2023-12-18 46 views
比我揾到一間cp 值抵嘅餐廳了🍴其實係男朋友家姐食完話好食而且有很多食物食所以就同男朋友同佢屋企人前兩日一齊去咗食☺️打邊爐有海鮮有青口,兩款蜆,兩款蝦,魷魚🦑鮑魚,蠔🦪等。就咁係海鮮已經有好多選擇了,其他東西就係同平時嘅火鍋都係差不多,肉,菜,丸~今次嘅重頭戲係大閘蟹同一次性蒸海鮮‼️‼️作為海鮮愛好者當然唔會放過啦❤️‍🔥海鮮唔算係最好食嘅質素但放題呢個價錢我已經感到很滿意,大閘蟹望落個樣都係靚靚仔仔😍蟹膏都唔少!而一次性蒸海鮮蒜蓉就比較多少少,但係都可以食到海鮮嘅新鮮。整體來講性價比都好高,可以一餐食到咁多款食物,可以再encore😚
呢排心思思想食大閘蟹,話說朋友介紹過呢間相馬日式火鍋係可以任食大閘蟹同海鮮火鍋放題,於是就book咗今日嚟食啦!整體嚟講,大閘蟹質素very good🩷🩷 大閘蟹超正,隻隻都手掌🖐️咁大!激多膏,真心正🤭嘩~~~充滿着充滿油分嘅蟹膏😎 實在美味!廚房效料超高!😼食完1 round,落完order , 好快就有第二round喇!食到冇停手呀哈哈!😽一路食大閘蟹,一路打邊爐,我都係第一次!平時都只會係專心食大閘蟹!呢個價錢💰任食大閘蟹又打邊爐真係超抵!🐽🐷豚肉高質。師傅切到好薄,肉質鮮甜!食咗太咁多蟹同打邊爐🍲,都係時候叫番啲蔬菜🥬嚟中和返呢餐飯喇!響鈴卜卜趣,蕃茄節瓜鮮甜!🫶
2023-12-14 78 views
一位成人晚餐任食蟹加一 埋單五百幾 啲蟹好細隻 而且間中會有一兩隻係唔新鮮嘅 環境就真係麻麻。梳化度仲有上一手食剩嘅食物碎同油漬。地面都感覺好潮濕。枱底地下佈滿電線。而且數量奇多,我當日係踩住啲電線用餐 因為對腳冇地方擺 其實我都好擔心安全問題用嚟裝食剩嘅蟹廚餘嗰個鐵桶內竟然嚴重生銹。好好奇點解佢唔用膠筒代替..但佢強迫你要放個桶喺枱面。如果唔係就唔會幫你收廚餘。唔覺意望一眼都真係幾影響胃口。有兩位女侍應。其中年紀大啲嗰位講嘢語氣10分唔耐煩。總體感覺唔係咁良好。因為距離我屋企近 先去試吓。懷着滿心歡喜而去帶着失望而回。就係我今次嘅用餐體驗。
2023-12-13 69 views
我好中意食野,怎可以抵抗美食的魅力?今次隆重推介呢個任食大閘蟹海鮮火鍋放題,包你試過翻尋味!先享用胡椒花膠雞湯,大閘蟹,再食海鮮蒸鍋,最後再食埋火鍋。因為系2人用餐,特別贈送蒸鍋食開邊琵琶蝦。今日既無敵餐單:♥任食大閘蟹 ♥一次性極上蒸海鮮♥美國特選牛肩胛♥優質豚肉♥韓國雪條♥即叫即蒸點心♥日式串燒炸物♥ 單骨雞翼♥ Milktop 雪糕♥無酒精飲品♥任食清蒸大閘蟹🦀,真係美食愛好者嘅福音呢🎉!蟹鮮美非常,清蒸手法完美保留咗佢原始嘅鮮美😋。食落口,肉質鮮甜無比,低調地展現出大閘蟹嘅貴氣氣息,每一啖都係一種享受🌟。蟹黃豐富濃醇,就連蟹蓋內都充滿咗黃金色嘅蟹膏👌,一啖食落,就好似滿口嘅幸福,飽滿得滲漏出純金般嘅滋味😍。食咗蟹黃之後再配埋鮮美彈牙嘅蟹肉,實在無法形容嘅幸福感!☺️無論係蟹蓋,還是蟹身蟹腿,佢嘅肉都異常鮮美,蟹肉爽口彈牙,每一塊都食得出用心燮製嘅味道👍。佢哋喺清蒸過程中,完全保留咗蟹肉嘅鮮味,食落口簡直係太響口邊,人間極品🌈。講到任食嘅質量保證,實在係貼心嘅策略🔝。一個大閘蟹就一個世界,但係有多啲選擇,就可以有更深入嘅體驗🎈,總之可以無限量食嘅大閘蟹,係每個海鮮迷嘅夢想,食得越多

今日既無敵餐單:
♥ 單骨雞翼♥ Milktop 雪糕♥無酒精飲品
講到任食嘅質量保證,實在係貼心嘅策略🔝。一個大閘蟹就一個世界,但係有多啲選擇,就可以有更深入嘅體驗🎈,總之可以無限量食嘅大閘蟹,係每個海鮮迷嘅夢想,食得越多越過癮呀!🥳
最後,把清酒🍶與清蒸大閘蟹配併,以酒提味,簡直係絕配。用清酒帶出嗰股來自大海嘅鮮味,完全係味覺嘅享受呀💫。佢喺味覺上的豐富變化,會令蟹迷們無法忘懷,親身體驗過之後,就知佢真係一種不能錯過嘅美食經驗🏆。
♥一次性極上蒸海鮮♥鮑魚都非常有口感,而且好新鮮,咬落去好有彈性,滋味滿載♥
♥♥美國特選牛肩胛🌅肉質好軟糯,惹味鹹香。接下來*****♥優質豚肉每一口都帶來了令人愉悅的口感。醬油增添了一份豐富的口感和變化。最後來一杯*****♥無酒精飲品,帶來一種清新的口感。不僅可以消暑解渴,還有助於提神醒腦。
同行朋友都好鍾意呢度既裝修風格,好放鬆、食物都唔錯,個個食得舔舔利。
2023-12-12 61 views
《大閘蟹》☺️睇到咁多大閘蟹已經流晒口水啦,剛剛熟既蟹真係好熱,要等佢一陣先開到佢,入面有勁多蟹黃,係好鍾意食佢既蟹黃,旁邊既腳蟹都有好多蟹肉,好抵食《菇類》☺️除落單之外,出面仲有好多菜、腸仔、同菇都可以自取,而我就每種菇都拎齊晒,打邊爐係必食架,好好食,好吸湯《蒸海鮮》☺️呢個簡直就係海鮮愛好者既天地啦,新鮮既海鮮再加上勁滿勁多既蒜蓉,可以用好味來形容,真係好有海鮮味道《美國特選牛肩胛 》☺️慢慢煮慢慢食,牛肉好多油香,愈食愈好食,湯底都愈來愈濃味,真係高質又好食 ☺️難得就到時間,與好友相約之下一齊共餐,大家既食量都比較大,所以就專去放題任食,今次可以食返夠本 😊
《大閘蟹》
《菇類》
《蒸海鮮》
《美國特選牛肩胛 》

同朋友一齊打完網球,經過火炭山尾街見到呢間大閘蟹放題,~呢間環境相當唔錯,決定入去食飽飽先翻屋企。🗼首先,我地享用胡椒花膠雞湯,再食左好多大閘蟹,然後就有海鮮蒸鍋2人用餐 ,可以試佢地既開邊琵琶蝦,全部都有手掌甘大,非常足料,最後再食埋火鍋,一定會食到飽。食物方面有好多選擇~特別推介係呢幾樣:。任食大閘蟹 。一次性極上蒸海鮮。美國特選牛肩胛。優質豚肉。優質雞腿肉。即叫即蒸點心優質豚肉的口感豐富,肉質飽滿。而且好好味。⛩️一次性極上蒸海鮮份量相當有驚喜❗️有日本帶子,沙日,廣島蠔,海蝦,鮑魚等等任君選擇。美國特選牛肩胛味道鮮美。優質雞腿肉都好彈牙。最驚喜既就系即叫即蒸點心, 可以食到新鮮出爐的蝦餃,燒賣,奶黃包,叉燒包!嘢食方面真係值得一試,好啱同朋友吹水食嘢,推薦🔥

食物方面有好多選擇~特別推介係呢幾樣:
。任食大閘蟹
。一次性極上蒸海鮮
。美國特選牛肩胛
。優質豚肉
。優質雞腿肉
。即叫即蒸點心

嘢食方面真係值得一試,好啱同朋友吹水食嘢,推薦🔥
同男朋意見不合,大家想食嘅食物都不同。我想食打邊爐但佢覺得大閘蟹季節都了要去食大閘蟹但我就唔太想食( ̄∇ ̄)於是朋友介紹咗我地去食這間餐廳,一次過有哂打邊爐同大閘蟹還有海鮮添(*^__^*)講咗我最想嘅打邊爐先,牛肉係必叫食物就叫咗其中一款感覺係靚啲就係美國牛肩胛,睇個樣都幾好,牛味偏重少少都算淋唔會咬唔到(^з^)-☆男朋友就叫咗雞肉,但雞就有少少雪味,男朋友話可以接受!打邊爐其他嘢食就冇咩特別就唔詳細講了。之後,就是男朋友想食嘅大閘蟹,果然係大閘蟹季節,基本上每隻都幾好的,男朋友表示頗滿意,佢應該都食咗8隻(*☻-☻*)然後,有一次性蒸海鮮,串燒(^∇^)串燒就叫咗蝦,燒菠蘿,燒蔥段豚肉串和金菇肥牛串。每一串都好好食,菠蘿係甜㗎,好岩飯後甜品(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
秋風起,係時候約成班friend去食大閘蟹!呢排見相馬做緊任食大閘蟹海鮮火鍋放題!唔使諗,就喺呢度開餐!✔️龍蝦🦞四個人去,餐廳就會送開邊龍蝦🦞,龍蝦肉質勁彈牙。味道仲要勁鮮甜。完全食得出龍蝦🦞非常新鮮!✔️美國進口牛肉🐮牛肉🥩同脂肪嘅比例平均,廚師👨‍🍳切到厚薄適中,只需要將牛肉放入湯🍲到淥一淥就食得。牛肉味🥩好重,口感偏淋。唔錯!✔️大閘蟹🦀一拆開就已經見到海量嘅蟹膏🦀係面,味道鮮味濃郁。一啖啜哂佢🤤。食完之後蟹膏🦀嘅香味係牙縫到滲返岀黎。啱晒鍾意食大閘蟹嘅我!✔️炸物😋炸物嘅種類有勁多。分別有炸蝦多士🦐,炸吉列蝦🦐,炸米網蝦春卷🦐,炸芝士春卷🧀同炸午餐肉🐷。每樣都炸到脆卜卜嘅同時唔會覺得好油膩。
✔️龍蝦🦞

✔️美國進口牛肉🐮

✔️大閘蟹🦀

✔️炸物😋

2023-12-06 67 views
今日同男朋友去咗火炭整野,搞掂嘅時候已經係食飯時間🤤,即刻search吓附近有咩好食。俾我哋搵到係沙田商業中心有間唔錯嘅大閘蟹海鮮火鍋🍲放題!所以決定去呢度開餐!我哋2人用餐,呢個放題包咗任食大閘蟹同一次性極上蒸海鮮😍,之後仲可以食埋火鍋,仲有無限量嘅熟食同甜品!真係超抵👍🏻胡椒花膠雞湯,雞湯味🐓道好濃郁,完全食得出用足材料去煲👍🏻。加埋養顏嘅花膠🐟同辣辣地嘅胡椒粒。完全係一個養生湯水!😋任食大閘蟹 ,每一隻大閘蟹🦀都又大又新鮮!打開仲有勁多蟹膏🦀喺入邊。食完之後蟹膏嘅味道充斥住成個口腔🤤。滋味無窮。蒸海鮮,雖然係一次性,但就可以放海量嘅海鮮喺入邊。分別有日本帶子🐚,灰蜆🐚,廣島蠔🦪,青口🐚同大頭蝦🦐。全部食材都新鮮美味。真係唔可以錯過!

2023-12-05 66 views
☀呢排系火炭山尾街呢邊上日文堂,呢間餐廳系附近都系算系出名👩🏻👩🏻,主要原因就系因為抵食,高質大閘蟹放題!就例如今日介紹呢個晚餐~ ☀前菜: 蒸鍋食開邊龍蝦,為豐盛的一餐打開序幕!蝦肉爽口彈牙任食大閘蟹海鮮火鍋放題:☀任食大閘蟹 , 主角肉質好甘香,而且好肥美。☀美國特選牛肩胛,這種肉質柔軟,帶有豐富的肉汁和口感,且容易烹調。☀優質豚肉,這是一種非常優質的豬肉,它有著豐富的油脂和口感。☀優質雞腿肉,這種肉質鮮嫩,並且可以搭配各種不同的調味料和配料。肉質它可以吸收湯汁的味道,口感更加美味。☀炸墨魚丸,牛肉丸,芝士丸,蔬菜,非常營養豐富的丸子,啖啖肉真滋味。

任食大閘蟹海鮮火鍋放題
☀任食大閘蟹 , 主角肉質好甘香,而且好肥美。
2023-11-30 87 views
原家約好幾位姐妹一齊食野,早前成日都食埋D熱氣野,搞到個人幾咁唔健康,今次我地幾個就食得盡興D,黎到放題既日本火鍋食,我地就係食一個任食大閘蟹火鍋放題,當然就係為左係度食蟹啦!👏🏻美國進口牛肉💯呢度既肉都有好幾款,呢個係美國既進口牛肉,肉質黎講都靚架,淥下佢已經好有味啦👐🏻👏🏻豚肉💯好靚既豬肉,質地都好滑,雖然我地好鍾意食牛肉,但呢個豚肉同牛肉一樣咁好食👐🏻👏🏻大閘蟹💯呢個大閘蟹就係為左食先黎既,點知真係如期待一樣咁好食,好有海水蟹味道,加啲調味又有一番風味👐🏻👏🏻美國特選牛肩胛 💯呢個美國既牛肩胛位係最靚既牛,入口好滑,牛味都好重,食到唔想停 👐🏻
👏🏻美國進口牛肉💯
👏🏻豚肉💯

👏🏻大閘蟹💯
👏🏻美國特選牛肩胛 💯

2023-11-28 85 views
想搵間價錢合理,又坐得舒服,食物多質素高嘅任叫任食火鍋店一啲都唔容易🫣呢間任食火鍋店分店遍佈港九,而今日就嚟到火炭分店,準備豪飲豪食😁🔶任食大閘蟹海鮮火鍋放題🔶首先店員會奉上一煲胡椒花膠雞湯,飲完開胃後就可以食大閘蟹😘食緊大閘蟹嘅時候,店員立即準備一次性極上蒸海鮮鍋,4人用餐會仲有開邊龍蝦,最後就可以打埋邊爐😋過程中,你可以隨時叫啲串燒、小食、點心食,每刻每秒都有美食落肚🐷食到差唔多,就係時間食甜品😊 提供多款韓國雪條,口味多。唔食雪條亦都可以食Milktop 雪糕,基本嘅雲呢拿、朱古力、抹茶味都一應俱全😜
🔶任食大閘蟹海鮮火鍋放題🔶
2023-11-28 41 views
今日遲左出街,原來想試果間餐廳沒位,今日選擇左火炭呢間馬相: 【任食大閘蟹】食蟹最重要的就是口感,蟹肉緊致鮮甜又特別嫩,吃起來沒有土腥味,蟹黃流油特別香。♥ 😋😝😛😮【蒸鍋食開邊琵琶蝦】這道菜的琵琶蝦肉質鮮嫩,口感豐富,並且被照燒醬汁所融合,散髮出獨特的香氣和味道。除此之外,【一次性極上蒸海鮮】都系必試,包括日本帶子,螺,小蟶子,蟹棒,海蝦&鮑魚,讓整體餐點更加豐富。此外,定食的份量十分足夠。 【美國特選牛肩胛】😋😝😛😮油香滿口,非常甘甜。牛肉質彈牙結實,而且好新鮮!唔洗點咩醬汁都已經好好食,夠曬彈牙啊!【日式串燒炸物】&。【超嫩粟米筍】都好正。整體來說,我強烈推薦這兩道定食,它們一定會讓您的味蕾感到滿足。

2023-11-27 32 views
火鍋來講美國肥牛雖然係肥咗啲,但係肉味好濃,食到牛肉嘅油香同肉香💯仲有唔同既海鮮,廣島蠔,大頭蝦,青口,帶子,鑽石蜆,沙白蜆,我哋食嘅依啲海鮮都好鮮甜,完全冇味精,唔使調味,食到海鮮原汁原味,令到成個火鍋湯底更加香,更加鮮味💯大閘蟹就更加係水準以上,隻隻都爆膏,係黃油既膏,啲黃油直程滲晒出嚟,好Creamy,真係200分既大閘蟹,熱辣辣咁食勁爽💯💯一次性嘅海鮮亦都不容忽視,款式都多,重點一定係開邊蒸龍蝦,龍蝦好大隻,啲肉好厚,鮮味彈牙,就咁落蒜蓉去蒸已經食到龍蝦嘅鮮味加埋蒜蓉嘅香味💯💯💯另外仲有即蒸點心同埋唔同嘅串燒仲有炸物,我地成家都食得好開心!
老公琴晚話唔想煮飯想打邊爐,但我哋收工之後都已經好晏冇時間買材料,咁就唯有出街食,朋友推介我哋呢一間屋企附近嘅相馬日式火鍋店。🤩任食大閘蟹 呢排咁啱做緊大閘蟹嘅放題,當然要食返幾隻大閘蟹啦,因為而家係大閘蟹嘅最佳時期,大閘蟹食落特別鮮味無窮。🤩一次性極上蒸海鮮而家啲海鮮都幾貴下,估唔到呢個價錢都食到咁好質素嘅海鮮,蒸海鮮最睇得出啲海鮮係咪新鮮,真係每一款都食到好鮮甜嘅味道,一啲腥味都冇。🤩美國特選牛肩胛火鍋方面唔少得牛肉,咁我就梗係揀質素最好嘅美國特選牛肩胛,望落賣相已經好吸引,顏色鮮艷之餘,牛肉食落仲好有咬口添。🤩粟米平時打邊爐想個湯底清甜啲,我都會加啲粟米落去,湯底嘅味道就會更加清甜好味。🤩豆卜打邊爐當然唔少得加豆卜,加咗豆粕落去,真係可以吸晒啲湯底嘅精華,正!
🤩任食大閘蟹
🤩一次性極上蒸海鮮