老闆員工親切有禮,西環新記的車仔麵已成為日日必食之選今日嚟西環新記食車仔麵,叫咗辣豬紅,腐皮卷,咖喱魚蛋,墨魚丸,唐生菜,米粉,係紙仔到圈埋辣汁,配搭超正好好味😋車仔麵有好多餸可以選擇,日日食每日都可以選擇唔同餸,因為樣樣都好味,點多幾款餸每日唔同配搭好有新鮮感,胃口大開,叫埋汽水一齊飲好爽。車仔麵超好食,另外有叫好多人都大讚的瑞士汁雞翼尖,肉嫩超入味,果然好正。咖喱魚蛋,墨魚丸新鮮彈牙,辣豬紅好入味,湯底加了辣汁好惹味。
老闆員工親切有禮,西環新記的車仔麵已成為日日必食之選

辣豬紅,腐皮卷,咖喱魚蛋,墨魚丸,唐生菜,米粉
雞翼尖

2024-05-01
辣豬紅,腐皮卷,咖喱魚蛋,墨魚丸,唐生菜,米粉
雞翼尖
2024-04-06 290 views
路过,看到门口贴着梁家辉和老板合影,看起来还行,就进去点了两碗面。店里空间很小,点菜时候问老板甜酸斋是什么,他回答我是甜酸斋,当时就应该有服务差的预感了。面吃到最后,赫然发展飘着一只虫子,于是问老板,老板看都没看就说是菜虫,但明显是果蝇或者苍蝇之类的。然后老板就不理人了。在内地吃饭很难有这种体验,香港餐饮服务果然见识到了。难以置信地又问了老板,不退钱么?老板斩钉截铁地说不可能退的,最后僵持了一会,我们起身走了。
然后老板就不理人了。
一個車仔麵 4餸成70 冇野飲 有時貪方便叫左幾次外賣都漏俾送 同佢講就話唔好意思 但又唔會話補反比你 俾人感覺好現實 分湯加錢 個碗咁細 跟本冇得唔分湯 焗你俾 收得成60 70一個面但又慳果少少外賣盒錢
2024-01-24 267 views
此店跟銅鑼灣店應該是出自同一家,除了味道比銅鑼灣遜色,服務態度就明顯較差。光顧堂食和外賣共幾次,每次都目睹職員的奇怪行爲,例如 - 兩個有時候三個職員(好像是一家三口)常常在爭拗錢銀的問題,A說B收少了,或是B說C計錯了,他們會極度緊張地圍在一起,搞來搞去,越弄越亂,寧願只顧一張外賣單,也不會理會店裡的顧客。這樣的場面我差不多每次都看見。- 較年青的職員非常無禮,對所有人呼呼喝喝。眼裡只關心錢。- 較年老的職員會控制店內的所有凳,不讓你作任何調動。例如我們四個人,要從旁邊的檯拿一張凳過來放東西(店裡連我們只有六個客人),職員會阻止你,不會讓你用多一張凳。- 我看見有和小朋友光顧的,只叫一碗麵,職員馬上有難色。還叫小朋友吃快一點。明白做生意是爲錢,但感覺這幾個職員是過了火,令人很不舒服,所以從次我也沒有光顧,不想找氣受!
光顧堂食和外賣共幾次,每次都目睹職員的奇怪行爲,例如
- 較年青的職員非常無禮,對所有人呼呼喝喝。眼裡只關心錢。

Other Info. : 無下次
2024-01-21
$60 (Lunch)
❤️新記特式車仔麵❤️香港堅尼地城地鐵A出口直行到電車路❤️📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖📍📍星期一至日公眾假期 10:30am~10:30pm 📍國慶放假到堅尼地城西環海旁打卡,果然勁靚 ,影完相行返電車路見到人氣車仔麵店,好多明星幫襯的新記特式車仔麵,餐牌有好多餸可供選擇,樣樣都想食就一口氣叫左8餸麵😋,貫徹打卡作風,選好餸及飲品填好紙好快就有得食啦🍜8餸麵份量好足,食到好滿足啊,食吓食吓就好自然食得哂成碗😋😋我選了雞中翼,菜肉雲吞,豬粉腸,辣豬皮,蠔油冬菇,片頭,香滑齋,菜,公仔麵。菜肉雲吞好鮮甜,辣豬皮好入味,豬粉腸好爽,加了蠔油冬菇後好好味😋辣汁食得過癮,加了辣汁令碗麵的層次口感提升了,食得辣的一定要試吓😋。老闆同店員都好有禮貌好好人,很有人情味,一定會回來再幫襯,真心值得去支持。
📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖📍
📍星期一至日公眾假期 10:30am~10:30pm 📍

2023-10-01
Type of Meal
Lunch
2023-09-21 339 views
完全感受這位太子惡劣的態度,不論對父母或是客人,你同佢講嘢(我係有講唔該的)佢係完全無反應,佢應該煩緊之前計少人一個餸錢而炆憎,仲同佢父母講下次要追番佢一個餸錢🙄本人本來圈左三餸一麵,轉頭見到佢牆啲相有墨魚,噤就叫佢加比我(嗰陣時只係剛剛入單,望住廚房阿姐未整的)即係變咗四餸一麵。佢店寫明三餸一麵$50,四餸一麵$58,但我張單竟然寫咗$50+$13,我問佢嘜唔係$58四餸咩,佢話我後加,吓噤都得,好在老闆娘似番個人話計番我$58。P.S. 店內無冷氣,食到一身汗,味道亦很一般,價錢仲要比其他車仔麵貴,仲要睇人面色🤬完………

📍香港堅尼地城地鐵A出口直行到電車路📍新記特式車仔麵📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖📍星期一至日公眾假期 10:30AM~10:30PM 放假到堅尼地城行吓打卡, 一出堅尼地城地鐵A出口直行到電車路打卡影靚相後見到有一間車仔麵店好多明星幫襯,就是新記特式車仔麵,平時見到坐到爆哂勁多人, 今次剛好有人食完有位,一行四人當然要立即入去食食食。車仔麵最重要就係個湯底,最建議佢個牛腩汁,好香好濃郁,如果能吃辣汁的必定要加辣汁,可選大中小辣。餸有60幾款餸揀,我見個個都揀六餸麵,大大碗打卡勁正,又勁靚,見到都流哂口水🤤🤤。老闆娘超級好人,介紹我們超人氣車仔餸,又幫我們影相,很有人情味又有愛,看得出是用心經營食店,一定會返嚟再幫襯。我們每個人都叫六餸麵,再加汽水,餸我們有咖哩魚蛋,辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,蘿蔔,滷水蛋,牛栢葉,蠔油冬菇,菜肉雲吞,豬大腸,雞中翼,蟹子丸,龍蝦丸,菜,公仔麵等。咖喱魚蛋粒粒彈牙,豬皮辣豬紅非常入味,只有這間做到這味道,人生一定點都要試吓,很好食,蘿蔔清甜,滷水雞翼尖都非常入味,一食難忘。
📍香港堅尼地城地鐵A出口直行到電車路
📍新記特式車仔麵
📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖
📍星期一至日公眾假期 10:30AM~10:30PM

蘿蔔,豬大腸,雞中翼,貢丸,魷魚,菜,公仔麵

咖哩魚蛋,辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,蘿蔔,牛栢葉,豬大腸,雞中翼,菜,公仔麵

辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,滷水蛋,蠔油冬菇,菜,公仔麵
2023-08-28
蘿蔔,豬大腸,雞中翼,貢丸,魷魚,菜,公仔麵
辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,滷水蛋,蠔油冬菇,菜,公仔麵
網上見到堅尼地城站西環海旁打卡勁靚,影完相就係時間搵美食填飽肚子。行返電車路附近見到人氣車仔麵店,平時好多人,今次難得等到有位再加上餐牌都幾多餸選擇,我一口氣就叫左6餸麵😋拎紙仔圈圈圈,好快就有得食啦😋🍜🍜餸既份量好足,辣豬紅夠晒香滑入味😋,豬紅係香甜的辣,我唔太食得辣的都食到,蘿蔔味道清甜又充滿水份,最推介係芝士丸同豬皮👍🏻,豬皮好爽好入味,芝士丸裡的芝士好香濃,同個麵好夾。湯底要左辣汁同腩汁,小辣都已經幾辣下,超級惹味老闆同店員對我們好好,親切友善,應該係因為我們食客都是有禮之人😆,食客們都是斯斯文文的人😆。車仔餸選擇自由度好大🍜 有六十幾種餸,亦都可以揀配好哂餸嘅雜錦車仔麵,我同朋友們食咗6餸麵都覺得好滿足,真心推介大家嚟食!

湯底要左辣汁同腩汁,小辣都已經幾辣下,超級惹味

辣豬紅,辣豬皮,蘿蔔,芝士丸,魚皮餃,菜,雲南米線
2023-08-20
Type of Meal
Lunch
辣豬紅,辣豬皮,蘿蔔,芝士丸,魚皮餃,菜,雲南米線
好傳統地道嘅港式車仔麵店舖,勝在湯底同埋醬汁都好正,完勝其他店!車仔餸太多選擇樣樣都好食好想叫哂,我每次我都叫六餸麵,想食邊個餸就圈起去,小朋友先做選擇,大個就想食什麼就叫。❤️❤️食完六餸麵份量剛好,好滿足,叫了菜肉雲吞,紅腸,片頭,八爪魚,牛腩,菜,公仔麵。菜肉雲吞好新鮮鮮甜,牛腩入味好好味。見到好多人都加一碟咖哩魚蛋,我都加了一碟食,咖哩魚蛋果然名不虛傳,咖哩魚蛋爽口彈牙配合辣汁食得過癮。老闆同招呼我們的人都好好人,好有禮貌,值得去支持,很有人情味,一定會回來再幫襯。

菜肉雲吞,紅腸,片頭,八爪魚,牛腩,菜,公仔麵
2023-08-18
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$78 (Dinner)
菜肉雲吞,紅腸,片頭,八爪魚,牛腩,菜,公仔麵
2023-08-10 197 views
第一次寫食評,未試過如此差的用餐體驗!並非第一次到這食店,再光顧純粹貪方便,而且附近沒有其他車仔麵店。大概 13:45 分進入餐廳,只有三位客人(包括我),理應可以安靜地用膳,事實卻是半個鐘的用餐時間都在被迫聽店主(目測 40 多歲)責罵其父親 (目測 70 多歲) 。責罵的原因是老人家少收了十蚊……從責罵中得知應該是老人家忙中有錯,少收了十蚊,然後被兒子不停責罵之餘又要他馬上拿十蚊出來填數,而老人家亦照做,但並未能平息其兒子的(莫名的)怒火,繼續重複地責罵,責罵的內容空洞,主要是發洩為主。店內還有店主的母親,勸他息事寧人,但那個人品甚差的兒子當然不肯,結果我被迫在他的怨氣下用膳,然後我的怨氣也得重!如此無品的老闆,即使食物再好吃都不想給他賺,可況其食物質素甚普通?!
第一次寫食評,未試過如此差的用餐體驗!

2023-08-10
幫襯多年西環新記,車仔麵仍然好好味, 湯底非常濃郁。見到有好多明星嚟幫襯, 堂食外賣都見過, 好勁!呢到車仔麵有好多款餸揀,計埋小食有成60幾個餸揀 , 全部好高質數, 只有呢到先食到咁高質美食。我次次嚟都選擇唔同配搭, 食5餸1麵好大碗, 好有滿足感, 車仔麵加埋汽水係一個完美配搭。我今次揀咗咖哩魚蛋,滷水雞翼尖,蘿蔔,牛栢葉,菜,油麵。湯底我就揀牛腩汁加辣汁, 味道超正令人念念不忘。蘿蔔好清甜, 咖喱魚蛋粒粒彈牙,仲有配埋自家製嘅辣醬,真係絕配!滷水雞翼尖好入味, 好正, 一定會再幫襯。

2023-01-28
2022-08-15 490 views
很差的體驗 服務一般般 味道又很一般 叫辣味完全唔辣 一個人叫左5個餸一個麵加埋飲品成7x..地方細 味道又淡, 辣魚蛋唔辣 辣湯又唔辣 埋單一個平均70真係去第二間 唔會再幫趁呢間
2022-07-10 486 views
進店手已經在關店門還呼呼喝喝叫人關門,比張點菜單佢就搶又大力掉野,點野食時就超不耐煩的盯著你看。湯冇味都算生腸都冇味(自行落醬油才有救),仲要比少左餸,絕對唔會再食第二次。
陪朋友去完瑪麗醫院,落到嚟就睇吓有咩食,見到呢間車仔麵店貼滿晒唔同明星幫襯相就入去試一試-菜芯$20 + 淨四餸$40 (蘿蔔+豬頸肉+鹵水蛋+雞翼) 共$60-菜芯無特別,至少蘿蔔係好食既豬頸肉有6件,份量同味道正常,至於鹵水蛋係有1.5隻,味道都係正正常常,至於雞翼就唔得了,兩隻都未熟-整體上,呢餐好一般,全部野都係普通野,而且衛生認真麻麻,入去過時可能未到lunch time無乜客,有個男人應該係老闆吧無戴口罩呢,不會再來了
菜芯無特別,
至少蘿蔔係好食既

$50 (Lunch)
2021-11-02 584 views
今日叫佢哋既外賣 原先可以自選麵同揀餸 價錢又平平哋 係一個好選擇 可惜其他嘢好差☹️首先外賣包裝得唔好 啲湯瀉晒出嚟餐具又俾得唔夠 要人用手食?之後明明我揀咗分開湯上 加咗$1 結果係有湯冇分開到之餘 仲另外多咗碗湯。。。無語🤦🏻‍♀️味道都好唔得 原先個湯底好深色不過勝在唔油 味道鹹中帶少少甜另一個湯底就好鹹 感覺好多味精食完超級口渴💧餸可以揀兩款 我揀咗蟹柳同滷水蛋蟹柳有兩條 滷水蛋有1.5隻😂蟹柳超級鹹 質感遍硬少少滷水蛋係唯一幾好食嘅嘢 因為佢入味 同埋個蛋白位夠硬身 少少似台灣鐵蛋咁🥚個麵先係最差 無論係我呢個米線 定朋友啲河粉 油麵。。。全部一夾就斷 根本食唔到米線無口感可言 唔彈牙唔滑身總之就係難食🤭-千祈唔好試 好少會食到啲咁唔好食嘅車仔麵店訂單又有啲亂價錢其實加埋運費都要$50/個 完全唔抵食只能用「伏」形容👎🏻
首先外賣包裝得唔好 啲湯瀉晒出嚟
餐具又俾得唔夠 要人用手食?
自選車仔麵

味道都好唔得
原先個湯底好深色不過勝在唔油 味道鹹中帶少少甜
另一個湯底就好鹹 感覺好多味精
食完超級口渴💧
餸可以揀兩款 我揀咗蟹柳同滷水蛋
蟹柳有兩條 滷水蛋有1.5隻😂
蟹柳超級鹹 質感遍硬少少
個麵先係最差 無論係我呢個米線 定朋友啲河粉 油麵。。。
全部一夾就斷 根本食唔到
米線無口感可言 唔彈牙唔滑身