2023-09-09 54 views
📍灣仔 坡椰坡囉咪今次嚟咗呢間專食星馬菜嘅餐廳試一試。佢嘅位置非常方便,喺銅鑼灣或者灣仔地鐵站行過去都只需要5至10分鐘。今次試咗佢嘅午市套餐,仲嗌咗佢嘅特飲。見到佢嘅責任都非常之特別,雖然冇嗌到佢嘅拉茶,但係我都見到佢地係人手即拉🩵٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 喇沙+厚切豬扒 $69佢嘅喇沙可以選擇唔同嘅面底,我今次就揀咗佢嘅混合版滲滲。滲滲係有兩種面組成,分別係米粉同油面。一上菜味道好香,佢嘅湯底好濃郁,而且啲湯汁都好掛面。佢嘅厚切豬扒真係名副其實超厚切,雖然厚但係佢嘅肉質都好滑,而且都非常向香口。• 美祿恐龍 $15呢杯飲品係餐嘅特飲,分量超多。佢嘅美祿粉係飲品嘅面頭,再加上棉花糖,非常之有口感。而且佢唔會過於甜,味道啱啱好,夏天消暑真係一流。🫶🏻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱服務:🐱🐱🐱🐱🐱環境:🐱🐱🐱🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍灣仔 坡椰坡囉咪

• 喇沙+厚切豬扒 $69

• 美祿恐龍 $15

味道:🐱🐱🐱🐱
服務:🐱🐱🐱🐱🐱
環境:🐱🐱🐱🐱

• 美祿恐龍
位於天樂里既呢間星馬菜,除咗個餐廳名夠盞鬼之外🤣,另一個吸引我哋嘅位就係❗️佢晚市餐廳既價位好似食緊lunch咁抵食🥹🍽️海南雞喇沙套餐($76)(加$8轉雞髀🍗)喇沙湯夠濃,配上摻摻兩溝麵底爽口得黎又掛汁🤤配料揀左海南雞髀🍗😍滑得黎啖啖肉🤩🍽️焗厚切豬扒農夫配新加坡咖喱包👩‍🌾 ($90)農夫包個皮好鬆脆😆豬扒份量超多,淋身得黎仲鋪滿左黃咖喱汁係面🤗再另加一個pan仔咖喱汁點包食😇啫喱椰香味濃🥰🍽️魷魚灼通菜馬拉汁🦑($58)馬拉汁既味比較似蝦醬🤔撈魷魚同通菜鹹香味十足,會令人一啖接一啖咁食🤪🍺凍拉茶($25)超跨張既拉茶😛啲泡泡🫧多到瀉哂😂拉茶fans覺得呢個甜度適中👏🏻仲要勁大杯🤩🍹龍眼冰(跟餐$15)龍眼冰相對較refreshing😇適合食完重口味咖喱同喇沙清一清味蕾😆最後仲發現餐廳全日免收加一😱呢個質素同價錢同區真係無得輸呀👍🏻

🍽️海南雞喇沙套餐($76)(加$8轉雞髀🍗)
海南雞喇沙

🍽️焗厚切豬扒農夫配新加坡咖喱包👩‍🌾 ($90)
焗厚切豬扒農夫配新加坡咖喱包

🍽️魷魚灼通菜馬拉汁🦑($58)
魷魚灼通菜馬拉汁

🍺凍拉茶($25)
龍眼冰  拉茶

🍹龍眼冰(跟餐$15)

海南雞喇沙
焗厚切豬扒農夫配新加坡咖喱包
魷魚灼通菜馬拉汁
龍眼冰  拉茶
  • 厚切豬扒農夫咖喱包
去開灣仔,搵地方食飯,見到呢間餐廳個名幾得意就嚟試試佢!食物足料高質,性價比高,基本上叫任何一樣菜式都係好味,而且出餐有效率,落完order一陣就好快上枱😜😉照舊文末附餐牌參考~焗農夫咖哩包牛脷,包焗得夠脆!而且牛脷係厚切得嚟好嫩,仲要都幾多塊,好抵食!咖喱都唔Hea,材料或配料等等都可以喺咖喱汁來見真章~😌海南雞飯除咗個雞同醬汁好緊要之外,個飯都係重點,油飯唔會太油但都好夠香,粒粒分明!魷魚灼通菜配馬拉汁好正,一上枱嗰陣香味不得了,而且佢嘅馬拉汁大一啲甜味,個人幾鍾意❤️串燒忘記單獨影相,豬肉同雞肉都笑得剛剛好,啲肉一啲都唔柴!👍🏻必定要點2杯最出名嘅飲品,美祿恐龍同拉茶瀑布,幾乎每一枱都有點!美祿恐龍一上枱即食杯上嘅脆脆,之後再攪勻😋人手即拉拉茶,茶底好香唔澀,泡沫細緻,而且好大杯!!整體覺得食物同味道都控制得宜,性價比高,而且店員服務都好有禮,環境乾淨企理,值得之後再回訪!😎📝附上餐牌參考:⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 9/10環境: 8/10打卡: N/ACP值: 9/10推介值:9/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

😉照舊文末附餐牌參考~

美祿恐龍一上枱即食杯上嘅脆脆,之後再攪勻😋
人手即拉拉茶,茶底好香唔澀,泡沫細緻,而且好大杯!!

📝附上餐牌參考:

打卡: N/A
CP值: 9/10
推介值:9/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$172.5 (Dinner)
  • 美祿恐龍
  • 魷魚灼通菜配馬拉汁
  • 焗農夫咖喱包配咖喱牛脷
  • 海南雞飯套餐
  • 沙嗲串燒
2023-08-29 55 views
今日就去左坡椰坡囉咪食飯就咁聽個餐廳名好搞笑, 其實係食星馬菜, 整體食物超級大份👍我就叫左焗咖喱農夫包配牛脷, 農夫包超級大個, 面頭香脆包身鬆軟, 另外新加坡咖喱醬汁無咁辣, 味道濃郁, 牛脷炆得好腍😋仲有馬拉肉骨茶, 一打開就聞到好重嘅藥材味排骨炆到好腍身同入味, 仲有冬茹等配料飲落有小小甜味, 加埋油條, 可以索滿d湯汁飲品就叫左拉茶, 賣相超搞笑, d 泡沫多到滿瀉, 飲落茶底好香濃, 唔會太甜美祿恐龍美祿好濃郁, 面頭仲有大量美祿粉, 同棉花糖點綴
今日就去左坡椰坡囉咪食飯
就咁聽個餐廳名好搞笑, 其實係食星馬菜,
整體食物超級大份👍

仲有馬拉肉骨茶, 一打開就聞到好重嘅藥材味
排骨炆到好腍身同入味,
仲有冬茹等配料
飲落有小小甜味, 加埋油條, 可以索滿d湯汁

美祿恐龍
美祿好濃郁, 面頭仲有大量美祿粉, 同棉花糖點綴
2023-08-26 57 views
有人接收工 咁我就緊係 要帶佢食好西🔮坡~椰~坡~囉~咪念一念咒語 就黎到呢間新加坡餐廳🤣🤣熱愛星馬菜的表示 每張相都好吸引🤩🪄馬來肉骨茶套餐🥘🍚 $73超足料 淡淡嘅藥材味 配上 啖啖肉BakKutTeh 配 白飯兩碗飯都食得落🤤🤤無味精 唔似某某某媽 食完唔需要灌水🪄魷魚灼通菜配馬拉汁🥗 $58碟菜就實心架😮😮平時啲菜係炒到好散 凝聚到好大碟嘅假象但呢碟菜係 好似意炒卷埋一堆咁超抵食👍🏻👍🏻👍🏻🪄咖喱牛脷農夫包 配 新加坡咖喱 🍛🥯$90上檯個下 個個都望住我個包🙈🙈‼️‼️世界級‼️‼️個包外脆內軟熟 切開一小片放上一片 醮上香濃咖喱汁的 厚切牛脷👅OMG 好好味🤤牛脷無蘇味 炆到軟身入味 仲要有勁多舊🧋凍美祿恐龍🧋凍龍眼冰係灣仔區 一餐飽到食唔哂嘅晚餐 埋單只需$261💛位置方便 💛環境乾淨 💛職員勁有禮貌 💛食物超好味 💛價錢合宜咁完美嘅餐廳 真係買少見少🏆一定係職員 係出餐前會唸咒語🪄坡~椰~坡~囉~咪🤣🤣我仲有好多野未食人地碟海南雞飯 都好吸引😍仲有瀑布拉茶未飲呀😍個拉茶真係滿到瀉 超超超吸引睇嚟我都要幫襯多啲
有人接收工 咁我就緊係 要帶佢食好西

人地碟海南雞飯 都好吸引😍
仲有瀑布拉茶未飲呀😍
個拉茶真係滿到瀉 超超超吸引
睇嚟我都要幫襯多啲
呢間位於銅鑼灣鵝勁橋星馬餐廳,由地鐵站B約5分鐘路程,餐廳整體感覺光猛唔算太迫,👭🏻孖妹晚飯時間去到坐滿哂人,可見餐廳人氣爆燈👭🏻孖妹睇完產品之後叫咗一份晚市套餐,一份小食一份招牌農夫包同兩杯野飲🍮🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢焗咖喱農夫包配香茅雞扒(印度番茄咖喱)💰90✨呢個農夫包係餐廳既招牌菜,可以配新咖坡咖喱/印度番茄咖喱,後者餐廳加埋番茄肉落去煮,會俾比新加坡咖喱甜啲。份量非常之大,夠三四個人一齊share 食💁🏻‍♀️包側邊仲放左多一碟咖喱汁比客人點,咁大個唔港驚唔夠汁啦🙈咖喱汁入面仲有配料洋蔥、香茅碎同薯仔粒。✨農夫包係法包底,而且餐廳將佢烤得非常香脆,搽埋牛油🧈更加之香口✨雞扒有成兩大塊咁多,餐廳亦好細心將雞扒切件,方便客人點汁同法包一齊食🥢娘惹喇沙配海南雞髀💰73(轉海南雞+$3)(轉髀位+$8)✨喇沙可以配米粉/油麵/摻摻,配料就可以揀厚切豬排、香茅雞扒、鮮蝦🦐爐燒豬頸肉,亦可加錢轉小印度羊扒/海南雞/海南雞髀✨👭🏻孖妹就揀海南雞髀,肉質好嫩,雞皮爽口,醬汁方面,重點配埋個黑醬膏同海南雞一齊食🙌✨湯底夠濃郁,椰汁同香茅味非常之重,辣度低,唔食得既朋友可以考慮下,湯汁掛

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢焗咖喱農夫包配香茅雞扒(印度番茄咖喱)💰90

✨湯底夠濃郁,椰汁同香茅味非常之重,辣度低,唔食得既朋友可以考慮下,湯汁掛滿每條米粉,非常惹味❤️

🥢沙嗲串燒 (半打)💰84

✨👭🏻孖妹叫咗豬雞各半,客人都可以選擇全豬或者全雞揀一款,另配沙嗲醬汁
✨豬同都非常厚肉,半肥瘦均勻,👭🏻孖妹建議先食雞再食豬
✨呢度沙嗲醬汁比較特別,係香茅碎撈入香油,對👭🏻孖妹唔食得辣嘅係非常惹味

🥢凍/熱拉茶💰25/23(晚市套餐+$15/+12)

✨拉茶非常大杯,比起平時多左層奶茶泡泡,真係成個奶茶瀑布咁,店員亦好細心係底放左隻細碟,以免客人入既時候整污糟❤️
✨茶底唔算太濃,幸好除咗煉奶外冇再額外加糖水,所以整體味道唔會太甜,如果濃啲就會更加飲到茶嘅香味

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌗

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$150
2023-08-22
$150 (Dinner)
  • 娘惹喇沙
  • 焗咖喱農夫包配香茅雞扒
  • 沙嗲串燒
呢個地段嘅晚市真係好難搵到唔過百蚊嘅特色菜 重點係好似我地咁食到食成枱都係人均都係百幾🤭已經係飽到上心口嘅地步kekee。。。🦔👉晚市-馬來肉骨茶套餐 $73唔洗百蚊都有份肉骨菜套餐🤩宜家咁濕熱嘅氣溫下真係幾啱飲黎補下身 尤其成日係冷氣下工作嘅香港人!初嘗黎講幾滿意佢嘅藥材味 味道濃郁但唔令人卻步 撈飯食都仲得!! 腩肉夠腍身入味 又唔多肥膏😚冬菇大大嚿 索哂啲精華 加埋油炸條粒浸係肉骨茶食 點都係健康😎呢個價錢黎講算性價比幾高 係個湯無咁多配料。。。🦔👉晚市- 檳城椰漿飯 $68(配厚切豬扒/香茅雞扒/爐燒豬頸肉/小印度羊扒)真心呢個午市價配咁好餸嘅星馬菜配埋野飲合理咩🤯以為睇少嗰1字 厚切豬扒煎到似模似樣 本身調味已夠好 蘸上豆瓣醬更增風味 係比男士都好充份嘅油飯量 粒粒分明唔會漿埋哂 配上魚干、花生、雞蛋 實在豐富得過份🤩。。。🦔👉自選豬/雞肉沙嗲串燒(半打) $84非常香的 烤串燒黎講真係性價比幾高😝識揀實係3雞+3串豬咁 大推雞肉味!! 粒粒肉都唔細 金黃外表再沾上沙嗲花生醬無得輸 醉愛入面有粒粒花生粒😚。。。🦔👉馬拉盞炒菜 $58大份得超划算嘅通菜 唔洗慳住食了!適當地加上

👉晚市-馬來肉骨茶套餐 $73

👉晚市- 檳城椰漿飯 $68
(配厚切豬扒/香茅雞扒/爐燒豬頸肉/小印度羊扒)

👉自選豬/雞肉沙嗲串燒(半打) $84

👉馬拉盞炒菜 $58
大份得超划算嘅通菜 唔洗慳住食了!適當地加上蝦米、豆瓣醬、薑蒜辣椒醬 整體係微辣嘅程度 比BB辣多一點點 但又唔會太咸

👉拉茶瀑布 +$15
不得不點嘅鎮店之寶🤩澎湃嘅瀑布效果 滿瀉係基本!! 朋友望實水吧人手點拉法夠哂過癮🤭夜晚飲都無礙 茶味唔會濃到瞓唔到 又唔會過甜

2023-08-20 43 views
坡椰坡囉咪·灣仔灣仔出名多好嘢食,今次呢一間餐廳CP值好高,餐廳位於銅鑼灣港鐵站B出口行大約5分鐘就到,售賣平價新加坡菜,而且款式幾多,好適合簡簡單單一餐😋..✅ 檳城椰漿飯配香芽雞扒 🐔 $68飯加入椰煮煲煮,有非常香椰漿味,油香十足,粒粒分明;雞扒亦都燒得好香,外皮香口,入面保留少少肉汁,唔錯😙..✅ 焗農夫咖喱包配咖哩牛脷 🐮 $90咖哩可以選擇新加坡咖哩或者小印度蕃茄咖哩,前者無咁辣偏易入口,今次所以選擇左前者。咖哩香料味都足夠,牛脷有6件,而且厚切,食落軟稔幾滿足,不過因為係牛脷表面淋上咖哩,如果加入咖哩入面燜煮相信味道會更融和😍..✅ 沙嗲串燒 (6串) 🐷 $84串燒分別有3串豬肉同雞肉,沙嗲醬分開另上。肉類燒得都好香口,沙嗲醬有別於其他,香茅味比較重,亦食到粗粒花生較有咬口,唔錯😝..✅ 美祿恐龍🧋$15 (加配價)濃濃嘅朱古力再加一大堆美祿粉😍..✅ 爆泡拉茶🧋$15 (加配價)一見到即刻哇咗聲,果然同張相一樣🤪茶底香濃又唔會過甜,正!
坡椰坡囉咪·灣仔
✅ 檳城椰漿飯配香芽雞扒 🐔 $68

✅ 焗農夫咖喱包配咖哩牛脷 🐮 $90

✅ 沙嗲串燒 (6串) 🐷 $84

✅ 美祿恐龍🧋$15 (加配價)
濃濃嘅朱古力再加一大堆美祿粉😍
✅ 爆泡拉茶🧋$15 (加配價)
一見到即刻哇咗聲,果然同張相一樣🤪茶底香濃又唔會過甜,正!
2023-08-16 50 views
✨焗農夫咖哩包(牛脷) 💰85 🔅推介🔅💫評分: 8/10🦀️唔揀牛脷仲可以揀豬扒/雞扒/牛筋腩,可以揀新加坡咖哩/印度蕃茄咖哩,揀左新加坡咖哩就係偏棷香味重啲,咖喱汁香濃微辣,牛脷厚切,大約有7~8件,農夫包有啲似奶油脆豬個包,有用牛油焗,外脆內軟,點咖哩汁好正,份量超夠!✨娘惹喇沙 💰70💫評分: 7.4/10🦀️揀左摻摻(油麵+米粉)做麵底,有雞蛋、魚片、豆卜、芽菜都入味,配埋好香口嘅燒豬頸肉✨馬拉盞通菜💰58 💫評分: 7.5/10🥣有鑊氣,炒得香,價錢都抵食✨拉茶 (凍) 💰12(餐飲價)💫評分: 8/10📝大大杯嘅拉茶滿到瀉,睇住個店員一下一下咁拉,起晒泡,好絲滑,夏日炎炎透心涼坡椰坡囉咪📍灣仔天樂里6號地下(銅鑼灣🚇B出口行6分鐘就到)💫評分: 7.7/10💬餐廳格局似茶記,但都唔會坐得好逼,入到去啲嘢食都好快上同熱辣辣,店員都好nice,仲有南瓜湯飲!❣️再訪?🅈🄴🅂✏️下次多啲人食可以叫多啲嘢share,例如會想試沙爹串燒、蝦餅等等嘅小食🥳💲人均~💰110 (無加一)叫埋飲品

✨焗農夫咖哩包(牛脷) 💰85 🔅推介🔅
💫評分: 8/10

✨娘惹喇沙 💰70
💫評分: 7.4/10

✨馬拉盞通菜💰58
💫評分: 7.5/10
🥣有鑊氣,炒得香,價錢都抵食

✨拉茶 (凍) 💰12(餐飲價)
💫評分: 8/10

坡椰坡囉咪

📍灣仔天樂里6號地下
(銅鑼灣🚇B出口行6分鐘就到)

💫評分: 7.7/10

❣️再訪?🅈🄴🅂
💲人均~💰110 (無加一)叫埋飲品
2023-08-13 58 views
呢間街坊小店選擇都唔少,好似海南雞飯、叻沙、肉骨茶等等星馬菜必食嘅菜式都有齊晒,食物足料之餘,價錢仲非常親民焗農夫咖喱包 $85農夫包焗到外脆內軟,咖喱有新加坡咖喱同印度蕃茄咖喱2款,仲有豬扒、雞扒、牛脷同牛筋腩可以揀,豬扒厚切得嚟仲保持到鮮嫩嘅肉質,新加坡咖喱辣椒用量少, 味道比較溫和清香海南雞飯套餐 $70 轉髀位 +$8雞肉嫩滑有彈性,配薑蓉、辣椒醬同豉油3種醬汁,雞油飯好香好入味,例湯都係真材實料蝦餅 (5件) $50外層好酥脆,肉質爽口彈牙,配埋泰式酸甜汁零舍惹味蒜蓉炒通菜 $58炒通菜好爽脆,加埋蒜蓉嘅香味,食落好開胃拉茶瀑布 $15呢個拉茶好特別,啲泡湧晒出嚟真係好似瀑布,打卡一流,飲落都好出色,茶底做得好好,茶味好出,甜度啱啱好

焗農夫咖喱包 $85

海南雞飯套餐 $70 轉髀位 +$8

蝦餅 (5件) $50
外層好酥脆,肉質爽口彈牙,配埋泰式酸甜汁零舍惹味

蒜蓉炒通菜 $58
炒通菜好爽脆,加埋蒜蓉嘅香味,食落好開胃

拉茶瀑布 $15
  • 焗農夫咖喱包
2023-08-07 75 views
朋友成日提起有間餐廳叫坡椰坡囉咪,我每次一聽到去睇間餐廳就覺得勁好笑呢個對白應該係周星馳嗰套月光寶盒裏面嘅其中一句咒語,雖然經過好多次但係平時見到都勁多人,難得今次又係有位咁我哋就去試吓啦朋友叫咗肉骨茶,同埋特色咖喱。我呢就要咗海南雞飯有睇開我寫緊食評都知我不嬲好鍾意食海南雞飯喺落單嘅時候我哋同個點餐哥哥吹水話,你哋老闆係咪係咪好鍾意周星馳,所以先改呢個店名啊,佢話係🤭🤭🤭同道中人喎朋友佢哋嗰個餐都OK,可能我對海南雞要求比較高我唔係好鍾意海南雞有骨同埋比較韌,實在有點失望🙃

朋友叫咗肉骨茶,同埋特色咖喱。我呢就要咗海南雞飯
有睇開我寫緊食評都知我不嬲好鍾意食海南雞飯

朋友佢哋嗰個餐都OK,可能我對海南雞要求比較高
我唔係好鍾意海南雞有骨同埋比較韌,實在有點失望🙃

2023-08-07 66 views
灣仔新開咗一間新加坡菜叫坡椰坡囉咪 ,阿女急不及待話要去試吓,餐廳裝潢簡約舒適,主打新加坡菜。餐牌上的套餐更加豐富抵食。香茅雞扒娘惹喇沙,雞扒大塊又厚肉,炸至金黃色,食落皮脆肉嫩,叻沙湯底用了蝦米、蝦膏、辣椒等熬煮而成,入口香而不辣,喝上一口叻沙湯即刻就能體驗到酸、辣、鮮、咖哩各種味覺,刺激味蕾。配上摻摻、魚片、豆卜、蛋等配料,爽口又惹味。凍檸茶檸檬芳香清新,茶味香醇濃郁。肉骨茶套餐,肉骨茶好足料,用排骨和多種藥材熬製而成,湯頭濃郁有藥材味,排骨肉質鮮嫩,喝起來有甘甜的味道。附送的油條索咗湯汁,又是另一番風味,生菜亦好爽脆。拉茶瀑布,人手即拉,上檯時滿到瀉的拉茶瀑布,打咭一流,奶茶甜度剛剛好,茶底味香濃,不用加冰都好夠凍。豬扒黑豉油撈麵,豬扒厚切,大大塊蓋住出前一丁麵,豬扒食落肉質鮮嫩又香口,粗麵吃落爽身,配上濃稠厚身的老牌新加坡黑豉油,每一條麵條及配料都沾得成深啡色,香口彈牙又滋味。熱咖啡香濃可口。沙嗲串燒,雞肉和豬肉都燒得好香又有口感,配那惹味濃郁的沙嗲醬,甜甜的,帶點花生香味,令人回味無窮。

凍檸茶檸檬芳香清新,茶味香醇濃郁。

熱咖啡香濃可口。

2023-08-06 54 views
早餐餐牌除咗有一般常見港式早餐,仲有餐廳定位嘅星馬風味早餐,好有新鮮感雞排香茅味濃郁,調味比較重手,雞扒應該炸完先再切件,雞皮脆口,雞肉都保持到嫩滑,唯有邊位比較乾柴但都可以接受,點蒜頭辣椒醋清新又去油喇沙份量唔大但係應有盡有,魚片豆卜都係正常水準,有幾絲芽菜同埋摻摻麵底,湯頭算濃郁,有蝦味但係唔辣特意叫店員取参巴醬試一試,辣味唔重但有蝦醬味鹹香,唔算特別但幾有星馬風情餐飲可以+$轉拉茶,整體都算圓滿

餐飲可以+$轉拉茶,整體都算圓滿
Breakfast
2023-08-03 52 views
話時話其實我幾鍾意食馬拉野😃最近發現咗一間CP 值超高嘅星馬餐廳,真心好味😋明爐肉骨茶套餐 $130食馬拉野呢個必點,份量夠多,上菜時仲有個爐熱住,熱辣辣,個肉骨茶好濃好香藥材味,配料夠多,一條骨、排骨份量好夠,而且炆到入晒味,好焾😋好好味。加$15仲會有2條油炸鬼,想講個油炸鬼係即炸嘅熱辣辣真係好好味。焗農夫咖哩包(牛脷)$85-可以揀新加坡咖哩或者印度蕃茄咖哩,我就揀左新加坡咖哩,冇咁辣,椰漿味好香好濃郁,牛脷大大塊好焾好入味。份量又夠多,農夫包用牛油烘焗過,外脆内軟好香牛油味,配埋咖哩汁好好食,真係好飽。拉茶瀑布 餐飲加配+$15呢個枱枱都叫,店員拎上嚟,成杯真係好似瀑布咁,賣相夠哂浮誇,拉茶好香滑又唔太甜👍另外一杯餐飲就叫咗龍眼冰:呢個真係超誇張,都未試過飲過一杯咁多龍眼嘅龍眼冰,我仲食埋啲龍眼肉,好清甜好飲。

明爐肉骨茶套餐 $130

焗農夫咖哩包(牛脷)$85-

拉茶瀑布 餐飲加配+$15

另外一杯餐飲就叫咗龍眼冰:

2023-07-27 58 views
放工簡單食一餐,有肉有菜,價錢相宜星馬菜🥬馬拉盞通菜💰$58有鑊氣,炒得香🐥海南雞(半隻)💰$98幾滑身,唔會太老🥘焗咖喱包黃咖喱豬扒💰$85呢個好得,勁濃味,用上獨門秘方咖喱,豬扒本身煎得香,最正係麵包半脆,點埋咖喱汁好好食,唔好太辣🍺拉茶瀑布💰$25賣相吸引,特登做到滿瀉效果🥤美祿恐龍💰$25偏甜的美祿,小朋友會好鐘意🚩坡椰坡囉咪 (灣仔) @singapore.island 📍灣仔天樂里6號地下
放工簡單食一餐,有肉有菜,價錢相宜星馬菜

🥬馬拉盞通菜💰$58
有鑊氣,炒得香

🐥海南雞(半隻)💰$98
幾滑身,唔會太老

🥘焗咖喱包黃咖喱豬扒💰$85

🍺拉茶瀑布💰$25
賣相吸引,特登做到滿瀉效果

🥤美祿恐龍💰$25
偏甜的美祿,小朋友會好鐘意

🚩坡椰坡囉咪 (灣仔) @singapore.island
📍灣仔天樂里6號地下
2023-07-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)