2023-06-11 35 views
老公話重慶大廈地庫呢家變晒樣,唔再係波鞋舖,一於睇下有乜好食,結果就食左一落扶手梯旁嘅臻一鮨我地叫左日式豚骨湯叉燒拉麵: 拉麵算係幾高質,麵質唔錯,唔會似即食拉麵,大家可以一試和牛稻庭烏冬: 足幾大碗,和牛亦好嫩滑大拖羅吞拿魚壽司: 幾肥美,而且好鮮甜油甘魚壽司: 幾fresh,而且味道都唔錯炸雞軟骨: 份量都多,食足成餐先食得完日本松葉蟹肉蒸蛋: 有些少甘味,幾特別另外每枱會有壺可以refill嘅花茶,幾清新

我地叫左
和牛稻庭烏冬: 足幾大碗,和牛亦好嫩滑
大拖羅吞拿魚壽司: 幾肥美,而且好鮮甜
油甘魚壽司: 幾fresh,而且味道都唔錯
炸雞軟骨: 份量都多,食足成餐先食得完
日本松葉蟹肉蒸蛋: 有些少甘味,幾特別

另外每枱會有壺可以refill嘅花茶,幾清新
$250 (Dinner)
🫶🏻🫶🏻🫶🏻講起重慶大廈就會諗起印度咖喱,香料烤雞!但今次我哋嚟到重慶大廈食日式料理😋,重慶大廈經修改之後引進咗好多新餐廳,其中有間叫「臻一鮨」一落扶手電梯轉右就見到了!佢哋每日嘅special menu都唔同㗎,全部都係即日由日本空運過嚟嘅新鮮食材製作!服務周到一坐低就送上免費雪耳糖水同埋花茶俾客人解渴🩷員工都好熱情有禮,為客人介紹菜式。👅 松葉蟹肉蟹膏軍艦($ 38)咪睇件軍艦壽司細細件,入邊裝滿松葉蟹肉同蟹膏,點少少Wasabi豉油就已經好好味,啲蟹肉超Juice!咬落去果一瞬間個口充滿咗蟹嘅鮮甜味🦀️👅 火炙左口魚裙邊壽司($ 20)左口魚油脂甘香,炙燒過之後散發出魚油嘅甘香味,入口即溶👍👅黑松露和牛炒飯($ 168)🐮炒飯入邊有好多和牛粒,撈勻之後黑松露嘅香味直撲入鼻,和牛同黑松露嘅配搭,真係冇得頂啊!😍👅 炸芝麻雞翼($ 68)炸魷魚鬚($ 48)芝麻雞翼係我嘅最愛🩷放咗一陣都仍然咁脆口!又脆又多汁!炸魷魚鬚大大嚿,煙靭又好味你🤤 點埋啲蛋黃醬,成件事就變得好邪惡😈!!⭐️Special Menu 蜜金鯛刺身 ($ 188)每日Special Menu都唔同,我哋揀咗左比較少有
🫶🏻🫶🏻🫶🏻

👅 松葉蟹肉蟹膏軍艦($ 38)

👅 火炙左口魚裙邊壽司($ 20)
左口魚油脂甘香,炙燒過之後散發出魚油嘅甘香味,入口即溶👍

👅黑松露和牛炒飯($ 168)🐮

👅 炸芝麻雞翼($ 68)炸魷魚鬚($ 48)

⭐️Special Menu 蜜金鯛刺身 ($ 188)
每日Special Menu都唔同,我哋揀咗左比較少有嘅蜜金鯛🍊魚肉嫩滑鮮甜,上面有柚子醬,點埋柚子醋就變得好Fresh😌

2023-06-09
  • 黑松露和牛炒飯
2023-06-09 28 views
今日同個朋友經開尖沙咀,我哋想食日本嘢,於是我哋去咗重慶附近隔離一個商場裏面,發現咗呢間日本餐廳啱啱新開,於是我哋兩個見到裏面唔係話真係好多客人,可以靜靜地個環境又靚,於是就入去試一試,我哋同朋友入去坐低,之後佢就送咗壺茶俾我哋飲,裏面係花茶嘅烏龍味嘅茶葉,而且個茶壺好靚好特別,我哋兩個坐低咗之後我哋就嗌咗以下嘅食物。時令食品手寫單(不包折扣)特上刺身盛六點(兩切),呢個刺身好新鮮特別,鍾意佢嘅油甘魚同埋三文魚腩同帶子帶子,入口非常鮮味,佢有一塊青檸跟埋,感覺好Flash好新鮮,但係我覺得佢個吞拿魚就好一般,除咗呢一除咗吞拿魚之外,其他刺身都好好食,另外叫咗呢個炸天婦纙軟殼蟹(一隻)配蟹籽蛋黄醬,佢嘅軟殼蟹哥炸粉好薄,但係炸得好黃金,所以我覺得咬落去非常熱辣辣,而且佢個蟹都好多肉啖啖肉我覺得幾好,令我叫咗呢個和風海鮮刺身沙律,,裏面係好多三文魚同魚嘅刺身,其他都係沙律菜味道尚可,但係同其他西餐廳嘅質素差唔多,所以如果鍾意食沙律嘅人都可以試吓,日式炸雞塊(五塊)配蛋黄醬,呢個炸雞嘅價錢非常之抵食,佢裏面啲雞肉係好嫩,好啱啱炸起好熱辣辣,而且去配沙律醬簡直一流嚴選、金槍魚三實,呢個非常好食
特上刺身盛六點(兩切),
特上刺身盛六點(兩切)
炸天婦纙軟殼蟹(一隻)配蟹籽蛋黄醬
和風海鮮刺身沙律
,日式炸雞塊(五塊)配蛋黄醬,
日式炸雞塊(五塊)配蛋黄醬
嚴選、金槍魚三實,
嚴選、金槍魚三實,三文魚
呢個非常好食,好新鮮咬落去好多魚油口感唔錯三文魚
三文魚籽軍艦(一件),
三文魚籽軍艦(一件)
呢個壽司係單點嘅,佢最出色係佢個紫菜好脆,似啱啱整嘅感覺,所以我覺得好好食,我哋賣單嘅時候嗰時認就送咗五張優惠券俾我哋,
佢要用一蚊刷開,先可以知道裏面送啲乜嘢裏面其中一張係送下午茶其他都係送食物,佢話只要下次嚟食呀一杯嘢飲就可以一次過用晒所有嘅優惠券,即係等於免費食咗一個餐,咁因為佢話佢呢間餐廳新開所以超過$500就會送5張呢啲優惠券,所以張優惠券去到8月31號,所以我哋一定會再過嚟,到時叫一杯嘢飲就可以有其他嘢食啦,我覺得呢間餐廳非常之好,因為可能啱啱試業,所以而且張單仲要有八折
時令食品手寫單(不包折扣)
特上刺身盛六點(兩切)
炸天婦纙軟殼蟹(一隻)配蟹籽蛋黄醬
日式炸雞塊(五塊)配蛋黄醬
嚴選、金槍魚三實,三文魚
三文魚籽軍艦(一件)
來到重慶大廈也不一定只吃咖哩的,就在它旁邊的地庫最近重新裝修以後,多了很多新的餐廳,其中就有一間水平挺不錯的日式料理餐廳,價錢又不算貴!這裡最好的就是每檯都贈送了一壺熱果茶,那就真的連飲品都可以省了!大拖羅吞拿魚刺身(三切)(168元)大拖羅真的挺不錯,切得挺厚和大片的,可看到表面油花十分豐富,吃起來很滑很嫩,魚香十足!三文魚腩刺身(三切)(78元)真的用上魚腩最邊邊的部位,油脂感非常豐富,吃起來很滑很嫩,跟大拖羅兩種不同口感,但都很好吃!堂食套餐(68元)選了個溫泉蛋牛肉丼飯,這個有點像平時的和風牛肉飯,鹹鹹甜甜的,再加上溫泉蛋的滑嫩感和蛋香,配上肥牛的油脂香和肉香,吃起來非常惹味,一口接一口的!火炙拖羅吞拿魚壽司(43元)這個性價比挺高的,比單點刺身還便宜,而且肉也是非常厚的!火炙以後油脂半溶的程序,吃起來入口即溶,又帶點焦香感,令吞拿魚味更香濃!火炙鹿兒島A4和牛壽司(40元)可以吃出真的是用上A4和牛來做壽司的,吃起來帶有獨有日本和牛的甜香,油脂感較重,質感滑嫩!火炙左口魚裙邊壽司(20元)裙邊挺大片,吃起來焦香焦香的,是入口即溶的口感,又有魚的鮮味。火炙三文魚壽司(20元)三

大拖羅吞拿魚刺身(三切)(168元)

三文魚腩刺身(三切)(78元)

堂食套餐(68元)

火炙拖羅吞拿魚壽司(43元)

火炙鹿兒島A4和牛壽司(40元)

火炙左口魚裙邊壽司(20元)

火炙三文魚壽司(20元)三文魚壽司(18元)

雖然不是魚腩的部位,但也看得出這裡的三文魚油脂是比較豐富的,經過火炙以後吃起來更香,但本身就非常滑嫩,魚味突出了!
2023-06-02
2023-06-08 25 views
牛油果天婦羅星饅卷:這道菜結合了牛油果和天婦羅的口感,牛油果的柔軟口感和天婦羅的酥脆口感完美結合,好味。炸雞軟骨粒配蛋黄沙律醬:這道菜是一個非常好的開胃菜。炸雞軟骨粒非常酥脆,配上蛋黃沙律醬,味道非常美味。鹹香的炸雞軟骨和香濃的蛋黃沙律醬非常搭配,令人食慾大增。自家製海膽伶麵(冷):這是一道非常獨特的菜式。海膽的鮮味和伶麵的口感非常搭配,吃起來感覺清新爽口。冷麵的口感也很不錯,是一道非常適合夏天食用的菜式。刺身盛三點(大蝦、帶子、三文魚):這是一個非常豪華的刺身盛合。三種魚類的口感和味道都非常鮮美。刺身的質量非常好👍🏾。馬刀貝壽司:這是一道非常精緻的壽司。馬刀貝的口感非常鮮美。最欣賞佢環境坐得舒服,服務又好,仲有一壺好靚嘅茶,係花茶。
牛油果天婦羅星饅卷:

炸雞軟骨粒配蛋黄沙律醬:

自家製海膽伶麵(冷):

刺身盛三點(大蝦、帶子、三文魚):

馬刀貝壽司:這是一道非常精緻的壽司。馬刀貝的口感非常鮮美。

最欣賞佢環境坐得舒服,服務又好,仲有一壺好靚嘅茶,係花茶。
牛油果天婦羅星饅卷
花茶
炸雞軟骨粒配蛋黄沙律醬
自家製海膽伶麵(冷)
刺身盛三點(大蝦、帶子、三文魚)
2023-06-07
牛油果天婦羅星饅卷
花茶
炸雞軟骨粒配蛋黄沙律醬
自家製海膽伶麵(冷)
刺身盛三點(大蝦、帶子、三文魚)
👅重慶大廈除左印度咖哩之外,依家地庫商場返新後多左唔同既新餐廳,臻一鮨係其中一間,日式木系設計,環境舒服好坐,仲有免費花茶飲,令人特別放鬆,呢樣已經好加分啦!🍣特上壽司盛八貫($228)刺身盛三點($128)原條蒲燒鰻魚($138)🥢試左呢度既刺身壽司,感覺新鮮好味!尤其係刺身特別正,厚切肥美,入口啖啖鮮味,價錢仲好抵食!原條蒲燒鰻魚好焦香惹味,醬汁香甜唔會過鹹,幾乎係入口即化!整體質數都唔錯,下次肚餓可以再試多幾款!

👅

🍣
特上壽司盛八貫($228)

刺身盛三點($128)

原條蒲燒鰻魚($138)

🥢

2023-06-07 16 views
好推薦這間尖沙咀高質日式餐廳💯 位於重慶大廈旁的地庫,隱藏好多美食,大家一定要去試吓☺️餐廳裝潢高檔,一入到去就感受到日本居酒屋嘅氣氛,環境好闊落,絕對坐得舒服,店員服務質素高,整個用餐體驗都很滿意😍 食物質素高,價格合理,性價比好高!💖💖💖食評💖💖💖一入座便送上熱茶及前菜(涼拌青瓜黑木耳),太貼心了吧🥰 熱茶清甜好味,飲完可以叫店員加熱水繼續飲~黑松露炒飯 ($168)✨ 少油、少鹽推薦!份量多,十分飽肚,混有大量牛肉,口感一流,炒飯質素高,採用日本米 飯粒分明 偏軟身,啖啖黑松露味 好滋味😋 第一次見餐廳可以咁貼心俾客人選擇少油少鹽,味道會淡啲,但絕對好味仲健康😚日式豚骨湯叉燒拉麵 ($108)✨推薦!看似冇特別嘅拉麵,食落好有驚喜😍 第一步試湯底 好清甜又濃味,完全唔會鹹,然後食拉麵 口感一流,特別爽滑💯 最後食叉燒 肥瘦適中,軟腍又有咬口,好好味👍🏻仲可以選擇多湯/少湯松葉蟹肉加州卷 ($88/6件)✨有蟹肉、牛油果、青瓜,正常發揮~抵食又飽肚😚三文魚籽手卷 ($48)✨香蔥吞拿魚蓉手卷 ($38)✨推薦!手卷口感味道滿分,紫菜夠脆,食到最底都包滿配料,絕對高質😍 三文魚籽粒粒晶

💖💖💖食評💖💖💖

黑松露炒飯 ($168)✨ 少油、少鹽

日式豚骨湯叉燒拉麵 ($108)✨
仲可以選擇多湯/少湯

松葉蟹肉加州卷 ($88/6件)✨
有蟹肉、牛油果、青瓜,正常發揮~抵食又飽肚😚

三文魚籽手卷 ($48)✨
香蔥吞拿魚蓉手卷 ($38)✨
推薦!手卷口感味道滿分,紫菜夠脆,食到最底都包滿配料,絕對高質😍 三文魚籽粒粒晶瑩通透,鮮味十足,吞拿魚蓉口感細嫩,非常好味
2023-06-05 23 views
真係估唔到重慶大廈附近都有好味嘅日本料理,座位舒適,於是同朋友去試下,一入席職員就為我哋奉上熱茶壽司、卷物:壽司飯冇明顯嘅醋味,飯量啱啱好,分別揀咗燒左口魚、燒三文魚、牛油燒帶子,帶子有淡淡嘅牛油香,個人最鍾意係左口魚,油脂爆燈。另外叫咗個蔥吞拿魚手卷,吞拿魚蓉新鮮,口感軟綿。朋友就特別鍾意炸星鰻牛油果卷,鰻魚嘅味道融入咗牛油果捲入面,一脆一淋都幾夾,汁帶甜味。刺身:因為有啲唔夠喉,又追加咗刺身,魚料都係非常新鮮嘅,不過刺身嘅選擇就唔算多豬肉烏冬:用嘅應該係稻庭烏冬,比較淋,豬肉不錯炸魷魚鬚:呢個係黎到一定要嗌嘅😃👍外表炸得香脆,入面軟淋,魷魚味夠曬香,配酒一流

豬肉烏冬:用嘅應該係稻庭烏冬,比較淋,豬肉不錯

重慶大廈有質日菜之《臻一鮨》一直以來俾人感覺,以為重慶大廈整係食咖哩或印度野,原來重既新裝修後,呢間日本菜《臻一鮨》有驚喜,裝修以木質及主,有好日式feel,有bar枱區及卡位,值得一提既係茶壺同茶杯,幾有心思,有個暖爐坐熱壺茶,所以一定夠熱,好有茶香味,QR code落單好方便,仲有堂食套餐,餐前小食係木耳絲,和風海鮮剌身沙律 $98:沙律菜好新鮮,有3款剌身,紅色一粒粒既唔知係咩黎,但入口味道幾特別,沙律sauce幾好味,酸酸味味好開胃,剌身盛三點 $128:剌身係厚切,全部都好新鮮,牡丹蝦個蝦頭超多膏,天婦羅軟殼蟹卷 $128:賣相靚仔,壽司飯唔會太多,入口軟殼蟹唔會整係食到炸粉,大小做得岡好,女仔一啖入口都無問題,碟底有好多沙律醬,唔點豉油都好好食,炸魷魚鬚 $48:份量唔多算,但炸得脆卜卜,入口唔會油膩,鹽燒油甘魚鮫 $128:份量多大件,肉質非常嫩滑,魚皮燒得好香口,自家制海膽冷麵 $128:海膽雖然唔多,但十分新鮮,入口無腥味,面質爽口彈牙,伴碟既湯撈埋冷麵一齊,非常夾,好好食,Asahi (500ml) $78總括食物質素都不錯,環境舒服,唔會太嘈,職員十分nice。
重慶大廈有質日菜之《臻一鮨》

炸魷魚鬚 $48:份量唔多算,但炸得脆卜卜,入口唔會油膩,

Asahi (500ml) $78
總括食物質素都不錯,環境舒服,唔會太嘈,職員十分nice。
2023-05-30
Type of Meal
Dinner
2023-06-01 33 views
重慶大廈番新後,進駐了不少餐廳,隨逛著發現了臻一鮨,門面相當優雅吸引,決定內進光顧!環境美輪美奐,滿有和式風味,寫意自在!迎賓送上花茶一壺,視覺跟味覺的雙重享受。🥰🥰日本餐的必食項目 - 壽司,點了一客特上壽司盛八貫 $228,八款口味都頗合心意!有赤身、吞拿魚、三文魚、油甘魚、八爪魚、赤海老、北寄貝、帆立貝及馬刀貝;基本上都是喜愛的口味,不論魚片或貝類,都屬新鮮貨色,加上有質素的壽司飯,令人回味無窮👍👍小食點了炸魷魚鬚 $38,魷魚唔韌,炸醬香口!魷魚🦑鬚,是小編大愛 😍😍😍另一小食是日式炸雞塊配蛋黃醬 $58,雞塊外脆,雞肉軟熟鬆軟,配蛋黃醬甚夾!金黃色的炸雞,實在太好味了 😋😋😋最後來一碗日式豚骨湯叉燒拉麵 $108,選擇了多湯,目測滿意!拉麵爽口,叉燒味道好,温泉蛋亦相當有質數 😋😋 。感恩又嘆了一頓相當滿意的晚餐!🥰🥰

環境美輪美奐,滿有和式風味,寫意自在!

迎賓送上花茶一壺,視覺跟味覺的雙重享受。🥰🥰

小食點了炸魷魚鬚 $38,魷魚唔韌,炸醬香口!

魷魚🦑鬚,是小編大愛 😍😍😍

金黃色的炸雞,實在太好味了 😋😋😋

拉麵爽口,叉燒味道好,温泉蛋亦相當有質數 😋😋 。

感恩又嘆了一頓相當滿意的晚餐!🥰🥰
今次係留意到尖沙咀重廈大廈下面多咗個好令嘅新裝修商場,入面有唔少打卡位都餐廳,呢間係特別出面有超多恭賀開張嘅花籃,就諗住入去試試。入去嘅時候未開始叫野食,餐廳員工就已經拎咗一set花茶比我話係餐廳送,茶具超別緻仲要係我好鍾意嘅桂花茶,真係未食就已經對間餐廳有好感🤣———————————————🌟特上剌身盛六點(兩切)$388呢份刺身嘅份量其實可以兩個人食,除牡丹蝦以外其他都係有兩塊。六點包括有油甘魚、三文角、赤身吞拿魚、海膽、帆立貝同牡丹蝦。我個人認為帆立貝係最好食,佢會將兩粒再切開兩份夾住一小片檸檬,食落有少少清新之餘仲可以食到帆立貝嘅鮮甜味。海膽份量都唔錯而且食落都係好鮮甜,餐廳仲比咗超多紫菜我🤣除吞拿魚會多筋少少以外,其他都係非常滿意~.🌟和牛稻庭烏冬 $128呢個烏冬佢仲可以好多客製化選擇,包括少烏冬、湯份量同埋和牛都可以選擇全熟或者半生熟,我就選擇咗後者。不過食嘅時候可能因為湯偏熱,所以都有少少全熟感覺,牛肉份量都算多而且牛味重,會有少少筋位。我覺得個湯底係最值得欣賞,味道感覺就係清清地嘅牛肉湯,配上煙韌嘅稻庭烏冬,份量都算多食到個人超飽🤣.🔸整體評價🔸餐廳內部環境都好新好令

———————————————
🌟特上剌身盛六點(兩切)$388
🌟和牛稻庭烏冬 $128
🔸整體評價🔸
餐廳內部環境都好新好令,坐位都好舒服。員工都友善有禮,而且好主動積極,趁依家新開都仲係屬於少人大家記得快d去喇~🤭

• 特上刺物盛六點(兩切)
2K
2023-05-23 49 views
呢間日本餐廳朋友話唔錯 喺重慶大廈 之前以為重慶大廈淨係主要食印度嘢 估唔到都會有間幾出色嘅日本餐廳 環境舒服 夠晒闊落 嘢食雖然唔係好平 但係質素好高🤤-😍火炙左口魚裙邊壽司 $20火炙過嘅左口魚裙邊 魚油會出曬尼 好食 🤤-🍣火炙拖羅吞拿魚壽司 $43拖羅吞拿魚好厚身肥美 有少少入口即溶 推介!🤤-😍火炙蒜味牛油帆立貝壽司 $30帆立貝夠新鮮 同蒜味牛油好夾 好特別-🍣特上刺身盛三點 $128有帆立貝、赤海老、三文魚 三文魚好肥美 赤海老好新鮮好大隻 都幾抵食🤣-🐔炸雞軟骨 $58炸得好脆 咸味好夠 同朋友食食吓好快就食晒 -🐮炸牛蒡片 $58第一次食 外面脆口 幾得意 而且份量多 朋友好鐘意- 📍臻一鮨尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫Heath s11號地舖

😍火炙左口魚裙邊壽司 $20
火炙過嘅左口魚裙邊 魚油會出曬尼 好食 🤤

🍣火炙拖羅吞拿魚壽司 $43
拖羅吞拿魚好厚身肥美 有少少入口即溶 推介!🤤

😍火炙蒜味牛油帆立貝壽司 $30
帆立貝夠新鮮 同蒜味牛油好夾 好特別

🍣特上刺身盛三點 $128
有帆立貝、赤海老、三文魚
三文魚好肥美 赤海老好新鮮好大隻 都幾抵食🤣

🐔炸雞軟骨 $58
炸得好脆 咸味好夠 同朋友食食吓好快就食晒

🐮炸牛蒡片 $58
第一次食 外面脆口 幾得意 而且份量多 朋友好鐘意

📍臻一鮨
2023-05-21 42 views
一鮨相信大家都聽過,臻一鮨大家有冇聽過呢?呢一間嘅前身就係一鮨,今日嚟開尖沙咀覓食就係OpenRice睇吓有冇啲咩好食嘅舖頭啦,本身見到佢喺重慶大廈都有啲淆底,但係原來佢喺重慶大廈隔離嘅入口,叫慶方嘅商場落到去嘅時候見到都唔係話太多舖頭,但係都有幾間係食嘢嘅,見到佢嘅新開張就入去試吓入到去用QR code落單,佢環境優美有吧枱有卡位同朋友嗌咗個壽司八貫,辣味吞拿魚卷,芝士年糕,炸雞芝士年糕係高質嘅年糕,年糕煙靭,裏面嘅芝士味香濃仲流心炸雞不過不失點沙律醬嫩滑嘅雞冇得輸辣味吞拿魚卷,今年係吞拿魚同青瓜外面有少少嘅辣味沙律醬,夾埋一齊都幾惹味八件壽司都好新鮮,隻蝦好彈牙好新鮮

入到去用QR code落單,佢環境優美有吧枱有卡位

同朋友嗌咗個壽司八貫,辣味吞拿魚卷,芝士年糕,炸雞

芝士年糕係高質嘅年糕,年糕煙靭,裏面嘅芝士味香濃仲流心

炸雞不過不失點沙律醬嫩滑嘅雞冇得輸

八件壽司都好新鮮,隻蝦好彈牙好新鮮
2023-05-18 30 views
信我,呢間一定要bookmark! ❤️‍🔥適逢母親節👩母親又鍾意食日本嘢就帶咗佢出去食飯,餐廳超級有心母親節仲奉上一客沙律,不得不提嘅係下午茶再全單八折!而入座每台就會有一壺精美嘅熱茶🫖♥ 一鮨豐盛刺身丼 $168呢個係午市套餐,仲包左麵豉湯同沙律🥗,話明係豐盛,足足有成九點刺身!刺身分別有赤蝦(勁大隻爽口彈牙)、海膽(新鮮冇腥臭味)、三文魚、三文魚腩(肥美鮮甜)、三文魚子、八爪魚、油甘魚同帆立貝等等甘多款係超豐富,每件刺身都好新鮮而且肥美,但次次食刺身丼都係食唔晒啲飯🥲♥ 炙燒壽司🍣盛 $72呢個係下午茶套餐,有五款不同的炙燒壽司,分別有左口魚、三文魚、鰻魚、海蝦同墨魚,炙燒過嘅壽司另有一番風味,入口都覺得特別香,仲配有迷你烏冬加牛肉薯餅好抵食♥ 帆立貝刺身 $78呢度既擺碟好靚 ,一客刺身有三切分左6 片,每片都好厚身夾住檸檬🍋幾清新,食入口好鮮甜,我就鍾意加少少Wasabi點豉油黎食♥ 火炙左口魚裙邊壽司 $20@左口魚真係我最愛❤️去到邊都一定會叫!尤其是火炙更能帶出左口魚嘅油香,魚油味更加突出,喺嘴裏面咀嚼油脂滿溢嘅感覺超正!好食到最後再encour多2件!♥ 火炙蒜味牛油帆立
信我,呢間一定要bookmark! ❤️‍🔥

♥ 一鮨豐盛刺身丼 $168
呢個係午市套餐,仲包左麵豉湯同沙律🥗,話明係豐盛,足足有成九點刺身刺身分別有赤蝦(勁大隻爽口彈牙)、海膽(新鮮冇腥臭味)、三文魚、三文魚腩(肥美鮮甜)、三文魚子、八爪魚、油甘魚同帆立貝等等甘多款係超豐富,每件刺身都好新鮮而且肥美,但次次食刺身丼都係食唔晒啲飯🥲

♥ 炙燒壽司🍣盛 $72

♥ 帆立貝刺身 $78

♥ 火炙左口魚裙邊壽司 $20@

♥ 火炙蒜味牛油帆立貝壽司🍣 $30@
刺身又食咗喇,最後決定嗌多客火炙嚟試吓!蒜味牛油帆立貝好香!牛油🧈味好重經過炙燒滲透落帆立貝❤️而燒過嘅口感更軟熟

♡ 真係超誇張兩個人食咁多嘢都係$500有找,壼茶飲晒都仲可以添水,岩晒行街行到攰嘅朋友嚟嘆一個下午茶,座位又舒適💕

.琴日係母親節 所以就同母親大人出咗去食飯😗 不過其實佢都唔知有啲咩係好食 叫我決定 之前喺重慶大廈地庫食其他嘢嘅時候見到呢一間日本嘢🤣 價錢感覺上 日本嘢嚟講唔算好貴🥹 因為如果太貴嘅話 母親大人表示有嘅心痛我啲錢😂 所以就揀咗間靚靚仔仔又唔太貴嘅呢間日本餐廳🇯🇵 質素都真係唔錯😜.🐷天婦羅軟殼蟹卷 👅8/10 $128啲天婦羅軟殼蟹🦀炸得幾好食😋 外皮脆脆地 裡面好香 甚至有少少蟹膏🤣 面頭仲有啲三文魚籽 令到口感同埋味道更加豐富😋.🐷三文魚籽手卷 👅8/10 $48三文魚籽份量我地都滿意✨ 中意食三文子籽嘅人一定好爽😂😗.🐷下午茶 👅8.5/10 $88呢個下午茶套餐 有刺身寿司盛 配迷你烏冬+牛肉薯餅$88嚟講都真係幾抵🐷😋烏冬雖然話係迷你烏冬😂 但其實份量都唔係超級迷你😜 而且係用稻庭烏冬 所以都真係幾彈牙 個湯底清清地 幾好食😜而且有刺身壽司🍣 有三文魚壽司 又有三文魚刺身等等 食落去都幾新鮮😙牛肉薯餅切開咗兩邊 外皮好脆 裏面都幾香 又唔會令人感覺太油膩+$18仲有一杯白桃梳打🍑上面有兩塊桃😂😂🍑🍑 杯野都算甜 如果叫少甜可能會更岩我口味😗.🐷火炙左口魚裙邊壽司 👅9/1
🐷天婦羅軟殼蟹卷 👅8/10 $128

🐷火炙左口魚裙邊壽司 👅9/10 $20
🐷火炙鹿兒島A4和牛 👅8/10 $40
🐷火炙拖羅吞拿魚壽司 👅8.5/10 $43
🐷火炙蒜味牛油帆立貝壽司 👅8/10 $30

我哋仲另外叫咗四款火炙壽司😜 感覺上火炙過嘅壽司 魚油會被燒得更加香😍
🐷天日鹽味雪糕 👅/10 $38
最後仲叫咗杯雪糕 好彩淨係叫咗一杯 因為真係好飽食唔落第二杯 同母親大人一人一半就ok了😂
第一次食呢一隻味道嘅雪糕 覺得幾得意🤣 之前都食過一啲海鹽味嘅雪糕 但係好多都係伏嘅😂 呢一個就唔同 海鹽嘅味道好香 食落嘅口感亦都唔似好冰嘅感覺