Hiring
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
2019-05-11 332 views
一個人,心思思,突然想食譚仔,但又想健康啲,就叫了白魚蛋,冬菇, 少米線,五少辣,凍檸茶走甜。無點小食,而且唔想食得太飽。分量剛剛好,簡簡單單又一餐,飽肚又滿足。
2019-05-10 226 views
太耐無食譚仔雲南米線,所以今日經過就入咗去幫襯喇。因為無食早餐同午餐既關係,所以叫咗超大碗既過橋米線套餐同烤香辣豬大腸。過橋米線套餐 ($56) : 有魚蛋、牛丸、墨丸、豬膶、牛肉、雞肉、豬肉、腩肉、火腿、炸醬、酸菜、竹笙、芽菜、韮菜、腐皮、生菜、豆卜 ; 其實真係好大碗同好抵食,兩個人 Share 食又得,自己肚餓既話一個人食又飽,雖然啲餸唔算得係啲咩高質食材,但以呢個價錢就可以食到咁多元化,真係十分划算。烤香辣豬大腸 ($24) : 餐牌寫住用秘製醬汁,而且自己又鐘意食豬大腸,所以就叫黎試下喇 ; 上枱時比我預期中細碟,不過味道幾特別入口有點微酸,而且帶點辣相當惹味 ; 不過如果大腸係炸的話,相信口感會比烤更好。
太耐無食譚仔雲南米線,所以今日經過就入咗去幫襯喇。

2019-04-23 265 views
外賣自取發現曱甴!!拎到番屋企發現有只蟲/曱甴係湯底裡面!! 我即刻致電該分店,詢問能否送回外賣,或安排退錢,該店長(自稱)態度惡劣,唔願意安排人手換,亦不願退錢。佢只表示「哦 咁唔好意思」「呢啲係唔好彩」就Cut我線 。完全感受唔到佢願意解決問題/幫客人解決問題。我問該店主姓名,佢唔願講自己名,只話自己係店長。 唔明白作為一個店長點解可以咁樣對待一個客人,亦唔明白佢個名究竟有幾秘密唔可以話俾人知。擺明就係怕被追究唔願意負責任。作為客人完全不能接受呢種態度,呢種待遇。 譚仔作為一間大公司大企業,唔明白點解可以訓練出呢種員工。離晒譜!不知所謂!
外賣自取發現曱甴!!

TakeAway
2019-04-19 147 views
這家譚仔地方很大,檯很多,但大部份都是4人檯,兩個人來的話就要有心理準備搭檯了。繁忙時間都有很多人在門外等候,有人在等堂食,也有人在等外賣。這次大概等了15分鐘,在商場逛了一圈就有檯了。點了酸菜腩肉米線麻辣中辣及冬菇魚腐米線10小辣。水準一如以往,辣得開心,而米線質地也一如以往不好吃。有些分店的湯頭會較淡,有些又會偏鹹。這一間,濃度適中。另外還點了青瓜及麻辣豬耳,我特別喜歡譚仔的醬汁,不知道是因為由細食到大還是那酸酸辣辣的感覺令人上癮。

2019-03-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-01-20 250 views
最近好想念譚仔的皮蛋,趁住週末有時間排隊,便决定到附近的一家分店解決午餐。午飯時間是一定要等才能有位的,还好今天人少d,十多分鐘便有位了。最愛的皮蛋最先到,褐色的蛋白加墨绿色的蛋黃,一些皮蛋的表面还会找到松花状晶体的纹路。蛋白酥软溏心,蛋黄清凉爽口,佐以香菜,再蘸上獨门配方的辣辣汁,增加了味道的層次。

凉拌皮蛋
雞肉魚蛋米線
炸酱
凉拌皮蛋
炸酱
2019-01-05 134 views
Really disappointed in the service. Had to wait over 40 minutes for my noodles. What kind of service is this? Wasting my time!
有位好朋友最近生左小朋友,今日放假就約埋其他同學一齊入去探下佢,順手玩下bb。黎到都無理由兩手空空上去,所以就行下附近商場睇下有無d咩岩買。行到有d餓,今晚又無咁早有飯食,所以入譚仔食碗米線打下底先。腩肉豆卜米線十小辣,一向都係我最愛,由學生時代到依家都係食佢,味道始終如一!腩肉就咁食係會有d咸,但因為個米線比較淡味,一齊食就岩岩好了。豆卜大大舊成長條形,咬落都幾多空間吸湯,唔會成舊實。譚仔總有一間係附近,我都真係幾鐘意自己一個人去食,幾自在!
腩肉豆卜米線

譚仔總有一間係附近,我都真係幾鐘意自己一個人去食,幾自在!
2018-10-30
$60 (Lunch)
腩肉豆卜米線
  • 過橋米線套餐
2018-07-17 493 views
對上一次食譚仔雲南米線的事是在深水埗的了。時隔多年後後,都有點掛念譚仔的味道。於是透過網上平台,尋找食物沙漠區有否譚仔的蹤跡。幸好,皇天不負有心人,馬鞍山是有其分店的。不過在網上平台得知,原來譚仔是有分譚仔三哥的及譚仔的,今次選擇了靠近譚仔雲南米線啦。一去到時,見到人流頗多,需要等位多時。但眼見周邊的餐廳等候人士也是人山人海。咁唯有比啲耐性等食好嘢啦。等咗一段時間,終於入座了。翻開menu,比以往多了很多選擇,今次就選擇土匪雞翼,涼拌木耳,2碗清湯米線。涼拌木耳味道鮮甜、而且爽脆。土匪雞翼味道濃郁,沒有雪味及血水。清湯米線帶點豬骨香味,清清地。最後覺得價錢上真的不算相宜,但有賴師傅用心烹調每一道菜。
對上一次食譚仔雲南米線的事是在深水埗的了。
等咗一段時間,終於入座了。
涼拌木耳味道鮮甜、而且爽脆。
土匪雞翼味道濃郁,沒有雪味及血水。
清湯米線帶點豬骨香味,清清地。
最後覺得價錢上真的不算相宜,但有賴師傅用心烹調每一道菜。
  • 土匪雞翼
2018-06-27 257 views
差,今日去食譚仔叫外賣,首先D呀姐態度差就一向嫁啦,好似好趕時間咁,黎到個碗麵D牛肉小得可憐又乾淨淨-.-,炸醬又小,食完一D都吾覺飽,又吾係特別平,但D料就比咁小.....
2018-05-28 219 views
好耐無食譚仔啦襯游完水,消耗左體內脂肪後,決定去譚仔黎個大滿足。一行二人叫左一個套餐、雲耳、豬耳、細白肉唔知係唔係太耐無食,定係游完水好肚餓,我地眨下眼就食哂全枱食物雖然重味精,但譚仔真係好食,而且價錢合理,性價比好高
好耐無食譚仔啦
雖然重味精,但譚仔真係好食,而且價錢合理,性價比好高
2018-05-27 135 views
超級耐無食譚仔!超級懷念佢既味道!話說今日天氣熱辣辣,去jor游水!游完水第一個諗起就係食譚仔!因為游水消耗好多能量,我同男友都比平時大食!以往一個小菜+米線套餐就okay;但係今日嗌jor三個小菜+米線套餐先夠。馬鞍山哩間無豆腐,所以嗌jor豬耳、白肉同木耳。蒜泥白肉一定要一塊豬肉再捲住超級多蒜泥配以一🥄米線食!不得了!超好味!運動完食咩都好味~而且由於過jor食飯時段,所以人相對無咁多為jor健康,我地都揀清湯
超級耐無食譚仔!超級懷念佢既味道!
話說今日天氣熱辣辣,去jor游水!
游完水第一個諗起就係食譚仔!

因為游水消耗好多能量,我同男友都比平時大食!
以往一個小菜+米線套餐就okay;
但係今日嗌jor三個小菜+米線套餐先夠。
馬鞍山哩間無豆腐,所以嗌jor豬耳、白肉同木耳。

運動完食咩都好味~
而且由於過jor食飯時段,所以人相對無咁多
為jor健康,我地都揀清湯
2018-05-26
$60 (Dinner)
  • 過橋米線套餐
  • 蒜泥白肉
2018-05-11 144 views
入到馬鞍山,有時候真係諗唔到食咩,尤其是得你一個人食lunch,更加迷茫😩於是我又去幫襯下譚仔啦,一個人慢慢食又得,事但食又得,加上食譚仔多數都要搭檯,食落都冇咁lonely🤪譚仔比以前加左唔少小食👍🏻本來想叫佢新出既麻辣生腸嫁,點知太受歡迎已經沽清,所以就試下知麻辣肚絲,速度我覺得可以再辣d,但味道係夠香既,而且入味由於病未好既關係,我叫得比較清淡,墨丸加腐皮,墨丸彈牙,腐皮吸埋d汁好味,簡簡單單咁就一餐啦🙈

譚仔比以前加左唔少小食👍🏻

2018-04-21 126 views
食左咁多間分店既譚仔,未曾試過外賣炸醬係倒埋落碗米線入面,平時食開皮蛋可以多汁(打埋落單),佢呢寧舍特別架!貴公司員工答我"從來冇多汁呢樣野架喎"平時態度已經差,份量極少,少米或走牙菜,會得返半碗,唔可以因為馬鞍山偏遠,"得你一間唔憂做",做衰譚仔個名,請貴公司正視問題!
食左咁多間分店既譚仔,未曾試過外賣炸醬係倒埋落碗米線入面,
平時食開皮蛋可以多汁(打埋落單),佢呢寧舍特別架!
貴公司員工答我"從來冇多汁呢樣野架喎"
平時態度已經差,份量極少,少米或走牙菜,會得返半碗,
唔可以因為馬鞍山偏遠,"得你一間唔憂做",
做衰譚仔個名,請貴公司正視問題!
2018-04-17
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
2018-03-05 258 views
其實譚仔來說應該是不用寫食評,相信大部分香港人都有食過,都唔需要多作介紹,咁又做乜開頁寫呢?因為忍唔住想比呢間分店的一位落單服務員!話說旁邊枱有班客,落單時態度已像挑釁,到落完,服務員回覆一次單後離開。到飲品黎的時候,個客見到盤上有水就自己伸手去拿,店員表示:唔好意思,d水拿比另一張枱,水要落單,幫你落返。 個個客就發難,又話咁你唔講我點知(人地咪現在告訴你,而且態度極好)就算唔知要落單,你係人地托盤拿之前都應該問啦!其實個收銀都無話入面d錢你唔可以拿,你唔去搶?之後再叫杯咖啡並說要淡d,黎咖啡時,又話咖啡太濃似24味,唔鐘意咖啡咁苦澀的咖啡味(咖啡走奶聽得多,咖啡走味?),職員立即說可能真係咖啡唔岩你口味,可以更換成其他飲品,佢就話要凍咖啡仲係咁話人沖杯野都沖唔好係個腦有事,無腦先沖唔到,大佬咖啡店都未必可以就每人不同口味去調教啦!只係一間米線店,你會不會到麥當勞說咖啡品牌不合你味道?只能說香港人有d真係好討厭,真係以為自己客人大曬,專重2字大概都忘了。講廣東話都唔正的服務員和講純正廣東話的客人,看到呢道,我一直驕傲作為一個香港人,現在卻有d慚愧。店員EQ好高,當天態度好之外,還看到
呢間分店的一位落單服務員

店員EQ好高,當天態度好之外,還看到佢處理手法,大開眼界,改變了我對連鎖餐廳的睇法
2018-01-31 170 views
我最愛既譚仔~諗唔到食乜就會食譚仔~平~飽~而且坐得都相對舒服。次次都係同男友去食,所以一定會嗌套餐清湯(有時都會番茄湯)然後再加1-2份既小食~超鍾意佢涼拌菜既汁!不過馬鞍山係無豆腐嫁!所以想食豆腐既朋友注意啦~一般我地都會儘量湊夠100蚊咁就可以賺印花;唔好睇啲印花,之前去旅行都試過用佢地啲印花換一日免費wifi蛋。如果日日食,好建議大家download佢個app賺印花。入邊都有好多其他優惠可以用~大家不妨試下儲下
我最愛既譚仔~
諗唔到食乜就會食譚仔~
平~飽~而且坐得都相對舒服。

次次都係同男友去食,
所以一定會嗌套餐清湯(有時都會番茄湯)
然後再加1-2份既小食~
超鍾意佢涼拌菜既汁!
不過馬鞍山係無豆腐嫁!
所以想食豆腐既朋友注意啦~

一般我地都會儘量湊夠100蚊咁就可以賺印花;
唔好睇啲印花,
之前去旅行都試過用佢地啲印花換一日免費wifi蛋。

如果日日食,好建議大家download佢個app賺印花。
入邊都有好多其他優惠可以用~
大家不妨試下儲下
2018-01-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)