律汁好惹味 燒腩仔燒腩仔外皮脆卜卜,好香口,肉嫩好味道 金薯一口牛小鈔好有鑊氣小炒,牛肉嫩滑多汁美味,配有3色椒好健康 蝦干通菜嫩滑通菜,蝦干足料惹味 龍蝦湯瑤柱燴海皇羹🍲龍蝦湯海皇羹足料好多海鮮,瑤柱好香,海皇羹味道唔錯
今晚到上環食晚餐,選了夠鑊氣中菜 ,位於電車路附近好方便

香芒貴妃大蝦球🦐
蝦球非常大大粒,香芒沙律汁好惹味

燒腩仔
燒腩仔外皮脆卜卜,好香口,肉嫩好味道

金薯一口牛
小鈔好有鑊氣小炒,牛肉嫩滑多汁美味,配有3色椒好健康

蝦干通菜
嫩滑通菜,蝦干足料惹味

龍蝦湯瑤柱燴海皇羹🍲
龍蝦湯海皇羹足料好多海鮮,瑤柱好香,海皇羹味道唔錯

鋿晶館有幾間分店,位於上環呢間就非常之方便,一出地鐵站B出口直行就見到。主廚回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,所以食物出品都唔錯。老火湯系列 - 粉葛煲豬踭湯老火湯由經驗老師傅煲,全無味精,天時暑熱屋企唔想煲湯,飲番碗滋潤一下。豉油乾蒸鮑魚 (南非鮑)一入門口就見到海鮮魚缸,入邊好多生鯭海鮮。南非鮑魚肉厚帶嚼勁,肉質軟韌,細嫩無渣。香煎蝦球 蝦多士呢個菜式非常特別,蝦多士有一隻大蝦🍤在丁方的炸多士上,酥脆鮮甜,有中西合璧之感。金銀蛋豬潤莧菜金銀蛋莧菜係中菜常見菜式,加入豬潤令菜式更懷舊。綠豆沙最後食番碗綠豆沙,非常完美。🛎️必試指數:8/10🔆

老火湯系列 - 粉葛煲豬踭湯

豉油乾蒸鮑魚 (南非鮑)

香煎蝦球 蝦多士

金銀蛋豬潤莧菜
金銀蛋莧菜係中菜常見菜式,加入豬潤令菜式更懷舊。

綠豆沙
最後食番碗綠豆沙,非常完美。

🛎️必試指數:8/10🔆
2024-07-18
Dinner
2024-07-17 419 views
香港上環B出口的粵菜餐廳,以自家製點心全部即叫即做,現場手工製作,保證新鮮。及燒臘聞名。價格親民//西蘭花炒大蝦球味道絕佳!蝦球鮮嫩多汁,西蘭花保持脆嫩. 黃紅椒的微辣也讓這道菜更加豐富。海鮮和蔬菜的美味結合。//拿破崙鮮茄牛仔骨煲牛仔骨.骨小且脂肪分布均匀肉鬆软口感佳。新鮮番茄的滋味和质地与牛仔骨相互融合,增添了丰富的层次感。蝦乾啫啫通菜煲口感清爽,通菜新鮮幼嫰爽脆,蝦乾的鮮味與蒜蓉、辣椒的香氣相互融合,野味又入味讓人回味無窮!//欖角醬燒骨這款燒骨以欖角醬入味。外皮煎至脆口,內部保持嫩滑。//脆皮燒腩仔這道脆皮燒腩仔的外皮酥脆,豬皮金黃色。內部肉質嫩滑。肥瘦均勻。配芥辣更加好吃。

//西蘭花炒大蝦球

//拿破崙鮮茄牛仔骨煲

蝦乾啫啫通菜煲

//欖角醬燒骨
這款燒骨以欖角醬入味。外皮煎至脆口,內部保持嫩滑。

//脆皮燒腩仔
2024-07-10 440 views
上環米芝蓮酒店師傅即做手作點心酒樓🥟- 午市自選套餐 $268小籠包:個皮好特別 有啲煙韌 入面肉汁滿滿 juicy菜苗餃:菜苗十分之多 有啲蝦係入面 個皮晶瑩剔透 唔會太厚炸鯪魚球:輕輕炸過 有啲似鯪魚嘅丸 幾彈牙 帶有芫茜香 冰鎮豬手:豬手份量多 凍凍地 個皮都幾彈牙 幾好咬咖哩海鮮雞球鍋巴:咖哩滿滿 唔太辣 好多海鮮 鍋巴有啲似米通 都幾脆身 幾特別嘅配搭 唔係間間餐廳有叉燒酥:叉燒餡料豐富 📍鋿晶館 上環德輔道中287-291號地舖
上環米芝蓮酒店師傅即做手作點心酒樓🥟

冰鎮豬手:豬手份量多 凍凍地 個皮都幾彈牙 幾好咬

叉燒酥:叉燒餡料豐富

📍鋿晶館

2024-07-09 376 views
今日去到港島區,夜晚想食中菜,去試咗呢間鋿晶館,係食中菜嘅傳統酒樓,雖然係港島區,但係價錢都好合理,而且用料足,食材新鮮,味道非常好味,食到舔舔脷花膠螺頭燉湯呢個湯個人係比一百分,個湯超級鮮味,好好飲!因為落咗好多螺頭、花膠、雞腳、瘦肉,啲湯渣都仲好有味!飲得出完全冇加味精,真材實料芥末蝦球蝦球好新鮮,好爽脆,配埋個芥末醬,好開胃,蝦球好新鮮,好爽脆,配埋個芥末醬,好開胃,而且隻蝦好大隻,食完絕對想encore小炒王平時啲小炒王都係落咗腰果同蔬菜炒,呢個係豪華版小炒王,有大量大隻嘅蝦乾、元貝,好惹味,好抵食,大大碟都係$138食完仲有糖水送,個綠豆沙煲得好好味
花膠螺頭燉湯
芥末蝦球
小炒王
食完仲有糖水送,個綠豆沙煲得好好味
在上環工作一段時候,完全不知道公司附近有一家自家制品牌,擁有✨️米芝蓮級數✨️的粵菜。跟同事約食午餐,同事說好久沒飲茶,吃點心,那就去飲茶吧。附近有幾家酒樓可以選擇,同事提議鋿晶館,我無所謂,不過我真的沒聽過這家,可能藏在橫街中,街尾的兩家沒吃過也看過。同事說這家“好嘢嚟㗎🫅😋”,所有點心都自家手作,現點現做,師傅經驗豐富,曾經在日本東京富麗華任職多年,專門為高管達人以及明星服務,返港後主理過多家米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓。我心想有沒有這麼浮誇🤔?餐廳的環境就是一般酒樓格局,所以坐得舒服,不局促。部長上了我們要的茶,就跟我們介意他們特價的午市自選套餐,可以選3款點心,1款小食,1款粉麵飯,$268是真的蠻便宜的,在外面隨便1個點心就2,30,而其他可以選擇的點心有一部分是很少吃得到的。立馬就決定選這個套餐,點了比較傳統以及特別的。3個點心🥢🥢酥炸鯪魚球 (配蜆芥醬)這個很傳統,外面很多餐廳已經不做了。鯪魚球炸得外酥裏嫩,一點小刺都吃不到,吃得出自家制,絕對不是街市現成鯪魚肉,我真的很怕那些小刺,配上咸鮮的蜆芥醬,剛開始真有點吃不慣,不過慢慢它的鮮就出來了,真的絕了。🥢🥢香茜叉燒腸飲茶腸粉是必

,專門為高管達人以及明星
服務,返港後主理過多家米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓
。我心想有沒有這麼浮誇🤔?

餐廳的環境就是一般酒樓格局,所以坐得舒服,不局促。

立馬就決定選這個套餐,點了比較傳統以及特別的。

3個點心
🥢🥢酥炸鯪魚球 (配蜆芥醬)

🥢🥢香茜叉燒腸

香茜叉燒腸

飲茶腸粉是必點的,可能情意結吧,不過不失,粉皮有一點厚,不過軟滑度又做得很好。

🥢🥢黑椒味菜蒸爽肚

黑椒味菜蒸爽肚

黑椒豬肚配酸菜,出奇的配,豬肚很有咬口,酸菜跟豬肚一口咬下去,好吃。不過豬肚稍微煮淋一點點就更好,。

1個小食
🥢🥢冰鎮滷水豬手粒

冰鎮滷水豬手粒

這個我給滿分💯
,冰冰🧊涼涼🧊,酸酸甜甜的。一上桌它的香氣令我口水一秒便分泌出來,滿滿的蔥花/芫荽碎,豬手粒肉質爽脆,裹滿一圈那個甜酸汁,一口咬下去,夏天暑氣全消✨️。

1個粉麵飯
🥢🥢咖哩海鮮雞球戈巴

咖哩海鮮雞球戈巴

這個沒見過,不知是傳統還是新式,沒見過就是要點
。戈巴就是鍋巴,我覺得它的樣子更像米通,不過比之米通更鬆脆,可以說是超鬆化,應該是即叫即炸,不用甚麼力,就一口咬開了,配上咖哩汁以及雞肉,口感豐富。

總體食物質素上佳,雖然我笑說覺得師傅的經驗浮誇
,不過經驗就攞在那
,事實就這樣,食物出品騙不了人
Lunch
香茜叉燒腸
黑椒味菜蒸爽肚
冰鎮滷水豬手粒
2024-07-03 355 views
這間人氣連鎖酒樓其中一間分店位於上環,主打自家點心、傳統燒味及巧手粵菜,當中招牌的點心堅持新鮮製作及即叫即蒸。店內環境寬敞舒適,空間感十足,適合多人聚會。午市自選套餐 - $268任選點心三款、小食一款及粉麵飯一款翡翠菜肉燒賣肥美飽滿的燒賣,晶瑩剔透的外皮煙韌,包裹著鮮美的豬肉餡,有豐富肉汁,又有蔬菜平衡膩感。南翔小籠包薄透的包皮煙韌彈牙,咬開鮮甜的豬肉餡流出濃濃高湯。鮮蝦菜苗餃晶瑩剔透的餃子皮煙煙韌韌,蝦肉及菜苗比例平衡,爽滑彈牙的鮮蝦又有清香的蔬菜,帶點微微蒜香。藥膳鮮淮山排骨琥珀色的湯頭香氣撲鼻,散發濃濃的中藥材香,先有藥材的韻味,淡淡甜味帶點回甘,有爽脆的淮山及有嚼勁的排骨。咖喱海鮮雞球戈巴濃稠的黃咖喱充滿香料味,有爽滑彈牙的鮮蝦,又有雪白肉厚的帶子,還有嫩滑多汁的雞肉,香酥不膩的戈巴吸飽醬汁好惹味。

店內環境寬敞舒適,空間感十足,適合多人聚會。

午市自選套餐 - $268
任選點心三款、小食一款及粉麵飯一款

南翔小籠包
薄透的包皮煙韌彈牙,咬開鮮甜的豬肉餡流出濃濃高湯。

2024-07-03
Lunch
2024-06-30 224 views
呢間係上環嘅高質廣東點心粵菜館地方有兩層. 服務非常貼心,讓人有如在家中般溫馨。⭐️脆皮燒腩仔外皮香脆,肥瘦適中,咬下去既脆且多汁,質量非常高。⭐️龍蝦湯海皇羹湯頭濃郁鮮甜料足味美,有鮮蝦、瑤柱、扇貝、蛋白和冬菇,非常豐富. ⭐️豉油皇煎鮮南非鮑新鮮鮑魚配上濃郁的豉油王,巧妙煎至剛剛熟,豉油的香味完美襯托出鮑魚的鮮甜,絕佳享受。⭐️欖角醬燒骨表面薄薄粉漿焦香誘人,欖角醬醃製得微甜帶鹹,肉質鮮嫩且肥瘦均勻,而且輕輕一咬輕易骨肉分離,好開胃. ⭐️蝦乾啫啫通菜煲蝦乾鹹香,通菜新鮮爽脆,非常惹味. ⭐️蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子大隻肥美新鮮,配上惹味蒜蓉和粉絲,絕對係下飯首選. 咁多好餸,配埋香噴噴嘅白米飯🍚真係不得了,香氣四溢的金鳳米,米粒煙韌且充滿飯香。😋😋😋職員話師傅係曾經效力多間米芝蓮餐廳招待過好多名人經驗同實力可見一班. 姐姐話佢哋啲點心係即叫即做好好味,叫我哋下次一定要試吓去飲茶食點心.

⭐️脆皮燒腩仔
外皮香脆,肥瘦適中,咬下去既脆且多汁,質量非常高。

⭐️龍蝦湯海皇羹

⭐️豉油皇煎鮮南非鮑

⭐️欖角醬燒骨

⭐️蝦乾啫啫通菜煲
蝦乾鹹香,通菜新鮮爽脆,非常惹味.

⭐️蒜蓉粉絲蒸蟶子
蟶子大隻肥美新鮮,配上惹味蒜蓉和粉絲,絕對係下飯首選.

Dinner
  • 龍蝦湯瑤柱海皇羹