老老豆豆,每次黎到機場都吾捨得入禁區食野,因為無80蚊都落吾到樓,好彩譚仔三哥雲南米線開左係機場✈️🍜每人心中都有個組合❤️雞肉腐皮小辣🌶:腐皮滑同埋好焾身,呀婆都食到,而且有大量腐皮絕無戲場,對於我呢D重口味人士黎講,其實吾算🌶,早知叫多一級🌶🍜納含糧一定好高, 因為食到底有點咸凍檸茶🍋: 走甜是基本,茶膽味道一般,無左澀味,檸檬都有三片算吾錯皮蛋: 蔥花蒜香紅油是基本,皮蛋吾會有陣壓味,吾錯,夠曬味💋

每人心中都有個組合❤️

2019-09-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2019-09-19 709 views
機場物價不嬲都貴 想食平啲就當然食譚仔三哥啦😊估唔到咁鍾意食嘢嘅我 依家先知道機場譚仔三哥有特別嘅湯底 就係砂砂湯底啦平時嘅我多數都係嗌清湯 今次就試吓新口味😆砂砂湯底食落完全係沙嗲味 口味比較重同鹹 就幾啱我口味啦😂本人覺得絕對可以一試 好特別!

2019-07-27 756 views
每次去到譚仔三哥,其實餐牌都唔使睇,因為我食嚟食去都一定係食呢個魚腐米線(有時候就再加個土匪雞翼),可能呢啲就係叫做情意結掛。舊魚腐煮淋左,放入三小辣呢個湯底,索晒啲湯汁,食落去絕對係啖啖精華🤤土匪雞翼,雖然網上都有食譜,但係好似點都整唔到佢咁入味咁香口,真係會食上癮。🤤見到原來仲有員工優惠餐牌,四十幾蚊連埋杯野飲。可以係機場三十零蚊一餐,嗌埋雞翼share都只係四十幾蚊,絕對係機場恩物👍🏻

魚腐米線3小辣

見到原來仲有員工優惠餐牌,四十幾蚊連埋杯野飲。

魚腐米線3小辣
2019-06-21 818 views
每個月都要飛的我,每次到機場必然是吃譚仔,因為它可以說是機場最有良心的餐廳,它的價錢跟其他地方是一樣的。$55一大碗過橋米線,每次幫襯,餐廳一大半顧客都是機場員工,而且都是座無稀客。今天就要了一碗過橋米線,胡麻湯底。跟其他地方一樣的味道,兩個人一碗剛好,好吃過橋米線還包了酸菜和炸醬,如果要飲品就要加$12。過橋米線裏的餸菜配料實在多,有墨魚丸,牛丸,雞肉,豬肉,豬肝,腐竹,生菜,竹生等,所以說,兩個人都夠。

今天就要了一碗過橋米線,胡麻湯底。

跟其他地方一樣的味道,兩個人一碗剛好,好吃

過橋米線還包了酸菜和炸醬,如果要飲品就要加$12。

2019-06-02 600 views
離開香港幾個星期,最掛住既味道就係譚仔三哥😆一返到機場,要即刻食一餐譚仔鍾意三哥多過普通譚仔,因為我最常嗌糊辣,湯底夠香! 姐姐話有機場分店套餐,兩餸加一飲品$49,應該同平時出面食一樣價錢,叫左雞肉同豬潤,凍檸茶少甜,已經係譚仔嘅必食之選👍🏻👍🏻
2019-05-30 435 views
今日黎到機場,想食啲粉麵嘅嘢食,老遠見到竟然有一間譚仔,就立即衝上去實在有太多人同員工等候,結果等咗20分鐘先有位一坐低就叫咗個腩肉豆卜十少辣,仲驚佢會好咸好多味精,好彩食落都唔覺,辣得過癮會黎機場嘅朋友,絕對值得推介一試

實在有太多人同員工等候,結果等咗20分鐘先有位

會黎機場嘅朋友,絕對值得推介一試
2019-05-25 342 views
一早聽聞機場開咗間三哥米線,但係一直都冇機會黎試。今日送個朋友上機,就齊齊試吓同出邊嘅三哥米線有咩唔同。除咗價錢貴少少之外,味道都差唔多。今次叫咗個小辣都食得到。但係朋友叫咗三小蘭佢就話一啲辣味都冇。可能呢度辣度冇出邊嗰啲咁辣啦。但係想寫寫嘅係呢個茄子幾好食,佢有別於出邊一般嘅燒茄子。佢係將個茄子放落去焗爐度焗。上面鋪滿有蒜蓉搞到好有蒜香味👍鍾意食茄子或者蒜頭嘅朋友千祈唔可以錯過。想平平哋喺機場醫肚嘅話,呢間三個都可以幫到你嘅。😚

鍾意食茄子或者蒜頭嘅朋友千祈唔可以錯過。

想平平哋喺機場醫肚嘅話,呢間三個都可以幫到你嘅。😚
對於鍾意食譚仔嘅人黎講, 機場有譚仔係真係好感動😭-早排去左個幾星期日本, 返到香港一落機拎完行李, 我同男友第一時間衝左去食譚仔😂-✌🏻個人叫左1️⃣過橋米線麻辣10少, 1️⃣焗茄子, 1️⃣細土匪~~-大大碗過橋米線, 2個人share 份量岩岩好, 又樣樣餸都可以食勻晒😬焗茄子熱辣辣上枱好味, 好蒜, 雖然食完個口有d臭🤭-其實都係一貫嘅譚仔味, 只係食開有鋪癮, 去完旅行返黎更加會特別掛住💁🏻‍♀️-
對於鍾意食譚仔嘅人黎講, 機場有譚仔係真係好感動😭
焗茄子熱辣辣上枱好味, 好蒜, 雖然食完個口有d臭🤭
2019-05-02 345 views
早2星期去送機, 機場間譚仔同市區差唔多價好抵食, 所以去左食個quick lunch.墨丸生菜米線 - 唔知譚仔D湯底其實係咪會食上癮每隔一排唔食就會掛住最愛麻辣3小辣 雖言飲完D湯會口渴 但彈牙既米線配埋湯食好正!燒茄子 - 好多蒜, 好細條, 同佢menu張相差好遠, 似食蒜多過食茄子肉土匪雞翼 – 果日食既好細隻, 但好彩夠熱, 香脆同juicy!

墨丸生菜米線 - 唔知譚仔D湯底其實係咪會食上癮
每隔一排唔食就會掛住

2019-03-11 569 views
上星期六同咗女朋友去咗赤鱲角機場 睇電影 睇完戲之後喺亞terminal 2 度搵嘢食 嗰度啲嘢食都幾多下 但係我哋最後都係搵咗譚仔嚟食 喺嗰度啲嘢食唔算太貴 我叫咗個餐係蕃茄炸醬同埋酸菜嘅 仲送多杯凍檸茶添 夾埋都係差唔多五十幾蚊咋 唔知道嘅味道同埋街上面嘅 譚仔三哥 味道基本上冇乜分別 另外因為我覺得就咁食一碗麵唔係咁夠飽 然後我就膽粗粗咁叫佢多咗個蒜泥白肉 不過呢個蒜泥白肉係細嘅 食落去嘅味道都唔差啲蒜蓉同埋啲油撈埋一齊令到啲蒜泥白肉好惹味 值得一食 埋單七十幾蚊好抵

2019-03-09 279 views
今日趕頭趕命但係未食過野 所以就快快手揀左間譚仔黎食下 😂😂😂 叫左個牛肉米線小辣 仲叫左個土匪雞翼食都算係好飽 辣都覺得岩岩好 🤤🤤 呢間都keep到個水準 唔錯唔錯
2019-02-28 533 views
不論係唔係機場員工,機場大部分嘅餐廳都比較貴不過喺二號客運大樓嘅譚仔三哥真係窮人恩物餐廳之一!都算係平靚正之選!由於小妹係機場返工,好多時都會係機場食飯。今次一個人堂食譚仔,晚上會好多人,不過一個人嘅關係所以好快就有位!無論係堂食同外賣都好方便,送餐超快!大部分嘅姐姐都有禮貌嘅不過真係好趕時間。而機場呢間會有優惠套餐,一個餸加野飲40幾蚊,所以都可以接受嘅!而小妹好中意食豬耳嘅關係,而呢間譚仔三哥又有豬耳,所以就叫咗單叫唔要餐,雞肉麻辣小辣+豬耳~譚仔嘅米線真係好好食!小辣嘅口感太好了!係我最愛嘅味道!最重要嘅係佢嘅豬耳,重口味果個汁好正!每次會將啲汁落埋碗米線到,令碗米線更辣更好味!黎到機場都可以食到譚仔真係一件好幸福嘅事
不論係唔係機場員工,機場大部分嘅餐廳都比較貴

由於小妹係機場返工,好多時都會係機場食飯。

譚仔嘅米線真係好好食!小辣嘅口感太好了!係我最愛嘅味道!

黎到機場都可以食到譚仔真係一件好幸福嘅事
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-01-26 484 views
黎機場送三舅母機,check in 完有時候同佢食埋個譚仔先said byebye🥺 要番美國啦下年再見🥺我地叫左一碗兩餸麵,同埋一份小食😊。本身想叫豬潤,不過今日無貨😂諗左一陣好啦。叫腩肉啦☺️🤝 同埋魚腐,三舅母唔食辣所以叫左清湯☺️其實份量都真係好多,平時我會叫少米線,今日兩個人share 食就唔少了😌重叫左杯華田走奶😆套餐價都只係$47.而小食就叫左土匪雞翼(3隻)($22)外脆內軟既雞翼❤️yummy yummy!*上菜速度勁快,中午好多機場員工食,唔想等可能要早d 去食,唔好撞佢地午飯時間😛

我地叫左一碗兩餸麵,同埋一份小食😊。
本身想叫豬潤,不過今日無貨😂諗左一陣好啦。
叫腩肉啦☺️🤝 同埋魚腐,三舅母唔食辣所以叫左清湯☺️

重叫左杯華田走奶😆
套餐價都只係$47
.而小食就叫左土匪雞翼(3隻)($22)
外脆內軟既雞翼❤️yummy yummy!

2019-01-18 309 views
值得一讚係佢上菜好快,落單後約5-7分鐘就上齊了,方便趕飛機。•米線($45/套餐)食物方面,米線叫左左湖南酸辣,米線套餐包左兩個餸,叫左生菜牛丸,同一杯野飲,叫左凍檸茶。牛九食落似貢丸🤦🏻‍♀️冇牛味,不太好食。生菜都好唔新鮮下。不過佢咁平就算啦。•土匪雞翼($22/3隻)個皮整到好濃黑哂呀,要咬走皮先食到🥵•如果你好趕時間又想平平地食,都可以黎既😬————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️💫食物外觀:⭐️⭐️💫味道:⭐️⭐️💫性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️————————————

米線($45/套餐)

土匪雞翼($22/3隻)
個皮整到好濃黑哂呀,要咬走皮先食到🥵

如果你好趕時間又想平平地食,都可以黎既😬
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️💫
食物外觀:⭐️⭐️💫
味道:⭐️⭐️💫
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️
————————————
2019-01-06 286 views
機場譚仔三哥位於T2 剛剛跟三五知己旅行回港大家都很想念香港的美食,尤其是雲南米線,機場譚仔是有套餐的,我們點了兩客套餐,一客清湯腩肉雞肉米線配凍奶茶,另一客韭菜雞肉三哥酸辣配凍檸茶。酸辣湯底十分野味,酸辣味十分出眾。