Hiring
Salary negotiable
19 days ago
$16,000-$19,000
Monthly
Restaurant: sen-ryo (Festival Walk)
Info:

2023-08-01 729 views
呢間野平時食都唔平,但係佢午餐時間就有做特價優惠,閒日午市都會有呢幾個定食揀。一個定食都係一百蚊倒,有晒湯,飯,魚生,小食,都好抵食呀。絕對係性價比之選。千兩 定食成六舊壽司咁多。再加個烏冬,應該正常男仔食都夠晒飽。仲有幾塊天婦羅添,新鮮炸的,有蝦同南瓜。d壽司都有基本吞拿魚,三文魚,帶子。應該都滿足晒食魚生壽司ge朋友。豐洲魚鮮角切刺身丼定個蛋好滑,好好味。d魚生撈飯啱啱好。沙律都係普通食材啦,不過不失。

千兩 定食

千兩定食
2023-07-18
$100 (Lunch)
千兩定食
2023-06-26 657 views
千両♡ 記錄下自己好耐都冇放監食壽司喇⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾主要想記錄有份壽司叫 特上彩虹卷但我竟然唔記得咗影相呀😭😭大失策。゚(゚´Д`*゚)゚。不過呢間餐廳𝘾𝙥值都幾高嗌咗好多舊壽司買單都係四百幾🫶🏻ෆ 推介菜式ෆ 特上彩虹卷 $ 𝟴𝟴#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
千両♡

記錄下自己好耐都冇放監食壽司喇⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾

主要想記錄有份壽司叫 特上彩虹卷
但我竟然唔記得咗影相呀😭😭
大失策。゚(゚´Д`*゚)゚。
不過呢間餐廳𝘾𝙥值都幾高
嗌咗好多舊壽司買單都係四百幾🫶🏻

ෆ 推介菜式ෆ
特上彩虹卷 $ 𝟴𝟴

2023-06-13 561 views
刺身唔新鮮 完全冇刺身嘅鮮味 海膽啲質素做炒飯都唔會用佢 握壽司舊飯,一係好易散 一係握得好核突爭鮮都好食過佢 新鮮過佢 你話個價錢係食環境 個環境又唔係特別靚 食物材料簡直可以用垃圾嚟形容 一定唔會返轉頭幫襯

2023-06-12
$500 (Dinner)
2023-05-31 714 views
又一日熱辣辣嘅下午,今日同朋友嚟到又一城食晏;可能天氣太熱,朋友二話不說就提議去千両食日本菜。呢度都有好幾款Set lunch,其中我哋揀咗魚山角切丼,幾好嘅就係除咗跟Shara同Tong之外,仲有一個茶碗蒸。呢度食魚生飯就最正,另外,我哋仲叫咗滑蛋吉列豬扒飯,咁佢因為已經有蛋啦,所以係呢一個set就唔好跟茶碗蒸,但係就送多個前菜俾你。😋🥰😋🥰😋🥰😋🥰😋🥰😋🙂🥰🙂🥰🙂🥰😋🥰😚🥰😋🥰😋🥰😋🥰😋🥰😋

2023-05-30
2023-05-27 536 views
睇戲前食吓刺身先好耐無食千兩,突然好想食刺身等位等咗15分鐘我哋叫咗2人份「極上刺身拼盤(2人用)」$337隻蝦超大隻,鮮甜新鮮其他刺身都唔錯唯獨是帶子一件切開一半扮兩件就有啲奇怪,明明原隻食更有口感雜錦天婦羅冰見烏冬 $62細細份啱啱好,烏冬柔軟啱口味但湯底比較咸咗啲香蔥吞拿魚腩軍艦 $56吞拿魚腩無得頂,係太少蔥牛肉冰見烏冬 $60一樣味道唔錯,係湯底咸咗啲啲牛油果軟殼蟹卷 $98夠大份,香脆軟殼蟹加清新牛油果,好夾千両 (又一城) (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城L1樓L1-19A號舖
睇戲前食吓刺身

好耐無食千兩,突然好想食刺身
等位等咗15分鐘

我哋叫咗2人份「極上刺身拼盤(2人用)」$337
隻蝦超大隻,鮮甜新鮮
其他刺身都唔錯
唯獨是帶子一件切開一半扮兩件
就有啲奇怪,明明原隻食更有口感

雜錦天婦羅冰見烏冬 $62
細細份啱啱好,烏冬柔軟啱口味
但湯底比較咸咗啲

香蔥吞拿魚腩軍艦 $56
吞拿魚腩無得頂,係太少蔥

牛肉冰見烏冬 $60
一樣味道唔錯,係湯底咸咗啲啲

牛油果軟殼蟹卷 $98
夠大份,香脆軟殼蟹加清新牛油果,好夾

千両 (又一城) (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城L1樓L1-19A號舖
2023-04-15 684 views
又一城店裝修完,第一次幫襯,點知就領嘢,以前,都試過兩次同樣情況(我住附近),這間分店、時不時會出現魚生海產唔新鮮的情況,就睇你好唔好彩,我同男友二人,是晚已經點豐州嘅級數都咁,真係冇話好說~ 其實,見刺生個樣都知唔新鮮(冇光澤、乾燥冇乜彈性),貝類海膽仲有腥味,我已經吐了一半出來,以為無事,點知都係痾痾地、個肚咕咕聲,我男友比我仲痾多啲,睇嚟都係暫別這間分店為妙,寫梗食評仲痾梗!尖沙咀分店,幫襯兩次、兩次都幾好,我諗要轉場~

2023-04-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
2023-02-20 1005 views
百兩定食焰燒壽司 • 牛肉鳥冬定食兩份定食都好高質💕刺身有三文魚 吞拿魚 甜蝦 帶子 熟食都有鰻魚 炙燒三文魚等等🥰定食黎講種類都算繁多🤤我一向都鍾意食千両嘅鰻魚壽司同埋三文魚腩 肥瘦剛好 🥳天婦羅🍤都炸得好好食 唔會好炸得太over😫🦐都有兩款 仲有蔬果like南瓜🎃同埋鯽魚🐟另外仲有一細碗牛肉烏冬😍同埋沙拉🥗🫶🏻整體來說性比價是很高的👍🏻鍾意食日本嘢嘅朋友有機會可以trytry🫶🏻人均HKD100(連加一服務)好多地方都有分店💕

百兩定食
焰燒壽司 • 牛肉鳥冬定食
人均HKD100(連加一服務)
好多地方都有分店💕
2023-02-12 722 views
千両主打日本刺身壽司🍣 就黎到情人節就推出咗個情人節限定嘅外賣餐目 嚴選新鮮食材 精心設計前菜、刺身、壽司 可於即日起至2月14日網上訂講 我同男朋友就訂咗黎試吓情人節外賣盛盒 $698盛盒包括二人刺身盛、二人壽司盛(22件壽司)同埋三文魚親子牛油果沙律🥰 賣相精美 包裝細心 仲比埋乾冰我地拎走最吸引嘅一定係馬冀海膽🤭 鮮美、濃厚、甘甜 仲附送咗兩塊紫菜可以包住食😋 其他嘅刺身壽司都新鮮鮮甜又多款式 好豐富好滿足~ 情人節舒舒服服喺屋企一齊歎呢個精緻嘅外賣盛盒係一個唔錯嘅選擇😛

千両主打日本刺身壽司🍣 就黎到情人節就推出咗個情人節限定嘅外賣餐目 嚴選新鮮食材 精心設計前菜、刺身壽司 可於即日起至2月14日網上訂講 我同男朋友就訂咗黎試吓

情人節外賣盛盒 $698

2022-09-18 1413 views
對日餐的執著,必須依次序頭盤、刺身、壽司,飲碗熱湯暖暖胃,再黎炸物、燒物、鍋物,最後粥粉麵飯先夠完美。人家想食毛蟹,等成個鐘竟然無落單,飲支一滴就暈冷靜一下。一滴入魂純米吟釀,香氣酒度甜度滑度厚度都滿意,可以再飲。千兩海鮮蒸蛋配柚子,嫩嫩滾燙蒸蛋與柚子硬係格格不入,可能本身我都不好柚子皮的,沒有柚子皮的原味海鮮蒸蛋更可口。日本松葉蟹肉蟹膏豆腐,豆腐比以往淺色,蟹膏味比以往淡,幸好依然滑彈,搭著鮮味蟹肉及咸鮮三文魚子再配淡醬油,仍然使我讚口不絕。醋漬鮟鱇魚肝,都係較喜歡早年浸在淡醬油濕潤的演繹,現在像沙律的做法,在表面淋上汁,梗係覺得偏乾了一點點。不過魚肝天然濃郁的甘甜味使我著迷,質地油潤黏黏,鍾意就是鍾意。伴碟的日本小黃瓜意外地爽甜清新,就算不愛菜蔬的我都忍不住食多兩舊。日本直送海膽刺身,肥美彈牙濕潤,只有鮮甜味沒有半點腥味。特選大吞拿魚腩刺身,亮麗閃令令的粉紅色,油潤反光,滑嘟嘟跣入口,鮮甜味爆棚,甘香魚油無得頂!油甘魚刺身,實淨彈牙的魚肉,每口滲著勁極鮮油脂魚汁,食到欲罷不能!牡丹蝦刺身,黏膠加上富光澤的顏色,新鮮度無從置疑,爽甜的蝦肉食唔停口!日本特大帶子壽司,特大帶子唔夠特大、
對日餐的執著,必須依次序頭盤、刺身壽司,飲碗熱湯暖暖胃,再黎炸物、燒物、鍋物,最後粥粉麵飯先夠完美。人家想食毛蟹,等成個鐘竟然無落單,飲支一滴就暈冷靜一下。一滴入魂純米吟釀,香氣酒度甜度滑度厚度都滿意,可以再飲。

牡丹蝦刺身,黏膠加上富光澤的顏色,新鮮度無從置疑,爽甜的蝦肉食唔停口!日本特大帶子壽司,特大帶子唔夠特大、珍寶帶子唔夠珍寶!綿滑的質地,帶子甜味佔領味蕾久久不散!

炙燒左口魚裙邊壽司,越肥越滑,炙一炙讓魚油溶掉,更甘香更添焦香更滑溜!炙燒極上和牛鵝肝壽司,超薄切和牛存在感極弱,味道十分淡。細細粒的鵝肝,不夠攝牙隙。

極上海鰻壽司,最鍾意多多肉少少飯!整條海鰻啖啖肉厚厚長長,捲著少少甜醋壽司飯是我的最愛!整件一啖過塞入,鬆軟鮮味焦香無得頂!日式海鮮茶壺湯,百味交雜共冶一爐的海鮮味!最緊要滾熱辣,海鮮味出眾,回味無窮!

炸軟殼蟹,幾十年來都保持高水準,無機會投訴!炸得乾爽不油膩,酥脆鬆化,多肉多膏,肉甜膏香,拍住手掌享受!串燒雞腎,爽甜搭雞甜味濃,不乾硬不嗅腥。串燒牛舌,我更愛牛舌芯,幸好合格熱燙燙,羶香帶爽。

冷稻庭手打烏冬,淨係配蔥花及薑蓉,我想要蘿蔔蓉、山葵、芝麻啊!硬係少了點味道,自己撈點山葵提鮮提味好食許多,濕滑彈彈散發米香的烏冬我鍾意!

海膽壽司,明明係叫海膽松葉蟹壽司,蟹肉呢?莫非係份子料理?還是松葉蟹水海膽壽司呢?飯粒軟硬度適中,不爛不濕不黏嘴,乾身飽滿散發醋香。

炸軟殼蟹手卷,鬆化軟綿的軟殼蟹,乾身脆口的紫菜,勁勁勁多蟹膏,震撼的高質!蟹子及蛋黃醬的重要性,醒神醒腦醒胃!手卷及壽司飯粒超乎想像的完美,能讓我讚的壽司飯寥寥可數!甜酸度、溫度、濕度、質感、握感、黏感。

火炙牛油珍寶帶子壽司,大蔥嗎?京蔥嗎?炙完後帶子甜味更濃烈更添上椒香,彈彈多汁。火炙特選吞拿魚腩壽司,心裡硬係覺得不炙會更美妙更美麗!外層熟而裡面保持嬌嫩粉紅,魚脂滑溜甜到入心。

炙燒皮剝配安康魚肝壽司,期待已久的剝皮魚第一次品嚐!白肉魚罕見獨特的魚甜味,魚味強勁,肉質極為鮮彈,可遇不可求!活象拔蚌壽司,少吃的象拔蚌仔,都已知道味淡不吸引。燒蒜蓉鰹魚漬,十分有趣的配搭,可愛兼可口!醬油味結實鰹魚肉捲著大量蒜蓉,辛甜醬香魚鮮,撞得蠻出色!

八爪魚刺身,驚訝的八爪魚,完全不是同一級數,明顯剛剛即切,濕潤滑溜帶爽帶彈帶咸鮮,不是預切乾爭爭,不是預切顏色暗啞!有十粒星的話,我比足十粒。日本直送海膽八爪魚刺身紫菜卷,兩種極品融合,戰鬥力幾百倍地提升!好味到要感動落淚。

鰈魚西京燒,厚身魚扒激油潤閃令令反晒光,魚油甜甜澎湃到有點膩,幸好仍有絲醬油甜味,白雪雪滑嘟嘟魚肉仍是美味。時令風雅活蠔,日本蠔一向淡口,醬汁變成是牠的精髓及靈魂所在!肥美厚身的生蠔鮮味強勁而海水咸味清淡,配上秘製醬汁使得味道昇華千倍!

腐皮冰見烏冬,經過多輪生冷食物戰鬥後,係時候來碗熱騰騰湯麵暖暖胃驅驅寒!超薄腐皮有點過甜,甜醬油味濃。冷烏冬又好、熱烏冬也好,基本混上山葵及醬油就更美味!完整長長手打烏冬,整碗拿起連湯連烏冬掃入最和味!
醋漬鮟鱇魚肝
鰈魚西京燒
時令風雅活蠔
2022-09-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
牡丹蝦刺身
炙燒皮剝配安康魚肝壽司
日本直送海膽刺身、八爪魚刺身
八爪魚刺身
2022-08-11 1331 views
今年媽媽生日竟然臨時先話唔想食中菜,想食日本嘢,咁啱我哋喺九龍塘就揀咗千両✨ 雖然知道都算係大集團,之前食過質素都唔錯👍🏻👍🏻 因為知道係星期六晚,所以我哋提早6:30就入座,果然一到七點開始就要排隊~~ 我哋一共三個人首先就叫咗個壽司拼盤,估唔到壽司拼盤入邊都有拖羅(但係就得兩件我冇份食🥲) 另外我哋仲嗌咗啲卷物同埋刺身仲有個牛肉鍋,三個人食都好夠👍🏻👍🏻 最後仲嗌咗支清酒,清酒用嚟配刺身真係世界級!!成餐飯全部都好滿意,無伏位~ 店員好有禮貌,座位亦都闊落舒服,適合聚會✨

2022-06-17 1213 views
Nice ambience.The little bowl of beef udon was actually the best dish of the meal. The look of it was so unattractive. But it tasted so good from meat, udon to soup that I went straight on finishing it and forgot to photo.
Nice ambience.

2022-05-29 1009 views
唔係朋友嚟食係唔會嚟你當係比起元氣多啲野食,但你話係唔係高質 ,唔係囉舊飯係求其,扁嘅,唔知佢點樣握壽司可以握到咁? 可能打住喊露握掛?好基本姐其實壽司連魚鱗都有,好彩見到咁差check下先食如果有人話千兩好食,我只能笑笑餐單寫就好睇,但其實都係一般壽司鋪當我入店,店員帶位連說話都唔講直接手指安心出行,未見過咁懶得說話嘅店員埋單果時 好聲好氣指住「The Point」積分當現金個牌,打開個App請教佢要點樣㩒出嚟當現金呢?佢又無答我,攞起個QR reader問我要個QR code咁我咪比左The Point 會員果個QR code俾佢問佢係唔係呢個?點知佢話: 我地無得儲分㗎呢度我心諗,幾時邊位有人講過儲分?????我真係再同佢講我唔係儲分呀,指住個牌話我要用分呀。真係嘔哂血 搞唔掂
唔係朋友嚟食係唔會嚟

你當係比起元氣多啲野食,但你話係唔係高質 ,唔係囉

好基本姐其實

壽司連魚鱗都有,好彩見到咁差check下先食

如果有人話千兩好食,我只能笑笑
餐單寫就好睇,但其實都係一般壽司

佢又無答我,攞起個QR reader問我要個QR code
點知佢話: 我地無得儲分㗎呢度
我心諗,幾時邊位有人講過儲分?????
我真係再同佢講我唔係儲分呀,指住個牌話我要用分呀。

真係嘔哂血 搞唔掂

2022-05-29 1033 views
話說尋日去Apple Store攞嘢,之後去咗對面店舖買咗特制手機殼。在等候兼未有得拎之際,我去咗千両度食嘢。我叫咗串燒牛舌、串燒雞腎、特選壽司併盤(十件)、抹茶雪糕糯米糍。串燒牛舌同串燒雞腎,兩樣好有炭燒味,點埋佢地嘅醬(柚子、海鹽、靑辣椒混合而成)又出奇地夾特選壽司併盤,件件都好新鮮,點埋佢嘅生磨wasabi,好match😊至於個抹茶雪糕糯米糍,抹茶味好濃同好甘,食嗰時都有d呢hea🤣🤣🤣。究竟係用匙羹食咗個抹茶雪糕先,之後再食糯米皮?定係將兩邊嘅糯米皮包住個雪糕,再用拮住黎食呢?

串燒牛舌、串燒雞腎
特選壽司拼盤(10件)
雪糕糯米糍(抹茶)
2022-05-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
串燒牛舌、串燒雞腎
特選壽司拼盤(10件)
雪糕糯米糍(抹茶)
今日和老婆往又一城千両食晚餐,我們點了吞拿魚壽司四點盛,串燒雞翼,串燒豚肉,雜錦天婦羅烏冬,汁煮三文魚骹,廣島蠔野菜味噌鍋,千両壽司,甜蝦蟹膏軍艦 軟殼蟹手卷,海膽手卷,珍寶赤海蝦壽司,炙燒牛油特大帶子壽司 ,原條鰻魚壽司,炙燒鰻魚壽司,枝豆,綠茶雪糕糯米磁和抹茶卷蛋。串燒雞翼和豚肉燒得金黃香脆,食落啖啖肉,佐酒一流;雜錦天婦羅烏冬,我選了熱烏冬,天婦羅有南瓜,青椒和蝦,炸得金黄彈牙,烏冬食左爽口;汁煮三文魚骹醬汁食落開胃,羅白吸收醬汁,食落美味,三文魚骹肉質鮮甜;廣島蠔野菜味噌鍋材料豐富,廣島蠔肉汁肥美新鮮,野菜有豆腐和冬粉,豆腐和冬粉吸收味噌湯,口感有層次;甜蝦蟹膏軍艦飯粒軟綿,紫菜香脆,甜蝦彈牙,蟹膏味道香濃;軟殼蟹手卷食落香脆,軟殼蟹食落惹味;炙燒牛油特大帶子壽司牛油香滑,帶子大大隻,肉質鮮甜;原條鰻魚壽司肉質鮮甜,食落有油花;炙燒鰻魚壽司醬汁開胃,鰻魚鮮甜;枝豆食落爽口;抹茶雪糕糯米磁賣相吸引,抹茶雪糕茶味香濃,甜度適中,糯米磁食落香滑;最後抹茶蛋卷食落軟綿,红荳香甜和雲呢拿糯米磁食落香滑。餐廳座位舒適,食物美味新鮮,我和老婆食了一頓美味豐富日式料理。
原條鰻魚壽司
炙燒牛油特大帶子壽司和炙燒鰻魚壽司
2022-05-07
$454 (Dinner)
2022-04-05 786 views
油甘魚刺身及蘿蔔蓉鰹魚刺身和牛櫻花蝦壽司及Sapporo生啤,生啤夠凍,味道一流。今次叫咗普通海膽壽司,但味道鮮美,拍得住北海道海膽!炸生蠔卷,內部熱辣辣, 並且有櫻花蝦作點綴,水準之作。軟殼蟹卷。 這個一般,下次不會再試。

油甘魚刺身及蘿蔔蓉鰹魚刺身

和牛櫻花蝦壽司及Sapporo生啤,生啤夠凍,味道一流。

今次叫咗普通海膽壽司,但味道鮮美,拍得住北海道海膽!

炸生蠔卷,內部熱辣辣, 並且有櫻花蝦作點綴,水準之作。

軟殼蟹卷。 這個一般,下次不會再試。
2022-04-05
$250 (Lunch)
Dining Offer
Coupon