2023-11-20
💡高質甜品店之前試過豆乳狂人的飲品覺得好好飲,份量又多,價錢又唔貴,性價比高。今次終於係黃大仙開左分店,同朋友行完街,即刻買黎試上先,回味一下。🍽鮮芋泥豆乳半瓶飲品都是鮮芋泥,層次感好靚,分開兩層,芋泥味好香, 飲落綿密清甜,也不會太甜。🍽和風白玉呢個係我美味之選,入面有芋圓、地瓜圓同埋紫薯圓,份量有好多,而且仲好煙韌,好有咬口。而豆腐花豆味香濃,仲好滑身。🍽西瓜豆乳🍉呢款係夏日系列嘅新品,西瓜味道清甜,混合左幼滑嘅豆花同有咬口嘅大粒西米露,感覺好清新。🍽黑糖3.6牛乳桃膠滿滿的桃膠,食落又唔會太甜。而且加入左3.6牛乳,令到更加幼滑,係滋潤養顏之選🥰🍽狂人栥飯粢飯入面有好多料,有肉鬆、蛋、榨菜及油炸鬼!粢飯口感好實質、食落鹹鹹香香,味道層次豐富。
🍽鮮芋泥豆乳
🍽和風白玉