2022-08-16 494 views
【Shake Shack 🍔🍟😋】呢排成日好想食煎炸野 於是叫左Shake Shack 漢堡套餐~*Shack for 1 $108-Lemonade 🍋呢個好飲 酸酸甜甜 真係酸果種 對我呢種鍾意食酸野嘅人士摯愛-ShackBurger® (Single) 🍔呢個好食 d包好軟好香 有嚼勁 配埋芝士醬🧀️ 芝士牛肉漢堡配生菜🥬蕃茄🍅及100%全天然安格斯牛肉🐮除非顧客特別要求 不然漢堡扒會煮至半熟 不加任何配料 果然好食~-Cheese Fries 🍟d薯條好食 可能我已經有d飽 配埋芝士醬 有d濟 #shakeshack#hamburger#cheeseburger#shackburger#lemonade#cheesefries#漢堡扒#漢堡#漢堡🍔#薯條#薯條🍟 #🍔#🍟#香港美食#快餐#hongkongfood#hkfood#hkfoodie#hongkongfoodie#hkfoodblogger
【Shake Shack 🍔🍟😋】

*Shack for 1 $108
-Lemonade 🍋

-ShackBurger® (Single) 🍔
100%全天然安格斯牛肉🐮
除非顧客特別要求 不然漢堡扒會煮至半
熟 不加任何配料 果然好食~

-Cheese Fries 🍟
d薯條好食 可能我已經有d飽 配埋芝士醬 有d濟

2022-08-16
$150 (Dinner)
2022-08-16 367 views
Dark Meat Hot Chicken 加芝士片,麵包改生菜卷,加煙肉,不加醃青瓜因為不喜歡包,所以我們都把包換成了生菜🥬(不知道為甚麼,只有這款,能把包換成生菜)。肉質非常好、生菜新鮮而且味道好,調味很好但有點偏辣,對於平常只吃「BB辣」的友人來說是有點過辣了。Chicken Bites (10件)加芝士醬不錯,外賣到家仍然脆脆的,我猜堂食的話會更脆。Cheese Fries 額外芝士醬,加煙肉薯條已經不脆了,找天試試堂食吧!另加的煙肉本來以為會是切碎混在薯條之中,結果原來是另外附上的。煙肉超脆之餘,沒有overcooked,煎得非常完美。Classic Hand-Spun Shakes味道不錯,又有奶香又有朱古力🍫香。

Chicken Bites (10件)加芝士醬
不錯,外賣到家仍然脆脆的,我猜堂食的話會更脆。
Chicken Bites (10件) 加芝士醬

Cheese Fries 額外芝士醬,加煙肉
薯條已經不脆了,找天試試堂食吧!
Cheese Fries 額外芝士醬,加煙肉

煙肉

Classic Hand-Spun Shakes
味道不錯,又有奶香又有朱古力🍫香。
Delivery
Chicken Bites (10件) 加芝士醬
煙肉
  • Dark  Meat  Hot  Chicken
2022-08-10 300 views
搶到旅發局送既coupon 有半價就黎食下叫左個double 牛肉buger佢都算真材實料 真既牛肉雖然唔算好香 但感覺幾健康同埋叫左個芝士薯條佢係波浪形 好香好脆d 芝士半熔好味
搶到旅發局送既coupon 有半價就黎食下
佢係波浪形 好香好脆
d 芝士半熔
好味
2022-08-07 349 views
海運海景美式漢堡包🍔環境好全海景座位非常闊落。ShackBurger(HKD 54)漢堡扒好香有炭燒味,包好軟連埋D生菜,番茄同shack sauce,非常好食😋Shroom Burger(HKD 67)我最愛的漢堡,大啡菇炸的好香脆,咬落去仲有汁,簡直極品,超級好食。Avocado Bacon Chicken一個好足料的漢堡包,香脆的雞胸肉配上牛油果醃肉,各式蔬菜,嘴細D都咬唔到,適合大食D朋友。Mango Shake(HKD 48)芒果奶昔,系只有香港城暱間鋪現有得賣,好濃奶味,個人覺得有D膩,味道好好,小朋友特別鐘意。Fifty/Fifty L(HKD 32)其實就系檸檬茶,味道好淡,但系有種清新的感覺。Fries(HKD 28)大大條的波浪薯條,好好食😋
海運海景美式漢堡包🍔環境好全海景座位非常闊落。

ShackBurger(HKD 54)

Shroom Burger(HKD 67)

Avocado Bacon Chicken

Mango Shake(HKD 48)

Fifty/Fifty L(HKD 32)
其實就系檸檬茶,味道好淡,但系有種清新的感覺。

Fries(HKD 28)
大大條的波浪薯條,好好食😋
2022-07-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2022-08-05 263 views
海港城Shake Shack有無敵大海景,落地玻璃,坐位寬闊,一d都唔似快餐店。12:00 黎到,坐位任簡,好正!今日叫左個Shack burger($54)Single,double就$70幾。我覺得Single都夠女士食,包入面有片薄薄嘅肉,然後配上cheese,十分好味。跟住再叫左個薯條($28),同芝士薯條($36),薯條都幾大份。自助bar台可以自己吱茄汁或拎獨立包裝嘅茄汁,而且自己斟水。乾淨企理。食完,可以去自助洗手機洗埋手,好貼心喎。Milktea milkshake之前試過都唔錯嫁,但瘋邪惡啦今次就Skip啦。

今次就Skip啦。
2022-08-05
2022-08-04 261 views
海港城coupon叫咗下面幾款嘢食三個漢堡包加個薯條再加個奶昔加埋300蚊用埋半價coupon total百五蚊幾抵食收銀嘅人淨係識聽英文畀埋文字去睇都要你講英文同以前subway有得揮其實我心諗你都係菲律賓藉或者係南亞嘅人事啫使唔使咁呀又唔係鬼佬Avocado Bacon Burger芝士牛肉漢堡配新鮮牛油果、全天然蘋果木燻煙肉、及自家秘製$72煙肉好香好燶幾好食牛油果都正正常常可惜拎返嚟都時間耐咗喇有少少凍ShackBurger® Double芝士漢堡配生菜、番茄、及ShackSauce$77普通漢堡包咁嘅味道正正常常有冇話特別好食啲肉有啲香嘅‘Shroom Burger香脆大啡菇夾著流心芝士,配生菜、番茄及ShackSauce$67唔知點解有少少辣味食大啡菇嘅感覺都幾好又唔似係肉又唔似係姑幾特別。Cheese Fries波浪薯條配上特製車打及美國芝士醬$36 可惜已經凍曬其實係幾好食嘅芝士醬薯條係呢度最出名嘅嘢食我覺得 Mango Shake - Harbour City Exclusive海港城限定

Avocado Bacon Burger
芝士牛肉漢堡配新鮮牛油果、全天然蘋果木燻煙肉、及自家秘製

煙肉好香好燶幾好食
牛油果都正正常常
可惜拎返嚟都時間耐咗喇有少少凍

ShackBurger® Double
芝士漢堡配生菜、番茄、及ShackSauce
普通漢堡包咁嘅味道正正常常有冇話特別好食啲肉有啲香嘅

‘Shroom Burger
香脆大啡菇夾著流心芝士,配生菜、番茄及ShackSauce
唔知點解有少少辣味
食大啡菇嘅感覺都幾好又唔似係肉又唔似係姑幾特別。

波浪薯條配上特製車打及美國芝士醬
海港城限定 - 芒果奶昔

拎到返嚟都已經溶曬喇啲cream
味道唔錯嘅
可惜已經唔夠凍呀

TakeAway
嚟到海港城試吓SHAKE SHACK,佢哋個景真係無得輸,望住海景食野係正啲👀Avocado Bacon Burger以芝士牛肉漢堡配上新鮮牛油果、全天然蘋果木燻煙肉同埋自家秘製ShackSauce🤤塊牛肉唔乾同幾juicy,牛油果好新鮮,同咸香嘅煙肉加埋有股清新感覺,個麵包入口鬆軟幾有彈性,仲吸左牛肉嘅汁,加埋啲芝士好香口✨除咗漢堡我都超鐘意佢哋嘅薯條,係切成粗身嘅波浪狀,好新鮮好酥脆,夠乾身又唔會食到成口油😆我揀咗芝士醬薯條,芝士醬好creamy好濃厚,點埋蕃茄醬有多重滋味‼️Mango Shake係海港城限定的~成杯都好有熱帶果香嘅感覺,奶昔非常幼滑,仲加入粒粒彈滑涼粉。芒果味清甜,飲落帶少少酸,解膩一流🙆

Avocado Bacon Burger
Mango Shake
2022-07-27
  • Avocado Bacon Burger
2022-07-16 603 views
Shake shack今日我地一家五口又來海港城,自從海港城出左飲食Coupon,已經成為我地飯堂一樣,一個禮拜至少來3次以上,因為真系好抵同消費滿100就可以免費停車。今日就來食用海港城Coupon後性價比最高,環境一流全海景美式快餐漢堡包店Shake Shack。運氣超級好無咩人,可以坐在景觀最好全海景位置。ShackBurger HKD57: 鬆軟的麵包加上炭燒味多汁的漢堡扒配上生菜番茄和醬汁,真系好好食。Fries HKD28: 剛剛炸起的大大條波浪薯條,非常香脆,阿女話薯條最好食,薯條加8蚊可以多個芝士醬,但系我地全家都比較鐘意薯條點茄汁。Fifty/Fifty L HKD 32: 一半檸檬水一半紅茶,其實就系檸檬茶,只不過較港式檸檬茶淡同少左苦澀味,反而有種清新的感覺。
Shake shack

運氣超級好無咩人,可以坐在景觀最好全海景位置。

2022-07-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2022-07-06 505 views
之前幫襯過IFC分店. 已覺得個VIEW好正. 今次來海港城分店係因為可以用Coupon滿$100減$50.一如以往, 叫左牛油果漢堡, 今次食豪D改左要雙層漢堡.另點左芝士薯條同荔枝Lemonade. 香港限定奶茶milk shake.Avocado Bacon Burger Double:正宗漢堡包來講呢個價錢真係算好合理. 自己去買一塊漢堡都要$4-50啦,漢堡非常Juicy, 一咬落口咬咬肉汁爆出嚟.煙肉炸得非常趣口. 只是牛油果比較細.上兩次叫普通size時,牛油果肉大舊好多.個人覺得不需叫Double便加會食到兩種配料嘅味道(食肉獸除外)Cheese Fries雖然份量不算多. 但真係炸得剛剛好. 不過太軟或太硬.加上芝士醬,味道好夾好好味.就算普通食量嘅人都可以好輕鬆KO哂住盒.如果唔夠芝士,可以加$10額外買多一份芝士.Blackberry Lychee Lemonade 一入口好酸.之後越飲越清新.但唔係好飲到荔枝味.比起Milk shake更加夾口味重嘅漢堡包.Hong Kong Exclusive - Milk Tea Shake口感濃郁. 奶茶味幾特別.座位寬敞
之前幫襯過IFC分店. 已覺得個VIEW好正.

一如以往, 叫左牛油果漢堡, 今次食豪D改左要雙層漢堡.

Avocado Bacon Burger Double:

漢堡非常Juicy, 一咬落口咬咬肉汁爆出嚟.

煙肉炸得非常趣口. 只是牛油果比較細.

上兩次叫普通size時,牛油果肉大舊好多.

Cheese Fries

雖然份量不算多. 但真係炸得剛剛好. 不過太軟或太硬.

加上芝士醬,味道好夾好好味.

就算普通食量嘅人都可以好輕鬆KO哂住盒.

如果唔夠芝士,可以加$10額外買多一份芝士.

Blackberry Lychee Lemonade

一入口好酸.之後越飲越清新.

但唔係好飲到荔枝味.
比起Milk shake更加夾口味重嘅漢堡包.

口感濃郁. 奶茶味幾特別.

座位寬敞,仲可以望住海景慢慢嘆.
Other Info. : 用埋海港城Coupon仲更加抵食.
2022-07-04
$75 (Dinner)
Voucher
  • Avocado Bacon Burger
2022-07-05 371 views
I have dinner with my wife in this wonderful restaurant, I didn’t imagine have this amazing view of the Victoria Harbour from a fast food restaurant, we eat the avocado double meet and bacon burger with fries covered on cheese for drinks lychee lemonade and milk tea milkshake. if you’re in harbour city is a great choice we spend only 300 HKD (dinner for 2) considering the area is a good deal

Avocado   Double  cheeseburger
Avocado  double  cheeseburger
2022-07-04
$301 (Dinner)
Avocado  double  cheeseburger
2022-07-03 306 views
Shake Shack同 Five Guys各有特式Shake Shack 嘅芝士薯條真係冇得輸以前啲芝士醬就咁淋喺面而家另上反而更好唔使面嗰層太多但底又食唔到個 burger 最值得讚嘅地方係塊煙肉脆到不得了加埋牛油果🥑真係好正今次試咗 berry lemonade 味道都唔錯 唔會太甜唔會太酸Five Guys嘅包會比較濕 相比下 Shake Shack 好似正啲不過包嘅質地都唔同嘅海港城呢間仲有一個超大嘅優點就係對住無敵海景食 心情都好啲
Shake Shack同 Five Guys各有特式

不過包嘅質地都唔同嘅
海港城呢間仲有一個超大嘅優點
就係對住無敵海景食 心情都好啲
2022-06-26
$108 (Lunch)
🙋🏻‍♀️推薦指數 🌕🌕🌕🌗🌑海港城最抵食之選☺️適合同朋友中午或下午去,坐幾耐都冇問題,burger好好味,一個 包加薯條再加飲品已經非常飽肚溫馨提示:餐廳最入面有一排海景位🙆🏻‍♀️💖═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖🍔Shack Stack: ShackBurger + Shroom Burger ($89)✨炸芝士大啡菇加漢堡配生菜蕃茄,想食菇又想食肉嘅朋友必試!炸磨菇鮮嫩多汁,加上芝士一流!牛肉口感味道都很不錯,不會被磨菇遮蓋味道🤤份量大,太厚難以完整咬一口🤣🤣價錢偏貴,但值得一試☺️唯一缺點是麵包索油後變淋🍟Fries ($28)✨外脆內軟,口感不錯,但需趁熱食,放久了會變淋。食量大可加芝士,但會更濟🧀😮‍💨🍓Strawberry Milkshake ($42)✨正常味道🥭Mango Milkshake ($48)✨伏🤦🏻‍♀️味道似雀巢雪糕,只有賣相不錯🫧可用海港城$50 coupon🫧
🙋🏻‍♀️推薦指數 🌕🌕🌕🌗🌑

溫馨提示:餐廳最入面有一排海景位🙆🏻‍♀️💖

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

🫧可用海港城$50 coupon🫧
2022-06-21 401 views
假期或六日好多人既Shake Shack難得今日唔洗等位 就入去試下三個人叫左9樣野1. Double ShackBurger X2,其中一個要全熟3. Dark Meat Hot Chick'n 4.Chick’n Bites 5.Fries 6. Cheese Fries 7. Mango Shake 8. Chocolate Shake 9. Black & White Shake一共$448Double ShackBurger 好正,就算全熟啲肉都唔鞋,有肉汁,連埋生菜 蕃茄 洋蔥食真係好正,不過食到尾都幾漏唯一改善既係,包唔夠熱,如果熱啲就好雞腿肉漢堡我都咬咗啖,辣辣地好味,而且炸得好香但包都係唔夠熱至於炸雞塊,就麻麻了,比較乾薯條一個係普通,一個係加咗芝士唔熱唔脆薯條真係唔掂,而且好似無落鹽因為唔好食,都冇乜點食到而奶昔方面不過不失,$45可以一試美式漢堡黎講,價位OK,又有海景睇,下次會再黎,不過唔會叫小食了,叫漢堡+奶昔就已經OK
假期或六日好多人既Shake Shack

7. Mango Shake
8. Chocolate Shake
9. Black & White Shake
一共$448

唯一改善既係,包唔夠熱,如果熱啲就好

雞腿肉漢堡我都咬咗啖,辣辣地好味,而且炸得好香
但包都係唔夠熱
至於炸雞塊,就麻麻了,比較乾

薯條一個係普通,一個係加咗芝士
唔熱唔脆
薯條真係唔掂,而且好似無落鹽
因為唔好食,都冇乜點食到

而奶昔方面不過不失,$45可以一試

2022-06-08 381 views
真係難得有一間快餐店嘅景色🤩,係可以望到維港,仲有落地大玻璃今次同朋友兩個人,分別叫咗兩個漢堡包同埋一個芝士薯條(因為漢堡包嘅size都偏細,加個芝士薯條就啱啱好)漢堡包嗌咗一個Double嘅shackburger同shack stack 。對於食肉獸來講,食shack burger嘅Double會好食好多,因為佢舊肉都偏細😆😆至於鍾意食大啡菇嘅朋友,就一定要試吓佢嘅shack stack ,炸咗大啡菇再夾住流心芝士,無論口感定係味道上都一流👍🏻👍🏻芝士波浪薯條大家都可以試吓,如果唔鍾意芝士醬黐住嘅,可以同佢講話嗰芝士另上,個芝士味都好香濃😋😋

$101 (Dinner)
  • Shack  stack
2022-06-01 439 views
2022•05•12 ❤️睇海景 • 食漢堡窗外落住毛毛雨,睇住對面嘅幻彩詠香江,食住香味四溢嘅美食,感覺幾浪漫呀😂Shack Stack HKD 89“ShackBurger"加“ 'Shroom Burger" 嘅混合體。成個包好大件,女仔黎講,係有啲難咬。呢款包有菜有肉,大咖菇好大件,炸過後嘅外皮脆脆哋,入面嘅菇乾爽易咬斷。肉都幾香口,可能味道比較豐富,芝士味都算太出,生菜、沙律醬、蕃茄反而突出。Double Smoke Shake HKD 87呢款係有兩塊肉排加兩層芝士,“食肉獸”們就一定鍾意!超濃郁嘅芝士加埋兩塊大大件肉排,相比起上一款,冇咗大啡菇,體積就冇咁大。Cheese Fries HKD 36食完double burger其實都好飽,薯條基本上都食剩半份,芝士味都幾香,比包上嘅芝士,會比較淡少少。可能係食飽咗嘅原因啦,個人覺得冇芝士會好食少少。薯條係炸得好好,外面好香脆,內裏軟棉。
2022•05•12 ❤️
睇海景 • 食漢堡

Shack Stack HKD 89
Shake Stack

Double Smoke Shake HKD 87
Double Smoke Shake

Cheese Fries HKD 36
2022-05-12
$58 (Dinner)
Shake Stack
Double Smoke Shake