2024-08-13 259 views
之前經過見到新開張買一送一,但嗰次食飽飯飲唔落,見幾特別諗住下次再去,但今次佢已經變咗係第二杯半價,不過難得去到照試吓。睇餐牌見到產品定價偏高,平均都$50,不過諗真啲隔離買檸檬茶成本低啲都成30幾40一杯,呢間奶昔要奶要cream要鮮果,都可能真係要呢個價,不過最後見佢整,木瓜唔係鮮果粒係一pat蓉,唔知佢有無曾經係鮮果形式係呢間舖出去過了。揀左木瓜椰奶加桃膠,同意大利黑朱古力加Oreo,我哋前後都無單,全程睇住佢制作,佢都整得幾澩嫪同埋慢。不過佢個貓貓蓋咁可愛,令我飲之前有期待左一下兩杯一開始飲落都冇乜味,可能佢根本搞唔勻,唧咗啲雪糕係底,味道既材料加係面,搞嘅時候上面啲材料搞唔到落去,所以飲管飲由底吸上嚟,頭嗰大約半杯都淨係飲到牛奶雪糕。後尾嗰半開始飲到自己揀嘅味,但其實都好淡,所以如果成杯由開始都完全撈勻,應該都係冇乜味。桃膠得好少,感覺上得兩三啖飯到,Oreo碎存在感係零。呢個質素,第二杯半價黎講都略嫌貴,未至於難飲,但真係好失望呢。當日店員全部都淨係識英文,我哋都識所以成功買到,但購買途中有大陸人黎問點買咩黎,店員都只係答到I don’t understand,喺旺角做生意

當日店員全部都淨係識英文,我哋都識所以成功買到,但購買途中有大陸人黎問點買咩黎,店員都只係答到I don’t understand,喺旺角做生意,但淨係可以提供英文對答,仲要價格定位偏高,呢盤生意都有啲難做,只能說句加油。

《 📍MONGKOK人氣長龍奶昔— SHAKE !T💞 》成日行經旺角豉油街👀餐牌上面選擇好多💯除咗有水果奶昔🍉🥑🍌🍉經典系列🍫🥛仲有茶味奶昔eg earl grey🍵!特別係有豆腐味💛種類多不勝數👀令人有選擇困難症 窩夫🧇咸甜皆有🧇例如Parma Ham Waffle with cheese🧀 👍🏻1️⃣ 🤍🥤港式豆腐奶昔 HONGKONG STYLE TOFU MILKSHAKE $45(10/10)‼️‼️💯💯個人最鍾意呢一款🩵🤍本來已經對豆腐情有獨鍾 佢面頭係用新鮮豆腐花打成 🤤配上桃膠 超濃郁嘅豆腐香!好似真係食緊豆腐花!🫨甜度亦唔高!感覺上冇咁邪惡😬2️⃣ 🤎🍫意大利特濃黑朱古力奶昔 ITALIAN DARK CHOCOLATE MILKSHAKE $45 (6/10)呢個相比之下就冇乜特別!所以都係推介佢嘅水果系列多啲🩵🤔冇話好濃嘅朱古力🍫不過欣賞佢有朱古力碎增加口感👍🏻 3️⃣ 🥭💛 台灣愛文芒果窩夫 TAIWAN Aiwen Mango Waffle $50(9/10)滿滿一大舊 🧇 非常抵食!有鮮甜多汁嘅愛文芒🥭桃膠 奇亞籽 同西米!層次特別豐富!窩夫🧇厚身 口感結實 唔會好乾👍
《 📍MONGKOK人氣長龍奶昔— SHAKE !T💞 》

成日行經旺角豉油街👀

(10/10)‼️‼️💯💯

滿滿一大舊 🧇 非常抵食!有鮮甜多汁嘅愛文芒🥭桃膠 奇亞籽 同西米!層次特別豐富!窩夫🧇厚身 口感結實 唔會好乾👍🏻且蛋香突出🤣💖最好趁熱食 保持久脆內軟既口感👍🏻唔係既話就會好快淋🤪佢哋自家製嘅custard都好重蛋香味

4️⃣ 🍫🍌 地捫香蕉窩夫 DEL MONTE BANANA WAFFLE $35 (8/10)

不嬲都好鍾意香蕉🍌朱古力🍫嘅配搭💖🥹香蕉仲係即刻整咗焦糖脆皮💖👍🏻夾埋自家製嘅卡士達🩵 Creamy得黎唔會好肥膩 厚度十足嘅窩夫超有飽足感

即叫即整!所以等既時間會比較耐🩵但係望住佢哋係面前整 個過程都幾治癒💕
————————————————————————
📍 SHAKE!T (旺角)
旺角豉油街25-31號地下4A號舖

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_mk

🔆整體味道:8/10
🔆服務態度:10/10
🔆性價比:7/10
🔆會唔會encore: yes

#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行
#香港探店 #香港美食 #旺角美食 #旺角

#奶昔 #窩夫 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打卡 #Wafflehk #外賣
2024-08-13 52 views
近日見到旺角豉油街開了一間紅白色店面,極期搶眼的飲品店「SHAKE!T」,主打健康、天然製作奶昔及窩夫的外賣店,炎炎夏日,真係要上前飲番杯先得。新店開張更有大優惠,由即日起至8月18日更有第二杯奶昔半價優惠,第二杯半價飲到又真係幾抵喎!🔸泰國金枕頭榴槤奶昔配桃膠店員即場製作口感清涼嘅奶昔,再加入揀選了的Topping桃膠,真的加得超滿,最後更放上一大羹金枕頭榴槤肉,濃郁香醇,啖啖清涼。🔸意大利特濃黑朱古力奶昔配Oreo另一款則選了特濃黑朱古力奶昔,黑朱古力加上奶昔中已飲到其濃郁的朱古力香和醇厚的口感,上層還加上Oreo碎,令口感更豐富,更多了一份酥脆的口感🔸喜馬拉雅焦糖岩鹽窩夫窩夫外皮酥脆金黃,內裡綿軟鬆化,加上濃郁的焦糖和微鹹的岩鹽調味,口感豐富,啖啖滋味。🔸抹茶卡士達窩夫窩夫上加上一層又一層的濃郁綿滑抹茶卡士達,香氣撲鼻,口感濃郁醇厚,酥脆鬆化,層次豐富。

🔸泰國金枕頭榴槤奶昔配桃膠

🔸意大利特濃黑朱古力奶昔配Oreo

🔸喜馬拉雅焦糖岩鹽窩夫

🔸抹茶卡士達窩夫

早2日同呀囡行經旺角,向遠處聞到好鬼香好鬼濃烈既蛋糕麵包香甜味道,呀囡即時反應:「呀媽我好肚餓呀,我要食嘢。」😂 誰不知行多2步就見到 @shakeit.hk ,原來係新開左一間主打奶昔同窩夫小店,就係佢哋窩夫🧇既香氣吸引左我哋。我哋點咗👇🏾🍌地捫香蕉奶昔 $45 Topping + Oreo 凍冰冰嘅香蕉奶昔口感綿密滑順,入口即化,新鮮又好味,配埋Oreo,Perfect🤤🇹🇭泰國金枕頭榴槤奶昔 $75Topping + Sago 呢個真係不得了,榴槤控一定一定好鍾意😍呢杯泰國金枕頭榴槤奶昔,就好似奶昔界的教主一樣,濃郁的奶味和香甜的榴槤在口中糅合,一股迷人的香氣瞬間籠罩你的味蕾。滑嫩的口感配上榴槤的濃烈風味,簡直是絕配,讓你的舌尖感受到極致的幸福。*佢哋嘅Milkshake係用新鮮生果+鮮牛奶製作,仲寫到明唔加冰溝水,每一杯都包一款topping;Milkshake除左新鮮生果味道,佢哋仲有朱古力/茶啡等等口味選擇。🧇朱古力🍫卡士達窩夫 $35🧇紐西蘭奇異果🥝蜂蜜🍯窩夫 $50窩夫啊,就係一個讓你吃了停唔住口嘅甜點😋@shakeit.hk窩夫係即叫即做,啱啱出爐嘅窩夫,外脆內軟,

我哋點咗👇🏾
🍌地捫香蕉奶昔 $45
Topping + Oreo

🇹🇭泰國金枕頭榴槤奶昔 $75
Topping + Sago
呢個真係不得了,榴槤控一定一定好鍾意😍

🧇朱古力🍫卡士達窩夫 $35
🧇紐西蘭奇異果🥝蜂蜜🍯窩夫 $50
窩夫啊,就係一個讓你吃了停唔住口嘅甜點😋
@shakeit.hk窩夫係即叫即做,啱啱出爐嘅窩夫,外脆內軟,香氣四溢,加上各種配料,例如新鮮水果、巧克力、蜂蜜醬等等,食每一口都是有不同的驚喜。
朱古力配卡士達,小朋友好快KO左,而另一款奇異果蜂蜜,酸酸甜甜好開胃,好啱呢個夏天食。

⭐️⭐️⭐️店舖優惠⭐️⭐️⭐️
由即日起到8月18日做緊第二杯半價優惠,大家唔好錯過啦🤩

大大大力推👍🏾

推介指數:9/10
2024-08-12 34 views
新開呢間店主打奶昔同窩夫,全部即叫即整,門口放置時令新鮮水果,奶昔不會加冰溝淡,用新鮮水果加鮮奶製作,上面仲放滿水果肉,真材實料好足料。🔹桂花黃桃奶昔黃桃肉甜甜地,帶有少許桂花香味,裡面仲有啲桃膠,口感豐富。🔹甜蜜18 度蜜瓜奶昔見到門口櫃的蜜瓜咁靚就吸引左我揀呢個,蜜瓜清甜多汁,味道清新,蜜瓜香味配奶昔超夾。🔶紐西蘭奇異果🥝蜂蜜窩夫🔶澳洲牛油果🥑窩夫兩款窩夫賣相都好靚,全部都係即叫即做,窩夫外脆內軟,用新鮮水果再加吉士忌廉,面頭再加上桃膠/ 開心果碎,口感超豐富。

🔹桂花黃桃奶昔
黃桃肉甜甜地,帶有少許桂花香味,裡面仲有啲桃膠,口感豐富。

🔹甜蜜18 度蜜瓜奶昔

🔶紐西蘭奇異果🥝蜂蜜窩夫

🔶澳洲牛油果🥑窩夫

2024-08-08
TakeAway
1K
2024-08-09 115 views
👧🏻😋👅🍽✨When Milkshake meets Waffle-🤝🏻 主打Milkshake & Waffle, Milkshake係用時令同新鮮生果+鮮牛奶製作, 寫到明唔加冰溝水, 每杯都包一款topping; 除左水果, 仲有朱古力/茶啡等等都好特別🤝🏻 窩夫都係新鮮即製, 見店員小心翼翼飛邊, 唧吉士cream, 切生果, 慢工出細貨, 打卡靚又好食, 仲有鹹食芝士系列! 8月上旬仲做緊第二杯半價-MILKSHAKE 🥤💯甜蜜18度蜜瓜奶昔: 見到display櫃有大大個日本蜜瓜, 飲落又唔會甜到涸喉, 用埋蜜瓜邊邊唔會過甜, 蜜瓜咬落清爽再配埋西米口感有層次💯桂花黃桃奶昔: 黃桃甜甜地配奶昔一流! 揀左配桃膠滋潤又有咬口, 有淡淡桂花味; 另可選亞麻籽/奇亞籽果D太健康就唔岩我了🤣-WAFFLE 🧇 ✨紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫: 厚厚的吉士醬甜而不膩, 青奇異果本身係酸酸地, 但加左蜂蜜又易入口好多✨土耳其無花果窩夫: 除左基本吉士醬同鋪面桃膠, 仲用火槍整左層焦糖, 比起就咁食無花果更有層次
👧🏻😋👅🍽✨
When Milkshake meets Waffle

MILKSHAKE 🥤

WAFFLE 🧇

TakeAway
2024-08-09 70 views
最近經過旺角都有留意到呢一間飲鮮果飲品窩夫店舖, 夏天真係好熱呀,好想搵啲新鮮水果嘅飲品同埋小食 ,我見到呢度門口有好多人等呀 ,所以就去試下喇 。嘩😍有我最鍾意嘅芒果同埋✨️ 金枕頭榴槤呀 ,我一次過叫曬芒果 🌈榴槤飲品同窩夫試下,全部都即叫即刻整 ,大概等咗十分鐘就食得,💗奶昔:台灣愛民芒果奶昔,好甜呀, 我加咗西米, 芒果切到細細粒 配埋西米 ,口感好好。 另一杯係✨️泰國tp金枕頭榴槤奶昔 出面真係好少有 😍榴槤奶昔㗎, 我加咗桃膠, 真係健康又養顏呀💗窩夫 :有好多選擇 ,我真係好鍾意食芒果㗎 ,而且又係台灣愛民芒果窩夫, 另一個係泰國金枕頭窩夫 ,用料質素好好 ,性價比很高,份量很多

2K
2024-08-09 50 views
食完飯同朋友行旺角,經過見到呢間排長龍milkshake店,𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 !𝐭有多種不同系列的奶昔和窩夫可以選擇😍 奶昔由店家每日新鮮自製以當造及優質新鮮水果製作,每杯加入大量鮮果及新鮮牛奶🥛絕對不會加冰加水溝淡材料,可以飲到超足料純天然味道,而且天然味道唔會好甜❤️😝 店家仲會不時會推出新產品,所有水果亦會按季節出品,務求用最新鮮材料給客人😙😙⋄🧇窩夫系列有別於一般用蛋粉、蛋漿等製作,佢地採用新鮮雞蛋,每日新鮮製作,店家選用優質麵粉和新鮮雞蛋🥚每啖都充滿濃濃的蛋香🍳再加入店家自製嘅卡士達醬,超正🤩🫶🏻⋄⋄====—====—====—====—✦ 奶昔 ✦🥛奶昔有4大系列:🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列配料可選:亞麻籽/奇亞籽/西米/桃膠—🍈 甜蜜18度蜜瓜奶昔( $50)滿滿蜜瓜香味,混合奶昔味道非常飽肚,蜜瓜香甜多汁,而家仲做緊特價,買第二杯半價(可選甜蜜18度蜜瓜奶昔🍼/桂花黃桃奶昔🍑—💛泰國金枕頭榴槤奶昔($75)用上泰國金枕頭榴槤打成,榴槤味超香,啖啖肉超足料,加埋桃膠超滿足😍⋄✦ 窩夫 ✦🧇窩夫有3大系列:🥑鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列—💛泰國T

====—====—====—====—
✦ 奶昔 ✦
🥛奶昔有4大系列:
🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列
配料可選:亞麻籽/奇亞籽/西米/桃膠

🍈 甜蜜18度蜜瓜奶昔( $50)

💛泰國金枕頭榴槤奶昔($75)

✦ 窩夫 ✦
🧇窩夫有3大系列:
🥑鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列

💛泰國TP金枕頭榴槤窩夫($65)

榴槤窩夫同樣超足料,弓濃濃的榴蓮混合卡士達醬入口超creamy,蛋香味夠濃👍🏻😍

🧀🥓巴馬火腿芝士窩夫($50)

勁多巴馬臣芝士碎碎鋪面,超吸引🤩配埋火腿芝士非常滋味🫕

====—====—====—====—
📌店名:SHAKE!T (旺角)’
📍地址:旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-08-07 46 views
放假同好友去左旺角買完嘢,有D肚餓,經過見到有間專賣窩夫同奶昔嘅SHAKE !T,好吸引🤩(連D店員姐姐都好甜美)🥰🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🥤澳洲牛油果奶昔($55)奶昔以當造及優質新鮮水果製作,連Cream都係新鮮自家製👍所以特別香滑Creamy,每杯仲可以免費自選一款喜歡的Topping ,D開心果果仁粒又脆又香,而且唔會太甜,用料十足,都好飽肚下🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🥤越南紅火龍果薄荷奶昔($50)賣相巳好收引,紅火龍果新鮮又健康,加埋薄荷味,更加清新,仲好醒神,味道不會太甜,奶昔又滑又Creamy,桃膠滑啫啫,開心果粒香脆,可以感受到多重口感🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🧇泰國TP金枕頭榴槤窩夫($65)店家選用優質麵粉和新鮮雞蛋🥚嚟製作窩夫,即叫即整,暖暖地又夠鬆脆,蛋味仲特別濃香,加埋金枕頭榴槤、教育西米、桃膠等配料同自製嘅卡士達醬,配搭新鮮,味道好夾,有驚喜。🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🧇台灣愛文芒窩夫($50)芒果🥭酸酸甜甜,簡單配埋奇亞籽、桃膠及開心果粒,和卡士達醬,味道同樣好夾。🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️我下次要去多幾次試埋其他系列😉👍奶昔有4大系列:🥑水

🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️

🥤澳洲牛油果奶昔($55)
🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️

🥤越南紅火龍果薄荷奶昔($50)
🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️

🧇泰國TP金枕頭榴槤窩夫($65)
🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️

🧇台灣愛文芒窩夫($50)

我下次要去多幾次試埋其他系列😉👍

窩夫有3大系列:
🍌鮮果系列
🧇經典系列
🧀巴馬臣芝士系列

#又帶姐姐食好嘢系列平時成條豉油街都係手打檸檬🍋茶,但今日行過竟然俾我聞到好大浸榴槤香味,原來新開嗰間奶昔舖,全部用新鮮生果🍎製成,真材實料泰國金枕頭榴槤奶昔🥤全用泰國金枕頭榴槤打成,真係物有所值榴槤味超香,勁遠都聞到👃🏻,仲有西米做配料,飲完有啲飽肚,真係當減肥奶昔都得澳洲牛油果奶昔🥤牛油果🥑勁新鮮,忌廉新鮮自家製,夠哂Creamy,仲可以加開心果粒,脆卜卜,雙重口感除咗奶昔之外,仲有窩夫🧇,即叫即整,賣相好吸引泰國🇹🇭金枕頭榴槤窩夫窩夫選用優質麵粉,加上新鮮雞蛋🥚啖啖都充滿蛋香,上層鋪滿榴槤果肉,榴槤控一定不能錯過紐西蘭奇異果🥝窩夫未試過窩夫佩奇異果,估唔到咁特別,酸酸甜甜,非常開胃經過開旺角嘅你地,一定要買來試吓
#又帶姐姐食好嘢系列

泰國金枕頭榴槤奶昔🥤
全用泰國金枕頭榴槤打成,真係物有所值

澳洲牛油果奶昔🥤

除咗奶昔之外,仲有窩夫🧇,即叫即整,賣相好吸引

泰國🇹🇭金枕頭榴槤窩夫

紐西蘭奇異果🥝窩夫
未試過窩夫佩奇異果,估唔到咁特別,酸酸甜甜,非常開胃

經過開旺角嘅你地,一定要買來試吓

🔹 台灣愛文芒果奶昔 (原價$60 買一送一優惠至31/7)天時暑熱 經過旺角見到間新開美式奶昔店限時做緊買一送一優惠 即刻試試佢!見到佢原價要$60一杯有啲嚇親成杯嘢飲落似溝咗水嘅雲呢拿雪糕😮‍💨除咗芒果粒本人 飲品是沒有芒果味的芒果粒幾甜但舊舊都有渣唯一可取是個貓貓杯蓋幾qq$60一杯就真係唔會試就算係半價都唔會再encore警世po 大家經過口渴其實行兩步轉彎就有7仔🤗又或者對面街都有好多廢水店🤗
🔹 台灣愛文芒果奶昔
(原價$60 買一送一優惠至31/7)

天時暑熱 經過旺角見到間新開美式奶昔店
限時做緊買一送一優惠 即刻試試佢!

見到佢原價要$60一杯有啲嚇親

就算係半價都唔會再encore
警世po 大家經過口渴其實行兩步轉彎就有7仔🤗
又或者對面街都有好多廢水店🤗
2024-08-05 57 views
📍 SHAKE!T-旺角天氣熱熱,岀街一定會飲野~喺旺角豉油街,最近就開咗一間好出色嘅奶昔店🥛呢度嘅奶昔都係以沙冰做底,夏天飲落真係透心涼🫶🏻微酸嘅乳酪能夠清新味蕾。佢係喺香港好難搵到嚟飲嘅酸奶,必飲之選!超級大杯同足料心而且價錢都只係$48,CP值高到爆!奶昔嘅味道香濃,口感幼滑~✨ 甜蜜18度蜜瓜奶昔用新鮮嘅日本蜜瓜打成汁再溝鮮奶🥛蜜瓜味好出色~而且仲有鋪滿咗好豐富嘅蜜瓜肉🍋‍🟩仲加咗桃膠,增加咗口感。✨ 泰國金枕頭榴槤奶昔一拎起杯嘢飲就已經充斥着榴槤嘅味道勁大浸嘅榴槤香味,而且仲鋪滿咗一大舊金枕頭榴槤肉,鍾意食榴槤嘅朋友一定要飲依一杯!配料方便加咗店內好出名嘅西米🥤好彈口🫰🏻

📍 SHAKE!T-旺角

天氣熱熱,岀街一定會飲野~

微酸嘅乳酪能夠清新味蕾。
佢係喺香港好難搵到嚟飲嘅酸奶,必飲之選!

✨ 甜蜜18度蜜瓜奶昔
用新鮮嘅日本蜜瓜打成汁再溝鮮奶🥛
蜜瓜味好出色~
而且仲有鋪滿咗好豐富嘅蜜瓜肉🍋‍🟩
仲加咗桃膠,增加咗口感。

✨ 泰國金枕頭榴槤奶昔
一拎起杯嘢飲就已經充斥着榴槤嘅味道
配料方便加咗店內好出名嘅西米🥤
好彈口🫰🏻

2024-08-05 38 views
而家夏天真係超級熱,行出街都就嚟溶,所以成日都會想飲啲凍嘢,今日經過旺角豉油街,突然間比一陣好香嘅味道吸引住,原來呢間小店有賣窩夫同埋奶昔,咁我哋就買嚟當下午茶啦!呢度店員超有禮貌,雖然天氣咁熱都面帶笑容,一路整緊嘢,見到有人龍都會笑住同我哋講唔好意思,麻煩稍等,呢啲服務態度真係值得嘉許,喺香港而家都好少見到㗎啦!講返啲嘢飲先,所有奶昔都係用新鮮水果同埋新鮮牛奶製造,完全冇加冰,而cream都係店家每日自己新鮮整,難怪咁滑咁濃郁。今日我要咗泰國金枕頭榴槤奶昔同澳洲牛油果奶昔。兩樣都幾新鮮,勁Creamy,真心係我飲過最好飲嘅!!同埋真係唔係底層幾粒生果就算,真係每一啖都會飲到!至於窩夫方面,店家標榜用優質麵粉同新鮮雞蛋,所以食嘅時候都食得出好濃嘅蛋味。我最尾決定叫咗一個鹹嘅,一個甜嘅,包括紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫同巴馬火腿芝士窩夫。下次再嚟,我一定會試埋個咖啡奶昔!

下次再嚟,我一定會試埋個咖啡奶昔!
2024-08-05 31 views
我由細到大都好鍾意飲奶昔,今日竟然俾我搵到全香港最好味嘅奶昔店!位置就係喺旺角嘅豉油街,店面好細,唔會有位置俾你坐低,呢度主打都係買奶昔同埋窩夫,呢兩樣產品其實都有超多味道選擇,最主要就係所有啲水果都係勁新鮮,而且完全唔會加冰。我今日就要咗佢哋新推出嘅peach milkshake。真係超級有驚喜,完全感覺唔到係用咗糖漿,而且入邊仲有好多粒大大粒嘅新鮮peach粒,真係勁好食!不過我覺得最為呢間小店加分嘅都係呢度個店員,佢屬於陽光男孩型,中無時無刻都面帶笑容,俾人一種好開心嘅感覺。
𝐍𝐞𝐰 𝐒𝐡𝐨𝐩 𝐀𝐥𝐞𝐫𝐭.ᐟ.ᐟ 𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚒𝚝 用上鮮果同新鮮牛奶製作堅持不會加冰令味道變淡 保證每杯品質至上🥤奶昔分別有:水果系列 經典系列 咖啡或茶系列 田園系列🧇窩夫分別有:鮮果系列 經典系列 巴馬臣芝士系列日本抹茶奶昔 $60奶味較為突出 入口後餘韻留有少許茶香加上桃膠及紅豆蓉 口感更為豐富港式豆腐奶昔 $45 帶有淡淡豆腐氣味 介乎於雪糕同沙冰質地 甜度亦唔太高 越南紅火龍果窩夫 $35Waffle 即叫即製 蛋香濃厚 除左果肉亦有桃膠 西米 非常足料大家要留言 店家會根據時令水果而推出限定產品 最近有木瓜奶昔 本來衝住芒果而去 可惜都試唔到🥹
𝐍𝐞𝐰 𝐒𝐡𝐨𝐩 𝐀𝐥𝐞𝐫𝐭.ᐟ.ᐟ 𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚒𝚝
用上鮮果同新鮮牛奶製作