2016-04-18 386 views
今日送朋友去機場,食個lunch都唔知去邊食,機場野食好貴。揀揀下經過我最鍾意既譚仔!原來機場開左個譚仔,入去挑戰我既麻辣湯底先。原來機場譚仔係有套餐架!超級抵食,兩送加一杯野飲得42蚊炸!好似平時係出邊食譚仔咁!價錢差唔多!我諗成個機場最抵食既應該係譚仔啦!叫咗個腩肉炸醬加杯凍檸茶。真係好滿足好開心,估唔到機場野食既價錢可以同出邊差唔多!譚仔真係良心企業,抵我成日去幫襯!

2016-04-05 317 views
北江。妹又翻工喇 見今日有同事一齊食晏甘當然又系去三哥啦 上次吾記得影餐牌,甘次補翻北江。妹就叫左 豬膶魚片頭 酸辣湯底(加一蚊) 再同同事share 嗌多個細蒜泥白肉 (小白),正牙 巧耐冇食過小白 北江。妹系超中意蒜味,食到個口臭哂哈哈甘次講下個湯底 北江。妹吾是好食得辣 但酸辣又幾ok 酸味夠開胃 辣又接受到 吾會好重口味 至於豬膶,刀好多塊 國埋有小小碎滲左落啲湯度 啖啖都有豬膶味,正牙講到最愛嘅白肉 真正嘅主角其實係蒜泥 要每啖米線刀要撈一細舊蒜泥先安樂!雖然吾系個個刀中意果陣味,但點要試一口 最多飲多幾啖野飲啦^_^

細蒜泥白肉
豬膶魚片頭小米
2016-04-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
細蒜泥白肉
豬膶魚片頭小米
是咁的北江。妹系機場返工,幾乎每日嘅午餐或者晚餐都系食譚仔,所以加加埋埋都差吾多食左十幾廿餐甘今日就食左 雞肉炸醬小米清湯 凍檸茶小冰冇錯 系好中意食乍醬㗎北江。妹 不過有點肥北江。妹其實好大胃口,但小米都好夠飽,又平一蚊41蚊係機場嚟講真係算平㗎喇
是咁的

甘今日就食左

雞肉炸醬小米清湯 凍檸茶小冰

冇錯 系好中意食乍醬㗎北江。妹 不過有點肥

北江。妹其實好大胃口,但小米都好夠飽,又平一蚊

41蚊係機場嚟講真係算平㗎喇
2016-04-01
新開張,每天lunch time也是人頭湧湧,等候時間至少十五二十分鐘。但是一個人,幾乎不用等位。阿姐總能攝你去三/五人的枱。日里萬飛機的我,當然常來,霸氣地穿過等到天荒地老的人群。最常點的是套餐,40元就有一碗米線(兩餸),和免加錢凍飲。如果要換薯粉、不同湯底,就每樣再加兩元。老老實實,我覺得沒有「三哥」的譚仔湯底更吸引我,更惹味。我試過比較特別的「莎莎湯底」,介紹說是好味過o刺沙,但我覺得味道不夠出,還是o刺沙更鮮美。其他湯底也是普普通通。直至嘗試「三哥湯底」,五種不同辣度,選了小辣。這種一片片辣椒籽浸淫的出眾辣味,配合未被蓋過的酸,才是我想要的。加上醃得入味的肉類餸料、不會太甜還可以走糖走冰的凍飲,飽足的一餐。

但是一個人,幾乎不用等位。阿姐總能攝你去三/五人的枱。

日里萬飛機的我,當然常來,霸氣地穿過等到天荒地老的人群。

2015-08-12
$40 (Lunch)
  • 三哥湯底
  • 腩肉