2021-05-30 20 views
老友話帶我去打卡和lunch,餐廳門外有棵靚楓樹,紅楓葉🍁非常吸睛。我們點左龍蝦傳統早餐$148,有半隻波士頓龍蝦🦞煙三文魚沙律🥗黑松露炒滑蛋,法包、雞肉腸、原隻大啡菇、車厘茄、茄汁豆、很豐富真抵食。芝士焗龍蝦很香,肉質結實彈牙又有蝦膏。👍👍👍黑松露味清香,蛋好滑。😋😋😋蒜香法包好香又脆。威爾斯羊西冷 $148配沙律 粗薯條,羊肉質鬆軟,無羶味。粗薯條炸很脆口。芝士牛油焗日本元貝$68(2隻)元貝頗大隻、味鮮甜,加牛油、芝士焗味更香濃可口。美國中碼生蠔$18隻,肉質飽滿,很滑很creamy 帶點海水味,淋些檸檬汁、醬汁更美味。生果茶+$28,有新鮮檸檬片🍋橙片、蘋果片,茶味清香,啖啖原味道,真不錯。Season Plus地址:上環西街44號地舖
我們點左
芝士焗龍蝦很香,肉質結實彈牙又有蝦膏。👍👍👍
黑松露味清香,蛋好滑。😋😋😋
蒜香法包好香又脆。
威爾斯羊西冷 $148配沙律 粗薯條,
羊肉質鬆軟,無羶味。
粗薯條炸很脆口。
芝士牛油焗日本元貝$68(2隻)
元貝頗大隻、味鮮甜,加牛油、芝士焗味更香濃可口。
Season Plus
地址:上環西街44號地舖
  • 龍蝦傳統早餐
  • 威爾斯羊西冷
  • 美國中碼生蠔
  • 芝士牛油焗日本元貝
2021-05-30 22 views
今個weekend食海鮮, 想食新鮮生蠔龍蝦 其他海鮮又唔想食自助餐, 可以試下呢間餐廳 , 點一支wine就可以優惠價點生蠔, 食生蠔點可以唔點法國🇨🇵鼎鼎大名嘅Gillardeau🦪, 一股清新嘅海水味瞬間湧入口, 生蠔裙邊爽口, 蠔肉同埋帶子為鮮甜到不得了🤤如果想樣樣海鮮都食啲, 烤焗海鮮拼盤 係不二之選, 一個拼盤有芝士龍蝦,大蝦,帶子, 翡翠螺, 大啡菇同沙律菜, 全部啖啖肉,食完非常滿足💗~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 7/10💎性價比: 8/10💲人均:$400⏪回頭率:80%~~~~~📍Season Plus上環西街44號地舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍Season Plus
上環西街44號地舖
~~~~~

星期五晚Happy Friday食餐好😆上環呢間西餐廳專門食生蠔,又有紅白酒飲,係朋友介紹之下去咗呢間食晚餐😎餐廳環境坐得好舒服,門口亦都有露天位,夜晚涼涼地嘅話可以坐喺出邊chill一chill😎🔸意大利白酒配生蠔呢到最大既賣點係揀支酒再加$50就可以要一打生蠔🦪😍不過今日同行朋友唔食生蠔,所以我揀左另一款中碼美國生蠔$50蚊半打,都好夠食。生蠔即叫即開,肉質爽甜,有海水味,好正😍支酒都好易入口,有酒飲又有生蠔,呢個配搭好抵😝🔸芝士黑松露焗大蘑菇🍄大蘑菇夠厚身,咬落好Juicy,配搭芝士同黑松露簡直係唔會輸既配搭☺️🔸牛油蒜蓉焗虎蝦🦐虎蝦調味唔錯,焗到好香,蝦肉爽口😋🔸黑松露雜菌意大利飯呢個Risotto 好creamy,味道濃郁,意大利飯有咬口,而且好多菇菇,好食😋
星期五晚Happy Friday食餐好😆

🔸意大利白酒配生蠔

🔸芝士黑松露焗大蘑菇🍄

🔸牛油蒜蓉焗虎蝦🦐
虎蝦調味唔錯,焗到好香,蝦肉爽口😋

🔸黑松露雜菌意大利飯

• 生蠔
2021-05-27 21 views
闊別一年今天和老媽子再到訪Season plus 他們家在香港已經有四間分店 ,每間分店都有不同的主打菜式,來到這裏必然要點選生蠔。 精選中碼生蠔: 非常新鮮肥美, 蠔邊爽口,雖然個頭比較少⊂(•‿•⊂ )*.✧ 但每隻生蠔爽甜厚肉, 絕對物超所值(⊃。•́‿•̀。)⊃ 煙三文魚沙律: 光是買上已經十分精美, 煙三文魚份量多- 甜甜肥美 他的沙律醋亦醒胃⊂(◉‿◉)つ採用了意大利黑醋十分清新可口 秘製醬汁醃豬肋骨 豬肋骨味道不錯,將汁醃得十分入味,不過有點兒難切開 意式巴馬火腿意粉: 時下最流行巴馬火腿當然要試一試啦~ 個人十分喜歡這個意粉的汁, 不會太過油膩 份量剛好足夠覆蓋整盆意粉, 火腿味道烹調不錯不會太過鹹日本一口和牛粒 他們家是以炭火形式烹調, 沒有落濃味的調味粉 可以純粹吃到牛肉的鮮味和牛味,入口即溶╰(⸝⸝⸝´꒳`⸝⸝⸝)╯由於這是和牛的關係 所以油脂分佈均勻,配酒🍻一流 Rhanleigh cha rdoney 這是來自意大利的白酒, 清新帶點果味 十分適合女士們 ★☆★☆★☆★☆☆★☆★☆★☆★☆★☆★ Season Plus 上環西街44號地舖#852#yummy #h

每間分店都有不同的主打菜式,
來到這裏必然要點選生蠔。
精選中碼生蠔:

煙三文魚沙律:

意式巴馬火腿意粉:

日本一口和牛粒

#852#yummy #hkig

2021-05-26 39 views
今次要介紹嘅餐廳位於上環嘅Season Plus,係一間以海鮮為賣點嘅餐廳。上次已經嚟食過一次,所以對佢哋嘅出品都幾有信心。環境舒服,餐廳員工亦好有善。◾️美國特級安格斯肉眼 $248分量十足嘅安格斯肉眼,旁邊配上沙律茶以及粗身嘅薯條。肉質鮮嫩多汁,煎到啱啱好唔會好乾好難咬。值得一提嘅係,薯條即叫即炸,所以食落好脆囗好滿足。◽炭燒牛仔肉沙律 $98呢款令我哋有驚喜,冇諗過份量咁大。肉質同樣鮮嫩多汁,但就冇乜炭燒香味。旁邊配上嘅沙律菜已經調左味,配搭上嚟冇咁肥膩,性價比來講十分高。◾牛油蒜蓉焗虎蝦 $78呢個係我哋最喜歡既一道菜,牛油蒜蓉呢個組合永遠都唔會令人失望。焗完之後嘅蒜蓉較脆口,配上虎蝦食多一重口感。烹調虎蝦亦控制得好好,唔會鞋身。

◾️
美國特級安格斯肉眼 $248

炭燒牛仔肉沙律 $98

牛油蒜蓉焗虎蝦 $78

星期六瞓醒起身都已經係中午☀️,我哋散步行陣順便搵嘢食。行到去上環西街發現原來呢度都開咗「Season Plus」,之前喺銅鑼灣食過,質素幾好,所以有信心再次嚟幫襯。餐廳有提供Brunch Menu🍴,包括全日早餐、沙律、意粉同漢堡包等,價錢介乎$88至$168不等,每人加$48仲可以任飲紅白酒添🍷。不過留意返個餐本身就唔包任何飲品。傳統早餐伴燒牛肉($168),早餐有幾個款式,主要分別係原味再配搭唔同嘅食材。我哋就揀咗燒牛肉🥩,齋睇個樣已經覺得好唔錯,咬落非常多汁,而且牛味亦都濃郁。再者,燒牛肉份量多,切開有成七八塊,超抵食囉!除咗牛肉外,傳統早餐其實好豐富,包括有法包、雞肉腸、原隻大啡菇、新鮮車厘茄、茄汁焗豆、煙三文魚同黑松露炒雞蛋。🥖法包新鮮烘焗,所以好脆。🍅車厘茄有好多粒,味道唔酸,仲好開胃。🍳而炒蛋就炒得好滑好香,黑松露味則作錦上添花。烤焗海鮮拼盤($298),今日再次嚟到,我哋同樣嗌咗海鮮拼盤,皆因真係覺得佢性價比高👍,拼盤項目包括波士頓龍蝦、扇貝、翡翠螺同虎蝦。海鮮質素大致上都唔差,而且調味仲好惹味,例如🦞龍蝦同扇貝就加咗芝士拎去焗🧀,而翡翠螺同虎蝦就用上蒜蓉🦐,各款味道均
烤焗海鮮拼盤
烤焗海鮮拼盤($298),今日再次嚟到,我哋同樣嗌咗海鮮拼盤,皆因真係覺得佢性價比高👍,拼盤項目包括波士頓龍蝦、扇貝、翡翠螺同虎蝦。海鮮質素大致上都唔差,而且調味仲好惹味,例如🦞龍蝦同扇貝就加咗芝士拎去焗🧀,而翡翠螺同虎蝦就用上蒜蓉🦐,各款味道均鹹香十足。我認為呢個拼盤係多於兩人份,即使係海鮮,但食完都好飽飽。
講完食物,再簡單介紹下個環境。呢度面積唔大,但裝修都幾四正。而我最鍾意嘅係佢門口用上偽楓葉🍁作裝飾,感覺好有氣氛。難怪天氣咁熱,但咁多人都選擇坐門口位,超寫意的😉。
總括嚟講,呢日喺Season食咗一個好休閒嘅Brunch,好開心😆,放假就應該要係咁樣放鬆食,放鬆玩。可能好多人喺晚市時段都幫襯過餐廳,喪食生蠔海鮮,不過我今日仲發現原來佢個All Day Breakfast都好正㗎,啱哂香港人口味!
2021-05-08
$250 (Tea)
2021-05-25 12 views
Season Plus主打生蠔,一場來到當然要品嚐一下!美國中碼生蠔 ($18/隻)入口有淡淡的海水味,肉質清爽,柔滑軟腍。南非生蠔NO.1 ($29/隻)味道溫和,爽中帶脆,結實而呈彈性。法國吉拉多生蠔NO.0 ($39/隻)海水味重,爽中帶脆,結實而呈彈性。傳統早餐伴燒牛肉 ($168)相當豐富包括蒜蓉包、雞肉腸、原隻大啡菇,新鮮車厘茄、茄汁焗豆、煙三文魚片、黑松露炒雞蛋及燒牛肉 ,。燒牛肉色澤嫩紅,柔軟多汁,牛味濃郁,完全不需要另外配醬汁吃已經很味美。炒蛋嫩滑,黑松露味突出。蒜蓉包金黃香脆,外脆內軟、入口陣陣蒜蓉香。威爾斯羊西冷配沙律、粗薯條 ($148)肉質軟腍嫩滑而,羊肉味道出眾而不帶羶味。

Season Plus主打生蠔,一場來到當然要品嚐一下!

美國中碼生蠔 ($18/隻)
入口有淡淡的海水味,肉質清爽,柔滑軟腍。

南非生蠔NO.1 ($29/隻)
味道溫和,爽中帶脆,結實而呈彈性。

法國吉拉多生蠔NO.0 ($39/隻)
海水味重,爽中帶脆,結實而呈彈性。

傳統早餐伴燒牛肉 ($168)

炒蛋嫩滑,黑松露味突出。

蒜蓉包金黃香脆,外脆內軟、入口陣陣蒜蓉香。

威爾斯羊西冷配沙律、粗薯條 ($148)

肉質軟腍嫩滑而,羊肉味道出眾而不帶羶味。
2021-05-25 22 views
今日係週未,同友人去了season plus。週未早餐緊要叫ALL DAY BREAKFAST開心share。份ALL DAY BREAKFAST 好豐盛,簡直係澎湃。有焗豆,松露滑豆,大啡菇,腸仔,車厘茄,牛扒。所有都在水平之上。滑旦炒得好滑,配上松露,成個級數吾同曬。車厘茄出奇地甜,必須highlight一下。朋友愛吃海鮮,點了一盤法國蠔同一盤海鮮拼盤,還開一枝白酒慢慢嘆。法國蠔海水味十足,鮮甜肥滑。一入口,鮮味充滿整個口腔,配一口白酒,冇得頂。雖然盤蠔有跟醬汁,但我推介原味!海鮮拼盤主角係龍蝦。鹽焗的做法有別中式酒樓芝土焗的做法。肉身會較實和有口感,而鹽味提升了海鮮味,配白酒係冇選錯。海蝦雖冇龍蝦上鏡,但味道其實更鮮,肉也彈牙。不過最出乎意料的是海螺,肉質好QQ,送酒最適合不過。酒逢知己千杯少。呢盤ALL DAY BREAKFAST 真係食左全日。美酒佳饌,良朋知己,十分美好的一個週未!

2021-05-25 17 views
Season旗下既餐廳既分店都聽朋友推薦過幾次.今次終於有機會約到朋友黎呢間最新既上環分店.有別於其他分別,西環既分店藝術氣氛更濃厚,充滿掛畫及特色佈置.最特別一定係門口掛上既楓葉樹.南非Chardonnay白酒平時都係偏向飲法國同紐西蘭既白酒多南非真係第一次試.店長好細心咁推介左唔同既酒,今次就試左佢推薦之一既南非Chardonnay白酒.平時既Chardonnay入口會較dry無咁香甜.但呢一款味道比時Chardonnay更重果香,連平時唔太好酒既朋友都好鍾意.精選美國生蠔🦪🇺🇸蠔肉身唔會好削,肉質清爽而且清甜,入口順滑相當易入口,入口唔會過重既鐵銹味.白酒煮馬尼拉蜆白酒既提子清香充分提昇蜆肉既鮮味,配上洋蔥,蒜頭及蕃茄令味道更甜.蜆肉飽滿入口爽彈而且無沙,味道充滿海洋鹹香味.蜆肉下既湯汁每一啖都滿盡精華,相當滿足.牛油蒜香蜆肉意粉意粉煙韌度適中而且唔會糊.意粉吸入蜆肉鮮香及牛油濃郁又甘香既味道令意粉絕不單調.蒜味香而不過濃,入口充滿餘韻.蜆肉同樣鮮甜充滿海洋鮮味.威爾斯羊西冷羊西冷肉質相當嫩腍唔會過韌.羊西冷唔會過濃羊羶味,平時唔太鍾意羶味既我都接受到而且覺得幾香.外層煎得甘香帶

南非Chardonnay白酒

精選美國生蠔🦪🇺🇸

白酒煮馬尼拉蜆

牛油蒜香蜆肉意粉

威爾斯羊西冷
羊西冷肉質相當嫩腍唔會過韌.羊西冷唔會過濃羊羶味,平時唔太鍾意羶味既我都接受到而且覺得幾香.外層煎得甘香帶一陣陣鹹香,雖羊西冷上層帶一層脂肪但入口唔會好肥膩.

Type of Meal
Dinner
  • 白酒煮馬尼拉蜆
  • 威爾斯羊西冷
不限時任坐半日 上環 休憩好去處 season plus  上環分店食全日早餐 飲手沖咖啡 $38一杯上環休憩半日好去處,不限時任你坐仲有特價生蠔,紅酒白酒 season plus 上環分店有全日早餐仲要係大家好鐘意打卡有龍蝦既全餐All-day breakfast十分豐富有煙三文魚,肉腸,番茄豆,炒蛋,煎番茄仔沙律,一份焗龍蝦 $148咋~好抵食!$148 八種食材,多到食唔曬~再要杯手沖咖啡放慢腳步,食個早餐,飲杯咖啡,睇下書上下網咁就可以半日休閒龍蝦焗香,肉質彈牙,而且比起另外幾間便宜性價比超高,食物水準合格另外一份燒牛肉配黑松露炒蛋法包 $98唔食全日早餐,一樣有唔同選擇黑松露炒滑蛋加上切片法包一份足料燒牛肉,牛肉切件上,五成熟炒蛋夠滑嫩,伴以脆法包食牛肉粉嫩,肉味濃,好抵食!份量多!最後一定要試埋店家既手沖咖啡只售$38一杯上環西街44號地舖G/F, 44 Sai Street, Sheung Wan
不限時任坐半日 上環 休憩好去處
season plus  上環分店
食全日早餐 飲手沖咖啡 $38一杯
上環休憩半日好去處,不限時任你坐
仲有特價生蠔,紅酒白酒
 season plus 上環分店有全日早餐
仲要係大家好鐘意打卡有龍蝦既全餐
All-day breakfast十分豐富
有煙三文魚,肉腸,番茄豆,炒蛋,煎番茄仔
沙律,一份焗龍蝦 $148咋~好抵食!
$148 八種食材,多到食唔曬~再要杯手沖咖啡
放慢腳步,食個早餐,飲杯咖啡,睇下書上下網
咁就可以半日休閒
龍蝦焗香,肉質彈牙,而且比起另外幾間便宜
性價比超高,食物水準合格
另外一份
燒牛肉配黑松露炒蛋法包 $98
唔食全日早餐,一樣有唔同選擇
黑松露炒滑蛋加上切片法包
一份足料燒牛肉,牛肉切件上,五成熟
炒蛋夠滑嫩,伴以脆法包食
牛肉粉嫩,肉味濃,好抵食!份量多!
最後一定要試埋店家既手沖咖啡
只售$38一杯
上環西街44號地舖
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
2021-05-25 9 views
很久沒有休閒地享受假日,今天走到上環舊區,附近沒有太多車輛,環境清幽首先跟朋友點一枝白酒,Rhanleigh Sauvignon blanc $198,非常容易入口點一枝白酒,可以以換購價$50/6隻點一份中碼生蠔店員非常推薦,另外散點的生蠔由每隻$9-39/隻不等$9/隻是南非蠔,相對比較細隻,但有海水味重French Gillardeau no.0, $39/隻又甜又爽口,肉質肥美厚實,帶點脆口的感覺,值得大推挪威煙三文魚沙律,油醋汁酸酸甜甜很開胃,作前菜一流,配上小蕃茄青瓜及沙律菜,非常清新白酒煮馬尼拉蜆,每粒蜆肉都是脹卜卜,無沙,精華所在是湯底,海鮮味滿分,令人一口接一口烤焗海鮮拼盤,看到圖片,不禁立即跟友人說要來一份芝士焗原隻龍蝦,一開二,每邊都鋪滿了芝士,啖啖龍蝦肉,好滋味旁邊的蒜蓉翡翠螺,蒜蓉味濃,很有口感巴馬臣芝士焗扇貝,巴馬臣芝士很咸香,與扇貝一起吃,味道夾到不得了還有牛油蒜蓉焗虎蝦,入口有陣牛油香,味道不錯旁邊還有一客黑松露芝士焗大啡菇,大啡菇帶一點Juicy,配上海鮮吃很夾該店的環境很舒服,燈光帶點昏暗,感覺讓人很寫意,加上牆上店主弄的裝飾,非常有品味食蠔,一定

點一枝白酒,可以以換購價$50/6隻點一份中碼生蠔
店員非常推薦,另外散點的生蠔由每隻$9-39/隻不等

$9/隻是南非蠔,相對比較細隻,但有海水味重

烤焗海鮮拼盤,看到圖片,不禁立即跟友人說要來一份

旁邊的蒜蓉翡翠螺,蒜蓉味濃,很有口感

還有牛油蒜蓉焗虎蝦,入口有陣牛油香,味道不錯

食蠔,一定會到Season plus
Type of Meal
Dinner
  • 烤焗海鮮拼盤
2021-05-24 13 views
好耐冇點出去食dinner 啦 見到依間餐廳新開而且又生蠔就黎食 間餐廳真係幾chillmount olympus sauvignon blanc飲落有啲果香同淡淡的香草味 味道清新爽口 夾埋生蠔食好一流 同蠔既鮮味好夾 提升到另一個層次啲生蠔用換購價加 加左一打精選生蠔 同兩隻美國中碼生蠔啲生蠔即叫即開 食落鮮甜 唔駛落檸檬汁同茄汁已經好好食 一啖一隻 肉厚汁多 個種鮮味留係口腔係好長既時間 好正美國中碼一隻都有一邊手掌咁大隻 好巨型 咬一啖已經勁多汁流出來 肉勁厚又鮮 腥味唔濃 就咁食都好好食 好full既感覺既蠔 芝士黑松露大啡菇好香黑松露嘅味道 而且好juicy 好多汁 芝士仲要搵到絲 但唔記得影低佢拉絲🙈美國安格斯西冷扒配薯菜用既係安格斯牛 入口即溶 肉汁好多而且又好香 咬落去又夠冧 又唔會太靭 而且煎到7成熟 岩岩好 秘製醬汁焗豬肋骨有成兩大舊 份量都勁足 肉質好冧而且好入味 個醬汁令到成個豬肋骨變得好惹味威爾斯羊西冷叫左7成熟 上枱肥到佢已經幫我地切好埋一片片 見到佢每片都係肥瘦適中 聞落去同食落去都唔會羶 配合埋佢嘅醬汁真係一流 其中一個醬汁(白色碗仔)點落去食好清新

mount olympus sauvignon blanc

啲生蠔用換購價加 加左一打精選生蠔 同兩隻美國中碼生蠔

芝士黑松露大啡菇

美國安格斯西冷扒配薯菜

秘製醬汁焗豬肋骨

威爾斯羊西冷
叫左7成熟 上枱肥到佢已經幫我地切好埋一片片 見到佢每片都係肥瘦適中 聞落去同食落去都唔會羶 配合埋佢嘅醬汁真係一流 其中一個醬汁(白色碗仔)點落去食好清新 依個令我好有驚喜而且好鐘諗佢嘅醬汁配搭

今次食完過多排我又再黎chill下 食多佢啲生蠔同其他野😋

2021-05-24 15 views
今日母親節前夕 於是就同媽媽去到上環嘅呢間season plus度慶祝節日啦呢間餐廳喺其他地方都食過佢嘅分店 不過上環呢間裝修更加有架調 好似fine dining咁十分有氣氛叫咗半打精選生蠔生蠔明顯比較細 不過鮮道十足 同時超抵食南非生蠔 Size十足食落非常鮮甜 法國生蠔 對比起前兩隻屬於超級巨型 海水味亦較濃烤焗海鮮拼盤 全隻波士頓龍蝦 扇貝 翡翠螺 大蝦 大啡菇 全部都加上濃濃嘅芝士非常香口波士頓龍蝦肉質非常彈牙 好新鮮另外最有驚喜嘅係大啡菇 配上芝士都仲有清新嘅感覺令人煥然一新美國安格斯肉眼 五成熟燒得啱啱好 肥瘦適中牛肉味濃郁 就算係邊位都好冧 薯菜係薯角同埋沙律 薯角炸得非常香脆明太子雞翼 雞翼燒得外脆內嫩滑 入面做包住濃濃嘅明太子醬 口感豐富生果茶 性價比好高 生果同茶味配合得恰到好處

叫咗半打精選生蠔生蠔明顯比較細 不過鮮道十足 同時超抵食

南非生蠔 Size十足食落非常鮮甜

法國生蠔 對比起前兩隻屬於超級巨型 海水味亦較濃

波士頓龍蝦肉質非常彈牙 好新鮮

生果茶 性價比好高 生果同茶味配合得恰到好處

2021-05-24 12 views
Season Plus 係一間多國菜既餐廳,係香港都有幾間分店,今次我就去左位於上環西街既分店。餐廳既位置唔算方便,但夜晚都有唔少人幫襯。法國吉拉多生蠔NO. 0 $39/隻依個價錢有吉拉多生蠔食算係好抵,NO. 0 係大size,生蠔入口有好香既鮮味,味道非常好。牛油蒜香蜆肉意粉 $128有唔少蜆肉,蜆肉有牛油香味,亦都冇沙,味道唔錯。意粉份量唔算太多,有蒜香。牛油蒜蓉焗虎蝦(5隻)$78虎蝦爽口彈牙,焗得岩岩好。秘製醬汁焗豬肋骨 $168份量幾多,豬肋骨亦有肉香,味道唔錯。整體黎講我覺得依到既生蠔幾高質,價錢亦都好合理,值得推薦。

法國吉拉多生蠔NO. 0 $39/隻

牛油蒜香蜆肉意粉 $128

牛油蒜蓉焗虎蝦(5隻)$78
虎蝦爽口彈牙,焗得岩岩好。

秘製醬汁焗豬肋骨 $168
份量幾多,豬肋骨亦有肉香,味道唔錯。

整體黎講我覺得依到既生蠔幾高質,價錢亦都好合理,值得推薦。

2021-05-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 烤焗海鮮拼盤
  • 生蠔
2021-05-24 14 views
前排同男朋友慶祝周年紀念,所以佢安排左呢間幾有情調嘅餐廳燈光暗暗地,加埋掛牆嘅畫同裝飾,都幾浪漫呢間餐廳做緊酒+生蠔優惠,如果有點酒,就可以用換購價$50換半打/一打生蠔,好抵呀! 重點啲酒都唔貴店員好好咁幫我揀左款岩我飲嘅白酒生蠔我揀左$39/隻嘅法國吉拉多NO.0, 真係差不多大隻過手掌呀肉夠肥厚,口感幾爽脆,味道清甜 每人食2-3隻都好滿足了。Parma ham 沙律用意大利果醋去拌嘅沙律,味道ok,巴馬火腿都俾得大方,有咸香味唔會過咸美國特級安格斯西冷(7成熟)我地點左西冷7成熟,熟度剛好,肉色係粉紅色嘅,口感唔會太韌。調味以黑椒同鹽為主,唔會搶左個主角但得一提係薯角外脆內軟,好好食!!忍唔住食晒烤焗海鮮拼盤果晚差不多每枱都點呢個菜式,搞到我都忍唔住order試下 個擺盤好靚,好豐富咁。最好食係龍蝦,肉質爽彈,外層有好多焗過嘅芝士,增加左個香氣。另外芝士黑松露大啡菇都好食,充滿黑松露味
前排同男朋友慶祝周年紀念,所以佢安排左呢間幾有情調嘅餐廳
燈光暗暗地,加埋掛牆嘅畫同裝飾,都幾浪漫

店員好好咁幫我揀左款岩我飲嘅白酒
肉夠肥厚,口感幾爽脆,味道清甜
每人食2-3隻都好滿足了。

Parma ham 沙律
唔會過咸

美國特級安格斯西冷(7成熟)
但得一提係薯角外脆內軟,好好食!!
忍唔住食晒

烤焗海鮮拼盤
果晚差不多每枱都點呢個菜式,搞到我都忍唔住order試下