位於旺角豉油街新開了一間新鮮即製純天然水果奶昔窩夫的外賣小店🧇有不同口味的奶昔和窩夫可以選擇 店舖亦會按季節推出時令新產品😍現時仲做緊好多優惠 奶昔第二杯半價非常吸引💯✨泰國金枕頭榴槤奶昔 Thai Monthong Durian Milkshake濃郁的泰國金枕頭榴槤香氣與奶香完美融合😍質地濃稠滑順香氣撲鼻👍🏻不會加冰溝淡 可以自選一款配料 要了煙韌的西米還帶有一絲絲榴槤肉 真材實料口感豐富 榴槤控不能錯過✨澳洲牛油果奶昔 Australian Avocado Milkshake這款奶昔以新鮮的澳洲牛油果製作營養價值高🥑口感綿密順滑 帶有天然的奶香和牛油果的清新味道🥛甜度自然 加入新鮮大粒牛油果及開心果碎碎口感味道清爽✨紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫 Zespri Kiwi Waffle with Honey這款窩夫造型好吸睛 窩夫厚身外脆內軟🥝搭配新鮮紐西蘭奇異果及香甜的蜂蜜配料份量十足🍯味道酸爽清甜口感豐富 非常適合夏天享用✨抹茶卡士達窩夫 Matcha Custard Waffle抹茶卡士達窩夫外皮酥脆🧇蛋香味濃郁🥚搭配回甘醇厚的抹茶及店舖自家製卡士達醬🍵加入味道香甜自然 口感綿密細緻的

紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫

抹茶卡士達窩夫外皮酥脆🧇蛋香味濃郁🥚搭配回甘醇厚的抹茶及店舖自家製卡士達醬🍵加入味道香甜自然 口感綿密細緻的紅豆蓉🫘讓人一口接一口停不下來🤤
抹茶卡士達窩夫

📍SHAKE!T (旺角)
2024-09-02 127 views
去咗一間位於旺角豉油街嘅Milk Shake店🥤🥤🥤飲飲食食 😋😋😋 呢間店以當造新鮮水果 🥭🍓🍊🍐🍎🍈🫐🍍& 每日用自家製嘅Cream 製作奶昔,充滿住天然甜味 👍👍👍 啱曬我哋呢啲少甜一族~ 🥰另外佢哋仲有serve 窩夫🧇🧇🧇 餅底以新鮮雞蛋製作🥚🥚🥚再加上自家製Custard醬面✨ 食起上嚟充滿住啖啖濃濃嘅蛋香~ 😋😋😋我哋嗌咗兩款富有香港特色而出面比較少見嘅Milkshake 🥤🥤🥤 試嚇佢嘅水準 😃😃😃🥤豆腐奶昔 真係第一次飲豆腐milkshake,本身驚會怪怪地,但原來出奇地好飲,好有豆味,而且唔會好甜,仲有真嘅豆腐可以咬下 😇😇😇🥤黑芝麻奶昔 本身好鍾意食芝麻糊,所以就叫嚟試吓好似食緊好冰凍嘅芝麻糊咁🥰🥰🥰正! 🧇 朱古力卡士達窩夫窩夫即場整熱辣辣,外脆內軟👍🏻朱古力迷必食,好濃郁嘅朱古力味,有啲似榛子朱古力 🍫🍫🍫🧇 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫 🫗🫗🫗一樣係外脆內軟,食落好似有啲脆脆,焦糖配上岩鹽鹹鹹地,配上爆谷topping,一品兩食雙重口味 😋😋😋 ⭐️⭐️⭐️ 店員好貼心,提我哋拎喺收銀機隔離嘅免費贈送爆谷 🍿 🍿 🍿

🥤豆腐奶昔

🥤黑芝麻奶昔
本身好鍾意食芝麻糊,所以就叫嚟試吓
好似食緊好冰凍嘅芝麻糊咁🥰🥰🥰正!

🧇 朱古力卡士達窩夫

🧇 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫 🫗🫗🫗

• 黑芝麻奶昔
  • 朱古力卡士達窩夫
2024-09-02 136 views
今日驚喜發現係旺角豉油街,有間紅噹噹勁搶眼嘅窩夫奶昔專門店😍❤️ 一黎已經俾佢哋嘅招牌吉祥物打動到😚🫶 超級可愛喲😆奶昔選擇超級多,有四大系列任你㨂🥴 包括🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列同埋🥗田園系列👍 全部都係採用現場新鮮材料即製😍 真係勁有誠意😘 🐧 今次㨂咗經典系列嘅意大利特濃黑朱古力奶昔,同埋店舖推薦嘅意大利咖啡奶昔😋 黑朱古力奶昔充滿可可嘅馥郁滋味,醇香又甜美,飲落順滑可口❤️ 至於意大利咖啡奶昔,則集合了咖啡嘅芳香與鮮奶嘅滋味於一身,零苦澀超順口❤️ 啱曬怕苦但又鐘意咖啡香嘅朋友仔✅ 奶昔仲可以免費選配特選嘅topping😍 切勿錯過喲🥴 🐧❣️ 如有需要外賣帶走,店舖還提供印有可愛吉祥物嘅保溫袋,十分貼心🤭 窩夫同樣選擇多元化🙆🏻‍♀️ 有🍌鮮果、🧇經典、🧀巴馬臣芝士三大系列❤️ 店家即點即製,離遠都聞到濃濃嘅蛋香🤤 勁吸引🤩 選了一份喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫😚 名副其實,表面焦糖爆谷堆得山一樣高😳 超級壯觀😙 窩夫烤得外脆內軟,每一啖都充滿迷人嘅蛋香🤩 加上吉士醬,甘甜又香口😋 另選了一份抺茶卡士達窩夫😙 醇香嘅綠茶與甜蜜嘅紅豆蓉非常合拍🫶 不愧為經典絕配,食落永遠咁出色😆✅

🐧❣️ 店舖即場製作熱辣辣嘅爆谷,送給光顧嘅朋友仔😍 記得攞返包🤭
TakeAway
2024-09-02 109 views
【油尖旺區】【SHAKE!T】寫咗咁多油尖旺區嘅餐廳、食肆,好少同大家介紹小食店。今次就喺行經過旺角豉油街嘅時候,試到一間外賣甜品店幾好。大家都知我喺美國返嚟之後就做咗「奶昔控」,見旺角有呢啲嘢賣就梗係二話不說狗衝埋去叼,所以先會試到呢間「SHAKE!T」呀。雖然係外賣店,但佢哋佈置都好有特色,好靚。而佢唔止奶昔,仲有窩夫,我本住一試嘅心態就試咗兩款窩夫。首先係 $45 嘅「澳洲牛油果窩夫」,牛油果勁足料,啖啖果肉、齒頰留香。跟住試埋 $50 嘅「紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫」,係另一番風味,都幾好。跟住到我最期待嘅奶昔部份,首先試咗 $50 嘅「夏威夷木瓜椰子汁奶昔」,木瓜味同椰子味都好出、好清新。跟住發覺唔夠喉,試埋 $55 嘅「澳洲牛油果奶昔」,我自己本身偏好牛油果,所以覺得呢杯再正啲。試咗兩件窩夫、兩杯奶昔,夾埋 $200,合理。。。(地址:旺角豉油街25-31號地下4A號舖)@shakeit.hk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delic

(地址:旺角豉油街25-31號地下4A號舖)

@shakeit.hk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角東 #旺角 #SHAKE!T #shakeit #shakeithk #澳洲牛油果窩夫 #紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫 #夏威夷木瓜椰子汁奶昔 #澳洲牛油果奶昔 #1am1487 #1ambackup

2024-08-21
TakeAway
成日都飲珍奶同檸茶,今次不如試下新野啦😌 位於旺角既𝚂𝙷𝙰𝙺𝙴!𝚃主打水果奶昔同窩夫🥤🧇 以當造新鮮水果製作純天然奶昔,而窩夫採用優質麵粉同新鮮雞蛋,享用美味小食同時都可以𝚔𝚎𝚎𝚙 𝚏𝚒𝚝,絕對係女士恩物❤️ 所有產品都係即叫即整,𝚘𝚙𝚎𝚗 𝚔𝚒𝚝𝚌𝚑𝚎𝚗可以望到製作過程乾淨衞生👍🏻最近店舖做緊奶昔第二杯半價❗️窩夫買二送一優惠❗️經過旺角既朋友仔不妨支持下😍𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆▸ 甜蜜18度蜜瓜奶昔 配西米 $𝟓𝟎▸ 紐西蘭奇異果奶昔 配奇亞籽 $𝟓𝟎奶昔有多款口味選擇😍 𝟺個系列包括:水果﹑經典﹑田園﹑咖啡/茶,可以自選一款𝚝𝚘𝚙𝚙𝚒𝚗𝚐:亞麻籽、奇亞籽、西米、桃膠。揀左兩杯水果,用新鮮蜜瓜🍈奇異果🥝即開即切,非常新鮮👍🏻 奶昔幼細綿密,口感順滑,果味濃郁,加入toppings增添粒粒口感,好飲又健康.ᐟ 今時今日既生果咁貴,咁大杯飲品絕對超值❗️𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆▸紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫 $𝟓𝟎▸巴馬火腿芝士窩夫 $𝟓𝟎窩夫有𝟹大系列:鮮果、經典、巴馬臣芝士,每款都好吸引😍 我地鹹甜都各試一款,各有特色。窩夫即叫即焗,店員仲會將窩夫突出嘅邊邊剪走🧇 非常細心💯 窩夫入口鬆脆,充滿蛋香,配上奇異果

𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆

▸ 甜蜜18度蜜瓜奶昔 配西米 $𝟓𝟎

▸ 紐西蘭奇異果奶昔 配奇亞籽 $𝟓𝟎

𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆

▸紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫 $𝟓𝟎

▸巴馬火腿芝士窩夫 $𝟓𝟎

窩夫有𝟹大系列:鮮果、經典、巴馬臣芝士,每款都好吸引😍 我地鹹甜都各試一款,各有特色。窩夫即叫即焗,店員仲會將窩夫突出嘅邊邊剪走🧇 非常細心💯 窩夫入口鬆脆,充滿蛋香,配上奇異果粒粒或𝚙𝚊𝚛𝚖𝚊 𝚑𝚊𝚖,豐富口感交錯,味道超有層次感,推介👍🏻

2024-08-29 105 views
日日都好熱,成日經過旺角呢間小店都想買黎食,今日同老公就決定黎幫襯🤗純天然奶昔會按水果當造季節出,新鮮水果製作,再揀一款Topping *意大利特濃黑朱古力奶昔+Oreo,朱古力味香濃,口感綿密順滑creamy!加埋oreo碎碎灑上面,味道層次豐富*日本抹茶奶昔+紅豆,帶有淡淡嘅抹茶甘澀味道,再配埋紅豆,味道好夾好清新!*紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫,熱辣辣脆卜卜嘅窩夫,上面鋪滿奇異果,配埋蜂蜜,甜甜酸酸,味道好fresh*巴馬火腿芝士窩夫賣相好靚,窩夫外脆內軟,鹹鹹香香餐廳提供唔同系列嘅奶昔同埋窩夫可以選擇,我欣賞佢地係即叫即新鮮製作!

*巴馬火腿芝士窩夫賣相好靚,窩夫外脆內軟,鹹鹹香香

2024-08-27 190 views
- 旺角|SHAKE !T -▪️甜蜜18度蜜瓜奶昔🍈🥛奶昔用上新鮮牛奶,奶味幾濃,而且打得好smooth。入面有唔少一粒粒蜜瓜,味道清甜。另外toppings揀咗西米,口感更加豐富▪️泰國金枕頭榴槤奶昔🥛好足料,奶昔面同入面都有非常多金枕頭榴槤蓉,就咁拎住都已經聞到啲榴槤味,飲落味道亦都好香濃▪️紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫🥝🍯🧇窩夫即叫即整,食落好鬆軟,而且充滿蛋香味。奇異果帶少少酸,配上甜甜哋嘅蜂蜜同吉士醬,味道啱啱好。另外仲有啲桃膠,幾有層次▪️泰國TP金枕頭榴槤窩夫🧇除咗有榴槤奶昔,仲有榴槤窩夫!窩夫面同樣有大大嚿榴槤蓉,質感幼滑,再加埋桃膠同窩夫,夠晒飽肚SHAKE !T📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
- 旺角|SHAKE !T -

Housemade  Popcorn

SHAKE !T
📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-08-27 105 views
旺角變化好奇妙,不變嘅係依然好多掃街小食店,一直拎住滿手小食一直行街,係幾好feel 😆我哋 見到紅噹噹🔴嘅小食店就衝咗入去話要買,原來是賣窩夫奶昔的 Shake It ,呢兩樣真係啱哂大人小朋友呀😍 🍿🧇喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫睇住即製嘅窩夫🧇,見到一開爐果下,漲卜卜好飽滿、金黃色嘅窩夫已經好想食😋到店員不斷加toppings ,加到座山咁,真係好滿足☺️ 窩夫上有卡士達醬同大量甜味爆谷🍿,加上岩鹽後味道平衡🍫🧇朱古力卡士達窩夫甜度一流嘅窩夫,滿滿的朱古力醬。窩夫新鮮製作,啖啖都充滿濃濃既蛋香🥝🥤紐西蘭奇異果奶昔見到店員用新鮮嘅其異果同新鮮牛奶整奶昔,奶昔質感比較像牛奶,清爽唔杰身,唔會好「漏」,好適合夏天☀️面頭仲有粒粒奇異果,酸酸甜甜好開胃🍈🥤甜蜜18度蜜瓜奶昔新鮮蜜瓜打成汁,溝成清新的蜜瓜奶昔,而面層仲巨豐富蜜瓜粒,鋪成一座富士山,充滿蜜瓜果肉的甜蜜香味,涼快! 呢款仲做緊特價㗎😍店家會不時會推出新產品🤟🏻水果亦會按季節出❤️草莓奶昔等冬天就會飲到🍓還會有木瓜奶昔 、車里子奶昔、紫薯奶昔、南瓜奶昔 等..陸續有嚟~

🍿🧇喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫

🍫🧇朱古力卡士達窩夫

🥝🥤紐西蘭奇異果奶昔

🍈🥤甜蜜18度蜜瓜奶昔

2024-08-12
$50 (Last Night Supper)
2024-08-27 87 views
經過旺角比呢一間奶昔店吸引咗!呢度無論係奶昔定係窩夫,都會用新鮮嘅水果製造🍎🍐🍊,真材實料, 十分天然!泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65作為榴槤愛好者,一定要試吓榴槤!窩夫十分鬆脆,榴槤肉都唔少,宜家好甜!而且配料仲有吉士醬、桃膠、奇亞籽,仲有一啲爆珠,一啖食落超豐富!澳洲牛油果窩夫 $45牛油果都有成半個咁多~同樣有吉士醬、桃膠、奇亞籽,仲連埋開心果碎!呢個組合都好新鮮!貌似邪惡,但係其實好健康🤣!意大利咖啡奶昔 $50 咖啡味同奶味都啱啱好,唔會太甜,唔錯!甜蜜18度蜜瓜奶昔 $50呢個蜜瓜奶昔真係真材實料,蜜瓜香甜之餘仲會飲到蜜瓜肉,而且今次我都加咗奇亞籽做topping,想飲手搖,但又想飲得健康,一定要試吓!

泰國TP金枕頭榴槤窩夫 $65

澳洲牛油果窩夫 $45

意大利咖啡奶昔 $50
咖啡味同奶味都啱啱好,唔會太甜,唔錯!

甜蜜18度蜜瓜奶昔 $50
有成十幾款奶昔可以揀😍😍🧇窩夫又有十幾款全部味道都好吸引用上新鮮水果🥭🍊🍑去旺角一定要試吓😋推介❤️🥤泰國金枕頭榴槤奶昔真係用泰國金枕頭榴槤肉去整🥰超濃郁榴槤味,而且質感細滑,加埋西米好正💕🍑桂花黃桃奶昔揀完奶昔口味,仲可以揀Toppings😋用新鮮水果去製作奶昔,水果比例好高,令到奶昔桃味濃郁😋配埋桂花味🌼好夾🍯紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫蜂蜜好香,加埋奇異果成個感覺好清新又健康🍯窩夫外脆內軟,超大份cp 值好高💸🧂喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫焦糖醬好香,加左岩鹽平衡番唔洗驚好漏🥰上層鋪滿爆谷🍿邪惡但又好食😈🍯紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 SHAKE!T (旺角)旺角豉油街25-31號地下4A號舖

有成十幾款奶昔可以揀😍😍
🧇窩夫又有十幾款
全部味道都好吸引
用上新鮮水果🥭🍊🍑
去旺角一定要試吓😋

推介❤️

🥤泰國金枕頭榴槤奶昔

🍑桂花黃桃奶昔
揀完奶昔口味,仲可以揀Toppings😋

🍯紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫
蜂蜜好香,加埋奇異果
成個感覺好清新又健康🍯
窩夫外脆內軟,超大份cp 值好高💸

🧂喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫
焦糖醬好香,加左岩鹽平衡番唔洗驚好漏🥰
上層鋪滿爆谷🍿邪惡但又好食😈
🍯紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫

好味指數:😋😋😋😋😋
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 SHAKE!T (旺角)
旺角豉油街25-31號地下4A號舖
榴槤與窩夫的完美享受‼️😋同朋友去咗旺角行街😀豉油街新開咗SHAKE!T🥤新店內的裝修營生果店感覺😃即點即做讓人盡情享受甜點🍮每款甜品造型十分精美🥰主打健康奶昔及窩夫🧇泰國金枕頭榴槤窩夫🧇驚艷的甜品。榴槤的香氣濃郁,與鬆軟的窩夫完美結合,口感鮮美榴槤甜味,清爽完美平衡每一口都帶來極致的風味享受☺️地捫香蕉窩夫🍌另一種清新選擇。香蕉的自然甜味與窩夫的酥脆交織,窩夫賣相都好出色,讓人一試難忘,口感非常獨特😀甜蜜18度蜜瓜奶昔🍈香甜可口,蜜瓜的果香四溢,奶昔的絲滑口感讓人欲罷不能,是炎炎夏日的最佳解暑飲品☺️意大利特濃黑朱古力奶昔🍫則以其濃郁的朱古力香氣著稱,口感豐富,每啖食到濃郁嘅朱古力粉,刨冰的質地綿密奶昔,加上非常多OREO口感更豐富😋男店員服務態度勁好,好有用製甜品窩夫和奶昔,無論是榴槤窩夫還是特濃黑朱古力奶昔,每一道甜品都充滿驚喜,是旺角街頭不可錯過的美食享受😁
榴槤與窩夫的完美享受‼️😋

地捫香蕉窩夫🍌

甜蜜18度蜜瓜奶昔🍈

意大利特濃黑朱古力奶昔🍫

2024-08-27 33 views
夏天最鐘意飲凍嘢 😆今日去旺角飲下午茶,見到一間新開嘅健康小食店,專門售賣新鮮奶昔同埋即製窩夫🌝我忍不住同朋友一齊食😚奶昔奶味超濃郁,窩夫🧇蛋味重🧇泰國🇹🇭TP 金枕頭榴連窩夫人氣窩夫口味😚超級鐘意,賣相已經超級吸引,份量十足嘅金枕頭榴連肉放在吉士忌廉窩夫上,配上桃膠同埋西米粒👍🏾清甜非常🧇巴馬火腿芝士窩夫鹹窩夫感覺頗特別,肉香味超香嘅巴馬火腿🧡牛油果🥑醬加沙律菜超清新🥛夏威夷木瓜椰子味奶昔,配料方面,我選擇咗西米😝除咗西米,可以選擇亞麻籽,桃膠同埋奇亞籽🤩清香嘅木瓜椰子🥥香味,好正🥛意大利咖啡奶昔超級香濃咖啡☕️味,配料揀咗Oreo 😁簡直係絕配,成杯奶昔層次感好重,飲完超級提神💌店鋪資料 SHAKE! T地址: 旺角豉油街25-31號地下4A號舖
夏天最鐘意飲凍嘢 😆

🧇泰國🇹🇭TP 金枕頭榴連窩夫

🧇巴馬火腿芝士窩夫
鹹窩夫感覺頗特別,肉香味超香嘅巴馬火腿🧡
牛油果🥑醬加沙律菜超清新

🥛意大利咖啡奶昔

💌店鋪資料
SHAKE! T
地址: 旺角豉油街25-31號地下4A號舖

前幾日行開旺角,見到一間甜品+飲品店落雨天都keep住有客,忍唔住停低睇吓咩情況☺️原來係新開嘅,而家仲有第二杯半價優惠🤩🤩佢哋嘅生果睇落好新鮮買咗兩份窩夫同兩杯飲品佢哋係主推奶昔及窩夫,拎起餐牌見到主打健康路線,每款奶昔都以新鮮蔬果配上健康嘅亞麻籽/奇亞籽/桃膠/西米/果仁/果醬/焦糖/OREO等選擇,好特別,而且又可以增加口感及層次感👍下次絕對要再黎試下其他🥰佢哋嘅杯蓋造型好可愛泰國金枕頭榴槤奶昔呢杯榴槤奶昔係我飲過最好嘅一杯🤤榴槤肉又多香味又濃郁,每啖都有滿滿嘅榴槤,上層仲舖滿好多特定嘅配料,飲落好滿足🥰澳洲牛油果奶昔呢杯牛油果🥑飲落比較清新又creamy嘅感覺,加上粒粒果仁,口感層次都非常豐富🤤泰國TP金枕頭榴槤窩夫窩夫同飲品都係新鮮整,上到我手仲係熱辣辣🤤份量睇落雖然唔大,但係飽感十足,賣相吸引,窩夫入口香軟又煙韌又糯😋紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫奇異果配上蜂蜜,味道酸甜剛好,亦減低左窩夫同cream嘅膩感,令人食落唔會太Heavy🥰📍SHAKE!T (旺角)旺角豉油街25-31號地下4A號舖#shakeit #旺角豉油街 #手搖店 #甜品店 #新鮮奶昔 #奶昔店推介 #sweet #
原來係新開嘅,而家仲有第二杯半價優惠🤩🤩
佢哋嘅生果睇落好新鮮
買咗兩份窩夫同兩杯飲品
下次絕對要再黎試下其他🥰
佢哋嘅杯蓋造型好可愛

泰國TP金枕頭榴槤窩夫

紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫

📍SHAKE!T (旺角)
旺角豉油街25-31號地下4A號舖

#shakeit #旺角豉油街 #手搖店 #甜品店 #新鮮奶昔 #奶昔店推介 #sweet #榴槤奶昔 #牛油果奶昔 #榴槤窩夫 #奇異果蜂蜜窩夫 #yummy #飲品店推介 #旺角好去處
2024-08-15
  • 澳洲牛油果奶昔
  • 泰國TP金枕頭榴槤窩夫
  • 泰國金枕頭榴槤奶昔
這一街都是賣台式飲品的,其中這間就很特別是專門賣奶昔和窩夫的,單看價錢有點小貴,但其實有在做不少的優惠,如奶昔第二杯半價,窩夫買二送一等,其實折完以後的價錢還挺不錯的,用的都是新鮮生果!地捫香蕉窩夫(35元)香蕉上面裹放了焦糖,都是店員現場燒製的,最後撒上大量的朱古力醬和粉,而本身窩夫上面就加了一層的吉士醬,所以整體味道偏甜,但挺香濃的,香蕉味突出,窩夫外脆內軟的!都是即叫即整的!泰國金枕頭榴槤窩夫(65元)這個最上面的應該是西米,還加上了大量的桃膠,然後才是大量的榴槤蓉,接著是吉士醬。吃起來就全是榴槤的香味,質感幼滑,其中桃膠和西米增加口感!夏威夷木瓜椰子汁奶昔(50元)奶昔底是牛奶雪糕,店員會裝滿滿的一杯,然後跟木瓜和椰子汁拌勻,加了椰子汁味道更清新一點,又吃到粒粒的木瓜肉!而且每杯還可以加上配料,這個就加了亞麻籽來增加口感,喝起來感覺健康一點!甜蜜18度蜜瓜奶昔(50元)香濃奶滑的牛奶雪糕加上奶和蜜瓜粒一起拌勻,蜜瓜令本身香甜的奶昔變得更加甜,又多一份蜜瓜的清香。而這杯加了奇亞籽。

地捫香蕉窩夫(35元)

泰國金枕頭榴槤窩夫(65元)

夏威夷木瓜椰子汁奶昔(50元)

甜蜜18度蜜瓜奶昔(50元)

2024-08-20
2024-08-22 129 views
SHAKE!T (旺角)原味卡士達窩夫 $30呢個窩夫外脆內軟,卡士達餡好香滑,甜度啱啱好,唔會太膩。每一啖都有蛋奶香,真係好正。下午茶嚟一份,配杯咖啡就完美。意大利特濃黑朱古力奶昔 $45呢個奶昔嘅朱古力味超濃,口感好絲滑,有啲微苦,唔會太甜,啱晒鍾意濃味朱古力嘅朋友。飲完口中仲有朱古力香,真係回味無窮。澳洲牛油果奶昔 $55呢個奶昔好滑溜,用咗天然牛油果,入口清新得嚟仲好香。唔單止好味,仲有營養,啱晒想健康飲食嘅人。飲完之後有飽滿感,值得推介。地點:旺角豉油街25-31號地下4A號
SHAKE!T (旺角)

原味卡士達窩夫 $30

意大利特濃黑朱古力奶昔 $45