2016-08-15
原來荃灣福來邨附近的海霸街有好幾間裝修得不錯既食店 意,日,韓 任君選擇心大心細下揀選了有扒鋸的Sky House食西餐餐廳樓底高 有不少裝飾品 增加品味 另外座位亦寬敞 感覺悠閒舒適又想食扒又想食意粉 同朋友叫左一客安格斯西冷同煙肉Carbonara share食Carbonara +15蚊可跟田園沙律/餐湯田園沙律既sauce係健康清新既黑醋汁 炎炎夏日食黑醋沙律就最醒神沙律岩岩食完 西冷扒即刻上場 同朋友都覺得牛扒好juicy 配菜有南瓜甘蔗翠肉瓜等 仲配左我同朋友仔喜愛既焗薯Carbonara既味道亦不俗 意粉面有濃濃既芝士粉 喜歡食芝士既朋友應該會加多幾分其實食完兩個main course後已經好飽 但不過女孩子係有兩個胃既 有得加錢跟cheese cake又點會放過呢 cheese cake兩邊有芒果醬同朱古力漿 變相有多兩種口感 我同朋友都認為個cheese cake好好食 不過如果可以大件d就更好了By the way呢間餐廳有d平日少見既手工啤酒飲 見其他食客都有點 只可惜同行友人唔飲酒精 唯有下次黎再試啦
心大心細下揀選了有扒鋸的Sky House食西餐
Carbonara +15蚊可跟田園沙律/餐湯