2024-09-28 121 views
今晚約咗一位住喺粉嶺嘅朋友食甜品晚餐🧇🍨🧇 有一排冇見出嚟傾下計聚下,車天車地車食經 😂😂😂 間店位於粉嶺聯和墟聯安街地舖,火車站C出口行去要10+分鐘左右🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️當做運動keep fit 💪🏻💪🏻💪🏻店舖整體裝修簡約,面積唔大,堂食容納20人左右,主要係外賣爲主,坐低之後聽到個外賣機係咁響 🔔 🔔 🔔 應該幾多人叫外賣,於是我哋好放心咁點餸 😇😇😇雖然呢間係甜品店,但亦有serve 咸點小食 🧆🧆🧆 我哋未食正餐,啱哂 👍👍👍 小食以炸物為主,我哋叫咗以下幾款 :1.)小雞拼盤 🍗🍗🍗 配泰式甜辣醬醬2.)蒸燒賣 配沙嗲汁 3.) 小食拼盤 🍟🍟🍟 配泰式甜辣醬醬全部都幾好味,尤其是炸雞件,外脆內嫩 😋😋😋一路食嘢配上椰子沙冰 🥥🥥🥥 & 凍金鳳鮮茶🍹🍹🍹 再傾吓偈,咸點好快就食完,係時候叫招牌點品啦 ,有3/40款中、西、日、台甜品任你揀🧇🧇🧇😇當中我哋揀咗招牌窩夫,果然名不虛傳 🧇🧇🧇 堅係得,外微脆內軟,加上仍有蛋麵味, 再配上不同topping 😋😋😋 正!我哋今次配鮮芒果,味道亦幾好!另一款甜品揀咗台式嘅黑糖珍珠愛玉 🍲🍲🍲 加朱古力雪糕🍨🍨🍨 甜度適中,材

1.)小雞拼盤 🍗🍗🍗 配泰式甜辣醬醬
2.)蒸燒賣 配沙嗲汁
3.) 小食拼盤 🍟🍟🍟 配泰式甜辣醬醬
全部都幾好味,尤其是炸雞件,外脆內嫩 😋😋😋

另一款甜品揀咗台式嘅黑糖珍珠愛玉 🍲🍲🍲 加朱古力雪糕🍨🍨🍨 甜度適中,材料亦有咬口👍👍👍

整體過咗一個美點相伴嘅愉快晚上 😇😇😇

⭐️⭐️⭐️ 店員服務好好,肯幫我哋改炸燒賣 to 蒸 👍👍👍
⭐️⭐️⭐️ 2個人食咗咁多嘢,埋單都係$2xx , 超抵~

• 芒果窩夫
  • 小雞拼盤
  • 黑糖珍珠愛玉
4 day(s) ago 0 views
粉嶺人又多個好選擇😋 嘆甜品入邊有多款唔同口味嘅waffle,小朋友梗係最鍾意oreo waffle !岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 $65 份量足夠我哋3個人食, 而且店員都真係好老實,話俾我哋知一份其實都好多,所以我哋可以留肚食其他嘢!窩夫外脆內軟熟,即叫即做好新鮮! 粉嶺店仲有限定嘅開心果奶蓋waffle,下次要試呢個 💚炸物 炸物款式好多!嚟呢度除咗可以嘆甜品,仲可以嘆😝小食炸蜜糖雞翼好入味,仲要有五隻咁多😋仲有炸花枝丸同炸薯條都係新鮮炸!下次要試埋炸燒賣 飲品 芒果沙冰 金鳳鮮茶金鳳鮮茶系冇糖,茶底好清香好fresh ! 芒果沙冰好足料清爽桃膠椰汁西米露 $40媽媽最愛熱中式甜品,夠曬養生美顏,+$6仲可以加芋圓,抵食

岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 $65

炸物

飲品 芒果沙冰 金鳳鮮茶

桃膠椰汁西米露 $40
媽媽最愛熱中式甜品,夠曬養生美顏,+$6仲可以加芋圓,抵食
  • 岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫
#粉嶺美食 😻嘆甜品🍰新店開張‼️即刻約朋友去食😍窩夫超正 🧇屯門高質人氣甜品店竟然開到來粉嶺🤯🤯🤯仲要兩間店都好近我😆真係好開心💕店內裝飾好多貓貓😻好可愛食物選擇都好多,除咗有甜品,仲有小食炸物,BBQ蜜糖雞翼超正!炸燒賣都好好食🤤💚開心果奶蓋窩夫🤎必食‼️粉嶺店限定賣相吸引~超多開心果碎碎,厚厚窩夫配上雪糕+奶凍,好好味😋份量十足👍🏻👍🏻🍉🥭雜果芋圓仙草大大碗好足料,生果好新鮮❤️🧡💛仲可以自選唔同食材配搭本身仲想食多幾款,全部窩夫都好吸引!!但真係太飽😆唯有下次再去食~室內座位雖然唔算多,我同朋友夜晚早少少去食😁好好彩等咗幾分鐘就有位✌🏻不過我哋食飽就見到好多人等位啦🤣仲有勁多人買外賣,真係做唔停手,無計啦!粉嶺終於有間好食嘅甜品店🤭哈哈哈!
#粉嶺美食 😻嘆甜品🍰新店開張‼️

店內裝飾好多貓貓😻好可愛

💚開心果奶蓋窩夫🤎
必食‼️粉嶺店限定

🍉🥭雜果芋圓仙草
大大碗好足料,生果好新鮮❤️🧡💛
仲可以自選唔同食材配搭

粉嶺終於有間好食嘅甜品店🤭
哈哈哈!

• 開心果奶蓋窩夫
2024-09-19 173 views
屯門人氣港式甜品店「嘆甜品」粉嶺開分店,我作為甜品控當然要去朝聖一下!店內外都有不少貓貓主題布置及裝飾、領養貓貓相關宣傳刊物...以為入左貓貓Cafe(笑)餐廳食品選擇眾多,窩夫、雪糕、中式糖水、鹹食小食等一應俱全,當中窩夫係餐廳招牌,口味有超多選擇!開心果奶蓋窩夫配雪糕 $75 豆腐味雪糕 +$2開心果奶蓋窩夫係粉嶺店限定,打卡必食!窩夫酥脆有蛋香,上面鋪滿豐盈厚實開心果奶蓋及開心果碎,淡淡開心果香唔會太膩,讚!本身想配埋開心果雪糕,可惜賣哂,叫了豆腐味雪糕,濃濃豆香亦有驚喜。心太軟配雜果 $48下午茶餐 3 - 7 點供應,吐司/窩夫連飲品 $38 起好抵食!心太軟用咗比利時朱古力,好濃好重朱古力味,切開熱辣辣爆多流心,好治癒!平時配雪糕多,呢度可揀配鮮雜果,中和一下甜味,減低罪惡感,唔錯唔錯。鹽酥花枝丸 $15、炸魚蛋燒賣 $15花枝丸大大粒口感彈牙、魚蛋燒賣外脆內不油膩,加上椒鹽炸好惹味,同酸辣醬好開胃!BBQ蜜糖雞翼 5 件 $30香甜惹味,雞翼控必叫。養生玫瑰烏龍 跟餐+$8、益力多乳酸 跟下午茶免費貓貓杯及貓掌匙羹,kawaii呢!

開心果奶蓋窩夫配雪糕 $75 豆腐味雪糕 +$2

心太軟配雜果 $48

鹽酥花枝丸 $15、炸魚蛋燒賣 $15

BBQ蜜糖雞翼 5 件 $30
香甜惹味,雞翼控必叫。

養生玫瑰烏龍 跟餐+$8、益力多乳酸 跟下午茶免費
貓貓杯及貓掌匙羹,kawaii呢!
2024-09-16 176 views
以家甜品店愈來愈小,今日經開見到新開左一間甜品鋪「嘆甜品」,7:30到達,已經滿座。餐廳以貓貓為主題,周圍都有貓貓裝飾。餐牌多元化,有芋圓、愛玉、西米露、香蕉船、窩夫、雪花冰、經典糖水、小食等等。芒果蘆薈小丸子入面勁足料,有好多西米露和蘆薈,小丸子煙韌,芒果香甜凍杏仁茶好耐冇飲過杏仁茶啦!味道濃郁滑順。雪糕香蕉船兒時回憶,以前細細個成日都食,好多年冇食過啦!有兩大條香蕉,雪糕可以選擇味道,簡簡單單又美味。開心果奶蓋窩夫只有粉嶺店限定,以到既窩夫唔會好似平時食開咁厚實,超鐘意佢外脆內軟帶點濕潤,窩夫配上綿密厚實的開心果奶蓋,濃濃開心果香氣,開心果迷必食。花枝丸鹽酥雞拼盤&BBQ 蜜糖雞翼炸得剛剛好,鹽酥雞炸得金黃香脆,有肉汁,夠juicy ;花枝丸粒粒紮實飽滿,花枝丸炸得香脆,又彈牙又酥香。

餐廳以貓貓為主題,周圍都有貓貓裝飾。

芒果蘆薈小丸子
入面勁足料,有好多西米露和蘆薈,小丸子煙韌,芒果香甜

凍杏仁茶
好耐冇飲過杏仁茶啦!味道濃郁滑順。

雪糕香蕉船

開心果奶蓋窩夫

花枝丸鹽酥雞拼盤&BBQ 蜜糖雞翼
2024-09-14 175 views
身為新界牛嘅我當然知道嘆甜品有幾咁受歡迎. 當初天水圍分店執嘅時候都覺得有啲可惜估唔到佢又喺聯和墟度開咗間新分店😍充滿好奇心嘅我就梗係要去試吓呢一間新分店有冇啲咩唔同啦點解嘅分店座位唔算好多. 好彩嚟到嘅時候都有位🧇鐵觀音茶醬麻糬窩夫配曲奇雪糕本身好想食粉嶺店限定嘅開心果奶蓋窩夫😭可惜賣哂窩夫一直都係嘆甜品嘅招牌之一. 即叫即製呢個窩夫嘅外貌打卡一流😍好靚. 種要有隻好可愛嘅貓貓窩夫外皮香脆入口鬆軟. 有好香蛋香味鐵觀音茶醬茶味香濃. 完全唔甜🍫心太軟一切開超級流心😍又熱辣辣用咗比利時朱古力難怪咁重朱古力味配埋雪糕又冷又熱好衝擊味蕾呀🥭楊枝甘露面層充滿住厚厚芒果汁層、芒果粒同西柚粒. 下面係西米. 好足料夏天食真係好爽🍴小食拼盤+炸魚蛋+鹽酥花枝丸嚟到嘆甜品一定要試吓佢啲小食. 同甜品一樣咁高質每樣嘢都賺得啱啱好. 脆得嚟唔會好乾身個人最鍾意食花枝丸. 真係好似台灣食到嗰種感覺咁重要食到啖啖嘅花枝粒. 令我食完一粒一粒好正
估唔到佢又喺聯和墟度開咗間新分店😍

每樣嘢都賺得啱啱好. 脆得嚟唔會好乾身
個人最鍾意食花枝丸. 真係好似台灣食到嗰種感覺咁
重要食到啖啖嘅花枝粒. 令我食完一粒一粒好正
2024-09-14 140 views
必須介紹這間粉嶺聯和墟的隱世甜品舖🍧北區人有福了😍 原來是屯門店的分支裡面有很多貓貓裝飾🐱甚至有關領養貓貓的宣傳刊物💕想不到甜品及小食相當多元化😲樣樣都想點😂🧇榛子朱古力石板加窩夫店舖的主打甜品是窩夫🧇大大份窩夫,配料十足,爆谷🍿、棉花糖、雪糕,賣相已經足夠攞滿分💯 加上咁多樣配料一齊食,滋味!🥚法式焦糖燉蛋脆脆的焦糖溶在燉蛋面上好吸引,配上邪惡的whipped cream 及多口味選擇的雪糕🍨雲呢拿、朱古力、曲奇、榴槤、士多啤梨等,雪糕球數亦都可以選擇,大滿足👍🏻🍨榴槤忘返一見到榴槤就知道必點😍大大嚿榴槤肉,配上西米露及豆腐花、雪糕💛齒頰留香🥭香芒物語濃郁的芒果肉,配上西米露,蘆薈粒及迷你豆腐花,重點有雪糕🤤 而且不會過甜☀️消暑佳品🍟貓貓拼盤喜歡吃甜品搭配咸食🤤可選擇椒鹽味或麻辣味,薯條、炸燒賣、花枝丸、魚蛋等,零舍開胃💕當晚發現這間甜品舖亦生意頗好,證明很受歡迎,有保證。經過開粉嶺聯和墟覓食嘅朋友們,這間高質甜品舖🫵🏻你們都不可錯過!📍嘆甜品 (粉嶺)粉嶺聯安街1-7號富好閣地下B號舖

裡面有很多貓貓裝飾🐱甚至有關領養貓貓的宣傳刊物💕

想不到甜品及小食相當多元化😲樣樣都想點😂

🧇榛子朱古力石板加窩夫

🥚法式焦糖燉蛋

🍨榴槤忘返

🥭香芒物語

🍟貓貓拼盤

當晚發現這間甜品舖亦生意頗好,證明

📍嘆甜品 (粉嶺)
粉嶺聯安街1-7號富好閣地下B號舖

2024-09-13 103 views
粉嶺聯和墟開咗一間新甜品店,放學時間成日經過都見有人等位,所以囡囡都想試吓!店如其名,是名乎其實的「嘆甜品」。我咗點了岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫(配雪糕) + 波波拼盤 + 2杯蜜桃烏龍!因為囡囡 鍾意食 Oreo 和雪糕,所以「岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫」真係啱哂佢,而且賣相好靚,好吸引!窩夫🧇外脆有軟,帶有焦糖味,配雪糕🍦和忌廉一同吃,真係好好味😋!雪糕還有不同口味選擇!「波波拼盤」內有墨魚丸、魚蛋和薯條,全部新鮮炸起!墨魚丸和魚蛋炸到好香口,灑了少許椒鹽,再配上甜辣醬,好惹味!Sherlyn👧🏻 吃了很多薯條🫢😂!本來想試試沙冰,但剛吃過雪糕,所以改點了兩杯熱的「蜜桃烏龍」,烏龍茶帶有淡淡的桃味。杯上🥤和店內的坐墊是貓貓🐱圖案,好可愛!本身想多試芋圓甜品,但實在太飽,唯有等下次。

店如其名,是名乎其實的「嘆甜品」。

因為囡囡 鍾意食 Oreo 和雪糕,

雪糕還有不同口味選擇!

「波波拼盤」內有墨魚丸、魚蛋和薯條,全部新鮮炸起!

本身想多試芋圓甜品,但實在太飽,唯有等下次。

2024-09-09
$80 (Tea)
  • 波波拼盤
2024-09-09 147 views
《嘆甜品竟然喺粉嶺開咗店!北區人唔使入屯門都食到啦😍》-🔥開心果奶蓋窩夫配雪糕 $75近期開心果大熱,見到開心果奶蓋就忍唔住叫咗,喺粉嶺店限定㗎 !厚厚嘅奶蓋好濃郁,鋪滿左喺吹波波熱辣辣嘅窩夫上面,再灑上開心果仁碎,配上鮮忌廉同雪糕口感好豐富!仲有好可愛嘅朱古力畫碟-🔥榴槤雪燕撈 $52有一大束雪燕,榴槤味唔會太突出,但係撈埋鮮奶底好香甜,性價比好高👏🏻-🔥芒果椰果愛玉 $42睇落就好似楊枝甘露,芒果粒好深色好甜,愛玉滑捋捋,成個甜品好冰涼清爽💯-🔥Oreo飄雪 $58夏天唔食綿綿冰真係對唔住自己,質地好幼滑,配上大量Oreo碎同Oreo味雪糕大大碗好享受👍🏻-🔥芝麻糊 $32呢度嘅傳統中式糖水都唔錯,芝麻糊好香濃,另外加咗芝麻湯圓2粒 $6,裏裏外外都係芝麻香味😋-🔥鹽酥花枝丸8粒 $36除咗糖水,呢度仲有小食炸物,花枝丸彈牙,配上原味椒鹽同酸辣醬好開胃👍🏻
《嘆甜品竟然喺粉嶺開咗店!北區人唔使入屯門都食到啦😍》

🔥開心果奶蓋窩夫配雪糕 $75

🔥榴槤雪燕撈 $52

🔥芒果椰果愛玉 $42

🔥Oreo飄雪 $58

🔥芝麻糊 $32

🔥鹽酥花枝丸8粒 $36
2024-09-03
$40 (Last Night Supper)
2024-09-07 164 views
📍嘆甜品💡粉嶺🐥榛子朱古力石板街窩夫搭配榴槤雪糕窩夫外皮香脆上面淋左濃郁既榛子朱古力,夾。而雪糕就簡左榴槤味雪糕,原來榴槤既香加朱古力既甜蜜係好味。仲好靚畫左貓貓圖案好靚呀🐥榴槤忘返D24榴槤愛好者必定要試同一定要中意。D24肉質滑嫩,香氣四溢夠哂足料,一啖就感受到榴槤既濃郁係口入面🥰大滿足🐥薑汁糖水三色芋圓食左咁多凍野就叫樣熱食,芋圓口感Q彈,有微微辛辣薑汁糖水,仲加左2粒大大芝麻湯圓,好有口感🐥藤椒麻辣雞翼有五隻,雞翼香脆,辣椒麻令人一試就停唔到口🐥小食拼盤有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨同薯條全部新鮮炸起,炸得好香口,份量唔小
📍嘆甜品
💡粉嶺

🐥榛子朱古力石板街窩夫搭配榴槤雪糕

🐥榴槤忘返D24

🐥薑汁糖水三色芋圓

🐥藤椒麻辣雞翼
有五隻,雞翼香脆,辣椒麻令人一試就停唔到口

🐥小食拼盤
有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨同薯條
全部新鮮炸起,炸得好香口,份量唔小

🧇榛子朱古力石板街窩夫配曲奇雪糕 $65好大份嘅窩夫,兩三個人share都夠食,窩夫超級鬆軟,牛油香濃,球雪糕又夠大球,上面啲焦糖爆谷又夠脆夠新鮮🍧OREO飄雪 $58小朋友至愛嘅Oreo綿綿冰,底層嘅牛奶冰非常濃郁,亦都有一球大嘅自選口味雪糕,綿綿冰連埋啲Oreo餅碎同埋糯米糍粒粒一齊食好有口感好夾🍓士多啤梨乳酸 +$8加$8仲可以自己揀一杯自己乳酸,好抵🥭紅黃愛玉 $45同黃愛玉即係芒果同埋西瓜嘅椰汁愛肉凍,好大嚿愛玉凍喺個底,西瓜芒果椰汁好清爽解渴🍗BBQ蜜糖雞翼(5件) $30熱辣辣外脆內juicy唔乾,蜜糖味好足,小朋友都鍾意食🍢炸魚蛋燒賣(原味椒鹽) $26即叫即炸上台加埋椒鹽好惹味,本身好驚燒賣會炸到個皮好韌好硬,點知同魚蛋一樣好軟熟好好食🍫特濃朱古力碎冰 $33真係有好濃郁嘅朱古力味,仲有好大圏忌廉同朱古力醬喺面🍉西瓜沙冰 $26清甜嘅西瓜沙冰,唔會有死甜或者啲化學香精味,好健康嘅飲品#嘆甜品 #甜品 #foodie #高質 #粉嶺 #粉嶺美食 #香港美食 #香港甜品店 #香港甜品 #麻糬 #麻糬控
🧇榛子朱古力石板街窩夫配曲奇雪糕 $65

🍧OREO飄雪 $58

🍓士多啤梨乳酸 +$8
加$8仲可以自己揀一杯自己乳酸,好抵

🥭紅黃愛玉 $45

🍗BBQ蜜糖雞翼(5件) $30
熱辣辣外脆內juicy唔乾,蜜糖味好足,小朋友都鍾意食

🍢炸魚蛋燒賣(原味椒鹽) $26

🍫特濃朱古力碎冰 $33
真係有好濃郁嘅朱古力味,仲有好大圏忌廉同朱古力醬喺面

🍉西瓜沙冰 $26
清甜嘅西瓜沙冰,唔會有死甜或者啲化學香精味,好健康嘅飲品

2024-09-06 140 views
返開粉嶺搵朋友見到附近新開左間甜品鋪💕即興食店鋪雖然唔算大,但完全唔影響人氣開心果奶蓋窩夫🥚近年大熱開心果味一定要試下先💕窩夫香脆😋開心果味清淡,唔會有食到好膩感覺👍🏻和風飄雪🍨入面係牛奶雪花冰🥛配埋甜煉奶、麻糬、紅豆🫘、瑪莉餅、黃豆粉、雲呢嗱雪糕🍦成個口感好有層次💕牛奶味仲要好濃郁❤️小食拼盤入面有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨同薯條🍟炸得岩岩好👍🏻味道都整到好有入味😍而且整完出黎唔會覺得太油🤩🍯BBQ蜜糖雞翼炸得好香脆👍🏻食落口岩岩好,又甜又脆🥰🍑白桃乳酸飲落口酸酸甜甜, 乳酸味濃郁✨🍵金篤鮮茶鐘意飲無糖茶既人士,真係好岩💕茶味濃郁,非常解膩
返開粉嶺搵朋友見到附近新開左間甜品鋪💕
即興食
店鋪雖然唔算大,但完全唔影響人氣

開心果奶蓋窩夫🥚
近年大熱開心果味一定要試下先💕
窩夫香脆😋開心果味清淡,唔會有食到好膩感覺👍🏻

和風飄雪🍨

小食拼盤
入面有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨同薯條🍟

🍯BBQ蜜糖雞翼
炸得好香脆👍🏻食落口岩岩好,又甜又脆🥰

🍑白桃乳酸
飲落口酸酸甜甜, 乳酸味濃郁✨
🍵金篤鮮茶
鐘意飲無糖茶既人士,真係好岩💕
茶味濃郁,非常解膩
2024-09-05 140 views
粉嶺聯安街1-7號富好閣地下B號舖犀利👍🏼開完一間又一間 ,除左屯門,而家粉嶺都有嘆甜品食喇💙,呢日去探朋友,去開聯和墟 ,就同朋友一齊去支持下,細細間裝修用貓做主題既日系裝修,感覺好舒適睇到menu好吸引😍左揀右揀,好多選擇最後揀咗💙 開心果奶蓋窩夫配雪糕$75(係粉嶺店限定✨)呢個一定要試,整得好靚,仲畫左個貓咪🐱,仲有而家最hit 既開心果配搭得好好,又打卡又好食😍💙炸魚蛋燒賣$26呢個本身都好鐘意食, 熱辣辣送上枱面,仲有泰式辣醬👍🏼💙BBQ雞翼5件$30朋友係雞翼控,一定要試呢個,整體味道都好唔錯,好快食哂😆💙 糖不甩丸子窩夫配雪糕$65一上枱已經心心眼😍, 佢啲小丸子煙煙靭靭,口感唔錯,每一塊窩夫都有大塊 又鬆軟😋大滿足😋👍🏼最鍾意嘆甜品有齊哂鹹點同甜品,糖水同飲品,通通都有,多款選擇😋仲有唔講得笑,份量好足料,仲有好多都好想試,真係要多啲去先試得哂😍大家都去支持下🤗好有誠意既小店✨️
粉嶺聯安街1-7號富好閣地下B號舖

睇到menu好吸引😍左揀右揀,好多選擇最後揀咗

💙 開心果奶蓋窩夫配雪糕$75(係粉嶺店限定✨)

💙炸魚蛋燒賣$26
呢個本身都好鐘意食, 熱辣辣送上枱面,仲有泰式辣醬👍🏼

💙BBQ雞翼5件$30
朋友係雞翼控,一定要試呢個,整體味道都好唔錯,好快食哂😆

💙 糖不甩丸子窩夫配雪糕$65
大滿足😋👍🏼

最鍾意嘆甜品有齊哂鹹點同甜品糖水同飲品,通通都有,多款選擇😋仲有唔講得笑,份量好足料,仲有好多都好想試,真係要多啲去先試得哂😍大家都去支持下🤗好有誠意既小店✨️

2024-08-27
Type of Meal
Tea
2024-09-05 72 views
香港🇭🇰 即興去左粉嶺~嘆甜品🍮 依家入到去係木系風格~ 仲有好多貓貓咕𠱸可以俾我打卡,哈哈~ 甜品種類都好多款仲有小食同埋飲品🥰📌開心果奶蓋窩夫🤎💚 ➕雲呢拿雪糕🍦$75 有3塊窩夫🧇 😍😍 呢排開心果真係好Hit❤️‍🔥❤️‍🔥勁香濃嘅開心果~ 第一次試開心果奶蓋😋YYDS #📌白桃沙冰🍧 $26 超靚有玫瑰花瓣同埋蝴蝶喺上邊🥰價錢仲要好平~ 🌹🌹🦋📌焦糖布丁🍮 ➕雲呢拿雪糕🍦 $42 真係好似去咗日本🇯🇵食的焦糖布甸~ 送咗一個焦糖脆脆~ yum #📌法式焦糖燉蛋 $48唔會太甜,剛剛好,而且有焦糖喺面呢~脆脆的~ 好吃😋 價錢普遍都比其他甜品店優惠~ 重點是擺盤很美🦋🦋岩曬我依D HKG打卡🤭💕#tandessert #粉嶺 #嘆甜品 #跟住jj去搵食 #香港好去處 #香港美食
香港🇭🇰 即興去左粉嶺~嘆甜品🍮

價錢普遍都比其他甜品店優惠~ 重點是擺盤很美🦋🦋
岩曬我依D HKG打卡🤭💕

• 開心果奶蓋窩夫
2024-09-04 130 views
一直好多屯門朋友都推介呢間嘆甜品既窩夫,最近見喺粉嶺開左新分店🪄聞名不如見面,一於去試吓🧇焙茶黑糖珍珠窩夫 $68雪糕揀左豆腐味,同埋加左$6加麻糬😍窩夫都幾大份,有一粒粒麻糬喺窩夫裡面,再配埋面頭既珍珠,煙韌控岩哂🤗焙茶係類似奶蓋既質感,加埋豆腐雪糕同cream一齊食,滿足🍧芒果飄雪 $62都幾大份❗️有牛奶雪花冰🍼、鮮芒果🥭、金柚肉、芒果雪糕🍨、芒果汁,呢個消暑一流🧊雪花冰好幼細入口就化開,而且都幾有奶味,芒果肉好甜,Mix埋其他配料,口感、味道都好好,爽🌶️藤椒麻辣雞翼 $30有5隻,隻隻都大大隻啖啖肉🐣,肉質好juicy💦配埋麻辣都幾惹味🌶️,帶點避風塘感覺🛶,食完再食返凍甜品就啱晒🍑白桃乳酸+$8/西瓜沙冰$26叫甜品可以優惠價加飲品,西瓜🍉沙冰非常西瓜,直頭好似飲緊西瓜咁,夠鮮甜無人工味🫶🏻白桃乳酸,酸酸哋夠開胃overall窩夫款式好多,仲要可以加麻糬好正🥰價錢合理,而且食物都幾唔錯👍🏻襯夏天黎食下正

🧇焙茶黑糖珍珠窩夫 $68

🍧芒果飄雪 $62