尖沙咀新開嘅日式料理,位於重慶大廈地庫,呢個地庫命名為<heath>,發雞盲嘅我曾經以為佢係叫<health>🤣🤣,已經有唔少餐廳進駐,落咗電梯嘅右手邊就即刻見到呢間餐廳~裝修有日式風情,有卡位有吧枱,新開張送花茶,個茶壺都靚過人,飲到有淡淡玫瑰花味~🔘令和怪物生蠔 $138/一隻係時令推介,日本直送到港,體積比手掌仲要大,蠔食飽滿,口感嫩滑,味道鮮甜濃郁,貝柱部位特別爽甜,非常推介~🔘特上刺身盛三點 $128每款刺身各有兩片,刺身有驚喜幾高質,帆立貝大隻厚身鮮味十足,赤海老肉質都好爽彈,呢個刺身盛幾抵食~🔘吉列炸蝦卷 $68賣相幾靚,size一致整齊排列,味道符合預期~🔘吉列炸廣島蠔 $48🔘炸芝士年糕 $48炸物熱辣辣即叫即炸,炸蠔好食唔腥夠乾身,芝士年糕有流心後果,鹹香又軟綿嘅芝士係幾好食嘅,朋友堅持每次見到餐牌有芝士年糕都要order🤭🤭 🔘牛油果軟殼蟹手卷 $48🔘辣味三文魚手卷 $38每人叫咗一款手卷,三文魚夠肥美,配搭辣味沙律醬,食到落底都仲有三文魚,朋友話軟殼蟹夠熱夠脆,牛油果都好有存在感,味道唔錯~🔘北海道千層蛋糕甘味卷蛋 $58一次過

🔘令和怪物生蠔 $138/一隻

🔘特上刺身盛三點 $128

🔘吉列炸蝦卷 $68
賣相幾靚,size一致整齊排列,味道符合預期~

🔘吉列炸廣島蠔 $48
🔘炸芝士年糕 $48

🔘牛油果軟殼蟹手卷 $48
🔘辣味三文魚手卷 $38

🔘北海道千層蛋糕甘味卷蛋 $58
一次過食到來自日本嘅兩款甜品,卷蛋鬆軟係抹茶味,千層蛋糕層次分明,食到忌廉香軟口感~
2023-04-29 18 views
臻一鮨嘅裝修非常日系,入面嘅燈、茶壺、隔板,襯托下感覺舒服而寧靜。我哋今晚唔係咁肚餓,只叫左幾樣野。1) 特上壽司盛(八貫)赤身吞拿魚•三文魚•油甘魚•八爪魚赤派老 •北寄具 •帆立貝 •馬刀貝。入口嘅飯都唔會凍冰冰,魚生食得出新鮮,沾上一點山葵,更覺美味。2)牛油果天婦羅星饅卷呢款卷物唔油膩,芝麻同葱粒再加上蟹籽配以秘製醬汁,味道豐富不少。3) 松葉蟹肉蒸蛋松葉蟹肉鮮甜之外,令蛋味更香,蒸得都夠滑。4) 自家製海膽冷麵(少湯)海膽同三文魚籽都係我嘅至愛,冷麵彈牙(可選多湯或少湯)葱粒增添口感同味道。
我哋今晚唔係咁肚餓,只叫左幾樣野。
1) 特上壽司盛(八貫)
赤身吞拿魚•三文魚•油甘魚•八爪魚
赤派老 •北寄具 •帆立貝 •馬刀貝。
2)牛油果天婦羅星饅卷
3) 松葉蟹肉蒸蛋
松葉蟹肉鮮甜之外,令蛋味更香,蒸得都夠滑。
4) 自家製海膽冷麵(少湯)
2023-04-29 42 views
新開張,舊同學移民,就去試吓,個場環境幾好,寬敞又寧靜,喺尖沙咀彌敦道非常方便,新商場我都係第一次去,10個人食到好多嘢淨 ,呢餐食得好滿意,連甜品都好正,有日本雪糕有芝士餅。特別介紹巨峰提子梳打,仲有 串提子喺面,非常特別,三文魚帶子活魚刺身都好新鮮,嗰版海膽又係正到不得了,一啲腥味都冇,包紫菜,好好食,炸芝士年糕,雞軟骨,三文魚沙律都好好,我個人最鍾意個沙律,一定要去一試,高質嘅日本料理,10個人食咗$5000
2023-04-28
$500 (Dinner)
  • 三文魚沙律
  • 海膽
  • 雞軟骨
2023-04-27 12 views
星期日來到isquare睇戲,朋友看到重慶大廈的新商場Health, 日本餐廳新張優惠,全單 8折好好啊😃。日式清新木系佈置,光潔明亮。朋友對餐廳的評價很好,海鮮刺身很新鮮,師傅手藝👍👍。 大家都認為,餐廳應更集中專注推廣餐廳的刺身海鮮。時令推介“令和之怪物”日本蠔岩手縣手掌般大的蠔,有岩蠔的牛奶般嫩滑,也有真蠔的濃厚蠔味,留下無窮餘韻,沒有法國生蠔的金屬味,肉質飽滿,帶豐富的礦物味道。火炙蒜味牛油赤海老壽司蝦肉鮮豔有光澤 ,肉厚飽滿,鮮甜爽脆, 乾身油潤的感覺, 新鮮美味。火炙蒜味牛油帆立貝壽司帆立貝肥美厚肉, 鮮甜彈牙, 加上少許檸檬汁味道清爽。紋甲墨魚壽司雪白晶瑩,肉質口感嫩滑卻很有咬勁,鮮味非常爽甜, 加少許芥末醬油, 更突顯其獨特鮮味。三貫壽司:海老赤海老 牡丹蝦 熟蝦三款海老當中,最好吃的當然是牡丹蝦,肉質緊緻又富有彈力,鮮甜爽口,蝦頭裡的蝦膏味道濃郁。松葉蟹肉蟹膏軍艦飛魚子軍艦吉列炸蝦卷另外也點了不同種類的幾款壽司,軍艦的紫菜很鬆脆,而且cp值高,餡料也多。吉列炸蝦卷,炸蝦更是熱呼呼的。松葉蟹肉蒸蛋鮮甜嫩滑的日式蒸蛋,品嚐著高湯的美味,加上甜美的帶子和松葉蟹肉,為這晚日本

時令推介“令和之怪物”日本蠔

火炙蒜味牛油赤海老壽司

火炙蒜味牛油帆立貝壽司
帆立貝肥美厚肉, 鮮甜彈牙, 加上少許檸檬汁味道清爽。

紋甲墨魚壽司

三貫壽司:海老
赤海老 牡丹蝦 熟蝦

松葉蟹肉蟹膏軍艦
飛魚子軍艦
吉列炸蝦卷

松葉蟹肉蒸蛋
鮮甜嫩滑的日式蒸蛋,品嚐著高湯的美味,加上甜美的帶子和松葉蟹肉,為這晚日本料理 畫上完美的句號。

都唔知原來重慶大廈呢個重慶商場裏邊開咗唔少舖頭。呢一間一落扶手電梯就見到嘅日本餐廳,環境幾大。入到去大部份座位都係卡位,坐得舒服😌另外仲有吧枱位置,擺放着唔同嘅酒,啱晒鍾意飲酒嘅朋友。 餐牌有刺身、壽司🍣、卷物、炸物、熟食、甜品等等。坐低會有一壺桂花茶,一路有個小爐熱住。▶️特上壽司盛(八貫)$228呢個壽司盛幾好,款款都啱食,所以唔使諗就叫咗。赤身吞拿魚、三文魚、油甘魚、八爪魚、赤海老、北寄貝、帆立貝、馬刀貝。最鍾意馬刀貝,非常爽口。三文魚幾肥美。北寄貝夠大隻。赤海蝦大隻鮮甜。呢個價錢有八件幾抵食。▶️火炙左口魚裙邊壽司$20/件另外叫咗我最鍾意嘅火炙左口魚裙邊壽司😍火炙左口魚,魚油更香更好味。▶️牛油果🥑軟殼蟹手卷$48軟殼蟹手卷好香脆,仲有牛油果中和返唔會太熱氣。▶️吉列炸蝦卷$68吉列炸蝦卷新鮮炸起非常香脆,一份有六件,好味😋▶️松葉蟹肉加州卷$88外面充滿蟹籽,入邊除咗有蟹肉仲有青瓜、蟹肉、牛油果。尖沙咀區日本野,晚飯$500左右兩個人,真係算抵食!

餐牌有刺身壽司🍣、卷物、炸物、熟食、甜品等等。坐低會有一壺桂花茶,一路有個小爐熱住。

▶️特上壽司盛(八貫)$228

▶️火炙左口魚裙邊壽司$20/件

▶️牛油果🥑軟殼蟹手卷$48
軟殼蟹手卷好香脆,仲有牛油果中和返唔會太熱氣。

▶️吉列炸蝦卷$68
吉列炸蝦卷新鮮炸起非常香脆,一份有六件,好味😋

▶️松葉蟹肉加州卷$88
外面充滿蟹籽,入邊除咗有蟹肉仲有青瓜、蟹肉、牛油果。

尖沙咀區日本野,晚飯$500左右兩個人,真係算抵食!

<臻一鮨> 📍尖沙咀🔸重慶大廈Basement有另一新景象 👀🔸尖沙咀旺區中價位高質日本菜 🍣係歐洲果陣極度Crave for Asian food,尖沙嘴番工嘅朋友仔介紹左佢嘅新飯堂比我 🤭 所以我早早就Book左位,一番到香港就有得食~ Book完先發現原來位置係重慶大廈,本身有啲淆底 🤣🤣🤣 但都膽粗粗咁去,發現原來重慶大廈Basement係走文青風 🤭 極大反差感,而餐廳口入唔係重慶大慶,餐廳都只不過落電梯轉右,位置都幾方便。可能我早早Book位,餐廳留左卡位比我坐,格局幾大,幾舒服。枱面仲備有有桂花,幾有心思 🌼🌼🌼令和怪物($138) — 手板咁大隻嘅令和怪物 😍 奶滑鮮甜!超級勁勁勁勁勁好食!日本蠔真係零舍不同!🦪🦪🦪本身打算叫《特上壽司8貫》,但set裡頭有我唔岩口味嘅壽司,所以最後決定自選,計落價錢都差唔多。Overall刺身新鮮,醋飯唔會大舊,甜醋味適中。Sushi MUST have items:No.1 左口魚裙邊壽司($18) — 超勁魚油 🥴 如果可以火灸再「辣一辣」面頭塊刺身會更正斗!No.2 油甘魚腩 ($33) — 呢個係小貴 🤭 但值
<臻一鮨> 📍尖沙咀
🔸重慶大廈Basement有另一新景象 👀
🔸尖沙咀旺區中價位高質日本菜 🍣

令和怪物

Sushi MUST have items:
No.2 油甘魚腩 ($33) — 呢個係小貴 🤭 但值得!油甘魚刺身肥美,而且厚肉!正!總之好味就抵!
No. 3 赤海老壽司 ($28) — 肥美赤海老,鮮甜爽口 🤤🦐🦐🦐 Mamamia … 巧巧味喔🧡
自選壽司

做得碳水化合人當然唔少得叫番個飯啦!🕺🏻🍚🕺🏻🍣🕺🏻🍙

黑松露和牛炒飯($168) — 撈起個炒飯,黑松露迎臉撲上 ♨️ 好香!炒飯粒粒分明 😋 好食!不過我自己衰多手,㩒左少鹽少油,下次食少油就OK了。
黑松露和牛炒飯

鹽燒油甘魚鮫 ($128) — 我無expect過有兩個拳頭咁大個 😯 Surprise左一野!同埋似乎條油甘魚係「左撇子」 🤣🤣🤣🤣🤣 因為左面比較厚肉小小,而右邊就肉薄啲同多脂肪。我地係度估條傻魚應該係一直向右游,無用過右手所先食落先咁肥美鮮嫩(勁白痴,笑死左🤣)
鹽燒油甘魚鮫

埋單兩個人食咁豐富都係$700左右,尖沙咀呢頭晚餐黎講人頭價都係$350,相當抵食!😎👍🏼 臨走果陣見到Lunch set menu都係$70。痴鬼線!唔怪得知朋友放飯成日黎幫襯啦!仲平過鰂魚涌 !
2023-04-24
$350 (Dinner)
令和怪物
自選壽司
黑松露和牛炒飯
鹽燒油甘魚鮫
2023-04-23 52 views
又俾我發現咗間新既日料啦☺️行開尖沙咀,發現重慶大廈隔離嘅地牢開咗好多餐廳,所以揀左間🇯🇵餐廳試下😋-三文魚腩刺身(三切) $78火炙左口魚裙邊壽司 (1件) $20鰻魚壽司(1件) $28火炙拖羅吞拿魚壽司(1件) $43牡丹蝦壽司 (1件) $58火炙蒜味牛油帆立貝壽司 (1件) $30壽司一上臺已經知道係高質🥰左口魚必食呀🔥,真係入口即溶☺️-鹽燒油甘魚鮫 $128推介呀☺️啖啖肉淡淡魚油,又滑-味醂魚乾 $68-松葉蟹肉蒸蛋 $48
又俾我發現咗間新既日料啦☺️
三文魚腩刺身(三切) $78
火炙左口魚裙邊壽司 (1件) $20
鰻魚壽司(1件) $28
火炙拖羅吞拿魚壽司(1件) $43
牡丹蝦壽司 (1件) $58
火炙蒜味牛油帆立貝壽司 (1件) $30

壽司一上臺已經知道係高質🥰
左口魚必食呀🔥,真係入口即溶☺️
鹽燒油甘魚鮫 $128

推介呀☺️啖啖肉淡淡魚油,又滑
味醂魚乾 $68

松葉蟹肉蒸蛋 $48
2023-04-23 34 views
1️⃣日本深海池魚 期間限定店員話係新鮮運到港,每個月都係唔同魚種,今次有幸食到新鮮池魚😍😋每塊刺身都好厚,顏色分明,食落味道好鮮👍🏻仲會做埋壽司配上薑蓉,另一種食法2️⃣三文魚骨煎得好香,骨嘅部分原來都幾多肉3️⃣油甘魚刺身非常厚切,新鮮4️⃣和牛稻亭烏冬和牛仲可以揀五成熟或全熟,牛肉淋,份量多5️⃣日本菜當然要食壽司我就叫左三文魚、赤身吞拿魚,左口魚,中拖羅,馬刀貝壽司。壽司size都比其他日本餐廳大舊,魚生都好肥美😚6️⃣三文魚手卷食到底都有三文魚,抵食
1️⃣日本深海池魚 期間限定

2️⃣三文魚骨
煎得好香,骨嘅部分原來都幾多肉

3️⃣油甘魚刺身
非常厚切,新鮮

4️⃣和牛稻亭烏冬
和牛仲可以揀五成熟或全熟,牛肉淋,份量多

5️⃣日本菜當然要食壽司
我就叫左三文魚、赤身吞拿魚,左口魚,中拖羅,馬刀貝壽司壽司size都比其他日本餐廳大舊,魚生都好肥美😚

6️⃣三文魚手卷
食到底都有三文魚,抵食
2023-04-22 30 views
尖沙咀不嬲高消費今日搵下午茶食時見到有抵食下午茶叫左灸燒壽司、牛肉薯餅及烏冬餐。未食先品茶 係送既花茶 有淡淡花香 不錯餐具茶具也很漂亮。經理也好服務 見到座熱花茶的臘燭熄了主動更換壽司新鮮 烏冬彈牙 薯餅香脆 環境舒適會再來
尖沙咀不嬲高消費
今日搵下午茶食時見到有抵食下午茶
叫左灸燒壽司、牛肉薯餅及烏冬餐。
未食先品茶 係送既花茶 有淡淡花香 不錯
餐具茶具也很漂亮。

經理也好服務 見到座熱花茶的臘燭熄了主動更換

壽司新鮮 烏冬彈牙 薯餅香脆 環境舒適

會再來

2023-04-22 29 views
咁啱行過尖沙咀,見到呢間新開嘅日式餐廳 試咗個Lunch set,對於我一個唔係好細食嘅女仔嚟講佢嘅份量居然可以咁啱啱好!!而且價錢又合理,上菜速度又快,服務態度良好,環境整潔又衛生 真係堅得喎! 下次一定會再嚟幫襯😊 而且發現佢哋有間VIP房 👀仲有得泡茶🤩服務員話可以book房添 下次朋友聚會一定要過嚟試吓😁 食完差唔多到佢嘅下午茶時間仲有discount tim, good ah!! 下次可以就下時間用埋個discount仲抵🤣🤣

2023-04-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
2023-04-20 428 views
重慶大廈原來唔係淨係得印度咖哩,而家喺佢重新裝修後嘅地庫商場Health有好多唔同種類嘅餐廳,今次試咗呢間好近電梯出入口嘅日本餐廳“臻一鮨”餐廳新開,乾淨企理,有卡位同bar枱,感覺幾高檔,但食物價錢唔算特別貴🌟前菜有個涼拌麻辣木耳,好香芝麻味,木耳爽口微辣,食完都幾開胃🌟特上壽司盛(八貫)有8件壽司:三文魚、油甘魚、八爪魚、赤身吞拿魚、赤海老、北寄貝、帆立貝、馬刀貝 ,每款食材都用料上乘,味道鮮甜,而赤海老我覺得係特別正,壽司亦都握得夠實,唔會散開🌟牛油果天婦羅星鰻卷成條星鰻炸成天婦羅再整成一條卷物切開,入面包住牛油果,面頭仲有少少蟹籽,味道幾有層次,而星鰻炸得夠脆而炸粉唔會話過厚🌟炸芝士年糕(4粒)去親日本餐廳都好常點呢樣,呢度炸得個外皮幾鬆脆而唔油,入面啲芝士仲熱到爆汁拉絲🌟日式豚骨湯叉燒拉麵呢碗拉麵幾豐富,有木耳、竹筍、日式叉燒、溏心蛋,湯底好香豬骨味,唔太鹹而且應該冇味精,飲哂都唔口渴,拉麵好煙韌,份量都多,而叉燒肥瘦均勻,醃得入味🌟原條關池魚刺身呢條魚係新鮮到貨,切片之後份量都唔少,起初望落去都驚佢腥,點知點少少檸檬加果個酸酸地嘅汁食落原來好鮮甜餐廳宜家仲會送壺水果茶/花茶

🌟前菜
有個涼拌麻辣木耳,好香芝麻味,木耳爽口微辣,食完都幾開胃
前菜

🌟特上壽司盛(八貫)

🌟牛油果天婦羅星鰻卷
牛油果天婦羅星鰻卷

🌟炸芝士年糕(4粒)
炸芝士年糕(4粒)

🌟日式豚骨湯叉燒拉麵

🌟原條關池魚刺身
原條關池魚刺身

餐廳宜家仲會送壺水果茶/花茶,我揀咗蜜桃茶,幾清香
蜜桃茶

走時見到門口餐牌寫宜家lunch仲有全單8折,下次再黎試過先

2023-04-18
Type of Meal
Dinner
前菜
牛油果天婦羅星鰻卷
炸芝士年糕(4粒)
原條關池魚刺身
蜜桃茶
🌟臻一鮨🌟位於重慶大廈嘅地庫慶坊,店舖同埋商場都係全新裝修🆕,既新淨又時尚✨,同重慶大廈係完全兩個世界!🥗和風海鮮刺身沙律 $98沙律新鮮✨,醬汁酸爽開胃!最正嘅係佢有幾片好大塊嘅刺身🤩,有三文魚🐟、吞拿魚🐟、仲有左口魚裙邊🐠,好抵食!🥑牛油果天婦羅星鰻卷 $108大大條即炸嘅星鰻天婦羅,保持到香脆嘅口感😋,令卷物份外美味!🧡三文魚籽手卷 $48🩷香蔥吞拿魚蓉手卷 $38🌟一鮨🌟嘅手卷質素都幾好,有鮮味無窮嘅🧡三文魚籽,同埋肥美可口嘅🩷吞拿魚蓉,勁足料😍!🐓炸芝麻雞翼 $68🦑炸魷魚鬚 $48炸物方面都幾出色,做到♨️香口惹味又唔油!🍜和牛稻庭烏冬 $128稻庭烏冬🍜入口滑溜,咬落去帶少少煙靭!🐂和牛軟嫩腍滑,唔錯!🥤罐裝可樂 $18

🥗和風海鮮刺身沙律 $98

🥑牛油果天婦羅星鰻卷 $108

🧡三文魚籽手卷 $48
🩷香蔥吞拿魚蓉手卷 $38

🐓炸芝麻雞翼 $68

🦑炸魷魚鬚 $48

炸物方面都幾出色,做到♨️香口惹味又唔油!

🍜和牛稻庭烏冬 $128

🥤罐裝可樂 $18
2023-04-20 19 views
餐廳入門位做左個大電視 見到今期新開張有8折(d'∀')内裡燈光充足 掛上多幅壁畫 主要都係日本古典風味ヽ(✿゚▽゚)入面仲有吧台同卡位選擇特上壽司八貫 $228擺盤造型都做得幾精緻,食材都係用上時令嘅 非常新鮮分別係吞拿魚 北寄貝 帆立貝 油甘魚 三文魚 八爪魚 赤蝦 同馬刀貝由於三文魚太好食 encore左三文魚刺身 $68 真係好肥美 又厚切 一啖食落口好滿足炸芝麻雞翼$68呢個比起出邊好抵食 做到即叫即炸外皮好酥脆 但係有keep到肉汁 入面真係超熱 食嘅時候要小心吉列炸蝦卷$68雖然呢款卷物好多餐廳都有賣但係都唔係間間餐廳做得好食入邊嘅炸蝦唔會食落好油膩而且keep到^咔嚓^既吉烈口感海膽冷麵 $108呢個必須大大力推薦!就算壽司郎曾經推出過類似款式 但係都唔會做到係冷暈 岩曬行街行到身汗想食凍食😆而且麵質真係選得好好 小編好怕拉麵既鹼水味 呢種面材食落有啲似蒟蒻 而且好掛汁 索曬海膽鮮味面頭既海膽都好多 不過主打食法都係撈渾黎食 加埋三文魚籽同蟹籽 真係覺得呢碟可以值得賣更貴❤️呢度既甜品都唔好錯過丫芝士蛋糕同三色麻薯福餅都做得同樣出色 芝士蛋糕有d想買個帶翻屋企Tim ar
餐廳入門位做左個大電視 見到今期新開張有8折(d'∀')
内裡燈光充足 掛上多幅壁畫
主要都係日本古典風味ヽ(✿゚▽゚)
入面仲有吧台同卡位選擇

特上壽司八貫 $228

擺盤造型都做得幾精緻,食材都係用上時令嘅 非常新鮮

炸芝麻雞翼$68

呢個比起出邊好抵食 做到即叫即炸

吉列炸蝦卷$68

雖然呢款卷物好多餐廳都有賣
但係都唔係間間餐廳做得好食
入邊嘅炸蝦唔會食落好油膩
而且keep到^咔嚓^既吉烈口感

海膽冷麵 $108

呢個必須大大力推薦!
就算壽司郎曾經推出過類似款式
但係都唔會做到係冷暈 岩曬行街行到身汗想食凍食😆

呢度既甜品都唔好錯過丫
芝士蛋糕同三色麻薯福餅都做得同樣出色 芝士蛋糕有d想買個帶翻屋企Tim ar 🤣

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️

(5⭐️最高)💕

🌸尖沙咀返工嘅朋友有福喇🤩 一間新嘅日本餐廳空降左落黎重慶大慶隔離嘅𝙷𝚎𝚊𝚕𝚝𝚑 𝙼𝚊𝚕𝚕,午市套餐好抵食啊🥳 有日式丼飯、魚生丼飯同定時,價錢係尖沙咀黎講岩岩好,𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑多個日本餐廳做選擇,唔洗下下食大集團嘅魚生飯啦🫢😂-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍱 特上壽司盛(六貫)配稻庭烏冬 $𝟷𝟹𝟾壽司包括有:三文魚、油甘魚、赤身、北寄貝、帆立貝同赤海蝦,件件魚生都好新鮮同厚身🥳而且飯同魚生嘅比例岩岩好,壽司飯唔會好大舊,魚生大小完美地覆蓋曬成舊壽司飯👍🏻 而且壽司飯唔會太酸,恰到好處🙆🏻‍♀️💕 加上幼身稻庭烏冬好彈牙,食完壽司再食𝚍烏冬都唔會變淋身,好好味❗️-🍱 豐盛刺身丼飯 (九點)$𝟷𝟼𝟾推薦❗️刺身好足料❗️刺身分別有三文魚三片、三文魚腩兩片、帆立貝兩片、海膽、三文魚籽、油甘魚一片、赤身一片以及兩隻大赤海蝦🫶🏻 超好味🥲 舊舊都好好味❗️重點講兩樣😛 海膽好鮮甜,唔會有唔新鮮嘅味道,赤海蝦真係好大隻,蝦頭都超多蝦膏,真係好抵食🥰-🌼 左口魚裙邊 $𝟷𝟾🌼 大拖羅吞拿魚 $𝟺𝟾🌼 油甘魚腩 $𝟹𝟹🌼 三文魚籽軍艦 $𝟹𝟾小編對刺身壽司真係零抗拒,所以再加碼4款壽司試下,左口魚裙邊好厚身
🌸
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍱 特上壽司盛(六貫)配稻庭烏冬 $𝟷𝟹𝟾

🍱 豐盛刺身丼飯 (九點)$𝟷𝟼𝟾

🌼 左口魚裙邊 $𝟷𝟾
🌼 大拖羅吞拿魚 $𝟺𝟾
🌼 油甘魚腩 $𝟹𝟹
🌼 三文魚籽軍艦 $𝟹𝟾

小編對刺身壽司真係零抗拒,所以再加碼4款壽司試下,左口魚裙邊好厚身肥美,若然有灸燒過會再香口𝚍🙆🏻‍♀️ 其他都好好味啊,絕對可以一試🤩小編今日仲自己帶左兩支𝚜𝚊𝚔𝚎黎邊任邊食,正啊🥰 超級推薦❗️
📍 臻一鮨
@sushione__
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫HeathS11號舖
環境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #尖沙咀美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀黃店 #壽司🍣 #刺身 #刺身定食 #一鮨
2023-04-16 50 views
去左尖沙咀同朋友行街,見到重慶大廈開左個新既地下商場,入面有唔少餐廳,見到呢間日本野岩岩新開,緊係要去嘗鮮。餐廳有好多吧位同卡位,坐得都幾舒服。鹽燒油甘魚鮫 $128油甘魚燒得好香脆,而且唔會好乾身,食完啖啖都係油香味,又唔會死咸,仲係大大件,幾抵食。特上壽司盛(八貫) $228壽司盛分別有吞拿魚,三文魚,油甘魚,八爪魚,赤蝦,北寄貝,帆立貝同馬刀貝,基本上每一樣都好新鮮,而且每塊刺身都係好厚身唔會太薄,八件已經好夠食。炸魷魚鬚 $48魷魚鬚炸得好香脆,調味都好適中,口感亦都好彈牙,佐酒一流。炸芝士年糕(4粒) $48呢個年糕炸得好好,佢個外層鬆脆得黎又唔會太薄,年糕好煙韌,入面既流心芝士好香,超級好食。

鹽燒油甘魚鮫 $128

特上壽司盛(八貫) $228

炸魷魚鬚 $48
魷魚鬚炸得好香脆,調味都好適中,口感亦都好彈牙,佐酒一流。

炸芝士年糕(4粒) $48