2024-04-07 20 views
難得放假同老公去旺角行街,順便食我哋最鍾意嘅泰國菜😍呢間餐廳朋友介紹由正宗泰國人主理,一於同老公嚟試吓👍🏻餐廳環境闊落,坐得好舒服,牆壁上充滿泰國裝飾,仲有個大電視播放泰國MV呢😀頭盤我哋揀咗泰式柚子沙律、紅柚子肉好多,酸酸甜甜好清香,而且還有大大隻鮮蝦夠爽甜,醬汁好醒胃,配埋花生同蒜片一齊食仲正👍🏻主食方面我哋揀咗泰式炒金邊粉既晚餐,仲包一杯青檸梳打好抵食👍🏻爽口嘅芽菜配埋豆乾同豬肉配埋爽口彈牙既炒金邊粉勁正,青檸梳打酸酸地好清新,而且唔會太甜👍🏻另外重點左招牌菜泰式鹽焗烤魚,因為最製作需時,所以要等40分鐘,烤魚用厚厚嘅海鹽包裹住烤,唔會乾完全保留到肉汁,魚肚內還釀了很多泰式香料,魚肉吸收晒香料嘅香味,一啲都唔腥,鮮甜多汁而且充滿油脂香,再點泰式醬汁味道一流👍🏻飲品方面除咗泰式梳打我哋仲點左椰青,椰青夠晒大個,而且好清甜多汁,解滯一流👍🏻最後到甜品時間,我哋點咗香蕉煎餅,因為見到好多人推介,果然冇介紹錯,煎餅外脆內軟,配上香甜嘅香蕉肉,仲加埋啲煉奶一齊食勁正👍🏻餐廳環境闊落,食物質素好好👍🏻,而且份量夠大夠抵食😍遲啲都想同朋友嚟再試吓啲新菜式👍🏻

2024-04-04 39 views
我哋嗌咗一個傣式豬頸肉飯($88)、泰式炒金邊粉($88)、沙嗲雞串(套餐價+$39)、脆炸香茅雞翼(套餐價+$28)同埋泰式咖喱軟殼蟹農夫包($158)咁首先講咗兩個主食先啦豬頸肉食落去幾煙靭、爽口完全係我想要嘅口感💖💖(Btw如果唔係配白飯嘅話好似好啲)金邊粉食落去都幾炒得幾好😝😝食落去比較乾身幾有口感跟住就講吓嗰個農夫包啦呢個農夫包食落去幾脆口👍👍同埋我自己真係幾鍾意呢個咖喱(有少少辣得嚟又幾惹味🥰🥰)而軟殼蟹食落去都幾腍之後就講埋嗰兩個小食~因為係即叫即整嘅關係🔥🔥所以個個雞肉串真係超新鮮滾熱辣食落去亦都真係好嫩滑香茅雞翼食落去亦都好酥脆最後就講埋我哋揀咗咩嘢飲啦我揀咗要龍眼冰😘😘味道飲落去嘅啱啱好唔會太甜(其實本身好想飲Thai Milk Tea㗎但係因為驚瞓唔着就擱置咗呢個諗法⋯⋯)而我朋友揀咗要青檸梳打

咁首先講咗兩個主食先啦
豬頸肉食落去幾煙靭、爽口
完全係我想要嘅口感💖💖
(Btw如果唔係配白飯嘅話好似好啲)
金邊粉食落去都幾炒得幾好😝😝
食落去比較乾身幾有口感

跟住就講吓嗰個農夫包啦
呢個農夫包食落去幾脆口👍👍
同埋我自己真係幾鍾意呢個咖喱
(有少少辣得嚟又幾惹味🥰🥰)
而軟殼蟹食落去都幾腍

之後就講埋嗰兩個小食~
因為係即叫即整嘅關係🔥🔥
所以個個雞肉串真係超新鮮滾熱辣
食落去亦都真係好嫩滑
香茅雞翼食落去亦都好酥脆

最後就講埋我哋揀咗咩嘢飲啦
我揀咗要龍眼冰😘😘
味道飲落去嘅啱啱好唔會太甜
(其實本身好想飲Thai Milk Tea㗎
但係因為驚瞓唔着就擱置咗呢個諗法⋯⋯)
而我朋友揀咗要青檸梳打
  • 泰式炒金邊粉
2024-04-03 21 views
Simply Thai MODERN CUISINE (太子).泰國野係我倆最愛食嘅菜式之一,今次太子呢間價唔貴又好食.▪️泰式生蝦▪️.泰式生蝦超肥美,一客有六隻,食落勁厚肉.▪️香葉肉碎煎蛋飯▪️.少少辣嘅香葉肉碎飯,返到屋企再加上流心煎蛋🍳.▪️ 泰式蝦餅/串燒▪️.叫dinner set可以加配多於一個小食,泰式蝦餅有三舊,熱辣辣又香口串燒可以揀豬或者雞!.▪️鳳爪沙律▪️.鳳爪沙律份量好多,好多隻鳳爪仲要夠酸開胃!.📌 Simply Thai MODERN CUISINE (太子)太子基隆街32號地舖

泰國野係我倆最愛食嘅菜式之一,今次太子呢間價唔貴又好食

▪️泰式生蝦▪️
泰式生蝦超肥美,一客有六隻,食落勁厚肉

▪️香葉肉碎煎蛋飯▪️
少少辣嘅香葉肉碎飯,返到屋企再加上流心煎蛋🍳

▪️ 泰式蝦餅/串燒▪️
串燒可以揀豬或者雞!
▪️鳳爪沙律▪️
鳳爪沙律份量好多,好多隻鳳爪仲要夠酸開胃!
太子基隆街32號地舖
2024-04-02 34 views
前幾日同同事去太子整文件順便一齊食埋晚餐, 太子好多特色小店, 路過見到呢Simply Thai 門口裝修得幾型格, 就決定食泰菜!職員好似都是泰國人, 本來入座時只坐了1,2枱, 食到一半時都差唔多坐滿晒人了。Set Dinner價錢優惠, 基金上都係$88再包一杯飲品, 所以點了一份套餐再散叫一些。蟹肉炒飯 $108份量很多!!感覺上足夠2個人食呢! 剛炒起的飯很香很有鑊氣, 飯粒粒分明, 食起來不會油膩, 而且蟹籽的新鮮, 一咬即爆, 混在炒飯內一起吃添加口感, 蟹肉味道正常, 但蟹肉應該是後加在炒飯上的, 如果可以連飯一起炒會更好。這個蟹肉炒飯很推薦!海南雞半隻 $128海南雞也很好吃, 皮香肉滑, 內裡的雞肉很滑嫩, 就算連雞胸部份也很不錯, 雞皮很有光澤,是整個碟雞的靈魂! 邊旁的泰式的酸辣汁很開胃, 我吃串燒時又忍不住沾一些。沙爹串燒2串 $38(跟餐)1串雞1串豬肉, 不過豬肉串很特別, 是免治的豬肉整成棒狀的, 串燒都幾大串, 剛燒完即食很香口, 不用沾沙爹醬也可以呢。椰子雞湯飯 $88椰子雞湯同我想像中有點出入, 加了椰汁奶白色的, 帶少還酸辣味道, 湯內很多雞塊,

蟹肉炒飯 $108

海南雞半隻 $128

沙爹串燒2串 $38(跟餐)

椰子雞湯飯 $88
椰子雞湯同我想像中有點出入, 加了椰汁奶白色的, 帶少還酸辣味道, 湯內很多雞塊, 雞塊也煮得很淋滑的, 白飯很大的一碟, 建議點餐時要求少飯。

熱香茅班蘭茶 (跟餐)
跟餐的香茅班蘭茶是免費的, 加了少許蜜糖, 配上香茅的香味, 很推薦這飲料!

椰青 $38
椰青大大的一個, 很清甜, 並不多餐廳有, 所以我見到通常都會點它, 椰青內的椰肉都很嫩滑, 很容易用匙刮出來。

餐廳環境很有氣氛, 加上職員也好像都是泰國人, 我還以為自己去了泰國旅行呢。
2024-03-19
$200 (Dinner)
2024-04-02 11 views
太子附近有一間好食又平既餐廳!泰北咖喱麵咖喱湯汁濃郁,香得黎又不會太辣,麵條彈牙有嚼勁,中間有一隻好大的雞髀肉,肉質嫩滑,一撕就開,上面在鋪了一些炸麵條,每一口都充滿了層次豐富的美味🤤泰式炒金邊粉粉條炒得金黃香脆,散發出誘人的炒香味。入口時食到濃郁的醬汁,口感絕佳,而且大大碟,份量充足沙爹豬肉豬肉嫩滑多汁,沾滿了香辣的沙爹醬汁,好入味!肉的外層烤得微焦,帶來一絲微焦的香氣,增添了口感的層次感。咬下一口,肉汁四溢,辣味和微甜交織在舌尖上,正凍香茅班蘭茶散發著清新的香茅味道和班蘭的芬芳香氣,微甜而不膩,帶來一股涼爽的感覺,茶香在口腔中緩緩散開龍眼冰冰涼的龍眼果肉帶著淡淡的甘甜,龍眼果肉有著嚼勁和爽脆的口感,每一口都能品味到果肉的鮮甜
太子附近有一間好食又平既餐廳!

泰北咖喱麵

沙爹豬肉

凍香茅班蘭茶

龍眼冰
2024-03-31 10 views
朋友知道我素來喜愛吃泰菜,帶我來太子的Simply Thai MODERN CUISINE試試。店面企理光猛。泰式酸辣鳳爪沙律無骨鳳爪吃起來最方便,皮肉口感爽口,筋位帶脆,辣度不會太刺激,整體酸辣清爽。沙嗲串燒(雞肉/豬肉)豬肉是很泰國街頭風味的那種串燒豬肉,一整片的豬肉串燒,入口香甜不辣,很有在泰國掃街的感覺。小食拼盤一秒變high tea,少婦心都來了。拼盤包括蝦餅、魚餅、泰式腸、香茅雞翼及蝦片。第一次吃泰式腸,豬肉混入香料,帶點酸味,入口爆汁。泰北咖哩麵金黃的咖哩麵,入口先是微辣的咖哩味,椰奶香味濃厚,炸得香脆的雞蛋麵掛湯力十足,每口都吸滿了咖哩!用上了雞腿做配菜,相當滿足!
店面企理光猛。
泰式酸辣鳳爪沙律
無骨鳳爪吃起來最方便,皮肉口感爽口,筋位帶脆,
辣度不會太刺激,整體酸辣清爽。
沙嗲串燒(雞肉/豬肉)
豬肉是很泰國街頭風味的那種串燒豬肉,一整片的豬肉串燒,
入口香甜不辣,很有在泰國掃街的感覺。
小食拼盤
一秒變high tea,少婦心都來了。
拼盤包括蝦餅、魚餅、泰式腸、香茅雞翼及蝦片。
第一次吃泰式腸,豬肉混入香料,帶點酸味,入口爆汁。
泰北咖哩麵
金黃的咖哩麵,入口先是微辣的咖哩味,椰奶香味濃厚,
炸得香脆的雞蛋麵掛湯力十足,每口都吸滿了咖哩!
用上了雞腿做配菜,相當滿足!
1K
2024-03-30 34 views
👧🏻😋👅🍽✨特色泰菜平靚正☺️-Simply Thai MODERN CUISINE🇭🇰 太子基隆街32號地舖 🇭🇰-🇹🇭 裝修格局似傳統泰菜小店, 但餐點同推廣都真係幾modern, 本月優惠係Happy Hour 2-6pm生啤買一送一, 再任食泰式炸蝦片🇹🇭 服務好又有禮貌但免加一, 太子區抵食泰菜當之無愧-🍜泰式雞肉炸麵 (Dinner Set) $88💯成日食泰國菜唔知點解冇試過炸麵, 堆到成座金字塔咁賣相已經好靚, 但味道先令人驚艷💯佢有個好鮮甜嘅雞湯底, 入面有d蔬菜同菇, 雞肉當然唔會好似日本拉麵慢煮咁滑, 但熬左湯都仲係好鮮甜💯炸麵就咁食脆卜卜, 索左湯好似響鈴咁外脆內軟超級癲-🍛 青咖喱雞飯 (Dinner Set) $88✨個汁較稀幾易撈飯, 雞肉大大舊幾滑, 更欣賞茄子索晒汁好正🤓-🍱 Dinner Set💯晚餐價錢唔算貴但送泰式特飲, 香茅班蘭茶同龍眼冰都唔使加錢! 預設超少糖更突出食材原味道💯惠顧晚餐仲可以用優惠價加配小食, 脆炸香茅雞翼同酥炸蝦餅都係$28好抵, 好食!-🥖 "Simply" 蒜蓉包 $38✨大癲, bath bomb咁大個包包圓咕碌成個紙包
👧🏻😋👅🍽✨
特色泰菜平靚正☺️
Simply Thai MODERN CUISINE
🇭🇰 太子基隆街32號地舖 🇭🇰

🇹🇭 服務好又有禮貌但免加一, 太子區抵食泰菜當之無愧

🍜
泰式雞肉炸麵 (Dinner Set) $88
💯炸麵就咁食脆卜卜, 索左湯好似響鈴咁外脆內軟超級癲
泰式雞肉炸麵

🍛
青咖喱雞飯 (Dinner Set) $88

🍱
Dinner Set

🥖
"Simply" 蒜蓉包 $38
✨大癲, bath bomb咁大個包包圓咕碌成個紙包蛋糕咁勁可愛, 包芯好soft好soft
✨兜青咖喱送完飯都所剩無幾, 好彩個包就咁食都好好味
Simply蒜蓉包

🍢
烤黃油雞肝 $18/串
💯係Special Menu見到心諗點解可以咁抵食, 係大大串肥美雞肝, 質地粉潤, 烤得焦香柔滑

🍮
泰式奶茶布甸 $38
✨好好味呀😭 泰奶味本身預左佢會好甜但佢唔甜得黎都食到煉奶, 但當然茶味更香濃, 係我愛既味道🥳
泰式奶茶布甸

泰式雞肉炸麵
Simply蒜蓉包
泰式奶茶布甸
2024-03-26 25 views
太子個邊sinply thai,食泰菜都幾正宗,價錢唔貴,味道幾正!泰式粉絲蝦煲,煲燒得咁紅,令粉絲煮得夠焦香,吸收咗湯汁嘅味道。蝦肉鮮嫩彈牙,同埋湯汁一齊煮,令味道更加濃郁。湯汁酸辣鮮香,帶有泰式胡椒,令味蕾興奮,好惹味泰式雞肉炸麵,呢碟麵有啲特別,麵條炸得金黃酥脆,口感香脆好有嚼勁。雞肉炸得香嫩,肉質多汁。配上泰式醬汁,味道鮮美。麵同雞肉一齊食,味道更加豐富。整體黎講,呢碟炸麵有啲香脆嘅口感同多汁嘅雞肉。泰式魚餅呢個菜係用魚肉製成嘅餅,質感鮮嫩。魚餅有啲鹹香嘅味道,同埋泰式香辣醬汁一齊食,味道更加香濃。魚餅炸得金黃酥脆,外層酥脆,內裡嫩滑,口感豐富。芒果糯米飯飯軟糯有嚼勁,同芒果一齊食,味道鮮甜香濃。芒果肉多汁爽甜,同糯米飯嘅質感形成對比,令味道更加豐富。整體黎講,呢個甜點有啲糯米嘅嚼勁同芒果嘅鮮甜。

2024-03-26 38 views
Simply Thai MODERN CUISINE,位於太子基隆街32號地舖。 店內裝修以泰式小店風格為主, 餐廳主打正宗泰菜,價錢經濟。晚餐 ~ 泰式咖哩海鮮農夫包$168、泰式炒蝦金邊粉$88、沙嗲雞豬串$88、 泰式奶茶$28。 🔸泰式咖哩海鮮農夫包 ~ 賣相豐富的海鮮農夫包, 農夫包好香脆,裝滿了泰式咖哩汁和海鮮,有蝦、魚和魷魚,份量十足。 🔸泰式炒蝦金邊粉 ~ 蝦肉爽甜,金邊粉炒得夠乾身,一點都不膩。 🔸沙嗲雞豬串 ~ 兩款串燒配上惹味香濃的沙嗲汁,飽滿多汁。 🔸泰式奶茶 ~ 奶茶濃郁,滑順香甜。 餐廳是一間正宗泰國菜, 喜歡泰菜的朋友可以一試。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

泰式炒蝦金邊粉

🔸沙嗲雞豬串 ~ 兩款串燒配上惹味香濃的沙嗲汁,飽滿多汁。
沙嗲雞豬串

🔸泰式奶茶 ~ 奶茶濃郁,滑順香甜。
泰式奶茶

餐廳是一間正宗泰國菜, 喜歡泰菜的朋友可以一試。

2024-03-26
Type of Meal
Dinner
泰式炒蝦金邊粉
沙嗲雞豬串
泰式奶茶
2024-03-26 27 views
-Simply Thai MODERN CUISINE🍽️-泰北咖哩麵 $98晚市套餐幾抵食仲送野飲😉呢個咖哩麵好特別上面係炸左既麵下面先係湯麵😋炸左既麵沾咖哩湯食都唔錯👍咖哩湯勁香椰子味可以飲哂個湯🤣湯麵仲包左隻雞腿勁大隻d肉已經勁林脫哂骨😍-泰式咖喱軟殼蟹農夫包 $158農夫包焗到勁脆沾咖哩好惹味食唔停😍咖哩唔會好辣👍軟殼蟹好足料超碼有7-8件🦀雖然炸左既軟殼蟹俾咖哩浸到軟哂口感有d怪但食落又好好味😂-香烤豬頸肉 $78豬頸肉分量都多但如果烤得再焦少少有碳燒味就更好味😉-串燒晚市套餐加$38要左2串串燒😌雞串好滑而豬就好特別佢似係豬肉餅口感唔係平時d腩肉😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 太子基隆街32號地舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_太子#foodieluveat_泰國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃
Simply Thai MODERN CUISINE🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_太子
#foodieluveat_泰國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #泰國菜 #太子 #泰北 #泰北咖哩麵 #泰式串燒 #泰菜
2024-03-24 37 views
呢間小店都幾犀利,位置不在大街,但成餐飯不斷見有客入,部分客人仲要等位,一定有佢吸引之處。望望餐牌一人晚餐包飲品, 加錢仲可以配唔同小食,就揀椰子雞湯飯配蝦餅加香茅斑斕茶。飯同雞肉份量好多,而且雞肉都係滑嘟嘟嘅。蝦餅香脆有四小件。食泰國菜點少得香濃味野,呢個咖哩軟殼蟹焗麵包就啱晒!唔好睇佢個竹炭外表,切開麵包非常軟熟,勁索汁,d咖哩汁仲多到要用另一個碟裝埋俾客人!香蕉煎餅同預期有點唔同,呢個係類此手抓餅,煎到帶點焦,份外香脆,加埋煉奶同花生碎就非常香口,$48有4大份滿滿香甜香蕉嘅煎餅,確係幾抵!

2024-03-22 23 views
喺太子有一間名為Simply Thai MODERN CUISINE嘅泰國餐廳,佢嘅菜式味道正宗,值得一試。其中我哋叫咗青咖喱雞飯、泰式鹽烤魚同馬拉盞炒通菜係絕對值得一試嘅菜式。首先,我講下青咖喱雞飯。呢個晚餐套餐只需$88,包括青咖喱雞飯同飲品。加28配小食泰式魚餅(3pcs)。青咖喱嘅湯底濃郁香辣,雞肉鮮嫩多汁,同埋佢配嘅飯令整個菜式更加飽滿。加$8轉飲泰式奶茶,茶味香濃唔會太甜。另外加咗一客蒜蓉包$38,又香又脆。然後,泰式鹽烤魚$168,呢道菜以新鮮嘅魚烤製,外皮鹽烤香脆,內裡肉質鮮甜。鹽烤嘅獨特風味令整個菜式更加特別,好味😋最後馬拉盞炒通菜$68。呢個菜式以泰國傳統馬拉盞醬炒製,通菜爽脆鮮美,馬拉盞醬香辣開胃。

加$8轉飲泰式奶茶,茶味香濃唔會太甜。
另外加咗一客蒜蓉包$38,又香又脆。

2024-03-22 22 views
抵食正宗泰菜😆 餐廳新開冇耐 主打泰國菜 由泰國廚師主理 價錢平民 ====一人晚餐᪥青咖喱飯(雞)飯 $88跟餐加配泰式奶茶及沙爹雞串燒餐廳嘅一人dinner set都好大份 更可以優惠價加配串燒及飲品🙂青咖喱香辣惹味帶椰香 除咗雞件外亦有茄子等配菜᪥ Simply Thai小食拼盤 $118以層架盛裝 十分精緻 食物包括蝦餅、魚餅、泰式腸及香茅雞翼~ 最適合同朋友share!᪥ 香烤豬頸肉 $78價錢抵食之餘份量都好多!᪥ 泰式奶茶布甸 $38᪥ 香蕉煎餅 $48小店更有唔少特色甜品🤭 ᪥ 椰青 $38
====

一人晚餐
᪥青咖喱飯(雞)飯 $88
跟餐加配泰式奶茶及沙爹雞串燒
青咖喱香辣惹味帶椰香 除咗雞件外亦有茄子等配菜

᪥ Simply Thai小食拼盤 $118

᪥ 香烤豬頸肉 $78
價錢抵食之餘份量都好多!

᪥ 泰式奶茶布甸 $38
᪥ 香蕉煎餅 $48
小店更有唔少特色甜品🤭

᪥ 椰青 $38
呢日想食返啲簡簡單單嘅泰國野,搵到呢間「Simply Thai」但modern 嘅店🤣哈哈傳統嘅泰國餐廳裝修,都會放好多泰國大像。但我更歡喜類似呢間咁,以木系大自然做色彩。晚市有套餐或散叫,價錢都好合理。泰國菜一定會諗到「肉碎生菜包」,辣度仲有得選擇架,唔會太酸,濃度適中。初初仲想叫多份生菜($20),點知已經有咁多菜跟上。👍🏻見到有個麵未試過架「泰北咖哩麵」, wow~原來上面有炸過嘅麵,有一隻雞髀!雞髀肉閔到好林,湯底味道豐厚,下面仲有好多配菜。布甸順滑奶菜味香,放心唔會過甜👍🏻

晚市有套餐或散叫,價錢都好合理。

布甸順滑奶菜味香,放心唔會過甜👍🏻
Type of Meal
Dinner
  • 泰北咖哩麵
1K
2024-03-20 54 views
今晚約老友到太子站食飯,    第一眼就被  Simply Thai MODERN CUISINE 泰國菜館吸引, 餐廳門面裝潢有泰式風味,   門外有餐牌.  招呼我們的都是泰國姐姐, 好有禮貌.  原來這是家由泰國人主理的正宗泰菜館.室內座位整齊,  有梳化座及方桌,  也設有大電視,  牆上有富泰國特式的大象裝飾,  天花燈也頗別緻. 泰國姐姐送上白開水及餐牌.  食品款式多, 泰式小食, 串燒....豬, 牛, 雞, 飯, 麵也有咖哩.......價錢中肯.晚市套餐有七款, 包主食, 飲品.  另有優惠價可加配小食.  真正超值.   我們立即點了 C餐:   金邊粉配茶加炸魚餅.朋友喜歡特式菜,  他叫了農夫包及烤魚. 我的餐茶, 香茅斑蘭茶.   及主食金邊粉,  有效率的送上.香茅斑蘭茶,  味道芳香, 清新可囗,  有助健胃. 朋友話食泰菜要飲椰青, 他說清甜好味,  潤喉又有一些椰肉可以吃 喔~套餐小食:  泰式魚餅 ~ 熱辣辣, 好香口, 沾些泰式微辣醬汁, 好有泰式風味.泰式炒金邊粉 ~  金邊粉炒得不太乾身,  軟滑煙韌, 調味正.  加上銀芽一起食好爽口.加點
今晚約老友到太子站食飯,    第一眼就被
室內座位整齊,  有梳化座及方桌,  也設有大電視,
 牆上有富泰國特式的大象裝飾,  天花燈也頗別緻.
朋友喜歡特式菜,  他叫了農夫包及烤魚
C餐: 金邊粉配茶
香茅斑蘭茶,  味道芳香, 清新可囗,  有助健胃.
香茅斑蘭茶
椰青
炸魚餅
泰式炒金邊粉
加點青檸汁, 食起來酸酸甜甜,  再加些花生粒, 又可加上辣椒粉, 更加醒神.
泰式咖喱海鮮農夫包  ~  農夫包好巨型, 包皮烘得香脆,  包內藏滿餡料,  另配上一碗咖喱汁和海鮮,  剪包工具 ~ 較剪也送上, 真完善.
泰式咖喱海鮮農夫包
咖喱汁好香, 農夫包吸入咖喱汁好好味.
泰式咖喱海鮮農夫包
這碗黃咖喱, 味道帶點甜香,  內有好多海鮮:  大蝦, 魷魚, 及魚塊.  十分足料.
農夫包內裡藏有大蝦, 咖哩汁調味香濃有椰奶及蛋香, 少少辣.  這個農夫包好好食.
泰式鹽烤魚:   即叫即燒,  落單時店員通知須 40分鐘等候.
上檯熱騰騰, 用金屬鍋盛載, 擺碟好美,  烤魚被滿滿厚鹽封蓋著.
泰式鹽烤魚
烤魚是羅非魚,  好大條,   首先要把烘乾厚鹽外殼敲碎, 移開.
店員可以幫忙, 但我們也想自己試試動手開魚皮.  魚肚內有香茅,  除去魚腥味,
泰式鹽烤魚
 鹽烤方式令魚肉有微咸味,  鹽烤包著的魚肉嫩滑又有魚味,  配上檸檬汁,  味道挺好食.
食物款式多選擇,  價錢老實,  服務員態度殷勤,  感覺良好.
$250 (Dinner)
C餐: 金邊粉配茶
香茅斑蘭茶