2024-08-22 106 views
//12 08 24 晴天🌞17:00 旺角 豉油街原汁原味 ☺︎「𝙎𝙃𝘼𝙆𝙀 𝙄𝙏」 ——— 主打健康奶昔及窩夫嘅小食店,所有奶昔都以新鮮生果及鮮牛奶製作,寫明絕不加冰溝淡,保證食客一定嚐到當中最原始嘅味道。🥤奶昔四大系列:🍌水果系列 💫經典系列 ☕️咖啡或茶系列 🥗田園系列而每杯奶昔更包咗一款免費𝘵𝘰𝘱𝘱𝘪𝘯𝘨~店主嚟緊仲會開始推出多款時令水果奶昔 包括:草莓|木瓜|車厘子|紫薯|南瓜 等等… 鍾意食生果同飲奶昔嘅朋友,千祈唔好錯過啊!🔻泰國金枕頭榴槤奶昔 (桃膠) HKD$75ꕀ離遠已經聞到嗰陣勁香嘅榴槤味每啜一啖 都保證成口桃膠同榴槤蓉 種感覺就好食緊榴槤糖水咁 相當足料本人誠意推薦 榴槤控必試系列🔻喜馬拉雅岩鹽焦糖奶昔 (𝐎𝐑𝐄𝐎) HKD$45ꕀ入口焦糖味超級濃郁 由於加咗喜馬拉雅岩鹽及𝘖𝘙𝘌𝘖碎 所以整杯甜度 都平衡得啱啱好 飲晒都唔覺漏當中奶昔細滑嘅口感 更令我愛不釋手🔻巴馬火腿芝士窩夫 HKD$50ꕀ每日堅持新鮮製作 香脆鬆軟嘅窩夫配以牛油果醬|沙律菜|巴馬火腿及芝士碎後出嚟竟然有啲似𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳嘅味道牛油果醬調得好有心思 裏面𝘮𝘪𝘹咗洋蔥粒而每一啖所附帶洋蔥嘅迷人香
12 08 24 晴天🌞
17:00 旺角 豉油街

原汁原味 ☺︎

🥤奶昔四大系列:
🍌水果系列 💫經典系列 ☕️咖啡或茶系列 🥗田園系列
而每杯奶昔更包咗一款免費𝘵𝘰𝘱𝘱𝘪𝘯𝘨~

店主嚟緊仲會開始推出多款時令水果奶昔
包括:草莓|木瓜|車厘子|紫薯|南瓜 等等…
鍾意食生果同飲奶昔嘅朋友,千祈唔好錯過啊!

🔻泰國金枕頭榴槤奶昔 (桃膠) HKD$75

新鮮嘅奇異果果肉 搭配自家製吉士醬&蜂蜜
甜甜酸酸嘅味道 令人非常開胃
再加埋大量𝘘彈桃膠 口感即時𝘭𝘦𝘷𝘦𝘭 𝘶𝘱

2024-08-12
$100 (Tea)
2024-08-21 91 views
今日路經旺角既時候口痕想飲啲野同食啲野就揀左 shake it 試下見到佢有唔同款嘅奶昔同窩夫好似幾吸引奶昔方面,就揀左夏威夷木瓜椰子汁同澳洲牛油果窩夫方面,我哋揀咗喜馬拉雅岩鹽同抹茶卡土達飲完奶昔之後,覺得真係好岀色,唔會太甜,真係想一口氣飲晒成杯🤣🤣聽店員講佢地係自製cream再加上新鮮生果同牛奶亦都唔會加冰嚟溝淡可以飲落好好飲,好舒服聽講佢地黎緊會不同時候亦會有不同生果推岀例如紫薯奶昔、車里子奶昔媽媽表示下次岀旺角要再試下其他口味而窩夫方面,佢個蛋香味好正店員講番佢地係新鮮鷄蛋每日新鮮製作再配上佢地自家製既醬食完真係好滿足
今日路經旺角既時候
口痕想飲啲野同食啲野
就揀左 shake it 試下
見到佢有唔同款嘅奶昔同窩夫
好似幾吸引

奶昔方面,就揀左夏威夷木瓜椰子汁同澳洲牛油果
窩夫方面,我哋揀咗喜馬拉雅岩鹽同抹茶卡土達

聽店員講佢地係自製cream
再加上新鮮生果同牛奶
亦都唔會加冰嚟溝淡
可以飲落好好飲,好舒服
聽講佢地黎緊會不同時候亦會有不同生果推岀
例如紫薯奶昔、車里子奶昔
媽媽表示下次岀旺角要再試下其他口味

而窩夫方面,佢個蛋香味好正
店員講番佢地係新鮮鷄蛋每日新鮮製作
再配上佢地自家製既醬
食完真係好滿足

2024-08-20 94 views
👍旺角街頭嘅小食店係主打不同系列的奶昔& 窩夫💋🥛奶昔有4大系列:🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列🧇窩夫有3大系列:🍌鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列花多眼亂 🤪我哋先揀咗日本抹茶奶昔 & 港式黑芝麻奶昔🖤每一杯奶昔仲可以選擇一款自己喜歡既免費Topping ✨🖤黑芝麻味就比較甜 啖啖都係黑芝麻嘅香味💚而抹茶就比較苦 超級濃郁🥛完全冇加冰溝淡‼️ 飲得出有新鮮自製Cream 夏日炎炎喺個街頭飲住杯奶昔真係好正真係一杯超足料既純天然奶昔❤️🧇朱古力卡士達窩夫 & 紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫窩夫即叫即新鮮製作✨熱辣辣店家選用優質麵粉&新鮮雞蛋🥚,所以啖啖都充滿濃濃既蛋香🧇拎上手已經見到 朱古力味嘅窩夫有好厚嘅朱古力crème 💝一咬落口成口都係醬汁🥝奇異果味就比較鮮甜面頭有店家自製既卡士達醬、新鮮啱啱切嘅奇異果、仲有桃膠
👍旺角街頭嘅小食店
係主打不同系列的奶昔& 窩夫💋

🥛奶昔有4大系列:
🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列

🧇窩夫有3大系列:
🍌鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列

花多眼亂 🤪我哋先揀咗日本抹茶奶昔 & 港式黑芝麻奶昔🖤

夏日炎炎喺個街頭飲住杯奶昔真係好正
真係一杯超足料既純天然奶昔❤️

🧇朱古力卡士達窩夫 & 紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫
窩夫即叫即新鮮製作✨熱辣辣
店家選用優質麵粉&新鮮雞蛋🥚,
所以啖啖都充滿濃濃既蛋香

一咬落口成口都係醬汁

🥝奇異果味就比較鮮甜
面頭有店家自製既卡士達醬、新鮮啱啱切嘅奇異果、仲有桃膠
天時暑熱係旺角行街見到呢間以新鮮水果製造既奶昔店🙌即刻入去買返杯飲下先☺️多款時令生果奶昔味道選擇🤩另外仲有即叫即製窩夫添😋依家二人同行😄第二杯仲有半價優惠🩷即刻嗌杯嚟飲吓先😊泰國金枕頭榴槤奶昔x桃膠金枕頭榴槤傳來濃烈香氣與細滑奶昔奶香完美融合☺️加配口感 Q彈的桃膠😊仲有啖啖榴槤果蓉😋榴槤控唔好錯過啊🥳紐西蘭奇異果🥝奶昔x林村蜂蜜🍯紐西蘭奇異果味道較酸甜🫢配料特別選了林村蜂蜜🍯中和酸度🫢仲帶來了獨特花香和深度😊巴馬火腿芝士窩夫🧇金黃酥脆窩夫上層放左濃郁的芝士與薄片巴馬火腿完美搭配🙌咬落去窩夫夠酥脆🥳中間夾住沙律菜🥬鹹香芝士🧀巴馬火腿😋澳洲牛油果窩夫🧇窩夫上面有吉士醬搭配綿密牛油果泥🥑咬下去時窩夫暖中帶脆😊牛油果🥑清新細滑☺️牛油果的油脂既健康又好食🤤
天時暑熱係旺角行街見到呢間以新鮮水果製造既奶昔店🙌

泰國金枕頭榴槤奶昔x桃膠

紐西蘭奇異果🥝奶昔x林村蜂蜜🍯

巴馬火腿芝士窩夫🧇

澳洲牛油果窩夫🧇
  • 泰國金枕頭榴槤奶昔x桃膠
2K
2024-08-19 140 views
逛逛吓旺角波鞋街 有啲肚餓同口渴 於是去附近一間外賣店 叫杯奶昔食迷你窩夫 再繼續「濕平」-喺奶昔專門店 當然要飲番個 “shake” 🥤四個系列有🥑水果🍫經典☕️咖啡/茶🥗田園小店按季節推出時令口味 而家有「二人同行」優惠 第二杯奶昔半價😁-🥤意大利咖啡奶昔咖啡奶昔配Oreo最搭 topping用嘅cream 原來每日鮮製👍-🥤港式豆腐奶昔我揀豆腐奶昔配亞麻籽 (配西米最正 不過我鍾意seeds多啲)奶昔加入新鮮牛奶🥛 做出嚟唔會好甜亦唔係全流質狀態 口腔😙可以感受到豆腐嘅「微」質感 都幾特別-🧇牛油果窩夫🧇香蕉窩夫窩夫樣靚啱打卡📸 口味以甜為主 鹹版有巴馬臣芝士🧀 蛋漿濃稠用好多鮮雞蛋🥚做base 即做窩夫柔軟有蛋香 吉士醬好多不過要盡快食 變腍咗會影響口感

喺奶昔專門店 當然要飲番個 “shake” 🥤四個系列有

🧇牛油果窩夫

🧇香蕉窩夫

2024-08-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-08-19 75 views
行過SHAKE IT見有咁多款奶昔和窩夫選擇,就畀佢吸引咗,呢度既野全部都用優質食材。奶昔以當造又優質既新鮮水果同新鮮牛奶🥛做成,唔會太甜,因為都係水果嘅清甜。店家每日新鮮自製Cream ,仲可以揀一款Topping,最鍾意有桃膠揀。店家會不時會推出新產品🤟🏻水果亦會按季節出❤️而家就有金枕頭,可惜我唔食榴槤既。試左澳洲牛油果奶昔×開心果碎同越南紅火龍果薄荷奶昔×奇亞籽,奶昔好厚身,材料勁豐富。其實一杯奶昔已經可以當一餐,但咁為食既我, 梗係食埋窩夫啦。而窩夫每日新鮮製作,用優質麵粉同新鮮雞蛋🥚蛋香十足。紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫,中間有自家制既吉士醬 , 仲有好香嘅蜂蜜味,同奇異果好夾 ✨巴馬火腿芝士窩夫,好健康,中間隔咗層好Creamy 既牛油果醬,好味。

店家會不時會推出新產品🤟🏻水果亦會按季節出❤️
而家就有金枕頭,可惜我唔食榴槤既。

而窩夫每日新鮮製作,用優質麵粉同新鮮雞蛋🥚蛋香十足。

2024-08-19 86 views
SHAKE !T旺角行行下街見到milk shake,好耐無飲過,所以行左埋去,見到門口有好多新鮮既生果。Shake !t 有多種不同系列的奶昔和窩夫可以選擇窩夫用優質麵粉和新鮮雞蛋新鮮製作, 一路整緊既時候, 聞到好香既蛋香味, 即刻好想快D 食.❤️Honey Dew Melon Milkshake 甜蜜18度蜜瓜奶昔因為太多味, 我諗唔到飲咩好, 所以叫店員推介.  試左蜜瓜奶昔, 好多新鮮既 蜜瓜, 加左大量蜜瓜係面, 好好味.❤️British Style Earl Gray Milkshake 英式伯爵茶奶昔 +桃膠身為伯爵茶FANS, 唔會錯過伯爵茶既飲品, 奶味之餘仲有 伯爵茶既味道. + 桃膠令奶昔變到好特別.❤️Himalayan Rock Salt Caramel Custard Waffle 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫焦糖又係唔少得既 味道 . 見到唔會唔叫, 焦糖味好香, 加上熱呼呼既窩夫, 令到人食唔停❤️Original Custard Waffle 原味卡士達窩夫通常,好少店員會推介原味, 但呢個店員夠膽推介, 又真係唔錯, 厚厚的吉士醬 好似好單一, 但係絕對食得出
SHAKE !T
旺角行行下街見到milk shake,好耐無飲過
,所以行左埋去,見到門口有好多新鮮既生果。
Shake !t 有多種不同系列的奶昔和窩夫可以選擇

通常,好少店員會推介原味, 但呢個店員夠膽推介, 又真係唔錯, 厚厚的吉士醬 好似好單一, 但係絕對食得出好香既窩夫.

總括:

👏奶昔同窩夫都係即叫即制,可以睇住店員整奶昔, 係絕對無加水.加冰

👏奶昔以當造同新鮮水果製作,每杯都會加入大量鮮果材料天然做出黎唔會好甜,

👏免費Topping, 台員係唔手軟甘放. 好抵飲.

奶昔唔甜, 好味, 加上新鮮生果, 唔會有罪惡感

窩夫賣相都好靚好吸引, 窩夫蛋味好香

大部份店家都會採用蛋粉、蛋漿等製作,但此店採用新鮮雞蛋,每日新鮮製作❤

#奶昔

餐廳:SHAKE !T

📍地址: 旺角豉油街25-31號地下4A號
2024-08-09
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
  • 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫
👦🏻👧🏻旺角行街見到新開咗間奶昔窩夫店,奶昔有鮮果系列、經典系列、田園系列同咖啡或茶系,仲可以自選topping。窩夫新鮮熱辣即叫即製,店員製作嘅時候已經聞到好香嘅蛋香味!見到店員會批走窩夫嘅邊位,慢慢吱上卡士達醬,放生果同配料裝飾係窩夫上面,細心製作整到靚靚咁俾人打卡👍🏻🥤喜馬拉岩鹽焦糖奶昔 $45入口焦糖味超級濃郁😍,加咗喜馬拉岩鹽中和咗焦糖嘅甜味,甜度絕對可以接受到💕。質感好似飲緊雪糕嘅感覺🍨,好軟滑順口。topping揀咗朱古力醬🍫,朱古力醬攪勻咗之後變咗一條條嘅朱古力,係好濃味嘅黑朱古力味,同甜甜嘅焦糖奶昔好夾阿👍🏻!🧇抹茶卡士達窩夫 $45窩夫聞落好香蛋香味🥚,上面嘅軟滑清香嘅抹茶卡士達醬🍵同香甜嘅紅豆醬🫘,甜度適中,食完唔會覺得好膩😋。🥤泰國金枕頭榴槤奶昔 $75奶昔非常足料,有超多金枕頭榴槤蓉💛,飲到最尾都仲啖啖肉!而且榴槤味超濃🤩,岩晒榴槤迷!而奶昔仲好軟滑順口,配榴槤蓉一流!仲有超多桃膠增加口感,好滿足嘅一杯奶昔🫶🏻!🧇泰國金枕頭榴槤窩夫 $65又係超多軟滑嘅榴槤蓉,配上非常有蛋香味嘅窩夫🧇真係好好食!📍 SHAKE!T (旺角)旺角豉油街25-31號地下4A號舖

🥤喜馬拉岩鹽焦糖奶昔 $45

🧇抹茶卡士達窩夫 $45

🥤泰國金枕頭榴槤奶昔 $75

🧇泰國金枕頭榴槤窩夫 $65
又係超多軟滑嘅榴槤蓉,配上非常有蛋香味嘅窩夫🧇真係好好食!

📍 SHAKE!T (旺角)
旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2024-08-11
2024-08-17 106 views
貓貓杯蓋超可愛呀❤️上完堂梗係去飲返杯先返屋企啦🤞🏻🧋港式黑芝麻奶昔(+豆腐)奶昔打得非常幼細,入口綿密,加左豆腐好似食緊黑芝麻豆腐花,真係勁足料,甜度適中,非常美味。🥑澳洲牛油果奶昔(+開心果)牛油果奶昔質地好creamy,牛油果味香濃,仲有粒粒牛油果肉,加左開心果碎做toppings,飲落增添口感,🧇朱古力卡士達窩夫窩夫即叫即製,新鮮熱辣。窩夫食落蛋香味濃,外脆內軟,面層有多到滿瀉嘅混醬,食落有啲似金沙朱古力味,仲有啲脆脆嘅花生粒,整體嚟講呢個偏甜。🧇喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫窩夫淋上滿滿的焦糖糖漿和鬆脆嘅爆谷,非常吸晴。窩夫口感軟綿鬆化,加上濃郁的焦糖和微鹹的岩鹽調味,口感獨特,啱晒啲唔太食甜野嘅人。
貓貓杯蓋超可愛呀❤️
上完堂梗係去飲返杯先返屋企啦🤞🏻

🧋港式黑芝麻奶昔(+豆腐)

🥑澳洲牛油果奶昔(+開心果)
牛油果奶昔質地好creamy,牛油果味香濃,

🧇朱古力卡士達窩夫

🧇喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫
  • 朱古力卡士達窩夫
  • 澳洲牛油果奶昔
  • 喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫
  • 港式黑芝麻奶昔
2024-08-16 160 views
上次就來過這家超贊奶昔店, 窩夫奶昔有多種款式,全部都獨具特色,真材實料味道醇厚,店家經常推出新產品,水果亦會按季節出!泰國金枕頭榴槤窩夫見到店員當場即燒窩夫,非常熟練一分鐘出爐,金黃酥脆好香,由於每天新鮮製作,選用優質麵粉和新鮮雞蛋,真是好有濃濃的蛋香,一大塊榴槤肉,綿密滑潤,濃郁的榴槤香,搭配香軟的窩夫,一口吃落去,幸福感爆棚!紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫綠色的奇異果好滑嫩,酸甜交錯,口感清爽,加了蜂蜜之後增加了甜蜜度!桂花黃桃奶昔入口即感受到奶昔的濃郁滑順,在舌尖化開,兼有甜美的桃肉和彈牙的桃膠,桂花的清香緩緩散發,與桃子的甜美交織在一起,回味悠長,令人難忘!甜蜜18度蜜瓜奶昔蜜瓜非常清甜,而且加入大量鮮果同新鮮牛奶,仲要是店家每日新鮮自製Cream,充滿蜜瓜果肉的甜蜜香味,整體口感清新滋潤!店家會不時會推出新產品,水果按季節出,期待之後陸續出品的車裏子奶昔、紫薯奶昔!

泰國金枕頭榴槤窩夫

紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫

桂花黃桃奶昔

甜蜜18度蜜瓜奶昔

2024-08-15 86 views
(*˘︶˘*).。.:shake!t*♡旺角豉油街新開了專賣Milkshake同Waffle的小店 Shake!t !他們家的Milkshake真的很好喝啊~每日以新鮮牛奶及新鮮生果製作,啖啖都係足料純天然味道,尤其是招牌澳洲牛油果Milkshake啖啖牛油果的濃郁,口感醇厚絲滑,但神奇地又不會覺得膩,牛油果控肯定會大愛。-喜歡茶味奶昔不妨Order台灣焙茶Milkshake滿滿焙茶香配搭了桃膠,有咬口又帶有滋補的感覺,--至於Waffle用上優質麵粉和新鮮雞蛋製作每啖窩夫都充滿濃濃的蛋香自家製的Match Custard 濃郁帶甘香,加上紅豆蓉的襯托,很棒。-個人十分推薦泰國TP金枕頭榴槤Waffle榴槤味超香,啖啖肉超足料,層次感滿分!大愛!Btw,而家milkshake仲做緊特價,買第二杯半價讚讚!SHAKE!T旺角豉油街25-31號地下4A號舖 #香港美食#美食#旺角 #旺角美食 #SHAKE!T #榴槤窩夫#奶昔 #milkshake #窩夫
(*˘︶˘*).。.:shake!t*♡
他們家的Milkshake真的很好喝啊~
每日以新鮮牛奶及新鮮生果製作,
啖啖都係足料純天然味道,
尤其是招牌澳洲牛油果Milkshake
啖啖牛油果的濃郁,
口感醇厚絲滑,但神奇地又不會覺得膩,

牛油果控肯定會大愛。
喜歡茶味奶昔不妨Order台灣焙茶Milkshake
滿滿焙茶香
配搭了桃膠,有咬口又帶有滋補的感覺,
至於Waffle用上優質麵粉和新鮮雞蛋製作
每啖窩夫都充滿濃濃的蛋香
自家製的Match Custard 濃郁帶甘香,
加上紅豆蓉的襯托,很棒。
個人十分推薦泰國TP金枕頭榴槤Waffle
榴槤味超香,啖啖肉超足料,
層次感滿分!
大愛!

Btw,
而家milkshake仲做緊特價,買第二杯半價
讚讚!

SHAKE!T
旺角豉油街25-31號地下4A號舖

#奶昔 #milkshake #窩夫
門口放著新鮮水果吸引到我的眼球原來是小店用來制作奶昔之用不論奶昔和窩夫 選擇都10分多奶昔有4種系列分別是鮮果/田園/經典/咖啡或茶再可以自選一款topping 🥛 泰國金枕頭榴槤奶昔 😍😍大大推除了面頭那堆榴槤肉 整杯都是啖啖榴槤肉 榴槤新鮮香甜加上新鮮鮮奶 口感滑溜選擇了西米作toppings 有飲糖水的感覺🥛甜蜜18度蜜瓜奶昔看到門口的日本新鮮蜜瓜加上是新產品 所以選擇這個口味蜜瓜清甜 絕對是天然的味道🧇 泰國TP金枕頭榴槤窩夫窩夫有3大系列分別是鮮果/經典系列/巴馬臣芝士系列窩夫即叫即做 趁熱吃外脆內軟今次同樣選擇鮮果系列的金枕頭榴槤肉與吉士醬混為一體加上西米和桃膠 口感豐富🧇 紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫奇異果新鮮鮮甜 同樣配有吉士醬和桃膠是推介產品之一...環境🏡 鮮紅為主的門面吸精服務👨🏻‍🍳 員殷勤有禮 衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
門口放著新鮮水果吸引到我的眼球

環境🏡 鮮紅為主的門面吸精

服務👨🏻‍🍳 員殷勤有禮

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
泰國金枕頭榴槤奶昔
真係估唔到旺角都有咁高質嘅甜品店!早幾日同老公食完午餐,想食吓甜品,行到豉油街,見到間紅色小店,非常搶眼!原來呢度專賣奶昔同窩夫,見佢哋啲嘢都幾特別,咁就決定試吓啦!一試就好有驚喜!👍🏻我地叫左🧇泰國TP金枕頭榴槤窩夫同🧇抹茶卡士達窩夫,兩款各有特色!榴槤窩夫夠特別,榴槤果肉好新鮮,香味濃郁!抹茶cream好滑,配上紅豆蓉,完全係最佳配搭!份量好多好足料!窩夫好香蛋味,好軟熟,用叉輕輕都已經可以切開!另外,我哋仲叫咗🥤意大利咖啡奶昔同🥤甜蜜18度蜜瓜奶昔,奶昔非常細滑!意大利咖啡味好香,咖啡迷真係唔好錯過!甜蜜18度蜜瓜奶昔嘅蜜瓜好新鮮,好甜!而且滿滿嘅果肉,增加口感,飲落好天然,仲非常juicy!加上新鮮牛奶,解渴之餘,仲好清新!我最欣賞係佢地真係即叫即整,地方仲好乾淨,可以望到佢哋整嘅過程,非常衞生!👍🏻如果行開旺角,想品嚐高質甜品店 ,呢間真係不二之選!
真係估唔到旺角都有咁高質嘅甜品店!

如果行開旺角,想品嚐高質甜品店 ,呢間真係不二之選!
2024-08-09
Tea
旺角有條集齊多間手搖飲品店嘅飲品街🧋無論你想要乜嘢類型嘅手搖飲品都可以喺呢條街度搵到😍最近就發現新開咗呢一間好正嘅奶昔店🥤💓只係望到門面嘅新鮮生果,已經即刻想入嚟試一試😋🍽️ 泰國榴槤奶昔榴槤係女人嘅補品,嚟到呢間咁天然、又咁健康嘅奶昔店,當然要佢哋嘅新品夏日果后榴槤奶昔試一試😋🥤落單之後職員親手製作軟綿綿冰凍嘅奶昔,仲見佢喺冰櫃拎一大嚿足料新鮮榴槤放喺奶昔面😍💓而我哋每杯奶昔可以揀一款Topping,我就揀咗女人最愛平價燕窩桃膠啦😋下午茶都可以健康同滋潤!🍽️ 泰國榴槤窩夫呢個季節,講到明要大食特食榴槤😋呢間奶昔店除咗奶昔出名Homemade窩夫都係必叫之選,下午茶就一定要加埋呢個榴槤窩夫🧇佢哋窩夫都係即叫即整,熱辣辣加埋新鮮吉士同埋大量榴槤肉,再加咪桃膠,新鮮製作嘅窩夫鬆脆軟滑,再加埋大大嚿新鮮嘅榴槤肉真係唔好話滿足😋🍽️ 日式抹茶奶昔同事唔係太好榴槤,叫咗杯抹茶奶昔,又見到職員喺現場即時打起成杯奶昔,識食嘅同事都加咗桃膠做Topping,同事對於濃郁香甜嘅奶昔讚口不絕😋🍽️ 奇異果窩夫呢間舖頭用了天然,仲有大量水果做配料,標榜健康嘅同事就揀咗奇異果窩夫🧇吸收大量嘅維他命C,窩夫即叫即整,

🍽️ 泰國榴槤奶昔
🍽️ 泰國榴槤窩夫

🍽️ 日式抹茶奶昔

🍽️ 奇異果窩夫
呢間舖頭用了天然,仲有大量水果做配料,標榜健康嘅同事就揀咗奇異果窩夫🧇吸收大量嘅維他命C,窩夫即叫即整,口感都好鬆脆配埋酸酸甜甜新鮮嘅奇異果,食到舔舔脷😋

• 榴槤奶昔
-🥤SHAKE!T📍旺角豉油街25-31號地下4A號鋪🍫朱古力卡士達窩夫 hkd 35有啲似nutella榛子醬味咁🌰,唔會太甜~熱食嘅話味道唔錯♨️外皮好香脆,所以都保持到個熱度!!🥓巴馬火腿芝士窩夫 hkd 50呢個就中規中矩,可能係咸食關係🤣Parma ham就加咩材料都唔會出錯嘅不過就無乜太大驚喜~加牛油果落窩夫到食落好奇怪🤔☕️中國烏龍茶奶昔+桃膠 hkd 50中意淡口味嘅可以試呢款~味道有啲清淡,加左桃膠就有啲咬口感覺會無咁單一😹🍌地捫香蕉奶昔+朱古力醬呢個好好飲‼️推介✅好香甜,香蕉食落好新鮮但又唔會係糖水味重好假嘅個種味~成杯野都好fresh,會係忍唔住再飲嘅feel😈😈👻店鋪係外賣店尼,買完最好即刻食😼熱度同味道都可以保持住最好嘅水準😉🕰️營業時間星期一至日 14:00-23:00#旺角 #奶昔#外賣店# 窩夫#美式 #西式#糖水#西式糕點##香港#香港窩夫#shakeit#香港奶昔 #火龍果#朱古力奶昔 #香蕉 #香蕉奶昔

🥤SHAKE!T
📍旺角豉油街25-31號地下4A號鋪

🍫朱古力卡士達窩夫 hkd 35
有啲似nutella榛子醬味咁🌰,唔會太甜~
熱食嘅話味道唔錯♨️
外皮好香脆,所以都保持到個熱度!!

🥓巴馬火腿芝士窩夫 hkd 50
呢個就中規中矩,可能係咸食關係🤣
Parma ham就加咩材料都唔會出錯嘅
不過就無乜太大驚喜~
加牛油果落窩夫到食落好奇怪🤔

☕️中國烏龍茶奶昔+桃膠 hkd 50
中意淡口味嘅可以試呢款~
味道有啲清淡,加左桃膠就有啲咬口
感覺會無咁單一😹

🍌地捫香蕉奶昔+朱古力醬
呢個好好飲‼️推介✅
好香甜,香蕉食落好新鮮
但又唔會係糖水味重好假嘅個種味~
成杯野都好fresh,會係忍唔住再飲嘅feel😈😈

👻店鋪係外賣店尼,買完最好即刻食😼
熱度同味道都可以保持住最好嘅水準😉

🕰️營業時間