2007-01-27 20 views
曲奇較貴$133/550g,有六款,每款約四至五塊.1.Walnut Slice ~~ 幾香,合桃唔會太碎,好有嚼口2.朱古力合桃~~ 黑色那款便是,但唔覺有朱古力味,但粒合桃好大粒呀.3.Almond Cresent ~~ 杏仁味唔出,有些幼糖在面,一般4.山核桃咖啡~~ 好正,我最終意呢款,咬落帶點咖啡香.5.杏仁tulip ~~ 薄薄地一片,有點杏仁味,我不喜歡太薄.6.三兄弟~~ 有三種nuts那片正是,亦是我所愛.
曲奇較貴$133/550g,有六款,每款約四至五塊.
4.山核桃咖啡~~ 好正,我最終意呢款,咬落帶點咖啡香.
6.三兄弟~~ 有三種nuts那片正是,亦是我所愛.
2007-01-26 9 views
英式裝修,英式用具,一眼望去已很舒服.唯店員招待較差.第一次接觸此店叫了Double Decker Cheese $30,在店內享用,平時不愛mouse cake的我覺得呢間的mouse較實在,不像其他店的mouse cake,像空氣般的鬆.但嫌朱古力味不夠濃.
英式裝修,英式用具,一眼望去已很舒服.唯店員招待較差.
2006-12-02 12 views
我後悔之前無上呢網囉.... 我買個芒果旦糕, 番到去屋企已經即刻雪啦, 都係溶晒, 好難食囉, 最慘係甘貴買個旦糕竟然係甘既質數真係唔抵. 成個氣氛比佢破壞晒, 壽星女雖然話無野, 但係都失望啦, 好想去投訴佢, 但係唔通特登搭車番轉頭咩, d sales 姐姐又超cool, 肯定唔會換比你啦, 唉... 早之寧願去cova 買都係差唔多價錢之麻, 起碼唔會食都一petpet甘, 爛晒...呢個係有生以黎食過最難食既旦糕, 好失望, 樓下街邊檔o個d都好過佢.我以後都唔會去幫襯, 實在太過份.
我後悔之前無上呢網囉....

我以後都唔會去幫襯, 實在太過份.
2006-10-19 10 views
其實前前後後食過2次, 最近1次是今個星期二, 總結是不是每款都好味.1) lychee mousse cake : sister said good, but this is seasonal item, i can't find it this tue喇2) sacher: a traditional austria dessert, totally not good, 質感硬, 又唔濃朱古力味3) banana orea mousse in chocolate tart base :上面的mousse ok, 但個chocolate tart base就膩了一點4) blueberry cheese cake : good, cream滑, 又不太甜5) banana cheese cake : 因有玉桂, 所以不太喜歡6) pumpkin cheese cake bvious a seasonal item, but not good. 雖然有大大片南瓜肉, 但不知道為什麼南瓜味不濃7) peach mousse cake : good, peach清甜, mousse也滑價錢
6) pumpkin cheese cake
價錢頗貴, 但2個waitresses就cool了一點, 雖則明白賣蛋糕不是賣笑, 不過這cake shop是我遇過較cool的一間
2006-10-18 12 views
放工買了3件餅慰勞下自己,點知返到屋企些餅已經溶溶地,好失望。tiramisu - 海綿蛋糕過濕,cream太多,不太喜歡baileys mousse cake - 酒味太重,好苦double layers marble cheese cake - 始終都係招牌好,好味$30一件唔值﹗
baileys mousse cake - 酒味太重,好苦
$30一件唔值﹗
2006-10-12 8 views
今次係第二次同d fd黎食啦~~每人買左兩件cake + 1 pack cookies~不過返到home,,都差唔多2-3個字度..wanchai~o個日天氣仲要唔係好hot...件cake竟然出水..(好彩係一件)件cake唔係咁新鮮咁...因為得返一件比我買埋..都唔知係咪放左幾日囉...!!!$30件cake對學生黎講好貴ga!!有冇搞錯呀!!呃$ ga!!!我打比d同學講d cake咁...佢地都話去換個件!!點知去到o個度..原來收左工啦!d cookies又唔好食!!!成$45咁貴.....好食就話姐!我媽話哂$囉~~唉!!!下次唔買啦~~!!!千萬不要去幫襯!!!
今次係第二次同d fd黎食啦~~
每人買左兩件cake + 1 pack cookies~
o個日天氣仲要唔係好hot...
件cake竟然出水..(好彩係一件)
件cake唔係咁新鮮咁...因為得返一件比我買埋..
都唔知係咪放左幾日囉...!!!
$30件cake對學生黎講好貴ga!!有冇搞錯呀!!
我媽話哂$囉~~
唉!!!下次唔買啦~~!!!千萬不要去幫襯!!!
2006-09-03 13 views
我都唔明點解有人會讚TFd 餅好食, 我試完都係不外如是姐, 似乎名過於實, 得個樣, 個所謂0既招牌勁難食, 食左兩啖已經支持佢唔住, 另外個件荔枝毛士又話可以keep兩個鐘, 半個鐘已溶溶地勁核凸, 仲話招牌喎--- 曲奇又係, 成口都係粉, 仲張住個口, 好難食. 朱古力勁貴$8粒, 試完一粒發覺同以前sogo樓下一間極度相似, 但係佢地話自家製喎, 我唔信囉---總之一句晒, 垃圾, 呃錢, 得個名, 我寧願食Zoe, 起碼人地真係比人覺得佢有心去做, 唔馬虎囉, TF d 比我都唔食啦>_<
1K
2006-08-06 7 views
買了一個兩磅啲Lemon Cheese Cake ($280)為男友家姐慶祝生日。Cheese Cake外貌非常討好,可惜味道太酸,酸到男友頂唔順。灣仔舖裝修得好靚,好warm,有令人想逗留的感覺。如果可加一兩張standing table供客人堂食便會更好。

2006-07-31 7 views
我見到飲食男女有介紹到呢間餅店,自己又係灣仔住既,梗係要試下啦.原來呢度淨係買蛋糕同曲奇餅.全部都係homemade.試左佢地既招牌雲石,什果芝士同o個本雜誌介紹既荔枝mousse,唔知係咪放左一個鐘室溫既關係,個荔枝mousse好似出水咁,好唔得wor,什果芝士好難食--"可能食唔慣!好酸!!最好係個招牌雲石,同我女朋友兩份就食得哂,試左佢地d朱古力(兩粒),未食已經覺得好似我之前做o個間供應商o個d朱古力,點知試左,真係一樣囉,不過佢地d員工話唔係wor.個地方好大,不過冇堂食咁怪既,希望佢地好好改善d質素!
我見到飲食男女有介紹到呢間餅店,
自己又係灣仔住既,梗係要試下啦.
原來呢度淨係買蛋糕同曲奇餅.全部都係homemade.
好酸!!最好係個招牌雲石,同我女朋友兩份就食得哂,
試左佢地d朱古力(兩粒),未食已經覺得
好似我之前做o個間供應商o個d朱古力,點知試左,
真係一樣囉,不過佢地d員工話唔係wor.
個地方好大,不過冇堂食咁怪既,希望佢地好好改善
d質素!
2006-07-29 6 views
其實我都有幫襯開則魚涌個間, 不過知道佢係灣仔開新舖咪去試下囉, 同以前差唔多, 一樣甘好味....新舖比以前大好多, 但係款式都係一樣, 始終我都係鍾意則魚涌個間多d, 可能有親切感啦.佢既招牌對我黎講實在太漏,反而我想推介Tiramisu 同Mango Cheese, 事先聲明, 本人不愛芝士, 但佢呢兩款芝士餅真係好掂, 唔會漏, 中間又有海綿蛋糕, 清清地, 好岩Tea-time食. 前者有酒味但又唔苦, 後者清得黎又有啖啖芒果味, 真係一絕!不過唯一不足是唔夠芒果肉囉, 多番就十全十美啦~~ 希望佢出d新餅可以再刺激下我既味蕾啦~~