Restaurant: sen-ryo (Festival Walk)
Info:

2022-04-05 790 views
油甘魚刺身及蘿蔔蓉鰹魚刺身和牛櫻花蝦壽司及Sapporo生啤,生啤夠凍,味道一流。今次叫咗普通海膽壽司,但味道鮮美,拍得住北海道海膽!炸生蠔卷,內部熱辣辣, 並且有櫻花蝦作點綴,水準之作。軟殼蟹卷。 這個一般,下次不會再試。

油甘魚刺身及蘿蔔蓉鰹魚刺身

和牛櫻花蝦壽司及Sapporo生啤,生啤夠凍,味道一流。

今次叫咗普通海膽壽司,但味道鮮美,拍得住北海道海膽!

炸生蠔卷,內部熱辣辣, 並且有櫻花蝦作點綴,水準之作。

軟殼蟹卷。 這個一般,下次不會再試。
2022-04-05
$250 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2021-11-29 1131 views
今日和老婆又一城千両食晚餐, 我們點了枝豆, 串燒雞翼, 串燒豚肉、珍寶赤海蝦壽司、大拖羅鹽谷吞拿魚蓉、吞拿魚醬油漬壽司、牛肉冰見烏冬、廣島蠔野菜味噌鍋、炙燒鰻魚壽司、軟殼蟹手卷和牛油果軟殼蟹卷。枝豆食落新鮮鮮甜, 串燒雞翼燒得金黃香脆肉質鮮嫩;串燒汁豚肉肉味香濃, 食落有油花口感,兩款串燒佐酒一流;珍寶赤海蝦壽司蝦食落彈牙, 飯粒軟綿;吞拿魚醬油漬壽司吞拿魚肉質鮮甜味美, 配上醬油漬食落口感有層次;牛肉冰見烏冬牛肉肉味香濃, 湯底清甜, 烏冬爽滑, 食落口感豐富;廣島蠔野菜味噌鍋廣島蠔肉質肥大鮮甜, 豆腐香滑、野菜爽口、冬粉吸收香濃味噌湯, 食落暖胃;炙燒鰻魚壽司鰻魚肉質鮮甜, 配上醬汁口感開胃;軟殼蟹手卷炸得香脆金黃, 食落惹味;最後牛油果軟殼蟹卷牛油果香滑, 配上食落啖啖肉的軟殼蟹, 口感十足有層次。餐廳座位舒適, 食物美味高質,我和太太食了一頓美味日本晚餐
枝豆, 串燒雞翼, 串燒豚肉、珍寶赤海蝦壽司、大拖羅鹽谷吞拿魚蓉、吞拿魚醬油漬壽司、牛肉冰見烏冬、炙燒鰻魚壽司和牛油果軟殼蟹卷
2021-11-26
$289 (Dinner)
2021-11-16 523 views
今日和老婆行完山, 下午往又一城千両食下午茶,我們點了枝豆, 串燒雞翼, 串燒汁燒帶子、活帆立貝壽司、大拖羅鹽谷吞拿魚蓉、吞拿魚醬油漬壽司、炙燒牛油特大帶子壽司、炙燒牛油特大赤蝦壽司、炙燒鰻魚壽司、炸蝦卷和牛油果軟殼蟹卷。枝豆食落新鮮爽口, 串燒雞翼燒得肉質鮮嫩、串燒汁燒帶子燒得新鮮彈牙, 兩款串燒佐酒一流;吞拿魚醬油漬壽司吞拿魚肉質鮮甜, 配上醬油漬食落口感有層次;炙燒牛油特大帶子壽司火炙帶子肉質鮮甜, 配上牛油口感軟綿;而炙燒牛油特大赤蝦壽司赤蝦食落彈牙美味;炙燒鰻魚壽司鰻魚肉質鮮甜, 配上醬汁口感豐富;炸蝦卷蝦炸得香脆金黃, 食落惹味;最後牛油果軟殼蟹卷牛油果香滑, 配上食落啖啖肉的軟殼蟹, 口感十足。餐廳座位舒適, 食物美味, 份量十足, 職員有禮貌, 我和太太食了一頓美味日本菜
炙燒牛油特大赤蝦壽司,炙燒牛油特大帶子壽司和炙燒鰻魚壽司
2021-11-14
$241 (Tea)
2021-10-06 1392 views
中午在歌和老街體育館打完波,去左又一城商場。成3點3下午茶時間了,黎到千両,佢地都仲係午餐餐牌,原來無下午茶餐牌。而餐廳相對黎講就無午餐咁多人,可以輕輕鬆鬆歎番下。佢地個set lunch餐牌係咁既:我就點左一個炙燒壽司·蕎麥麵定食(D)。壽司有4件,鰻魚、赤蝦、三文魚,仲有一件我唔識既魚。😆😆當然仲有蕎麥麵同埋一條兩件既炸蝦天婦羅、蕃薯餅。開胃小食就係粟米生菜車厘子沙津。整體呢個定食,都好豐富,好味,好滿足。埋單$107.8
中午在歌和老街體育館打完波,去左又一城商場。
而餐廳相對黎講就無午餐咁多人,可以輕輕鬆鬆歎番下。
佢地個set lunch餐牌係咁既:

我就點左一個炙燒壽司·蕎麥麵定食(D)。
壽司有4件,鰻魚、赤蝦、三文魚,仲有一件我唔識既魚。😆😆

當然仲有蕎麥麵同埋一條兩件既炸蝦天婦羅、蕃薯餅。

開胃小食就係粟米生菜車厘子沙津。

整體呢個定食,都好豐富,好味,好滿足。
埋單$107.8
2021-10-05
$108 (Tea)
2021-10-05 998 views
很少食千兩的午餐,今次難得有機會試一試。其實set A我都好想食,但係我今日又唔係咁想食生嘅三文魚同埋吞拿魚,再加上set A係返唔係麵食,所以最尾都係揀左set D唔油,好鬆脆。一隻蝦切開左一半,另外個個應該係粟米薯餅饅魚特別好食+無骨,蝦又大隻又彈牙。有淡淡嘅燒過嘅香味(魚比左朋友食🤣可以揀冷/熱。我揀左熱。溫度岩岩好,面好彈牙,質量超出預期細細碗,份量唔算太多
很少食千兩的午餐,今次難得有機會試一試。

唔油,好鬆脆。一隻蝦切開左一半,另外個個應該係粟米薯餅

饅魚特別好食+無骨,蝦又大隻又彈牙。有淡淡嘅燒過嘅香味
(魚比左朋友食🤣

可以揀冷/熱。我揀左熱。溫度岩岩好,面好彈牙,質量超出預期
細細碗,份量唔算太多

2021-10-04 803 views
老公生日。所以用咗佢嘅千両會員以半價優惠響國慶日食咗個晚餐。因為有優惠我哋試咗好多平時我哋未必會嗌嘅食物。我特別想推介🤩值得一試1)燒羊架- 肉質鮮美,唔太乾,亦都冇太濃嘅羊肉蘇味,我個人覺得容易入口好喜歡。比起好多其他餐館,佢相對出色好多。2)串燒番薯🍠。細細粒可以連皮食。感覺有啲似食棗類,但好香日本番薯滋味👍🏻。3)菠蘿雪芭。感覺好似食緊意大利old bridge 既sorbet,我哋兩個人share一個都夠食。有半價就超抵🤗。環境亦都坐得好舒服好舒服。唔會好大壓迫感。幻想下去咗日本都好😆

因為有優惠我哋試咗好多平時我哋未必會嗌嘅食物。

我特別想推介🤩值得一試

串燒
菠蘿雪芭
  • 燒番薯
2021-10-03 582 views
同男朋友係又一城行完街諗住搵間好餐廳食千両一向品質唔差有保證09pm入坐,門口 staff入去前已説明last order時間係930pm!坐底唔夠兩分鐘,另一個staff行過來叫我地快啲落單,因為好肚餓嘅關係,其實我地都想盡快落單!點知五分鐘都冇,第二個staff又過嚟吹落單!915pm前已經落好單 點了大呑拿魚腩x2灸燒左口魚裙邊x2灸燒三文魚x2炸蝦卷油漬醬油呑拿魚串燒牛舌腐皮烏冬三文魚x2味淋魚干牛油雜菌千両手卷x2灸燒珍寶帶子其實本身仲有嗌甲羅燒x2海膽手卷落完單之後staff過嚟話冇以上除了腐皮烏冬之外所有食物都好垃圾 元気都冇咁差SORRY 食物唔新鮮都算灸燒嘅壽司好似冇燒過咁都算好難食!牛舌好似食香口膠咁!之後完全食唔落,仲有大呑拿魚腩未到,我都唔想再放任何野落口,之後取消了!想搵經理反映食物質素好差,經理唔係到staff都有過嚟處理,因為當時我真係好嬲,但她們都耐心聽我講,即使扮都好!呢個值得一讚!最後想講多句趕收工不如早啲關門 唔好要客人受罪啦921pm已經埋單不愉快的用餐 以後都唔想食
同男朋友係又一城行完街
以上除了腐皮烏冬之外
所有食物都好垃圾 元気都冇咁差
SORRY 食物唔新鮮都算
灸燒嘅壽司好似冇燒過咁都算
好難食!牛舌好似食香口膠咁!
最後想講多句
趕收工不如早啲關門 唔好要客人受罪啦
921pm已經埋單
不愉快的用餐 以後都唔想食
2021-09-28 412 views
一個人既晚餐,今日係附近商場搵食,想食日本菜,見到唔洗排隊就食呢間啦海膽壽司 一客有2件既軍艦卷放滿北海道海膽,口感細膩,入口即溶,味道鮮味都係非常濃郁 每件都有2件海膽,份量算多,紫菜都夠脆身,好食!串燒五花腩 燒物,選了一串五花腩片, 一層肉一層肥肉,口感豐腴夠油香和牛飯卷 飯卷,中間係吞拿魚蓉,上層炙燒既係和牛肉和牛燒過油脂味更香濃, 入口即溶既和牛遇上細碎既魚蓉,鮮味加牛味,味道有層次香煎鵝肝 一份2件既鵝肝, 煎到好脆身,咬開入口即溶,滿滿既油脂香久久不散雪糕配紅豆餡白玉 結尾就係紅豆餡配雪糕夾餅 味道不太甜完美作結消費$250Shop L1-19A, L1/F, Festival Walk, 80 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong

海膽壽司 一客有2件既軍艦卷
放滿北海道海膽,口感細膩,入口即溶,味道鮮味都係非常濃郁
每件都有2件海膽,份量算多,紫菜都夠脆身,好食!
和牛飯卷 飯卷,中間係吞拿魚蓉,上層炙燒既係和牛肉

消費$250
2021-06-22 1695 views
千両一向都有質素保證,所以每次來都必定會叫刺身,因為夠新鮮,雖然價錢唔係平但係佢嘅質素會令你願意比,今次叫咗個特盛壽司拼盤,佢嘅拖羅好好食,魚油嘅分布好好,特選刺身拼盤啲食材好新鮮, 最鍾意就係油甘魚同吞拿魚腩,十分鮮甜,而且每件都切得好厚身,我食得好滿足,食咗咁多凍野想食少少熱野,於是加咗一個茶碗蒸,茶碗蒸蒸得非常之滑,平時喺屋企都好鍾意食水蛋,但係自己整嘅水蛋係做唔到佢呢個咁滑,加上餐廳嘅環境同服務都很好,係一個唔錯嘅餐廳選擇
千両的食材新鮮度一向都有保證,味道與上枱時的表達方式也有一定質素,今天的壽司及刺身亦都做到高水平,而最特別的是生蠔,生蠔的大小不錯,令人覺得物有所值,鮮味也為之一絕,放在嘴裏滑脫脫的,這個令和怪物的確令人相都係幾個,貼在食物上的這幾個字好像令到這件生蠔更加吸引及更有說服力。小小的蟹肉飯令人回味無窮,細細啖的放在嘴裏慢慢享受,這種味道的刺激實在很有趣。令人覺得比較可惜的是服務質素一般,在這個級數的食店可更殷勤些。
千両的食材新鮮度一向都有保證,味道與上枱時的表達方式也有一定質素,今天的壽司刺身亦都做到高水平,而最特別的是生蠔,生蠔的大小不錯,令人覺得物有所值,鮮味也為之一絕,放在嘴裏滑脫脫的,這個令和怪物的確令人相都係幾個,貼在食物上的這幾個字好像令到這件生蠔更加吸引及更有說服力。小小的蟹肉飯令人回味無窮,細細啖的放在嘴裏慢慢享受,這種味道的刺激實在很有趣。令人覺得比較可惜的是服務質素一般,在這個級數的食店可更殷勤些。
2021-04-02 1873 views
琴日一行三人一大二小到又一城千両午餐,一段時間冇光顧,發現他們的午餐定食很不錯,午餐選擇多,由A至I,有壽司、丼飯、烏冬、壽喜燒等等,性價比也算高,我們點了一個午餐以及單點一些壽司。我們點了炙燒壽司熱烏冬定食,有一小碗湯烏冬、4件炙燒壽司(鰻魚、帶子、三文魚及芝士熟蝦)、前菜沙律菜及炸蝦及炸薯餅各兩件,份量也多。另外點了炸蝦卷、三客蟹柳壽司、三文魚子軍艦及一碗烏冬。服務員服務態度好,不時幫忙加茶。

另外點了炸蝦卷、三客蟹柳壽司、三文魚子軍艦及一碗烏冬。

服務員服務態度好,不時幫忙加茶。
2021-03-23 1827 views
之前在千両吃過晚餐,因為散叫,覺得都幾貴;但後來跟家人吃過午餐,午餐套餐就好抵食。今天和Honey到又一城的千両,不易找喎,因為門口好似好隱蔽。到千両,我必定吃C餐,因為我喜歡吃炙魚生壽司 $98帶子好厚,灸燒,將帶子的甜味帶出;三文魚也一樣,炙一灸,沒有了油膩感,反而好香口;鰻魚壽司同樣肥美。那碗烏冬,看似好清淡,但鰹魚湯好好味;烏冬又滑又煙韌。不過,兩款炸物就麻麻地,尤其是炸蝦,炸粉太厚;炸薯餅還可以,因為有粟米粒,比較清新。Honey不喜歡吃生冷食品,所以他點了E餐牛肉壽喜燒 $108份量不少喎!壽喜燒的鍋裏有好多牛肉,不肥;還有火鍋菜、粗粉絲、豆腐、冬菇……還有溫泉蛋,配日本米飯一起吃,好好味!午餐+$8,可以加配冷熱咖啡。因為是日本炭燒咖啡,非常甘香!地方乾淨,員工有禮,非常滿足的午餐呀!

到千両,我必定吃C餐,因為我喜歡吃炙魚生壽司 $98
帶子好厚,灸燒,將帶子的甜味帶出;
那碗烏冬,看似好清淡,但鰹魚湯好好味;
烏冬又滑又煙韌。
不過,兩款炸物就麻麻地,尤其是炸蝦,炸粉太厚;
炸薯餅還可以,因為有粟米粒,比較清新。

Honey不喜歡吃生冷食品,所以他點了E餐
牛肉壽喜燒 $108
份量不少喎!
壽喜燒的鍋裏有好多牛肉,不肥;
還有火鍋菜、粗粉絲、豆腐、冬菇……
還有溫泉蛋,配日本米飯一起吃,好好味!

午餐+$8,可以加配冷熱咖啡。
因為是日本炭燒咖啡,非常甘香!

地方乾淨,員工有禮,非常滿足的午餐呀!
2021-03-23
$244 (Lunch)
  • 炙帶子壽司
2021-01-25 1905 views
因為有優惠,所以選擇食午餐,點兩份,每份都令人滿意,刺身夠新鮮。炸物亦相當鬆化。而且價錢相當合理,加埋優惠,消費滿$250平$50,滿$500平$100.下次再來。
2021-01-25
$100 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
炙燒壽司。熱烏冬定食
喺又一城成日諗唔到食咩好結果最後一係就senryo, 一係就queen’s cafe一係就皇府因為屋企喺附近,所以基本上成個千兩嘅Menu掉轉都可以背出黎差唔多全部野都食過晒而係咁多樣嘢入面私心推薦既就係牛舌!同埋鵝肝壽司啦!clapclapclap係咪睇到個樣已經流晒口水呢其實我仲好鍾意食火炙左口魚邊壽司不過呢個就唔係次次都好食。之後天婦羅炸鰻魚壽司我覺得呢個都係一個好有創意好特別嘅菜式不過如果平時唔係好肚餓想食少少野就唔會叫囉咁我都係用嚟填飽個肚佢哋個烏冬都好好食然後我唔食魚生不過壽司系列我男朋友就介紹三文魚腩喎
喺又一城成日諗唔到食咩好

鵝肝壽司
啦!clapclapclap
係咪睇到個樣已經流晒口水呢

其實我仲好鍾意食火炙左口魚邊壽司
不過呢個就唔係次次都好食。

之後天婦羅炸鰻魚壽司

鵝肝壽司
鰻魚天婦羅券
牛肉稻庭烏冬
2020-10-06 1589 views
因為疫情關係都唔係好敢出去食飯而家好好多又可以出動今日lunch去左千両度食佢而家個刺身做緊半價😱我地當然唔執輸叫黎試下超正呀,樣樣都好新鮮,蝦同帶子特別肥美魚類朋友都話無得頂好彩我地share如果唔係個定食唔會食得晒🤪凍烏冬好煙un 個魚係濃味少少,如果就錦食有d咸,不過跟飯錦食就fit晒了最後都忍唔住叫多個甜品😋芝麻雪糕好濃“缺”餅一定要食椰子雪葩有驚喜好重椰子🥥味喔今餐大滿足超好味🥰多謝老闆請食飯!!
因為疫情關係都唔係好敢出去食飯
而家好好多又可以出動
今日lunch去左千両度食
佢而家個刺身做緊半價😱
我地當然唔執輸叫黎試下

超正呀,樣樣都好新鮮,蝦同帶子特別肥美
魚類朋友都話無得頂
好彩我地share
如果唔係個定食唔會食得晒🤪
凍烏冬好煙un
個魚係濃味少少,如果就錦食有d咸,不過跟飯錦食就fit晒了

最後都忍唔住叫多個甜品😋
芝麻雪糕好濃
“缺”餅一定要食
椰子雪葩有驚喜
好重椰子🥥味喔
今餐大滿足超好味🥰
多謝老闆請食飯!!