Restaurant: TERA (寶發大廈)
Terms & Details:
終於嚟咗呢間bookmark咗好耐嘅Cafe😍朋友大推呢間咁和風嘅cafe😌讚佢高質又抵食,仲叫我一定要留肚食佢嘅疏乎厘pancake😋😋🥞法式焦糖燉蛋疏乎厘班戟 ($108)一見到期間限定呢啲magic words就即衝🤩🤩有三款pancake做緊期間限定優惠,每日頭20份體驗價$108🤑好抵食😍😍法式焦糖燉蛋香甜,面頭有燒焦嘅薄脆焦糖片,再配上鬆軟空氣感十足嘅疏乎厘pancake,無論口感定係味道都好豐富🥰🥰🍳全日早餐 ($118)專登揀ADB😏咁就可以順便試埋佢個窩夫🤪🤪配料都幾豐富,有大啡菇、煎肉腸、炒雞蛋、車厘茄、乳酪 、美式煙肉、牛油果、煙燻三文魚同埋窩夫🧇充滿蛋香,又香脆嘅窩夫值得一試😋🦀明太子蟹肉意粉 ($138)呢個意粉真係好出色,一上枱熱辣辣,已經聞到好香明太子同蟹肉嘅香氣😍意粉煮得夠煙靭掛汁,粒粒明太子掛滿喺意粉上面,醬汁creamy又有大量蟹肉🦀鮮甜又好味😋😋🧀巴斯克芝士蛋糕 ($88)原個焗嘅迷你巴斯克😙原本想食下開心果味,點知已經售罄,好傷心🥲🥲好彩原味都好好食,香濃芝士味,做到軟心嘅效果😋☕️黑枸杞黑糖桑葚茶 (跟餐價$36)🍵抹茶生椰乳 (跟餐價$46)

法式焦糖燉蛋疏乎厘班戟
🥞法式焦糖燉蛋疏乎厘班戟 ($108)

全日早餐
🍳全日早餐 ($118)

明太子蟹肉意粉
🦀明太子蟹肉意粉 ($138)

巴斯克芝士蛋糕
🧀巴斯克芝士蛋糕 ($88)

黑枸杞黑糖桑葚茶
☕️黑枸杞黑糖桑葚茶 (跟餐價$36)
抹茶生椰乳
🍵抹茶生椰乳 (跟餐價$46)

法式焦糖燉蛋疏乎厘班戟
巴斯克芝士蛋糕
黑枸杞黑糖桑葚茶
抹茶生椰乳
今日同大家分享吓Iby最鍾意嘅班戟店🤪平時都係叫外賣,今次直頭去Tera寺本店,一次過試咗幾樣新嘢,全部都勁好味,真係好開心!🍔 **日本漢堡扒炒蛋飯** (146 HKD) 呢個漢堡扒真係好正,肉質鮮嫩,配埋滑滑嘅炒蛋,食落去好滿足!飯粒偏濕,醬汁調味一流,同鰹魚碎勁夾!🍵 **葡萄茉莉花茶** (38 HKD) 呢杯茶清新又香,茉莉花味同葡萄味好搭,飲完心情都好好,真係好適合配主菜。🥞 **流心阿華田 Pancake** (138 HKD) 流心阿華田醬濃郁、餅身鬆軟,加上阿華田脆脆,食落去真係好幸福。旁邊仲有調味洽到好處嘅酥皮奶油卷。🌸 **櫻花Pancake** (172 HKD) 呢個 Pancake 唔單止好味,仲好靚!櫻花香味加上麻糬啱啱好嘅Q彈口感,仲有味道平衡又脆口嘅抹茶雪糕+紅豆最中餅同超好味嘅櫻花菓子,食完真係想再黎多一份。🍫 **朱古力** (24 HKD) 朱古力飲品偏甜,下次叫返茶比較夾。🌰 **開心果 Pancake** (148 HKD) 呢個 Pancake 口感超鬆軟、唔黏口,開心果香味好濃,啖啖果仁,食完真係唔想停。🍊 **柚子瑪德蓮** (68

🍔 **日本漢堡扒炒蛋飯** (146 HKD)

🍵 **葡萄茉莉花茶** (38 HKD)

🥞 **流心阿華田 Pancake** (138 HKD)

🌸 **櫻花Pancake** (172 HKD)

🍫 **朱古力** (24 HKD)
朱古力飲品偏甜,下次叫返茶比較夾。

🌰 **開心果 Pancake** (148 HKD)

🍊 **柚子瑪德蓮** (68 HKD)
呢個瑪德蓮清新可口,外脆外軟,濃烈嘅柚子香氣,加上酸酸甜甜嘅cream,作為餐後甜品真係好合適。

🍽️Tera寺嘅每一道菜都好有心思,食完心情都好好!下次一定要再黎試下其他嘢!✨
  • 開心果梳乎厘班戟
  • 櫻花疏乎厘班戟
2025-04-16 0 views
每隔一排我都有心癮想食厚pancake🥞 於是放工去左佐敦嘅TERA,食晚飯+pancake🤩勁飽勁邪惡😈✨All Day Breakfast - 擺碟好靚,有脆卜卜窩夫、黑松露炒滑蛋、煙三文魚、牛油果、香草腸、炒雜菌、沙律菜同乳酪,超豐富🥗 ✨帆立貝明太子蟹肉扁意粉 - 有兩大粒彈牙帆立貝,蟹肉同明太子完美地融合左落意粉度,又creamy又入味🍝 ✨明太子玉子燒 - 甜甜蛋好易入口,大人細路都鍾意🥚 ✨宇治抹茶pancake - 最期待嘅震騰騰厚pancake,蛋香味十足,又唔會好似食空氣,有小小實在感好滿足,配埋抹茶醬同紅豆、白玉同蕨餅好鬼夾🤤✨無花果烏龍茶 - 好refreshing & 解膩☕ ✨焙茶生椰乳 - 雖然唔太飲到椰味,不過口感順滑味道清甜😋

✨明太子玉子燒 - 甜甜蛋好易入口,大人細路都鍾意🥚

✨無花果烏龍茶 - 好refreshing & 解膩☕

✨焙茶生椰乳 - 雖然唔太飲到椰味,不過口感順滑味道清甜😋

夜晚想食啲輕食加甜品,搵到呢間位於佐敦嘅Cafe TERA Pancake House。環境寧靜舒服,坐得闊落,啱晒朋友慢慢傾偈嘅地方。🥞榛子焙茶梳乎厘班戟 $138焙茶同榛子原本諗住會唔會有啲搶味,點知配合得出奇地夾。焙茶忌廉有茶香,唔會甜膩,梳乎厘班戟超級鬆軟濕潤,食落有空氣感。焙茶牛奶布丁粒滑溜,榛子脆脆同金寶粒令口感更豐富,每啖都充滿層次感,好值得一試👍🏻🍝帆立貝明太子蟹肉扁意粉 $128明太子醬鹹香突出,掛汁力強,扁意粉煙韌得嚟唔會過腍,帆立貝都幾大粒,配埋啖啖鮮甜蟹肉,鮮味更加升級,味道有驚喜。🍖慢煮加拿大保濕豬鞍架 $178一上枱已經聞到陣陣肉香🐷,外層微焦,裡面軟嫩多汁,好易咬開。調味輕手,成功保留咗豬鞍原始嘅肉香。配菜沙律同蘆筍都幾新鮮,食完覺得冇咁heavy🤣🍦自家製抹茶雪糕 $48抹茶味溫和,但稍微偏甜,唔係走苦澀濃茶路線,質地算滑。🥤草莓番石榴乳酸飲 跟餐$36果味香濃,酸酸甜甜,飲落幾清新,乳酸感唔重,唔會膩口,啱晒食完主食後refresh下。🥭芒果生椰乳 跟餐$46芒果味突出,椰香淡雅,質地較為稠身,口感滑順,好飲得嚟都有飽肚感。TERA食物水準唔錯,無論甜

🥞榛子焙茶梳乎厘班戟 $138
🍝帆立貝明太子蟹肉扁意粉 $128
🍖慢煮加拿大保濕豬鞍架 $178
🍦自家製抹茶雪糕 $48
抹茶味溫和,但稍微偏甜,唔係走苦澀濃茶路線,質地算滑。
🥤草莓番石榴乳酸飲 跟餐$36

🥭芒果生椰乳 跟餐$46
TERA食物水準唔錯,無論甜品定主食都有一定水準,加上環境舒服靜靜地好放鬆。如果想搵間Cafe慢慢chill住傾偈,又唔想太heavy,呢度絕對係一個唔錯選擇!
Dinner
Dining Offer
Tasting Event
2025-04-15 0 views
如果你係一個甜品控🤩,咁以下呢間甜品店絕對唔可以錯過❗❗❗「Tera Pancake House🥞」 係一間非常值得推介嘅甜品店,尤其係對於鍾意日式梳乎厘班戟嘅朋友嚟講,絕對係一大福音。呢間店係由一位法國🇫🇷藍帶廚師主理,佢哋嘅招牌日式梳乎厘班戟有好多唔同嘅口味選擇🥳,每一種都係咁令人垂涎三尺。因為太太鍾意少少甜,我地就試左佢地既宇治抹茶梳夫厘,清新得來又Soft,令我地非常滿意😋。除咗班戟,佢哋仲有供應各式各樣嘅咸食同埋精緻輕食,同樣出色,適合大家去試下~🥳最正嘅係,Tera Pancake House 設有戶外座位,你可以帶同寵物一齊嚟享受美食,真係好貼心❤️。今次我同太太試左佢哋嘅菜單上面唔同嘅料理,例如日本漢堡扒、櫻花蝦乾扁意粉、宇治抹茶梳夫厘等等,每一樣都係咁引人入勝,大家都快D去試下~🤩價錢方面,Tera Pancake House 真係非常合理,性價比算高👍🏻。佢哋喺大圍、佐敦、元朗都有分店,好方便!😁無論你係想同朋友聚舊,定係想同寵物過一個悠閒嘅下午,Tera Pancake House 都係一個非常好嘅選擇。下次想食甜品嘅時候,不妨考慮下呢間,保證你唔會失望!🤗
如果你係一個甜品控🤩,咁以下呢間甜品店絕對唔可以錯過❗❗❗

2025-03-22
$200 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
2025-04-12 0 views
∗ 開心果梳乎厘班戟 $148上面的奶油是由開心果打成, 口感綿滑,超級喜歡這濃厚的開心果醬。梳乎厘班戟空氣感同″軟熟感″綿密度″取得平衡,入口輕巧軟綿,蛋香十足,甜度剛剛好!開心果奶油配上空氣感梳乎厘,個人覺得這配搭很不錯~極速影完相要快食 不然會很容易塌呀.∗明太子蟹肉扁意粉 $138∗腰果煙三文魚青醬扁意粉 $118∗荔枝玫瑰花茶 $52∗ Espresso tonic $52叫主食/梳乎厘班戟/窩夫可享正解飲品減$𝟣𝟤。
∗ 開心果梳乎厘班戟 $148
開心果奶油配上空氣感梳乎厘,個人覺得這配搭很不錯~
極速影完相要快食 不然會很容易塌呀

∗明太子蟹肉扁意粉 $138
∗腰果煙三文魚青醬扁意粉 $118
∗荔枝玫瑰花茶 $52
∗ Espresso tonic $52

叫主食/梳乎厘班戟/窩夫可享正解飲品減$𝟣𝟤。
今晚嚟到佐敦嘅日式cafe TERA,木系裝修勁有日本feel,小店嘅坐位不多反而有一種寧靜感,我成餐飯都食得好舒服好放鬆👍🏻炭燒雞肉串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞肉串炭燒味十足,嫩滑嘅雞肉配上甜甜地嘅醬汁,令我頓時覺得進入咗日本cafe嘅氛圍🇯🇵明太子蟹肉扁意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蟹肉大大塊絕對唔孤寒,配埋脆卜卜蟹籽🦀好怕有啲餐廳意粉會煮得太腍,呢度嘅意粉煮得軟硬適中好啱我口味👍🏻日本漢堡扒炒蛋飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️漢堡又大又厚好足料,底下鋪滿滑溜炒蛋和白飯,如果醬汁可以再多啲會更完美,或者將白飯換成蕃茄炒飯會更有日式感覺😋全日早餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️All Day Breakfast最吸精係2塊waffle😍Waffle外脆內鬆勁出色好好食!成個set勁豐富,包括大啡菇、煎腸、炒雞蛋、牛油果、煙三文魚等等,仲有細細杯無糖yogurt好驚喜‼️榛子焙茶疏乎厘班戟 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嚟到今晚嘅主角「震騰騰空氣pancake」,有榛子醬、焙茶忌廉、焙茶布甸粒粒同埋金寶,味道豐富但係唔會過甜,我加多$26/ 2球雲呢拿雪糕,一熱一冷更加無得輸🍧
今晚嚟到佐敦嘅日式cafe TERA,
木系裝修勁有日本feel,
小店嘅坐位不多反而有一種寧靜感,
我成餐飯都食得好舒服好放鬆👍🏻

炭燒雞肉串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞肉串炭燒味十足,
嫩滑嘅雞肉配上甜甜地嘅醬汁,
令我頓時覺得進入咗日本cafe嘅氛圍🇯🇵

明太子蟹肉扁意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蟹肉大大塊絕對唔孤寒,
配埋脆卜卜蟹籽🦀
好怕有啲餐廳意粉會煮得太腍,
呢度嘅意粉煮得軟硬適中好啱我口味👍🏻

日本漢堡扒炒蛋飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️
漢堡又大又厚好足料,
底下鋪滿滑溜炒蛋和白飯,
如果醬汁可以再多啲會更完美,
或者將白飯換成蕃茄炒飯會更有日式感覺😋

全日早餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Waffle外脆內鬆勁出色好好食!
成個set勁豐富,
包括大啡菇、煎腸、炒雞蛋、牛油果、煙三文魚等等,
仲有細細杯無糖yogurt好驚喜‼️

榛子焙茶疏乎厘班戟 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
嚟到今晚嘅主角「震騰騰空氣pancake」,
有榛子醬、焙茶忌廉、焙茶布甸粒粒同埋金寶,
味道豐富但係唔會過甜,
我加多$26/ 2球雲呢拿雪糕,

日本漢堡扒炒蛋飯
炭燒雞肉串
明太子蟹肉扁意粉
榛子焙茶疏乎厘班戟
Tera嘅甜品好出名,終於有時間去試🤤估唔到有開心果窩夫!仲有未曾見過嘅「櫻花梳乎厘」,一定要叫啦~-🥞櫻花梳乎厘 ($148)櫻花忌廉•櫻花麻糬皮•櫻花果子•自製抹茶雪糕•紅豆•士多啤梨•糖漬櫻花🌸梳乎厘有兩大塊,fluffy兼充滿蛋香🤤🥞開心果窩夫 ($128)窩夫煙韌,面頭佈滿開心果醬,而且有好多開心果仁同堅果🥰個人幾鍾意食腰果,所以覺得有咁多腰果好正~🍹藍金乳酸梳打🍹蜜桃玫瑰梳打兩杯都好fresh兼好igable📸
🥞櫻花梳乎厘 ($148)

🥞開心果窩夫 ($128)

🍹藍金乳酸梳打
🍹蜜桃玫瑰梳打
兩杯都好fresh兼好igable📸
  • 櫻花梳乎厘
2025-04-10 0 views
近日到訪了佐敦這家裝修精緻的日式cafe,看到餐牌的pancake十分吸引,便決定來這一試卡邦尼扁意粉🍝首先叫了這個一定不會出錯的卡邦尼意粉,賣相吸引,意粉的軟硬適中,配上煙肉以及蘑菇,令卡邦尼的味道更加突出🫶🏻滑蛋雞扒飯🍗想不到吧,cafe內竟然有滑蛋雞扒飯🥳適合聚會的時候,有喜歡偏中式飯的朋友可以選擇,味道中上,雞蛋顏色漂亮🤩雞皮煎的脆脆的,但肉汁仍然被保留得很好👍🏻慢煮加拿大保濕豬鞍架🐷慢煮令水份最大的保存在肉質中,以往吃的豬鞍架會比較乾身,這間Cafe出品的是我吃過最出色的豬鞍架,推薦👍🏻金箔Nutella疏乎厘班戟🥞最後來到這個重中之重的班戟,表面的金箔閃令令,配上金莎朱古力脆脆,可可果仁醬,疏乎厘的鬆軟配上果仁的口感,每一口吃下都是滿滿的滿足😌芒果生椰乳🥭芒果與椰乳的分層很好看🥥味道也十分濃厚好喝

卡邦尼扁意粉🍝

滑蛋雞扒飯🍗

慢煮加拿大保濕豬鞍架🐷

金箔Nutella疏乎厘班戟🥞

芒果生椰乳🥭
芒果與椰乳的分層很好看🥥味道也十分濃厚好喝
終於去咗食人氣日系Cafe「TERA」,Cafe裝潢好有和風感,掛住大大個日式紙燈籠好有特色。同時Cafe主打梳乎厘班戟,有10款以上味道選擇,我地點咗每日限定《金箔Nutella梳乎厘班戟》, 班戟一層三塊,蛋味香濃,超級鬆軟,滿滿朱古力榛子醬,好邪惡呀!呢度亦有《All day breakfast》,有大啡菇、煎腸、黑松露炒蛋、煙三文魚、牛油果及窩夫等,配搭非常豐富。窩夫烤得鬆脆,帶點香甜,牛油果好creamy,ADB果然係假日之選。Cafe仲有其他小甜點,《開心果馬德蓮蛋糕》有驚喜! 小蛋糕配搭濃郁開心果味忌廉,nice!另外飲品選擇都幾多,點咗果茶。

另外飲品選擇都幾多,點咗果茶。

2025-03-01
Lunch
2025-04-07 88 views
要食梳乎厘 Pancake,TERA一定係不二之選,之前去過大圍分店,今次就去咗佢哋位於佐敦嘅始祖店。店舖雖少,但都同樣沿用了木系主調融合日本寺廟設計⛩️,環境都算舒適。🥞🍵宇治抹茶 $138💨空氣感極重,🐣蛋味又好香嘅疏乎厘Pancake 配上香濃宇治抹茶忌廉,真係不得了😋👍🏻再配上自家製蕨餅、白玉和紅豆蓉 ,無論賣相和味道都是一流🤤🥗🧇全日早餐 $118除了甜品疏乎厘Pancake,主食同樣出色。全日早餐 好豐富,有大啡菇、牛油果、煙三文魚等,都係有質素,而窩夫🧇自帶蜜糖🍯甜味且香脆,亦不錯。另外點了2杯特色飲品,芋頭粒粒椰乳咖啡$46 和 抹茶生椰乳 $58,椰乳味比較清淡,價錢偏貴,如果熱飲味道可能較佳。@tera_pancake#pancake #疏乎厘 #日式pancake #佐敦美食 #香港美食

🥞🍵宇治抹茶 $138
再配上自家製蕨餅、白玉和紅豆蓉 ,無論賣相和味道都是一流🤤

🥗🧇全日早餐 $118

@tera_pancake
2025-03-16
Lunch
呢間想試好耐,最出名係佢個疏乎厘pancake🥞難得考完試,同好朋友嚟放鬆吓唔淨止得甜品,仲有多款意粉、日式飯飲品選擇都好豐富,多過一般cafe▶️ 煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫 ($88)兩片窩夫外脆內軟🧇食落似雞蛋仔本身加咗楓糖漿,甜甜地好味煙燻雞肉肉質腍🍗照燒汁帶鹹甜味牛油果超熟,入口creamy🥑可作牛油使用旁邊沙律菜配上芝麻醬🥗感覺健康啲加咗四片煙三文魚 (+$25),補下蛋白質haha配甜窩夫食特別正~▶️ 明太子蟹肉意粉 ($138)配料好足,面頭一堆蟹籽同蘑菇令意粉食落有層次口感🍝明太子醬汁creamy重味,沾滿每條意粉不過一個人食會有啲漏,建議兩人share▶️ 櫻花梳乎厘 ($148)|櫻花忌廉•櫻花麻糬皮•櫻花果子•自製抹茶雪糕•紅豆• 士多啤梨•糖瀆櫻花|✨期間限定✨賣相打卡-able! 成個粉紅色💗滿足我哋少女心疏乎厘我哋影緊相嘅時候已經倒塌咗😂食落充滿蛋香,質感未去到好泡泡入口即溶,比較似蛋糕呢款特別在面頭有大大塊麻糬皮😍超級煙韌成個糯米糍咁旁邊有心形櫻花果子,裝住紅豆蓉同抹茶雪糕💚塊餅似發泡膠,唔建議食用不過紅豆蓉同抹茶雪糕好夾👍🏻整體成個豐富又好食,食完勁滿足~▶️
呢間想試好耐,最出名係佢個疏乎厘pancake🥞
難得考完試,同好朋友嚟放鬆吓
唔淨止得甜品,仲有多款意粉、日式飯
飲品選擇都好豐富,多過一般cafe
▶️ 煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫 ($88)
兩片窩夫外脆內軟🧇食落似雞蛋仔
本身加咗楓糖漿,甜甜地好味
煙燻雞肉肉質腍🍗照燒汁帶鹹甜味
牛油果超熟,入口creamy🥑可作牛油使用
旁邊沙律菜配上芝麻醬🥗感覺健康啲
加咗四片煙三文魚 (+$25),補下蛋白質haha
配甜窩夫食特別正~

▶️ 明太子蟹肉意粉 ($138)
配料好足,面頭一堆蟹籽同蘑菇
令意粉食落有層次口感🍝
明太子醬汁creamy重味,沾滿每條意粉
不過一個人食會有啲漏,建議兩人share

▶️ 櫻花梳乎厘 ($148)
✨期間限定✨
賣相打卡-able!
成個粉紅色💗滿足我哋少女心
疏乎厘我哋影緊相嘅時候已經倒塌咗😂
食落充滿蛋香,質感未去到好泡泡入口即溶,比較似蛋糕
呢款特別在面頭有大大塊麻糬皮😍超級煙韌成個糯米糍咁
旁邊有心形櫻花果子,裝住紅豆蓉同抹茶雪糕💚
塊餅似發泡膠,唔建議食用
不過紅豆蓉同抹茶雪糕好夾👍🏻
整體成個豐富又好食,食完勁滿足~
煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫

▶️ 英式紅茶 ($48)
跟餐減$12
成壼咁上,可以兩個人share
起碼倒到七杯茶🫖

由主菜到甜品都掂😋
窩夫同疏乎厘之間,自己較鍾意窩夫!
不過疏乎厘甜品都值得一試,有超級多款式口味,實有款啱你
好多人入嚟淨係為咗食佢個甜品🥞
明太子蟹肉意粉

環境舒服,可惜座位唔多,星期六晏晝嚟好多人排隊等位
服務幾好,唔需要話等好耐
性價比高,叫咗咁多嘢都係~$200/人,超值!
櫻花梳乎厘
英式紅茶
$180 (Lunch)
煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫
櫻花梳乎厘
2025-04-03 158 views
/依間西餐最出名既係疏乎厘🍮好多人慕名而來🤩細細既場地坐滿左好多人☺️估唔到西餐質素同甜品一樣會有咁高☺️.日本漢堡扒炒蛋飯 $108漢堡扒超大塊😋兩邊有啲焦香味♨️煎到有鎖住肉汁💦中間放上滑蛋🍳配上日式醬汁,成個好飯好夾.🍄‍🟫黑松露大啡菇意粉 $108一拎上枱就聞到淡淡既黑松露味😍眼見好多忌廉醬🤩每一條都掛滿醬汁💯仲放左一大匙既黑松露醬,食落啖啖既黑松露味🈵.🐣炭燒雞肉串 $58軟腍腍嘅雞肉串燒 係等緊主菜既期間食佢岩岩好😇.🧇原味窩夫 $128依到既窩夫做得好好👍上到嚟係熱辣辣香噴噴超鬆脆😍忍唔住讚不絕口😗面層放左一大pat 忌廉,淋咗蜜糖係面🍯.🍧榛子焙茶pancake $154依個係店鋪既招牌甜品黎💖黎到必定會叫一款pancake 依到既pancake 空氣感好重🤩做到入口即融化🈵 焙茶醬淋係面,每一啖pancake 都配上焙茶醬💯
日本漢堡扒炒蛋飯 $108

🍄‍🟫黑松露大啡菇意粉 $108

🐣炭燒雞肉串 $58
軟腍腍嘅雞肉串燒 係等緊主菜既期間食佢岩岩好😇

🧇原味窩夫 $128

🍧榛子焙茶pancake $154
Happy Friday好想食甜品放鬆下,同朋友去TERA食梳乎厘Pancake開心一下🤭 餐廳裝潢簡潔,木系風格感覺柔和,當晚大約在晚上七點到達,坐位不太算太多,很快便坐滿~🍳全日早餐 ($118)見到個窩夫我又好想食,所以就叫呢款😋 All Day Breakfast 配料都幾豐富,有煙三文魚、牛油果、大啡菇、煎肉腸、黑松露炒雞蛋、車厘茄、乳酪、沙律菜和窩夫🧇窩夫外脆內軟,充滿蛋香,黑松露炒蛋炒得香滑,大滿足!😝👍🏻🦀明太子蟹肉意粉 ($138)一上枱熱辣辣,香氣撲鼻,意粉用上明太子醬汁煮成,再加入大量蟹肉、大啡菇片、洋蔥一齊煮,意粉上面灑上大量蟹籽🤤,扁意粉煙靭又掛汁,好Creamy,非常滋味!🤤🫒開心果梳乎厘班戟🥞 ($148) Pancake 口感非常鬆軟,有蛋香,質地挺身,加上大量開心果忌廉和開心果、合桃及腰果碎,口感豐富,開心果味好濃郁,甜度剛好,好滿足!☺️👍🏻🌰榛子焙茶梳乎厘班戟🥞 ($138)Pancake 口感一樣非常鬆軟,有蛋香,質地挺身,加上焙茶忌廉、焙茶(北海道3.6)牛奶布丁、榛子脆脆、榛子醬、脆脆金寶,焙茶味和榛子味道很香濃,甜度剛好,口感豐富,喜歡茶味的

🍳全日早餐 ($118)

🦀明太子蟹肉意粉 ($138)

🫒開心果梳乎厘班戟🥞 ($148)

🌰榛子焙茶梳乎厘班戟🥞 ($138)

Pancake 口感一樣非常鬆軟,有蛋香,質地挺身,加上焙茶忌廉、焙茶(北海道3.6)牛奶布丁、榛子脆脆、榛子醬、脆脆金寶,焙茶味和榛子味道很香濃,甜度剛好,口感豐富,喜歡茶味的朋友一定要試試!🥰👍🏻

🧉芋頭粒粒椰乳咖啡 (加配+$34)

椰乳咖啡底放了些芋頭粒粒,芋頭味和椰奶都幾香☺️,椰乳咖啡攪拌後再喝,芋頭味便會變淡,建議不用多加攪拌直接喝😂

🍨雲呢拿雪糕 (加配+$26.0)

2025-03-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 榛子焙茶梳乎厘班戟
2025-04-01 82 views
二人特選晚餐🤩🤩🤩真心推介超級抵食,頭盤有煙三文魚田園沙律配柚子醋,煙三文魚多到呢…沙律菜又新鮮。小食有明太子玉子燒,新鮮熱辣個蛋夠嫩滑,加左明太子醬好鬼惹味。主菜有豪華全日早餐,你地都睇到豐富到不得了,窩夫加左蜜糖已經好正,因為佢夠脆。另一個有帆立貝明太子蟹肉扁意粉,意粉軟硬適中,明太子醬撈埋就好正。主角出場😍宇治抹茶梳乎厘班戟,空氣感滿滿Q彈又香蛋味,加左緣茶、紅豆🫘好好好味呀⋯⋯飲品叫左濃縮咖啡湯力水☕️同埋熱情果梳打,兩杯都好飲👍🏻👍🏻👍🏻
二人特選晚餐🤩🤩🤩

Dinner