之前立鮨淨係得企位~而家有得坐添了!不過因為係高嘅櫈🤣我坐耐咗有少少腳痺lol嗰日去到好唔開心~因為大部份想食嘅都冇eg.海膽、白子、赤鯥😃但坐低咗冇理由走~所以照嗌,建議可以問完有冇想食嗰啲先入去坐大吞拿魚腩壽司 $48⭐️⭐️⭐️⭐️好肥美好好食和牛壽司$ 58⭐️⭐️⭐️冇入口即溶嘅感覺~但都幾重牛味火炙大吞拿魚腩海苔壽司$ 50⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️燒完嘅大吞拿魚腩勁香油脂味勁出!更勝大吞拿魚腩壽司一籌!一定要叫!(午市) 立鮨三文魚丼+ 迷你蔥吞拿魚腩飯$ 96⭐️⭐️⭐️三文魚唔算薄,片數都算多,不過可能我唔好彩,三文魚好普通唔算肥美~希望下次好彩啲Btw午市仲會送湯同沙律嗰日平日lunch time都幾多人~等咗20-30分鐘先有嘢食🙈感覺有點耐呢

大吞拿魚腩壽司 $48⭐️⭐️⭐️⭐️
好肥美好好食

和牛壽司$ 58⭐️⭐️⭐️
冇入口即溶嘅感覺~但都幾重牛味

火炙大吞拿魚腩海苔壽司$ 50⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Btw午市仲會送湯同沙律

2023-01-21 51 views
平時銅鑼灣或者尖沙咀行街成日都見到呢間壽司好多人排隊 一直都知道呢間壽司店鋪容量比較少尖沙咀呢間只有八個位 所以今日難得經過尖沙咀唔太多人就決定試吓其實都有啲小貼心嘅位置 面積唔大所以後面長身都有衣架方便你掛起自己啲褸 然後枱底都有個掛鉤俾你放袋 QR code落單 見到價錢都幾親民 最平嘅有$10起跳已經可以叫到嘅壽司🍣火炙系列 $10-30 件火炙左口魚邊壽司,火炙三文魚壽司,火炙松葉蟹腳壽司,火炙白烏賊壽司,火炙牛油帶子壽司,火炙拖羅壽司🍣軍艦系列 $10-20件辣三文魚軍艦,三文魚子軍艦,芥辣八爪魚軍艦,芝士飛魚子軍艦🍣刺身系列珍寶赤蝦刺身,北海道帶子刺身🍣熱食系列櫻花蝦玉子燒,海老濃湯櫻花蝦烏冬整體來講,全部壽司都好新鮮,最特別係原來呢間嘅飯底全部都係有調味嘅 有別於一般嘅白色醋飯所以如果鍾意重味嘅人應該好鍾意 佢嘅飯有調味之後豉油都可以點少咗另外非常欣賞佢嘅火炙系列 尤其係左口魚同埋拖羅 火炙之後油香非常豐富 有啲可惜嘅係今次去到有好多款式已經賣晒冇得叫海膽試吓 唯有下次再去order!性價比非常高所以叫咗超級多嘢食🤣 有時夜晚唔知食咩好或者一個人想快速晚餐 呢度係一個好好

🍣火炙系列 $10-30 件

🍣軍艦系列 $10-20件
辣三文魚軍艦,三文魚子軍艦,芥辣八爪魚軍艦,芝士飛魚子軍艦

🍣刺身系列
珍寶赤蝦刺身,北海道帶子刺身

🍣熱食系列
櫻花蝦玉子燒,海老濃湯櫻花蝦烏冬

性價比非常高所以叫咗超級多嘢食🤣 有時夜晚唔知食咩好或者一個人想快速晚餐 呢度係一個好好嘅選擇
$300 (Dinner)
2023-01-14 53 views
呢日放工之後同朋友去咗尖沙咀食dinner,我哋去左呢間壽司店,餐廳細細間,好似去咗日本咁嘅感覺。呢度用QR code落單,好方便。海之幸盛合 $158呢個壽司拼盤有五件壽司,分別係海膽、帶子、甜蝦、牡丹蝦同埋象拔蚌壽司,好高級。啲魚生都非常新鮮,件件都好鍾意,象拔蚌嘅口感結實。牡丹蝦大件又鮮甜。帶子好厚身!仲有我至愛嘅海膽。三文魚籽海膽大滿足(迷你丼) $99作為海膽嘅粉絲,當然要點返個海膽丼飯啊,呢個迷你丼細細碗,上面鋪滿左肥美嘅海膽同埋三文魚子,好吸引。

海之幸盛合 $158

三文魚籽海膽大滿足(迷你丼) $99

2023-01-12 40 views
肥美壽司1️⃣立鰭人氣盛合: 有三文魚,火灸左口魚邊,帶子,赤蝦,玉子同鰻魚.鰻魚燒得好香,顏色靚,好大舊同厚身.玉子味道甜甜地,幾特別.帶子好鮮甜💰HKD$882️⃣火炙本鮪赤身,燒得好有層次,上面有D芝麻.💰HKD$233️⃣吞拿魚腦天,即吞拿魚頭頂的肉,一條吞拿魚只得兩片,口感軟滑,筋少脂肪多,魚味濃💰HKD$484️⃣赤鯥,日本貴族魚,肥美💰HKD$60有好多小見嘅魚種,值得一試😋
肥美壽司
💰HKD$88

2️⃣火炙本鮪赤身,燒得好有層次,上面有D芝麻.
💰HKD$23

💰HKD$48

4️⃣赤鯥,日本貴族魚,肥美
💰HKD$60

有好多小見嘅魚種,值得一試😋
立鮨係其中一間回頭率極高嘅壽司店。之前試過荃灣店,今次第一次來尖沙咀分店。店舖不大,座位大概十張唔夠,每次只能serve 4枱客左右,所以好容易full,建議大家唔好peak hours去😆 鍾意佢赤醋飯,味道較香口感更有層次,而且佢嘅魚生款式非常多樣化,食材優質夠新鮮甜美。如果覺得omakase太貴,又唔想次次食回転壽司店,「立鮨」係非常好嘅選擇。🍣壽司:三文魚腩壽司 $25非一般三文魚腩,油脂極豐富,超肥美,比起元氣嘅三文魚腩真係贏9條街😆深海池魚壽司 $25魚質鮮甜,質感爽滑,了新鮮同樣高質🍣火炙壽司:火炙銀鱈魚壽司 $28入口即溶,油脂澎湃,肉質鬆化,油脂味道比左口魚更豐富,大愛👍🏻火炙左口魚邊壽司 $25火炙過嘅左口魚邊,迫出油脂,香味極濃郁,肉質爽滑,高質火炙大吞拿魚腩海苔壽司 $50火炙過嘅大拖羅,油脂味更突出,勁正好味程度爆登。建議立即食因為紫菜好快淋。🍣軍艦:三文魚籽軍艦 $25三文魚籽用柚子醃製過,多了一份清新嘅味道,魚籽份量夠晒多,入口非常滿足,必點推介👍🏻海膽軍艦 $35每次都必叫,海膽香甜味美,齒頰留香,正🐟刺身:珍寶赤蝦刺身(2隻)$29超抵食,勁多蝦膏,蝦
🍣壽司
三文魚腩壽司 $25
三文魚腩壽司
深海池魚壽司 $25
魚質鮮甜,質感爽滑,了新鮮同樣高質
深海池魚壽司
🍣火炙壽司
火炙銀鱈魚壽司 $28

火炙左口魚邊壽司 $25
火炙過嘅左口魚邊,迫出油脂,香味極濃郁,肉質爽滑,高質
火炙左口魚邊壽司
火炙大吞拿魚腩海苔壽司 $50
火炙大吞拿魚腩海苔壽司
🍣軍艦:
三文魚籽軍艦 $25
三文魚籽軍艦
海膽軍艦 $35
每次都必叫,海膽香甜味美,齒頰留香,正
海膽軍艦
🐟刺身
珍寶赤蝦刺身(2隻)$29
超抵食,勁多蝦膏,蝦肉鮮甜,同平時普通壽司店/日式放題店有明顯分別。
珍寶赤蝦刺身(2隻)
三文魚腩刺身(3片)$69
勁厚,部位選取非常靚,口感油脂非常豐富,高質!
三文魚腩刺身(3片)
北海道羅臼寒鰤魚腩刺身(3片)$108
塊魚腩勁厚,口感極佳。油花部位均勻,鮮甜,季節限定一定要試
北海道羅臼寒鰤魚腩刺身(3片)
2023-01-10
Dinner
三文魚腩壽司
深海池魚壽司
火炙左口魚邊壽司
火炙大吞拿魚腩海苔壽司
三文魚籽軍艦
海膽軍艦
珍寶赤蝦刺身(2隻)
三文魚腩刺身(3片)
北海道羅臼寒鰤魚腩刺身(3片)
立鮨📍尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場地下D舖🔅二訪立鮨🔅😎過往係大型連鎖壽司店嘅忠實粉絲,但食過立鮨一次之後都已經幾肯定黎緊要轉會了😌 🤗正所謂無比較真係無傷害…🙂🍣今次除左壽司之外仲叫左3 款刺身,可以食少啲飯。佢地嘅刺身就算腩位大部分都厚切,絕不吝嗇!🍣▫️北海道羅臼寒鰤魚腩刺身(3片)$108▫️珍寶赤蝦刺身(2隻)$29▫️三文魚腩刺身(3片)$69💗個人特別喜愛油脂豐富嘅魚,如果係灸燒過嘅話就更加滋味,Omega 3 完全迫晒出黎,可以發揮到淋漓盡致!難得立鮨長期都唔缺我獨愛嘅左口魚,所以每次嚟都係必叫之選! ▫️火炙左口魚邊壽司 $25💗另外推介就一定係鱈魚,比起左口魚更加係另一個層次,魚脂味更加豐盛!▫️火炙銀鱈魚壽司 $28💗大吞拿魚腩有片脆脆紫菜包住,仲用左木架固定咁上菜,好有睇頭!吞拿魚入口即溶,少貴但值得一試!▫️火炙大吞拿魚腩海苔壽司 $50💗必叫三文魚腩!厚切非一般肥美!呢個價錢真係好抵!三文魚腩壽司 $25▫️深海池魚壽司 $25▫️海膽軍艦 $3▫️三文魚籽軍艦 $25
立鮨

▫️三文魚腩刺身(3片)$69

▫️火炙左口魚邊壽司 $25

▫️火炙銀鱈魚壽司 $28

▫️火炙大吞拿魚腩海苔壽司 $50

💗必叫三文魚腩!厚切非一般肥美!呢個價錢真係好抵!
三文魚腩壽司 $25

▫️深海池魚壽司 $25

▫️海膽軍艦 $3

▫️三文魚籽軍艦 $25
2023-01-10
$350 (Dinner)
2023-01-10 48 views
海膽壽司盛盒🥢海膽全部都係海膽🤩赤蝦、帶子、魷魚、蟹肉、火炙左口魚邊,全部都加上海膽,海膽控必食的,食壽司最緊要食材新鮮,樣樣都鮮甜好味,仲有五款咁多,跟埋蟹籽沙律同麵豉湯👍🏻另外追加左海膽軍艦,啖啖都是鮮甜嘅。大吞拿魚腩壽司,好肥美最鐘意佢多魚油🤩加左小小芝麻更加正,口感超正。蟹肉蟹膏軍艦,蟹膏真係好好味😋一啖一口超級棒。一人份量超級滿足,食到最鐘意嘅壽司,真係心心眼😍下次要再食。
海膽壽司盛盒🥢

Lunch
2023-01-09 2170 views
立鮨自開業以來一直好評如潮,全因食物質素高身但價錢又相宜,師傅服務質素專業,每間店舖地方細細但充滿日本風情,壽司即點即做,所有刺身每天由日本魚市場直送,確保食物新鮮。而且餐廳每月都會挑選時令或稀有的魚類,推出期間限定的料理👍🏻👍🏻上次已經幫襯過旺角店,今次就去到尖沙咀分店朝聖,依家佢哋總共有四間分店,分別喺旺角,尖沙咀,銅鑼灣,荃灣,想食都好方便😋點咗呢個午市套餐可以自選10款壽司,再用優惠價追加多幾款,一如以往,壽司飯調味剛好,刺身新鮮即叫即做,無論去邊間食或者食幾多次都係好食😋😋▪️自選壽司定食10貫 $ 188🍣碎蔥吞拿魚腩軍艦 | 火灸左口魚邊壽司🍣深海池魚壽司 |火灸三文魚壽司🍣鰻魚壽司 |劍魚腩壽司 |芝士飛魚籽軍艦🍣三文魚籽軍艦|火灸牛油帶子壽司🍣蟹肉蟹膏軍艦🍣火炙白烏賊壽司 $ 10🍣北海道海膽壽司 $ 45🍣珍寶牡丹蝦壽司 $ 22 🍣活赤貝壽司 $ 22🥗🫕附送湯+沙律🐡鮟鱇魚肝小食 $ 58我喜歡的鮟鱇魚肝,有海底鵝肝之稱的鮟鱇魚肝,口感細滑油潤,就咁食或者伴入壽司飯一樣咁好食

▪️自選壽司定食10貫 $ 188

🐡鮟鱇魚肝小食 $ 58

• 鮟鱇魚肝小食
  • 北海道海膽壽司
2023-01-09 1273 views
次次經過金馬倫道嘅 #立鮨 ,出面都排滿晒人,今次我哋排咗20分鐘就入到!以為要立食,原來都有凳坐,太好喇😍環境好有🇯🇵feel!佢有廚師發辦/ 自選壽司,我地決定自選🍣原隻活赤貝壽司 $35好鮮甜爽口,好好食!🍣大吞拿魚腩壽司 $48最愛大拖!入口即溶,魚油油分好香好重,無令我失望!🍣北海道帶子壽司$18水準都唔錯,勝在抵食😋🍣鰻魚壽司$20強烈推介,超級好味,鰻魚本身已經好肥美,再用火槍燒一燒,魚油出晒黎,估唔到鰻魚都做到入口即溶,超正,下次去都必點👍🏻👍🏻🍣日本馬糞海膽軍艦$35食得出海膽好鮮甜,有3-4塊海膽,海膽愛好者表示滿足🍣北海道活象拔蚌壽司$48超爽,味道幾鮮甜🍣火炙銀鱈魚壽司$28魚油出晒黎,肉質比較彈牙,好少食銀鱈魚壽司,好特別,好好味碎葱吞拿魚腩手卷$29外表同平時嘅好唔同,食落去好多吞拿魚腩蓉,超正,極力推介🍣劍魚腩壽司$25刺身新鮮,劍魚腩好肥美,有少少酸嘅調味中和,冇咁肥膩👍🏻白子小食$58我本身好鍾意白子,滑溜溜,奶油般嘅口感,好味之餘又有益,配埋特製汁,好味!不過我知唔係人人愛鮟鱇魚肝小食$58細細粒,過下口癮之選👍🏻水母刺身$68點完諗諗下🤔係咪即係海

佢有廚師發辦/ 自選壽司,我地決定自選
🍣原隻活赤貝壽司 $35
好鮮甜爽口,好好食!

🍣大吞拿魚腩壽司 $48
最愛大拖!入口即溶,魚油油分好香好重,無令我失望!

🍣北海道帶子壽司$18
水準都唔錯,勝在抵食😋

🍣鰻魚壽司$20

🍣日本馬糞海膽軍艦$35
食得出海膽好鮮甜,有3-4塊海膽,海膽愛好者表示滿足

🍣北海道活象拔蚌壽司$48
超爽,味道幾鮮甜

🍣火炙銀鱈魚壽司$28
魚油出晒黎,肉質比較彈牙,好少食銀鱈魚壽司,好特別,好好味

碎葱吞拿魚腩手卷$29
外表同平時嘅好唔同,食落去好多吞拿魚腩蓉,超正,極力推介

🍣劍魚腩壽司$25
刺身新鮮,劍魚腩好肥美,有少少酸嘅調味中和,冇咁肥膩👍🏻

白子小食$58

鮟鱇魚肝小食$58
細細粒,過下口癮之選👍🏻

水母刺身$68
點完諗諗下🤔係咪即係海蜇
好在佢同平時食海蜇嘅口感好唔同,而且多咗一份鮮甜味!超爽口,配埋佢個柚子麻油汁,真係冇後悔

🍲 燒蝦頭味噌湯$15
好好飲,超濃蝦味,有兩個蝦頭,勁多蝦膏👍🏻

整體來講,價錢唔算高,有返咁上下質素,想快靚正食吓壽司,都係一個好選擇
  • 鰻魚壽司
2023-01-07 41 views
立鮨人氣盛合$88海膽壽司盛合$198海老濃湯櫻花蝦烏冬$46好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:最近見好多人去日本旅行,我也很想去。但機票貴,只可選擇去韓國。但仍未滿足到我想去日本的心,所以只好在香港吃餐較高級壽司彌補一下。選了尖沙咀金馬倫道一間壽司店。幾年前跟朋友去過,店外有長長的人龍,質素不錯,今次是二訪。記得幾年前覺得點單件壽司有點貴。今次點了2份盛合,覺得好抵。立鮨人氣盛合有6件壽司🍣,包括三文魚壽司、火炙左口魚邊壽司、北海道帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、自家製玉子壽司、鰻魚壽司。除開計,每件不用$15,比單點抵得多。海膽壽司盛合有海膽赤蝦壽司、海膽帶子壽司、海膽魷魚壽司、蟹肉海膽壽司、海膽火炙左口魚邊壽司。有好多好多鮮味十足的海膽。本來覺得$198已抵吃。還讓我發現了只需付$100做會員,就可享會員價$138點這款盛合。只要去吃2次這款盛合已回本了!2款盛合的壽司飯都夠粘,壽司不會鬆散。刺身亦有近1吋厚。當中除了有我愛的帶子及赤蝦壽司,蟹肉壽司亦有驚喜。蟹🦀️肉中間夾著蟹膏,鮮味十足。海老濃
立鮨人氣盛合
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

海老濃湯櫻花蝦烏冬湯底確是極濃蝦味,而且底部有蝦腳,肉是落足料熬制。烏冬不是用平價港式那種,而是幼身彈牙的

餐廳選用的綠茶🍵亦高質,有回甘味。

離開餐廳時見到午市有鰻魚丼,只需$58,超抵,好吸引。

2023-01-06 33 views
2023嘅第一餐日本野🤤就係去食壽司!之前有食過呢間,已經覺得佢好好食😋所以今次再encore,不過今次就係尖沙咀呢間分店食😆佢所有刺身都勁新鮮🤩海膽一啲都唔會腥😍平時肥米好怕食海膽,因為海膽一有少少唔新鮮都會有陣腥味,好難食😮‍💨但呢間真心掂🤤魚子海膽杯係勁好食😍係咁一羹又一羹放入口,勁鮮甜😋其他壽司都完全唔差🤤食到肥米勁滿足!飽到抱住個肚行返出去!仲要價錢都唔算太貴,個鰻魚櫻花蝦玉子燒好嫩好棉😆加埋鰻魚汁真係一流❤️火炙壽司勁香魚嘅油香味!火炙海苔三味真係一定要叫🥺仲要係先食帆立貝,然後蝦,最後係左口魚🤣由淡味嘅食到重味嘅!總之肥米係一定會再encore呢間啦🤣#立鮨 @sushitachihk 📍尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場地下D舖

總之肥米係一定會再encore呢間啦🤣

#立鮨 @sushitachihk
📍尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場地下D舖
2023-01-06 21 views
立鮨 (Tower 535) (銅鑼灣).銅鑼灣想食壽司,立鮨係一個抵食,又好味嘅選擇.▪️ 海之幸盛盒▪️$158.$150左右嘅價錢性價比好高,有北海道帶子壽司、珍寶甜蝦壽司、北海道活象拔蚌壽司、海膽壽司、牡丹蝦壽司🍣 可見澎湃嘅海膽軍艦!.▪️立鮨特上盛盒▪️$150.呢個最大分別係有深海池同中拖壽司一共五件,同樣百幾就可以享受到高質新鮮嘅壽司🍣.▪️加洲手卷▪️.呢到嘅手卷勝價比好高,就算平時外賣我都叫,好似都係十幾蚊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️原隻活赤貝刺身▪️.呢個真係必食推介,$60都唔洗就有兩隻活赤貝,唔洗自己開同洗又新鮮!.▪️ 富士山🗻柚子/蘋果梳打▪️.呢個日本梳打出面買都唔平,呢到廿幾蚊有樽同埋好好飲!.📌 立鮨 (Tower 535) (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下03A號舖舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
立鮨 (Tower 535) (銅鑼灣)

銅鑼灣想食壽司,立鮨係一個抵食,又好味嘅選擇

▪️ 海之幸盛盒▪️$158
▪️立鮨特上盛盒▪️$150

▪️加洲手卷▪️

▪️原隻活赤貝刺身▪️

▪️ 富士山🗻柚子/蘋果梳打▪️
呢個日本梳打出面買都唔平,呢到廿幾蚊有樽同埋好好飲!
📌 立鮨 (Tower 535) (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下03A號舖舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
《正宗日式手握壽司🏯》———————————————-#立鮨 🎌-呢間人氣壽司店一直都好想去食,但之前因為立食所以無食到,最近發現佢地原來加返啲櫈,同樣係吧檯位可以睇到師傅即叫即整,環境亦更加舒適🪑-🍣 海膽壽司盛合呢款係期間限定嘅午市套餐,啱哂我呢啲海膽迷😋 所有壽司都加入咗海膽元素,非常吸引,有海膽赤蝦壽司、海膽帶子壽司、海膽魷魚壽司、蟹肉海膽壽司同海膽火炙左口魚邊壽司🌊 而且好欣賞佢嘅壽司飯用上赤醋同秘製醬汁調味,令到壽司嘅鮮味更加突出🤤 -🍣 特選三文魚盛合三文魚set 包咗三文魚壽司,三文魚腩壽司,火炙三文魚壽司,三文魚小卷同辣三文魚軍艦🥰 脂肪紋理分布平均,食出啖啖魚鮮味🎣-🍣 火炙大吞拿魚腩海苔壽司另外我仲忍唔住追加咗個高質火炙大吞拿魚腩海苔壽司,一上枱師傅話要即刻食,紫菜先可以keep住脆口🤗 火炙後嘅Taro魚油香更突出,油脂感爆發,非常滿足🤤-⭐ 參考價錢︰(另收加一)海膽壽司盛合:$198特選三文魚盛合:$60火炙大吞拿魚腩海苔壽司:$50鮮蝦味噌湯:$10🍌 抵deal 指數:7/10
《正宗日式手握壽司🏯》
———————————————-
#立鮨 🎌
🍣 海膽壽司盛合
🍣 特選三文魚盛合
🍣 火炙大吞拿魚腩海苔壽司
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
海膽壽司盛合:$198
特選三文魚盛合:$60
火炙大吞拿魚腩海苔壽司:$50
鮮蝦味噌湯:$10
🍌 抵deal 指數:7/10
2023-01-05
Lunch
2023-01-04 30 views
一直想去食下立鮨壽司,今次約到妹陪我食,而家仲有得坐住食,舒服好多😜✨立鮨壽司拼盤(上) - 有海膽,三文魚,油甘魚,帆立貝同赤蝦,海膽好鮮甜好正!帆立貝都好新鮮😋✨立鮨人氣盛合 - 有三文魚,赤蝦,玉子,鰻魚,火炙左口魚~個火炙左口魚油脂滿滿勁好食!甜甜玉子又係我大愛之一😜✨火炙白烏賊壽司 - 口感幾爽口,火炙完都仲食到本身嘅香滑~✨大吞拿魚腩壽司 - 一望到就已經流晒口水,好肥美!入口溶化!✨火炙海苔三點 - 有火炙左口魚,火炙帆立貝同火炙赤蝦,個帆立貝同赤蝦火炙完又有另一番風味,會香口d但亦會保留鮮味🤤✨迷你魚子海膽杯 - 我第一次就咁食魚子,粒粒爆汁好juicy, 配埋香甜海膽食又係正😍✨珍寶牡丹蝦刺身 + 北海道帶子刺身 - 個蝦有驚喜,勁大隻,肉質鮮甜又夠嫩,蝦嘅香味出晒嚟! 帶子刺身就正常發揮☺✨鰻魚櫻花蝦玉子燒 - 呢個都值得一叫,玉子帶有櫻花蝦香味,鰻魚面頭配左芝士,令成個味道提昇左!

♡ 高質 | 親民|平民版Omakase 立鮨 ♡-今日一個人去開尖沙咀~諗唔到食乜嘢就嚟試吓呢間壽司店🫶竟然好有驚喜😆初初以為要立食 原來係可以坐嘅❤️- ♡ 北海道特大珍寶帶子壽司 ♡ $38帶子真係勁大粒~ 好新鮮 食落仲好彈牙 💗 -♡ 大吞拿魚腩壽司 ♡ $48作為拖羅擁躉~呢個真係必食🥰飯同刺身嘅比例都好完美真係入口即溶 厚厚的油脂 十分甘香。-♡ 大吞拿魚鮫壽司 ♡ $68魚鮫係吞拿魚最珍貴嘅部份亦都係最少嘅吞拿魚滿佈雪花紋 入口即溶~成口都係魚嘅甘香味。超級大滿足🥰🥰-♡ 三文魚腩壽司 ♡ $25鮮甜肥美 高水準~~ 💗-♡ 火炙三文魚腩壽司 ♡ $26燒得岩岩好 🫶微微燒焦 ~ 好香口。-♡ 火炙左口魚邊壽司 ♡ $25肉質嫩滑~ 加埋赤醋飯食簡直世一🤤-♡ 深海池魚壽司 ♡ $25肉質紮實而爽口,十分鮮甜。-♡ 三文魚籽壽司 ♡ $25呢個真係性價比極高成個碗都係三文魚籽~🤤-♡ 富士山柚子梳打 ♡ $26食壽司必點💗一邊嘆壽司~~ 一邊飲🥰-❥ 店舖仲採用QR code落單,最貼心係佢仲會自動計埋+1服務費。#⇢店鋪資料:立鮨 (金馬倫廣場)
♡ 高質 | 親民|平民版Omakase 立鮨 ♡
今日一個人去開尖沙咀~
諗唔到食乜嘢
就嚟試吓呢間壽司店🫶

竟然好有驚喜😆
初初以為要立食 原來係可以坐嘅❤️

♡ 北海道特大珍寶帶子壽司 ♡ $38

帶子真係勁大粒~
好新鮮 食落仲好彈牙 💗
♡ 大吞拿魚腩壽司 ♡ $48

作為拖羅擁躉~
呢個真係必食🥰
飯同刺身嘅比例都好完美
真係入口即溶 厚厚的油脂 十分甘香。
♡ 大吞拿魚鮫壽司 ♡ $68

魚鮫係吞拿魚最珍貴嘅部份
亦都係最少嘅
吞拿魚滿佈雪花紋 入口即溶~
成口都係魚嘅甘香味。
超級大滿足🥰🥰
♡ 三文魚腩壽司 ♡ $25

鮮甜肥美 高水準~~ 💗
♡ 火炙三文魚腩壽司 ♡ $26
燒得岩岩好 🫶
微微燒焦 ~ 好香口。
♡ 火炙左口魚邊壽司 ♡ $25

成個碗都係三文魚籽~🤤
♡ 富士山柚子梳打 ♡ $26

壽司必點💗
一邊嘆壽司~~ 一邊飲🥰
❥ 店舖仲採用QR code落單,
最貼心係佢仲會自動計埋+1服務費。
#
⇢店鋪資料:
立鮨 (金馬倫廣場) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場地下D舖
#

#尖沙咀美食 #立鮨
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 大吞拿魚鮫壽司
  • 北海道特大珍寶帶子壽司