2018-03-26 213 views
晏晝食完海景午餐 又要煩夜晚食咩慶祝 本身係睇中食日式燒肉不過阿熊無啦啦話同埋媽咪食 咁就轉PLAN食韓式烤肉 經濟D 好遲先訂枱 好彩都仲有 訂左8點半去到都要等一陣帶位姐姐命令式安排入座坐低之時有好多唔同款既前菜 我就最鐘意呢個海帶 酸酸地幾開胃 4人行 叫左牛+豬既SET 仲有個部隊鍋 不過睇落比較稀X  最頂果層有蔬菜(南X,粟米,菇,金菇,翠玉X,蘿白) 同4隻蝦 而中間同最低果層都係肉類 都幾多 四個人都夠分食哂呢個SET就再ENCORE左個霜降牛 !正! 仲有和牛壽司 可以X生熟程度 服務生會係你面前燒 唔抱期望 不過壽司飯就真係好濕食食下見到枱上有個牌話生日正日有RAINBOW COCKTAILS 送 都係服務生係面前即席調酒 同張相都幾大出入 唔緊要啦 送既野係咁上下 入口係藥水味 飲左2杯都放棄左.....好掛住韓國既水冷麵 結果係一餅餅囉....um.......相信呢次之後有排都唔會去
晏晝食完海景午餐 又要煩夜晚食咩慶祝 本身係睇中食日式燒肉
好遲先訂枱 好彩都仲有 訂左8點半去到都要等一陣
帶位姐姐命令式安排入座

4人行 叫左牛+豬既SET 仲有個部隊鍋 不過睇落比較稀X

而中間同最低果層都係肉類 都幾多 四個人都夠分
食哂呢個SET就再ENCORE左個霜降牛 !正!

入口係藥水味 飲左2杯都放棄左.....

相信呢次之後有排都唔會去
2018-03-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
2018-03-22 220 views
今日友人介紹呢間韓國餐廳午市套餐買3送1,咁抵當然要同友人們去試食下。餐廳唔算多人,好快就有位。韓國餐廳當然唔少得一小碟一小碟嘅前菜,連沙律都有,感覺都幾健康。Kiwi主食係芝士炒年糕伴拉麵,一嚟就覺得個碟好大但個份量唔多,但係食食下又覺得好飽,可能係因為食咗一整隻蛋。拉麵軟硬適中,年糕就好彃牙,都唔錯,但係對於Kiwi我呢啲唔食得辣嘅人嚟講就略嫌辣咗啲,食完個咀仲有啲痺添。飲品揀咗盆子紅醋汽水,紅通通嘅顏色望落去好伏,而飲落去呢…都唔會好伏嘅,如果你鍾意飲紅色軟糖味嘅飲料嘅話…

2018-03-22
$70 (Lunch)
天寒地凍想食BBQ,有人想食肉,有人想食部隊鍋,有人想食菜,嚟新麻蒲就滿足哂大家😋入門二人牛加豬肉套餐$548,足7碟食物,包埋飲品,另有泡菜,和包肉嘅生菜,成枱擺得滿滿,夠哂豐富!各式泡菜d泡菜好正宗韓國味道,連平時唔太愛嘅辣白菜都比我食哂,唔太辣,食到係新鮮整唔似擺咗好耐😛海帶都好好食,加咗醋,酸酸地,醒胃前菜😋套餐主角新麻蒲護心肉第一次聽「護心肉」,原來係豬嘅肝同橫膈膜之間嗰塊肉,好少見。而且它不含脂肪和飽和脂肪酸,以及屬於低熱量食物,每100g重只得188卡,正!開頭睇顏色以為係內藏,燒熟咗就似番豬肉;看似多油膏,但燒完無乜油,食落好爽身,淋淋的,好好味呀!👍🏻👍🏻特選雜錦拼盤:有年糕、蘑菇、豬肉香腸、大蝦🍤😋😋因爲部隊鍋嘅湯底太好味,於是將呢盤蔬菜放落去吸下d湯汁🤩🤩果然,自制蔬菜部隊鍋,加上新鮮食材,每樣都鮮甜,食得出新鮮滋味😬部隊鍋最快上枱嘅部隊鍋,大火滾滾滾,最快食得到。入面嘅拉麵、午餐肉、腸仔、金菇、芝士,樣樣都咁好食!最不得了係湯底,唔辣但好香,又濃郁,而且飲完都唔會口渴,堅!豆粉紅豆豆粉雪花冰估唔到韓式雪花冰,係雪花絲絲,唔係港式炮冰,好食喎!尤其食完BBQ,配這

各式泡菜

套餐主角

新麻蒲護心肉

豆粉紅豆豆粉雪花冰
估唔到韓式雪花冰,係雪花絲絲,唔係港式炮冰,好食喎!

尤其食完BBQ,配這個甜品一絕!就算已好飽,都食埋它😏

成個冰唔太甜!而且充滿奶香,面頭嘅黃豆粉幾特別,豐富咗個冰嘅口感☺️

如果遇著多男生,套餐唔夠食,可追加食材,寫明每碟有幾重,唔怕失預算👍🏻👍🏻

特別一提,呢度所有食材和醬汁由韓國空運到港,食完成餐都唔會口渴,而且樣樣都新鮮,抵食!而且店員快手快腳,order完即刻有得食;想換燒烤網都好快換上,like ar👍🏻👍🏻
2018-01-29
$300 (Dinner)
  • 泡菜
  • 爐邊烤蛋
  • 新麻蒲護心肉
  • 部隊鍋
各位巴打,又到一年一度最傷腦筋嘅節日 -- 情人節。又要諗買咩禮物,去邊間餐廳食,絕對明白大家嘅苦況。好彩我條女就好易話為,氹佢幾句,話其實日日都係情人節,唔洗一定要正日先慶祝嘅。預早帶佢去銅鑼灣新麻蒲層層浪漫情人節二人套餐 (2月1號就有得食)。韓式四小碟食韓國嘢唔少得前菜,A姐食晒啲泡菜囉!到今日嘅主角啦,三層架又幾靚喎!A姐,你唔好再話我唔同食Afternoon Tea啦!暖暖心形紫菜包飯呢個紫菜包飯,好似A姐一樣,又睇得又食得!有蛋,蘿蔔,青瓜,牛油果等,非常足料。五花韓牛卡韮菜卷排到靚靚咁,梗係要相機食先。韓牛五花肉脂肪比例平均,大概燒兩分鐘,鎖住肉汁,入口香濃,加埋新鮮韮菜,好清新。新麻蒲特級牛仔骨 + 二東特級牛仔骨牛仔骨大大舊,油花豐富,入口溶化。記住唔好燒太耐,5成熟啱啱好。加埋麵豉同包生菜,正。西柚果醋 + 藍天檸檬汽水套餐跟埋兩杯飲品,色彩繽紛,食完韓燒,飲返啖,舒服晒。糖黐豆雪花冰情人節梗係要攞嗰意頭,呢個糖黐豆就啱晒。雪花冰磨得好綿,入口即溶,加埋Oreo同朱古力粒,好Sweet呀。未完,仲有兩條西瓜味雪條,Refreshing!(記住Like同Share畀朋

韓式四小碟
食韓國嘢唔少得前菜,A姐食晒啲泡菜囉!

西柚果醋 + 藍天檸檬汽水
套餐跟埋兩杯飲品,色彩繽紛,食完韓燒,飲返啖,舒服晒。

糖黐豆雪花冰

(記住Like同Share畀朋友)

$250 (Dinner)
2018-02-01 297 views
韓式BBQ最緊要有新鮮美味的食材,自從係韓國食過就念念難忘,聞說新麻蒲的食材和醬料自韓國空運到港,我這個韓粉當然要先食為快😆晚餐主打套餐,第一次到來,就試試最basic的$548餐,落完order侍應們已極速將不同種類泡菜、部隊鍋、主食上枱,比個like佢地😬火炙霜降牛肉壽司師傅會於你面前將牛肉燒至全熟或半熟, 端上來的時候已聞到陣陣牛肉香味, 小小的一口霜降牛肉壽司,十分美味, 令人回味無窮部隊鍋雖說這次主打食燒烤, 但這個部隊鍋也不容忽視。所有食材均來自韓國, 用料豐富,各式蔬菜, 韓式餐肉、年糕、拉麵等, 湯底辣度適中, 很好吃霜降牛肉小小一塊霜降牛肉紋路清晰, 燒至大約七成熟, 牛肉油脂滿佈舌頭, 有入口即溶的口感秘製牛排骨秘製二字是重點, 秘製醬汁與牛肉配合得恰到好處, 咬下去非常惹味,肉質脆嫩柔軟烤大蝦烤大蝦一般都是帶殼烤, 以保存肉質最大嘅鮮美, 這味大蝦味道不複雜, 卻保留了原始海鮮的鮮味梅子味道甜甜酸酸, 配上汽水, 味道不錯, 而藍天味道相對較酸, 醒目開胃, 配燒烤一絕紅豆雪花冰雪花冰以鮮奶、砂糖等混合而成, 濃濃的奶香, 味道清新, 爽口而不甜膩, 是一道值得

火炙霜降牛肉壽司

霜降牛肉

秘製牛排骨

烤大蝦

紅豆雪花冰
雪花冰以鮮奶、砂糖等混合而成, 濃濃的奶香, 味道清新, 爽口而不甜膩, 是一道值得一試的甜品

2018-01-29
$300 (Dinner)
  • 霜降牛肉
  • 秘制牛排骨
2018-01-30 206 views
韓國野, 最好味係韓燒, 另一樣我最鍾意食係部隊鍋。呢間同朋友食過, 好唔錯。雖不是放題, 但呢款韓燒套餐,五佰幾有埋飲品和甜品和部隊鍋,算抵食。韓燒拼盤護心肉好好食, 豬肉咁有肉味, 都係第一次食到咁正。牛肋條和霜降牛也好好食, 前者有咬口, 牛肉味濃, 後者油花足, 牛味由淺至深滲出味蕾, 極品。大蝦是虎蝦, 好大隻, 燒係好鮮甜。另外韓國年糕燒起好軟糯。霜降牛壽司有火槍灸燒, d飯夠實, good! 部隊鍋d 辛辣麵好剌激, 千祈唔好煮咁腍, 彈牙最好食。D 咸香豬肉腸,韓燒夾生菜定係淥部隊鍋都好正。last 嘆韓國豆粉冰, d 豆粉有濃濃豆香, 雪花冰甜甜地又夠凍, 重有d 軟軟麻糬係上面呀, 有點似糖不甩呀, 好sweet!
2018-01-29 193 views
約左FD齊齊食韓燒, 呢間係銅鑼灣, 入到去環境不錯, 有大卡位坐得舒服。叫左個烤牛豬套餐, 5佰幾有埋野飲和甜品, 都合理。烤霜降牛,幾厚, 油花足, 燒到表面出晒油, 入口牛爆香, 熔晒滋味。護心肉和牛肋條有咬口, 牛肉新鮮, 烤到焦焦地, 最好味。霜降牛肉壽司, 食時侍應用火槍燒烤, 火灸過, 鎖住肉汁, 好吃。個餐有埋拼盤大蝦,蘑菇,                                 年糕同豬肉香腸, 年糕煙煙韌韌, 豬肉腸咸香十足。部隊鍋包埋, 湯底係辣湯, 有麵, 金菇, 肥牛, 韓國午餐肉, 韓國午餐肉都好惹味, d 麵吸湯勁好味。記住食埋烤爐邊蛋, 烤到燶燶地, 又加左d 泡菜, 味道好match。甜品有韓國豆粉冰原來好正, d奶冰好有奶味, 好似甜粉, 有d 豆粉有豆香, 有卜卜脆杏片和煙韌麻吉,都幾大杯!

個餐有埋拼盤大蝦,蘑菇,

2018-01-28 213 views
驚訝銅鑼灣波斯富街二樓韓烤有這麼多牛肉的二人套餐398$霜降牛肉五大片很厚實一起雪花直接影響到我胃部分涕開心情緒部隊鍋好彩好友中意食我就盡情享受牛放上芝士的燒霜降牛肉大鮮蝦兩隻非常堅實好吃😋當然除了紅粉緋緋高層次霜降牛肉-100 克次一點的祕製牛肋排120😎克 也大幅被我包辦女友不知道是怕肥抑或怕了在下每樣一件我覺得自己很貴人出門遇貴人知我幾好食牛真是老友女孩子多數愛吃菜她把各色菇菌青菜洋蔥和泡菜泡泡在滾燙的部隊鍋有得玩又茹素⋯⋯令我感到各盡所能各盡所需不亦樂乎?🤑🤠華燈初上7點多的銅鑼灣人開始多幾多?差不多全滿
驚訝銅鑼灣

人開始多
幾多?
差不多全滿

2018-01-28
$220 (Dinner)
2018-01-27 279 views
今日又是星期五啦,工作一排就要放鬆,放飯未啊,好肚餓啊食韓國餐沙律醒胃,多款小食,就算你一個人來食飯,前菜一樣這麼多款好香大醬味,加入香飯入湯汁撈埋一起食,好滋味一看個餐就知好惹味,又芝士,又年糕,又韓國麵,超豐富餃子包得好靚,見到都開胃食韓式麵條系好彈牙爽口配上青口海鮮,整碗麵都好鮮美好吃紅卜卜就知有辣度,豆腐嫩滑,大蒜香口,好味每個餐都有飲品附送:熱飲暖胃柚子茶凍飲就多顏色,視角吸引買3個餐送1個,超吸引
今日又是星期五啦,工作一排就要放鬆,放飯未啊,好肚餓啊

食韓國餐

沙律醒胃,多款小食,就算你一個人來食飯,前菜一樣這麼多款
牛胸肉大醬湯

好香大醬味,加入香飯入湯汁撈埋一起食,好滋味

芝士炒年糕伴拉麵

一看個餐就知好惹味,又芝士,又年糕,又韓國麵,超豐富

韓式豬肉餃子刀削麵

餃子包得好靚,見到都開胃食
韓式麵條系好彈牙爽口配上青口海鮮,整碗麵都好鮮美好吃

海鮮嫩豆腐煱

紅卜卜就知有辣度,豆腐嫩滑,大蒜香口,好味

每個餐都有飲品附送:
熱柚子茶

熱飲暖胃柚子茶
紅醋汽水,酸梅汽水,藍天檸檬汽水

凍飲就多顏色,視角吸引

買3個餐送1個,超吸引

海鮮嫩豆腐煱
熱柚子茶
紅醋汽水,酸梅汽水,藍天檸檬汽水
2018-01-22 196 views
好一陣子都沒有吃韓燒,今晚心血來潮,上新麻蒲燒一燒,過一過癮!菜單選擇都好多,不過大部份都有牛肉,畢竟韓國人都相信牛肉是最能夠幫助身體補充能量的食品。 可惜我已經戒牛好幾年,所以只有一個選擇,就是豬肉套餐,當然價格亦是最商宜。首先煮熟的當然是旁邊的蛋漿,就好似蒸水蛋,我喜歡吃生一點,所以未煮成蛋餅就上碟,加少許醬油,撈飯一流。第二步燒好翠玉瓜、金菇、大蝦、年糕,清清地。然後到護心肉、五花肉,護心肉聽起來不像是豬肉的一部份😊,原來是指豬橫膈膜與肝之間的肌肉肉筋,油脂較少,入口不會有油膩感。最後就是秘製豬排骨,慢慢將豬排骨燒熟,入口柔軟、咬落彈牙,用生菜包起,加上燒烤醬混起來,帶來豐富的味覺層次,非常好吃。跟餐還有一個部隊鍋,材料都很入味,很香辣開胃,吃完嘴唇好似塗了唇膏一樣。吃飽再點覆盆子梳打水,紅豆黃粉冰,解一解熱氣。😼好懷念韓國🇰🇷🇰🇷🇰🇷。

第二步燒好翠玉瓜、金菇、大蝦、年糕,清清地。

吃飽再點覆盆子梳打水,紅豆黃粉冰,解一解熱氣。😼

好懷念韓國🇰🇷🇰🇷🇰🇷。

2018-01-20 166 views
衣間韓國過江龍燒烤一直都好想去試,今日終於有機會喇。裝修唔算好fancy,但都好有韓國feel, 幾warm坐得幾舒服,枱與枱之間夠晒空間。我地叫左個皇牌牛+豬兩人餐,望落好豐富!好快侍應就送上前菜同加蛋漿落個烤盤前菜全部都好好食,我地全部食晒,海帶仲encore左兩次,最好食跟住侍應就拎左4件生牛肉壽司黎,係我地面前用火槍製作火炙霜降牛肉壽司,仲可以揀全熟定半熟,抵讚👍🏼唔使講都知食落口好香啦,仲加埋d特製醬汁,更加惹味!食完壽司就立即送上部隊鍋同d燒烤主菜!好大堆頭當刻覺得衣個餐好抵!原來枱面兩個爐係咁用,一邊部隊鍋,一邊燒烤部隊鍋份量唔太大,但每樣材料都有,好豐富,等肉燒熟時就可以食左部隊鍋先。這個部隊鍋的湯底竟然幾清甜,唔係只有辣味,加埋芝士味道,未開始燒肉都已經幾乎食晒個鍋跟住到主菜燒烤喇,霜降牛肉食落好淋好juicy但又唔會成口油,正跟住燒牛肋骨,一大舊已經剪開左3件,味道甜甜地,好惹味,而且燒到全熟都唔韌。仲有護心肉爽口彈牙,海蝦新鮮,第一次燒年糕,原來會外脆內軟,好正套餐仲包埋飲品同甜品!我地揀左藍莓芝士雪花冰,勁多藍莓同粒粒芝士,雪花冰夠綿又夠奶味,有d似食緊雪糕,大
衣間韓國過江龍燒烤一直都好想去試,今日終於有機會喇。

我地叫左個皇牌牛+豬兩人餐,望落好豐富!

好快侍應就送上前菜同加蛋漿落個烤盤

唔使講都知食落口好香啦,仲加埋d特製醬汁,更加惹味!
食完壽司就立即送上部隊鍋同d燒烤主菜!好大堆頭
當刻覺得衣個餐好抵!
原來枱面兩個爐係咁用,一邊部隊鍋,一邊燒烤

套餐仲包埋飲品同甜品!我地揀左藍莓芝士雪花冰,勁多藍莓同粒粒芝士,雪花冰夠綿又夠奶味,有d似食緊雪糕,大大碗都被我地迅速KO

由前菜到甜品每樣野都好好味,套餐5百幾蚊有咁多野真係抵食,兩個人都食到好飽

2018-01-20 173 views
由2014年開業,銅鑼灣店係香港第一間新麻蒲香港區分店,作為韓燒小FANS 一直由2014年8月幫襯到而家。食物質素一向到水平,只係員工質素十分有問題,某藍色制服企櫃枱女職員態度惡劣。作為企櫃枱,企門口,客人一入黎見到的首位員工,黑口黑面,十問九唔應,打算搵第二位灰色衫職員幫手,藍衣女職員即刻兇神惡殺地問,「你幾位啊?Book左未架?」首先,我係有book枱,其次,就算係walk in客,餐廳都唔應該態度咁差。食物質素咁好,好希望餐廳挑選員工也注意一下質素。
  • 霜降牛肉
  • 火炙霜降牛肉壽司
  • 新麻蒲護心肉
  • 韓式醬油醃生蟹伴飯
  • 烤肉
2018-01-19 1562 views
天氣又凍返,真係辛苦一凍就肚餓一餓就要搵地方食...今次決定殺入銅鑼灣食韓燒仲要食高質嘅!" 新麻蒲"其實有時食韓燒會好擔心自己會變埋燒肉個身勁臭不過呢間嘅抽油煙機都算勁坐咗3個字都唔覺有油煙味太太好喜歡嚟個全豬宴先真係好正呀泡菜碎加埋香滑蛋漿~呢個餐跟嘅幾款前菜都係我最鍾意食!我比較鍾意食新鮮泡菜因為唔會酸~主菜嚟啦上層有大蝦菌類同蔬菜,中層有豬腩肉同埋出面好少食到嘅護心肉聽聞係一舊非常健康嘅肉,等我呢隻肥豬王試下佢有幾正先~而下層就有一塊醃製過嘅大豬扒。開動啲燒菇真係好好味,大蝦夠新鮮!聽到啲肉吱吱聲真係好興奮~食韓燒就一定要飲返杯盆覆子紅醋汽水開胃一下啦~呢塊大豬扒醃到好"林"啖啖肉加埋生菜包住食諗住就咁就完...沒可能~呢個雪花冰超好真係好似食緊雪咁好輕有淡淡嘅黃豆味再加埋一粒粒嘅大紅豆,簡直係完美終結者!食兩個人一個set啱啱好~

其實有時食韓燒會好擔心自己會變埋燒肉個身勁臭
不過呢間嘅抽油煙機都算勁坐咗3個字都唔覺有油煙味
太太好喜歡

嚟個全豬宴先
真係好正呀泡菜碎加埋香滑蛋漿~

主菜嚟啦
而下層就有一塊醃製過嘅大豬扒。

開動
啲燒菇真係好好味,大蝦夠新鮮!聽到啲肉吱吱聲真係好興奮~

食韓燒就一定要飲返杯盆覆子紅醋汽水開胃一下啦~

呢塊大豬扒醃到好"林"啖啖肉加埋生菜包住食

黃豆粉紅豆雪花冰

黃豆粉紅豆雪花冰
2018-01-18 114 views
行銅鑼灣想食韓燒 咁當然係食新麻蒲啦 已經食過好多次 今次依然好滿意兩個人7點去到都已經有唔少人 但都唔洗等位menu有好多二人set揀 但因為我地想食護心肉 又想試埋牛肉就叫左SS5牛+豬肉套餐1($548) 好快啲食物就上枱啦 擺滿曬成張枱 真係好豐富 而且有爐邊蛋同好多前菜原來餐廳有提供圍裙架 真係好貼心 可以放心地燒同食估唔到咁既價錢食到韓燒之餘都有個細版部隊鍋 而且仲有齊曬基本材料 芝士 午餐肉 牛肉 金菇 麵等等 好快就熟曬可以食 兩個人分啱啱好 試到之餘又唔會飽 可以留返個胃食肉至於韓燒都好豐富 好大份 有什錦拼盤 特級霜降牛肉護心肉 牛排骨 啱曬唔同人既口味 牛排骨肉醃制得好好味 燒完勁正 好入味  而且肉質又好彈牙 而護心肉都好正 肉味濃而唔油膩呢份火灸霜降牛肉壽司好正 好好味 而且有得揀幾成熟 再由店員親自係我地面前燒我地揀左medium 唔會太熟 唔錯唔錯 牛肉肉味濃而嫩滑 加上特製醬汁更好味 下次黎到都一定要試跟餐仲有野飲同雪花冰 我地揀左青提子樂天汽水 酸酸甜甜好味 而且好大份 兩個人都飲唔曬紅豆豆粉雪花冰不愧為皇牌推薦 雪花冰入口即融 配上紅豆同豆粉 好ma
行銅鑼灣想食韓燒 咁當然係食新麻蒲啦
 已經食過好多次 今次依然好滿意

兩個人7點去到都已經有唔少人 但都唔洗等位

好快啲食物就上枱啦 擺滿曬成張枱 真係好豐富
 而且有爐邊蛋同好多前菜

原來餐廳有提供圍裙架 真係好貼心 可以放心地燒同食

至於韓燒都好豐富 好大份 有什錦拼盤 特級霜降牛肉

紅豆豆粉雪花冰不愧為皇牌推薦 雪花冰入口即融 配上紅豆同豆粉 好match

2018-01-15
Type of Meal
Dinner
2018-01-17 93 views
同朋友喺銅鑼灣行完街,兩個人不約而同地都想食韓燒喎💁🏿‍♀,講起韓燒就一定係新麻蒲,因為新麻蒲既護心肉真係勁正😆,叫人如何不愛🤤🤤新麻蒲有好多唔同既套餐可以揀🤤,我同朋友揀咗嗰二人既豬加牛set,一落單冇幾耐店員就幫我地上前菜同埋加爐邊蛋😉,真係非常有效率🤓前菜有好多唔同選擇😎,而且呢個套餐仲有跟部隊鍋,部隊鍋既份量唔會話好多或者好少😗,食完都充份可以食得落啲肉🤣🤣,而且味道唔錯,唔會話好辣👍除此之外,仲有嗰和牛壽司🤤,加埋嗰醬真係特別正,推薦!!!嗰set除咗豬加牛之外,仲有蝦同埋金針菇等等,勁豐富😈咁有三種肉,霜降牛肉,護心肉同埋牛排骨😋,我自己個人就最中意護心肉同埋牛排骨😜,真係好正,護心肉雖然係豬肉黎,但絕對唔會話燒完硬邦邦,同埋勁入味,真係超正👍👍,而牛排骨唔知係用啲咩醬汁釀製,可以整到咁好食🤤呢個set仲會有野飲送同埋雪花冰,新麻蒲既電花冰真係特別好食,啲冰真係入口即化,而且絕對唔會話好甜!!!一個字,正!!下次食韓燒都係會揀返新麻蒲,真係唔會令人失望☺☺!

除此之外,仲有嗰和牛壽司🤤,加埋嗰醬真係特別正,推薦!!!

嗰set除咗豬加牛之外,仲有蝦同埋金針菇等等,勁豐富😈

下次食韓燒都係會揀返新麻蒲,真係唔會令人失望☺☺!