2024-05-08 866 views
沙田又多了一間新食店,潮食潮汕菜式,套餐價錢抵食沙田新開了這間潮州菜館,人頭湧湧,假日排隊等候時間比較長,想食要早排隊。二人餐$198 工夫茶:鴨屎茶 茶味清香,越飲越有甜味潮滷拼盤(例)鵝片 滷得入味,肉嫩多汁,還伴有滋味掌翼,豆腐嫩,廣章滑,溏心蛋香。香煎鯧魚半條炸至金黃色,肉質滑雞汁普寧豆干 吸收到雞汁鹹香潮汕七樣菜 新鮮爽甜蠔仔泡粥 大大窩,蠔肉鮮甜,粥暖胃。加上頭水紫菜魚丸湯和椰汁仙草蜜,8款非常豐富。
沙田又多了一間新食店,潮食潮汕菜式,套餐價錢抵食

二人餐$198

工夫茶:鴨屎茶 茶味清香,越飲越有甜味

潮滷拼盤(例)

香煎鯧魚半條
炸至金黃色,肉質滑

雞汁普寧豆干 吸收到雞汁鹹香

潮汕七樣菜 新鮮爽甜

蠔仔泡粥 大大窩,蠔肉鮮甜,粥暖胃。

加上頭水紫菜魚丸湯和椰汁仙草蜜,8款非常豐富。

2024-04-30
Waiting Time
100 Minutes (Dine In)
2024-05-07 1157 views
仙女誕(女神生日)🎂第三擊話說女神生日🎂食咗兩日住家飯🍚係時候要出城見吓世面食好西🤡屋企食咗西餐🍽️打邊爐🍲潮州嘢就好難自己煮🤯沙田有間新開陳鵬鵬🦆近近地收舖就去試吓先8:00去到都仲要等位😵講開佢哋座位真係有個漏斗⏳承諾好似係30分鐘唔上菜的話就半價(憑記憶好似係)🤭我唔趕時間⏰希望上菜慢少少啦~等咗20分鐘左右⏱️即刻望望餐牌先花多🌸眼亂😵‍💫每樣都想試吓鳳凰單叢🫖單單依個茶杯☕️打卡已經贏晒🤷🏻‍♂️先呷一啖清茶開開味蕾😋頭水紫菜魚丸湯🍲裏面有紫菜🥗兩粒魚丸🍡仲有鮮蝦🦐味道清甜真係完全冇加味精潮滷拼盤例牌🦆果然係得獎菜式🥇滷水汁味道甘甜😋鵝肉彈牙🤤鵝掌女食神全掃一空😲我最欣賞糖心滷水蛋🥚潮汕七樣菜🥬食個青菜🥦清清口腔油膩感👍🏻中間黃豆醬帶出雜菜鮮味蠔仔炮粥🦪呢個主食不得了😱就連唔食碳水嘅女食神💃🏻都忍唔住食咗兩大碗🍚🍚肉碎蠔仔粒嘅比例啱啱好🤤最緊要有鹹酸菜🥬雞汁普寧豆乾🐔豆乾炸到金黃✨再由女食神💃🏻親手淋上雞汁💦加持🐥向來唔太食煎炸嘢嘅我都食咗六嚿🫢香煎鯧魚🐟條鯧魚煎得金黃香脆♨️身為半個漁民嘅女食神💃🏻讚不絕口😋當然最後魚頭都吞埋椰汁仙草蜜🥥最後甜品送上仙草配椰汁🍨完美的一餐放滿整張枱🦐
仙女誕(女神生日)🎂第三擊

放滿整張枱🦐🦞🐟超滿足⭐️

此店有七不收費😲除了貼心都是貼心💖
2024-04-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
鳳凰單叢
滷水拼盤例牌
蠔仔炮粥
香煎鯧魚
2024-05-06 538 views
沙田朋友介紹我去這間新開的內地大熱潮菜吃晚餐,假日排隊等了一個多小時。二人餐 每人不需$100,有齊八款美食,頭盤、湯、主食、甜品,抵食!鴨屎茶工夫茶 茶中帶甜味,清新順喉潮滷拼盤 最欣賞鵝片,啖啖肉,嫩滑又有油香,掌翼有咬口,豆腐細滑,還有廣章和溏心蛋,豐富。蠔仔泡粥 有份量,蠔肉令粥底更鮮味。雞汁普寧豆干 現炸的香脆感,惹味香煎鯧魚半條無腥味,外脆內軟還有潮汕七樣菜、頭水紫菜魚丸湯和香滑椰汁仙草蜜,大滿足~甜品買一送一添~

鴨屎茶工夫茶 茶中帶甜味,清新順喉

蠔仔泡粥 有份量,蠔肉令粥底更鮮味。

雞汁普寧豆干 現炸的香脆感,惹味

香煎鯧魚半條無腥味,外脆內軟

還有潮汕七樣菜、

頭水紫菜魚丸湯和香滑椰汁仙草蜜,大滿足~

甜品買一送一添~
2024-04-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Lunch
2024-05-06 212 views
之前堂食叫左金獎潮鹵拼盤,覺得份量唔錯,味道又唔錯,幾抵食。隔幾日打算叫外賣拎返屋企食,點知份量少左5份1左右,鵝翼同鵝頸份量都少左,鵝紅連影都唔見。外賣真心唔抵食。
2024-05-06
TakeAway
有冇鍾意食地道潮汕菜🥢既朋友仔呀?香港有陳鵬鵬啦🎊餐廳🍽️多個菜式都拎過唔少大賽獎項 🏆仲係連續4年榮登點評🎖️必吃榜又搵左豐富經驗既潮汕廚師團隊坐鎮👨🏻‍🍳仲幾抵食,難怪人流不斷🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪鳳凰單叢 (工夫茶) 雖然唔係用細細個既茶杯仔,但用茶盅都幾有風味🍵.▪潮滷拼盤 (例) 餐廳既滷鵝拎過🏆金獎嫁,必嗌❣️(鵝肉 • 鵝掌 • 鵝翼 • 鵝頸 • 鵝紅(血) • 滷蛋 • 蝦卷)油光滿滿✨幾款都係夠味得黎,唔會過鹹🤎滷蛋🥚好有驚喜,蛋黃冇灰邊,係岩岩熟個種💛.▪頭水紫菜魚丸湯有蝦 • 紫菜 ,最正係粒魚丸好彈牙,一碗仲有2粒🤓.▪香煎鯧魚(半條) 🩶香港潮菜銀獎🩶平時自己煎都係原條🐟,而大廚就切左件🔪先再煎,香口面 • 脆脆面範圍更多💥.▪月亮蝦餅 圓圓一件🌕外層脆卜卜,中間夾住爽口既蝦仁🦐.▪潮汕七樣菜 以上湯煮7種唔同既菜,有d似雜菜煲既感覺🍲份量既多,表面加左少少黃豆醬🥬🥦🫛.▪蠔仔泡粥 平時去親打冷都會食,隻隻蠔仔都係肥嘟嘟🦪仲有肉碎...粥底好鮮味🥣.▪椰汁仙草蜜仙草勁動動,甜度適中🖤.~•~•~•~•~•
有冇鍾意食地道潮汕菜🥢既朋友仔呀?
香港有陳鵬鵬啦🎊
餐廳🍽️多個菜式都拎過唔少大賽獎項 🏆
仲係連續4年榮登點評🎖️必吃榜
又搵左豐富經驗既潮汕廚師團隊坐鎮👨🏻‍🍳
仲幾抵食,難怪人流不斷🤗

▪鳳凰單叢 (工夫茶)
雖然唔係用細細個既茶杯仔,但用茶盅都幾有風味🍵

▪潮滷拼盤 (例)
餐廳既滷鵝拎過🏆金獎嫁,必嗌❣️
油光滿滿✨幾款都係夠味得黎,唔會過鹹🤎
滷蛋🥚好有驚喜,蛋黃冇灰邊,係岩岩熟個種💛
潮滷拼盤 (例)
潮滷拼盤 (例)

▪頭水紫菜魚丸湯
有蝦 • 紫菜 ,最正係粒魚丸好彈牙,一碗仲有2粒🤓

▪香煎鯧魚(半條) 🩶香港潮菜銀獎🩶
香煎鯧魚(半條)

▪月亮蝦餅
圓圓一件🌕外層脆卜卜,中間夾住爽口既蝦仁🦐
月亮蝦餅

▪潮汕七樣菜
以上湯煮7種唔同既菜,有d似雜菜煲既感覺🍲
份量既多,表面加左少少黃豆醬🥬🥦🫛

▪蠔仔泡粥
平時去親打冷都會食,隻隻蠔仔都係肥嘟嘟🦪
仲有肉碎...粥底好鮮味🥣

▪椰汁仙草蜜
仙草勁動動,甜度適中🖤

🔺自己用電話嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲
2024-05-04 270 views
中意食潮州打冷見到餐廳新開自然要試下~滷水鵝片切得薄,味道正宗。金牌鵝肝好一般,餐牌建議寫明一個鵝肝的份量。送幾粒仔煙熏鵝肝粒(用紙衣包住)味道好難頂差點作嘔,埋單時先知係得獎作品,唔識欣賞,好彩落單時呢款菜售罄。芥蘭炒牛肉,牛肉炒得鮮嫩,不過芥蘭就似焯水擺盤,無味兼老。香煎鯧魚,唯一抵讚的菜式,煎得好香,魚肉嫩又唔腥。七樣菜,就系七款青菜煮埋一堆,加一匙豆醬一匙肉沫。整體不過不失,菜式唔多選擇,連飯想添多碗都賣晒。門口話明不收茶位不收餐前小食費,本身就咩都冇提供又點好意思收😆
中意食潮州打冷見到餐廳新開自然要試下~
滷水鵝片切得薄,味道正宗。
芥蘭炒牛肉,牛肉炒得鮮嫩,不過芥蘭就似焯水擺盤,無味兼老。
香煎鯧魚,唯一抵讚的菜式,煎得好香,魚肉嫩又唔腥。
七樣菜,就系七款青菜煮埋一堆,加一匙豆醬一匙肉沫。
2024-05-03
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 香煎鯧魚
2024-05-02 270 views
顯示$198兩個人嘅套餐平到嚇死人8樣嘢食-鴨屎香入喉清甜甘爽,帶銀花花香滋味醇厚,回甘力強五泡以上仍有味!-魚丸湯個湯有一隻蝦,兩粒丸,同埋紫菜絕對唔係敷衍好鮮味蝦好大隻彈牙-七樣菜平平哋就有成煲菜用魚湯,仲有肉碎一次過食七樣菜無平時咁悶-煎䱽魚我唔食魚,但係媽咪就話佢味道唔會好鹹又唔會好油膩仲好有魚油香味-滷水拼盤第一次見滷水拼盤咁齊全有埋鵝頸-蠔仔粥非常足料,蠔仔肥美鮮香粥底鮮甜惹味-月亮蝦餅皮薄肉有咬口同埋都係鍾意佢唔會太濃味嘅感覺
顯示$198兩個人嘅套餐
平到嚇死人
8樣嘢食

-鴨屎香
入喉清甜甘爽,帶銀花花香
滋味醇厚,回甘力強
五泡以上仍有味!

-魚丸湯
個湯有一隻蝦,兩粒丸,同埋紫菜
絕對唔係敷衍
好鮮味
蝦好大隻彈牙

-七樣菜
平平哋就有成煲菜
用魚湯,仲有肉碎
一次過食七樣菜無平時咁悶

-煎䱽魚
我唔食魚,但係媽咪就話佢味道唔會好鹹
又唔會好油膩
仲好有魚油香味

-滷水拼盤
第一次見滷水拼盤咁齊全
有埋鵝頸

-蠔仔粥
非常足料,蠔仔肥美鮮香
粥底鮮甜惹味

-月亮蝦餅
皮薄
肉有咬口
同埋都係鍾意佢唔會太濃味嘅感覺
2024-05-02 488 views
陳鵬鵬在內地非常有名氣,現在來到香港在沙田新城市開幕,啱曬我呢啲留港消費的人,於是今日我和我的潮仔佬許生慕名前往。餐廳光猛明亮,木系裝修,加點潮汕擺設,坐下相當舒適。我們在下午一點半左右去到,店員推薦一個雙人餐,並說這餐每日只做到兩點。這個二百元不到的雙人餐非常超值,非常豐富。由於出餐快速,我們入座的四人餐桌才剛好放下所有食物。滿桌佳餚,心滿意足。雙人餐($198)【工夫茶】鴨屎香【潮菜頭牌】潮鹵拼盤例牌【靚湯】頭水紫菜魚丸湯【本季精選】香煎鯧魚半條、雞汁普寧豆干、潮汕七樣菜【主食】蠔仔泡粥【甜品】椰汁仙草蜜【工夫茶】除了有常見的普洱和菊花外,這兒有3款較特別的茶葉,我們選了其一:鴨屎香,是產自海拔1392米的烏崠山有機茶。平時飲用的茶葉會愈沖愈澀,可是這個鴨屎香卻是愈沖愈甜,甜潤爽口,讓我留下深刻印象。【潮菜頭牌】潮鹵拼盤包含有鵝片、掌翼、鵝頸、鵝血和溏心蛋。鹵水清香不鹹,鵝肉軟嫩,鵝掌翼爽彈,雞血柔順,而最好吃的竟然是鵝頸。其實我是第一次吃鵝頸,原來特別香濃,肉質細膩嫩滑。【靚湯】不但有紫菜和魚丸,還有一隻大蝦,湯水鮮甜偏淡。【本季精選】有魚、有豆腐又有菜,營養豐富。鯧魚外酥內軟,
餐廳光猛明亮,木系裝修,加點潮汕擺設,坐下相當舒適。

雙人餐($198)
【工夫茶】鴨屎香
【潮菜頭牌】潮鹵拼盤例牌
【靚湯】頭水紫菜魚丸湯
【本季精選】香煎鯧魚半條、雞汁普寧豆干、潮汕七樣菜
【主食】蠔仔泡粥
甜品】椰汁仙草蜜

鴨屎香

潮鹵拼盤

【靚湯】不但有紫菜和魚丸,還有一隻大蝦,湯水鮮甜偏淡。
紫菜魚丸湯

【本季精選】有魚、有豆腐又有菜,營養豐富。鯧魚外酥內軟,金香鮮美。豆干外酥內嫩,淋下的雞汁讓豆腐有炸雞風味。七樣菜即是雜菜煲,特別在加了普寧豆醬增添鮮味。
香煎䱽魚半條
潮汕七樣菜

【主食】這款蠔仔粥我倒是第一次吃,因它加入了鹹酸菜,別具風味。此外,大粒飽滿的蠔仔和用方魚碎煮成的粥,特別鮮甜。這個粥有用小蠟燭加熱,不過效果麻麻,建議襯熱享用。
蠔仔泡粥

甜品】椰汁夠濃,仙草夠滑,可是不夠甜。最後甜牙齒的許生要求加另外加點糖水,即刻變得甜蜜美味。
2024-04-29
$110 (Lunch)
鴨屎香
潮鹵拼盤
香煎䱽魚半條
2024-04-29 177 views
話說小編放工約左朋友係沙田食飯🍚🥢,發現左原來新城市廣場新開左間潮汕菜館,所以決定去試下😌。呢間潮汕菜館既裝修都唔錯👍🏻,亦都見有人排隊既。而菜式方面,味道都幾好👅。🌟 潮滷拼盤例拼盤有鵝片、蛋同埋鴨血。個鵝片超好味🤤,同平時食開既唔同。🌟 頭水紫菜魚丸湯E….個紫菜湯竟然有隻蝦😂,而魚丸係手打既,好味😋。🌟 香煎鯧魚半條條魚都唔錯既,配埋個蠔仔粥🦪去食,簡直一流。🌟 雞汁普寧豆干豆干有雞汁既味道。🌟 潮汕七樣菜呢個煮得唔錯😌,岩我食,都市人少食菜,食佢就岩晒。🌟 蠔仔泡粥我最欣賞個蠔仔粥🤗,完全冇腥味,而且蠔仔都好大粒。 ☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

🌟 潮滷拼盤例
拼盤有鵝片、蛋同埋鴨血。個鵝片超好味🤤,同平時食開既唔同。

🌟 頭水紫菜魚丸湯
E….個紫菜湯竟然有隻蝦😂,而魚丸係手打既,好味😋。

🌟 香煎鯧魚半條
條魚都唔錯既,配埋個蠔仔粥🦪去食,簡直一流。

🌟 雞汁普寧豆干
豆干有雞汁既味道。

🌟 潮汕七樣菜
呢個煮得唔錯😌,岩我食,都市人少食菜,食佢就岩晒。

🌟 蠔仔泡粥
我最欣賞個蠔仔粥🤗,完全冇腥味,而且蠔仔都好大粒。

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
2024-04-26 237 views
行開沙田新城市廣場,見到一間新開店舖,佢哋有一個超值嘅$198二人套餐,真係性價比高!蜜蘭香前點呢度嘅環境好舒服,氣氛都好放鬆。7點去到要等位,等咗10分鐘,入到去,見到裝飾好有特色,好多木質元素同埋綠色植物,座位都夠舒服,唔會擠迫👍🏻👍🏻佢哋嘅招牌潮鹵拼盤。拼盤入面有鵝肉、鵝翼、鴨血、滷蛋同豆腐,每樣都煮得剛剛好,滷汁入味😋 配送嘅三個醬汁,其中一個辣汁超辣!另外達濠魚丸湯都好鮮美。墨魚丸彈牙有彈性,湯底偏咸。鷄汁普寧豆干亦都好出色,豆干入面嘅鷄汁味道濃郁,食落好開胃🤤一定要試下佢哋嘅香煎鯧魚。鯧魚煎得金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,有一股獨特嘅香味同鮮味!潮汕七樣菜同蠔仔泡粥。潮汕七樣菜係生菜同白菜,好清淡又唔會完全冇味,好好食!而蠔仔泡粥就更加係一個經典,粥底濃郁,加上新鮮嘅蠔仔,味道鮮美又滋補~最後有甜品,椰汁仙草蜜。椰汁香濃,仙草嫩滑,真係一個完美嘅結束😋

蜜蘭香

前點

2024-04-26 437 views
估唔到!估唔到!內地出名嘅陳鵬鵬終於喺沙田開咗喇,就在新城市7樓,超方便,想食嘅時候就唔需要趕返去喇。去沙田就得啦!今日同朋友過去,環境舒服,座位都闊落,唔會擠迫。一落座,服務員就上咗餐前小食同4杯功夫茶過嚟,杯茶飲落去清香。睇咗菜單,然之後就用QR code落單,一定要食佢嗰個金獎鵝肝,兩種嘅食法一種係鹵水,另一種就係用糯米紙包鵝肝最嫩噶部分,食落去好creamy,入口即溶鵝肝嘅香味喺口腔中飄蕩,鹵水嘢做法就將鵝肝嘅騷味覆蓋咗,入口會多咗鹵水嘅香味,七秒鵝腸,鵝腸大塊還有少少脂肪,食落去爽口彈牙冇騷味,呢個真係要食,份量唔少,性價比高,還有鵝紅鋪底,鵝掌滷得入味,但係又唔係軟爛嗰種,食落去似爽脆嘅膠原,南澳蠔仔餅,用新鮮嘅蠔仔配上雞蛋加薯粉做嘅餅底,煎出嚟香脆中帶有煙韌,又食到蠔仔嘅新鮮重點就係唔會食到蠔殼碎,蠔仔都唔係細粒,家鄉炒果條,都頗有鑊氣,配上菜脯青菜魚餅條,口感豐富。呢間下次可以同朋友再嚟,一定要食埋佢其他嘅出品。

7秒鵝腸

金獎鵝肝(例)

鵝掌

南澳蠔仔烙

家鄉炒粿條

2024-04-22
$195 (Tea)
7秒鵝腸
金獎鵝肝(例)
鵝掌
南澳蠔仔烙
家鄉炒粿條
2024-04-26 206 views
金獎滷鵝 (肥美下莊) $150 肥美夠味金獎鵝肝 (3片)$98鵝腎 $48呢個最好食,完全唔韌,好爽口潮汕七樣菜 $68芫荽厭惡者遠離服務態度好好,而且座位幾鬆動,觀察左2人都會被張4人枱你坐,新城市好多餐廳,2個人都要坐手踭撞手踭嘅枱,一坐低已經送茶同點心,最後本身叫左家鄉炒粿條,食到一半已經太飽食唔晒,詢問經理可唔可以如果未炒幫我地取消,佢都非常好話請我地等等,幫我地問下廚房,禁岩有另一個客人落單,可以幫我地取消佢,睇得出佢地同廚房溝通良好,抵讚👍佢呢個價錢係新城市真係非常吸引,新店開張仲送左張優惠券,下次去食會送煎魚,可以再幫襯#陳鵬鵬潮汕菜館#沙田美食#新城市廣場#沙田友揮手區#潮汕菜式#滷水鵝#hkig#hkfoodie#hkfoodblog#hongkongfoodie #hongkongfoodblogger#foodie
金獎滷鵝 (肥美下莊) $150
肥美夠味
金獎鵝肝 (3片)$98
鵝腎 $48
呢個最好食,完全唔韌,好爽口
潮汕七樣菜 $68

2024-04-10
金獎滷鵝
鵝腎
金獎鵝肝 3片
【沙田•陳鵬鵬潮汕菜館】@ππππππππππππππππππππππππππππππ沙田新店金獎老鵝潮汕菜專門店功夫茶鳳凰單叢(又名鴨屎香)潮菜頭牌潮滷拼盤例靚湯頭水紫菜魚丸湯香煎鲳魚半條雞汁普寧豆干潮汕七樣菜蠔仔泡粥甜品椰汁仙草蜜鳳凰單叢(又名鴨屎香):是廣東省潮汕地區的特色茶,屬於烏龍茶類。鴨屎香得名可能會讓人覺得驚異,但它源自其種植區的土壤特有氣味,有高度獨特的香氣,且口感豐富,回味悠長。潮滷拼盤例:潮汕地區的滷水菜以其特色香料和烹飪方式聞名,滷拼盤一般包含多種食材,如豆腐、鵝頭鵝肉,經過長時間低溫滷制,食材吸收了湯料的精華,口味獨特。頭水紫菜魚丸湯:這是一款以魚丸和紫菜為主要食材的湯,魚丸彈牙、紫菜清香,湯頭通常非常鮮美。香煎鲳魚半條:鲳魚因油脂豐富,煎烤後外皮酥脆,內肉鮮嫩多汁,半條的份量表示適中,適合單人享用。雞汁普寧豆干:普寧是廣東潮汕地區的一個地方,當地的豆腐製品口味獨特。用雞汁烹調的豆干,味道濃郁,是潮汕家常菜之一。潮汕七樣菜:通常指的是潮汕地區常見的七種小菜,可以是涼菜也可以是熱菜,反映了潮汕料理中講究菜品多樣性的傳統。蠔仔泡粥:蠔仔即牡蠣,潮汕泡粥將新鮮的蠔仔與
【沙田•陳鵬鵬潮汕菜館】@
沙田新店金獎老鵝潮汕菜專門店

功夫茶
鳳凰單叢(又名鴨屎香)

潮菜頭牌
潮滷拼盤例

靚湯

香煎鲳魚半條
雞汁普寧豆干

甜品
椰汁仙草蜜

蠔仔泡粥:蠔仔即牡蠣,潮汕泡粥將新鮮的蠔仔與米粥一起煮製,牡蠣的鮮美與米粥的綿密混合,滋味獨特,是一種溫補的粥品。

椰汁仙草蜜:仙草蜜是一種從仙草中提取的天然甜品,與椰汁搭配既可以清涼消暑,又有濃郁的椰香和仙草香。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#沙田美食 #陳鵬鵬潮汕菜館 #web3沙田
陳鵬鵬潮汕菜館
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓703A號舖
2024-04-23 312 views
去左新城市新開陳鵬鵬潮州菜,魚同蟹都好新鮮,個鈔鍋粥遲過30分鐘上,真係俾半價,滷水拼盤都好大碟,真係好正好正好正好味好味白飯5蚊碗整體非常非常非常非常非常滿意
去左新城市新開陳鵬鵬潮州菜,
魚同蟹都好新鮮,
個鈔鍋粥遲過30分鐘上,真係俾半價,
滷水拼盤都好大碟,
真係好正好正好正好味好味
白飯5蚊碗
整體非常非常非常非常非常滿意
2024-04-23
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2024-04-22 549 views
滿心期待過江龍陳鵬鵬滷水鵝店, 終於係香港開分店,上星期三沖住去買個下裝滷水鵝一份$128-回家品嘗😋,打開看見份量真係😞少, 味道不能比美深圳店, 心有不甘星期五再去外賣多一次,問店員有否大些份量滷水鵝,她說要$188- 沒問題就買下,回家打開後跟我前天份量都是差不多,明白香港同深圳價錢有別,但真是好可怕。天呀😱價錢份量都不合理😤, 香港站分店我不會再次光顧, 為何還要我評分, 1分都不值,最無奈不能取消星星😡

天呀😱價錢份量都不合理😤, 香港站分店我不會再次光顧
, 為何還要我評分, 1分都不值,最無奈不能取消星星😡
外賣滷水鵝下裝$188-