Restaurant: SUL JIB 술집
Terms & Details:
2024-07-25 354 views
去左時代廣場同朋友慶祝生日, 朋友話想韓國野, 所以就BOOK左SUL JIB 술집試下,餐廳以溫暖木頭色為主調 , 仲有一格格以布簾分隔既座位 , 岩曬同朋友食飯慢慢傾 ~~我地叫左個dinner set for 2, 非常豐富,份量十足,味道都幾精緻!醬油蝦四隻大蝦有手掌長度,蝦頭仲有好多蝦膏,非常之入味,重口味人士之選醬油带子配紫菜帶子刺身肉質鮮嫩 , 勁入味 , 紫菜夾住食 , 鹹香送酒一流辣韓國五花肉配生菜鐵板燒過既半肥瘦辣五花肉爽口不膩,仲配有生菜同蒜頭,再加韓式辣醬更提味首爾牛肉鍋牛肉片質素高,細嫩,入鍋即熟,帶有微甜既味道,鍋邊包圍着不同款式既菌類,回味無窮
岩曬同朋友食飯慢慢傾 ~~

醬油带子配紫菜

辣韓國五花肉配生菜
首爾牛肉鍋
2024-07-19
Celebration
Birthday
Eat at Seoul Set $890安東燉雞呢一個套餐性價比非常高😊好多嘢食😀佢主打呢一個雞😂越煮越濃郁😉好重雞味😏啲雞都非常之滑嫩😉另外配搭粉絲同埋其他配料牛肋骨非常容易骨肉分離😉好香牛嘅味道🤣肥瘦比例啱啱好😂同埋佢係特別醃製所以超級入味😊配搭冬菇🙃紅蘿蔔😀白蘿蔔😉同埋蓮藕😊所以層次豐富醬油蝦非常之大隻同埋肥美醬油帶子配紫菜呢一個配搭真係第一次食😊帶子有特別醃製過所以好香🤣配搭紫菜口感特別首爾煎餃個餃子皮好薄😊入邊係有少少似韓式嘅泡菜😀所以好開胃韓式甜辣炸雞酸酸甜甜好香🤣個皮都唔算好厚😀同埋佢炸埋個蓮藕Snowing Night $118& Lavender Seoul $118叫咗兩杯Cocktail🤣黃色嗰杯就好香檸檬味😀配搭少少鹽😊所以鹹酸鹹酸好特別😀令一款就係有淡淡的薰衣草香😊有一種大人嘅味道
Eat at Seoul Set $890

牛肋骨

非常之大隻同埋肥美

醬油帶子配紫菜

首爾煎餃
個餃子皮好薄😊入邊係有少少似韓式嘅泡菜😀所以好開胃

酸酸甜甜好香🤣個皮都唔算好厚😀同埋佢炸埋個蓮藕

2024-07-24 294 views
去時代廣場睇戲前,見到呢間韓式餐廳,裝修設計簡潔簡單,見未夠鐘入場,食埋個晚餐,非常方便,食左個dinner set for 2,非常豐富,份量十足,味道都幾精緻!醬油帶子配紫菜,帶子肉嫩彈牙,同埋好香甜咁,跟住紫菜又有股淡淡嘅海鮮香味。醬油調味就剛剛好,唔會太鹹,而且質感滑溜,感覺舒服。食落特別清爽爽口。海鮮煎葱餅topping好多配料,入口即香脆,而且裡面藏住好多新鮮嘅海鮮碎粒,好香好甜。葱段加入進去,令佢多咗一種爽脆嘅口感同清新嘅氣息,令個味道層次豐富,既唔會過分鹹又唔會過辣,好平衡。好適合夾埋啤酒,過癮之極!首爾蒸餃又香又嫩,好迷你可愛。包餡有新鮮嘅豬肉同蔬菜,味道濃郁,完全冇走味。皮薄如紙,一口咬落去就爆漿出來,濕潤又好滑,好幾樣調味都融洽相合,簡直係完美組合。韓式炸雞超級好味!炸得金黃酥脆,咬落去外皮香脆,裡面肉質軟嫩多汁。淋上甜辣醬汁,酸甜咸辣完全調和得天衣無縫,既有種微辣嘅刺激感又唔會太過勁,簡直完美。好多小青椒同蔥花,增加咗開胃感同清新感。醬油蝦肉肥美彈牙,好新鮮,簡直同海鮮市場剛捕撈嘅一樣。醬汁就香甜,反而香濃濃,入口有種濃郁嘅鮮味。蝦生蒜底就更添鮮甜。配啲白飯,一

醬油蝦肉肥美彈牙,好新鮮,簡直同海鮮市場剛捕撈嘅一樣。醬汁就香甜,反而香濃濃,入口有種濃郁嘅鮮味。蝦生蒜底就更添鮮甜。配啲白飯,一啖蝦一啖飯,整體真係簡直爽到飛起。

首爾牛肉鍋就好似老火湯一樣暖心暖胃!好多新鮮牛肉片,加埋各式蔬菜,整個鍋就有種濃濃嘅牛香。牛肉軟嫩好入口,旁邊還有菜類可減膩,

還有d特別coctail, 幾清新清爽又唔會太烈,好岩夏天飲夠爽。
2024-07-24 251 views
時代廣場睇完戲之後梗係要食飯啦,正正隔離就有間韓國餐廳,望落去座位闊落食物款式選擇都OK多,一於試吓!見到有幾個套餐,其中Date with Korean Set真係包羅萬有,韓國最出名嘅炸雞、五花肉、醬油蝦都有齊晒,食盡海陸空,啱晒樣樣都想試嘅我👍👍韓式前菜👉🏻泡菜、醃蘿蔔、醃青椒、醃蓮藕、醃蓮藕根、大豆芽醬油帶子配紫菜👉🏻吃起來一啲都唔咸,醬過竟然更能夠突出帶子嘅甜,配上紫菜更好味醬油蝦👉🏻蝦非常大隻,而且蝦肉軟綿綿,咀嚼間可以feel到醬油在甜甜的蝦肉中不停滲出,勁濃味!配上生蒜頭味道非常辛辣但又岀奇地好味喎。海鮮煎蔥餅👉🏻用上超多小魚乾和魷魚乾,看起來就像一整片海洋😆而且吃起來非常脆,魚乾鹹香鹹香的,配啤酒應該非常正!首爾蒸餃👉🏻一咬開滿滿肉汁,完全不落醬汁也好食韓式甜辣炸雞👉🏻外脆內軟,雞肉口感嫩滑,外層沾滿惹味甜辣醬,冇得輸首爾牛肉鍋👉🏻這個好特別,以為是湯鍋,原來是烤鍋,還好有專人幫手燒。烹調過的牛肉非常嫩口,入口即溶,卻一點也不會肥膩,牛油一直流到鍋底煮菇,使牛肉有菇香,香菇有肉味,味道真是絶呀!韓國辣醬五花肉👉🏻五花肉吃得多,辣醬口味真係未試過,辣辣的吃起來沒有點油膩

韓式前菜👉🏻泡菜、醃蘿蔔、醃青椒、醃蓮藕、醃蓮藕根、大豆芽

首爾蒸餃👉🏻一咬開滿滿肉汁,完全不落醬汁也好食

韓國辣醬五花肉👉🏻五花肉吃得多,辣醬口味真係未試過,辣辣的吃起來沒有點油膩感,連豬皮都Q彈Q彈的,就咁食或者包菜都好正🤤

另外這邊還有幾款特色Cocktail,一路食一路嘆番杯!啱晒happy gathering鬆一鬆!

🍷See you🍷 韓國濟州柚子燒酒配上檸檬汁和蘋果梳打,味道清新,酸甜開胃,很適合用作配餐酒

🍹The night begins🍹首爾夜宵酒加上lime和菠蘿汁去調配,激酸效果飲完即刻成個醒神晒😂

• 韓式甜辣炸雞
  • 首爾牛肉鍋
  • 醬油帶子配紫菜
收工同朋友去Times Square happy hour,放鬆一下心情,餐廳位置好方便,地鐵出嚟就係,咁熱嘅天氣真係唔想喺路面行。Eat at Seoul Set $890/2ppl韓式前菜一共8小碟,超愛銀魚仔❤️首爾蒸餃同我喺韓國食嘢有少少唔一樣,不過都一樣好味,餃子皮略嫌乾了一點點,但內餡是很好吃的。醬油帶子配紫菜 & 醬油蝦帶子好大粒同鮮甜,但係紫菜浸腍咗,略嫌遜色了一點。醬油蝦非常出色,超級大隻,蝦頭帶有橙色膏,蝦味極濃郁。重點是:醬油不會很鹹,亦很鮮,能夠帶出食材的鮮味。韓式甜辣炸雞估唔到呢度嘅炸雞咁好食,外脆內嫩,而且唔會好辣。仲要好大份有好多件,根本食不完啦呀!安東燉雞口味同廣東嘅薯仔炆雞有少少似😂係好食既,底層嘅韓式粉絲索晒d汁勁好味!牛肋骨點解個餐可以咁多嘢食😂,牛肋骨炆到好腍好入味,但無奈我真係好飽,食咗兩嚿,其餘嘅打包帶返屋企Cocktail 我同朋友分別叫咗see you 同 snowing night。兩杯都非常適合女士飲,果香味香濃,甜甜地,好有夏日feel。
Eat at Seoul Set $890/2ppl

2024-07-15
Celebration
Birthday
  • Eat  at  Seoul  set
餐廳環境清新 更有小包廂 同朋友傾計自在又坐得舒服😊 推薦❗️【Date with Korean set】$1188由醬油带子 醬油蝦 都只是前菜 令我大開眼界👀到小食 再到真係主菜有足足8樣菜 超級豐富 🤩一次過食勻韓國特色美食😍😋♡韓式前菜先泥辣拌黃豆芽 花生小魚乾 泡菜 醃酸瓜蘿蔔蓮藕 等小前菜……好開胃😋 ♡醬油带子配紫菜帶子刺身肉質鮮嫩 勁入味 紫菜夾住食 鹹香送酒一流♡醬油蝦原隻連殼爆膏生蝦 肉質彈牙 滿滿惹味醬油香😆♡首爾牛肉鍋韓式金鍋上鋪滿牛肉 同雞髀菇 金針菇😍職員席前料理👨‍🍳睇住啲靚牛煮熟 香氣逼人 好治癒🤤牛肉肉味濃郁好juicy 簡直 肉嫩菇香👍🏻♡韓國辣醬五花肉 配生菜五花肉口感多層次 甜甜鹹鹹香辣惹味😝♡海鮮煎蔥餅鋪上小魚乾蔥餅煎得金黃 乾身脆口 海鮮😙♡首爾蒸餃餃子皮薄餡靚 晶瑩剔透❤️♡韓式甜辣炸雞外脆內軟 鬆化可口👍🏻甜甜不太辣😋雞肉細嫩多汁另外兩杯Cocktail 都好飲 👍🏻酸酸甜甜 好岩下菜🍹 解膩一流♡ SEE YOU ♡ $108韓國橘子燒酒基調🍶 加入番石榴 檸檬汁 同蘋果蘇打沖擊 飲落清新♡ SNOWING NIGHT ♡ $118瑞雪淸酒

餐廳環境清新 更有小包廂 同朋友傾計自在又坐得舒服😊

♡ SNOWING NIGHT ♡ $118
瑞雪淸酒基調🍶 淡淡米飯甜香🍚加入檸檬汁🍋 海鹽 入口順滑

「SUL JIB 술집 (銅鑼灣)」@suljibb
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖

#SULJIB #韓國菜 #韓式居酒屋 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣 #時代廣場
2024-07-22 154 views
💡高質韓菜Times Square 有間高質嘅韓菜,環境舒適,除咗散叫,更加推薦有幾款唔同嘅套餐俾你選擇,當中Date with Korean set超豐富,同幾個朋友一齊share就啱晒啦。🍽️韓式前菜前菜一共有八款,包括芽菜、泡菜、蓮藕、豆角等,當中青椒同魚仔花生最好味,醃青椒酸而微辣,超級開胃。🍽️ 醬油帶子配紫菜、醬油蝦帶子同蝦都係大碼size ,份量十足。帶子鮮嫩,可以配搭紫菜一齊食。蝦肉鮮甜有彈性,帶有醬油濃濃嘅鹹鮮味。🍽️ 首爾牛肉鍋牛肉片質素高,細嫩,入鍋即熟,帶有微甜既味道,鍋邊包圍着不同款式嘅菌類,回味無窮。🍽️ 韓國辣醬五花肉五花肉肥瘦相間,同辣醬既辣味完美結合,屙埋生菜一齊食,減輕甜膩度,同時非常邪惡。🍽️ 海鮮煎蔥餅海鮮煎蔥餅有驚喜,蔥餅外皮酥脆,食落又有chewy 既感覺,面頭鋪滿豐富的海鮮,八爪魚、魚仔等,口感豐富有層次。🍽️ 首爾蒸餃另一推薦,正式皮薄餡靚,蒸餃皮非常薄但有彈性唔易穿,包有滿滿泡菜豬肉嘅內餡,質素做到好似韓國正宗賣餃子既小店禁。🍽️ 韓式甜辣炸雞炸雞外脆內嫩,甜辣醬汁包滿哂炸雞,無骨啖啖肉,懶人之選。🍽️ THE NIGHT BEGINS、SNOWING
💡高質韓菜

🍽️韓式前菜

🍽️ 醬油帶子配紫菜、醬油蝦

🍽️ 首爾牛肉鍋

🍽️ 韓國辣醬五花肉

🍽️ 海鮮煎蔥餅

🍽️ 首爾蒸餃

🍽️ 韓式甜辣炸雞
炸雞外脆內嫩,甜辣醬汁包滿哂炸雞,無骨啖啖肉,懶人之選。

🍽️ THE NIGHT BEGINS、SNOWING NIGHT🍸

2024-07-20 261 views
銅鑼灣Time Square 頂樓韓國菜🇰🇷餐廳以溫暖木頭色為主調仲有一格格以布簾分隔嘅座位岩哂同朋友食飯慢慢傾❂DATE WITH KOREAN SET✺韓式前菜✺醬油帶子配紫菜✺醬油蝦✺首爾蒸餃✺韓式甜辣炸雞✺韓式辣醬五花肉✺海鮮煎葱餅✺首爾牛肉鍋非常豐富嘅套餐一個套餐就可以品嚐到咁多款韓式食物首先韓式前菜打頭陣之後厚厚嘅醬油帶子用紫菜包住一啖放哂入口非常滿足醬油蝦望望size都夠哂大隻首爾蒸餃一碟有6隻再食埋惹味炸雞都已經飽飽地😋但肥瘦相間嘅五花肉用生菜包住食又可以解膩不得不提海鮮煎葱餅面頭有脆脆銀魚仔裡面又係唔少海鮮配料呢個海鮮煎餅值得試試最後仲有個牛肉鍋非常特別嘅煮法牛肉喺鍋上面燒幾分鐘就熟哂牛肉汁滴晒落鍋邊煮埋d雜菇就食得真係食得滿足又開心🍹SEE YOU $108🍹THE NIGHT BEGINS $108仲叫咗兩杯cocktails加入生果汁容易入口有果味又同韓式食物非常夾
銅鑼灣Time Square 頂樓韓國菜🇰🇷

仲叫咗兩杯cocktails
加入生果汁容易入口
有果味又同韓式食物非常夾
2024-07-15 228 views
SUL JIB 술집 - 宮廷韓國菜今日介紹一間位於銅鑼灣嘅韓國餐廳,喺裝潢設計上面都非常有韓國宮廷感覺,比你可以好似韓國貴族一樣咁樣用餐。Date with Korean Set $1188韓式前菜總共有八款特色嘅韓式前菜。醬油帶子配紫菜、醬油蝦人氣必食嘅醬油系列海鮮。海鮮煎蔥餅份量十足脆卜卜嘅海鮮煎餅,配上醬汁更加惹味。首爾蒸餃餡料飽滿嘅泡菜口味蒸餃。韓式甜辣炸雞經典香脆嘅甜辣,多汁嫩滑炸雞辣韓國五花肉梅花間竹嘅五花腩肉配上韓式辣醬再用爽脆嘅生菜、紫蘇葉夾着。首爾牛肉鍋壓軸出場嘅牛肉鍋,香甜醬汁配上金菇、草菇仲有油脂豐盈口感軟腍嘅牛肉片。See you $108Lavender Seoul $118
SUL JIB 술집 - 宮廷韓國菜

Date with Korean Set $1188

韓式前菜
總共有八款特色嘅韓式前菜。

醬油帶子配紫菜、醬油蝦
人氣必食嘅醬油系列海鮮。

海鮮煎蔥餅
份量十足脆卜卜嘅海鮮煎餅,配上醬汁更加惹味。

首爾蒸餃
餡料飽滿嘅泡菜口味蒸餃。

韓式甜辣炸雞
經典香脆嘅甜辣,多汁嫩滑炸雞

辣韓國五花肉
梅花間竹嘅五花腩肉配上韓式辣醬再用爽脆嘅生菜、紫蘇葉夾着。

首爾牛肉鍋

See you $108
Lavender Seoul $118

《Inside Out 2》大熱,我和朋友相約下班後去Times Square看展。哎呀呀愁呀羨真是可愛到爆!打完卡後直接在時代廣場覓食,最後選了13樓的木系韓式居酒屋「SUL JIB 술집」。餐廳空間感十足,木系裝修給人一種舒服的感覺。我倆的卡座更有一塊布簾,私隱度很高,感覺像在自己小天地裡。餐牌選擇蠻多的,直接選了二人套餐,抵食又免卻選擇困難。-♢ 𝐄𝐀𝐓 𝐀𝐓 𝐒𝐄𝐎𝐔𝐋 𝐒𝐄𝐓 | $𝟖𝟗𝟎 ♢ -❇︎ 𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣𝕤 | *韓式前菜:有八款之多,最愛銀魚仔;第一次吃蓮藕根,口感很特別。*醬油帶子配紫菜:帶子厚肉鮮美,配上紫菜,口感軟糯,好味!*醬油蝦:四隻大蝦有手掌長度,喜歡那漿口又充滿膠質的感覺。-❇︎ 𝕄𝕒𝕚𝕟𝕤 | *安東燉雞:份量很大,炆得也入味,有火在底下熱著可以慢慢吃。特別喜歡裡面的薯仔,相當軟綿,我是喜歡吃配菜的怪人嘻嘻。*SULJIB牛肋骨:湯汁濃郁帶甜味,牛肋骨足料,肉肉和蘿蔔都很軟腍,朋友大愛。-❇︎ 𝕊𝕟𝕒𝕔𝕜𝕤 | *首爾蒸餃:餡料是泡菜豬肉,蘸上醬汁更惹味,有著韓國傳統風味。*韓式甜辣炸雞:外層酥脆,內裡嫩滑,偏甜不辣,不錯。-❇︎ ℂ𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝𝕤
哎呀呀愁呀羨真是可愛到爆!打完卡後直接在時代廣場覓食,
最後選了13樓的木系韓式居酒屋「SUL JIB 술집」。
餐廳空間感十足,木系裝修給人一種舒服的感覺。
我倆的卡座更有一塊布簾,私隱度很高,感覺像在自己小天地裡。

餐牌選擇蠻多的,直接選了二人套餐,抵食又免卻選擇困難。
♢ 𝐄𝐀𝐓 𝐀𝐓 𝐒𝐄𝐎𝐔𝐋 𝐒𝐄𝐓 | $𝟖𝟗𝟎 ♢

❇︎ 𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣𝕤 |
*韓式前菜:

有八款之多,最愛銀魚仔;第一次吃蓮藕根,口感很特別。
*醬油帶子配紫菜:

帶子厚肉鮮美,配上紫菜,口感軟糯,好味!
*醬油蝦:

四隻大蝦有手掌長度,喜歡那漿口又充滿膠質的感覺。
❇︎ 𝕄𝕒𝕚𝕟𝕤 |
*安東燉雞:

份量很大,炆得也入味,有火在底下熱著可以慢慢吃。
特別喜歡裡面的薯仔,相當軟綿,我是喜歡吃配菜的怪人嘻嘻。
*SULJIB牛肋骨:

湯汁濃郁帶甜味,牛肋骨足料,肉肉和蘿蔔都很軟腍,朋友大愛。
❇︎ 𝕊𝕟𝕒𝕔𝕜𝕤 |
*首爾蒸餃:

餡料是泡菜豬肉,蘸上醬汁更惹味,有著韓國傳統風味。
*韓式甜辣炸雞

外層酥脆,內裡嫩滑,偏甜不辣,不錯。
❇︎ ℂ𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝𝕤 |

*𝐒𝐄𝐄 𝐘𝐎𝐔 | $𝟏𝟎𝟖 (右)
韓國橘子燒酒base,加上蕃石榴和蘋果soda,甜甜的容易入口。
*𝐓𝐇𝐄 𝐍𝐈𝐆𝐇𝐓 𝐁𝐄𝐆𝐈𝐍𝐒 | $𝟏𝟎𝟖 (左)
SEOUL NIGHT燒酒加上青檸汁、蘋果醋和菠蘿汁,酸甜開胃。
2024-07-09
$500 (Dinner)
  • 醬油蝦
2024-07-04 340 views
SUL JIB 술집,位於銅鑼灣時代廣場,高檔次既韓國菜🇰🇷木系座位非常舒服,仲有啲私隱度,傾計聚餐啱晒👯飲杯Cocktail歎下先,SNOWING NIGHT,賣相精緻,幾fruity幾清新👍🏻SEE YOU,冰凍既果汁加濟洲燒酒仲有好多石榴肉,正🍹EAT AT SEOUL SET💟韓式前菜八款,各有特色,泡菜同銀魚仔都幾特別🤞🏻醬油時間✨醬油蝦,大隻到驚人,仲有成四隻,肉又鮮又入味,蒜頭加辣椒仲正😄醬油帶子配紫菜,少啲食到,紫菜仲脆,加埋蒜食好好味,帶子個口感好好😘海鮮煎蔥餅🫓好大塊,超多海鮮料,脆薄皮底,加埋韓式辣椒醬,非常惹味😗首爾蒸餃,好薄皮,肉嫩加埋辣辣地既餃子汁,推介😎韓式甜辣炸雞,量都係好驚人地多,唔會太炸,雞肉好嫩滑,醬汁都幾好味👍🏻安東燉雞🥘好有風味,燴到好入味,加埋啲粉絲,惹味到爆🥳今晚既主角:SULJIB 牛助骨🐮超香,入面啲牛骨多到一個點😵啲牛味濃到爆,肉質好腍,好好味既韓牛😇追加MOONLIGHT YUZU MAKGEOLLI,極有風味既米酒,享受升級🍯食材味道都超高質,高級韓味道💘

SNOWING  NIGHT
SEE  YOU

前菜

醬油帶子

海鮮煎葱餅

SULJIB 牛肋骨
YUZI  MAKGEOLLI

食材味道都超高質,高級韓味道💘
SNOWING  NIGHT
SEE  YOU
前菜
醬油帶子
海鮮煎葱餅
SULJIB 牛肋骨
YUZI  MAKGEOLLI
2024-07-03 188 views
呢排勁食韓國野🇰🇷!今晚去timesquare睇戲🎬前醫肚正正對住戲院就有呢間SUL JIB 술집 『 Date With Korean Set 💲1095 』好豐富~3-4人都夠食啊! ✨韓式前菜 - 泡菜、菠菜、蘿蔔、魚仔~ 🥟 首爾蒸餃餃子漲卜卜,皮薄煙韌,粉絲豬肉餡料飽滿~ 🍗 韓式甜辣炸雞大件無骨啖啖肉,甜辣惹味~伴碟有兩件炸蓮藕幾香口~🐚 醬油帶子配紫菜 帶子香軟入味,另蘸醬油仲提味,配埋紫菜食~🦐 醬油蝦 有4大隻醬油蝦,蝦頭多膏好味,蝦肉爽嫩,醬油調味適中~🐙 海鮮煎蔥餅呢個煎餅好高質,平時唔食嘅朋友都讚好味及追食!外面香脆,餡料超多 基本每口都有滿滿嘅海鮮配料,零粉感👍🏻👍🏻 🍲🥩 首爾牛肉鍋鍋邊放有雜菇,而店員會將牛肉於鍋中煮熟,肉汁就流落鍋邊,所以啲菇吸咗肉汁精華~而牛肉調味香甜,肉質鮮嫩~~唔錯~🌶️🥓 辣韓國五花肉 配生菜🥬鐵板燒過嘅半肥瘦辣五花肉爽口不膩,仲配有生菜同蒜頭,再加韓式辣醬更提味!🍷Lavender Seoul 127💲118用咗韓國嘅Mulberry Wine做底,酒精量唔高,亦加咗檸檬汁,好易入口~🍹See You 💲108用咗韓國橘子燒酒做

呢排勁食韓國野🇰🇷!

今晚去timesquare睇戲🎬前醫肚
正正對住戲院就有呢間SUL JIB 술집

3-4人都夠食啊!

✨韓式前菜 - 泡菜、菠菜、蘿蔔、魚仔~

🥟 首爾蒸餃
餃子漲卜卜,皮薄煙韌,粉絲豬肉餡料飽滿~

🍗 韓式甜辣炸雞
大件無骨啖啖肉,甜辣惹味~伴碟有兩件炸蓮藕
幾香口~

🐚 醬油帶子配紫菜
帶子香軟入味,另蘸醬油仲提味,配埋紫菜食~

🦐 醬油蝦
有4大隻醬油蝦,蝦頭多膏好味,蝦肉爽嫩,醬油調味適中~

🐙 海鮮煎蔥餅

🍲🥩 首爾牛肉鍋

🌶️🥓 辣韓國五花肉 配生菜🥬

🍷Lavender Seoul 127💲118

🍹See You 💲108
用咗韓國橘子燒酒做底,加咗番石榴汁、檸檬汁同蘋果梳打,飲落似有氣果汁,好易入口~

📞平日嘅晚上時間都好full,記住book位啦🔖
2024-06-27
$300 (Dinner)
2024-07-01 152 views
喺Times Square睇完戲,出嚟喺隔離食韓國餐就最方便Date with Korean Set($1095/ set)韓式前菜🥬有八款,每款嘅質素都唔錯首爾蒸餃🥟皮薄,記得要趁熱食韓式甜辣炸雞🐓雖然個炸雞唔算好脆,但係味道調味得唔錯,當佢係酸甜雞嚟食就覺得好食好多醬油帶子配紫菜⚪️珍寶帶子,大大隻,將油嘅調味令到帶子嘅鮮味提升醬油蝦🦐同樣大隻,蝦頭仲有好多蝦膏,非常之入味,重口味人士之選海鮮煎蔥餅大大塊,好貼心咁切到細細件,食起上嚟更方便,滿足老友,超級多嘅章魚仔同銀魚仔首爾牛肉鍋🐮牛肉經過調味,帶有甜甜地嘅味道,底下有好多菇菇,喺呢度菜式精髓所在,菇菇吸收晒牛肉鮮甜嘅味道,吸收晒精華所在辣韓國五花肉🐷好味,唔會太辣啱我,用生菜包住嚟食超有韓式風味See you🍹($108)有石榴,酸酸甜甜,超啱女仔飲The night begins 🍹($108)好Strong,成個人即刻醒晒,酒精度高同埋係超級酸好重醋味,去油膩感一流

韓式前菜🥬
有八款,每款嘅質素都唔錯

首爾蒸餃🥟
皮薄,記得要趁熱食

韓式甜辣炸雞🐓

醬油帶子配紫菜⚪️
珍寶帶子,大大隻,將油嘅調味令到帶子嘅鮮味提升

醬油蝦🦐
同樣大隻,蝦頭仲有好多蝦膏,非常之入味,重口味人士之選

海鮮煎蔥餅

首爾牛肉鍋🐮
辣韓國五花肉🐷
好味,唔會太辣啱我,用生菜包住嚟食超有韓式風味

See you🍹($108)
有石榴,酸酸甜甜,超啱女仔飲

The night begins 🍹($108)
睇Menu 花多眼亂,所以叫左個DATE WITH KOREAN SET,多花款可以試好多樣野~韓式前菜,有8款,好鍾意個魚仔,有淡淡檸檬味👍🏻醬油帶子配紫菜,雖然用醬油醃過,但依然好甜❗️好食❗️醬油蝦🦐,超大隻,超入味首爾蒸餃🥟,少辣,有啲粉絲,好飽滿好多餡,正👍🏻韓式甜辣炸雞,惹味開胃,夠juicy,份量唔少,旁邊仲有炸蓮藕,好好味🥹海鮮煎蔥餅,我真係好鍾意韓式煎餅👍🏻呢個煎餅好多料,帶子,魚仔,魷魚等等,料仲多過煎餅本身👍🏻辣韓國五花肉,五花肉肥瘦相間,帶皮,很煙韌,香辣,配新鮮爽脆嘅生菜🥬,一啲都唔油膩首爾牛肉鍋,牛肉超級稔❗️甜甜哋嘅醬油味道,非常啱我哋口味😋仲叫左兩杯cocktailSee you,甜甜地易入口Snowing night,citrus,清新👍🏻綜合份量、款式、價錢、環境、服務,真係冇得彈❗️

韓式前菜,有8款,好鍾意個魚仔,有淡淡檸檬味👍🏻

醬油帶子配紫菜,雖然用醬油醃過,但依然好甜❗️好食❗️

醬油蝦🦐,超大隻,超入味

首爾蒸餃🥟,少辣,有啲粉絲,好飽滿好多餡,正👍🏻

仲叫左兩杯cocktail
See you,甜甜地易入口
Snowing night,citrus,清新👍🏻

綜合份量、款式、價錢、環境、服務,真係冇得彈❗️
2024-06-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$700 (Dinner)
  • 首爾牛肉鍋
  • 前菜
  • 海鮮煎餅
2024-06-27 136 views
好耐無去過銅鑼灣,食通天13樓有間韓國餐廳,朋友話推介!😆😆餐廳環境好靚,有個紗布遮住,私隱度更高❤️我哋叫咗個2人set,係勁豐富!😍⭐️date with Korean set $1095✨韓式前菜每款都幾好食,特別係個泡菜,唔會一味得個辣字👍🏻✨首爾蒸餃餃子大大隻,充滿肉汁,皮稍為厚一點,但都好有口感,唔錯!✨醬油帶子配紫菜帶子好大隻鮮甜😍,醬油同帶子好配搭,食到舔舔脷😋😋✨醬油蝦有4大隻,每隻都肥美脹卜卜,爽口彈牙!值得推介👍🏻👍🏻✨韓式甜辣炸雞唔覺有辣味,只有甜味,但又唔會過甜!皮又唔會過厚,炸得啱啱好👍🏻👍🏻✨辣韓國五花肉五花肉有少少肥膩感,但配上生菜夾住食,一啲肥膩感都冇,而且仲可以減低辣度!五花肉煙煙韌韌,非常好食,朋友大讚👍🏻👍🏻✨海鮮煎蔥餅份量好多😮😮,煎到好脆口,海鮮好足料,每人可以有6-7塊,實在太多,食唔晒😂😂✨首爾牛肉鍋韓牛個質素一直都係好高質!👍🏻👍🏻侍應好貼心幫手燒,食第一啖韓牛,簡直係驚艷😍好重牛味,而且鬆軟😋😋食完會好想再食!⭐️cocktail✨see you $108比較易入口,似果汁酒,唔會太嗆,好適合女士飲✨The night begins $1
我哋叫咗個2人set,係勁豐富!😍

⭐️date with Korean set $1095
✨韓式前菜
每款都幾好食,特別係個泡菜,唔會一味得個辣字👍🏻

✨首爾蒸餃
餃子大大隻,充滿肉汁,皮稍為厚一點,但都好有口感,唔錯!

✨醬油帶子配紫菜
帶子好大隻鮮甜😍,醬油同帶子好配搭,食到舔舔脷😋😋

✨醬油蝦
有4大隻,每隻都肥美脹卜卜,爽口彈牙!值得推介👍🏻👍🏻

✨韓式甜辣炸雞

✨辣韓國五花肉

✨海鮮煎蔥餅

✨首爾牛肉鍋
好重牛味,而且鬆軟😋😋食完會好想再食!

⭐️cocktail
✨see you $108
比較易入口,似果汁酒,唔會太嗆,好適合女士飲

✨The night begins $108
呢個會比較嗆少少,但都可接受,男士可能會適合啲