2017-10-24
聽到朋友食過呢間工廈入面的餐廳的菜式都幾特別都擺盤好靚,所以決定到光顧下!雖然係工廠但唔難搵,餐廳內的氣氛都好好。員工好親切,會推介一D有什麼著名菜。今次叫了一客燒豬鞍同雞肉意大利飯。晚市套餐會有沙律,主菜,飲品。上枱時,真係SURPRISE到,因為個擺盤真係好靚而且有心思。豬鞍已經切好一片片,加上玩上配菜真係好似藝術品咁。我少係出面餐廳食豬的菜式,因為豬一OVER COOK 好容易”UN”,今次燒豬鞍不但唔”UN”,仲要燒得好香。雞肉意大利飯好得意,係將意大利飯炒好後釀入雞肉,將平平無奇的雞肉意大利飯變成一道有睇頭的菜式。一個個炸球入面都係意大利飯,好搞笑。最後我叫左個栗子法式PANCAKE,PANCAKE 同出面果D好唔同,因為呢到既PANCAKE 係好似紙皮咁,硬硬地,唔係淋架。食落去加埋雪糕,栗子粒同焦糖又有一番風味。個人覺得,間餐廳好有心思去服務客人,食物亦好出色。希望能夠繼續做落去。