2010-10-13
在幾個月前亦曾經在稻香食過半席,必然份量少左,但味道都依然好好,只是覺得無第一次咁抵食!*********但在前兩天同班朋友仔去食半席<皇席宴>就實在太失望!!!!!***********菜單蘇杭乳豬花盤 - 乳豬皮7件、海蜇、斎豆卜、竹筍馬拉玉茄脆帶子 - 帶子好似一蚊咁大、兩個一蚊咁厚(有8粒) 茄子有12條翠玉炒象拔蚌 - 味道及份量都是最好的濃湯花膠海螺雞煲 - 湯好味精,湯渣有半隻BB雞、約雞翼大的花膠及海螺各一件千手原味扒金銀鮑 - 鳳爪好似湯渣咁,鮑魚好似蠔豉咁,連菜都唔多條台南三蔥爆大蝦 - 好野味清蒸雙滑斑 - 一般金陵烤乳鴨 - 鴨無有脛,有8件,皮小脆,好肥無肉 ******乳鴿都多肉過佢!!!!!!!!四鄉農家粗糧 - 粟米、芋頭、蕃薯各3件、花生少量蓮蓉桃包 - ok合時生果 - 一般總結: 食完好似無食過咁,如果以後都係咁樣,我就唔會再幫襯!!!!!
菜單
蘇杭乳豬花盤 - 乳豬皮7件、海蜇、斎豆卜、竹筍