你問我點解走來呢度?因為諗起「相馬日式火鍋」嘅海鮮火鍋,立刻就會流晒口水。🌞🔥🔀🔀 開始嘅招牌芝士龍蝦湯茶碗蒸,充滿龍蝦同芝士嘅味。都食得出師傅好有誠意。⏺⏺ 再黎個任食惹味龍蝦雞煲,嫩雞加上肉嫩龍蝦,食完覺得好有滿足感。😌🦞🔄🔄尤其要說下我地嘅火鍋湯底,選咗個蕃茄湯,酸甜爽口嘅又增添咗啲風味。特選牛肩胛,你知唔知咩叫夠嫩唔會老?你食咗先至知😋🐄⏭⏭ 極選鮑魚、美國牛肉同埋豚肉真係好味到傻左,每樣食物都好有層次感,口口都有驚喜! 真係可以滿足你所有想像嘅風味。🤩🌊我嚟呢度唔單止係食得美味嘅,重要係可以任飲任食,真心推薦嚟「相馬日式火鍋」👍🏻😉。
你問我點解走來呢度?
因為諗起「相馬日式火鍋」嘅海鮮火鍋,立刻就會流晒口水。🌞🔥

呢個聚會食飯嘅約定都要感謝班飲食界嘅朋友👥。最後竟然揀左「相馬日式火鍋」。同龍蝦🦞返嚟有份,就係帶住滿心期待試味。嚟到相馬日式火鍋,首選係芝士龍蝦湯茶碗蒸🍵。芝士濃郁🧀,龍蝦肉甜美🦞,盡顯滋味。再嚟個任食惹味龍蝦雞煲🥘,食喺口裏面暖笠笠,味道十足,立即捉住我嘅胃口🤤。更勁嘅就係極尚龍蝦蒸海鮮🦞🦑,裏面包括咗鮑魚🥢、魚仔🐟、貴妃蚌、扇貝🐚、蝦🦐等等,每一樣都食得見功夫。選擇火鍋湯底嘅時候,我哋點左泡菜湯🥣,酸辣帶勁,香氣迷人。美國特選牛肩胛,肉質嫩滑豐滿🥩,配上火鍋巧妙絕倫。再嚟,🍗優質雞腿肉,肉質彈牙,入口即溶,增添火鍋不少滋味🔥🍲。放任食落肚,相馬日式火鍋俾到我哋滿足無比嘅感覺。就算再怎樣疲倦抵死,只要諗起呢度,立即變得精力無窮💪。如果要問點解會咁鍾意😍,我會回答你:「食得好,真係最開心!」下回再黎我仲會選擇相馬日式火鍋,再次品嚐呢種味道,再感受一次進食嘅樂趣😊。

望住網上講嘅好評,轉頭就同男朋友一齊去相馬日式火鍋感受下!店內裝修好有日本風格,燈光昏黃,寬敞嘅座位令人覺得舒服,仿如身處日本一樣,已經好期待開始食啦!😍🎌🇯🇵開胃菜「芝士龍蝦湯茶碗蒸」,真係巧手師傅嘅傑作,厚厚龍蝦肉配上香滑嘅芝士湯,講真,真係美味到不要不要!🦞😝再嚟就係""極尚龍蝦蒸海鮮"",龍蝦、魚、鮑魚、貴妃蚌、扇貝、蝦,食完種類咁多嘅海鮮,真係有種好充實嘅感覺,加埋香港少有嘅日式風味,好彩係冇錯過!🐟🦞🦐😍""美國特選牛肩胛"",果然唔平凡,肉厚腍滑, 口感一流,忍唔住再食多幾件👈🍖🥩👏🏻。到最後,我同男朋友都覺得食得好滿足,而且價錢真係合理,性價比超高! 😙🎉In conclusion, 當晩食完晚餐之後,我們都好開心。 🙌🎉🎊🔝

今晚約咗男朋友去火炭相馬日式火鍋👩🏻‍❤️‍👨🏻,個間餐廳人流湧湧喎!真心幸好男朋友提早Book咗位~最先係大廚親自選材嘅芝士龍蝦湯茶碗蒸。味道豐富而滑溜,配上一粒粒嘅芝士,一入口即溶,依傢係美味嘅源頭啊!每一啖都感覺好像融化咁,好食得令人停唔到口👅!再係佢嘅惹味龍蝦雞煲。龍蝦肉結實嫩滑,富有口感,而個雞煲滑溜無比,有種又鮮又甜嘅超凡感覺😍!肥美嘅龍蝦同嫩滑嘅雞肉,就好似窩心嘅環抱!大受好評嘅極尚龍蝦蒸海鮮更加吸引😬!龍蝦超級新鮮,鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦,每一樣都為我哋帶來驚喜。每一咬都好似在品嚐海洋嘅味道一樣,人人讚不絕口!之後我哋點咗蕃茄湯底嘅火鍋。湯底嘅味道香甜濃郁,讓每一款食材都更加吸引!😋 美國特選牛肩胛同進口牛肉🥩又來了! 入口即溶讓我感到超級滿足!大廚在我哋面前表演嘅技藝,令人驚嘆!每一款菜都經過精心製作,擺盤美觀,菜色豐富,讓人食得盡興,又有視覺享受。咁多種元素一齊呈獻出嚟,真真實實係物超所值!👍🏻😌相馬日式火鍋係個完美嘅聚會地點,難怪咁多人對佢讚好又讚美。我同男朋友都好喜歡呢度,已經決定下次一定要再嚟!快啲帶埋你嘅朋友一齊嚟試下啦!🤗

去咗「相馬日式火鍋」湊熱鬧。食到飽嘅超抵收費,一流豐富選擇。▶️芝士龍蝦湯茶碗蒸◀️龍蝦蒸茶碗煮得時間剛剛好,淋上綿綿芝士湯汁,吃落口香滑得來細緻,一試就愛上👍🏽。▶️任食惹味龍蝦雞煲◀️呢道龍蝦雞煲料理,每口都可以食得到豐富的口感同風味,味道更提升了一大截😋。▶️極尚龍蝦蒸海鮮◀️海鮮選擇豐富,包括龍蝦、鮑魚、鮮魚、貴妃蚌、扇貝同蝦,新鮮海鮮完全可以滿足全場食客的需要,口感合適👍🏽。▶️火鍋湯底: 中華辣湯◀️湯底來自傳統辣湯,鹹鹹辣辣,能把所有食物的味道帶出來,特別推薦試一下👍🏽。▶️優質豚肉◀️豚肉肉質細膩不柴,為火鍋增加更多的口感,豚肉配合辣湯底,讓味蕾感受更強烈的刺激😋。▶️任食多款口味單骨雞翼◀️唔可以錯過佢地嘅雞翼,超多唔同既味道簡,滿足了我嘅滿份快樂😄。
▶️芝士龍蝦湯茶碗蒸◀️

▶️任食惹味龍蝦雞煲◀️
▶️極尚龍蝦蒸海鮮◀️

▶️火鍋湯底: 中華辣湯◀️

▶️優質豚肉◀️
▶️任食多款口味單骨雞翼◀️
2024-06-13 250 views
一聽相馬日式火鍋,首先想起就係佢嘅海鮮放題。首先就📍芝士龍蝦湯茶碗蒸📍啦,龍蝦新鮮,湯底美味,蒸嘅剛剛好,一流!🦞💯其實個📍任食惹味龍蝦雞煲📍都好香嘅,煲道入味,龍蝦肉質飽滿,經過火鍋高溫慢煮後又唔會變硬,仲要好有嚼勁。😋🍲🦞再來就系📍極尚龍蝦蒸海鮮📍啦。去到有龍蝦、鮑魚,清甜魚肉,以及貴妃蚌,扇貝,蝦,真係任你揀,完全係海鮮的世外桃源!🦞🐠火鍋📍中華辣湯📍湯底非常足,配上優質豚肉,一切都是那么的協調,既能使豬肉更加鮮美,又能讓辣湯更加辣!🌶️🥩整個晚餐完美嘅ending就係📍任食多款口味單骨雞翼📍, 個皮煎得剛剛好,焗得金黃香脆,入口爽口,連我都忍唔住食多幾隻!🍗😍
一聽相馬日式火鍋,首先想起就係佢嘅海鮮放題

嘩,講起同朋友相約一齊嚟火炭「相馬日式火鍋」食晚餐,嗰種興奮感真係無人能及呀!  🎉🍽️😋首先一提呢,佢地個「芝士龍蝦湯茶碗蒸」真係驚為天人,香濃嘅芝士香氣夾埋郁香嘅龍蝦湯,每一口都係享受。尤其當芝士與龍蝦湯結合,就變成咗一個彷彿融化喺口裏面嘅滋味,食落去蝦味十足🦞😍。接著出場嘅就係「任食惹味龍蝦雞煲」,一鑊佛跳牆咁豐富嘅食材,加埋個秘製嘅滋味醬汁,令每道菜都食得好飽足。🦞🐔🥘😋之後就要推薦一款必食嘅海鮮 -「極尚龍蝦蒸海鮮」,完美嘅結合了龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦。令人眼前一亮,叫人想立刻搵筷夾一隻起嚟食呀!🦞🦪🐟🍤🤤而「豚骨湯」呢款火鍋底湯就更加要特別講下,一個字 ”醇“!就好似經歷咗好長時間熬煮低,將豚骨嘅精華完全釋放出嚟,真心叫人食到停唔到手!😊接著先係「進口牛肉」,呢款牛肉就真系食到我停唔到口,柔嫩嘅肉質配合天然嘅牛肉香,一入口即溶,個種感覺真係無人能及!🥩😋最後,我想分享以下份豐富嘅海鮮選擇,廣島蠔、日本帶子、沙白、灰蜆、螺、青口、海蝦、蟹棒同水魷,應有盡有,𨍭盡口福,真系係人間美味!而家仲可以一邊享受火鍋,一邊享受窗外美景,一流!😌🍲🦪🍤🦐🦑🌃😋如果你都同我一樣,鍾意

如果你都同我一樣,鍾意火鍋又鍾意新鮮嘅海鮮,又或者你搵緊間唔錯嘅地方聚會,我真心推薦你試下火炭嘅「相馬日式火鍋」,我保證,你一定會有個好驚喜!🥳🎊🙌
💟 芝士龍蝦湯茶碗蒸: 芝士龍蝦加蛋,入口即化,廚師用心味道恰到好處,每一口都感覺得到濃厚的芝士味道。豐味鮮美!😌💟 任食惹味龍蝦雞煲: 哈哈,呢個雞煲,龍蝦肥美,再撈埋飽滿的雞肉,冇得頂。😋雞煲味道濃,佐料得宜,香氣撲鼻,真系任食又惹味!💟 極尚龍蝦蒸海鮮(龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦): 正!海鮮選擇多元化,新鮮度無得頂🉐。每一口都有驚喜,真正令人回味無窮!🥸💟 火鍋湯底: 火鍋是冬日的最佳選擇,簡單的清湯湯底就能帶出食材的鮮味,真正的味美色香全備,再簡單的湯底也能品出豐富的滋味。😌💟 任食多款口味單骨雞翼: 個個口味都精彩,再配上燒烤的煙熏香,真係食指大動呀!🔸 環境:9/10 🔸食物質素:9/10 🔸服務:8.5/10 🔸整體評分:9/10 呢間位於火炭的相馬日式火鍋,別具一格的日式風格裝潢,充滿舒適的氣氛。食材新鮮度極高,上菜速度快,口味都非常出色。

🔸 環境:9/10
🔸食物質素:9/10
🔸服務:8.5/10
🔸整體評分:9/10

想要尋找火炭區款款新鮮海鮮放題嘅日式火鍋嘅話,相馬日式火鍋就一定係你嘅最佳選擇。餐廳坐得舒服,光猛,仲可以一邊品嚐到美味嘅火鍋,一邊歡度友情時刻。首先推介芝士龍蝦湯茶碗蒸⬅️,龍蝦肉入味又嫩滑,配上芝士,奶香四溢,每一口都好滑、好鮮味👍🏽!再嚟就有任食惹味龍蝦雞煲⬅️,湯底濃郁,配以上等嘅龍蝦同雞肉,絕對係一種享受😋。極尚龍蝦蒸海鮮⬅️當然唔可以錯過,有密密麻麻嘅鮮海鮮,龍蝦🦞重量都非常驚人,而其他如鮑魚、貴妃蚌等各種海鮮,都有獨特口感,絕對令人食指大動👍🏽👍🏽👍🏽。特別有特色嘅係佢嘅火鍋湯底⬅️:甜豉油湯。當然,最後唔可以唔提美國特選牛肩胛同優質雞腿肉,兩種肉質皆鮮嫩美味,乜都唔食就只係食呢碟都夠本!😁相馬日式火鍋,係一家對於食材選擇特別講究嘅餐廳. 如果你中意食海鮮放題嘅日式火鍋,相信你會鍾意呢間餐廳!味道好,氣氛佳,而且價格合理. 你仲唔快啲帶埋朋友嚟試下相馬日式火鍋呀?😊💪🏽

2024-05-31 362 views
食物質素,多蚊螆,同廣告相片不符1) 龍蝦細size。2)相片話燉蛋上面有粒帶子,但嚟嘅時候燉蛋上面乜都冇。3)去攞丸類個Bar枱,污糟到爆炸,勁多蚊滋飛來飛去。4)雪櫃啲汽水有好多同廣告上買嘅都冇。5)雪糕bar 係自助雪糕,污糟又冇refill6) 全部都係比平價嘅雪條,大概有五至六個味7) 埋單要每位大概四百幾,難食!食物質素差到爆,寧願去食牛角或者其他舖頭燒肉質素好過佢10倍。8) 三個蟹鉗得一啖肉仔。龍蝦同一般大蝦嘅肉差唔多大。9)因為太污糟,啲凳黐立立,地下滿佈喉管。所以都冇心機再影食物相。10) 星期五,全晚得四枱客🥲
食物質素,多蚊螆,同廣告相片不符

1) 龍蝦細size。
2)相片話燉蛋上面有粒帶子,但嚟嘅時候燉蛋上面乜都冇。
3)去攞丸類個Bar枱,污糟到爆炸,勁多蚊滋飛來飛去。
4)雪櫃啲汽水有好多同廣告上買嘅都冇。
5)雪糕bar 係自助雪糕,污糟又冇refill
6) 全部都係比平價嘅雪條,大概有五至六個味
8) 三個蟹鉗得一啖肉仔。龍蝦同一般大蝦嘅肉差唔多大。
10) 星期五,全晚得四枱客🥲
2024-05-18
$450 (Dinner)
Celebration
Birthday
今日星期日,特登嚟試龍蝦雞煲套餐。兩個人食咗超過兩小時,加埋每人都冇食超過兩全隻嘅龍蝦。首先係龍蝦雞煲中每人兩隻龍蝦鉗,之後蒸海鮮每人半邊龍蝦(冇鉗),之後分兩次落單叫所謂任食的龍蝦(每次每人只可叫半邊龍蝦無鉗),每次落單都需要要等20分鐘,仲要問侍應員再等先至有,每次問都有禮貌地解釋需要蒸。其實兩人$418再加一既價錢食呢個餐真係好唔抵,真心唔推薦!食物質素還可,龍蝦質素中下,服務態度一般,但為難侍應不停回答客人查詢龍蝦未到的原因。
2024-05-26
$430 (Dinner)
一直bookmark咗呢間火鍋店,今次終於有機會嚟打好嘅海鮮任食放題🔔所有朋友都聚齊咗,環境舒適,聚餐之選無誤啦。😃🤝🤝🤝芝士龍蝦湯茶碗蒸🤝🤝🤝 首先嚟個芝士龍蝦湯茶碗蒸,新鮮嘅龍蝦配上獨特嘅芝士湯,香濃得黎又唔膩口,真正嘅料多味美‼️‼️每個味道都咁正,都令人捧腹滿足!又飽又好食,勁抵呀😻😻😽😽😽 任食惹味龍蝦雞煲😽😽😽跟住就有惹味龍蝦雞煲。龍蝦同雞一煲,完全唔會遜色,每一口都非常飽滿。呢個有少少辣,口口好食,新鮮得黎唔會太重口味,真係好好食!😺😺😻😻😻 極尚龍蝦蒸海鮮😻😻主角極尚龍蝦蒸海鮮!從龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝到蝦,每樣都新鮮,大塊海鮮一嚐,美味得深入心扉!😚😚✊✊✊美國特選牛肩胛+優質雞腿肉✊✊✊當然還有美國特選牛肩胛同埋優質雞腿肉,因為我地好鍾意食肉嘅😻😻。肉質嫩滑,充滿彈性!總之,好食好食就係好食!👏🍜🍜🍜火鍋湯底:中華辣湯🍜🍜🍜當然唔少得一鍋正宗中華辣湯作湯底,麻辣程度啱啱好,邊食邊辣,令人回味無窮,啖啖下肚都是幸福味道! 🤤🤤 景致舒適嘅餐廳同好食嘅火鍋,我地唔使出國都可以食滋味!

🤝🤝🤝芝士龍蝦湯茶碗蒸🤝🤝🤝

😽😽😽 任食惹味龍蝦雞煲😽😽😽
😻😻😻 極尚龍蝦蒸海鮮😻😻
✊✊✊美國特選牛肩胛+優質雞腿肉✊✊✊

🍜🍜🍜火鍋湯底:中華辣湯🍜🍜🍜

景致舒適嘅餐廳同好食嘅火鍋,我地唔使出國都可以食滋味!
食完「相馬日式火鍋」之後,我哋都覺得呢間餐廳真係好值得推介!豐富嘅食材同精湛嘅烹調技巧,為我哋一行人帶嚟美味又獨特嘅體驗。😋💯💗🦞芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞作為佢哋嘅招牌菜,當然係唔可以錯過!滿滿嘅芝士配上新鮮嘅龍蝦,口感豐富,味道香濃,食飽き葉有一種奶香,每一口都喺口中爆炸,嗰種感覺痴迷同滿足。感覺佢簡直就係美食嘅頂級享受。🤩👏🦞🍲任食惹味龍蝦雞煲🍲呢個係我哋必點嘅菜品之一,佢將帶有原汁原味嘅龍蝦同雞一齊煲,烹調出嚟嘅湯都清而唔膩,帶有自然嘅甜味,每一口都好香好滑,真係一試難忘。🍗🥘😋🍾極尚龍蝦蒸海鮮🍾用嚟任飲任食嗰個套餐裡面,我哋嘅選擇當然包括佢嘅極尚龍蝦蒸海鮮。食材新鮮到極點,讓人食出嗰種源自海洋嘅味道,加埋琳瑯滿目嘅海鮮選擇,真係口福無雙!🥂🦑👍🥩美國特選牛肩胛🥩肉質嫩滑,口感豐富,食落去滋味濃郁,真係令人回味無窮。牛肉嘅肥膩度恰到好處,配上金黃酥脆嘅火鍋湯底,簡直係美食嘅完美演繹。🐄🍖🔥「相馬日式火鍋」有佢獨特嘅地方,就係佢嘅食材新鮮,價格公道,而且佢又提供唔少特色嘅日本火鍋食品,夠新鮮、夠創新!呢間就算夾硬都要你試下先!🌟🍻🎉
🦞芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞
🍲任食惹味龍蝦雞煲🍲
🍾極尚龍蝦蒸海鮮🍾
🥩美國特選牛肩胛🥩

住喺火炭嘅朋友,你哋有否試過「相馬日式火鍋」呢間店呢?午餐、晚餐定係宵夜,佢哋嘅佈置同氣氛都好舒適。首先,我哋要黎飲個湯先,就揀咗中華辣湯🍲。湯真係暖到心口,尤其喺個寒冷嘅日子,熱辣辣嘅湯底令人立刻感到熱滾滾。火鍋乜嘢最緊要呢?當然就係海鮮啦🦞!「相馬日式火鍋」就有豐富嘅海鮮選擇,啱晒海鮮愛好者😍!有新鮮嘅芝士龍蝦同新鮮蔬菜落鍋,真係充滿食慾。海鮮火鍋最吸引人嘅一點就係極尚龍蝦蒸海鮮同埋日本帶子等食材👍無論你跌入去邊款食材,都可以食到佢哋嘅新鮮鮮味。特別一提,我哋食嘅牛牛,每一塊都無比鮮嫩,完全唔洗醬汁,我哋再食多幾件🥰。講到日式火鍋,就一定要提下佢哋嘅飲品選擇🍹。揀一款自己鍾意嘅飲,然後就可以坐低輕鬆享受啦。

媽媽生日,唔知點慶祝得出色?就帶佢黎火炭相馬日式火鍋啦!呢度有多款豐富嘅火鍋選擇,包括火鍋湯底,金牌火鍋配料,同埋最棒嘅甜品。⭐1️⃣芝士龍蝦湯茶碗蒸 🦞🧀,湯底充滿了芝士和龍蝦的鮮味,喺口中爆發開嚟。2️⃣任食惹味龍蝦雞煲🍲:新鮮的龍蝦和鮮嫩的雞肉,用上惹味的湯底煮成!3️⃣極尚龍蝦蒸海鮮🍲:鮮龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝,再加上各式蝦,全都喺呢個火鍋裡頭一次過嚐到!4️⃣豚骨湯火鍋底🥘:湯底濃郁,香氣四溢,加入新鮮的配料後個湯底味愈黎愈甜阿。5️⃣美國特選牛肩胛🥩:肉質細膩,味道鮮美!6️⃣優質豚肉🐷:肉香濃郁,口感絲滑,尤其配合火鍋一起食。7️⃣任食多款口味單骨雞翼🍗:喺眾多的火鍋配料中,相信無乜人會拒絕呢種美味。每一款口味都香味四溢,深得大家喜愛。總括嚟講,火炭相馬日式火鍋唔單止有優質的食物,佢嘅環境同服務都係非常出色。如果你搵緊一個慶祝生日嘅好地方,都可以考慮嚟呢度

5️⃣美國特選牛肩胛🥩:肉質細膩,味道鮮美!

6️⃣優質豚肉🐷:肉香濃郁,口感絲滑,尤其配合火鍋一起食。