Restaurant: TamJai SamGor (Metro Town)
Info:

2024-08-21 54 views
到咗晚飯時間同埋另一半去到屋企樓下睇下有咩食👫🏻見到譚仔三哥就冇咩人🍜就入去坐低食啦食開三哥都知道有咩食所以menu 都唔使睇就可以即刻落單📲用手機落單可以享用埋唔同嘅優惠✨雞肉竹笙米線🐔🍖湯底要三哥酸辣,走韮芽雞肉每塊都好大塊🐔碗內有四大塊竹笙有三條每條都好掛湯好好食🤟🏻走韮芽真係有走到✨豬肉豬膶米線🐽🍖湯底要小辣豬膶有四塊,每塊都好淋豬肉有四舊,每舊都好紮實✨凍奶茶🧋🧊凍奶茶走甜少冰少奶每樣都有做到用埋手機落單,至辛星期三優惠🤟🏻滿$65 free 一杯飲品餐廳環境乾淨企理👍🏻店員態度親切有禮上菜時會提醒食客有滾水又會主動問食客要用手機定向侍應落單用餐經驗良好會繼續幫襯🥳
到咗晚飯時間
同埋另一半去到屋企樓下睇下有咩食👫🏻
見到譚仔三哥就冇咩人🍜
就入去坐低食啦
食開三哥都知道有咩食
所以menu 都唔使睇就可以即刻落單📲
用手機落單可以享用埋唔同嘅優惠

✨雞肉竹笙米線🐔🍖
湯底要三哥酸辣,走韮芽
雞肉每塊都好大塊🐔
碗內有四大塊
竹笙有三條
每條都好掛湯好好食🤟🏻
走韮芽真係有走到

✨豬肉豬膶米線🐽🍖
湯底要小辣
豬膶有四塊,每塊都好淋
豬肉有四舊,每舊都好紮實

✨凍奶茶🧋🧊
凍奶茶走甜少冰少奶
每樣都有做到
用埋手機落單,至辛星期三優惠🤟🏻
滿$65 free 一杯飲品

用餐經驗良好
會繼續幫襯🥳

2024-08-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$53 (Dinner)
2024-07-27 60 views
夜晚想食有湯嘅晚餐掃下三哥手機app見到外賣自取消費滿$75 可以減$20咁嘅優惠唔係成日有就即刻落單啦✨三哥過橋米線,小辣加豬肚豬肚真係有加,有五小件小辣湯底好惹味而米線配料份量好足料個樣好有兩三片而碗米線攞到返屋企食碗湯仲熱好似喺堂食嘅溫度咁樣米線份量剛好,一個男人都夠食✨凍奶茶要求少冰走甜飲落真係走甜不過因為太口渴飲咗啖先記得影相現實杯奶茶係滿滿的冇少咁一啖咁呢個餐用手機優惠埋單減$20,合共係$58性價比係高的會繼續幫襯
夜晚想食有湯嘅晚餐
掃下三哥手機app
見到外賣自取
消費滿$75 可以減$20
咁嘅優惠唔係成日有
就即刻落單啦
✨三哥過橋米線,小辣

加豬肚
豬肚真係有加,有五小件

小辣湯底好惹味
而米線配料份量好足料
個樣好有兩三片
而碗米線攞到返屋企食
碗湯仲熱
好似喺堂食嘅溫度咁樣
米線份量剛好,一個男人都夠食
✨凍奶茶

性價比係高的
會繼續幫襯
2024-07-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$58 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2024-04-11 68 views
今日行開好少黎嘅調景嶺,諗唔到食乜,就食左我諗大部分香港人都一定食過嘅譚仔三哥。我叫左過橋米線,尖椒皮蛋,豬耳同埋大蒜泥白肉。味道上面同一般三哥都無乜大分別,佢地上菜時間仲好似快啲👍🏻不過失望位係我明明叫左三哥小食,但佢豬耳就黎左一人小食嘅size。大白肉個size 仲要令人覺得佢好似已經俾人夾走左幾片咁,成碟最多就係油。😓

2024-02-26 79 views
無法不來吐槽!花錢吃不飽!好歹國內外吃過不少米線店,第一次遇到三哥這麼特別的「米線」 趕著時間出品,就別接客了!米線生硬,咬下去裡面不熟,是生粉味!店員解釋是勁道,笑了,你好歹給我裡面煮透! 不用爛啊!欺負我沒吃過米線一樣!特麼的,只好打包一碗回家自己翻煮!花錢吃不飽,打包回家煮人生第一次! 感謝讓我拉黑餐廳了! 還收我一塊錢!怪自己花錢找罪受 !

特麼的,只好打包一碗回家自己翻煮!
花錢吃不飽,打包回家煮人生第一次!
感謝讓我拉黑餐廳了! 還收我一塊錢!
怪自己花錢找罪受 !
2024-02-23 38 views
由點餐個陣已經好差 手機order又落唔到,叫員工幫手落就好不耐煩 仲要落漏嘢 之後加返 又要漏單 漏完仲要揼咗我張單 等咗好耐 個餐黎到 個牛肉就變豬潤都算 到埋單個陣 又話冇record又要叫多次 都唔知做咩

2024-02-23
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$51 (Lunch)
2023-11-05 97 views
今日同frd子們返學~大家都見近近地又見到Le個譚仔三哥🥢🍜😌👏🏻👏🏻新推出嘅「三哥黑蒜油味噌湯米線|腩卷.溏心蛋」,估唔到咁正,少癲。簡單講句:「哇,咁正嘅,聽日再食」。食物:「三哥黑蒜油味噌湯米線|腩卷.溏心」,另外我自己再加咗「腩肉」同「魚腐」。▪️講下個核心靈魂 - 黑蒜油味噌湯,相信大家都會叫開麻辣呀,胡辣咁,小弟自己就衰仔🤣🤣🤣食唔太到辣,平時只係叫到清湯或者番茄湯🙈不過今次Le個可以話係無辣派嘅福音🥹🥹,佢唔會太咸,又唔會太單調乏味,黑蒜油味好出,可以同拉麵有得揮🤤。▪️米線,而家叫外賣可以特別叫「米線淋」或者「米線爽」,可以做到最個人化嘅處理,小弟就鍾意「米線淋」多d~~~👏🏻,唔單止口感好好,仲好掛到個湯,每嘆都會好食到出個湯嘅精華。▪️配料,今次竟然再推出超入味既豬腩卷同溏心蛋,個個豬腩卷真係超~~~~~好食🫶🏻🫶🏻,口感彈牙,味道唔會太搶,但係又咸咸地甜甜地咁,同個湯係互相扶持嘅關係🤜🏿🤛🏻。另外小弟認為可以唔洗叫「腩肉」🙈🙈,本身嘅「腩卷」已經夠出色,太多肉有些飽過頭🤣🤣🤣🤣🤣。環境:今次就因為要返學上堂,時間有d緊迫,所以我就用返佢app去叫外賣自取😎,app做得幾

食物:

環境:
今次就因為要返學上堂,時間有d緊迫,所以我就用返佢app去叫外賣自取😎,app做得幾好,好多個人化自由度,除咗上述嘅「米線淋」或者「米線爽」,當然仲可以叫辣度同走咩餸La~。外賣的確方便咗唔少,而時間可能就要預留多少少🤏🏻,大概係35~45mins就有。不過佢總有一間響左近,就唔怕搵唔到😎😎😎

總結(_/5):
食物味道:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物外觀:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
環境衛生:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
環境氣氛:🫶🏻🫶🏻🫶🏻
店員服務:🫶🏻🫶🏻🫶🏻
可以話係 - 「少癲,估唔到咁正,食多幾餐都得🤤🤤🤤」,另外小弟真係連食咗幾日🤣,趁佢仲有就試吓La!!!!!!!
2023-10-02 109 views
話說我平時都有食開呢間譚仔三哥我明白放工時間係好忙好chur 19:00-19:45我食左咁多次 (10幾次以上) 有5,6 次都等超過20分鐘成個場收銀靚女要讚!佢自己一個搞店哂啲外賣/落單/埋單/聽電話我respect !!!!但…………..今次仲西利等左半個鐘 我坐低一陣諗住叫野食 舉極手無人回應 舉左5分鐘到~成個場得一個staff點知有個男人一坐低左幾秒 咁岩呀職員行過就咁岩同佢落單 呀見習職員仲叫我 「你等等」其實我舉左咁耐 都係想叫野啫但比人打尖果下條氣真係好唔順到我叫既時候 我唯有講句 「其實我黎先 」呀職員 加岩岩叫完既果位男人都聽到佢哋個樣都好似感到好愕然我心諗我做錯啲咩 ?野食係好食嘅但呀見習職員啲態度可以好少少~^_^
話說我平時都有食開呢間譚仔三哥
我明白放工時間係好忙好chur 19:00-19:45
我食左咁多次 (10幾次以上)
有5,6 次都等超過20分鐘

成個場收銀靚女要讚!
佢自己一個搞店哂啲外賣/落單/埋單/聽電話
我respect !!!!

但…………..
今次仲西利等左半個鐘
我坐低一陣諗住叫野食
舉極手無人回應 舉左5分鐘到~成個場得一個staff
點知有個男人一坐低左幾秒 咁岩呀職員行過
就咁岩同佢落單 呀見習職員仲叫我 「你等等」
其實我舉左咁耐 都係想叫野啫
但比人打尖果下條氣真係好唔順

到我叫既時候 我唯有講句 「其實我黎先 」
呀職員 加岩岩叫完既果位男人都聽到
佢哋個樣都好似感到好愕然

我心諗我做錯啲咩 ?

野食係好食嘅
但呀見習職員啲態度可以好少少~^_^
2023-09-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2023-03-19 171 views
昨天以上三哥店有員工大庭廣眾剪指甲。點呀!黑衣經理超級hea. 只是自己食飯,無望過佢個場,真心只是來打工。以前三哥姐姐係敬業樂業!人好,talk得,做得!而家三哥,食完勁口渴。5點鐘雖然人不多。都無可能全部姐姐一齊食飯,無人整野食。眼見得四枱客,兩人等外賣。但是大家只見姐姐食飯,完全無人整食物,岀餐。。。。 三哥有停過唔開嗎?如果係就應該關門,落閘。不是我們知道的三哥。真的欠缺員工培訓。真的不想香港三哥沒落。
昨天以上三哥店有員工大庭廣眾剪指甲。點呀!

以前三哥姐姐係敬業樂業!人好,talk得,做得!

而家三哥,食完勁口渴。

不是我們知道的三哥。

真的欠缺員工培訓。

真的不想香港三哥沒落。
2023-03-18
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$70 (Other)
2023-03-11 153 views
呢間三哥開張超過一年了,味道依然、依然繁忙、依然多人、依然要等長時間,今次等了20分鐘才有得吃,心急或好肚餓就要小心。另外要小心服務員會忙中出錯,今次差點就送了我久等的米線給其他食客,幸好我知道她不是叫了過橋米線。三哥跟譚仔的分別,多了扭紋薯粉可加錢選擇。麻辣湯底- 都算好味,只是譚仔更惹味。腩肉- 最好味的餸,不太肥又入味。墨魚丸- 彈牙好味,只是譚仔更勝一籌。豬膶- 有起沙,味道夠。酸菜、炸醬- 非常惹味的配角。魚蛋、牛丸- 口感不足。牛肉、豬肉、雞肉- 閉起眼分不出什麼肉。芽菜、韭菜、豆卜、竹笙、火腿、生菜、腐皮- 普通還可,只是芽菜及生菜有點青。
三哥跟譚仔的分別,多了扭紋薯粉可加錢選擇。
麻辣湯底- 都算好味,只是譚仔更惹味。
腩肉
- 最好味的餸,不太肥又入味。
墨魚丸
- 彈牙好味,只是譚仔更勝一籌。
豬膶- 有起沙,味道夠。
酸菜、炸醬- 非常惹味的配角。
魚蛋、牛丸
- 口感不足。
牛肉、豬肉、雞肉
- 閉起眼分不出什麼肉。

2023-03-10
$58 (Dinner)
2023-02-26 310 views
相信大部份香港人都一定吃過兩間米線專門店【譚仔雲南米線】和【譚仔三哥米線】。兩者的湯底、配料和小食相似,就連鋪名都差不多。根據報導,在文化大革命期間,譚家從廣州移居香港。其後在1996年,首間【譚仔雲南米線】在長沙灣開業。父母離世後,譚家因管理及經營理念有分歧而分家。各兄弟把當時的12間分店平分,分別創立【譚仔雲南米線】和【譚仔三哥米線】,並共同擁有其商標及秘方。但分家後多年,最終在2017年卻雙雙被日本「丸龜製麵」收購而殊途同歸。【譚仔】的故事真係可以拍成電視電影。調景嶺站雖然地方不大,餐廳也不多,但竟然擁有兩間【譚仔】,真幸福!小編平日都是外賣【譚仔雲南米線】,因為湯底及餸都是小編口味。今日放假就試下【譚仔三哥米線】。【譚仔】Marketing 做得好又跟上潮流,裝潢清新走年青路線,加上食物快、靚、正,因此客源中好多學生、年青人。【譚仔三哥米線】裝潢格局比【譚仔雲南米線】更加潮,特別加上顯眼的英文名字,顯得更加年青。可惜調景嶺分店地方比較細小,中午時間無論外賣及堂食到人山人海。今日一個人都要等10分鐘先可以入座,而且只能夠坐在一張小小四人枱,總共坐了六個人,真係好迫。驟眼睇餐牌食物
相信大部份香港人都一定吃過兩間米線專門店【譚仔雲南米線】【譚仔三哥米線】。兩者的湯底、配料和小食相似,就連鋪名都差不多。根據報導,在文化大革命期間,譚家從廣州移居香港。其後在1996年,首間【譚仔雲南米線】在長沙灣開業。父母離世後,譚家因管理及經營理念有分歧而分家。各兄弟把當時的12間分店平分,分別創立【譚仔雲南米線】【譚仔三哥米線】,並共同擁有其商標及秘方。但分家後多年,最終在2017年卻雙雙被日本「丸龜製麵」收購而殊途同歸。【譚仔】的故事真係可以拍成電視電影。

驟眼睇餐牌食物選擇跟【譚仔雲南米線】差不多,價錢也差不多,可能兩者都是【譚仔】出身。
【譚仔三哥】沒有小編喜愛的皮蛋湯底,又沒有大腸,最後揀左這個魚腐、魚片頭配蕃茄湯底 $44 。米線內已有少許芽菜、腐皮及韮菜,不過,【譚仔雲南米線】配料份量比較多。但講到食物質素味道,小編覺得【譚仔三哥】的魚腐、魚片頭比較好味,魚味比較突出,真係各有千秋。另外,蕃茄湯底味道偏酸,而且不似新鮮番茄,因為湯底找不到蕃茄。只不過小編還是較喜歡【譚仔雲南米線】,因為配料及湯底更啱胃口。
魚腐、魚片頭配蕃茄湯底
土匪雞翼係【譚仔】的出名小食,同樣分為三隻及五隻。【譚仔三哥】只有兩款口味,【譚仔雲南】就有四個口味。味道方面,其實兩間【譚仔】分別不大,都非常濃郁開胃。
土匪雞翼
樓面只有四位譚仔姐姐,中午時段做到不停手,眼見她們那麼辛苦,真係不敢催促她們。另外,見到有招聘廣告請譚仔姐姐,65蚊一個鐘。覺得這65蚊真的不容易賺,真的佩服這四位譚仔姐姐。
2023-02-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$78 (Lunch)
2023-01-03 148 views
本身個人都好鍾意食薯粉類嘅嘢,一知道三哥有就即刻嚟食,第一次喺銅鑼灣嘅food court食過,但質素都有啲唔穩定,碗野唔酸唔辣,又好乾冇乜汁,本身都對佢冇乜期望,但個friend食完話幾好食,所以就決定嚟調景嶺再食一次。今次碗野好多汁 食落去雖然都冇話特別酸,但係都比上一次有味,辣度方面,上次嗌小辣唔辣嘅關係,今次我要中辣,但真係每一間分店嘅辣味都唔係太一樣,對我來講有啲太辣,但整體來講都係好食嘅,但下次嚟可能會叫返普通野
撈薯粉

2022-11-02 219 views
【調景嶺譚仔三哥🤤】話說有日收工 好肚餓 又覺得好耐無食譚仔 走左去調景嶺食 想試下個麻辣湯底 入到去真係好多人 店員有d顧及唔黎 叫左好多次 都落唔到單 實在太忙*腩肉竹笙酸菜 麻辣5小 少米線 $47啲腩肉大大嚿 又唔騷 配埋我最鍾意食嘅竹笙 好有嚼勁 加埋酸味特別重 咬落清脆 爽嘅酸菜 正 個麻辣5小都唔係好辣 同酸辣湯底差唔多辣度*麻辣涼拌汁皮蛋 $22呢個好好食 有麻辣汁 同芫荽 皮蛋組成 咬落入口即溶 而且好開胃 麻麻辣辣*凍檸茶 少甜少冰 $10正常檸檬茶水準 不過不失評分味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 : ⭐️⭐️⭐️⭐️地點:譚仔三哥米線 將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓L2-035號舖
【調景嶺譚仔三哥🤤】

衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食 : ⭐️⭐️⭐️⭐️

地點:譚仔三哥米線
將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓L2-035號舖

$80 (Dinner)
2022-09-12 213 views
可能唔休做,啲阿姐態度簡直。我外賣落錯单叫咗熱檸茶,同阿姐講想加錢改杯凍檸。佢即黑臉,走開,跟住話杯茶巳ready好,拒絕換。問点解唔得,佢話你唔要杯茶,叫我俾邊個呀!好伙記,永遠以公司利益行先。奇怪就係我要等多15分鐘先攞到外賣。
可能唔休做,啲阿姐態度簡直
。我外賣
TakeAway
2022-08-28 171 views
好日都唔寫一次食評記得岩岩開張果時食過幾次 當時覺得同其他譚仔分店比 佢地上菜係慢少少諗住新開未熟運作所以都冇乜野宜家都應該開左兩三個月今日再食 叫左碗米線+杯熱飲熱飲好快就到碗米線..對返單既時間係成半粒鐘先出到我等到20分鐘經已追過一次店員好似一望就知我催單咁Hea答到句入面整緊就頭也不回走左堂食當時只係得2/3客點解都可以咁耐先出到野食?係太多外賣單定咩問題見到水吧出哂野飲又冇人送/pack出左碗堂食但聽到店員嗌 話個客走左唔要相信真係要檢討下 請多d人/改善下運作吧
好日都唔寫一次食評

我等到20分鐘經已追過一次
店員好似一望就知我催單咁
Hea答到句入面整緊就頭也不回走左

堂食當時只係得2/3客
點解都可以咁耐先出到野食?
係太多外賣單定咩問題

見到水吧出哂野飲又冇人送/pack
出左碗堂食但聽到店員嗌 話個客走左唔要

相信真係要檢討下
請多d人/改善下運作吧
2022-07-11 245 views
是咁的,550pm打落去三哥嗌外賣,620pm 落到去比錢,諗住即刻有得拎,咁比完錢就睇包好嘅外賣no. 但全部都唔係。有位店員黎問幾號,咁答佢no.啦, 佢睇都唔見有,亦話岩岩仲係到架喎,黑衣店員都話一早包左出黎但又揾唔到。然後黑衣店員來了一句問題,係咪你岩岩已經攞走左?我話下我岩岩先黎比錢咋喎,兩手空空。比人攞左已經係店員嘅責任,仲要反問個客。冇左就唔該叫廚房再出,而唔係不停冇理由頭先仲係到再原地轉圈,做得大粒就唔該即時解決問題。包外賣又係,走酸菜但又夾落去,之後又夾返出黎,差一杯凍華田都要等包多三張外賣單先拎黎包。無言。

無言。
2022-07-11
Waiting Time
50 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)