Hiring
Salary negotiable
21 days ago
Salary negotiable
21 days ago
Restaurant: TamJai SamGor (Mount Sterling Mall)
Info:

2019-05-28 330 views
三哥又出新小食喇!😻雖然上次個燒茄子🍆同蘋果醋🍎我都覺得麻麻,但見到有新野出都忍唔住想試下😝。-煙燻溏心蛋 $10餐牌話用普洱茶葉同赤砂糖去煙燻🤔,好坦白講,煙燻味係有既,但就食唔出有普洱味🤣;五小辣🌶既汁配溏心蛋又幾夾,整體都算唔錯既😋,不過始終我最鍾意嘅都係日式醬油溏心蛋🥚✨!
三哥又出新小食喇!😻
煙燻溏心蛋 $10
2019-04-21 327 views
我喜歡到譚仔三哥吃米線,愛他食材選擇多,連湯底也有四個選擇,還有不同的辣度可選,夠個人化,而且價錢大眾化,性價比高。這個晚上,我點的是豬膶炸醬米線,湯底選了酸辣。這兒的豬膶一向好吃,切得薄薄的,不會煮得過火。至於炸醬是用小碗另上的,我最愛就是把米線放在匙羹內,加點炸醬在上面,連少許湯一起吃,真是十分美味的。食量少女生不妨叫少米線,可以減$1 ,其實也不是減$1的問題,最重要的是不要浪費食物。順便一提,這店環境不錯,阿姐又有禮貌,這是我喜愛去的其中一家店。
2019-04-20
2019-04-09 194 views
次次黎都係食麻辣或者酸辣,但今次第一次食蕃茄味!🍅話說最近要少食辛辣,想止「米線」癮,突然想起蕃茄米線。本來想去附近另一間Ben 哥,但嗰邊排長龍,正有少少失望嘅時候,醒起「譚仔」都有,就行左黎。哩個湯要15:00後先有,所以平時lunch黎係食唔到。點左蕃茄湯米線+黑木耳+腐皮上枱時紅卜卜,視覺上已經好吸引!飲啖湯試下,蕃茄鮮甜少少酸,拍得住茶餐廳啲蕃茄湯,實在係有驚喜。哩個蕃茄湯絶對係唔食辣嘅朋友,但又想喺湯底上多個選擇嘅好發明。黑木耳其實我都成日揀,因為爽口。腐皮又比想像中多,整體上感覺良好!🗣對面點「十小辣」嘅夫婦,見到我個湯都討論緊下次要試。好可惜lunch時未有,如果唔係就可以多啲人食到😂
次次黎都係食麻辣或者酸辣,但今次第一次食蕃茄味!🍅

點左蕃茄湯米線+黑木耳+腐皮
蕃茄湯米線+黑木耳+腐皮

🗣
2019-04-07
蕃茄湯米線+黑木耳+腐皮
2019-03-05 262 views
今朝早餐無食野,中午就早d行去揾食。同事想食米線,咁就去美孚萬事達的譚仔三哥。叫野食加配柑桔香梅,只需+$10腩肉墨魚丸走韭菜面重慶酸辣湯,所謂的三小辣... 真心唔覺辣,墨魚丸好香,腩肉夠林,keep到水準。同事叫牛肉豆卜酸辣麵,個色唔係紅,但佢就食到要不斷飲野減辣
今朝早餐無食野,中午就早d行去揾食。

同事想食米線,咁就去美孚萬事達的譚仔三哥。

叫野食加配柑桔香梅,只需+$10

同事叫牛肉豆卜酸辣麵,個色唔係紅,但佢就食到要不斷飲野減辣

2019-03-04
$50 (Lunch)
2019-02-14 400 views
2019年2月13日(星期三)香港人鍾意食米線街知巷聞,在外地最掛住嘅美食,米線想必穩入三甲無疑。速食一般唔多過15分鐘, 店舖內10小辣之聲不絕於耳,此起彼落;三哥早已經將10小辣賦予實質內涵,濃淡標準不可逾越。叫咗招牌,貪佢樣樣有:過橋米線再加口水汁豬耳。阿姐好交帶,講明冇豬膶,會用火腿代替退。風頭火勢,避免食豬內臟,為顧客健康着想,三哥抵讚!豬耳好爽,伴碟花生脆卜卜,口水汁有水準但係牛肉有啲啲靱!話時話,過橋米線預咗係二人共享,上枱會送埋兩隻碗仔;飲品優惠只限一杯,再加就要比原價!姐姐帶位、落單、執枱 、送餐跟外買,一腳踢做到冇停手依然有講有笑,老闆一定對佢哋好好!三哥又有諗頭,响情人節送10小辣朱古力氹有情有義情侶開心!如果二人餐飲品都同享優惠就更好🥂
2019年2月13日(星期三)

豬耳好爽,伴碟花生脆卜卜,口水汁有水準
但係牛肉有啲啲靱!

2019-02-13
$47 (Dinner)
2018-07-16 686 views
黎到三哥總係要試吓糊辣口味,今次嗌咗墨丸,雞肉糊辣,同以往一樣上菜都好快,由於個人有點舒服決定唔飲嘢,叫譚仔姐姐比左杯水我,佢地都無任歡迎,服務態度唔錯,反而米線今次有少少偏硬,但浸浸下時間剛好,米線軟番少少,雞肉嫩口入味,墨魚丸今次實在有點硬了,扣了少少分,呢個咁嘅組合實在係我嘅至愛,食完成個人熱曬,精神一震,確實係醫肚充電好選擇。
2018-07-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Dinner)
  • 雞肉墨丸米線
2018-03-13 779 views
這家譚仔三哥的味道,好像跟其他譚仔三哥分別不大,因此,結論就是,沒有三哥的譚仔,好像味道比較好,比較濃郁,比較有米線的風味🤔。只是美孚選擇不多,非連鎖的又據說不佳,只好迫著要吃連鎖由於晚黑還有工程,因此叫了三個餸,墨丸米線加腩肉加炸醬。早吃晚餐,往往好處多,有時可以吃到下午茶;否則就是現場人流不太多,座位比較鬆動。店內座位有梳化位,方便舒適。坐在最裏面,空氣可能有點悶熱,但是如果不吃麻辣的話,還可以接受。米線完全沒彈牙感覺,非常之軟綿綿,米線口感比較差;墨丸亦都沒有墨魚粒粒,口感亦都比較林;炸醬的好處就是夠大碗,即使米線不夠味,也可以用炸醬來撈;腩肉不算太肥,肥瘦相間剛剛好。以這凍檸茶來看,就可以發現,沒有三哥的譚仔,比起譚仔三哥明顯出色得多。

由於晚黑還有工程,因此叫了三個餸,

米線完全沒彈牙感覺,非常之軟綿綿,米線口感比較差
;墨丸亦都沒有墨魚粒粒,口感亦都比較林;

以這
2018-02-28 383 views
今日一個人嚟到美孚食lunch,一個人嘅話,譚仔會係一個幾好嘅選擇, 因為食麻辣食到流曬鼻水都唔會畀friend笑 !我第一次喺美孚呢間分店食,之前去開將軍澳嘅譚仔。今日叫咗魚腐米線,麻辣湯底 ,32蚊,加咗杯凍檸檬茶,7蚊, 一共39蚊。 今時今日香港地,40蚊以下可以食到個lunch,仲包埋嘢飲,真係好難...講番食物質素,其實都有好幾個月冇食過譚仔,都好掛住食麻辣好過癮嘅感覺,可惜今日有少少失望,覺得個湯底 ,冇乜層次 ,係有麻辣嘅,但係唔識形容,覺得個湯底好單調, 失望魚腐分量都幾多,有大概5舊, 不過諗得滯冇咬口。米線係最好食㗎喇 ,軟硬適中。

我第一次喺美孚呢間分店食,之前去開將軍澳嘅譚仔。

魚腐分量都幾多,有大概5舊, 不過諗得滯冇咬口。

米線係最好食㗎喇 ,軟硬適中。
2018-02-28
$39 (Lunch)
2017-12-11 373 views
其實譚仔三哥嘅蒜泥白肉真係好正,雖然每一次都同自己講,一個人食嘅話食唔晒,但每一次都寧願叫小米線,都要嗌返碟蒜泥白肉!再加埋個三哥酸辣,仲有竹笙,絕對係冇得輸嘅晚餐!
2017-05-21 959 views
平時食開無三哥既譚仔,好少食譚仔三哥,因為食過幾次都係米線太淋,d 湯唔夠味,d送又偏少,小食又唔岩口味。搬左新office,係附近搵嘢食lunch,決定比多次機會三哥😂😂估唔到有好感上升。叫左雞肉米線,三哥酸辣三小辣。上食物速度好快,一兩分鐘就到眼前。幾驚趕唔切翻公司!食落呢間煮既米線好彈牙,唔知係咪轉左貨源雞肉都好大塊。個酸辣湯底都好開胃,不過三小辣都重口味,我覺得有d辣🙈🙈我地叫左兩款一人小食。木耳同蓮藕都係口水汁,好入味,爽口。個汁唔太辣,香口花生味而且份量都好足,唔記得影蓮藕😂呢間既姐姐好好禮貌,而且快靚到。加分!只係個價錢越來越高,兩個人都104😂

幾驚趕唔切翻公司!

食落呢間煮既米線好彈牙,唔知係咪轉左貨源

我地叫左兩款一人小食。木耳同蓮藕都係口水汁,好入味,爽口。
個汁唔太辣,香口花生味
而且份量都好足,唔記得影蓮藕😂
呢間既姐姐好好禮貌,而且快靚到。加分!
只係個價錢越來越高,兩個人都104😂

2017-05-21
$52 (Lunch)
  • 蓮藕
我其實都係譚仔既忠實fans,但黎到呢間真是有少少失望。雖然食得出食材係差唔多,但食落口真係明顯有差別!溝個湯底,沖個凍飲,熟度各樣都差少少,走左樣,連我都食唔晒,如果食譚仔都係出遠少少算了!
d人成日問譚仔雲南米線同譚仔三哥米線有乜分別?我只係知譚仔三哥有既野譚仔雲南米線係俾唔到你,同埋個人覺得譚仔三哥好食d,湯底,辣味,小食都多款式d。叫左三哥酸辣三小辣雞肉米線,因為自己接受辣既程度都可以,三哥酸辣呢個湯底同普通酸辣唔同,呢款無咁酸,但又會有麻辣味道,最喜歡❤️湯底本身已包括腐竹,芽菜,苟菜,呢d配料入晒湯底味,正尖椒皮蛋,必食佳品,佢味個重慶口水重口味,麻辣得黎又唔會得個辣字,難以用筆墨黎形容,一碟都有好多舊皮蛋,同人分享就最好,自己食又太多了。士匪雞翼,去到譚仔你唔叫黎食唔好同人講過你食過譚仔,唯一一間做得最好味既士匪雞翼,即整熱辣辣,所以都要等一陣,因為製作需時,但值得等。最後呢個加錢跟餐既麻辣蓮藕,味道不錯。
最後呢個加錢跟餐既麻辣蓮藕,味道不錯。
2017-01-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2016-07-03 1112 views
下午茶諗唔到食咩好,經過譚仔聞到好香麻辣味,就俾陣香味吸引左入去。我選擇左10小麻辣,因為清湯唔夠惹味呀。碗米線一放低就聞到陣超香既麻辣味道,飲一飲碗湯,麻辣味道隨口腔流入胃部,刺激起食慾。魚片頭依舊係我至愛,細細舊易入口又有口感,夠爽口又有油香,因為經過高溫油炸。魚蛋係潮式白魚蛋,魚味雖然欠奉,但係真係幾夠彈牙喎,彈牙度比魚片頭更強。至於生菜就無咩特別。米線係幾爽同埋滑,最喜歡滑身既米線,因為可以一撮撮索晒入口,感覺唔錯。
2015-12-09 889 views
譚仔三哥一向唔差,呢間米線開業幾個月第一次幫襯。麻辣米線配豬潤,麻辣湯底唔算好辣,麻辣味在舌頭翻滾,食開麻辣就明白我講咩啦,但呢個湯底好重鹹味,基本上將配料味道完全蓋過。豬潤算滑唔鞋口但係味道完全只有湯底味道。土匪雞翼,麻辣味鹹味重,外皮係脆但唔香,雞肉味食唔出,俾麻辣鹹味蓋過晒。問題同米線一樣,妹仔大過主人婆,麻辣香料味太重。
譚仔三哥一向唔差,呢間米線開業幾個月第一次幫襯。

$60 (Lunch)
2015-09-01 583 views
美孚譚仔開左都一段時間,前幾日先第一次食。果時已經係9點幾就黎10點,原來10點就 last order 了。和朋友叫左碗過橋米線,因為大家都6點幾食左d野。比起出面的譚仔,米線份量好似細d,不過餸菜就足料。做街坊生意,份量真係好緊要。作為連鎖店,可以做好d QC。
做街坊生意,份量真係好緊要。作為連鎖店,可以做好d QC。

2015-08-21
$25 (Dinner)