Hiring
2 days ago
2 days ago
15 days ago
15 days ago
Restaurant: TamJai SamGor (Nan Fung Centre)
Info:

2024-06-12 70 views
大部分執台,上菜姐姐服務態度幾好,但係下午得一個落單的員工都算啦,叫人落單就要5-10分鐘。落單個個仲要教客做野🙄🙄。好地地一分鐘落完搞咗幾分鐘仲要被佢話,真係去完個次以後都唔會再去,員工質素太過參差😅🙄🙄🙄
2023-07-26 400 views
19:45落單,app話20分鐘有,我等足足50分鐘,仲要係我去催你先俾張單廚房,唔x係呀,張就貼咗係另一張20:15先落的單,你仲唔執我個張去執人地個張?!姐姐完全無溝通,勁多人唔知做緊乜,門口成班人等緊
2023-07-26
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
今晚同班姊妹打邊爐,之前陪🤴🏻食個晚餐先!😄😄,呢個新出菜式聽同事講劣評如潮,心內已經打定個低,但要出事嘅最終都會出事😡😡~~~三哥👨🏻水煮湯軟殼蟹🦀米線🍜~~~個湯底都係同之前嘅水煮湯味一樣,幾特別我同🤴🏻都幾鍾意,但係真係衰咗係個軟殼蟹🦀到,唔知係咪同水煮湯嘅湯底唔夾,我哋都食到隻蟹🦀有少少臭味,同埋正常軟殼蟹🦀係可以成隻食晒,但呢隻就唔可以,食落口感好似紙巾仲要係又臭又辣嘅紙巾🤢🤢,而且個蟹🦀味已經完全比個湯浸走晒得返啲海鮮嘅腥臭味😕😕名副其實臭🦀一隻,失敗😳😳~~~炸魚皮~~~炸魚皮好新鮮好脆😀😀

~~~三哥👨🏻水煮湯軟殼蟹🦀米線🍜~~~

~~~炸魚皮~~~
炸魚皮好新鮮好脆😀😀

2023-07-10
$106 (Dinner)
2023-03-01 458 views
第一次食呢間三哥,下午3點半見無咩人就入黎試下,唔會再黎食!1. 上菜時間慢。由我落單到食物上齊需時20分鐘,但鋪頭人不多。2. 廚房出錯嘢 & 員工落錯單。隔離臺叫嘅魚蛋漏左上。而我order嘅奶茶少甜少冰,送到黎甜度和冰都無減少!3. 員工態度怠慢。舉手好多次叫落單,收銀嘅阿姐叫另一位女侍應,嗰位侍應又叫另一位落,推黎推去。我對面臺個男客叫佐幾次落單無人應,頂唔順走佐。想講,就算係下午時段,都唔代表可以hea做。成班女人圍係廚房出菜口嗰邊唔知做乜,好嘈。客人要落嘢,你就聽唔到。好心你改善下員工質素喇!!!

三酸撈薯粉
2023-03-01
Tea
三酸撈薯粉
今日特登同🤴🏻過嚟荃灣南豐中心呢間三哥👨🏻米線🍜食晚餐😄😄第1 : 試新出嘅鰻魚米線🍜!😁😁第2 :食呢款鰻魚米線🍜套餐會送兩張戲飛!😆😆,活動開始左幾日唔知送晒戲飛未呢?😝😝~~~烤原條鰻魚麻辣湯米線🍜~~~果然冇呃人真係原條鰻魚上碗,有手掌咁長🤩🤩,起初都驚鰻魚嘅汁會俾湯沖淡,唔係好濃但都保留到鰻魚甜味,肉質偏薄但都ok 啦😌😌!不過🤴🏻就覺好麻麻!😅😅~~~靑花椒香茅雪碧~~~真係好少花椒味加好少香茅味,唔會太搶雪碧味,冇乜特別😚😚~~~芝麻砂礓雞丁海蜇~~~(唔辣)之前食過五小辣,今次試過唔辣,佢比辣個款更加香芝麻醬,海蜇爽口,雞肉比想像中大粒😘😘最後我哋真係攞到兩張 ‘ 神經 ’戲飛🤩🤩
今日特登同🤴🏻過嚟荃灣南豐中心呢間三哥👨🏻米線🍜食晚餐😄😄
第1 : 試新出嘅鰻魚米線🍜!😁😁
~~~烤原條鰻魚麻辣湯米線🍜~~~

~~~靑花椒香茅雪碧~~~
真係好少花椒味加好少香茅味,唔會太搶雪碧味,冇乜特別😚😚

~~~芝麻砂礓雞丁海蜇~~~(唔辣)

最後我哋真係攞到兩張 ‘ 神經 ’戲飛🤩🤩

2023-02-03
$75.5 (Dinner)
2022-11-20 287 views
等左半個鐘,乜都冇,得碟青瓜,外賣仲快過堂食,啲外賣客換咗三批仲未到我,啲嘢仲要難食到爆,半個鐘後,個米線上咗之後仲要少咗嘢,等佢換又等咗十分鐘,食個三哥等咗四十分鐘,勁無奈,以後都唔想嚟
2022-07-28 487 views
📍 譚仔三哥- 南豐中心分店又有新野,仲要Jeffery代言,🐷就走去試吓,新品冇乜嘢想講但呢間分店真係都幾唔好食,以後唔想食三哥,都係食翻譚仔🙂 建議做好quality control,唔係做幾多marketing都唔掂架🙂—————————————————————❣️ 砂砂湯肥牛鹿茸菇米線 $62🐷加多左生菜所以貴啲,正常$47架咋!呢個湯湯底味道似喇沙,又有啲似沙嗲,🐷嗌10少辣唔算話好辣但係幾唔錯的!今次去南豐分店食, D肥牛一上枱粉紅色嘅大佬,係肥牛姐但唔係打邊爐喎,即刻放到最底淥熟……之後講米線淋到,煮嗰陣潛左水?余浪沖游水架咋喎….—————————————————————不專業評分👅好味指數:7/10 淨計新品味道💰性價比:8/10👍🏻推薦:8/10 for新品 0/10for分店—————————————————————🏡地址: 譚仔三哥米線 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段264-298號南豐中心2樓2號舖🕑營業時間:11:30-21:30 —————————————————————

📍 譚仔三哥- 南豐中心分店
❣️ 砂砂湯肥牛鹿茸菇米線 $62

不專業評分
👅好味指數:7/10 淨計新品味道
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:8/10 for新品 0/10for分店
—————————————————————
🏡地址: 譚仔三哥米線 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段264-298號南豐中心2樓2號舖
🕑營業時間:11:30-21:30
2022-07-26
Dinner
2022-07-17 233 views
今日下午茶係位於荃灣嘅新之城入面食咗個譚仔三哥,肥牛鹿茸菇米線:肥牛:鹿封菇:竹笙:砂砂湯底:10小辣:少米線自選米線::魚片,雞肉;番茄湯底:4小辣:少米線蒜泥白肉(細)奶蓋芒果爽椰香金露;冰凍奶茶:走甜,少冰食完都係覺得荃灣嘅譚仔三哥係好食啲,同埋我哋食呢個時間冇乜人都唔使排隊。
:肥牛
凍奶茶
:走甜,少冰
2022-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
2022-04-21 420 views
譚仔三哥米線食就食得多了,今次試曬佢全部新產品!東京新店同步!足不出國感受東京新品呀必推香醋芝士鮮原茄,等左半個月,香港🇭🇰譚仔迷終於有得食啦!個汁勁勁勁開胃,番茄🍅去皮後鮮滑多汁爆肉,冰冰涼涼的好舒服!新推鴛鴦哈密瓜🍈爆珠蘇打也是驚喜之作,好解辣好清爽,夏日必備單品!鴨血米線回歸啦,老油條根本太少,如果有得叫一碟加量最好啦,吸個水煮湯火辣辣香噴噴!蒜香及蒜辣雞尖普通,可以唔試😊全部新品體驗好好,難得有得同東京同步,係時候試試啦!

蒜香及蒜辣雞尖普通,可以唔試😊

全部新品體驗好好,難得有得同東京同步,係時候試試啦!
鴛鴦哈密瓜爆珠蘇打
三哥水煮湯老油條鴨血米線
三哥水煮湯老油條鴨血米線
自選米線——蕃茄湯、油揚、鵪鶉蛋、京白菜
香醋芝士鮮原茄
鴛鴦哈密瓜爆珠蘇打
香醋芝士鮮原茄
  • 三哥水煮湯老油條鴨血米線
三哥又出新野,咁就要同🤴🏻試吓先😁😁~~~螺酸湯米線🍜配海螺片及麻辣豬皮~~~海螺酸湯底味道非常熟悉,十足我喺淘寶買嘅螺絲粉湯底一樣,湯底味道酸酸臭臭,但我覺得如果再臭啲就再好🤧🤧!內有螺肉片及豬皮,螺肉片幾彈牙但冇乜特別😚😚麻辣豬皮煮得太林,一夾即散,但又極朔湯,辣得過癮🤣🤣~~~椒麻涼拌魚爽肚~~~之前都試過,改做凍食好味D😄😄,更顯得爽口乾脆😊😊~~~鳳梨藍蝶花香梳打~~~嘩~~🥰🥰真係有朵黃色小花做陪襯,顯得杯飲品文清左😘😘菠蘿味清清地幾解鹹😋😋唔知譚仔三哥幾時會出埋包裝螺絲粉呢?
三哥又出新野,咁就要同🤴🏻試吓先😁😁

~~~螺酸湯米線🍜配海螺片及麻辣豬皮~~~
內有螺肉片及豬皮,螺肉片幾彈牙但冇乜特別😚😚
麻辣豬皮煮得太林,一夾即散,但又極朔湯,辣得過癮🤣🤣

~~~椒麻涼拌魚爽肚~~~
之前都試過,改做凍食好味D😄😄,更顯得爽口乾脆😊😊

~~~鳳梨藍蝶花香梳打~~~
嘩~~🥰🥰真係有朵黃色小花做陪襯,顯得杯飲品文清左😘😘
菠蘿味清清地幾解鹹😋😋

唔知譚仔三哥幾時會出埋包裝螺絲粉呢?

2021-09-24
$62 (Lunch)
今日要去複診,先約🤴🏻去荃灣食譚仔三哥試新嘢😄😄~~~糊麻湯魚爽肚米線🍜~~~其實一直都麻麻哋糊麻湯底,湯底有少少🤏🏻燶焦味,亦都係佢嘅特色!當中‘芥末魚籽鱈魚滑豆卜’外表睇落似粒燒賣,魚香味幾濃!幾有驚喜😁😁魚爽肚就有大約4-5粒,非常爽脆,食到‘索索’聲~~~香烤芝脆豆腐餅~~~以為佢係‘餅’會係硬身嘅,但係非常軟林,夾嘅時候要小心,用力D會一夾即散🤣🤣!味道正常有芝士有豆腐味!😆😆好!食完正餐要食甜品🍰啦😋😋
今日要去複診,先約🤴🏻去荃灣食譚仔三哥試新嘢😄😄
~~~糊麻湯魚爽肚米線🍜~~~

魚爽肚就有大約4-5粒,非常爽脆,食到‘索索’聲

~~~香烤芝脆豆腐餅~~~

好!食完正餐要食甜品🍰啦😋😋
2021-06-25
$53 (Lunch)
2021-05-07 567 views
今日係荃灣自己一個行街行到3點幾先覺得餓正所謂💁🏻‍♀️行到邊都緊有一間譚仔係附近而我係三哥fans🥳所以就行到南豐既呢間分店呢間分店面積都比其他分店大坐得幾舒服😙今日我就叫左三哥酸辣墨’演’雞肉’實’小辣🤩一如既往咁’巧’味😋而且呢到同隔離枱唔會太近所以好岩自己一個人無到慢慢食👍🏽
今日係荃灣自己一個行街行到3點幾先覺得餓

今日我就叫左三哥酸辣墨’演’雞肉’實’小辣🤩
一如既往咁’巧’味😋
而且呢到同隔離枱唔會太近
所以好岩自己一個人無到慢慢食👍🏽
有追開大大與小妹嘅FB,好得意亦都好溫馨😘😘,今次佢同譚仔三哥又聯乘,就去探下佢哋啦🥰🥰~~~花膠胡椒雞美線🍜~~~呢個就係盤菜瑩子賣廣告嘅美線,花膠份量都唔少,胡椒味都幾足有少少微辣😄😄,雞件就係北菇蒸雞嘅雞件,口感上有少少鞋口😣😣,但整體上都幾好味😋😋~~~口水三素~~~三素分別係冬菇、木耳、豆粕,本來平平無奇嘅但配上野味嘅辣汁立即好味好多😝😝~~~清爽格蘭青蘋果🍏梳打~~~青蘋果🍏味幾香,但有少少化學味,可以接受😁😁~~~百香布朗熱情果烏龍茶~~~熱情果同烏龍茶嘅味都好濃,唔會好甜,解辣又解膩😊😊,會跟埋塊幾厚嘅橙肉🍊~~~魚蛋墨丸蕃茄湯米線🍜~~~蕃茄湯幾香幾好味,魚蛋同墨丸都好彈牙😚😚~~~龍島三少辣朱古力🍫~~~龍島出嘅朱古力🍫果然好味,充分感受到三小辣嘅口感,一隻真係辣得好味嘅朱古力🍫

~~~花膠胡椒雞美線🍜~~~
花膠胡椒雞美線

~~~口水三素~~~
口水三素

~~~清爽格蘭青蘋果🍏梳打~~~
青蘋果🍏味幾香,但有少少化學味,可以接受😁😁
青蘋果梳打

~~~百香布朗熱情果烏龍茶~~~
熱情果烏龍茶

~~~魚蛋墨丸蕃茄湯米線🍜~~~
蕃茄湯幾香幾好味,魚蛋同墨丸都好彈牙😚😚
魚蛋墨丸番茄湯米線

~~~龍島三少辣朱古力🍫~~~

2021-03-14
$64.5 (Dinner)
口水三素
熱情果烏龍茶
魚蛋墨丸番茄湯米線
2021-01-02 776 views
今日自己一個食午餐,諗住簡簡單單食碗米線就算。來到譚仔三哥,見到有新款湯底嘅米線,一於試吓啦。今次呢一款係花膠胡椒雞米線$48 湯底其實係煳辣湯,可以自己再選擇湯底的辣度。我怕辣,要左BB辣就算。湯底都幾濃,充滿胡椒嘅味道,BB辣都好似冇咩辣味。雞件都幾多,另外有兩件花膠。有幾粒杞子咁樣。雖然深知道幾十蚊一碗米線唔會有咩好嘅花膠,不過就係感覺上比較健康、養生😆雖然整體來講都OK嘅,值得一試。譚仔米線最好嘅地方我覺得真係夠晒大碗,好飽!

Lunch
2020-11-28 572 views
間唔中就會食下譚仔,見譚仔出左新口味,即刻點左黎試下。酸辣魚片米線:雖然貌相一般,但食落去都係好味嘅。魚片無腥味,亦都無煮到太腍,仲有小小魚味。酸辣湯底唔會好辣,微酸,米線彈牙,份量好足。蒜燒茄子: 推介,好惹味!首先食落去有好香的蒜味,之後就有燒香的茄子味,最後帶出辣油的味道。而茄子又唔會太腍,表皮仲有啲脆口。辣度五小辣,友人唔係好食得辣,覺得太辣,我覺得還可以!總括黎講,譚仔的新口味係成功的,蒜燒茄子更加係十分出色!
間唔中就會食下譚仔,見譚仔出左新口味,即刻點左黎試下。

總括黎講,譚仔的新口味係成功的,蒜燒茄子更加係十分出色!