2019-07-23 242 views
平時中環反工買生果,成日見到呢個米芝蓮泰潮。可能餐廳位置不太好,幸好有特色嘅門面設計,所以平時lunch 都好多人。今日Happy Friday,決定好好同男友食返餐泰國菜。一打開menu,就決定order個2人餐,因為真係超抵食,每人都係$150有找!不得不提中環店6月有週年優惠,夜晚6點後有7折,性價比超高!🥢冬蔭功湯呢個味道剛剛好,不會太酸或太鹹,我最愛的有少少辣味去吊味。湯的配料豐富,有蝦、肉丸、蘑菇、車厘茄等,好足料👍🏼真心好好飲和好足料!🥢泰潮海南雞 配雞油香飯有半隻雞的分量,好多😋海南雞嫰滑,而且已經完全去骨,好方便進食~加埋泰式海南雞醬汁,好好食。配上超香雞油飯,無可挑剔❤🥢泰式炸魚餅拼春卷 魚餅和春卷各2件,一食就知即叫即炸,兩款都炸得金黃,香脆可口。個炸魚餅好厚肉,春卷超脆卜卜,沾上泰式醬,好好食👍🏼🥢招牌咖喱蝦球咖喱味濃郁,帶淡淡椰香味,整體不覺太辣,還有很多蝦球。🥢泰式蒜蓉炒雜菜份量很多,內有多種菜,健康之選!🥢泰式甜品最有驚喜,椰青水製作的甜品🍮清甜帶淡淡椰香味,好好食~ 如果可以食多件就好了!總括而言,試完就知道為何是米芝蓮級數,而且係中環來說價錢親民👍🏻
今日Happy Friday,決定好好同男友食返餐泰國菜。

🥢冬蔭功湯
呢個味道剛剛好,不會太酸或太鹹,我最愛的有少少辣味去吊味。

🥢泰潮海南雞 配雞油香飯

🥢泰式炸魚餅拼春卷
個炸魚餅好厚肉,春卷超脆卜卜,沾上泰式醬,好好食👍🏼

🥢招牌咖喱蝦球
咖喱味濃郁,帶淡淡椰香味,整體不覺太辣,還有很多蝦球。

🥢泰式蒜蓉炒雜菜
份量很多,內有多種菜,健康之選!

🥢泰式甜品
最有驚喜,椰青水製作的甜品🍮
清甜帶淡淡椰香味,好好食~ 如果可以食多件就好了!

2019-07-19
$180 (Dinner)
2019-07-19 127 views
又為了迎接泰國之旅,再次在港食泰菜,今次自己搵到間米芝連級數的泰菜我知仲要喺中環,價錢來講仲好平民添青木瓜沙律-感覺好正宗,而且酸酸甜甜非常開胃春卷-外皮很脆,內裏嘅餡亦很多蝦餅-非常彈牙鮮味招牌咖喱豬頸肉-咖喱汁很濃,而豬頸肉很爽很有質感,兩者配合相得益彰海南雞飯-雞肉鮮嫩香滑,而且有雞味,去買海南雞醬食,味道更有層次,更豐富雞油飯- 勁好味,淨食個飯,唔食餸都可以食哂全個椰子果凍-埋單前還有甜品送,清甜而且有粒粒椰果肉

我知仲要喺中環,價錢來講仲好平民添

蒜蓉炒雜菜

青木瓜沙律-感覺好正宗,而且酸酸甜甜非常開胃

青木瓜沙律

春卷-外皮很脆,內裏嘅餡亦很多

蝦餅-非常彈牙鮮味

春卷拼蝦餅

招牌咖喱豬頸肉

海南雞

雞油飯- 勁好味,淨食個飯,唔食餸都可以食哂全個

雞油香飯

椰子果凍-埋單前還有甜品送,清甜而且有粒粒椰果肉

椰子果凍
$200 (Dinner)
春卷拼蝦餅
招牌咖喱豬頸肉
椰子果凍
  • 海南雞飯
2019-07-17 308 views
今晚C和她老公邀請了我和K去欣賞她舞蹈學校一年一度的Flamenco(佛朗明歌) 舞蹈表演!C非常窩心,睇show之前還安排了一餐dinner和我們一起享用,這間餐廳位置都頗隱閉,但卻是米芝蓮推介的泰菜餐廳,真是有眼不識泰山店子小小但充滿泰國地道店子風格,紅色"豬肉枱燈"令我聯想起芭提雅燈紅酒綠的紅燈區,不過已有十年沒去過芭提雅,不知現在是否依舊?今晚我們order了2個晚市二人套餐,頗豐富!晚市二人套餐 A $268 ~冬蔭功湯招牌咖哩蝦球 雞油香飯(2碗)泰式魚餅拼春卷泰潮海南雞(例牌) 泰式蒜蓉炒雜菜餐泰式甜品 (2件)冬蔭功湯~ 冬陰功湯一般由南薑,酸子,香茅,青蔥,酸檸檬,辣椒和魚露調配而成,但這個湯還加入椰漿,所以椰味非常濃郁,酸辣適中, 配料亦非常豐富 ,有豬肉丸, 泰國菇,車厘茄和好爽甜的蝦,非常惹味可口招牌咖哩蝦球 ~咖哩汁香濃,甜而太辣,鮮蝦亦非常爽口彈牙,正雞油香飯(2碗)~油腻!帶有陣陣雞油香味!泰式魚餅拼春卷~魚餅肉質爽滑,而春卷亦炸得非常香脆泰潮海南雞(例牌) ~ 餐廳招牌菜式,雞的肉質嫩滑而富雞的鮮味,尤其喜愛食滑捋捋的雞皮,蘸師傅秘製泰式醬汁更滋味泰

今晚我們order了2個晚市二人套餐,頗豐富!

晚市二人套餐 A $268 ~
招牌咖哩蝦球
雞油香飯(2碗)
泰式魚餅拼春卷
泰潮海南雞(例牌)
泰式蒜蓉炒雜菜餐
泰式甜品 (2件)

雞油香飯(2碗)~油腻!帶有陣陣雞油香味!

泰式魚餅拼春卷~魚餅肉質爽滑,而春卷亦炸得非常香脆

泰式蒜蓉炒雜菜~ 以蒜蓉炒青黃椒,雲耳,紅蘿蔔,粟米心,芥蘭和西蘭花,還可保存菜蔬本身的甜味。

泰式甜品 (2件)~泰式椰汁糕清香爽甜,椰汁味濃郁,涼涼的,爽

晚市二人套餐B $ 298 ~
扎肉肉碎湯
招牌咖哩牛筋腩
絲苗白飯(2碗)
泰潮海南雞(例牌)
泰式蒜蓉炒雜菜
泰式甜品(2件)

扎肉肉碎湯~ 配料有扎肉, 豬肉碎和生菜,湯頭十分清甜,扎肉爽口,豬肉碎鬆軟,美味!

泰式青木瓜絲沙律~青木瓜絲爽脆,加上蕃茄,蘿蔔絲和酸酸辣辣的泰式沙律汁,非常開胃

招牌咖哩牛筋腩~牛筋腩腍中帶咬口,非常彈牙,配濃郁的黃咖哩一流

泰式炸蝦餅拼春卷~蝦餅肉質彈牙鮮甜,表面炸至金黄,正

對於喜愛吃泰菜的朋友,泰潮無論在價錢和食物質素來說絕對是值得一試啊!

2019-06-29
$150 (Dinner)
  • 冬蔭功湯
  • 招牌咖哩牛筋腩
  • 泰式青木瓜絲沙律
  • 招牌咖哩蝦球
  • 泰式魚餅拼春卷
2019-07-16 87 views
舞蹈學校一年一度的費林明高表演,期待已久! 約了老公和同事一起欣賞,表演在柴灣青年廣場舉行,我們相約事前一起吃晚飯。之前聽朋友介紹上環這家泰國菜館,是米芝蓮推介。當日下午剛巧有事要到上環,就趁此機會到泰潮吃飯。我們點了兩個晚市二人套餐分享,非當豐富!晚市二人套餐A $ 268  - 冬蔭功湯、招牌咖哩蝦球、雞油香飯(2碗)、泰式魚餅拼春卷、泰潮海南雞(例牌) 、泰式蒜蓉炒雜菜餐、泰式甜品 (2件)。晚市二人套餐B $ 298 - 扎肉肉碎湯、泰式炸蝦餅拼春卷、泰式青木瓜絲沙律、招牌咖哩牛筋腩、絲苗白飯(2碗) 、泰潮海南雞(例牌)、泰式蒜蓉炒雜菜餐、泰式甜品 (2件)。泰式青木瓜絲沙律~青木瓜爽口 ,沙律酸酸甜甜,清新醒胃!泰式魚餅拼春卷~ 泰式炸蝦餅拼春卷~魚餅和蝦餅味道鮮甜,香口而肉質烟韌, 春卷金黃香脆 !扎肉肉碎湯~湯底美味,十分足料,扎肉和肉碎口感不錯!冬蔭功湯~冬陰功材料和香料都很豐富,湯底鮮甜帶濃郁椰香,又不會太辣,正合我心意!泰潮海南雞(例牌) ~海南雞是餐廳的招牌菜,雞肉脂肪不多但非常嫩滑,尤其近雞髀部位 ,很有雞味,配自家調醬汁更美味。招牌咖哩蝦球 ~招牌咖哩牛筋腩

我們點了兩個晚市二人套餐分享,非當豐富!

泰式青木瓜絲沙律~
青木瓜爽口 ,沙律酸酸甜甜,清新醒胃!

泰式魚餅拼春卷~
泰式炸蝦餅拼春卷~
魚餅和蝦餅味道鮮甜,香口而肉質烟韌, 春卷金黃香脆 !

扎肉肉碎湯~
湯底美味,十分足料,扎肉和肉碎口感不錯!

冬蔭功湯~

泰潮海南雞(例牌) ~

招牌咖哩蝦球 ~
招牌咖哩牛筋腩~
咖哩汁香濃而不太辣 ,鮮蝦彈牙, 牛筋腩有嚼勁,兩者都好味!

泰式蒜蓉炒雜菜~
雜菜青綠嫩口!

飲品~
泰色甜品轉了做飲品,柚子熱飲中有粒粒小珍珠。

價錢親民,六月份為中環店週年誌慶推出多項優惠,其中包括晚上六時後全單七折 ,非常優惠! 雖然地點在小街,位置不顯眼 ,但食物美味,並保留傳統泰式風味。自2011年起連續9年獲米芝蓮推介,可說是禾稈冚珍珠!
Type of Meal
Dinner
  • 冬蔭功湯
2019-07-11 126 views
話說lunch去食, 叫咗個“泰式炒飯配牛肉”。侍應姐姐話即炒要耐少少(我話冇問題)。20-25分鐘後上菜(時間唔係問題),碟價值$82嘅炒飯温度微暖,淡味,單寫牛肉但係白肉片。同經理(男人)講佢堅稱白肉片係牛,跟住問我轉5轉雞飯(海南雞飯),我話5洗同我消取佢,佢跟住補多句當請我食。然後再大大聲分別同其他同事講, 下次佢(經理)唔喺舖頭唔使講咁多同人客取消咗嗰餐佢就可以。相信間舖冇問題,係條友態度差啫。🤷‍♂️🤷‍♂️
2019-07-04
$70 (Lunch)
2019-07-10 119 views
今日想食泰國嘢 聽朋友介紹就嚟咗呢條橫巷搵咗呢一間泰國餐廳食嘢 原來係米芝蓮店嚟㗎佢有個樓上舖 所以呢都好快就有得入座我哋就叫咗1飯1麵🌀泰潮無骨海南雞飯 (黃油飯 可選普通白飯)我偏好食雞胸所以就特別點咗要雞胸 好多人會覺得雞胸好「鞋口」呢一間嘅雞胸都幾嫩 🌀冬陰公豬肉丸海鮮湯金邊粉個湯底小小辣 酸酸甜甜咁幾開胃 佢都幾足料㗎 有豬肉丸 有蝦 有啲杏鮑菇 番茄仔 芫荽等等 個餐包杯嘢飲 我就揀咗泰式奶茶(熱)好正宗嘅泰式奶茶啊 好滑同埋好濃嘅茶香整體來講呢食物質素同環境都幾好 上菜快 食物款式多 職員好友善👍🏻

佢有個樓上舖 所以呢都好快就有得入座
我哋就叫咗1飯1麵

🌀冬陰公豬肉丸海鮮湯金邊粉

個餐包杯嘢飲 我就揀咗泰式奶茶(熱)
好正宗嘅泰式奶茶啊 好滑同埋好濃嘅茶香

It's always crowded during lunch hour in Central, too many people working in here, yet too little (affordable) place for lunch.  I was so excited that Thai Chui has finally open a branch in Central. I used to go to their Sham Shui Po branch quite a lot, and I miss the food in there. To be honest, the store is quite far from my office, but it still worth the walk to catch some quick lunch.They occupied 2 floors in Central, so although it's crowded, but it's not as hard to get a seat. I usually ge

They occupied 2 floors in Central, so although it's crowded, but it's not as hard to get a seat. I usually get the Hainanese chicken rice lunch set. When I feel healthy, I would add $12 for a small dish of vegetables.

Hainanese chicken rice

To be honest, the space is quite packed and noisy. It's hard to chat with friends over lunch, but it is still a good place for a quick lunch to catch up with good food.

Pro tips: heat up the chicken with the soup to make it warmer and tastier.
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
Hainanese chicken rice
2019-07-04 64 views
中環呢頭愈來愈多小店,咁岩見到呢間泰國餐廳好像幾有風味,一於試下。環境就唔係咁大,坐位唔係好多,但店員好多都係泰國人。食物款式都多,我們點左二人餐,咁岩有曬我地想食既野😍晚市二人套餐A $268冬陰公湯酸味唔係好濃,香矛味幾突出,辣度岩岩好,對唔係食太辣既朋友都可以接受,份量都夠每人兩碗。泰潮海南雞飯 配油飯雞唔太肥,雖然似雪雞但做得好滑,配埋個香噴噴既油飯幾夾。泰式蒜茸炒雜菜菜都算新鮮,爽口,蒜茸份量適當,唔會太濃蒜香味而蓋過菜味。泰式炸魚餅拼春卷魚餅都脆口,無腥味。春卷就略微有一點硬,味道可以。泰式青咖哩豬頸肉青咖哩味道幾突出,撈飯真係一流,有泰國味,豬頸肉都好香,邊位少少焦,煎過黎,肉質就好淋,好好食。推薦!泰式甜品似椰汁糕。有少少椰汁味,幾清新,頭先食完d濃味野再食呢個,食落幾舒服。

晚市二人套餐A $268
冬陰公湯

泰潮海南雞飯 配油飯

雞唔太肥,雖然似雪雞但做得好滑,配埋個香噴噴既油飯幾夾。

泰式蒜茸炒雜菜

菜都算新鮮,爽口,蒜茸份量適當,唔會太濃蒜香味而蓋過菜味。

泰式炸魚餅拼春卷

魚餅都脆口,無腥味。春卷就略微有一點硬,味道可以。

泰式青咖哩豬頸肉

泰式甜品

2019-07-03 74 views
抵食米之蓮餐廳二人餐星期六去咗中環做facial,天氣熱特別想食越式泰式嘅嘢食,同左男朋友去左街市呢間食晚餐,之前我哋喺深水埗都食過,就試吓呢間中環分店質素係咪一樣好。中環嘅分店裝修特別啲,雖然唔算大間,枱都多,叫做坐得都舒服嘅。我哋叫咗個二人餐,嘢食咁多應該飽啦!啱晒男朋友呢個大胃王。冬陰公湯呢個冬陰公都幾足料,入邊有成五隻蝦,三粒細牛丸,菇類,番茄同埋其他配料。味道都幾啱我哋,酸酸地,有小小辣,椰汁味都好重,好有泰式嘅味道。泰式青木瓜絲沙律呢個青木瓜是沙律又係酸酸尾尾,少少咁多啦,好開胃。泰式炸蝦餅拼春卷蝦餅同春卷各兩舊,男朋友話炸得好食,啲油唔係萬年油。我覺得個蝦餅足料,彈牙蝦味重好食。泰式蒜茸炒雜菜多菜選擇,有木耳,椰菜花,西蘭花,菜心,粟米仔,紅蘿蔔,用蒜茸炒,吾齋。招牌牛筋腩咖喱牛筋同牛腩都吾小,加埋小小辣,用黎餸飯有一流,我碟飯都俾埋男友食~泰潮海南雞果然係米芝蓮推介,雞柔嫩,香滑,就算雞胸位都嫩,有鮮雞味🤣,好食。仲有兩碟飯。2人餐$298冇加一,前菜沙律,小食,湯,三個餸連飯連甜品⋯⋯抵!
抵食米之蓮餐廳二人餐

我哋叫咗個二人餐,嘢食咁多應該飽啦!啱晒男朋友呢個大胃王。

冬陰公
冬陰公

冬陰公湯

泰式青木瓜絲沙律
呢個青木瓜是沙律又係酸酸尾尾,少少咁多啦,好開胃。

蝦餅拼春卷

泰式蒜茸炒雜菜

招牌牛筋腩咖喱

招牌牛筋腩咖喱

仲有兩碟飯。

二人餐

2019-06-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$149 (Dinner)
  • 冬陰公湯
2019-07-02 55 views
朋友在中環番工,有晚約左佢食晚飯!佢就提議去間在中環既平民米芝蓮食泰菜!最大主因係因為6pm後全單7折優惠,真係非常抵食而且本身價錢都唔貴!!我們叫左晚市2人套餐,冬陰公湯真係幾正宗,唔會太辣,而且幾足料!肉丸,菇,蝦!最重要係個香茅味非常出色~夠哂熱辣辣好好飲。海南雞(例牌) 都好有份量,雞肉鮮嫩肥美,肉質唔乾夠嫩滑,再加上醬汁食更為出色。豬頸肉咖哩個汁醬都夠哂香濃,咖哩伴飯真係無得輸啦。估唔到個甜品都幾有水準,香滑既椰青甜點,唔會過甜!真係幾好食。

2019-06-29 65 views
泰潮成名已經是很久的事,由深水埗的小店到現在的米之蓮的食店,水準乜沒有大分別!今天和朋友到了嘉咸街的分店來個快閃晚餐!店舖並不顯眼,位於大排檔的旁邊!雖然不是很大,但座位都非常闊落!必點二人套餐$268,已經有冬陰公湯、必食海南雞、小食、咖喱豬頸肉、炒雜菜和香油飯!冬陰公湯用料豐富,有七、八隻蝦和大量菇類,味道不錯! 必食海南雞,已去骨的雞肉又嫩又滑,配上秘制醬汁,絕不會輸蝕給泰國的!春卷、蝦餅炸得香脆!咖喱豬頸肉,青咖哩很香滑,加上烤過的豬頸肉帶點焦香,建議配上白飯會更加滋味!炒雜菜很大份,用上六七種蔬菜,不會炒到過火!值得一提,店內衛生環境十分好,見到廚師亦大部份都是泰國人,難怪和泰國吃到的那麼接近呢!

店舖並不顯眼,位於大排檔的旁邊!

雖然不是很大,但座位都非常闊落!
必點二人套餐$268,
冬陰公湯用料豐富,有七、八隻蝦和大量菇類,味道不錯!

春卷、蝦餅炸得香脆!

炒雜菜很大份,用上六七種蔬菜,不會炒到過火!

$134 (Dinner)
2019-06-29 55 views
朋友帶路喺中環區搵食,呢間餐廳喺D街市排檔側邊既行人路,原來係米之蓮推介餐廳~ 裝修都算有心思,坐得都舒服~ 我地叫左個2 人餐 $268,包左好多野!冬蔭公湯好足料,味道比較重椰奶味,酸辣味適中,非常開胃; 小食炸魚餅同春卷好香口; 海南雞好滑,配埋特製既醬好惹味; 咖喱蝦球既香料調味剛剛好,用黎撈飯食一流;炒雜菜亦都夠味唔寡; 最尾個甜品味道清爽唔膩,食完好滿足~值得一讚係員工好有禮貌,又不停咁幫我地加水裝湯~上菜又會介紹下,服務非常好!呢個餐既份量都幾多,2個人真係唔係好食得哂,仲要係冇加一! 喺中環區黎講呢個性價比真係冇得輸,其實一路食都一路見到佢地做好多外賣,有機會一定會再黎~~

冬蔭公湯好足料,味道比較重椰奶味,酸辣味適中,非常開胃;

小食炸魚餅同春卷好香口;

海南雞好滑,配埋特製既醬好惹味;

咖喱蝦球既香料調味剛剛好,用黎撈飯食一流;

炒雜菜亦都夠味唔寡; 最尾個甜品味道清爽唔膩,食完好滿足~

呢個餐既份量都幾多,2個人真係唔係好食得哂,仲要係冇加一!

$134 (Dinner)
2019-06-27 103 views
星期六同朋友去中環行左成日再睇埋村上隆展,出到黎已經好攰好餓,朋友想食泰菜見到附近有間就衝左過去。打開menu好快就決定order個2人餐,呢個2人餐真係超抵食超飽,每人都係$150有找!不得不提中環店6月有週年優惠,夜晚6點後有7折,性價比超高!泰潮海南雞我自己個人偏向鍾意食雞脾,因為一直怕雞胸鞋口,但食左舊雞胸發現竟然唔乾,仲幾嫩!加埋必有既泰式海南雞醬汁,好好食。泰式黃咖哩豬頸肉佢哋嘅黃咖哩係有小小辣,雖然辣但都依然食到有陣椰香味,豬頸肉易咬爽口,仲要佢個狀態岩岩好,唔會好水亦都唔會好杰,餸飯真係perfect!冬蔭功湯我同朋友都覺得好好飲而且好足料!我哋都唔鍾意偏酸嘅冬蔭功,而佢呢個正正係不偏酸但有啲辣。泰式炸蝦餅拼春卷 炸物通常都係一段冇咩特別,但出奇地炸得超好食!個炸蝦餅好厚肉,春卷超脆,真係冇誇張!朋友一咬勁脆勁大聲!泰式青木瓜絲沙律同冬蔭功湯一樣都係偏辣唔係偏酸,都幾清新好食。

泰式青木瓜絲沙律
同冬蔭功湯一樣都係偏辣唔係偏酸,都幾清新好食。
2019-06-22
$150 (Dinner)
2019-06-25 63 views
夜媽媽平價又可以坐得耐既餐廳唔多,呢間係米芝連既餐廳就可以滿足呢個願望啦人。侍應又好熱情d都唔hea首先叫左個海南雞,肉質鮮嫩,有肉汁,唔會乾真真。呢個青咖哩豬頸肉,咖哩味濃而且傑身,唔重奶味,3色椒數量又多。值得一提個油飯,唔係真係多油飯,係好有雞味既飯,而且濕度岩岩好。黃咖哩就比青咖哩濃味,牛肉煮得淋,又足料。無骨鳳爪好濃味,小食一定要叫冬陰功湯好足料,有4隻蝦同埋好多菇。個樣雖然好似好辣,但其實一d都唔辣,好有香矛蕃茄味,4個人一人一碗岩岩好。魚餅炸得唔油,又彈牙,用料足.雖然好普通既一碟炒菜,但係炒得好食就係另一回事,呢碟炒得岩岩好唔太淋,又唔油。

首先叫左個海南雞,肉質鮮嫩,有肉汁,唔會乾真真。

黃咖哩就比青咖哩濃味,牛肉煮得淋,又足料。

無骨鳳爪好濃味,小食一定要叫

魚餅炸得唔油,又彈牙,用料足.

2019-06-24 550 views
今晚同朋友去左中環泰潮食晚餐,第一次食,原來深水埗店由2011-2018都有榮獲米芝蓮,中環呢間分店格局就有點似茶餐廳,中環夜晚食店一般都唔多人,所以我特別喜歡去中環晚飯。我地叫左個晚市2人套餐A $268,裡面包左好多野食,湯可以揀冬蔭功湯或扎肉肉碎湯、泰潮海南雞例牌、飯可以選雞油香飯或泰國絲苗白飯、小食有泰式炸魚餅拼春卷、咖喱可選泰式青咖喱豬頸肉或招牌咖喱蝦球、泰式蒜蓉炒雜菜、泰式甜品。我當然揀最愛的冬蔭功湯,係用煲上,特別有風味,裡面有好多配料,蝦、肉丸、蘑菇,唔算太辣,好好味,一人有2 碗啊。泰潮海南雞配雞油香飯,個飯份量好多,好香味一粒粒,不會太淋,配海南雞同咖喱都一流,海南雞都好多,滑滑的。招牌黃咖喱蝦球,平時通常都食咖喱雞或者牛腩,今次試下蝦球,好爽口,都唔錯耶,裡面仲三色椒同埋薯仔。泰式炸魚餅拼春卷,每人一舊魚餅同青卷,平時好怕魚餅好大陣香料味,呢個又無乜,好彈牙,春卷就好脆!泰式蒜蓉炒雜菜,呢個雜菜有芥蘭、蘿白、木耳同椰菜,款式好多,炒得不會太咸。最後甜品有個椰青糕,好清甜,有椰青香味,我最喜歡的泰式甜品之一。好滿足的一餐,平得黎又好味,物超所值。

好滿足的一餐,平得黎又好味,物超所值。
2019-06-18
Type of Meal