2022-06-23
愉景新城最正泰菜,Lunch Set大碟又抵食,仲要質素同口碑都好好,聽朋友講咗幾次要黎呢度試下,間舖空間感好足,多卡位又坐得舒服,4-6個都坐到👍🏻泰式木瓜沙律 $68 🥗木瓜細嫩一絲絲,酸辣得黎又甜甜地,夾埋脆口花生碎,啖啖滋味好醒胃😋泰式蒜蓉包(4件) $33 🥖金黃香脆嘅法包,麵包面舖滿牛油蒜香,熱辣辣又夠脆,最夾黃咖哩汁,食唔停口🤤黃咖哩牛腩 $78 🥘咖哩汁整得非常好,色澤吸引而且椰香撲鼻,最重要牛腩紋得好腍,咬落去就溶咗,牛味仲好濃郁添👍🏻泰式豬頸肉炒河 $68 🥢豬頸肉燒到脆邊,咬落去軟身好Juicy,河粉又夠鑊氣條條均勻,爽口又彈牙,上碟份量都算多,Share食啱晒😂泰式鳳爪 $28 (跟餐追加)無骨鳳爪係必點項目,酸辣汁惹味鳳爪好爽口,辣度比一般泰菜店勁,越食越想食,啱晒我😋馬拉盞炒芥蘭 $48 (跟餐追加)芥蘭鮮嫩爽口,馬拉盞夠香濃,炒得好香食到索索聲😂香葉肉碎煎蛋飯 $68 🍳半熟蛋撈埋香葉肉碎飯係黃金組合,食到香料味又有豬肉咸香,兩者味道非常夾,唔覺意就食晒成碟😆跟餐叫:泰式奶茶,提子梳打 $8 🍹今次叫左兩個餐再加啲小食,份量好足而且味道好好,會再介紹啲荃灣
泰式木瓜沙律 $68 🥗
泰式蒜蓉包(4件) $33 🥖
黃咖哩牛腩 $78 🥘
泰式豬頸肉炒河 $68 🥢
泰式鳳爪 $28 (跟餐追加)
馬拉盞炒芥蘭 $48 (跟餐追加)
芥蘭鮮嫩爽口,馬拉盞夠香濃,炒得好香食到索索聲😂
香葉肉碎煎蛋飯 $68 🍳
跟餐叫:泰式奶茶,提子梳打 $8 🍹
今次叫左兩個餐再加啲小食,份量好足而且味道好好,會再介紹啲荃灣友黎食😋