2024-05-06
喺忙碌嘅下班時間約咗閨密去試新餐廳,我同閨密喺APM發現咗間新嘅台灣餐廳「四湯八麵」🥰 呢度嘅菜色同環境都令人滿意到~!來,我地就分享一下我地嘅美食之旅!💫 🍜藥膳湯無骨海南雞手工麵香滑嘅雞肉再加上藥膳湯底,清香撞滿口腔,今晚嘅首選💖🥘慢煮叉燒飯配溏心蛋這個叉燒又香又滑,配上溏心蛋,好有飽足感,真系岩晒我地👍💕私房沙爹陳皮魚蛋獨特嘅沙爹醬加上魚蛋,再撒上陳皮,香辣交疊,無法抵擋😋🥤凍愛文芒果乳酸梳打愛文芒果跟梳打的配搭清新又開胃,清潔口腔,簡直係小清新嘅代表🍹💗凍紅豆紫薯生椰乳甜飲呢個口感滑溜的紫薯配上香甜紅豆,再配上清甜的椰乳,可謂甜品中的經典之作🌟試過「四湯八麵」嘅我地,好滿足,都會向大家推薦去試試呢間餐廳,無論係口感還是環境都绝對水準之上💯 閨密們,有空就去幫襯下,一定唔會令你地失望嘅!💕 再者,我地嘅閨密聚會都要有一個好地方嚟舒壓啦🥳🎉將心情轉化為對美食嘅喜愛,感受每一口食物帶來嘅滿足感呢!💪🏻💯
🍜藥膳湯無骨海南雞手工麵
香滑嘅雞肉再加上藥膳湯底,清香撞滿口腔,今晚嘅首選💖
🥘慢煮叉燒飯配溏心蛋
這個叉燒又香又滑,配上溏心蛋,好有飽足感,真系岩晒我地👍
💕私房沙爹陳皮魚蛋
獨特嘅沙爹醬加上魚蛋,再撒上陳皮,香辣交疊,無法抵擋😋
🥤凍愛文芒果乳酸梳打
💗凍紅豆紫薯生椰乳甜飲