2019-12-22 35 views
同台灣一定無得比,但香港開嘅台灣店,就絕對合格。紅燒牛肉麵 $62必食嘅當然係牛肉麵啦!湯底好濃味,應該熬咗一段時間牛肉似牛腱位置,有肉有筋位有纖維會黐牙,咬開後肉質軟腍牛肉吸收到湯底味道仲有青瓜做前菜麵質幾彈牙,有煙韌感雙排雙格餐 A+B $68台式豬腳肉燥飯+酸辣湯麵呢個餐最適合有選擇困難左嘅人!簡單啲即係同時可叫兩樣嘢份量加埋都係一碗叫咗一個飯一個麵左邊豬腳好入味,右邊偏辣,嗜辣會覺得正藍莓巨峰烏龍茶 +$9芒果烏龍茶 +$9飲品可熱可凍,不過我有啲唔舒服,所以要咗熱飲藍莓配巨峰提子再配烏龍茶幾特別有粒粒藍莓+提子味,帶酸甜味茶有回甘味,都OK不過凍飲應該好啲
同台灣一定無得比,但香港開嘅台灣店,就絕對合格。

紅燒牛肉麵 $62

必食嘅當然係牛肉麵啦!
湯底好濃味,應該熬咗一段時間
牛肉似牛腱位置,有肉有筋位
有纖維會黐牙,咬開後肉質軟腍
牛肉吸收到湯底味道
仲有青瓜做前菜
麵質幾彈牙,有煙韌感

雙排雙格餐 A+B $68
台式豬腳肉燥飯+酸辣湯麵
呢個餐最適合有選擇困難左嘅人!
簡單啲即係同時可叫兩樣嘢
份量加埋都係一碗
叫咗一個飯一個麵
左邊豬腳好入味,右邊偏辣,嗜辣會覺得正

藍莓巨峰烏龍茶 +$9
芒果烏龍茶 +$9
飲品可熱可凍,不過我有啲唔舒服,所以要咗熱飲
藍莓配巨峰提子再配烏龍茶幾特別
有粒粒藍莓+提子味,帶酸甜味
茶有回甘味,都OK
不過凍飲應該好啲
2019-12-22 14 views
間唔中就會想野台灣野,今次又發現左太子黎間台灣面,餐廳仲掛左d天燈。好佩服餐廳好貼心好有創意,雙排雙格餐,一次過可以滿足到兩個,不過今日想專心食我既紅燒牛肉麵,男人想食滷肉飯古早味滷肉飯 $58(美味指數: 😋😋😋😋)滷肉飯肥瘦均勻,滷肉鹹鹹甜甜甘,當然飯都好重要,甘先係prefect match。糖心蛋都好流心紅燒牛肉麵 $58(美味指數: 😋😋😋😋😋)紅燒風味有少少辣油,唔係太辣但有辣香味。牛肉麵夠彈牙,紅燒牛肉好夠份量大大塊,夠軟腍酥炸花枝丸 $33(美味指數: 😋😋😋😋😋)即叫即炸熱辣辣既花枝丸係最好食,餐廳配備左wasabi豉油,夠晒特別可以一試😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4.5 / 5

古早味滷肉飯 $58
(美味指數: 😋😋😋😋)

紅燒牛肉麵 $58
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

酥炸花枝丸 $33
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4.5 / 5
2019-12-15 43 views
好耐冇食台灣嘢,去完魚街補充物資,順便嚟食個晚餐。晚餐選擇多,而且價錢合理,特別係我至愛嘅雙排雙格餐,唔洗成日掙扎到底食牛肉麵定肉燥飯好,而且加$4就有台式飲品,性價比高。今次揀咗紅燒牛肉麵配台式豬腳肉燥飯,雖然份量唔係話好多,但一次過滿足兩個要求,令人滿足!紅燒牛肉肉質細嫩,半筋半肉,而且非常入味,湯底香濃,麵質彈牙,係我每次必揀。第一次試台式豬手,燜得夠軟夠腍,一客兩件,份量算多,可惜肉燥份量略嫌少咗啲,唔係好夠撈飯。朋友同我一樣揀咗紅燒牛肉麵,但另一邊係配蒜香雞翼肉燥飯。雞翼外皮香脆,肉質嫩滑,蒜香味頗濃,幾香口。珍珠奶茶奶味香濃,比茶味重少少,微甜,係我鍾意嘅味道,加上珍珠超Q彈,唔錯!椰香奶露椰味都幾濃,加上胚芽增加香味同口感,可惜甜度唔夠,甜返少少更好。呢度嘅食物選擇多,性價比高,重點係仲有雙拼揀,最啱心大心細嘅人。
好耐冇食台灣嘢,去完魚街補充物資,順便嚟食個晚餐。

紅燒牛肉麵配蒜香雞翼肉燥飯

朋友同我一樣揀咗紅燒牛肉麵,但另一邊係配蒜香雞翼肉燥飯。
紅燒牛肉麵配蒜香雞翼肉燥飯

雞翼外皮香脆,肉質嫩滑,蒜香味頗濃,幾香口。
寶島珍珠奶茶  +4

椰香胚芽奶露  +$4
$76 (Dinner)
寶島珍珠奶茶  +4
椰香胚芽奶露  +$4
2019-12-13 27 views
今日去左為於太子始創地庫既台灣麵,呢間餐廳已經有左好多年,但太子分店好似又唔算開左好耐!原味牛肉麵($58)牛肉麵有四大件牛肉,牛肉夠淋夠入味。另外麵又夠彈身,唔錯台灣排骨肉燥飯($58)推薦!必食!呢度既排骨係厚身之餘一啲都唔乾,有汁又口感嫩滑,調味適中,超正!寶島珍珠奶茶(六點後半價$13)略為甜左少少,但奶茶都香滑既!招牌生果茶(六點後半價$18)生果茶非常足料,有西柚、士多啤梨、藍莓、橙、青檸、薄荷等等,視覺夠震撼之餘,飲落都好fresh另外值得一讚既係餐廳唔會主動派飲管,一齊支持環保!

原味牛肉麵($58)

牛肉麵有四大件牛肉,牛肉夠淋夠入味。另外麵又夠彈身,唔錯

台灣排骨肉燥飯($58)

寶島珍珠奶茶(六點後半價$13)

略為甜左少少,但奶茶都香滑既!

招牌生果茶(六點後半價$18)

另外值得一讚既係餐廳唔會主動派飲管,一齊支持環保!
2019-12-11 321 views
女朋友星期六都要係公司加班所以趁放假,訓少一陣都出旺角陪佢食晏😂.近近地行左去始創原來地下開左間台灣野見咁多人排隊,我地都排埋一份🤣.🔸環境 打卡指數:🌕🌕🌕簡約裝修,未去到打卡Level但勝在燈光明亮,乾淨企理,座位寬敞天花掛滿一個個天燈.🔸餐牌多樣化指數:🌕🌕🌕🌕淨係午市套餐都已經有29款實有一款啱心水😆屬中等價位,包埋飲品都只係$55-$72仲要免加一添👍🏻.🔸 滷水雞翼肉燥飯拼白菜雲吞肉燥面$68美味指數:🌕🌕🌕🌒設計好特別嘅雙排雙格飯喺A同B系列中任揀兩款,有飯又有麵對於選擇困難症嘅我來講,煩惱少好多🤣雞翼用滷水醃入味,肉質嫩滑吾會韌白菜雲吞皮薄餡靚用左粗麵,爽口彈牙又有口感😋.🔸紅燒牛肉麵拼香酥雞扒肉燥飯 $72美味指數:🌕🌕🌕🌕雞扒黃金酥香,又厚又實肉雞皮好薄,食落既有油香又吾會覺得膩約有二至三塊嘅厚身牛肉牛筋位炆得夠腍,有膠質湯頭有濃郁嘅牛肉味,不錯😘.🔸芝麻奶茶 (+$4)美味指數:🌕🌕🌕🌕見好多人都飲,我都叫埋一份🤣第一次飲,估吾到芝麻同奶茶又幾夾香甜奶茶帶點芝麻香~.🔸朱古力奶茶 (+$4)美味指數:🌕🌕🌕🌓奶茶味較重,搶左少少朱古力香甜度偏甜左少少不過勝在夠大杯
女朋友星期六都要係公司加班
所以趁放假,訓少一陣都出旺角陪佢食晏😂
近近地行左去始創
原來地下開左間台灣野
見咁多人排隊,我地都排埋一份🤣
🔸環境
打卡指數:🌕🌕🌕
簡約裝修,未去到打卡Level
但勝在燈光明亮,乾淨企理,座位寬敞
天花掛滿一個個天燈

仲要免加一添👍🏻

🔸 滷水雞翼肉燥飯拼白菜雲吞肉燥面$68
美味指數:🌕🌕🌕🌒
設計好特別嘅雙排雙格飯
喺A同B系列中任揀兩款,有飯又有麵
對於選擇困難症嘅我來講,煩惱少好多🤣
雞翼用滷水醃入味,肉質嫩滑吾會韌
白菜雲吞皮薄餡靚
用左粗麵,爽口彈牙又有口感😋

🔸紅燒牛肉麵拼香酥雞扒肉燥飯 $72
美味指數:🌕🌕🌕🌕
雞扒黃金酥香,又厚又實肉
雞皮好薄,食落既有油香又吾會覺得膩
約有二至三塊嘅厚身牛肉
牛筋位炆得夠腍,有膠質
湯頭有濃郁嘅牛肉味,不錯😘

🔸芝麻奶茶 (+$4)
美味指數:🌕🌕🌕🌕
見好多人都飲,我都叫埋一份🤣
第一次飲,估吾到芝麻同奶茶又幾夾
香甜奶茶帶點芝麻香~

🔸朱古力奶茶 (+$4)
美味指數:🌕🌕🌕🌓
奶茶味較重,搶左少少朱古力香
甜度偏甜左少少
不過勝在夠大杯,好襟飲🙈
2019-12-07
$74 (Lunch)
2019-12-10 23 views
記得中學嘅時候放學都會鍾意行始創嘅地庫行下嗰間格仔鋪。今日係花園街行完之後諗唔到食乜就過咗嚟,見到呢度開咗好幾間餐廳,而且見到呢間台灣麵係最多人食緊。睇過佢Menu覺得價錢合理而且款式都幾多下嘅情況之下就入咗嚟。店面其實好似food court 😂😂而且每台同每台之間嘅距離好窄,但都唔會坐得唔舒服😂午餐Menu都有好幾個餐牌,有啲小菜仲做緊八折但係我哋都係揀返普通嘅餐牌。其中一個餐牌係雙拼,啱晒我呢啲鍾意試多樣嘢食嘅人啊🥰🥰🥰又可以揀牛肉麵,又可以揀滷肉飯🥰🥰🥰真係啱晒心大心細嘅我🙈🙈🙈最後我要左紅燒牛肉麵拼糖心滷蛋豆腐肉燥飯🤤🤤佢哋嘅紅燒牛肉麵個味道、質感、口感都係我預料之外👍🏻👍🏻而且佢嘅紅燒牛肉湯底係辣辣的!辣椒油係香得來夠辣👍🏻而且牛肉嘅質感好唔錯,唔會韌!而且筋連肉令到口感豐富左👍🏻麵質唔會淋batbat,有咬口得來而且掛到湯滷肉飯既味道都好唔錯而且份量唔少,女仔來講又食麵又食飯會覺得好飽😂《寶島珍珠奶茶》+$4雖然呢度剩係得少甜小冰,冇得揀半甜小冰~ 所以我覺得甜到比較甜,但係茶底都幾香!而且珍珠係彈架,唔係硬繃繃~仲有陣仲有焦香味~呢陣焦香味連有啲台式連鎖飲品店都冇㗎👍🏻

最後我要左紅燒牛肉麵拼糖心滷蛋豆腐肉燥飯🤤🤤

佢哋嘅紅燒牛肉麵個味道、質感、口感都係我預料之外👍🏻👍🏻
而且佢嘅紅燒牛肉湯底係辣辣的!辣椒油係香得來夠辣👍🏻
而且牛肉嘅質感好唔錯,唔會韌!而且筋連肉令到口感豐富左👍🏻
麵質唔會淋batbat,有咬口得來而且掛到湯

《寶島珍珠奶茶》+$4

雖然呢度剩係得少甜小冰,冇得揀半甜小冰~ 所以我覺得甜到比較甜,但係茶底都幾香!而且珍珠係彈架,唔係硬繃繃~仲有陣仲有焦香味~呢陣焦香味連有啲台式連鎖飲品店都冇㗎👍🏻👍🏻👍🏻
呢杯珍珠奶茶比我想像中好!好有驚喜呀!
送既小菜都好好味呀

2019-12-08 31 views
直接了當叫台灣麵,當然食台式食品,睇菜單有台北台南特色都有,最開心是食小菜套餐,都有一人份量台南魷魚羹其實在台灣我未食過,但在凍冰冰的天氣,有這碗暖粒粒的魷魚羹,份外覺得暖胃,味道其實似沙嗲湯,有小小辣的感覺黑醋鳳梨小排骨+湯麵雖然很多款小菜,但說到台灣,好像總離不開鳳梨,所以決定食小排骨,其實很像港式的生炒骨,但有黑醋所以比較酸甜,十分開胃。而湯麵都唔簡單,彈牙的台灣麵條,面上有香口的肉燥,其實不用小菜都已經覺得好食。黑魔(黑糖牛乳奶蓋)奶蓋茶試過,黑糖奶都試過,但兩樣加埋就未試過,幸好兩樣重口味都不太甜,不會讓人有肥膩的感覺,兩樣味道出奇地配合

台南魷魚羹

黑醋鳳梨小排骨+湯麵

黑魔(黑糖牛乳奶蓋)

店員店長態度極差唔明白點解呢間餐廳點解咁多likes,Facebook都有好多人講呢間餐廳態度好差。大家要睇清楚。事源係我地收到始創中心既現金券,參加既餐廳list係有包括呢間台灣麵。我地一入門口就問個女店員用唔用得現金券,佢已經態度差並話唔知要等店長返黎,叫我地坐底叫左野食先。咁我地叫完野食之後見到店長返黎,個女店員就同我地講話要食滿$200先可以用。不過現金券冇指明要指定金額先可以用,於是我地自己問店長,仲特登上去問埋商場。點知我地得到既回覆係店長用好惡既態度同我地講唔可以用呢張現金券,用唔用得係餐廳自己決定,唔關商場事。之後大罵我地其實我哋已經曬咗半個鐘以上係呢件事上面!如果唔用得現金券,咁點解商場參加優惠活動既list會有呢間餐廳?你地唔係應該事前傾好左先會出現係個list入面架咩?而且店長自己唔知,應該去了解一下,而唔係轉過頭來鬧個顧客!唔理係商場定餐廳搞錯左,我覺得店長都唔應該罵我地,我地唔係唔俾錢食。用現金券就代表要得來咁惡劣嘅態度對代?我哋又冇欠左呢間餐廳最後揾左商場員工同佢傾,但我地太嬲決定唔幫襯呢間餐廳。希望你地好好反省,用優惠券唔代表唔使俾錢,咁樣對顧客係唔會再有
店員店長態度極差

其實我哋已經曬咗半個鐘以上係呢件事上面!

最後揾左商場員工同佢傾,但我地太嬲決定唔幫襯呢間餐廳。
希望你地好好反省,用優惠券唔代表唔使俾錢,咁樣對顧客係唔會再有人想再嚟幫襯!
2019-12-07 25 views
Yeah台灣麵 . 今次嚟到而家台灣麵 食咗佢哋嘅臺灣菜式。GOGOGO入到去見到佢哋係走飲管非常支持環保抵讚。。。之後試咗佢哋嘅酥炸花枝丸。同埋一碟雞絲粉皮。花枝丸,外面嘅皮非常香脆而入邊嘅花枝非常彈牙香口同甜美。雞絲粉皮絕對冇交行貨因為佢哋嘅醬汁落得非常之多,凍冰冰好好味。見到餐牌有雙排雙格餐,你可以自己從左邊同右邊自由選擇你可以選左邊左邊左邊右邊右邊右邊。我自己就選咗香酥雞扒肉燥飯+++白菜雲吞肉燥麵。另外再叫多碗蒜香雞翼肉燥麵,配糖心滷蛋豆腐肉燥飯。今次食用嘅經驗最得意係,可以同時有一碗野食入邊有兩款唔同嘅,送菜畀你咗一啖又一啖如果同埋朋友嚟你就可以叫兩碗,之後有四種唔同嘅嘢食。呢種噉樣嘅,誇味道跨平臺食用法真係好得意好新鮮。留意嗰餐可以轉新竹米粉或者加$3轉關廟麵,奉送港式熱飲或即磨咖啡,凍飲需要加返$3,轉檯式飲品加$4轉特色飲品就加$9。 今次重點留意返佢哋嘅肉燥非常咁得意,佢哋俾出邊嘅肉嫂比較乾身,同埋會抽起咗浸油所以食落去就唔會油淋淋。麵條彈牙湯底新鮮。所有嘢都好合格好標準仲好高分添。你哋都可以嚟試下架。同埋無加一的....台灣麵
入到去見到佢哋係走飲管非常支持環保抵讚。。。

之後試咗佢哋嘅酥炸花枝丸。同埋一碟雞絲粉皮。

花枝丸,外面嘅皮非常香脆而入邊嘅花枝非常彈牙香口同甜美。

我自己就選咗香酥雞扒肉燥飯+++白菜雲吞肉燥麵。
另外再叫多碗蒜香雞翼肉燥麵,配糖心滷蛋豆腐肉燥飯。

台灣麵

太子彌敦道750號始創中心B1樓B02-B06號舖

2019-12-03
$150 (Dinner)
  • 酥炸花枝丸
  • 香酥雞扒肉燥飯
  • 白菜雲吞肉燥麵
  • 糖心滷蛋豆腐肉燥飯
1K
2019-12-03 146 views
位置便利,環境寬敞舒適,不是太多人,所以服務員上菜速度快,而且食物價錢實惠,是性價比高的餐廳,下次絕對會試食其他食物。紅燒牛肉麵(辣)$62⭐️⭐️⭐️⭐️沙湯底是好濃的深啡色,可惜加了辣油,喝起來有一陣辣味,掩蓋了原本的香味。下次要試下原味。麵質粗身爽口,似是手工麵,份量夠,紅燒牛肉肥瘦適中,肉質軟淋,有四五塊是大的,吃起來充滿牛香味,超贊!檸檬梳乎厘$53⭐️⭐️⭐️⭐️雖然要等半小時,但吃麵等一下就有了,梳乎厘夠挺身,而且一點也不膩,吃下去發現有蛋香,一點也不覺得甜,再加一點甜忌廉,絕配!可惜吃不出檸檬味。

紅燒牛肉麵(辣)$62
⭐️⭐️⭐️⭐️

檸檬梳乎厘$53
⭐️⭐️⭐️⭐️
紅燒牛肉麵
檸檬梳乎厘
2019-12-03
$120 (Lunch)
紅燒牛肉麵
檸檬梳乎厘
2019-11-26 21 views
好耐冇食過台灣食物,今日投完票後立即醫吓肚。午市套餐由$58起,小炒仲有8折優惠,所以叫了一個麵餐一個小炒餐。海鮮蚵仔紅麵線,分別有4個蚵仔、4隻蝦及魷魚🦑等,湯汁比稠,蚵仔新鮮,紅線麵幾似蝦子麵。甜酸糖醋魚塊配湯麵🍜一碗,魚塊炸得好,甜酸醬味道偏甜多於酸,而湯麵看起來似手打,因為麵身係不規則形狀而不是圓或方形,口感煙韌。套餐包飲品但台式飲品更吸引,所以要了芝麻奶茶及黑魔(黑糖牛奶奶蓋),我比較鍾意黑魔,奶蓋香濃而滑,配合黑糖增加層次感,同外面台式飲品店水準差不多,加$9元都抵。
好耐冇食過台灣食物,今日投完票後立即醫吓肚。

2019-11-24
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
2019-11-24 585 views
突然間好想食台灣野,行咗去始創中心地下呢間「台灣麵」,喺香港各區都有唔少分店,人氣不錯呢!店內掛滿小天燈,充滿台灣風味中午有湯麵飯午市套餐,選擇都幾多種類,另外亦有單點餐牌,價格親民不算貴台式三寶麵麵條係粗身的,外表嫩滑,入口相當Q彈有嚼勁,充滿小麥香。湯底呈深歇色,帶有香濃牛肉味,麵條吸收左湯底嘅精華~牛筋、牛肚、牛𦟌都份量十足,好大件!牛肚滷得好入味;牛筋好腍滑,充滿骨膠原嘅感覺!牛𦟌則係半筋半肉,軟硬適中,牛肉味好濃郁,非常出色雙排雙格餐餐廳特別設有雙排雙格餐,可以從A同B系列裡選擇任何兩款,有麵或飯可選。我喺A同B裡分別揀左:香酥雞扒肉燥飯同糖心滷蛋豆腐肉燥麵炸雞扒金黃香脆,厚切又大件,酥脆又鹹香,啖啖肉好juicy,好好味呢!糖心蛋同豆卜嘅質素正常,肉燥同湯麵都幾夾,粗麵條同樣係好有咬口熱即磨咖啡咖啡味濃厚醇香,加上適量淡奶,入口倍添絲滑凍檸茶檸檬夠新鮮,酸酸甜甜,冰凍解膩

台式三寶麵

雙排雙格餐

熱即磨咖啡

咖啡味濃厚醇香,加上適量淡奶,入口倍添絲滑

凍檸茶

檸檬夠新鮮,酸酸甜甜,冰凍解膩
$70 (Lunch)
星期日晚一般都出街食,試試周圍有啲咩岩食....今晚飯腳話想食台灣野所以就行咗去始創地下食呢間「台灣麵」其實呢個雙格餐都幾抵食,如果一個人食可以食兩款唔同嘅嘢都唔錯但我哋今次就叫咗三個小菜送三個小食小食我哋點咗豬耳,酸辣湯、青瓜份量唔多味道不錯厚燒肉鬆菜圃蛋 $78蛋真係好厚,味道就係好似屋企食嘅菜圃炒蛋無咩特別櫻花蝦炒包心菜$68 櫻花蝦味好香,但啲菜好油糖醋魚塊$68三個菜當中糖醋魚最好食每個餐都可以跟飯或者麵,我哋三個都選擇左肉燥麵唔錯招牌生果茶$18(跟餐半價)朋友叫左生果茶香芋奶茶$13(跟餐半價)我自己就叫咗香芋奶茶小甜,味道好似食緊雀巢香芋糯米糍咁價錢唔貴每人都唔需要$100,家常小菜冇咩特別略嫌菜式比較油!

但我哋今次就叫咗三個小菜送三個小食

小食我哋點咗
豬耳,酸辣湯、青瓜
份量唔多味道不錯

厚燒肉鬆菜圃蛋 $78
蛋真係好厚,味道就係好似屋企食嘅菜圃炒蛋無咩特別

櫻花蝦炒包心菜$68
櫻花蝦味好香,但啲菜好油

糖醋魚塊$68
三個菜當中糖醋魚最好食

每個餐都可以跟飯或者麵,我哋三個都選擇左肉燥麵
唔錯
招牌生果茶$18(跟餐半價)

朋友叫左生果茶

香芋奶茶$13(跟餐半價)
我自己就叫咗香芋奶茶小甜,味道好似食緊雀巢香芋糯米糍咁

價錢唔貴每人都唔需要$100,家常小菜冇咩特別
略嫌菜式比較油!
2019-11-22 23 views
好耐都無出街食飯, 大食妹真係好掛住台灣野所以去開九龍就去左食台灣麪台灣麪最抵食嘅就係佢嘅雙拼主食, -碗主食嘅價錢, 可以滿足你兩個願望<A+A. 紅燒牛肉麵拼雞翼肉燥飯>大食妹係食肉獸, 就揀左個A+A紅燒牛肉麪湯底比較重味, 有少少咸咸辣辣, 麪身比較Q彈, 有咬口, 而牛肉都幾嫩滑雞翼肉燥飯就比較淡味, 食淨嘅飯最後可以加入牛肉麪嘅湯度, 食埋第三種食法<酥炸腐皮蝦卷>因為menu上嘅圖片太吸引, 大食妹又引唔住叫多個蝦卷腐皮炸得酥脆酥脆, 餡料裏面好似混合左蝦同墨魚, 好好食呢<黑魔>黑魔其實係黑糖珍珠奶, 但大食妹見跟餐加9蚊好抵飲就揀左啦雖然味道不及外面嘅台飲店, 但飲落都幾唔錯
好耐都無出街食飯, 大食妹真係好掛住台灣野
所以去開九龍就去左食台灣麪

<A+A. 紅燒牛肉麵拼雞翼肉燥飯>
大食妹係食肉獸, 就揀左個A+A

<酥炸腐皮蝦卷>
因為menu上嘅圖片太吸引, 大食妹又引唔住叫多個蝦卷
腐皮炸得酥脆酥脆, 餡料裏面好似混合左蝦同墨魚, 好好食呢

<黑魔>
黑魔其實係黑糖珍珠奶, 但大食妹見跟餐加9蚊好抵飲就揀左啦
雖然味道不及外面嘅台飲店, 但飲落都幾唔錯
早兩日經過始創發現樓下新開左間台灣餐廳,可惜當時已食飽,今日有機會再嚟當然要試一試佢啦六點幾七點左右事關我未知呀囡幾點收工所以先自己入去叫住嘢食先叫左煲三杯麵諗住同呀囡share,加10蚊有湯,咁問佢係咩湯佢話係中湯老黃瓜湯啲friend咁所以就加左先諗住自己飲碗湯先點知上到嚟變左酸辣湯,部長哥哥都鬧左鬧廚房,問點解唔同佢講冇哂中湯,咁我都算啦唔緊要照飲。 味道都ok,酸辣料都齊三杯麵上台都好香九層塔味,雞好入味,係煮得有少少老,蒜頭可以略多返啲咁就會更似台灣口味。好可惜係,最後呀囡七點幾嚟到坐低想叫嘢食嘅時候部長哥哥竟然話咁岩得咁橋一分鐘前截左單?!唔知係因為外面嘅形勢所以咁急決定定點啦,希望佢下次可以截前問下客人有冇嘢加先,或者既然只係爭一分鐘就手工幫我地落埋?因為都見佢個open kitchen仲有人喺度做緊嘢。味道唔錯係服務要改善返多少,咁樣做生意法,你又賺少咗錢,我又想幫佢寫多樣餸介紹比其他人都唔得啦係咪?
味道都ok,酸辣料都齊