2018-10-22
漸入秋涼,老婆話好想打邊爐,所以不停問朋友有乜好推介。朋友推介食呢間泰邊爐,而且最近轉左新menu,多左好多野食👍🏾👍🏾泰國野就食得多,泰國邊爐就未打過,所以試一試🤤🤤餐廳既職員非常之有禮貌,而且好細心教你點order。湯底有得揀椰子、冬陰功、青咖喱雞同番茄濃湯,如果要雙拼,就加多$38蚊,或者可以食雞煲,但雞煲既湯底無得雙拼,我地叫左椰子雞煲,仲升級左海鮮拼盤😎😎除左有任食邊爐之外,仲有沙津吧,同飲品櫃,有d熟食同泰式糕點可以自助拎黎食😋😋😋雞煲都係先食雞,再落湯打邊爐,湯底都係成樽椰汁比我地落,非常足料👍🏾👍🏾就算係加湯,佢都唔係加熱水或清湯,呢一點直得讚👍🏾湯底聞落好香椰味,但食既時候椰味又唔算好重,清清甜甜的。而個套餐真係好多野食,除左有海鮮船之外、仲有安格斯肥牛之外,羊肉片、黑豚肉片、手打丸、特式丸拼盤、蔬菜拼盤,仲有生菜包同泰式鳳瓜2樣熟食😱😱基本上,呢個套餐真係食唔哂😅😅就算佢有張附加食物紙,都無機會叫到🤦🏿♀️比較特別想推介既係、手打丸,佢既丸同香港手打丸既味道唔同,食落有泰國香料味😊海鮮拼盤既海鮮好新鮮,尤其係嚮螺,非常爽👍🏾而肥牛係薄切、但一d都唔肥,而且好新鮮,同
餐廳既職員非常之有禮貌,而且好細心教你點order。
湯底聞落好香椰味,但食既時候椰味又唔算好重,清清甜甜的。
海鮮拼盤既海鮮好新鮮,尤其係嚮螺,非常爽👍🏾
而肥牛係薄切、但一d都唔肥,而且好新鮮,同有牛味😋😋
泰式既甜品、如椰汁糕🥥都好好味,野飲竟然有韓板可樂同荔枝烏龍茶,非常特別👍🏾😎