最近好忙,朋友話揀個近我嘅地方食飯,仲話九龍城除左泰國菜之外,仲有其他選擇,就係鐵板燒 “入魂鐵板燒”朋友話咩都食,比我揀,一望到個餐有瀨尿蝦,我就知,係要揀你la⭐️⭐️晚市入魂套餐二人前師傅一黎就會主動問食唔食蔥同蒜,讚👍⭐️前菜個底有海藻伴碟,上面放左3粒螺,擺碟簡簡單單已經好靚,螺肉仲好鮮甜⭐️大南非鮑魚鮑魚切完出黎仲好大粒,好厚肉,但係食落完全唔會un,仲好鮮甜⭐️斑馬瀨尿蝦重點項目,盤海鮮一上枱,就知隻瀨尿蝦好正,係有膏嘅瀨尿蝦呀😍瀨尿蝦好鮮甜,好香,d膏真係好正,第一次食li個口感嘅瀨尿蝦膏,好creamy😋⭐️是日海鮮:白飯魚配北寄貝白飯魚炒到好香脆,北寄貝好大件,好鮮甜,個底仲有d海苔同湯⭐️季節魚:馬友本身就鐘意食馬友,因為佢嘅肉質好嫩滑,師傅煎到個魚皮好香脆,配埋酸酸地嘅醬,個醬似係自家制嘅,li個配搭好新鮮,正呀👍⭐️清酒煮蜆:沙白好大隻、好厚肉、冇沙,食落有微微嘅酒味,好味😋⭐️沙律間場用嘅,上枱嘅時間話:食完海鮮可以清一清,之後再食肉,好貼心嘅安排❤️⭐️美國牛肉薄燒師傅好細心,會問想要幾熟👍另外,會烘塊有公司名嘅多士黎放牛肉,一問之下,原來係用黎吸油嘅,好貼心,擺盤又靚左,用黎

⭐️⭐️晚市入魂套餐二人前
師傅一黎就會主動問食唔食蔥同蒜,讚👍
⭐️前菜

⭐️大南非鮑魚

⭐️斑馬瀨尿蝦

⭐️是日海鮮:白飯魚配北寄貝
白飯魚炒到好香脆,北寄貝好大件,好鮮甜,個底仲有d海苔同湯

⭐️季節魚:馬友

⭐️清酒煮蜆:沙白
好大隻、好厚肉、冇沙,食落有微微嘅酒味,好味😋

⭐️沙律

⭐️美國牛肉薄燒
師傅好細心,會問想要幾熟👍另外,會烘塊有公司名嘅多士黎放牛肉,一問之下,原來係用黎吸油嘅,好貼心,擺盤又靚左,用黎打咭一流呀,喜歡的話,最後仲可以食埋👍
牛肉好嫩包住蔥、蒜,食落又唔會辣,正😋

⭐️炒飯
飯炒得夠乾身,只係加左蛋、蔥、洋蔥、肉,簡單嘅配搭,就已經好好味la🤤
⭐️漬物
有蒜頭、黃蘿蔔
⭐湯
簡單、又好飲

⭐️炒菜
有芽菜、椰菜、冬菇、紅蘿蔔,少少調味,就搞掂左,簡簡單單、又健康、又好食

⭐️焦糖多士:好香脆,唔會太甜,啱啱好
⭐️雪糕:朋友就揀左栗子味;我就揀左開心果味,嘩......一入口,不得了,好開心果味呀😍,仲有粒粒開心果碎,連甜品都好用心

今次真係詞窮,海鮮除左鮮甜、好味之外,就仲係鮮甜🤣,因為佢d海鮮好新鮮,真係少少調味吊一吊味,就已經好好食,加埋師傅控制火喉又出色!大力推薦👍👍👍
另外,不得不讚會主動加茶嘅侍應,好貼心👍
2024-10-17
$900 (Dinner)
  • 開心果味雪糕
  • 馬友
  • 斑馬瀨尿蝦
  • 清酒煮蜆
  • 美國牛肉薄燒
最近聽同事講佢係九龍城食左間好正既鐵板燒午餐, 價錢又親民, 所以我都即刻同朋友黎試下我喜歡吃的鐵板燒呀~<入魂套餐二人前> ~ $680套餐包了沙律 • 炒菜 • 炒飯 • 味噌湯• 漬物(牛蒡 • 醃蘿蔔)• 甜品*南非鮑魚 ~ 師傅即席係魚缸撈出南非鮑魚,鮑魚十分生猛同好大隻, 鐵板燒的鮑魚食落好新鮮爽口及彈牙, 小小海水味, 大愛!*日本廣島蠔 ~ 師傅先炒好煙肉留後, 待廣島蠔煎到金黃色,放上煙肉、蔥花、醬汁,一啖食落口, 口感豐富有蠔汁, 好味。▪清酒煮蜆 ~ 錫紙兜先加了水、清酒滾一陣, 再點火, 湯滾後可令酒精揮發, 之後再加入蜆煮一會, 火喉剛好, 蜆肉大粒, 沒有沙, 很鮮, 連湯都飲埋, 飲到微微的酒香好清甜, 讚!*大虎蝦 ~ 蝦頭和蝦身原來要分開黎煎,蝦頭要先煎後焗一陣, 之後就煎蝦身, 跟住一齊上碟, 蝦頭好多膏煎得好香口, 蝦身就食落好香牛油味, 彈牙!*日本黑豚肉薄餅呢個有驚喜, 特別用左春卷皮卷住黎煎, 一咬就感覺到很脆口, 之後再食到黑豚肉, 配料和醬汁, 整體好夾, 十分美味, 仲會先放上係麵包到吸油, 好細心~*美國牛肉薄燒 ~

<入魂套餐二人前> ~ $680

*日本黑豚肉薄餅

*美國牛肉薄燒 ~ 揀選了五成熟,牛肉煎得剛好, 包上蔥蒜,香氣四溢, 味道有層次。

*炒飯 ~ 加了煙肉, 甘筍, 洋蔥, 雞蛋, 粒粒分明, 乾身, 喜歡。

*炒菜 ~椰菜, 芽菜和 菇一齊炒, 炒得香

味噌湯 : 有豆腐和海帶, 唔錯

*甜品 ~ 雪糕揀左開心果和榛子味道, 配埋香煎焦糖脆多士,冰火交融, 正!

整體食物質素新鮮好味, 師傅用心製作,特別欣賞鮑魚, 日本黑豚肉薄餅, 虎蝦, 炒飯, 會推介俾朋友家人黎食~
2024-09-24
2024-09-16 1080 views
自從有屯馬線🚇我去九龍城既次數真係多左因為依區真係有好多好野食😋今次我同朋友就食日本菜🇯🇵鐵板燒店家用既材料夠新鮮。師傅👨🏻‍🍳經驗豐富,火候 • 時間都控制得岩岩好😌店內以黑灰色為主調,冇太多花巧佈置,簡約得黎有格調🖤🩶~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍴龍蝦鮑魚套餐二人前 ($1680)🍴▪龍蝦用左龍蝦膏炒龍蝦肉🦞,啖啖彈牙爽口既肉,一定要襯熱食🔥.👆🏻依𝟐款係師傅👨🏻‍🍳係店內水缸即撈,保証新鮮!仲郁緊嫁👇🏻.▪大南非鮑魚勁大隻,師傅👨🏻‍🍳仲分左(切粒 • 切片),可以食到𝟐種唔同口感。彈牙易咬 • 唔會韌🤓.▪鵝肝鵝肝🪿厚身 • 鵝油豐富。(底)配多士🍞 • 黑醋🖤 • 焦糖蘋果🍎,可減低油膩感。.▪季節魚 - 銀鱈魚魚皮起出黎分開煎到脆卜卜 • 勁香口✨,魚肉滑滑🐟.▪清酒煮蜆會點火燒🔥。湯滾後可令酒精揮發,蜆肉大粒 • 冇沙,清酒湯飲落帶微微酒香🍶清甜有鮮味🥄. ▪美國牛肉薄燒大大片牛肉薄片🥩包住蒜蓉🧄 • 蔥花,油份滲晒落入去,香氣滿滿😳.套餐會有埋 : 沙律🥗 • 炒菜🥬 • 炒飯 • 味噌湯 • 漬物(牛蒡 • 醃蘿蔔)
自從有屯馬線🚇我去九龍城既次數真係多左
因為依區真係有好多好野食😋
今次我同朋友就食日本菜🇯🇵鐵板燒
店內以黑灰色為主調,冇太多花巧佈置,簡約得黎有格調🖤🩶

🍴龍蝦鮑魚套餐二人前 ($1680)🍴
▪龍蝦
用左龍蝦膏炒龍蝦肉🦞,啖啖彈牙爽口既肉,一定要襯熱食🔥

▪大南非鮑魚
大南非鮑魚

▪鵝肝

▪季節魚 - 銀鱈魚
魚皮起出黎分開煎到脆卜卜 • 勁香口✨,魚肉滑滑🐟

▪清酒煮蜆
會點火燒🔥。

▪美國牛肉薄燒

套餐會有埋 :
沙律🥗 • 炒菜🥬 • 炒飯 • 味噌湯 • 漬物(牛蒡 • 醃蘿蔔) • 甜品
炒飯 : 粒粒分明,加左煙肉🥓 • 甘筍🥕 • 洋蔥🧅 • 雞蛋🥚...配料)。

炒菜🥬 : 椰菜 • 芽菜 • 冬菇
味噌湯 : 用左主菜既龍蝦頭煲,濃郁唔過鹹,仲有豆腐 • 海帶配料🥣
味噌湯

甜品 : 雪糕🍨配香煎焦糖脆多士🍯🍞,冷熱配埋好正

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
大南非鮑魚
味噌湯
餐廳:入魂鐵板燒地點:九龍城太子道西菜式:日式鐵板燒餐牌:有一人/二人/三人前套餐,鐵板燒單品商務套餐二人前 $1280 另加一包括有以下食物:沙律沙律係簡單沙律雜菜包括雨衣甘藍加車厘茄,加上胡麻醬調味。是日海鮮是日海鮮係帶子,整得外皮少脆,肉多汁,好香牛油味。已經切開兩半方便食用。鵝肝鵝肝入口即溶,放係一片蘋果同麵包上面,食落油花四溢,而帶爽脆香甜蘋果味道,可中和油膩感。塊包吸左油份,好味道。大虎蝦大虎蝦真係超大隻,師父分開頭同身燒,見到蝦膏爆出黎。蝦身一開三方便食用,好香牛油味。蝦頭分開上,好多膏!季節魚季節魚係銀鱈魚,面頭一塊脆魚皮,魚肉滑溜多汁,魚油充足,正。清酒煮蜆連殼蜆好大隻,師傅用大大隻錫紙兜裝住整,蜆肉又鮮又嫩又多汁,清酒味適中。美國牛肉薄燒 4片師傅整好d蒜片,蔥花同蒜蓉,然後先燒牛肉。可以揀熟度,味道口感都唔錯。師傅放上麵包吸油。炒菜有菇、椰菜、芽菜,爽口唔油。炒飯材料有紅蘿蔔、洋蔥、雞蛋、蔥花,份量大概每人半碗左右,好香蔥味,炒得夠乾身。麵豉湯麵豉湯有昆布,豆腐粒同蔥花。漬物漬物有黃色蘿蔔片同白芝麻粒牛蒡各兩片。甜品甜品係焦糖吐司配榛子雪糕/芝麻雪糕,呢款甜品夠特
餐廳:入魂鐵板燒
地點:九龍城太子道西
菜式:日式鐵板燒
餐牌:有一人/二人/三人前套餐,鐵板燒單品

商務套餐二人前 $1280 另加一

包括有以下食物:

沙律
沙律係簡單沙律雜菜包括雨衣甘藍加車厘茄,加上胡麻醬調味。
帶子

是日海鮮
帶子

季節魚

美國牛肉薄燒 4片

美國牛肉薄燒

炒菜有菇、椰菜、芽菜,爽口唔油。
炒菜

麵豉湯
麵豉湯有昆布,豆腐粒同蔥花。
麵豉湯,漬物

漬物
漬物有黃色蘿蔔片同白芝麻粒牛蒡各兩片。

甜品
焦糖吐司配榛子雪糕/芝麻雪糕

甜品係焦糖吐司配榛子雪糕/芝麻雪糕,呢款甜品夠特別!焦糖吐司一切四方便食用。兩款雪糕味道都好好,滑溜香濃,配脆口甜絲絲焦糖味濃多士好正。

枱面有醬汁。
醬汁

今餐慢慢食,差唔多食足兩個鐘,食物質素都唔錯,特別欣賞鵝肝、銀鱈魚同焦糖吐司配雪糕。餐廳有10個吧位左右,可以望住師傅燒野比你食,座位舒適。
2024-09-12
$704 (Lunch)
焦糖吐司配榛子雪糕/芝麻雪糕
大家聽到九龍城,只聯想到泰國菜,其實我已經係呢度食過日本菜、pizza、cafe。今日係呢度發現到一間超正嘅鐵板燒Omakaze,由經驗豐富的鐵板燒師傅主理,價錢親民、仲有一個大魚缸養殖新鮮海鮮,而且裝修風格富現代感、環境優雅、座位舒適。[ 人魂套餐二人前 ] $680⇛ 南非鮑魚 ~ 超級吸睛,活生生嘅南非鮑魚由魚缸撈出,超級新鮮爽口,好吃彈牙。⇛ 🦐大虎蝦 ~ 手掌咁大嘅虎蝦,啖啖肉,大大嘅蝦頭好鮮味。⇛ 🦪日本廣島蠔 ~ 煎到香脆嘅廣島蠔,灑上煙肉、蔥花、醬汁,唇齒留香。⇛ 🍶清酒煮蜆 ~ 錫紙兜上放入水、清酒,再點火,火熄之後加入啲沙白,連酒都可以飲,好鮮甜。⇛ 🐖日本黑豚肉薄餅 ~ 薄切黑豚炒入青蔥紅蔥頭,加上醬汁,外面用上春卷皮卷住,超級美味。附上麵包吸油,好體貼。⇛ 🐂美國牛肉薄燒 ~ 可以選擇熟度,薄切美國牛肉包上蔥蒜,味道一流。附上麵包吸油,好細心。套餐附:⇛ 沙律⇛ 炒菜 ~ 菇、椰菜、芽菜⇛ 炒飯 ~ 足料櫻花蝦炒飯,紅蘿蔔、洋蔥、煙肉、櫻花蝦、雞蛋、青蔥,全部都好多,成碗食哂,好正。⇛ 味噌湯 ~豆腐海帶麵豉湯⇛ 漬物 ~ 牛蒡、蘿蔔⇛ 甜品 ~ 🍞焦糖吐司👍🏻

[ 人魂套餐二人前 ] $680

套餐附:
⇛ 沙律

⇛ 炒菜 ~ 菇、椰菜、芽菜

⇛ 味噌湯 ~豆腐海帶麵豉湯
⇛ 漬物 ~ 牛蒡、蘿蔔

甜品 ~ 🍞焦糖吐司👍🏻、🍨配紅豆雪糕/豆腐雪糕

💖 餐廳做緊全日九折,仲有一人前午市套餐都只係$2xx ,晚市一人前都係 $5xx ,二人套餐$12xx ,真心推介!
2024-08-20
  • 南非鮑魚
  • 大虎蝦
  • 櫻花蝦炒飯
  • 日本廣島蠔
  • 日本黑豚肉薄餅
2024-11-20 239 views
我哋兩個人嗌咗兩個一人set $310-食物有大虎蝦、南非鮑魚、鵝肝、美國牛肉薄燒/日本黑豚肉薄燒,套餐附有:沙律、炒菜、炒飯、味噌湯、漬物及甜品,另外我哋再加咗個清酒煮蜆鵝肝煎到外面微微脆香,內裡係滑到好似牛油咁溶喺口入面。佢底下鋪住塊酥脆嘅多士,吸晒鵝肝滲出嚟嘅油香味,仲加咗啲薄切蘋果,爽甜中和咗鵝肝嘅濃郁。配埋嗰啲黑醋汁酸酸甜甜,令到成件事多咗層次,好解膩之餘,仲提升咗鵝肝嘅香味表面。鮑魚喺鐵板上煎到啱啱好,表面有少少金黃焦香,但內裏保持嫩滑多汁。入口好彈牙,仲帶住一陣鮮甜嘅海味啲蝦肉鮮甜得嚟仲有少少彈牙,咬落去係嗰種好紮實嘅口感,好滿足!燒得啱啱好,火候控制得一流,完全冇過熟,保留住海鮮嘅原味,但又加咗啲鐵板嘅香氣。師傅仲會喺上面淋少少牛油醬汁,增添咗一層濃郁香滑嘅味道,但又唔會掩蓋咗虎蝦嘅鮮味啲蜆每隻都好肥美,煮到啱啱開口,完全冇煮過火,保持住啲蜆肉嘅鮮甜同嫩滑口感。清酒香氣滲入每一隻蜆入面,飲落去有陣陣清香,同啲蜆肉嘅鮮味配合得天衣無縫。清酒混合住蜆汁味道,入口溫潤帶點甘甜,飲完會忍唔住想再嚟多一碗牛肉片燒到啱啱熟,保留咗肉汁同鮮味,師傅再將佢捲成卷,入面夾咗蒜片同蔥。咬落
牛肉片燒到啱啱熟,保留咗肉汁同鮮味,師傅再將佢捲成卷,入面夾咗蒜片同蔥。咬落去嗰陣,牛肉夠嫩滑,蒜片帶嚟陣陣香脆,蔥就加咗少少清香,平衡晒牛肉嘅油香味。
2024-11-14 217 views
午市商務套餐二人前真係幾抵食~🥢脆煎鵝肝即煎鵝肝至外皮金黃酥脆,滿滿油脂而且濃郁味道。搭配蘋果醬酸酸口感,平衡鵝肝的油膩感~ 好好味🥢日本廣島蠔加入了煙肉嘅鹹香,令到本身好鮮味嘅蠔肉更加惹味🥢金目鯛將魚反轉,魚皮表面嘅魚鱗炸脆至金黃色~ 脆卜卜口感極佳~ 搭配的羅勒忌廉汁和洋蔥,Creamy口感帶來酸甜的味道,讓整道菜更加清新。🥢湯煮北寄貝最正👍🏻係加入咗白飯魚脆。北寄貝的鮮甜與白飯魚的脆口感形成絕妙的搭配🥢清酒煮蜆巨無霸大蜆在清酒的浸泡下,吸收了酒香和鮮味,湯汁清澈鮮甜。令人回味無窮🥢美國牛肉薄燒x日本黑豚肉薄餅兩種肉類的薄片在鐵板燒烤,風味獨特。每一口都是對味蕾的極致享受🥢焦糖麵包配雪糕麵包加糖即製成外層焦脆,配埋自選味道雪糕,真係好幸福
午市商務套餐二人前真係幾抵食~

🥢脆煎鵝肝

🥢日本廣島蠔
加入了煙肉嘅鹹香,令到本身好鮮味嘅蠔肉更加惹味

🥢金目鯛

🥢湯煮北寄貝

🥢清酒煮蜆

🥢美國牛肉薄燒x日本黑豚肉薄餅

🥢焦糖麵包配雪糕
麵包加糖即製成外層焦脆,配埋自選味道雪糕,真係好幸福

2024-11-07
2024-11-13 147 views
今日同媽咪去mikiki 行街😗上網都見到好多人來這間餐廳!幸好平日午餐還可以預約來吃😍率先來到是羽衣甘藍沙律,沙律菜口感爽脆,配上芝麻醬挺配的👍🏻南非鮑魚好新鮮仲識郁的🙈口感結實彈牙,本身鮑魚有海水味,師傅加少少鹽已提出鮮味😗大虎蝦肉質新鮮彈牙,而醬汁即用蝦頭蝦膏炒過再淋上蝦身,增添惹味😋🇯🇵廣島蠔一口咬下口便爆汁😍看師傅烹調的過程,令我想起蜜餞金蠔😂最後再放上蔥及牛肉碎就完成😌清酒煮蜆師傅落清酒時有火🔥火燒完清酒便揮發了酒精🍶而沙白很鮮甜美味😋令到個湯都很清甜🇺🇸薄燒牛肉牛肉香味十足,包左蔥,不用點醬汁都夠味👍🏻🇯🇵黑豚肉薄餅第一次見呢個食法🙈師傅將豚肉切碎再加入醬汁調味再放上薄餅捲起😋食法挺新穎的之後就食炒飯、炒雜菜味噌湯同漬物,食到呢到都飽飽地😋而炒飯粒粒分明,炒得好乾身😍好味!甜品有焦糖多士,仲有豆腐及開心果雪糕😍很濃味!配上多士一起吃很好味😋最後食到好飽飽,好滿足😌

南非鮑魚

大虎蝦
肉質新鮮彈牙,而醬汁即用蝦頭蝦膏炒過再淋上蝦身,增添惹味😋

🇯🇵廣島蠔

🇺🇸薄燒牛肉
牛肉香味十足,包左蔥,不用點醬汁都夠味👍🏻

🇯🇵黑豚肉薄餅

最後食到好飽飽,好滿足😌
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 超肥美鮑魚做主角嘅鐵板燒 @ 🌟 入魂鐵板燒 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:入魂套餐二人前 HKD 680.😗 如果唔係朋友仔住呢區約食LUNCH,真係會走寶呢間鐵板燒餐廳。好鍾意佢大幅落地玻璃,透光度同空間感十足,用餐環境令人特別舒心,仲有多款午市套餐選擇,價錢更吸引。.🥗 店員先上一份沙律作為前菜,爽口開胃。之後就見到師傅出場啦,見到滿滿一盤嘅食材,好期待呢。.🦪 師傅先處理「南非鮑魚」,非常大隻,超厚身肥美!肉質鮮嫩,彈牙多汁,絕對高質!.🦐 接住就係「大虎蝦」,同樣大隻厚身,肉質好彈牙,蝦頭特別去煮熟,非常之鮮味。.🦪 「日本廣島蠔」出場,望住師傅一路煮,香氣四溢,煮熟之後都仍然非常大隻,鮮味濃郁。.🐚 之後係「清酒煮蜆」,煮嘅過程清酒不停滲出香氣,非常誘人,上檯嘅蜆肉大件鮮嫩。.🥩 肉肉方面,一次過滿足兩個願望:美國牛肉薄燒同日本黑豚肉薄餅一齊上!油香滿滿,肥瘦適中,燒得剛剛好,薄燒塞滿香蔥惹味非常。.🥬 再送上滋味嘅味噌湯、解膩嘅漬物、營養嘅炒野菜、香氣四溢嘅炒飯,大滿足呢。.🍞 最後就係「焦糖多士」,以及一大球雪糕!
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🔥 超肥美鮑魚做主角嘅鐵板燒 @ 🌟 入魂鐵板燒 🌟
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
入魂套餐二人前 HKD 680

入魂套餐二人前

🍞 最後就係「焦糖多士」,以及一大球雪糕!燒到脆脆嘅多士上面撒上焦糖,配開心果味嘅雪糕,為成餐飯劃上完美嘅句號。

入魂套餐二人前

🥳 是鐵板燒最正就係坐喺鐵板燒枱望住師傅煮嘢食,成個過程非常療癒 😌 再加上呢度用餐環境好舒服,套餐又抵食,有機會記得試下。

📍 九龍城太子道西448號太子匯地下9及10號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$374 (Lunch)
入魂套餐二人前
朋友帶我去九龍城呢間鐵板燒餐廳慶祝生日🎉,餐廳嘅質素真係好驚喜。餐廳近宋王臺站,行幾分鐘就到。環境優雅,座位舒適,師傅非常有經驗,服務貼心👏。今次我地叫左個晚市入魂套餐二人前($1580),價錢親民,菜式豐富。開餐前,師傅逐個介紹食材,真係好有心!瀨尿蝦同鮑魚仲係活生生,佢地仲識郁,睇到都知好新鮮🦐。♥︎ 大南非鮑魚:鮑魚新鮮清甜,口感彈牙,真係鮮味十足♥︎ 斑馬瀨尿蝦:朋友知瀨尿蝦係我既favour,所以專登叫呢個餐比我食!瀨尿蝦肉質鮮嫩彈牙,配埋乾蔥白酒好惹味😋👍。♥︎ 是日海鮮:北寄貝肉質爽口彈牙上面放左D脆脆既白飯魚口感好得意😊♥︎ 季節魚:香煎馬友 師傅用心煎到外脆內嫩,魚肉鮮美🐟♥︎ 清酒煮蜆:蜆肉嫩滑,清甜,清酒味好重🍶,食完蜆肉仲飲左幾啖清酒♥︎ 美國牛肉薄燒:牛味濃郁,加埋蔥同蒜片一齊煎好惹味🥩。最後仲有沙律、炒菜、炒飯、湯、漬物同埋甜品!師傅知我生日仲專登幫我用炒飯畫左個心❤️出黎🤗另外黃糖烤麵包又邪惡又好味🤤,甜甜脆脆,外層焦糖剛剛好,為整個晚餐畫上完美句號🍞。

♥︎ 大南非鮑魚:鮑魚新鮮清甜,口感彈牙,真係鮮味十足

♥︎ 季節魚:香煎馬友 師傅用心煎到外脆內嫩,魚肉鮮美🐟

♥︎ 美國牛肉薄燒:牛味濃郁,加埋蔥同蒜片一齊煎好惹味🥩。

2024-10-06 226 views
商務套餐二人前$680鵝肝🪿首先出場嘅係鵝肝多士,鵝肝非常大嚿,一咬落去充滿油香,師傅好貼心加咗蘋果喺中間,減低油膩嘅感覺🥰🥰是日海鮮🐚我哋當日嘅時候海鮮係蟶子,入口非常爽脆彈牙,好少食到蟶子可以煮到咁嘅口感,建議大家可以加少少鹽嚟食,鮮甜味更加出!😋😋季節魚🐟我哋當日嘅季節魚係銀鱈魚,魚肉非常之滑,外面燒到焦香仲帶少少脆口添,最有特色嘅係佢哋嘅魚皮脆到好似炸紫菜咁🤘🏻🤘🏻日本廣島蠔🦪蠔肉飽滿,除咗有蠔嘅鮮味,師傅仲放咗煙肉碎同蔥花增加口感,食完之後蠔肉嘅味道,仍然會一直喺口入面繼續迴盪清酒煮蜆🍶蜆肉非常厚肉大粒,一放入口就有濃郁嘅海水味,清酒湯底充滿着蔬果嘅甜味,另一大重點,就係師傅煮緊嘅時候火光紅紅,好似睇緊表演咁👀美國牛肉薄燒🐮外皮會有少少焦脆嘅感覺,咬落去肉汁就會滲透到成個口入面,非常Juicy!日本黑豚肉薄餅🐷呢一個黑豚肉帶豬臊味,薄餅入面包裹住蔥蒜同埋豬肉,無論係口感定味道,食落覺得有啲驚喜!套餐已經包咗沙律、炒菜、炒飯、味噌湯、漬物同埋甜品,完全唔使驚唔夠飽,反而擔心飽得滯😂😂

商務套餐二人前$680

清酒煮蜆🍶

美國牛肉薄燒🐮

日本黑豚肉薄餅🐷

2024-10-01 203 views
今日難得老細請食飯,梗係唔使幫佢慳住荷包啦😂😂成班同事一齊去食鐵板燒🦐大虎蝦:非常鮮嫩多汁啖啖肉,連個蟹頭都勁多膏,可以食埋,超正🐚南非鮑魚:真係勁新鮮見佢喺魚缸度拎出嚟,肉質勁彈牙同埋有咬口,點少少鹽更加可以增加鮑魚嘅鮮味👍🏻🦪日本廣島蠔:非常軟熟多汁,配埋啲蔥花同埋煙肉食口感一流🍶清酒煮蜆:有酒香得來亦都非常鮮甜🥩牛肉薄燒:牛肉薄燒中間包上咗蔥,識落個口感都幾特別🫔日本黑豚肉薄餅:脆脆地,加埋其他紅蔥+乾蒜頭唔錯,好食👍🏻🍚🥩:和牛炒飯,飯粒分明,我個人就好鍾意食👍🏻🍦:甜品係甜麵包加開心果雪糕,個配搭幾特別好滿足

🦪日本廣島蠔:非常軟熟多汁,配埋啲蔥花同埋煙肉食口感一流

🍶清酒煮蜆:有酒香得來亦都非常鮮甜

🥩牛肉薄燒:牛肉薄燒中間包上咗蔥,識落個口感都幾特別

🍚🥩:和牛炒飯,飯粒分明,我個人就好鍾意食👍🏻

🍦:甜品係甜麵包加開心果雪糕,個配搭幾特別好滿足
2024-09-30 248 views
九龍城日式鐵板燒,地鐵站附近,$340享13道菜,包含鵝肝、是日海鮮、日本蠔及美國牛,師傅現場烹調,味道絕佳。午市套餐每一道菜都有驚喜! 先來鵝肝多士,外脆內嫩,搭配蘋果減低油膩感,油香滿滿。海鮮方面,當日的蟶子鮮嫩彈牙入口甜味。而日本廣島蠔則煎至金黃,配上煙肉和蔥花,口感豐富,蠔汁四溢。再來是銀鱈魚,滑嫩的魚肉和脆皮形成對比。而師傅即席烹調的清酒煮蜆,色香味俱全,湯底清甜,蜆肉厚實,帶有濃郁海水味,讓人回味至於肉類,美國牛肉薄燒則五分熟,肉味香濃,肉汁豐盈;而黑豚肉薄餅用春卷皮包裹,外脆內嫩,配料和醬汁融合。另外還有沙律、炒菜、炒飯、味噌湯和漬物,而甜品也有驚喜,師傅亦即做焦糖脆多士來配雪糕,冰火交融,食得特別開心

午市套餐每一道菜都有驚喜!
先來鵝肝多士,外脆內嫩,搭配蘋果減低油膩感,油香滿滿。

海鮮方面,當日的蟶子鮮嫩彈牙入口甜味。

再來是銀鱈魚,滑嫩的魚肉和脆皮形成對比。

至於肉類,美國牛肉薄燒則五分熟,肉味香濃,肉汁豐盈;
而黑豚肉薄餅用春卷皮包裹,外脆內嫩,配料和醬汁融合。

2024-09-07 321 views
今日去了九龍城的「入魂鐵板燒」,餐廳以樸實而低調的灰色為主,感覺時尚,全部座都可以欣賞到師傅精湛嘅手藝,配合新鮮食材,真係好睇又好食🥰點了商務套餐二人前:-前菜:田螺3粒是日海鮮:北寄貝白飯魚,非常鮮甜,白飯魚烘到脆卜卜,香氣撲鼻。鵝肝:入口即溶,肥美但沒有油膩感,底層多士好香脆,中間夾了一塊蘋果片用來解膩。大虎蝦:大隻又新鮮,師傅只用了簡單調味,已經帶出了虎蝦原有的鮮甜味道。季節魚:銀雪魚完美演繹了皮脆肉嫩的口感。清酒煮蜆 – 幾厚肉,味道清甜,連湯都喝光。美國牛肉薄燒/豚肉薄燒 – 肉片包裹著香蔥,又香又惹味😋套餐包沙律、炒菜、炒飯、湯、漬物和甜品。

點了商務套餐二人前
商務套餐二人前
前菜:田螺3粒

是日海鮮:北寄貝白飯魚,
北寄貝白飯魚
非常鮮甜,白飯魚烘到脆卜卜,香氣撲鼻。

鵝肝:

大虎蝦:
大虎蝦

季節魚:銀雪魚完美演繹了皮脆肉嫩的口感。

清酒煮蜆 –
清酒煮蜆
幾厚肉,味道清甜,連湯都喝光。

美國牛肉薄燒/豚肉薄燒 –

豚肉薄燒
肉片包裹著香蔥,又香又惹味😋

套餐包沙律、

漬物和甜品
甜品

2024-09-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$700 (Dinner)
2024-09-06 197 views
商務套餐二人前🥳\ 鵝肝 /以此作頭菜,可以先聲奪人! 好impressed! 師傳時間控制得好好,油份同熱度剛剛好\ 季節魚 /師傅煎得岩岩好,肉質好嫩\ 帶子 /帶子煎得剛剛好,肉質保持鮮嫩。一次放入口好鮮。\ 清酒煮蜆 /一碗都有8-9隻,一黎大份抵食,二黎酒味輕淡,中午食岩岩好\ 牛肉薄燒 /薄切會以牛肉片包住香蔥煎香,再配上蒜片,層次豐富;厚切則多汁有口感,可以專注品嘗牛味道\ 套餐附:沙律、炒菜、炒飯、味噌湯、漬物及甜品 /炒飯每粒飯粒粒分明,份量十足;炒雜菜用上蒜蓉醬去炒,特別惹味甜品雪糕可以揀味,推薦豆腐味,好味唔會甜!\ 服務一流 /最後想大讚店內曾經留日學廚的師傅!!! 有時食鐵板燒,就係想同職人有D交流。中意師傅的專注,也喜歡他介紹每道菜,偶爾幾句閒話家常,分享個人經驗\ 糖多士 /超級超級好食,甜甜地又脆卜卜好似薯片咁😍
商務套餐二人前🥳

\ 鵝肝 /

\ 季節魚 /
師傅煎得岩岩好,肉質好嫩

\ 帶子 /
帶子煎得剛剛好,肉質保持鮮嫩。一次放入口好鮮。

\ 清酒煮蜆 /
一碗都有8-9隻,一黎大份抵食,二黎酒味輕淡,中午食岩岩好

\ 牛肉薄燒 /

\ 套餐附:沙律、炒菜、炒飯、味噌湯、漬物及甜品 /
甜品雪糕可以揀味,推薦豆腐味,好味唔會甜!

\ 服務一流 /

\ 糖多士 /
超級超級好食,甜甜地又脆卜卜好似薯片咁😍

• 鵝肝
  • 糖多士