2007-08-07
環境一般!服務唔掂!食物又唔掂!做左老襯囉!因為我地人未齊晒,又坐耐左少少,D侍應就成日問我地會有幾多個人到?想點D咩食?每次食物送到哩,好幾次D侍應都只係放低就走開左,唔會講下D食物係乜野,有D特別D食物又唔會講下點食!而且,好多時要我地出到聲D侍應先至幫我地斟水,但佢地又收客每人$5茶芥(睇張單先知收茶芥,奇怪!?)。另外,上菜慢,有D食物等好耐都未到,搵侍應追一追啦,有D凈係用講講機追一追廚房就算,結果又再等,係後尾再追,至有個負責任D既侍應真係走入去廚房追一追、睇一睇。有第一碟到最後既甜品,食成差不多兩粒鐘!講到D食物,人地寫食評係推介食乜,我就反而要推介唔好食乜:1.正宗廣島風薄餅-即係日式燒餅,上碟唔夠熱,個餅底成半吋厚粉漿,內餡無乜料,佢仲夠膽用「正宗」兩個字。人地兜炒好材料再加粉漿,等D粉漿同餡料溶為一體,佢地就好似整Pizza咁,整左個餅底,再係上面加餡料,唔怪之得佢叫薄餅啦,而唔叫燒餅!2.香蒜牛油帶子-無香蒜味,無牛油味,奇怪在係成碟鋪滿洋蔥,帶子唔使講,雪藏貨,問你死未!雖然只係買$38,都唔好咁求其,咁欺場丫!3.白汁南瓜焗皇帝蟹肉-個名明明寫明係焗皇帝蟹肉,
講到D食物,人地寫食評係推介食乜,我就反而要推介唔好食乜:
3.白汁南瓜焗皇帝蟹肉-個名明明寫明係焗皇帝蟹肉,但哩左幾隻未發育既蟹腳仔,搵晒笨囉!
4.沖繩風冬甩-兩粒黑糖味,兩粒抹茶味,炸過籠,又炸到爆晒漿,兼且黑糖無黑糖味,失敗,抹茶味就好D。口感食落同牛利蘇無分別,唯一分別係一條牛利蘇賣$4-$5,但依家客沖繩風冬甩賣$28。