2022-08-31 173 views
今次想主要評論三款食物,分別係炸軟殼蟹、牛奶味軟雪糕同埋朱古力香莓芭菲。炸軟殼蟹 $27酥炸軟殼蟹足足有半隻咁多,就咁食落去香口脆身,但係又唔會覺得太油膩。配合住蟹子同沙律醬,令到口感又多咗一個層次。牛奶味軟雪糕 $17雪糕入口幼滑但有好香嘅牛奶味。食落去雪糕即溶,填滿你成個口腔。而甜度方面就係適中。以17蚊嘅價錢嚟講,有唔錯嘅雪糕都算抵食。朱古力香莓芭菲 $32佢個brownie食起上嚟甜度十足,雪糕就都係用返北海道牛乳雪糕,配合住雜莓會同埋香梅醬。而佢底部就有少少穀物脆片,但可能未必個個人都鍾意。值得一提既係芭菲嘅size偏大,如果經運輸帶送過嚟嘅話,要小心啲攞。Deep Fried Soft Shell Crab $27Deep fried soft shell crab is half as big as the crab, so it's crispy but not too greasy. The crab and salad sauce add another dimension to the taste.Milk soft ice cream $17The ice cr

炸軟殼蟹 $27

牛奶味軟雪糕 $17

朱古力香莓芭菲 $32

Milk soft ice cream $17
The ice cream is smooth and creamy with a nice milk flavor. It melts instantly and fills your mouth. And the sweetness is just right. At $17, it's a good price for a good ice cream.

Chocolate Berry Barfi $32
The brownie is very sweet, and the ice cream is made from Hokkaido milk ice cream with mixed berry and plum sauce. It has a little cereal crunch at the bottom, but not everyone may like it. It is worth mentioning that the size of the barfies is large, so be careful if they are delivered through the shipping belt.
2022-07-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2022-08-19 339 views
ʚ 壽司郎ɞ聽聞壽司郎今次為左慶祝來港三週年,推出「三週年創業祭」特意推出10款人氣產品及新品,充滿期待😚!ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀特盛天婦羅小柱軍艦 $17鋪滿成個軍艦,炸得酥脆金黃色~❀赤烏賊雙味 $122種口味,燒烏賊唔會老,2款都肉質煙韌❀炙燒三文魚腹 $12食落好肥美,炙燒過後更突出魚油香味,食完想再encore😂❀蟹肉忌廉可樂餅 $17表面炸得好酥脆,中間蟹肉餡濃郁❀蜂蜜牛油味卡達拉娜 $22今次最想試嘅甜品!😂 表層有脆焦糖,口感香脆,食落去冰涼香甜好好味😋不過好似食唔出卡樂b薯片味📍 壽司郎 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心地庫🌟推薦指數(滿分五粒🌟):🌟🌟🌟🌟 🌟#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#壽司郎#旺角美食
ʚ 壽司郎ɞ

聽聞壽司郎今次為左慶祝

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀特盛天婦羅小柱軍艦 $17
鋪滿成個軍艦,炸得酥脆金黃色~

❀赤烏賊雙味 $12
2種口味,燒烏賊唔會老,2款都肉質煙韌

❀炙燒三文魚腹 $12
食落好肥美,炙燒過後更突出魚油香味,食完想再encore😂

❀蟹肉忌廉可樂餅 $17
表面炸得好酥脆,中間蟹肉餡濃郁

❀蜂蜜牛油味卡達拉娜 $22

📍 壽司郎 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心地庫

🌟推薦指數(滿分五粒🌟):
🌟🌟🌟🌟 🌟

2022-08-17 218 views
原來壽司郎已經黎左香港3年喇!我都只係有幸食過3次🫠🫠🫠🫠每次其實都幾滿意,今次3周年出既新品最吸引就係蜂蜜牛油味卡達拉娜😍好好奇兩者點樣可以mix埋一齊😍今次光顧既係旺角瓊華店,排一個鐘係例牌,好彩係附近行下街時間好快過😂因為都叫得比較多,不能盡錄,就講下印象比較深刻既野食啦😆🚩蜂蜜牛油味卡達拉娜👍🏻真真真真係值得一試!感覺完全係蜂蜜牛油味薯片變左舊雪糕😂表面脆脆地既焦糖再加凍冰冰既芝士蛋糕,加上蜂蜜牛油味調較得岩岩好,唔會太膩,瞬間食晒成條😂🚩極上厚切長鰭大吞拿魚腩壽司🫣呢件係失望之作🤫筋多到飛起,塊魚肉係咬唔斷,比啲筋連埋晒成舊🥲好彩只係叫左一件試下🙊🚩醋鯖魚壽司醋鯖魚一直都係我至愛,但而家香港好似越嚟越少壽司店有提供,所以黎親壽司郎都會叫,水準不過不失,肉質唔算結實,但都食到醋香味🚩茄子壽司唔好以為呢個配搭奇奇怪怪似名將level,茄子炸過但唔算油,上面有少少味增醬,加埋壽司飯食係幾夾😂出奇地係幾好食😂🚩鯛魚湯蜆肉拉麵蜆肉大概有6-7粒,湯中加左大量蔥花,令到湯底好香,拉麵麵質適中,食完壽司呢啲凍野,食返暖笠笠既拉麵可以暖下胃抖抖🍜🚩抹茶瑞士卷蛋糕軟綿綿,忌廉都幾滑,甜度適中唔

🚩蜂蜜牛油味卡達拉娜👍🏻

鯛魚蜆肉拉麵

🚩鯛魚湯蜆肉拉麵
抹茶卷

🚩抹茶瑞士卷
蛋糕軟綿綿,忌廉都幾滑,甜度適中唔算太甜,抹茶味幾濃,連埋紅豆蓉食very good
2022-08-17
2022-08-16 197 views
講起性價比比較高嘅咁梗係壽司郎啦!🤩價錢又合理,材料又唔錯,最重要嘅係佢有我最愛嘅螢光魷魚。 佢嘅螢光魷魚真係好好食,佢用自家調製嘅日式醬油醃製嘅螢光魷魚,再加埋好新鮮好好食嘅青蔥,做成一個軍艦壽司。嘩,簡直就係絕配呀! 😍另外,我想講吓佢嘅香蔥吞拿魚壽司。我都覺得每次你壽司郎食,都一定要叫呢一款嘅香蔥吞拿魚壽司。雖然度度都有得食,但總係覺得佢哋嘅香蔥吞拿魚壽司係特別滑,完全冇一絲絲嘅吞拿魚根,而且唔腥,諗起都好想食。雖然講起佢嘅服務就一般般,但其實咁多人嚟食,我等都等到燥燥地,所以我都明白, 真係辛苦晒你哋。雖然咁多人你食上菜都好快,呢個真係好值得讚嘅!繼續加油,香港不能沒有壽司郎。🍣
講起性價比比較高嘅咁梗係壽司郎啦!🤩
價錢又合理,材料又唔錯,最重要嘅係佢有我最愛嘅螢光魷魚。

2022-08-12 202 views
適逢壽司郎三周年創業祭,當然要去試吓有乜嘢限定壽司啦。今日約埋屋企人一齊去食豐富嘅壽司郎午餐。.🍚 雪花和牛雙味其中一款三周年限定壽司就係和牛壽司,分別係柚子味同埋薑蓉味,柚子味酸酸地,可以提升牛肉肉味,而薑蓉就可以減低牛肉羶味。牛肉入口即溶,兩種口味都好食。.🍚極上厚切長鰭大吞拿魚腩顏色比較淺淡,吞拿魚味唔夠平時正常大拖羅嘅濃郁,未到入口即溶,但肉質都算嫩滑,$12一件我覺得係超值,絕對食得過。.🍚特盛蔥花吞拿魚軍艦份量非常多,吞拿魚味道好濃郁,用了新鮮上乘,每一啖都係滿足嘅口感,大力推介。.總括然而,壽司郎一向都冇令人失望,性價比絕對係中上級數,每個月都有新限定款式,期望值滿分。
🍚 雪花和牛雙味
🍚極上厚切長鰭大吞拿魚腩
🍚特盛蔥花吞拿魚軍艦
正常大拖羅
正常大拖羅
2022-08-10 144 views
一食壽司,多數就會揀壽司郎,但拎飛就要提早啦~見佢出左個卡樂b 既甜品,就試下啦,發現好似原味好食d,和牛壽司無特別味,其他壽司一樣都好好食,又試左佢個忌廉饅魚,好味~
一食壽司,多數就會揀壽司郎,
但拎飛就要提早啦~
見佢出左個卡樂b 既甜品,就試下啦,
發現好似原味好食d,和牛壽司無特別味,
其他壽司一樣都好好食,
又試左佢個忌廉饅魚,好味~
自從香港開咗壽司郎之後.我真係冇幫襯過其他壽司店.我真係搵唔到一間比壽司郎更平更好食🤣大部份我鍾意食嘅壽司都係介乎$12/$17.今次分享我每次去到一定會點嘅壽司-蟹膏-甜蝦-北寄貝-番薯天婦羅-醬烤鰈魚鰭邊-炙燒芝士三文魚-珍寶魷魚天婦羅-炸蝦牛油果卷呢8樣係每次都必須要點.真係好好食.特別係蟹膏壽司同珍寶魷魚天婦羅🍤蟹膏壽司一d都唔腥好香超好味.珍寶魷魚天婦羅好大件.而且每次嚟到叫都係新鮮熱辣好味.爽口彈牙配埋個甜醬汁.無得輸.$12咋而家分店越開越多.等位既時間都越嚟越快.上次1:00去食等半個鐘左右好快就有位.未食過一定要去試吓🙌🏻
自從香港開咗壽司郎之後.
我真係冇幫襯過其他壽司店.
我真係搵唔到一間比壽司郎更平更好食🤣
大部份我鍾意食嘅壽司都係介乎$12/$17.

今次分享我每次去到一定會點嘅壽司

-醬烤鰈魚鰭邊
-炙燒芝士三文魚
-珍寶魷魚天婦羅
-炸蝦牛油果卷
呢8樣係每次都必須要點.
真係好好食.特別係蟹膏壽司
同珍寶魷魚天婦羅🍤
蟹膏壽司一d都唔腥好香超好味.
珍寶魷魚天婦羅好大件.
而且每次嚟到叫都係新鮮熱辣好味.
爽口彈牙配埋個甜醬汁.無得輸.$12咋
而家分店越開越多.等位既時間都越嚟越快.
上次1:00去食等半個鐘左右好快就有位.
未食過一定要去試吓🙌🏻
星期日嘅早上特登早啲嚟排隊 都係等咗唔夠一個鐘就有位🤣 旺角呢間壽司郎比較方便但係卡位比較少😅 幸好坐得唔係好迫 食物質素同其他壽司郎相約 揀嚟試有D會有驚喜🤩⭐️ 鰻魚三味 🐟鰻魚本身比較淡冇乜味🌝 唯獨蒲燒醬比較香🔥 山椒同白燒如果配搭鮮D嘅鰻魚可能會較好😅 但係宜家就淡而無味⭐️ 紅瞳赤鯥 ❤️九州限定嘅品項入邊推薦大家試呢個👍🏻肉質比較實用但係意外地鮮甜🌊⭐️ 蝦三味 🦐一如既往地爽口新鮮🧡⭐️ 特選大吞拿魚腩 🍣今次嘅魚腩肥美度好滿意🥰 雖然有筋但唔阻礙半溶嘅效果⭐️ 特大虎蝦天婦羅卷 🍤今日見到佢熱辣辣即炸咁🤣 唔會林晒恰到好處⭐️ 芥末章魚軍艦 🐙⭐️ 蔥花吞拿魚軍艦 🥗⭐️ 壽喜燒牛排 🥩平時經常食嘅款水準都穩定但冇乜亮點😚⭐️ 蜜瓜雪糕 🍈味道好似經典嘅蜜瓜奶🍼 如果想要天然蜜瓜味就未必啱⭐️ 北海道牛乳生布甸 🍮牛奶味道唔夠濃郁🥛而且質感唔Smooth 整體有點小失望🤨
鰻魚三味

特大虎蝦天婦羅卷
蜜瓜雪糕
北海道牛乳生布甸
2022-07-24 218 views
壽司郎旺角店,每星期都會幫襯一次!佢嘅期間限定大約每一個月更新一次,每次都會令人相當期待!!好多人認為壽司郎要等好耐位,但係我覺得如果用等位嘅時間,同朋友或家人好好咁樣傾吓計,未嘗唔係一個幾好嘅溝通機會🥳🥳🥳🥳🥳
壽司郎旺角店,每星期都會幫襯一次!
佢嘅期間限定大約每一個月更新一次,每次都會令人相當期待!!
2022-07-07 334 views
今次去到mk壽司郎 長期都係咁多人排隊 大家如果唔想等咁耐 食lunch最好十一點拎飛 食dinner最好五點要排定隊啦!咁最抵食個人就覺得一定係炸蟹棒天婦羅壽司!炸蟹柳勁大條仲要只係$12!超抵 如果唔重要霖身嘅朋友仔都可以試下佢個炸蝦天婦羅壽司!都係一樣咁抵食!而最近發掘左姜叉燒壽司都好好食!而且唔係貴碟可以試試!至於甜品方面 一定就係要叫芭菲啦 究竟揀咩味好?我就每次揀朱古力味 因為可以落埋綠茶粉落去個雪糕到 $32就可以食到兩隻味真係一次過滿足兩個願望!
2022-07-03 369 views
基本全香港人都一定會試過壽司郎🍣但係我都仲未食所以難得今日嗰日放假就決定去試吓6:00收工返去拎位之後就去買啲嘢都要個幾鐘時間所以基本上剛剛好有得喺個app度睇住叫到幾多號買完嘢去到過咗兩張飛如果唔係太耐時間基本上都可以補飛所以就同店員講要補飛過咗10分鐘左右都仲未叫因為見到到有五六台入咗於是就問吓佢點知原來佢唔記得咗😂😂😂然後就即刻入咗去去到都係Pad到落單都有唔少選擇由於太耐冇食壽司所以都幾興奮叫咗個炸芝士 幾好食不錯不錯見到佢豉油都有分兩種不過我唔係好識分所以都係求其揀另外仲有個好似柚子汁整體來講覺得壽司質素都係普普通通我相信大家都會去食嘅原因應該都未必因為係好食🤣最後兩個人食最後埋單都要$400左右我又唔算覺得好抵可能因為覺得質素一般食咗有個甜品係番薯條點知原來係凍食都幾特別大家都可以試吓🤣
基本全香港人都一定會試過壽司郎🍣

可能因為覺得質素一般
食咗有個甜品係番薯條
點知原來係凍食都幾特別
大家都可以試吓🤣
這一天,原來是「國際壽司日」,雖然我在光顧這間「壽司郎」之前並不知道,但我就在巧合之下,趁著周末放假,特地早早來到這間「壽司郎」吃了一個介乎早餐時段至午餐時間的早午餐。其實自從這間「壽司郎」旺角分店開張之後,我已來吃過幾次壽司,這天我在它開門前二十分鐘來到,雖然仍是要排隊等候,但排隊的人龍明顯比之前短,到我可以取號碼牌入座,原來店舖還未全滿,早知如此,我便不用提早在它未營業前來排隊等候了。「壽司郎」的壽司,其實我喜歡吃的很多已經試過,只是沒有寫而已。這一次,既然適逢「國際壽司日」來吃壽司,我就記下它在這間月推出的期間限定壽司和這次吃的其他壽司吧!「鮑魚壽司(蒸、生)」($27)價錢是吸引的,味道也中規中矩,不過生鮑魚的口感偏硬而不腍,就令我有點失望。「小柱海苔包配三文魚子壽司」($12)的小柱十分鮮甜,配以少鹹的三文魚子,味道平衡得不錯,要是壽司飯下的紫菜可以脆身一點,就更加好了。「小肌壽司」($12)價錢便宜,味道卻不差,魚身雖薄,魚味卻出,如像海水般的偏鹹味道令人留下深刻的印象。油甘魚是我特別喜歡的壽司食材,「油甘魚壽司」($17)當然不會遺漏,味道獨特,有別於其他魚類的油甘魚,仍
這一天,原來是「國際壽司」,雖然我在光顧這間「壽司」之前並不知道,但我就在巧合之下,趁著周末放假,特地早早來到這間「壽司」吃了一個介乎早餐時段至午餐時間的早午餐。
其實自從這間「壽司」旺角分店開張之後,我已來吃過幾次壽司,這天我在它開門前二十分鐘來到,雖然仍是要排隊等候,但排隊的人龍明顯比之前短,到我可以取號碼牌入座,原來店舖還未全滿,早知如此,我便不用提早在它未營業前來排隊等候了。

壽司」的壽司,其實我喜歡吃的很多已經試過,只是沒有寫而已。這一次,既然適逢「國際壽司」來吃壽司,我就記下它在這間月推出的期間限定壽司和這次吃的其他壽司吧!
鮑魚壽司蒸、生)」($27)價錢是吸引的,味道也中規中矩,不過生鮑魚的口感偏硬而不腍,就令我有點失望。
油甘魚是我特別喜歡的壽司食材,「油甘魚壽司」($17)當然不會遺漏,味道獨特,有別於其他魚類的油甘魚,仍是我的最愛。
海螺雙味壽司」($22)的海螺片口感爽脆,蘸點檸檬汁,味道也不錯,是魚類壽司以外的好選擇。
再次推出的「蟹肉忌廉可樂餅」($17)炸得通透,無疑較為熱氣,但剛剛炸起,熱氣騰騰,一切開裡頭還在冒煙的可樂餅,蟹肉忌廉餡不但十分 Creamy,而且味道極好,蟹肉也許不是太多,但單憑它出色的味道和口感,已經足夠好吃。
抹茶瑞士卷」($22)甜度適中,抹茶味足夠,配以紅豆蓉和忌廉,是讓人十分滿意的飯後甜品
壽司」雖然只是廉價的迴轉壽司店,但總不會讓人失望。「壽司」來「壽司」吃壽司,真不錯!
Type of Meal
Lunch
  • 抹茶瑞士卷
  • 蟹肉忌廉可樂餅
  • 海螺雙味壽司
  • 油甘魚壽司
2022-06-22 287 views
上星期某一日黃色暴雨警告下,因為要出旺角做facial ,6點去壽司郎拎籌,諗住碰下運氣,睇下截左Walk in未。最後好好彩,拎到飛,不過都等左成個鐘。今次試左六月期間限定嘅松阪牛壽司🍣入口即溶的和牛,好似食緊牛肉丼咁😂朋友叫左個白子壽司😵‍💫食左咁多次壽司郎,呢個真係第一次試,但不了不了🫠食落有啲腥,唔岩我口味。另外,每次到壽司郎必食嘅特選中吞拿魚腩、蔥花吞拿魚軍艦、超抵食嘅蝦三味、赤蝦壽司、鰈魚鰭邊壽司、鰻魚壽司、小食嘅話就係,章魚粒同炸雞軟骨😍全部都係我嘅至愛❤️甜品方面,蜜瓜味雪芭同埋白桃味芭菲,酸酸地,好清新。今次兩個人埋單食左三百幾蚊🥰
今次試左六月期間限定嘅松阪牛壽司🍣
入口即溶的和牛,好似食緊牛肉丼咁😂
食落有啲腥,唔岩我口味。

2022-06-04 349 views
一直聽聞呢間壽司舖好好生意,要排成個鐘頭,果然名不虛傳,攞咗飛我都要排成個鐘,先入到去,但款式真係好多,亦好抵食,但今次我影得好少相,因為一起初掛住食,差不多食到甜品先記得影相,呢間食店性價比真係好高,而且環境企理衛生,排成個鐘頭都值得😋
2022-05-27 292 views
11:30攞飛,排左半個鐘左右,d店員幾有禮貌,三個人食左270蚊,最鐘意食甜蝦軍艦同埋壽喜燒牛肉壽司,每次嚟必叫,甜品選擇由1x蚊至3x蚊都有,卡達拉娜好出色,好Creamy,上面d焦糖脆脆地,都幾好食