2020-08-10 3166 views
7月7號,今天的心情一點都不好,今天上午去考路試,竟然因為一袋小垃圾而不合格,氣了一整個下午,只好化悲憤為食量,晚上找一家火鍋店大吃一頓。銅鑼灣火鍋店琳琅滿目,千賀水產,大家有沒有試過,午市也有火鍋放題。我們點了一個壽喜燒鍋,隨即就上了魚生,海鮮和極上安格斯牛小排。熟食款式也有很多,有炸物,蒸魚,小菜,壽司,刺身。今晚的小菜有炒蜆和翠玉瓜炒鮮蝦,還有滷水拼盤。滷水拼盤很好吃,有腩肉,鴨和紅腸,非常入味,特別是他的鴨,我也喜歡吃滷水,所以覺得這一家很不錯。自取的食物也有很多款,丸類,腸類,蔬菜類。六時去到的時候人還未算很多,但是6:30的時候就已經人山人海,大家去的時候一定要早一點和預訂。這個每枱一個的刺身拼盤,也是很新鮮好吃,不過不失。這個極上安格斯牛小排,外觀很高分,看得到他的雪花遍布一整片牛肉,下鍋後牛味很重,下鍋兩三秒就可以吃,這個牛太好吃了,根本就不需要配上任何醬料,才能吃得到原本的鮮味。海鮮拼盤也包羅萬有,有鮑魚,生蠔,大蜆,脆肉鯇,元貝和蝦。其中我最愛的就是元貝和生蠔,生蠔非常飽滿,元貝上的帶子肉乾淨新鮮肥大,千賀水產,名字沒有改錯,因為他的海鮮真的很鮮美。這個價錢,吃到這

熟食款式也有很多,有炸物,蒸魚,小菜,壽司刺身。今晚的小菜有炒蜆和翠玉瓜炒鮮蝦,還有滷水拼盤。

自取的食物也有很多款,丸類,腸類,蔬菜類。

這個每枱一個的刺身拼盤,也是很新鮮好吃,不過不失。

海鮮拼盤也包羅萬有,有鮑魚,生蠔,大蜆,脆肉鯇,元貝和蝦。

這個價錢,吃到這個質素的海鮮和牛肉,非常超值,只是人有時比較多,大家去的時候一定要預早訂位。
2020-07-07
2020-08-10 1437 views
現代人有一句常常說的話,不吃飯哪有力氣去減肥,今天晚上我就去游水減肥,所以游水前要吃一頓放題才有力氣。今天我們來到千賀水產之鮮鍋道場,顧名思義,這應該是一間吃海鮮的火鍋放題,它位於時代廣場後面的一間酒店其中一層,環境寬敞,感覺很整齊,食物分布的地方很有規律,環繞着中間的是小菜和一些打邊爐的丸類,旁邊有麵豉湯,炸物和壽司,還有醬料,醬料款式非常多,大家常見的也可以找得到,之前去一家舊式火鍋店,介紹我醬料調配一定要加醋,發覺加上了醋的醬料是特別的好吃。我們點了一個壽喜燒火鍋湯底,侍應們都非常忙碌,大家下單的時候一定要耐心一點等候,客人非常非常之多,如果可以的話大家早一點入場會舒服一點。先來了的是套餐中的極上安格斯牛小排,日式刺身拼盤,還有旬之海鮮盛合。這些東西來到桌上的時候真的非常壯觀,圖片表達不到現場的震撼,當大家想像這是很基本的海鮮和牛肉,但你要了解到這裏是放題,還是一個很廉美的價錢,已經可以說是物超所值了。極上安格斯牛小排,一片一片鋪在碎冰上,下鍋後數秒已經可以入口,牛味很濃,非常鮮嫩,半生熟的口感更佳,非常非常好吃。刺身拼盤雖說沒有太大的驚喜,但是火鍋放題有刺身,還可以在外面的刺身

刺身拼盤雖說沒有太大的驚喜,但是火鍋放題刺身,還可以在外面的刺身吧繼續添吃,非常不錯。

海鮮盛合,包含了各種各樣的海鮮,有夏天特產的大蜆,香港人喜愛的生蠔,鯇魚片,還有原隻鮮鮑魚,生蠔飽滿肥美,下鍋後一會兒就可以吃了,原隻鮑魚非常彈牙,大蜆鮮味非常,這個海鮮拼盤沒有丢千賀水産的臉,外觀和味道也是高分。

飲品也是各式各樣的,紙包飲品,汽水,果汁,菊花蜜,甚至有啤酒。我最喜歡他們的茶,可以自己選擇怎樣調配,消滯去膩。

不可以不說的最吸引的是晚上可以吃6小時,可以慢慢和朋友聊天,吃甜品雪糕,甚至有胃口可以一直吃,這個是其他放題店做不到的,我覺得這是其中一個的賣點。
坐了三個小時,吃了一波又一波的海鮮和牛肉,我也是吃飽了,終於可以吃飽後去減肥,可惜吃得有點太多,不太想動,運動還是留待明天吧,喜歡火鍋的你一定要試吓這一家千賀水産。
2020-07-07
2020-07-20 1046 views
今晚同肥妹打邊爐,揀呢間嘅原因係我好想食榴槤炸彈🤣火鍋店首先送上2人份海鮮,有多款海鮮,我倆最愛鮑魚、象拔蚌,好新鮮!牛小排只限1盤,非常新鮮,好有牛味😋刺身併盤,有好多款刺身,好好味😍她好鍾意食貝類,好爽口彈牙🤩原來like 社交平台專頁加留言就可任食刺身,但我哋好細食,like咗都無加單😭點咗胡椒豬肚湯底,辣得嚟都清清哋🤣牛小排真係好香濃牛味!好想再點🤣可惜只得1盤😛壽司、熟食都有好多款式,目不暇給,壽司尤其多款式,都夠新鮮☺️好可惜蟹腳唔掂,非常鹹,而且無乜肉,又瘦又鞋又太韌了😣一大敗筆😔等咗成晚,差不多飽哂先出我嘅至愛 - 榴槤炸彈!好彩有得食!熱辣辣香噴噴榴槤味,令人回味無窮🤤薑蔥炒蟹,有點兒過鹹,攞咗個蟹蓋唔太多膏🤨甜品不過不失,她總係攞她最愛嘅朱古力甜品🙄她試了個新嘅蛋蓋芝士桃茶味,我當然要食我最愛嘅榴槤味雪條🥰食物大部分都好味的,不過價錢稍為貴咗少少🤏但最緊要我倆今晚係開心的👩‍❤️‍💋‍👨
今晚同肥妹打邊爐,揀呢間嘅原因係我好想食榴槤炸彈🤣

牛小排只限1盤,非常新鮮,好有牛味😋

點咗胡椒豬肚湯底,辣得嚟都清清哋🤣

牛小排真係好香濃牛味!好想再點🤣可惜只得1盤😛

薑蔥炒蟹,有點兒過鹹,攞咗個蟹蓋唔太多膏🤨

甜品不過不失,她總係攞她最愛嘅朱古力甜品🙄

她試了個新嘅蛋蓋芝士桃茶味,我當然要食我最愛嘅榴槤味雪條🥰
2020-06-20
$328 (Dinner)
2020-07-15 753 views
每人$300,熱盆每次轉款、任飲任食,無限藍妹、Hoegaarden,由下午5:30-晚上11:00,10:30pm截單食足5小時,唔介意食物一般,是還可以的,飲酒的值回票價,服務態度;可能因唔夠人手,都比較差打邊爐海鮮;扇貝、鮑魚、蠔,生蝦都不錯,只是蜆,有沙冷盆;腳蟹比較乾熱盆;好多選擇,尚算不錯刺身;牡丹蝦不太新鮮,比較鯹,其他魚生都不錯

打邊爐海鮮;扇貝、鮑魚、蠔,生蝦都不錯,只是蜆,有沙

冷盆;腳蟹比較乾

熱盆;好多選擇,尚算不錯

刺身;牡丹蝦不太新鮮,比較鯹,其他魚生都不錯
2020-07-12 701 views
今日媽媽生日,一行13大4小,去左位於銅鑼灣酒店內千賀水產の鮮鍋道場,食晚飯慶祝,因為酒店內,環境很不錯,而且有房給我們,可以自成一角。這裡是半自助形式,任點任食火鍋,而另外會為每檯食客預先安排上檯大大份海鮮併盤及足夠牛肉,湯底有數款免費,部份要加錢,我地共叫了 6個鍋,自助區有火鍋食品數十款,又另外有熟食、壽司刺身、生果、甜品雪糕、多款冷熱飲品及啤酒清酒梅酒等, 最驚喜有長腳蟹、自選養生花茶同黑生啤,部分火鍋食品追加要叫侍應點,也是任點的,但由於太多野食,又多小朋友,我地都沒有追加。總括嚟講,價錢合理,種類繁多,食物質素 尚算不錯,地點方便,環境尚算衛生, 唯一不好地方是冷氣太凍, 下次再嚟一定要帶外套。特別有生日優惠,生日有85折,同行人有9折,即等於不用加一。

2020-06-29 1012 views
好想食火鍋,又好想食刺身,上網搵到間,睇落D野食都唔差,膽粗粗又試下😂因為即日訂位,幸好都訂到第一點,服務態度非常之好,因為半自助,所以餐廳都提點所有顧客需要配戴口罩到自助區攞食物和飲品👍👍👍(所以緊記喇😷😷😷,保障自己和大家安全)第二服務員非常細心講解點餐過程,因為刺身和啤酒都任飲,所以要Like 社交平台第三,可以食足5. 5個鐘😂(如果有能力既話)唔洗趕頭趕命比人催我訂咗5:30pm,第一次去這間放題,一見到D質素,緊係驚喜啦壽司(魚子醬花之戀,什錦壽司😍😍😍。。。)炸天婦羅(炸鵪春蛋,南瓜,山葵。。。。)冷盤,沙律,蟹腳。。。。啤酒,👀見,黑啤,生啤和Hite, 清酒飲品都有很多款式,荔枝烏龍茶好好飲,飲左好幾罐😂,而且還有果汁,茶類飲品甜品有樽裝燕窩,不過我無食過😂,蛋糕仔和朱古力撻,都ok雪糕雪條,榴槤雪條🆗湯:羅宋湯和麵豉湯首先會嚟一個刺身盤,海鮮盤,鮑魚都好大隻😂除了兩個盤,還有一盤牛小排,牛小排👍👍👍另外還有很多追加款式我們點了一個黑蒜油🐽骨鍋,好香黑蒜油味熱葷,包括蒸魚,炒蜆,辣酒花螺,椒鹽瀨尿蝦。。。。。。火鍋自助配料:菇類,菜,山根,公仔麵。。。。。。總括,所有

因為即日訂位,幸好都訂到

壽司(魚子醬花之戀,什錦壽司😍😍😍。。。)

炸天婦羅(炸鵪春蛋,南瓜,山葵。。。。)

冷盤,沙律,蟹腳。。。。

啤酒,👀見,黑啤,生啤和Hite, 清酒

甜品有樽裝燕窩,不過我無食過😂,蛋糕仔和朱古力撻,都ok
雪糕雪條,榴槤雪條🆗

湯:羅宋湯和麵豉湯

首先會嚟一個刺身盤,海鮮盤,鮑魚都好大隻😂

除了兩個盤,還有一盤牛小排,牛小排👍👍👍
另外還有很多追加款式

我們點了一個黑蒜油🐽骨鍋,好香黑蒜油味

熱葷,包括蒸魚,炒蜆,辣酒花螺,椒鹽瀨尿蝦。。。。。。

火鍋自助配料:菇類,菜,山根,公仔麵。。。。。。

總括,所有冷盤,刺身,海鮮盤,熱葷,食物質素都👍👍👍
環境舒適,性價比高
今日本身好想打邊爐 同朋友諗住去試下佢個lunch邊爐 睇哂openrice好似幾正咁 去到個環境已經同相係有出入 諗住都咁遠黎到 都照食啦首先 佢衣家同openrice上面相嘅價錢 已經係唔同 最貴連海鮮嗰個 198加一 218一個人頭 但係有咩食呢 一個沙津吧(得4樣食材) 飲品 普通邊爐食材 一盤勁唔新鮮嘅海鮮同魚生(冇得任食) 熟食乜都冇 重點 啲食材真係唔新鮮到 我同朋友一坐底已經覺得唔對路 好多都有啲野痴住上面 唔係好敢食 但諗住都算啦 食飽就快啲走 叫個服務員加水 個壺裏面竟然有菜渣 重倒左落去🤮🤮我真係頂唔順 叫佢唔好搞 啲海鮮都係黑忟忟勁唔新鮮 已經唔想食想走 根本冇可能收呢個價 走嗰時態度差到 表明啲食材有幾新鮮 話啲水係有啲蕃茄渣沖唔乾淨 我真係唔想再有人中伏 千奇唔好去!!!咁嘅服務態度重要加一 有冇良心 🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2020-05-30 2256 views
食物質素不過不失,選擇都多,$118食90分鐘中價位ok的(火鍋+半自助餐形式)。但服務欠奉。女職員態度正常ok的。但當中有個中年男職員態度欠佳。在門外登記完,我和友人入到門口等職員帶位入座,個中年男職員負責帶位,他第一句就話我們噴了酒精搓手未,他還要勁無禮貌拍我手臂示意我們要噴左才能進內。我想講疫情關係都明白要做好防疫措施,但是我身為一個女性顧客,我真感到被冒犯,他的行為是非常不合適!下次絕對不會幫襯
2020-05-30
$118 (Lunch)
2020-04-08 3614 views
早前於社交平台專頁看到有推廣優惠,火鍋$208(兩小時)買一送一,便立刻預訂前往光顧,而訂座時亦特別詢問是否有買一送一的優惠,對方亦回答有的。光顧當天食客寥寥可數,只有三四枱食客,當時已大有中伏之感。根據社交平台專頁的推廣,此應為兩小時的半自助火鍋。入座後,我們一直等待社交平台專頁所說的刺身、海鮮拼盤、安格斯牛肉等食材。等到花兒也謝了,我們終於向店員查詢我們的食物到底在哪裏的時候,店員卻告知我們「刺身、海鮮、安格斯牛肉」均不會提供,只有一些極普通的食材可以選擇。如:魚皮餃、菜、牛丸等,連最基本的魚丸亦欠奉。這一刻,我們已感到被騙了.....到結帳的時候,發現完來所謂的買一送一,原來只是第二位半價?!請問這是那門了的買一送一?實在不吐不快,希望各位食客引以為戒,千萬不要上當了。
2020-04-08
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
2020-02-16 3402 views
今晚同朋友相約係銅鑼灣飯聚,由於太耐無見又想舒舒服服唔洗同人迫,我地就選擇黎日式打邊爐餐廳+半放題形式 由於係第一次光顧,職員好耐心解釋流程,第一步先選擇打邊爐湯底,我地好快揀左日本壽喜燒湯底,每枱會配海鮮拼盤及刺身(按人頭)包括鮑魚,帶子,海蝦,蜆等等。然後到中間common area揀選打邊爐配料和飲品,另外等候時還可以揀選一些熟食先醫肚。個人認為熟食種類繁多,比一般打邊爐餐廳還要多,另外就是甜品類除左雪糕外還有雪條豆腐花等。值得一讚是日本壽喜燒湯底非常濃,即是加了幾次湯也不減其味道!

2020-01-18 2587 views
同人妻好耐冇見,梗係又要呢一個大解放, 雞啄唔斷。$268/位再加一,可以任飲任食6小時。 酒店入面呢個價錢真係唔算貴,再加上食物種類多元化, 由前菜,熱葷,甜品同飲品都好多選擇。 可以放縱地食,環境舒適,食物又高質,我哋兩個都食得好開心。先揀一個火鍋湯底 今晚揀咗黑蒜油豬骨鍋,真係一大嚿豬骨,好多黑蒜油,湯底濃。湯底上咗之後就自動會上以下3樣海鮮盛盒有鮑魚,花甲 ,帶子,海蜆, 象拔蚌,鮮蝦及貝類等等。 每一樣都超鮮甜。 睇得又食得,正。刺身拼盤有大大隻的鮮蝦,厚切肥美的三文魚, 赤貝, 象拔蚌同希靈魚都爽甜。鮮味爆登。 好開心安格斯牛小排油脂分佈唔錯,牛肉味濃。熱葷還會有薑蔥炒蟹,清蒸魚,辣酒東風螺,炆牛腩等經典菜式。 以為咁樣就會完。no~~~還會有壽司,天婦羅,炸物等, 任君選擇。另外點了爽口牛柏葉,鯇魚腩, 墨魚滑,肥牛等,同樣出色。
同人妻好耐冇見,梗係又要呢一個大解放, 雞啄唔斷。

先揀一個火鍋湯底

今晚揀咗黑蒜油豬骨鍋,真係一大嚿豬骨,好多黑蒜油,湯底濃。

湯底上咗之後就自動會上以下3樣

海鮮盛盒

刺身拼盤

安格斯牛小排
油脂分佈唔錯,牛肉味濃。

熱葷還會有薑蔥炒蟹,清蒸魚,辣酒東風螺,炆牛腩等經典菜式。

以為咁樣就會完。no~~~
還會有壽司,天婦羅,炸物等, 任君選擇。

另外點了爽口牛柏葉,鯇魚腩, 墨魚滑,肥牛等,同樣出色。
  • 象拔蚌五品刺身盛
  • 旬の海鮮盛合
  • 極上安格斯牛小排
2020-01-18 1379 views
近半年因社會運動都少了出街食飯。今日行完山實在太累便提議去食放題,但老公想食火煱;於是就決定去食火煱放題。剛巧在時代廣場附近見到一間日式火煱店便入內幫襯。服務員招呼我倆坐下和遞上餐牌,更細心地講解食物安排。我們隨即揀選了胡椒猪肚煱,貪佢能驅寒之餘亦可補身功能。湯底用料足,豬肚和鹹菜都很多;好彩胡椒適中不會太辣。指定刺身拼盤有牧丹蝦、象拔蚌、三文鱼腩、希靈魚和鮮魷五種。牧丹蝦很大隻,鲜甜又肥美;還有甘香的蝦膏。象拔蚌和魷魚爽口彈牙。三文鱼腩油脂豐富。希靈魚爽滑甜美。指定海鮮拼盤有鲍鱼、蕃薯貝、海蝦、脆肉鯇和蜆等。海鮮非常新鲜,雖然每欵各人去得一隻,但亦能食得滿足。跟住安格斯牛肉亦是以人數奉上。油花均勻,牛味濃。因我和老公皆是牛魔王,當然係唔夠喉啦!隨即encall多兩碟。😜其實食完以上特定刺生和海鲜後我都飽得七七八八,但另一伴仍可衝刺去尋覓美食。因餐廳其實設有自助區,除了有齊各種火煱配料外;連中式熱葷、日式食物、生果、甜品和各式冷熱飲料一一 齊全。
指定刺身拼盤有牧丹蝦、象拔蚌、三文鱼腩、希靈魚和鮮魷五種。
胡椒猪肚煱
刺身拼盤
海鮮拼盤
安格斯牛肉
2020-01-13
$295 (Dinner)
今晚又凍番少少,同朋友去打邊爐放題。.銅鑼灣呢間自助餐式既日式放題幾好,除左火鍋、仲有沙律、熱食,炸物、壽司、海鮮、熱盤,好多選擇。.見朋友未到,自己拎左d凍長腳蟹食住先。仲拎左塊西冷牛扒。.湯底我地加左$80揀波士頓龍蝦湯,有原隻有膏龍蝦,湯底好鮮味。.先黎一個刺身拼盤,都有5款,刺身蝦大隻又新鮮。.火鍋用既海鮮拼盤,象拔蚌同鮑魚都有,正。.仲有碟安格斯牛肉,油脂分布幾好。.火鍋配料如蔬菜、丸類、炸響玲魚皮,都可以自助拎。.值得一提係餐廳既海鮮熱盤,薑蔥炒蟹、清蒸魚、椒鹽瀨尿蝦、辣酒東風螺都有。.最後飽到連甜品都冇食,唯有下次啦。
今晚又凍番少少,同朋友去打邊爐放題

見朋友未到,自己拎左d凍長腳蟹食住先。

仲拎左塊西冷牛扒。

先黎一個刺身拼盤,都有5款,刺身蝦大隻又新鮮。

火鍋用既海鮮拼盤,象拔蚌同鮑魚都有,正。

仲有碟安格斯牛肉,油脂分布幾好。

火鍋配料如蔬菜、丸類、炸響玲魚皮,都可以自助拎。

最後飽到連甜品都冇食,唯有下次啦。
2020-01-07
$339 (Dinner)
2020-01-08 971 views
朋友生日去咗銅鑼灣《千賀水產》, 冇記錯可以有4 至5小時放題任食, 啱曬我哋雞啄唔斷食嘢又慢嘅人。就喺銅鑼灣智選假日酒店3樓, 非常方便就腳。自助嘅食物有冷盤, 熱葷,甜品,炸物, 各式飲品等等。 不定時會推出熱辣辣炸物, 天婦羅。 椒鹽三文魚很惹味👍自助沙律吧, 非常推介泰式鳳爪酸酸辣辣夠入味! 海蜇皮夠爽,味道好得! 鮮菠蘿厚切勁甜。 酸蘿蔔條,秋葵也很健康美味!竟然有關東煮👍椒鹽瀨尿蝦, 好惹味,有大排檔風味! 呢個位置不時添加 風味小炒, 好受歡迎。先來一份刺身拼盤, 按人頭分量計, 鮮味非常,三文魚厚切肥美。 刺身蝦好鮮甜又夠大隻! 赤貝爽甜! 質素絕對 有番咁上下。梅酒,清酒也齊備, 配刺身飲少少唔錯呀!其他罐裝,盒裝飲品也很合我心意~😋 飲品環節好重要㗎!甜品櫃有燕窩, 木瓜燉冰糖, 豆腐花。 這個冰糖燕窩甜度超勁。並可自選一款火鍋湯底,揀了「冬瓜雞白鍋」 清甜滋潤, 湯底嘅雞件竟然一啲都唔嚡!👍按人頭計也包括一份海鮮拼盤火鍋料, 有鮑魚,龍躉片, 海蝦,廣島蠔,扇貝等等。 鮑魚好新鮮仲郁緊~「 安格斯牛肉」也按人頭計 ,超正!入口即溶, 肉味勁濃!菜嘅選擇有唔少😍 其

就喺銅鑼灣智選假日酒店3樓, 非常方便就腳。

竟然有關東煮👍

梅酒,清酒也齊備, 配刺身飲少少唔錯呀!
其他罐裝,盒裝飲品也很合我心意~😋 飲品環節好重要㗎!

「 安格斯牛肉」也按人頭計 ,超正!入口即溶, 肉味勁濃!

菜嘅選擇有唔少😍

其實追加部分都未試勻, 食物種類真係好多。 試咗羊肉片, 午餐肉和魚皮餃~ 通通都唔錯, 吃得過。

有馬拉松式嘅放題時間真係爽, 一大班人嚟真係好盡興~
2019-12-22 1329 views
今日和家人做冬去了千賀水產打邊爐,我們點了2個湯底,鰹魚昆布千貝湯,好清甜,用來滾蔬菜海鮮 一流,另一個係登別血池地獄麻辣鍋,真係幾辣,又夠麻,好惹味用來滾肉就就最適合,不用豉油已好夠味!送1盤旬之盤海鮮盛合,十分新鮮送1盤象拔蚌五品刺食盛,好豐富!美國黑豚肉片好多 蔬菜火鍋配料熟食選擇清酒和梅酒任食無酒精飲品好多選擇蛋糕,糖水,冰糖燉燕窩有韓國,本地雪糕紫米露雪糕, 奶味唔重,唔會死甜,味道自然,好似食緊紫米露,好食雖然今天係特別節日,沒有優惠,但都只三百元1位,食物飲品選擇多,質素高,服務很好,很超值!

送1盤旬之盤海鮮盛合,十分新鮮

送1盤象拔蚌五品刺食盛,好豐富!

美國黑豚肉片

好多 蔬菜火鍋配料熟食選擇

清酒和梅酒任食

無酒精飲品好多選擇

蛋糕,糖水,冰糖燉燕窩

有韓國,本地雪糕