2023-05-15 33 views
炸芝士年糕 (4粒)&炸魷魚鬚等了15分鐘上菜,所以都是熱辣辣的小食,兩樣都好爽脆,前菜小食一流~軍艦壽司:飛魚灸軍艦辣味三文魚軍艦松葉蟹肉蟹膏軍艦火炙左口魚裙邊壽司最有口感就是松葉蟹肉蟹膏,全部都可以食到;火炙左口魚就燒得入口即融;辣味三文魚和飛魚灸軍艦看似普通卻暗有乾坤,沒想到軍艦壽司如此高質~單點壽司:油甘魚壽司赤海老壽司馬刀貝壽司紋甲墨魚壽司帆立貝壽司一碟5件,望住師傅親手做,每一件都好新鮮的手握壽司,最喜歡就是油甘魚和帆立貝壽司~牛油果天婦羅星鰻卷炸星鰻混合牛油果都幾滋味,通常去居酒屋都會叫天婦羅卷~

炸芝士年糕 (4粒)&炸魷魚鬚

馬刀貝壽司
紋甲墨魚壽司
帆立貝壽司

牛油果天婦羅星鰻卷
炸星鰻混合牛油果都幾滋味,通常去居酒屋都會叫天婦羅卷~

2023-05-14 37 views
📍 臻一鮨 Sushi One🌍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫HeathS11號舖 Shop S11, Heath, Chungking Mansion, 36-44 Nathan Road, Tsim Sha Tsui📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝上一壺花茶,好elegant~~~⤫ 嚴選金槍魚 ⤫ $148 (赤身吞拿魚、中拖羅吞拿魚、大拖羅吞拿魚 )大拖羅正到,肥美甘香,油脂豐裕!!⤫ 海老 ⤫ $118( 赤海老、牡丹蝦、熟蝦 )牡丹蝦鮮爽無比,甘甜濃郁,餘味悠長,蝦中珍品!⤫ 日式豚骨湯叉燒拉麵 ⤫ $108湯底好溫和,奶白鮮甜,有別傳統拉麵店既豬骨湯底,唔會好油。平時食一個拉麵會唔夠飽,估唔到佢拉麵係咁多...我仲叫左咁多野⤫ 炸魷魚鬚 ⤫ $48炸物就遜色D,炸得唔夠乾,有D油笠。⤫ 天日鹽味雪糕⤫ $ 38顏色同口感都好特別,係藍色的,食落似cheesecake~

📍 臻一鮨 Sushi One

🌍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫HeathS11號舖

📝整體評分:8/10

上一壺花茶,好elegant~~~

⤫ 嚴選金槍魚 ⤫ $148
(赤身吞拿魚、中拖羅吞拿魚、大拖羅吞拿魚 )
大拖羅正到,肥美甘香,油脂豐裕!!

⤫ 海老 ⤫ $118

⤫ 日式豚骨湯叉燒拉麵 ⤫ $108

⤫ 炸魷魚鬚 ⤫ $48
炸物就遜色D,炸得唔夠乾,有D油笠。

⤫ 天日鹽味雪糕⤫ $ 38
顏色同口感都好特別,係藍色的,食落似cheesecake~
2023-05-13 34 views
今天我去了尖沙咀和家人逛街,🤓之後在重慶大廈附近找到了一家新開的居酒屋用餐。這家餐廳採用了日式木質設計,✨感覺好舒適。當我們坐下後,🍵店員就給我們提供了用蠟燭加熱的茶壺和茶杯,服務很好。牛油果軟殼蟹手卷,🦀軟殼蟹外層酥脆,再加上牛油果,減輕多餘的油脂,非常完美的搭配。蟹肉手卷,也是一道好滋味。蟹肉茸非常香,🥬再加上蟹棒,兩種食材搭配超級美味。最後,我們還點了牛油果天婦羅星鰻卷。🥑鰻魚肥美,加上牛油果一起做成天婦羅,非常有創意。

2023-05-12 29 views
《新餐廳速遞》@ 臻一鮨 Sushi One重慶大廈地下商場經重新裝修後,有很多餐廳進駐。見到餐廳做緊新張8折優惠就入去試下。Today”s order: 1) 壽司 - 12件:海老壽司x 1香蔥吞拿魚蓉軍艦 x2飛魚子軍艦 x2 中拖羅吞拿魚壽司 x1左口魚裙邊壽司 x1松葉蟹肉蟹青軍艦 x1辣味三文魚軍艦 x2赤海老壽司 x1鰻魚壽司 x12) 和風海鮮刺身沙律3)北海道千層蛋糕配甘味卷蛋🍹梅子燒酌梳打食物味道不俗,都幾新鮮。用料中規中矩,其實不太值得這個價錢。反而刺身沙律非常足料,甜品也是超乎想像的質地。呢間餐廳的裝修及食物品質稍遜一籌,晚餐性價比亦不高,但見到午餐及下午茶在尖沙咀地段確實抵食。下次來試試午餐吧~
《新餐廳速遞》@ 臻一鮨 Sushi One

鰻魚壽司 x1

2) 和風海鮮刺身沙律

3)北海道千層蛋糕配甘味卷蛋

🍹梅子燒酌梳打

食物味道不俗,都幾新鮮。
用料中規中矩,其實不太值得這個價錢。
反而刺身沙律非常足料,甜品也是超乎想像的質地。

居酒屋裝潢以木為主,走日式風格,除咗有壽司吧枱之外仲有好舒適嘅卡位。一入座就上左一壺精美嘅熱茶,茶仲用左蠟燭黎熱住嘅非常精緻💓火炙蒜味牛油赤海老壽司、三文魚壽司、左口魚邊壽司、赤身、吞拿魚中腩壽司、火炙三文魚腩壽司、牡丹蝦壽司等… 所有魚生都好新鮮, 火炙過後魚油味更突出口感更肥美👍🏻壽司飯握得幾實帶輕微醋香味,日本米軟硬適中。蔥吞拿魚腩蓉手卷 + 牛油果軟殼蟹手卷吞拿魚腩油脂豐富入口半溶化嘅口感實在非常邪惡,炸到脆卜卜嘅軟殼蟹同口感ceamy嘅牛油果非常配搭,脆卜卜嘅紫菜包住壽司米飯同豐富嘅餡料,大滿足!❤️炸雞軟骨餃子🥟 - 居酒屋必點之一,餃子即叫即炸餃子皮非常鬆脆,裏面包着有肉汁嘅雞肉同雞軟骨,非常美味!炸雞軟骨 - 送酒或送茶一流! 雞軟骨炸到卜卜脆非常香口惹味,食完一粒又一粒好食到停唔到口😊日本空運生蠔🦪 蠔肉肥美鮮甜帶清甜海水味,而且淋上秘製醬汁,加埋少少檸檬食開胃又清新👍🏻

蔥吞拿魚腩蓉手卷 + 牛油果軟殼蟹手卷

2023-05-10
$250 (Dinner)
📍尖沙咀《臻一鮨》🍣一入到去坐低 員工沖左一壺花茶比我地幾得意 平時通常係比綠茶😅我哋兩個人order左5-6樣野自家製海膽冷麵 唔算好濃味 好彈口 凍冰冰幾fresh 火炙左口魚裙邊壽司(推介)蟹膏蟹肉 辣味三文魚壽司🍣吉烈炸蝦卷🍤炸物出式👍🏻recommend‼️吉烈炸蠔好脆 芝士年糕外脆內煙韌 流晒d芝士出嚟 幾正😝環境唔錯 行入去先知原來有多張卡位 唔使迫埋迫埋坐👍🏻個人唔係太鐘意搭枱傾計 都幾舒服😌而且價錢貼地 依排仲有8折
📍尖沙咀《臻一鮨》🍣
一入到去坐低 員工沖左一壺花茶比我地
幾得意 平時通常係比綠茶😅
我哋兩個人order左5-6樣野
自家製海膽冷麵 唔算好濃味 好彈口 凍冰冰幾fresh
火炙左口魚裙邊壽司(推介)
蟹膏蟹肉 辣味三文魚壽司🍣
傾計 都幾舒服😌
而且價錢貼地 依排仲有8折

2023-05-02
2023-05-08 37 views
炸芝士年糕(4粒)$48好味🤭食日本野一定點!夠熱夠保溫!🫶🏼外脆內軟是基本👍🏼牛油果天婦羅星饅卷$108用炸粉包住的饅魚,竟與軟殼蟹有異曲同工之妙😍配牛油果好夾!啖啖口感豐富😛特上壽司盛(八賈)$228賣相色彩繽紛,十分開胃🤤每舊都配上足料刺身,絕不吝嗇,仲好新鮮😆大阪章魚燒(4粒)$48跳動的木魚絲賦予左呢道菜生命力,食入口熱辣辣,章魚粒爽口!白桃梳打 $42餐廳奉送的保溫花茶其實已經好飲,又夾日本菜;額外叫左梳打,夏天透心涼😌⭐️餐廳晚市全單8折 真心抵食⭐️鋪頭好闊落 又有卡位 係尖沙咀食飯的不二之選👍🏼⭐️員工服務好好 親切有禮
炸芝士年糕(4粒)$48
好味🤭食日本野一定點!夠熱夠保溫!🫶🏼外脆內軟是基本👍🏼

牛油果天婦羅星饅卷$108

特上壽司盛(八賈)$228

大阪章魚燒(4粒)$48
跳動的木魚絲賦予左呢道菜生命力,食入口熱辣辣,章魚粒爽口!

白桃梳打 $42

⭐️餐廳晚市全單8折 真心抵食
⭐️鋪頭好闊落 又有卡位 係尖沙咀食飯的不二之選👍🏼
⭐️員工服務好好 親切有禮
2023-05-06
$200 (Dinner)
  • 壽司八貫
  • 炸芝士
2023-05-08 30 views
位於尖沙咀的日式料理餐廳。日韓一向都是港人最喜愛的旅遊地方,疫情幾年更是加深了港人對鄉下的思念,於是日式餐廳便成了港人解鄉愁的良藥了。餐廳位於重慶大廈旁的地庫,地點便捷易找,十分方便。餐廳光猛明亮,整潔企理,裝潢以木系小清新為主,用餐時倍感悠閒舒適。每位客人入座時均會送上以小火爐盛著玻璃壺花茶,當日的花茶是桂花烏龍茶,清香潤喉,非常窩心.ᐟ  ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ° 特上壽司盛 (8貫)  $228° 特上刺身盛 (3點)  $128° 火炙鹿兒島A4和牛壽司 $40° 火炙蒜味牛油赤海老壽司 $30° 原條燒鯖魚 $88✨特上壽司盛­~ 赤身吞拿魚┆三文魚┆油甘魚┆八爪魚┆赤海老┆北寄貝┆帆立貝┆馬刀貝 ~選擇困難症的朋友可以選擇不同的盛合,有齊大家最常吃的壽司款式,如果有其他想吃的再另外單點,這樣更划算啊!壽司整體不錯,飯和魚生的比例恰到好處,壽司飯不會一夾便散開,刺身亦用料上乘,乾身油潤!這個價錢有八款實屬抵食之選。☆✨ 火炙鹿兒島A4和牛壽司 ┃火炙蒜味牛油赤海老壽司 每次吃壽司都特别喜歡吃火炙類,喜歡經火炙後的油香,更為誘人。A4和牛果然採用高質
位於尖沙咀的日式料理餐廳。

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
° 原條燒鯖魚 $88

✨特上壽司

✨ 火炙鹿兒島A4和牛壽司 ┃火炙蒜味牛油赤海老壽司
A4和牛果然採用高質和牛,入口油香爆發,肉香濃郁;
牛油赤海老更是色味俱佳,牛油味濃香,爽口鮮甜

✨特上刺身
~ 赤海老┆帶子┆三文魚 ~
刺身盛每款有兩件,剛好是我最喜歡的刺身款式!性價比極高!
赤海老肥美鮮甜,蝦頭部分蝦膏極濃郁,爽口彈牙;
帶子甘甜厚肉,質嫩爽口;
三文魚肉厚飽滿,新鮮味美

✨原條燒鯖魚
鹽燒鯖魚燒得外皮香香脆脆,肉質肥美且仍保有魚油香味,淋上少許檸檬汁更是鹹中帶酸,更為惹味!
2023-05-08 20 views
🔸油甘魚壽司 $28 / 件油甘魚好新鮮,魚味濃郁後勁強,好濃郁油甘魚嘅魚香入口甘香,好出色!呢個價錢食到日本質素嘅油甘魚壽司絕對係必叫之選👍🏻味道:10/10性價比:9/10🔸中拖羅吞拿魚壽司 $38 / 件多脂肪到好似大拖羅😂口感亦都同大拖羅差唔多 魚油嘅甘味非常之香魚甘味食完之後慢慢滲出😍食完再想叫多舊🤤味道:9/10性價比:8/10🔸大拖羅吞拿魚壽司 $48 / 件比中拖羅更肥美新鮮,又切得大舊 肥美到有啲漏🙈但係食完留喺口裏面嘅甘味last好耐😍味道:9/10性價比:7/10🔸火炙左口魚裙邊壽司 $20 / 件入口即融🤤好有油脂甘味,炙燒味好香好突出火炙後迫出更香濃嘅魚脂,好juicy😝味道:8/10性價比:7/10🔸三文魚籽軍艦 $38 / 件啲三文魚籽大大粒脹卜卜,好新鮮!😍係近期係香港食過最新鮮嘅三文魚籽👍🏻👍🏻👍🏻味道:10/10性價比:8/10🔸油甘魚腩壽司 $33 / 件🔸火炙蒜蓉味牛油赤海老壽司 $30 / 件🔸辣味三文魚軍艦 $28 / 2件🔸飛魚子軍艦 $18 / 2件🔸油甘魚刺身 $78 / 3切🔸和風海鮮刺身沙律 $98刺身配料有:三文魚,左口魚,吞拿魚
🔸油甘魚壽司 $28 / 件
油甘魚好新鮮,魚味濃郁
後勁強,好濃郁油甘魚嘅魚香
入口甘香,好出色!
呢個價錢食到日本質素嘅油甘魚壽司

但係食完留喺口裏面嘅甘味last好耐😍
味道:9/10

🔸火炙左口魚裙邊壽司 $20 / 件
入口即融🤤
好有油脂甘味,炙燒味好香好突出
火炙後迫出更香濃嘅魚脂,好juicy😝
味道:8/10

🔸三文魚籽軍艦 $38 / 件
啲三文魚籽大大粒脹卜卜,好新鮮!😍
係近期係香港食過最新鮮嘅三文魚籽👍🏻👍🏻👍🏻
味道:10/10

🔸油甘魚腩壽司 $33 / 件
🔸火炙蒜蓉味牛油赤海老壽司 $30 / 件
🔸辣味三文魚軍艦 $28 / 2件
🔸飛魚子軍艦 $18 / 2件
🔸油甘魚刺身 $78 / 3切

🔸和風海鮮刺身沙律 $98
刺身配料有:三文魚,左口魚,吞拿魚
沙律汁係和風柚子酸汁,好開胃
沙律菜食落好爽脆,清新
味道:7/10

🔹環境:
大多數以四人卡位為主
坐得好舒服
枱同枱之間有足夠嘅私隱度
適合生日飯/情侶慶祝🤪

🤩餐廳嘅wasabi好香,夠辣
🗣另須加一服務費

人均消費:~$250
整體味道:9/10
#一鮨
📍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫HeathS11號舖
好耐以前去過重慶大廈個地庫 而家裝修左光鮮左勁多💡都係早排經過見靚左勁多就八卦下😳點知俾我見到有間日本野近排唔知咩事好想食日本菜就入左去食而家新開張每枱都會送上花茶🫖🌺勁靚勁有心思 將蠟燭放底等花茶可以長期保温🕯️❣️令和怪物生蠔 $138/1隻真係怪物般一樣勁大隻下😈✨生蠔超肥美🦪佢地洗得又好乾淨係時令推介 仲要係日本直送🇯🇵加入檸檬汁再加上本身生蠔陣陣嘅海水味🥹諗起都想再食❣️吉列炸蝦卷 $68外軟內脆 超平超抵食炸蝦又唔會炸到好油膩🍤食落每舊炸蝦卷都好香口🦐🦐❣️松葉蟹肉加州卷 $88食過壽司都一定認識加州卷今次係加入左少量牛油果醬🥑令成舊加州卷口感變得清新左✨🙈本身鍾意食加州手卷嘅話都會鍾意食❣️特上壽司盛 八貫 $228可以話一次過滿足你8️⃣個願望🔥🔥🔥真係全部都係人氣之選!舊舊壽司都握得好實的的🍣唔會散開> 赤身吞拿魚> 三文魚> 油甘魚> 八爪魚> 赤海老> 北寄貝> 帆立貝> 馬刀貝❣️日式松露和牛炒飯 $168成個炒飯炒得好香身和牛嘅香氣同鮮美都好濃🐃又唔會炒太過韌身加入埋松露令成個炒飯香味更重🍄💕
好耐以前去過重慶大廈個地庫 而家裝修左光鮮左勁多💡

🙈本身鍾意食加州手卷嘅話都會鍾意食
松葉蟹肉加州卷

❣️特上壽司盛 八貫 $228
可以話一次過滿足你8️⃣個願望
🔥🔥🔥真係全部都係人氣之選!
舊舊壽司都握得好實的的🍣唔會散開

吉列炸蝦卷
松葉蟹肉加州卷
特上壽司盛 八貫
日式松露和牛炒飯
今日去咗尖沙咀同屋企人行街之後就去咗重慶大廈附近搵咗一間新開嘅居酒屋食晚餐。餐廳以日式木系居酒屋設計,非常舒適,座位寬闊。一坐低,就有用蠟燭🕯️座熱嘅茶壺俾我哋飲茶,最鍾意飲茶嘅,我哋非常之開心。玻璃杯顯得我哋好高貴。餐廳店長有時令推介,池魚刺身、日本海膽、北寄貝、日本生蠔。我哋叫咗令和怪物生蠔。超大隻、好滑溜、感覺好似牛奶蠔,冇咩鐵銹味,再在蠔上面加上魚子,非常大方高貴。和牛稻庭烏冬黃牛非常之新鮮,脂肪比例均勻。 稻庭烏冬晶凝通透,烏冬非常彈口,超好味。牛油果軟殼蟹手卷軟殼蟹外脆內軟,再加埋牛油果🥑吸返多餘既油份prefect match. 香蔥吞拿魚蓉手卷超香吞拿魚蓉,再加埋香蔥嘅香氣,兩樣嘢夾埋超級好食。牛油果天婦羅星鏝卷鰻魚非常新鮮,再配合牛油果一齊做出天婦羅,幾有創意。吉列炸廣島蠔(配他他醬)超鍾意食廣島蠔嘅我,當然要叫吉列炸蠔。外面用麵包糠炸到好鬆脆, 咬落去蠔汁爆出,非常juice。松葉蟹肉蒸蛋用日本產雞蛋製作,非常濃厚雞蛋味。再加上松葉蟹肉在內,令平平無奇嘅蒸蛋,多點層次及味道。日式炸雞塊 (五件)雞肉非常嫩口彈牙,再加埋粉漿去炸。食落索索聲,好好食。

餐廳店長有時令推介,池魚刺身、日本海膽、北寄貝、日本生蠔。

和牛稻庭烏冬

牛油果軟殼蟹手卷

香蔥吞拿魚蓉手卷
超香吞拿魚蓉,再加埋香蔥嘅香氣,兩樣嘢夾埋超級好食。

牛油果天婦羅星鏝卷
鰻魚非常新鮮,再配合牛油果一齊做出天婦羅,幾有創意。

吉列炸廣島蠔(配他他醬)

松葉蟹肉蒸蛋

日式炸雞塊 (五件)
雞肉非常嫩口彈牙,再加埋粉漿去炸。食落索索聲,好好食。
2023-04-30
Type of Meal
Dinner
  • 令和怪物生蠔
  • 牛油果軟殼蟹手卷
  • 牛油果天婦羅星鏝卷
2023-05-05 33 views
自己一直都喜歡食日本野,重慶大廈底層商場格局精緻,亦有一千零一間日本店,店員有禮,環境不錯,最開心的是有花茶任飲。餐廳免費送上花茶,花茶裏面是有玫瑰花、以及其他茶葉炮製而成的。慢慢焗,味道更出。我散叫左幾款壽司,有三文魚籽、牛油角、飛魚子、帶子等。由於這店採用的都是飛機貨,所以都很新鮮。特別欣賞佢會配上紫蘇花,除作裝飾外,味道亦很不錯。之後我叫左一份海膽冷麵,這店選用的海膽是日本北海道的種,而不是加拿大的;更加Creamy及清甜,每一啖冷麵都有海膽,冷麵麵條爽,配上三文魚籽,增加鮮甜的鹹味,更好。最後我叫左一杯蘋果威士忌梳打,威士忌較清,配上蘋果汁及梳打水,也是一杯令人舒服的飲料。

2023-05-04
$300 (Dinner)
2023-05-04 23 views
重慶大慶不再只有咖哩😂😂原來地庫個mall多變左成個美食集中地咁。前身一鮨,現名臻一鮨,前排朋友話食過佢地嘅lunch好得,我特登放工走過黎試下。小食:炸魷魚鬚 $48:粉薄鬆脆,咸香惹味炸牛蒡片 $58外層脆口,裡面有纖維感,幾得意冷面:海膽冷面 $108面身爽滑彈牙。同平時食開嘅面質好唔同,有少少似蒟蒻麵。海膽唔腥,份量都算多,好抵食刺身:特上刺身盛三點 $128(帆立貝、赤海老、三文魚)卷物:天婦羅軟殼蟹卷 $128

小食:
炸魷魚鬚 $48:
粉薄鬆脆,咸香惹味

炸牛蒡片 $58
外層脆口,裡面有纖維感,幾得意

冷面:
海膽冷面 $108

刺身
特上刺身盛三點 $128
(帆立貝、赤海老、三文魚)

卷物:
天婦羅軟殼蟹卷 $128
2023-04-28
Type of Meal
Dinner
2023-05-04 9 views
雖然話要報復式打邊爐,但係打得多人都會燥底🤣所以就同大股東食返啲平和啲既菜,平均返個身體先🥰因為出左去尖沙咀行街,而大股東想食日本野,所以今日就去左重慶大廈Heath既臻一鮨食返個晚餐🥰入到去先見到1排壽司吧枱,可以見到師父既刀工👍然後就係1字排開既卡位☺️傳統既木系設計,非常光猛🥰睇完menu之後,我地決定食以下食物:- 特上壽司盛(八貫)🍣- 瑩光魷魚🦑- 和牛稻庭烏冬🥘- 松葉蟹蒸蛋🥚- 三文魚籽手卷- 炸芝士年糕首先黎既係特上壽司盛🍣1其有8件,當中我最鍾意係油金魚,魚油好正,食落壽去好鮮味👍冇乜腥味,怕腥既朋友都食到😋而大股東則鍾意赤身吞拿魚,食落新鮮兼啖啖肉,抵食😍之後黎既係Carton自私食三文魚籽手卷,蟹籽本身好新鮮👍係我食到底既時候,竟然重有蟹籽係個底出黎,真係冇諗過連個底都有蟹籽🙈非常推介呢到既手卷跟住黎既就係和牛稻庭烏冬🥘烏冬冇1舊舊,好爽口,牛肉亦煮得岩岩好,好嫩👍黎到炸芝士年糕,好多店舖既炸年糕都係得3件,但呢到係有4件😍而且芝士🧀️濃,年糕亦非常煙靭,鍾意芝士🧀️既朋友們唔好錯過😋松葉蟹蒸蛋🥚正宗熱辣辣出爐,要用紙巾先開到蓋,蛋勁滑,而且好多料,好食😋最後出場既瑩

睇完menu之後,我地決定食以下食物:

- 特上壽司盛(八貫)🍣
- 瑩光魷魚🦑
- 和牛稻庭烏冬🥘
- 松葉蟹蒸蛋🥚
- 三文魚籽手卷
- 炸芝士年糕

最後出場既瑩光魷魚🦑1食落去勁多糕,而且非常鮮味 (豐富既海水味☺️),點埋個醬,再調出新鮮味道出黎😋鍾意食刺身必叫👍

總結:店舖裝潢舒服,座位舒適,食物性價比高,非常適合朋友黎飲飲酒🍻食下野🍣談下心👍
2023-04-29
  • 螢光魷魚
重慶Heath地庫開了新的日式餐廳臻一鮨,--晚上有飛機貨每天新鮮從日本運到,包括原條關池魚刺身,也有原板根室海膽,最要推薦的是日本number one 生蠔令和之怪物生蠔有成隻手板咁大,入口爽口鮮甜。-和風海鮮刺身沙律賣相超吸睛, 奪目耀眼有白身魚,三文魚及吞拿魚,又有爽口的新鮮沙律菜,餐廳秘製醬汁清新開胃,仲加左少量紅pepper, 微辣卻清新。--晚上餐廳以8折作招來,當然要點埋各款即握壽司,信我,好高質。海老一鮨三件最抵,包括了赤海老,熟蝦同牡丹蝦牡丹蝦甜美,蝦頭有豐腴甘香的蝦膏,咬落仲要係細綿帶爽,赤海老都大隻新鮮另外仲叫左醬油赤身吞拿魚及中拖羅吞拿魚壽司以醬油漬過, 外觀潤澤,味道有帶甘甜。中拖羅顏色粉pink pink,魚香同油脂香恰到好處-海膽手卷北海道馬糞海膽色澤靚肥厚飽滿, 入口濃厚甘甜。-鹽燒三文魚頭除了刺身壽司,餐廳的熟食也做得不錯,鹽燒三文魚頭燒得外皮香脆,肉質鮮嫩,食落口滿是魚油甘香的

重慶Heath地庫開了新的日式餐廳臻一鮨,

晚上有飛機貨每天新鮮從日本運到,

包括原條關池魚刺身
也有原板根室海膽,
最要推薦的是日本number one 生蠔令和之怪物

生蠔有成隻手板咁大,入口爽口鮮甜。

和風海鮮刺身沙律

賣相超吸睛, 奪目耀眼
有白身魚,三文魚及吞拿魚,又有爽口的新鮮沙律菜,

晚上餐廳以8折作招來,

當然要點埋各款即握壽司
信我,好高質。

海老一鮨三件最抵,
包括了赤海老,熟蝦同牡丹蝦

牡丹蝦甜美,蝦頭有豐腴甘香的蝦膏,

咬落仲要係細綿帶爽,
赤海老都大隻新鮮
另外仲叫左
醬油赤身吞拿魚及中拖羅吞拿魚壽司

以醬油漬過, 外觀潤澤,味道有帶甘甜。

中拖羅顏色粉pink pink,魚香同油脂香恰到好處
海膽手卷

北海道馬糞海膽色澤靚肥厚飽滿,

入口濃厚甘甜。
鹽燒三文魚頭

除了刺身壽司,餐廳的熟食也做得不錯,
鹽燒三文魚頭燒得外皮香脆,肉質鮮嫩,食落口滿是魚油甘香的