2019-12-16 1359 views
鋪頭裝修非常新潮,色彩鮮明令人增加食慾,講到明係打邊爐,最重要當然係湯底我地點左一個胡椒豬肚湯底,湯底無論豬肚同鹹菜都非常足料,味道啱啱好而冇味精味。湯底一到,店員就即刻為我地送上海鮮拼盤同埋肥牛和刺身拼盤海鮮拼盤有象拔蚌,鮑魚,花甲,脆鯇,海蝦同大蜆,每一樣都非常新鮮,上枱嘅時候海蝦同鮑魚仲係生嘅。肥牛食落完全唔會有雪味,肉質鮮嫩,口感十足再配上店舖事先為客人準備嘅各式各樣醬汁,令人回味無窮。刺身拼盤有希靈魚,八爪魚,三文魚,生蝦等等,每款都非常新鮮,絕對係用料十足。除咗海鮮同肥牛,客人都可以去到出邊選取自己喜歡嘅火鍋配料各種各樣嘅蔬菜都非常新鮮,丸類,香腸都非常彈牙,仲配合各種唔同嘅麵食,絕對可以餵飽大食嘅你。除咗火鍋配料,店舖仲有各式各樣嘅熟食供客人享用,包括壽司,天婦羅,海魚,肉類,每款都各具特色,可以見到店舖滿足晒各種唔同客人嘅需要。飲品同甜品方面,每樣都有十幾款選擇,基本上你想飲啲咩食啲咩甜品都一應俱全,非常貼心。餐廳無論食物供應,種類,服務方面都一等一,價錢都非常大眾化,下次經過一定要過嚟同三五知己一齊享用。
鋪頭裝修非常新潮,色彩鮮明令人增加食慾,
講到明係打邊爐,最重要當然係湯底

湯底一到,店員就即刻為我地送上海鮮拼盤同埋肥牛和刺身拼盤

肥牛食落完全唔會有雪味,肉質鮮嫩,口感十足

再配上店舖事先為客人準備嘅各式各樣醬汁,
令人回味無窮。

除咗海鮮同肥牛,客人都可以去到出邊選取自己喜歡嘅火鍋配料

飲品同甜品方面,每樣都有十幾款選擇,
基本上你想飲啲咩食啲咩甜品都一應俱全,非常貼心。

2019-12-16 986 views
之前已聽說過朋友極力推薦這一間餐廳,上星期在銅鑼灣放工後便想起這一間然後就直接和朋友上去他們是提供一部份頂級食材打邊爐,然後還有其他食物自助任食,我和朋友選擇了胡椒豬肚湯底餐廳會奉送海鮮拼盤和刺身拼盤,刺身拼盤新鮮,解凍程序做足,而且食材並不廉價,能夠食到外面單點刺身店的質素海鮮拼盤十級讚賞!每一款海鮮都十分新鮮,不得不提鮑魚十分彈牙,肉質爽口,絕對吃得出是新鮮貨色外邊亦有提供大量火鍋配料自取沙律吧還有新鮮菠蘿,驚喜!

外邊亦有提供大量火鍋配料自取

沙律吧還有新鮮菠蘿,驚喜!

2019-12-12 1084 views
餐廳雖然位於銅鑼灣嘅酒店內,但價錢卻相當親民。自助餐加上火鍋放題,絕對能夠滿足大家嘅食慾。餐廳首先會提供一份刺身、海鮮盛合同埋安格斯牛小排,之後其他火鍋配料都係任叫任拎。象拔蚌五品刺身盛旬之海鮮盛合極尚安格斯牛小排餐牌入面提供左多款火鍋配料可以無限追加,例如有美國穀飼黑豚肉片、農場鮮雞件、墨魚滑、魚皮餃、鮮海蜆等等。除此之外,外面都有多款火鍋配料選擇,例如有各式各樣嘅蔬菜同埋菇菌類。亦都有多款不同嘅丸類同埋豆類配料。之後就到自助餐部份,大致有熱盤、天婦羅、炸物、壽司、冷盤、甜品同飲品等。熱盤嘅種類豐富,除咗有眼前所見嘅豬頸肉同炸蝦愛仲會蒸河鮮、炒菜等等。各式天婦羅同炸物壽司同日式凍食沙律同各類冷盤最後當然唔少得甜品,除咗有冰糖燕窩同木瓜燉雪耳,仲有多款唔同口味嘅雪糕、雪條同雪米糍。雪條亦不乏有東南亞口味嘅雪條,例如榴槤味同黑糯米味。

象拔蚌五品刺身

旬之海鮮盛合

極尚安格斯牛小排

亦都有多款不同嘅丸類同埋豆類配料。

各式天婦羅同炸物

壽司同日式凍食

沙律同各類冷盤

雪條亦不乏有東南亞口味嘅雪條,例如榴槤味同黑糯米味。

2019-12-05
$280 (Dinner)
  • 象拔蚌五品刺身盛
  • 旬の海鮮盛合
  • 甜品
2019-12-11 6975 views
朋友仔講咗好耐要嚟「千賀水產の鮮鍋道場」試吓佢哋個火鍋放題,#小秘書 見呢排涼涼地,就陪大家輕鬆吓🥳#千賀水產 就喺 #時代廣場 嘅後街,地理環境都幾方便。#餐廳設計 以 #日韓風 為主,左邊韓式設計係食嘢嘅地方,右邊以和色為主調,周圍都擺滿各種各樣不同嘅 #熟食、#飲品、#火鍋料、#雪糕雪條... 睇起嚟好豐富呀🤩 我哋呢日要咗個 #黑蒜油豬骨鍋 做 #湯底,原來火套餐入面已經包咗有 #什錦海鮮、#魚生刺身、#肥牛... 唔夠嘅話仲可以係餐牌上再揀(有某啲食物要另加錢)🤤 而我就最欣賞海鮮盤入邊嘅 #大蜆 同 #象拔蚌,又大又鮮甜👍🏻 都未食完個火鍋,我同中朋友仔已經急不及待出去睇吓有咩其他好嘢食,眼明手快嘅我... 比我見到 #薑蔥炒蟹 新鮮出爐🤩 啖啖肉仲有蟹膏添🤤 成晚係咁食,可以話飽上喉嚨🥱 不過呢... 居然最後比我發現雪櫃入面有我至愛嘅 #榴槤雪條 呀!你話又點忍得住口囉吖🤣 正呀喂!另外我想讚嘅係「千賀水產の鮮鍋道場」員工都好有禮貌又勤力,幾個小時嘅放題時間不停為我哋喺buffet bar加添食物,絕對唔會好似一般餐廳咁得個吉碟喺出邊,所以嚟之前一定

成晚係咁食,可以話飽上喉嚨🥱 不過呢... 居然最後比我發現雪櫃入面有我至愛嘅 #榴槤雪條 呀!你話又點忍得住口囉吖🤣 正呀喂!另外我想讚嘅係「千賀水產の鮮鍋道場」員工都好有禮貌又勤力,幾個小時嘅放題時間不停為我哋喺buffet bar加添食物,絕對唔會好似一般餐廳咁得個吉碟喺出邊,所以嚟之前一定要空肚呀😃

2019-12-10
$295 (Dinner)
2019-12-07 1257 views
朋友試過不錯今日就訂了枱帶我去試下,我們訂了6:30入座,眼見不夠半小時已經座無虛席,好彩一早訂了位。這裏是日式火鍋放題,每位大約價錢都是$290左右非常抵食,一坐低店員為我們安排自選的一款湯底,一盤按人頭份量的海鮮,一盤刺身及一碟安格斯牛肉,食物未到之前我們就出去拿一些前菜及熟食,食物非常多元化,未食主菜已經有三四成飽了。胡椒豬肚湯底湯底非常足料,豬肚新鮮爽脆,湯底酸酸地非常開胃👍安格斯牛肉牛肉色澤紅潤,紋理分明,油脂分佈平均,入口即溶。刺身拼盤三文魚厚切啖啖肉,非常肥美,赤蝦刺身,大大隻好爽好鮮甜,赤貝新鮮爽口👍海鮮拼盤這裏每一款海鮮都十分新鮮,上枱的時候海蝦同鮑魚都扎扎跳😋燕窩加木瓜雪耳糖水,是我最愛的可以養生又養顏😋😋😋
胡椒豬肚湯底
湯底非常足料,豬肚新鮮爽脆,湯底酸酸地非常開胃👍
安格斯牛肉
牛肉色澤紅潤,紋理分明,油脂分佈平均,入口即溶。
刺身拼盤
海鮮拼盤
這裏每一款海鮮都十分新鮮,上枱的時候海蝦同鮑魚都扎扎跳😋

燕窩加木瓜雪耳糖水,是我最愛的可以養生又養顏😋😋😋
今晚收工就相約同事到公司附近食日式火鍋放題,大約6:00左右就到左餐廳,所以個場都比較小客人,去到大約7:00已經坐滿了。每張枱都好闊落,坐得舒服。這裏的放題有很多不同種類食物可供選擇,有前菜,沙律,壽司,炸物,丸類,蔬菜🥬,飲品及甜品等🤤價錢每位$268(任食六小時)極上安格斯牛小排色澤紅潤很不錯,涮起來口感相當不錯,略帶爽口,牛肉味濃😋季節海鮮盛合有海蝦,脆肉鯇,大蜆,鮑魚及蟶子等.....鯇魚片,而且切到好薄,碌幾下就食得,爽口又彈牙。海蝦咬落去幾爽口,都幾多肉。大蜆沒有沙,又鮮甜又好味款款海鮮都非常新鮮正👍蔬菜🥬蔬菜區都有五至六款可供選擇,蔬菜色澤嫰嫩綠綠,洗得好亁淨,夠新鮮食得放心👍飲品飲品選擇亦非常之多,有唔同種類飲品, 十分方便,亦有林林種種嘅特色罐裝飲品,最喜歡是它們的花茶可以按照自己喜好加入想飲的味道,非常細心👍👍👍

極上安格斯牛小排
色澤紅潤很不錯,涮起來口感相當不錯,略帶爽口,牛肉味濃😋

季節海鮮盛合

蔬菜🥬

飲品
2019-12-05 689 views
My husband was taking initiative proposing for a dinner out with me. I KNOW he is a seafood lover and I would very much cater to his appetite. Browsing on Openrice and I just thought Ten Million is a To Go restaurant. We brought the voucher at 128HKD, only upon sitting at the restaurant we found out the redemption time for the voucher is from 5:30 to 7 :30pm. Not a problem, we have saved the voucher for next time use. We decided to pay the original price to try out this very positively rated buffet restaurant.

A seafood platter, a sashimi platter were served to us not long before we were sitted And then we ordered the soup base for the hotpot. Hotpot is perfect for the hotpot seasons has started. The soup base is quite flavorful. We ordered the spicy one.

I couldn't wait to explore the buffet lines. Big selections of everything were available. Pls check out my pictures for the selections.

Their sushimi is alright! the prawns are very sweet. Abalone was sweet and fresh. The Beef is more then satisfactory at this price.

Many meat balls and sausages are available.

The fried wings are very delicious. Lots of vegetables to choose from. Ice cream station is a very happy corner.

It is worth a try! We are looking forward for the next visit already!

2019-12-01 1126 views
難得亞囝今晚不用O.T.,一家人去了銅鑼灣食火鍋。嚟間火鍋店地方不錯,服務也殷勤。火鍋配料種類多,丸類,蔬菜,麵類,熱盤,甜品,飲品,還有特定的刺身和海鮮。刺身有三文魚,蝦,八爪魚..十分鮮甜。海鮮好新鮮,扇貝,鮑魚..好鮮嫩。湯底喜歡簡單的溫野菜蕃茄湯,濃厚甜美。牛肉不可不提,牛味濃郁,好味。丸類選擇多,星星型的原來內餡是南瓜,夠特別。熱盤有六,七款,梗有一兩款合胃口的。甜品有糖水,糕點,雪糕,雪條,真係食到亞囝大滿足!
刺身有三文魚,蝦,八爪魚..十分鮮甜。
海鮮好新鮮,扇貝,鮑魚..好鮮嫩。
湯底喜歡簡單的溫野菜蕃茄湯,濃厚甜美。
牛肉不可不提,牛味濃郁,好味。
丸類選擇多,星星型的原來內餡是南瓜,夠特別。
熱盤有六,七款,梗有一兩款合胃口的。
甜品糖水,糕點,雪糕,雪條,真係食到亞囝大滿足!
溫野菜蕃茄湯
雪糕,雪條
2019-11-27
3K
2019-11-28 1100 views
近來秋風起,食火鍋最合時。火鍋放題不是間間好,友人又有好介紹。銅鑼灣時代廣場後面,位於一間精品酒店三樓全層,地方大,坐位寛敞。平均三百元火鍋放題,有刺身,海鮮,熟食,火鍋配料,算扺食。選定了蔬菜蕃茄湯底,陸陸續續配料也鋪滿一檯。海鮮非常鮮,帶子,鮑魚...樣様掂👍。刺身最鐘意蝦,新鮮,漿口,甜美。濃郁有肉香的牛肉,一塊一塊停不了口。各式各樣的火鍋配料,擺放整齊衞生,食得放心。熟食也不可放過,炒蜆,蒸魚,炒菜,煎雞翼...水準佳。飲品隨了一般的果汁,汔水,還有清酒,梅酒,今晚一於不醉無歸!
近來秋風起,食火鍋最合時。

平均三百元火鍋放題,有刺身,海鮮,熟食,火鍋配料,算扺食。

選定了蔬菜蕃茄湯底,陸陸續續配料也鋪滿一檯。

海鮮非常鮮,帶子,鮑魚...樣様掂👍。

刺身最鐘意蝦,新鮮,漿口,甜美。

濃郁有肉香的牛肉,一塊一塊停不了口。

各式各樣的火鍋配料,擺放整齊衞生,食得放心。

熟食也不可放過,炒蜆,蒸魚,炒菜,煎雞翼...水準佳。

2019-11-27
2019-11-16 1938 views
唔係第一次黎食,lunch time, 唔多人,可以坐得好鬆動。有普通自助餐放題,都有火鍋加自助餐放題。普通自助餐,有炸物,熱盤,湯,壽司,沙律同甜品,仲有花茶任飲,雪條雪糕任食,價錢平,食物唔算差,好抵食😆炸物有麥樂雞,薯餅,肉同炸饅頭個炸饅頭好鬆脆,仲有埋鍊奶😋熱盤有菜有肉有魚,今次仲有咖喱豬皮魚蛋,燜得好入味😋有時食完仲會有新款壽司區有卷物同兩款壽司,唔知食完有冇其他款?味道正常。沙律bar:有啲沙律菜,水果同鳳爪,蔬菜幾新鮮火鍋配料算幾多,有啲我無影到甜品有兩個櫃,啲蛋糕之類唔太好食,都係食豆腐花,雪糕雪條好啲飲品係一般紙包同罐裝野,另外仲有自家製涼茶同有花茶蛋糕同撻好唔得,全完唔係大家所諗嘅味,有興趣可以試下。咁平有羅馬生菜算幾好啦,另外個炸饅頭真係😋😋
唔係第一次黎食,lunch time, 唔多人,可以坐得好鬆動。有普通自助餐放題,都有火鍋自助餐放題。普通自助餐,有炸物,熱盤,湯,壽司,沙律同甜品,仲有花茶任飲,雪條雪糕任食,價錢平,食物唔算差,好抵食😆
炸物有麥樂雞,薯餅,肉同炸饅頭
個炸饅頭好鬆脆,仲有埋鍊奶😋

壽司區有卷物同兩款壽司,唔知食完有冇其他款?味道正常。

沙律bar:有啲沙律菜,水果同鳳爪,蔬菜幾新鮮

火鍋配料算幾多,有啲我無影到

飲品係一般紙包同罐裝野,另外仲有自家製涼茶同有花茶

2019-11-15 1816 views
與友人慶生 這次主題是打邊爐 生日當然要食豪啲 高質啲 經同事推介 到這位置銅鑼灣時代廣場附近的大樓裏 以前排隊乘搭升降機的隊伍必定大排長龍 今晚竟然不用一早訂了枱 2人坐4人位 寬闊的座位 先選湯底 而環球美食系列頭三樣係必有及限食的 以下先作介紹《旬の海鮮盛合》有海蜆 聖子 蠔 魚 鮑魚 蝦 全部都十分新鮮 沒有雪藏味 沒有沙 又爽口彈牙《象拔蚌五品刺身盛》當然有象拔蚌 更有蝦 三文魚 希靈魚 魷魚 每款都十分肥美可口《極上安格斯牛小排》超正 高質的牛肉 肥肉分佈均勻 充滿牛肉香不在話下 肉質一點也不韌基本上 吃了以上已有飽肚感 但不能讓胃口停下來 無限追加及自助沙律壽司吧 種類應有盡有 冷熱都有 而且有多種盒裝飲料任飲 更有果汁機任 斟👍🏻滿載而歸 $268任食 仲要可以食足6個鐘 真係可以食幾轉 呢個價錢都值得呀😆

旬の海鮮盛合

象拔蚌五品刺身盛
極上安格斯牛小扒
無食
2019-11-15 851 views
女朋友病完好返,晏晝同佢食完壽司唔夠喉,夜晚再食過,做完嘢都已經好夜,唔想去等就急急腳去搵佢,去到見到佢好開心咁食緊,我就坐低幫佢睇手袋,佢去攞嘢食,waitress 攞咗一盤好豐富嘅刺身過嚟,原來每一枱都會有,望一望有豐富鋅,好適合男人食正宗補品,重點鮮甜好味,食到差唔多,waitress收走刺身盤,轉頭又攞一個煲過嚟打邊爐,原來女朋友一早已經點左嘢食,一盤海鮮送過嚟,望一望又係豐富鋅,名副其實男人補品
2019-11-12 827 views
千賀的海鮮一直都很好吃,今天要再來吃一下麻辣鍋不會太辣,但比較鹹。昆布湯比較清淡,用來煮海鮮非常合適。這裏的刺身比放題店還好吃,雖然不是無限任食,質素相當高。蝦子非常甜,口感非常好。三文魚魚味很濃,油脂比較多。希靈魚非常新鮮,甜甜的很不錯。送來的時候蝦還在跳動鮑魚很彈牙口感非常好,蚌很爽口非常甜,蜆沒有沙而且非常新鮮。牛肉非常新鮮,肥瘦分布平均,所以一點也不會老,牛味非常濃。還有熟食提供,茄子是照燒汁,甜甜的很不錯。牛扒比較熟一點,但也不會老。豬耳很爽口很好吃
千賀的海鮮一直都很好吃,今天要再來吃一下
這裏的刺身放題店還好吃,雖然不是無限任食,質素相當高。蝦子非常甜,口感非常好。三文魚魚味很濃,油脂比較多。希靈魚非常新鮮,甜甜的很不錯。
送來的時候蝦還在跳動
牛肉非常新鮮,肥瘦分布平均,所以一點也不會老,牛味非常濃。
2019-11-03 979 views
朋友建議今晚去銅鑼灣千賀水產@鮮鍋道場食放題,6:00到達,已有數枱用餐中,原來是由5:30-11:30,食足6小時,挑戰耐力。我們選了鰹魚昆布干貝清湯後,侍應就送來一盤新鮮象拔蚌五品刺身禮,海鮮拼盤,極上安格斯牛小排,我繞場一周後,見到很多不同款式的食物,已覺今次可以回本了!首先,餐前小食有凍蝦,鳳爪,酸羅白,沙律菜等等,熱葷比較多,豬頸肉,豉椒炒蜆,清蒸海魚,咖哩炒蟹,燒味拼盤,羅宋湯,壽司等等,都不能錯過!再來打邊爐,基本丸類,菜菇類選擇多,而美國殼飼肥牛,海蝦,海蜆等等可無限添食,真係性價比高。每人269元, 食材豐富,冷熱飲品及甜品,雪糕均有很多選擇,難怪全場滿坐,值得推介!

2019-11-01 654 views
跟友人約了放工食飯,打算長談下去了一間鮮鍋道場慢慢傾慢慢食~可能見我們拿著不少東西,老闆很友善的給我們找了張大梳化枱,還親自給我們介紹食法,實在貼心!因友人有點不舒服,點了個清一點的湯「鰹魚昆布干貝清湯」~先來指定的刺身拼盤,有三文魚腩、牡丹蝦、象拔蚌、希靈魚和魷魚,牡丹蝦大大隻很鮮甜,蝦膏也很甜美;然後最喜歡是象拔蚌,很爽很滑很鮮!可惜沒有不是任食呢🤣然後有指定海鮮拼盤,有鮑魚、聖子、魷魚、蜆、蠔、蝦等等,說實在,有點驚喜,萬料不到每一樣也十分鮮甜,特別是蠔跟鮑魚,口感肉質鮮味都非常不錯!!最後指定還有極上安格斯牛小排,薄薄一片又不失口感手,輕輕灼熟入口味道極香,配搭醬油更能帶出肉味,讚~吃過指定食物已有點飽肚感,不過走出去看到有很多不同類型食物:有關東煮、很多種類的丸、蔬菜、鹵味、少量炸物,每樣都拿了一點,最後吃了兩個多小時,我們都捧著大肚子而回,CP值十分不錯!

因友人有點不舒服,點了個清一點的湯「鰹魚昆布干貝清湯」~

2019-10-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$295 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 象拔蚌五品刺身盛