2024-07-11
雞肥肉嫩海南雞,特飲冇得頂!呢期愛上食海南雞飯,周圍搜刮下有咩海南雞飯好食,今次試吓呢間蘇山雞飯嘅海南雞飯實力如何。 ⭐️海南雞飯首先油飯有蔥頭落去,香味十足米飯粒粒分開軟硬適中。雞肉鮮嫩肥美,搭咗雞上髀同埋少少雞胸,雞胸肉都唔會乾爭爭👍🏻😋。餐湯係冬瓜湯,湯底用雞的內臟熬製鮮雞味濃郁,而且不油膩, 消暑開胃!⭐️地道白咖哩老鼠粉白咖哩湯唔會"漏",但味道夠。老鼠粉口感幾有少少似銀針粉嘅感覺。扎肉啲肉夠實,算有驚喜、魷魚就爽口。⭐️砂拉越菠蘿冰👍🏻呢個真係夏天必點!原個菠蘿同冰打碎,超解渴!食完成餐飯都仲未飲到底😆,真係唔食飯入嚟淨飲都要試吓佢💪🏻⭐️開心果椰子奶昔👍🏻飲落第一啖已經覺得爽。佢奶嘅質感唔算話好重但係有少少奶香,而且飲落有啲啲薄荷感覺,天氣咁熱飲落居然完全唔膩。自己本身都仲意椰香味,估唔到mix咗開心果兩個味道咁夾,讚!♦️小食拼盤(個炸蝦餅幾辣幾彈牙)♦️炒通菜(跟餐+20幾蚊,都幾大碟)Ps.特飲如果可以外賣都唔錯👍🏻😆
⭐️海南雞飯
⭐️地道白咖哩老鼠粉
扎肉啲肉夠實,算有驚喜、魷魚就爽口。
⭐️砂拉越菠蘿冰👍🏻
⭐️開心果椰子奶昔👍🏻
♦️小食拼盤(個炸蝦餅幾辣幾彈牙)
♦️炒通菜(跟餐+20幾蚊,都幾大碟)
Ps.特飲如果可以外賣都唔錯👍🏻😆