2024-05-19 134 views
龍蝦任食放題俾佢個IG 短片(IG 可以係西環果間),欺騙咗。間鋪浸噏餲味,樓面得1位小姐(佢已盡左力,因為得佢一個間唔中有哥哥仔出嚟幫手),所以出野食勁慢。龍蝦,勁多蒜蓉,痴殼,韌到好似擦膠咁。落單系統,落完後,1分鐘內唔可以再落。另外唔知佢有冇開抽風定點樣,到打邊爐嗰時,周圍都係煙,吸水蒸氣咁,連埋浸噏味🤮雪糕未到8pm 已冇曬,定係從來冇補充過。唯一好處係野飲任飲,有紅色白色可口可樂有烏龍茶有屈臣氏黑色有汽水。屋村酒樓質素
龍蝦任食放題

屋村酒樓質素
2024-05-19
$461.25
Celebration
Birthday
先禮後兵,先同大家講講我兜今日點解會去到火炭嘅相馬日式火鍋度食飯。原來今日係我媽媽生日,我哋就揀左呢間海鮮火鍋跨任食放題嚟為我媽生日慶祝!🥘芝士龍蝦湯茶碗蒸,原隻龍蝦夾上薄薄嘅芝士,入面仲有軟滑嘅蛋汁,一啖咬落,鮮甜龍蝦肉同蛋香味一齊入口,簡直係層次好豐富。然後就係任食惹味龍蝦雞煲🦞啦!龍蝦同雞肉一齊煲,鮮甜嘅龍蝦肉配合雞湯嘅濃厚,味道融合得完美無瑕。🐚極尚龍蝦蒸海鮮揀咗好多款海鮮嚟蒸包括有龍蝦, 鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦等等,每一款海鮮都好鮮,滋味實在嘅無比。美國特選牛肩胛同埋優質豬肉🥩,無論係口感定係風味,都無得頂。食落種肉質滑口,而且豬肉嘅香味更加突出,真係好難以形容嘅美味。🦪廣島蠔擺落嘅首上面,先有種脆口生猛嘅口感,再加上 oyster呢款新鮮海鮮嘅天然鹹香,真係好過癮。海蝦🦐,蟹棒,水魷等海鮮種類齊全,為今晚嘅飯局增添咗多一絲海洋嘅氣息。 相馬日式火鍋呢個場地環境舒適又寬敞,用餐環境寧靜,而且食材種類齊又新鮮,加上價錢公道,絕對適合款待親朋好友。我哋全家都好格意呢間相馬日式火鍋,我哋下一次都會再次光顧。👍🎉🎊

就喺我生日嗰日,我嘅男友帶我去左火炭嘅""相馬日式火鍋""品嘗他們多款鮮美嘅火鍋料理,我們嘅心情充滿喜悅🎉。佢哋個店環境舒適,裝修有日本風情🎐,你可以一邊食火鍋,一邊欣賞到廚師烹調嘅過程👨‍🍳,真的非常有趣🤗。食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍我哋當然要試下芝士龍蝦湯茶碗蒸🧀🦞。見到這碗湯,心裡就充滿咗期待,而一入口,味道就會爆炸喺你口中,芝士的濃度夠,而龍蝦更是新鮮至極👌。食咗芝士龍蝦湯茶碗蒸之後,我哋點左“任食惹味龍蝦雞煲”,同平時食嘅雞煲完全係兩回事。滿滿嘅龍蝦,鮮嫩雞肉,佢哋用一種完美嘅技巧煮出咗絕妙嘅風味,推介!👍再點呢款極尚龍蝦蒸海鮮一試,包括鮑魚,龍蝦,魚,當你將叉子咬下去,你會感覺到新鮮海鮮嘅美妙口感,滋滋嘅海味令人回味無窮😊。運用恰到好處嘅烹調技藝,可以講係火鍋界嘅艷麗風景!再嚟就係我哋最鍾意食嘅泡菜湯底🍲,加埋優質豚肉同豚肉一煮,味道立即就提升到另一個層次。喺相馬日式火鍋,你可以清楚感受到,佢哋點用優質食材,為你帶來最佳火鍋饗宴!反正就係一個字——滿足!🥰相馬日式火鍋,絕對喺我地心中種下咗一個甜蜜嘅回憶。無論你想同家人共享一餐,定係與朋友共聚一堂,佢都係你嘅

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

反正就係一個字——滿足!🥰相馬日式火鍋,絕對喺我地心中種下咗一個甜蜜嘅回憶。無論你想同家人共享一餐,定係與朋友共聚一堂,佢都係你嘅首選。👍我一定會再嚟,你又呢?😍🔥🦞🎉
早前同朋友一齊去食過呢間餐廳,食面唔係講會心水喎!今次帶埋老公一齊嚟撐枱,享受下難得嘅兩人世界🫰🏻。喺度嘅店員又細心又有禮貌,我哋兩個覺得好舒服,佢哋係我哋會再黎嘅好餐廳!我哋揀咗一係款式豐富嘅食物☺️首先,我哋嚟到「芝士龍蝦湯茶碗蒸」💭芝士同龍蝦湯濃郁但又唔膩口,鹹鮮適中。💭確實驚喜,值得推薦!香濃嘅芝士起埋新鮮嘅龍蝦,真心好味!我最推介「極尚龍蝦蒸海鮮」😍💭各款海鮮新鮮爽口,特別係個龍蝦,口感彈牙,鮮美無比。💭而家再將薄如蝉翼嘅肉片放入口中,微微熱度即刻煮熟,滋味香醇,實在絕頂!老公最鐘意「任食惹味龍蝦雞煲」💭雞煲燒得恰到好處,入口即化,同埋新鮮嘅龍蝦一齊食真係絕配!💭而個湯底就令整道菜變得更加清新,非常地襯口。🥰「相馬日式火鍋」,食物新鮮,服務一流,情調濃烈,兼有好似去咗日本嘅感覺🤩‼️ 氣氛浪漫,裝修有格調🌹坐位舒適,而且環境寬敞。如果你都係一個海鮮愛好者,同時鍾意日本菜式嘅人,唔試嘅話真係會枉費呢間餐廳嘅美食啊!😋

我哋揀咗一係款式豐富嘅食物☺️
首先,我哋嚟到「芝士龍蝦湯茶碗蒸」
💭芝士同龍蝦湯濃郁但又唔膩口,鹹鮮適中。
💭確實驚喜,值得推薦!香濃嘅芝士起埋新鮮嘅龍蝦,真心好味!
我最推介「極尚龍蝦蒸海鮮」😍
💭各款海鮮新鮮爽口,特別係個龍蝦,口感彈牙,鮮美無比。

老公最鐘意「任食惹味龍蝦雞煲
💭而個湯底就令整道菜變得更加清新,非常地襯口。🥰
2024-04-06 248 views
增肥checkpoint 1)蒸氣海鮮其實呢個唔肥既,起碼唔係任食,而且海鮮係健康既!但都真係清晒所有海鮮,包括沙白蜆,鮑魚,青口,海蝦,鮮甜原味,海鮮既濃汁完美保留,滿滿滋味💙增肥checkpoint 2)羊腩煲呢個就真係肥啦,任食,食到你怕!羊腩每煲都有好多件,仲要多肉,炆得好腍好入味,骨飲分離,0鞋口,濃香美味🧡增肥checkpoint 3)火鍋呢個絕對係最肥既,咩都有得食,仲要任食,肉類好似牛舌就柔嫩軟韌。不過牛舌就特別啲要follow ig先有得任食,但其他好多唔同既肉都係任食好爽!海鮮更係食得過份,大頭蝦都有,爆膏爆汁,爽嫩超彈牙,蝦香十足!其他蔬菜好似香甜既粟米呢啲都有!點會唔肥❤️
增肥checkpoint 1)蒸氣海鮮
增肥checkpoint 2)羊腩煲
增肥checkpoint 3)火鍋
老闆你地做飲食真係過到自己良心?真係太難食 雞煲冇雞味 龍蝦冇味 乜都冇味我相信香港人唔介意你海鮮唔做仼食 啲錢留番搞番好啲質素 食物 衛生 勁多蚊螆 大佬你地係做飲食 食落肚咖 真心太難食 個花膠湯色就夠 又係冇味 出面自己攞果啲嘢食勁多蚊螆 啲醬兜勁污糟 有好食嘅食物係墊喺海鮮下面嘅粉絲 炸芝士春卷 同埋炸蕃薯仔 完冇啦 當然我唔係樣樣食過哂 見到我上面打果啲之後已經唔想再食其他火鍋食材加埋一要四百幾一個人食呢幾樣食物 我個人覺得好唔值 出自真心講出嚟希望有改善
老闆你地做飲食真係過到自己良心?
真係太難食 雞煲冇雞味 龍蝦冇味 乜都冇味

加埋一要四百幾一個人食呢幾樣食物 我個人覺得好唔值
出自真心講出嚟希望有改善
2024-03-19 325 views
最近放工返屋企經過火炭有間隱世日式餐廳,成日好多人排隊好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好友一齊去試吓👯先嚟個單骨雞翼🍗,雞肉幼嫩,脆嫩外皮好滋味。閨蜜表示好喜歡,仲有好款唔同既味道,十分開胃同惹味💙跟住有靚美國進口牛肉🐂,好有心思,鋪排得好靚,口感鮮嫩多汁,肉質豐富,帶有濃郁牛肉香氣。脂肪均勻分布,增添了口感層次。好食到停唔到口❤️仲有超級美味既蒸海鮮🦐,蒸煮保持左海鮮嘅鮮味同埋嫩度,加上蒜蔥同粉絲非常入味,邊食蒸海鮮邊同閨蜜傾偈,人生享受💚主角羊腩煲🐑,羊肉味超級濃郁,羊肉肉質柔嫩,打開個煲蓋已經香噴噴,食埋入哂味既生菜同大蔥,開胃又好味💜店員友善又好味抵食既餐廳,好多人排隊,建議各位如果要食盡早book位💺

2024-03-14 218 views
先係呢度既蒸海鮮,雖然一次性,但好似爽彈既鮑魚,無沙大隻既沙白蜆,爽嫩既扇貝,全部搭配蒜蓉粉絲去蒸,鮮甜味帶晒出黎,鮮香原味,十分吸引!⏱️未食夠仲可以係任食火鍋再食海鮮,任食既款式同樣咁多,好似海中蝦咁都好大隻好鮮甜,味道口感都係一絕,無與倫比!💡而且只要follow 社交平台就有得任食牛舌,牛舌似質軟腍,鮮味香濃,牛味勁重,打邊爐再配埋其他丸同蔬菜去食就仲爽!🔌同時佢地既任食羊腩煲同任食炸物串燒都係不可不試,羊腩大件肉感十足,炸物又香脆香口,真係食完唔會停到,任食就可以慢慢食!🪫重點呢度係無限時任食,性價比真係好高!

重點呢度係無限時任食,性價比真係好高!
2024-03-14 147 views
相馬有多間分店,依家工業區都有分店,最岩就係放工果陣同同事食下飯聯誼下。呢度放題好豐富,佢地連羊腩煲都任食😳任食但質素好好,羊肉多肉少骨,肉質軟綿柔嫩,加上腐竹馬蹄等配料,好豐富,羊腩可以食完再加,食到飽為止!佢地之後會用湯底做番火鍋,湯底本身都夠濃味,再加上丸同菜,味道更加豐富🤫仲可以再加海鮮,蝦肉果啲都大隻爽甜,又有青口等多款,全部任食,真係可以慢慢食到飽!除佐呢啲,仲有炸物做放題,同樣任食🫣唔同款式都係即叫即炸,唔會油膩好多油,夠乾身又夠脆,炸蝦春卷就好正,串燒都好正架,金菇肥牛卷呢啲都有,焦脆得黎味道又香,一流!
2024-03-14 90 views
男朋友之前喺觀塘試過覺得好好食,今次見到火炭都有呢間火鍋餐廳,所以叫埋一班朋友去試試佢👐🏻好彩我哋有book位,好多人排隊喔😮🌻火鍋海鮮料:有螺、黃蜆、灰蜆、青口、蟹棒、水魷-海鮮肉質口感爽脆,口感豐富,非常清新又好味🌼🌻炸物:炸墨丸-外觀呈現金黃色,外層酥脆,非常誘人。咬落去時,炸墨丸裡面有墨魚漿彈性同嚼勁。呢種口感既結合讓人愛不釋手🫳🏻🌻小食:單骨雞翼-外觀呈現金黃色,每塊雞翼都係單骨,大小適中,非常適合當作小吃享用。咬落去時,單骨雞翼外層酥脆,雞肉嫩滑多汁,整體口感非常滿足,融合了脆嫩多汁既特點,大力推薦🌼🌻肉類:美味牛舌-超開心follow 社交平台就有得任食牛舌。牛舌質感煙韌,味道濃郁,簡直令人食到舔舔脷🌼🌻暖笠笠之選:羊腩煲-湯汁鮮美,羊腩軟嫩入味,配料豐富,口感豐富。營養豐富且暖胃美食,尤其適合在冬天享用,我地都食到停唔到口🌼🌻清爽之選:蒸海鮮-蒸煮既海鮮保留海鮮原汁原味同鮮甜度。鮑魚、扇貝、蜆肉煮口感鮮嫩多汁,湯汁濃郁,風味豐富。海鮮愛好者絕對不能錯過!

2024-03-14 88 views
同朋友食完呢間日式火鍋「相馬日式火鍋餐廳」,立即記低🔖,下次會再黎食。首先,餐廳裝飾簡潔、乾淨而且店員態度超好,最重要佢有好多嘢食,仲不限時😍海鮮系列之火鍋海蝦🦐蝦肉鮮嫩彈牙,帶著濃郁海洋甜味,令人回味無窮。蝦肉鮮美,大小適中,食起來方便又滿足😗肉類系列之火鍋牛舌👅牛舌真係令人驚艷!牛舌肉質細嫩,入口即化,帶著豐富牛肉香氣,切片均勻,容易入口且嚼勁十足。總之係令人驚喜的美食享受😚冬天暖身之羊腩煲🍲羊腩肉肥瘦相間,入口酥軟,散發住濃郁羊肉香氣,令人垂涎欲滴。煮得剛剛好,羊腩肉保持了嫩滑的口感,且入味均勻。湯汁濃郁香濃,充滿住羊肉鮮美味道,食起嚟暖胃又開胃,絕對係一道讓人回味無窮既美味佳餚! 😈醒神暖身之蒸海鮮🐟呢個蒸海鮮真係好好味!款式繁多,有鮑魚、海蝦、扇貝等等⋯新鮮嘅海鮮蒸咗之後,保持住嗰種鮮甜嘅味道,肉質又嫩又彈牙,令人齒頰留香。每一口都飽滿咗海洋嘅風味,令人唔捨得停口,越食越上癮😋食物款式超多,仲有自助吧可以攞飲品、雪糕同嘢食,所以我地食到超飽超滿足💯
海鮮系列之火鍋海蝦🦐
肉類系列之火鍋牛舌👅

冬天暖身之羊腩煲🍲
醒神暖身之蒸海鮮🐟
2024-03-14 52 views
今次去試一間日式火鍋料理,環境擺設又靚又有日本感覺🗾🏯相馬日式火鍋🏯多款選擇,有胡椒花膠湯、羊腩煲、蒸海鮮、火鍋放題,睇相片都已經很吸引😍📌最愛《滋味香口羊腩煲》;第一次試羊腩煲,原來真係超級美味的!羊腩肉質柔嫩,味道濃郁,仲有蔥同埋生菜,吸收晒羊腩煲嘅精華,真係好美味呀,唔試走寶🫵🏻📌新鮮《蒸海鮮》;海鮮經過蒸煮後仍然能保持到新鮮爽口既口感,蔥蒜味令人流晒口水,粉絲吸晒海鮮同埋蔥蒜嘅精華,值得留肚食👍🏻📌香口《燒金菇牛肉卷》;充滿牛肉同金菇嘅香氣,而且牛肉肉質軟嫩多汁,金菇仲吸晒牛肉汁嘅味道,非常好味🫦📌 follow IG送《美味牛舌》;牛舌肉質幼滑,牛味道濃郁而獨特,帶來味蕾嘅刺激,而且賣相都超靚,鍾意牛舌嘅你必定要follow IG,抵!食物選擇多,新鮮好味,已收藏10大回頭名單😍
今次去試一間日式火鍋料理,環境擺設又靚又有日本感覺🗾
🏯相馬日式火鍋🏯

食物選擇多,新鮮好味,已收藏10大回頭名單😍
2024-03-12 111 views
今日同同事黎沙田商業中心食暖羊羊海鮮火鍋放題。無論是惹味羊腩煲、蒜蓉蒸海鮮還是各種肉類海鮮火鍋,都令人非常滿足。這裡的食物新鮮、美味,絕對是同事聚會的不二之選。🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤1️⃣🍲第一煲🍲「任食惹味羊腩煲」有鮮嫩的羊腩🐑,爽口的蓮藕和爽脆多水的生菜🥬,加上調味料和上湯慢慢燉煮,羊肉的鮮味係哂煲內。每一口都能感受到羊肉的鮮嫩和湯汁的濃郁,絕對是羊肉食愛好者的首選。2️⃣🍲第二煲🍲「蒜蓉蒸海鮮」,用扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚和貴妃蚌等多種海鮮,搭配蒜蓉的香味,蒸出來的海鮮鮮嫩多汁,保留了海鮮本身的鮮味,又有好濃嘅蒜蓉味。這道菜不僅色香味俱佳,而且營養豐富,絕對是蒜蓉海鮮控的最愛。3️⃣🍲第三煲🍲「任食肉類海鮮火鍋」,這道火鍋提供了多種肉類和海鮮選擇。青口、蜆、帶子、蟹柳、螺、生蠔、水魷、芝士丸、蓮藕、炸魚旦等各種食材應有盡有。無論你喜歡海鮮還是肉類,都能在這裡找到合適的選擇。而火鍋湯底的熬製更是獨具匠心,既鮮美又滋補,讓人回味無窮。
1️⃣🍲第一煲🍲
2️⃣🍲第二煲🍲
3️⃣🍲第三煲🍲
2024-03-11 110 views
要講放題一定會黎相馬,呢度性價比真係好高好抵,點解咁講?因為佢地既放題除佐食物多多,仲要係無限時,真係食到幾多就坐幾耐咁食,店員唔會催人走,高質貼心!點評如下:食物真係太多,簡啲推介俾大家啦!1️⃣蒸氣海鮮:一次性,海鮮款式多,鮑魚海蝦等高檔海鮮都有,而且極度新鮮,一啲都唔會腥臭,只聞鮮味。蒸氣海鮮既方法又可完全保留海鮮汁液,鮮甜味香,健康又入味!2️⃣羊腩煲:任食,每個煲都有好多舊羊肉,滾到熱辣辣咁上枱,羊腩鮮嫩多汁,肉汁鎖晒係羊肉入面,羊味好重,又唔會係騷味,係獨有既鮮香,同時湯汁既味道提升羊肉鮮味,暖胃又補身!3️⃣火鍋:任食,食材選擇由肉到丸到菜到海鮮,數得出都有。肉類一定要食係豚肉,美國進口牛肉同美國特選牛肩胛,每款肉都有唔同既口感,味道一流,肉香四溢!

點評如下:
食物真係太多,簡啲推介俾大家啦!
2024-03-08 89 views
爸爸生就訂左枱係沙田商業中心相馬食放題慶祝,食呢個暖羊羊海鮮火鍋放題,入面包括三種鍋,三種各有特別。暖笠笠惹味十足🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶呢個任食惹味羊腩煲羊肉絕對是令人難以抗拒的誘惑,無可能唔食。羊腩的肉質鮮嫩多汁充滿油脂,每一口都彷彿在口中融化。搭配著支竹和生菜,令整道菜的更加豐富,令人回味無窮。蒜香鮮甜停不了海鮮🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢蒜蓉蒸海鮮菜讓人大飽口福。海鮮控一定唔會錯過,扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚和貴妃蚌每一種都散發著誘人的鮮甜香氣。原汁原味的海鮮鮮嫩多汁再加上蒜蓉,又香又惹味。幸福滿載好味道火鍋🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷最後,我們來到了第四步,任食肉類海鮮火鍋。這裡提供了蓮藕、魚豆腐和進口牛肉等選擇。蓮藕的清爽口感和鮮嫩的質地為火鍋增添了一份獨特的風味。魚豆腐則是細嫩滑爽,與其他食材的融合使火鍋的味道更加豐富。而進口牛肉的肉質鮮嫩,入口即化,散發著迷人的香氣。搭配上午舌的禮遇,這場火鍋盛宴無疑讓人流連忘返。
暖笠笠惹味十足
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶