Hiring
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$29,000
2023-12-12 912 views
牧羊少年好多地方都有 每次去食都因為環境夠舒服去食 而且食物都唔差1.檸檬黃油大蝦意粉呢個意粉幾fresh 有檸檬香 而且食落唔係好油 有蒜味 蝦幾新鮮 冇雪藏味 幾好食 2. 蘋果批佢蘋果幾甜 而且酥皮幾酥脆 配埋雪糕好食 不過係難切啲整體嚟講係幾啱同朋友聚會食下飯

1.檸檬黃油大蝦意粉

2. 蘋果批
佢蘋果幾甜 而且酥皮幾酥脆 配埋雪糕好食 不過係難切啲

整體嚟講係幾啱同朋友聚會食下飯
檸檬黃油大蝦意粉
蘋果批
檸檬黃油大蝦意粉
蘋果批
我已經試過幾間唔同嘅牧羊少年 今次嚟咗屯門分店 佢哋個裝修設計好有書卷同藝術氣息 擺咗啲世界名畫 而且聽講係可以拎二手書去個書櫃交換 我哋四個人叫咗四個套餐牛肝菌日本南瓜長通粉 我未食就直接俾咗個仔食 個仔好鍾意 後尾我試原來味道好濃 個醬汁好Creamy 怪唔得知佢咁鍾意啦BBQ醬手撕豬肉菠蘿漢堡包配海鹽薯條 一個好特別嘅配搭 我哋將個漢堡包分開咗4份 其實一切開就會散 食漢堡包最麻煩就係呢度 不過我哋每一份都砌返好有哂每一樣材料 務求令到每一個人都可以食到成個配搭 手撕豬肉同菠蘿放落去個漢堡包度原來又match到幾好食 一人一啖就食晒牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉 同樣係牛肝菌汁 我個仔比較鍾意食長通粉多過意大利粉 都係好多汁 但就唔特別大驚喜法式迷迭香燉羊肉藜麥香米飯伴烤澳洲西蘭花 羊肉燉得好入味 啲肉好軟林林 加咗藜麥即刻覺得好健康 澳洲西蘭花烤出來比較乾身叫咗杯熱玫瑰可可朱古力 朱古力味超濃 好大杯 飲完真係超飽

叫咗杯熱玫瑰可可朱古力 朱古力味超濃 好大杯 飲完真係超飽
【牧羊少年】去咗屯門分店食最愛嘅✧牧羊少年✧環境好舒服,等嘢食時有書睇,又可以望吓窗外嘅樹木🌳同行有小朋友嘅關係,一坐低,就有兒童餐具同埋顏色筆比小朋友油顏色👍🏻🇫🇷法式油封鴨腿配澳洲西蘭花•普羅旺斯燉菜•紅酒燒汁 $𝟷𝟼𝟾鴨腿外皮好脆,肉質好軟而且多汁,鴨肉入口即融🤤配埋紅酒醬汁更正👍🏻平時伴碟嘅菜會被忽略,但呢道餸就啱同,好欣賞被炒香嘅燉菜🥦好味😋🐂照燒汁•煎乾蒜美國牛柳粒 $𝟾𝟾牛柳粒外脆內軟,裏面好嫩又ᴊᴜɪᴄʏ,正👍🏻🐻兒童餐 好有誠意! 多士🍞唔係普通多士係合桃杏脯包,仲用藍莓🫐香蕉🍌砌做熊仔樣,好ᴄᴜᴛᴇ!😆ᴘɪᴢᴢᴀ超級好食同散叫一樣咁高質素😍環境好,食物質素高,下次再去埋其他分店💛
【牧羊少年】

🐂照燒汁•煎乾蒜美國牛柳粒 $𝟾𝟾
牛柳粒外脆內軟,裏面好嫩又ᴊᴜɪᴄʏ,正👍🏻

🐻兒童餐

環境好,食物質素高,下次再去埋其他分店💛
法式油封鴨腿配澳洲西蘭花•普羅旺斯燉菜•紅酒燒汁
照燒汁•煎乾蒜美國牛柳粒
兒童餐
法式油封鴨腿配澳洲西蘭花•普羅旺斯燉菜•紅酒燒汁
2023-10-19 673 views
今次難得黎到吾洗等位可以直入🤣🤣入到餐廳,環境佈置得十分柔和,俾人感覺十分舒服😍😍😍坐底之後,手機落單今次有帶到小朋友黎,職員好細心咁提供左小朋友餐具,而且仲有畫畫工具,畫紙同顔色筆😍😍😍叫左個意粉同窩夫🧇食物份量都多🤤🤤🤤意粉吾會太鹹,小朋友都食左好多🤣🤣🤣至於個窩夫,係勁好食😍😍😍可以叫職員分開醬上,咁小朋友食就吾會太甜,窩夫十分鬆軟,小朋友都食左一半😂😂推薦大家試下,下次會再黎👍🏻👍🏻👍🏻
今次難得黎到吾洗等位可以直入🤣🤣
入到餐廳,環境佈置得十分柔和,俾人感覺十分舒服😍😍😍
坐底之後,手機落單
叫左個意粉同窩夫🧇食物份量都多🤤🤤🤤
意粉吾會太鹹,小朋友都食左好多🤣🤣🤣
至於個窩夫,係勁好食😍😍😍
推薦大家試下,下次會再黎👍🏻👍🏻👍🏻
🍝西式 ☕️Café 🚹1-8人 🔅適合朋友 💕適合情侶 📸打卡 🐻‍❄️#文青 🐻‍❄️#書迷💛——————🐻‍❄️去過牧羊少年其他分店幾次,啲意粉🍝一向好食😋今次一反傳統叫牛扒同羊架做主菜,結果…有啲意外👀第一樣叫安格斯牛扒,正式菜名係:🍽12小時慢煮CAB安格斯牛小排 配 烤澳洲西蘭花. 日本南瓜. 新薯 佐 法式芥末醬安格斯牛扒係極!重!脂肪😮幾乎有半塊牛扒都係脂肪嚟😮對靚牛肉認識不深嘅🐻‍❄️即刻上網查資料,呢塊牛扒有70%機會係穀飼牛,因為食落口油脂非常香🤤肉質軟腍👍🏽可惜牛扒嘅脂肪紋路並非最頂級嘅大理石,反而多數集中喺表層,變左上層肉、下層脂肪嘅組合,食落好容易會變左一啖脂肪、一啖肉…雖然靚牛肉都會食油脂香,但🐻🐻‍❄️都實在覺得呢塊脂肪過多啦!食到後期會好膩!另一個主菜叫左羊架,冋樣有個超長菜名:🍽腰果寶雲酥羊架 配 烤澳洲西蘭花. 日本南瓜. 新薯 佐 法式芥末忌廉汁反而羊架嘅肉脂比例就合理好多,有少少脂肪,同樣肉質鮮嫩,有淡淡羊酥味、近骨位會重啲,醬汁亦同羊架好夾👍🏽另外,伴碟嘅蔬菜都有烤過,南瓜帶微甜,拍得上串燒店嘅水準👍🏽👍🏽兩個主菜份量都多,小鳥胃唔需要再叫小食🙈會食唔晒
——————

第一樣叫安格斯牛扒,正式菜名係:

安格斯牛扒係極!重!脂肪😮幾乎有半塊牛扒都係脂肪嚟😮
安格斯牛小排

另一個主菜叫左羊架,冋樣有個超長菜名:

羊架

兩個主菜份量都多,小鳥胃唔需要再叫小食🙈會食唔晒

結論:接受到羊酥味嘅,羊架可以再叫👍🏽肉眼唔推薦❗️
牛油果莎莎墨西哥脆片  配  酸忌廉
2023-10-02
$305 (Dinner)
羊架
2023-10-05 488 views
周圍環境都好文青feel,裝修得好靚,連枱上嘅紙巾都可以打卡㗎,就係上菜有啲慢囉,我行咗成日山先去食,等到個肚打晒鼓,但食物全部都好好食,下次會再去食吓唔同嘅嘢😋
2023-09-22 590 views
第一次幫襯這間餐廳,平日有下午茶餐,和家人一邊望住美麗的景色,一邊寫意地品嚐美食,店內有寬闊的書櫃,可以自由閱讀,可以打扮文青,增添書卷氣息!環境:寬闊的玻璃,靚景,店內十分清靜,平日人流不算多味道:炸雞翼很好味,皮脆肉嫩,配白桃烏龍茶感覺十分清新: 大阪燒薄餅,餅底比較厚 中午時分,客人一邊用餐,職員一邊忙著噴玻璃水抹玻璃,還聞到一陣陣清潔劑的味道,影響食慾,這個可以等沒有人客時才清潔,有待改善。 ~~另加10%服務費~~
第一次幫襯這間餐廳
,店內有寬闊的書櫃,可以自由閱讀
,可以打扮文青,增添書卷氣息!
環境:寬闊的玻璃,靚景,店內十分清靜,平日人流不算多
味道:炸雞翼很好味,皮脆肉嫩
,配白桃烏龍茶
感覺十分清新
: 大阪燒薄餅,餅底比較厚

,影響食慾
,這個可以等沒有人客時才清潔,有待改善。
~~另加10%服務費~~
熱檸檬茶
炸法國雞翼配海鹽薯條
冰水果茶
牛油果煙三文魚炒滑蛋法國合桃杏脯包
2023-09-19 321 views
時隔幾年再幫襯牧羊少年 水準依舊我最愛嘅冬陰功海鮮長通粉 通粉軟硬適中 冬陰功醬汁鮮辣惹味 再加上彈牙嘅蝦碌同魷魚仔 令人滿足芝士千島醬海鮮pizza 芝士分量好足 加上博餅皮同芝士之間嘅惹味千島醬 好夾
時隔幾年再幫襯牧羊少年 水準依舊

冬陰功海鮮長通粉

芝士千島醬海鮮pizza
芝士分量好足 加上博餅皮同芝士之間嘅惹味千島醬 好夾
冬陰功海鮮長通粉
牧羊少年咖啡館 基本上都成日排長龍 如果冇咁多人可以悠閑坐下 睇下風景其實都唔錯 野食就一般般小食併盤小食併盤有雞翼、薯條、兩款唔同口味既腸以及墨魚丸 不過不失 小編有個執著就係有骨雞翼中間唔可以斷骨今次食三隻都係中間斷骨 勁界口 好多人都未必會介意不過小編係有執著位🙈日式大阪燒風味煙三文魚薄餅一黎到勁香不過小可惜 煙三文魚原本已經夠咸再加埋大阪燒風味就咸上加咸小編表示食一片就要飲一杯水蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉成晚最好食係依款因為其他地方食唔到咁既味有少少辣味 然後又有蝦既香味成個意粉都好惹味🫰🏻如果唔係排咁耐 都可以得閒去下可以睇下風景 抖下休息下不過野食始終比較普通 性價比唔高😅
牧羊少年咖啡館
基本上都成日排長龍
如果冇咁多人
可以悠閑坐下 睇下風景
其實都唔錯 野食就一般般

小食併盤
小食併盤有雞翼、薯條、
兩款唔同口味既腸以及墨魚丸

不過野食始終比較普通
性價比唔高😅

2023-05-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-09-02 505 views
📍牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場1期)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖去過幾間牧羊少年咖啡館,座位都舒適。雖然食物價錢貴少少,但食物質素同份量都可接受。🥑🥭牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻酱($118-HKD),🥗沙律清新。灸燒荷蘭汁豬肉排($88-HKD),豬扒大件得來容易入口,肉身好諗,但荷蘭汁略嫌太重口味。🍝龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉($118-HKD),整個意粉整得味道剛好。小食拼盤($158-HKD),小食包括了雞翼、薯條、肉腸、墨魚丸等,全部都是廣為人接受嘅食物。🍕千島海鮮薄餅($148-HKD),熱辣辣出爐嘅薄餅一定都是好吃的。凍藍莓奶酪($52-HD)😋凍紅菜頭果汁($58-HKD)😋
📍牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場1期)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖

凍藍莓奶酪($52-HD)😋

凍紅菜頭果汁($58-HKD)😋
2023-08-25 334 views
已經食過多次牧羊,印象中由2013年食到依家,睇住佢都越黎越多分店,一向支持。¹.蒜香牛肉碎雜菌松露意粉雜菌同黑松露味比較出,意粉質地係炒意粉個種感覺,味道唔錯,幾惹味。².忌廉三文魚長通粉呢個係朋友揀既,由於我唔食三文魚緣故所以我都無特別試食佢個意粉。但朋友話味道OK的。³.黑松露醬薯條因為朋友想食薯條所以都叫左,食過好多次牧羊薯條,所以都唔特別講,正常質素啦﹗⁴.熱泡沫咖啡牧羊咖啡一向都唔錯,跟餐加$16蚊。⁵.熱白桃烏龍友人揀左餐茶有白桃烏龍,鍾意飲茶既我都試左佢杯茶,幾好飲,白桃得黎又唔假,茶味都出。下一次可以再試﹗⁶.南瓜茸湯跟餐餐湯,鍾意南瓜既朋友一定鍾意。整體質素依舊唔錯,又坐得舒服,同朋友坐下傾下計食下野黎牧羊係唔錯,不過假日預左都係要等下位咁。

¹.蒜香牛肉碎雜菌松露意粉

².忌廉三文魚長通粉

³.黑松露醬薯條

⁴.熱泡沫咖啡

牧羊咖啡一向都唔錯,跟餐加$16蚊。

⁵.熱白桃烏龍

⁶.南瓜茸湯

跟餐餐湯,鍾意南瓜既朋友一定鍾意。

終於去咗牧羊少年食飯啦🥺狗養大名~坐窗邊位環境都幾舒服,不過有d吵鬧,啱曬聚會!侍應會經常斟水,服務幾周到💪🏻我地3個人叫咗5樣菜式,最後食剩小食拼盤d小食✨ 日式醬油蝦蝦肉新鮮爽口,醬油味好入味,完全冇奇怪嘅腥味,推介!🤍✨千島香芒牛油雞肉pizza!呢個Pizza on top有芒果,牛油果,雞肉,同蕃茄仔,原來覺得呢個配搭有d奇怪,但見好多枱都order咗,我地當然要試試佢!芒果味出奇地夾,仲令到成個pizza好fresh! 有驚喜的一款✨慢煮BBQ醬美國豬仔骨配蕃薯條比較普通,豬肉唔算好硬,但切個時都要d力🤣,味道都冇咩特別。蕃薯條好食唔油,真材實料,外脆內軟🍠(圖片在上一張圖!!💗)✨ 俄式牛仔柳意大利粉份量正常,味道正常✨小食拼盤好大份!全部都好食,炸得好香口總括嚟講,牧羊少年全部菜式都好食嘅,部分菜式有驚喜,呢到啱曬同朋友聚會食飯💗

✨ 日式醬油蝦
蝦肉新鮮爽口,醬油味好入味,完全冇奇怪嘅腥味,推介!🤍

✨千島香芒牛油雞肉pizza!

✨慢煮BBQ醬美國豬仔骨配蕃薯條
(圖片在上一張圖!!💗)

✨ 俄式牛仔柳意大利粉
份量正常,味道正常

✨小食拼盤
好大份!全部都好食,炸得好香口

2023-07-04 675 views
其實我幫襯一間餐廳已經好多年由佢最初太子店(我仲成日去打躉睇旅遊書,仲試過貼街招搵旅伴🤣)到而家開到連鎖式餐廳咁講真佢嘅質素真係無變可能價錢係貴咗但問世間間間都係咁貴穩穩陣陣食佢一定無死人少少傾下計睇下書又得多啲人大吃大喝又得唔想諗食乜通常我就會食佢😂呢排就同朋友食咗兩次(忠粉🤣)重點係想介紹返個pizza同抹茶朱古力令我刮目相看🍕天多利烤雞薄餅我個人本身就唔係好鍾意食pizza 我覺得一個包上面加啲碎碎濕濕嘅材料就賣到咁鬼死貴真係好唔抵完全係無技巧可言但係嗰日同個friend食飯佢話不如食pizza開心啲其實我唔係好明食pizza有幾開心不過無乜所謂咪照嗌囉嚟到個樣係幾精神無乜期望咬落去Oh shit點解個味道係咁豐富到爆炸芝士鹹香麵包又熱辣脆口上啲材料雞粒一啲都唔求其係滑嫩鮮有紋路嘅雞有椒仔少少辣蕃茄酸甜醒神真係想叫一聲「好好味呀哈哈哈」之前唔明啲外國人成日話一生人淨係可以食一樣嘢嘅話一定會揀Pizza如果係呢款都Ok嘅🍵抹茶朱古力朱古力本身係甜想令自己飲得安樂啲好似溝啲無咁甜嘅嘢比較好😂Menu有得揀牛奶/玫瑰/抹茶就揀咗後者,覺得特別啲同健康啲抹茶朱古力都唔係一個新配搭但可能佢

其實我幫襯一間餐廳已經好多年
由佢最初太子店
(我仲成日去打躉睇旅遊書,仲試過貼街招搵旅伴🤣)
到而家開到連鎖式餐廳咁
講真佢嘅質素真係無變
可能價錢係貴咗
但問世間間間都係咁貴
穩穩陣陣食佢一定無死
人少少傾下計睇下書又得
多啲人大吃大喝又得
唔想諗食乜通常我就會食佢😂

呢排就同朋友食咗兩次(忠粉🤣)
重點係想介紹返個pizza同抹茶朱古力

芝士鹹香麵包又熱辣脆口
上啲材料雞粒一啲都唔求其
係滑嫩鮮有紋路嘅雞
有椒仔少少辣蕃茄酸甜醒神
真係想叫一聲「好好味呀哈哈哈」
之前唔明啲外國人成日話
一生人淨係可以食一樣嘢嘅話一定會揀Pizza
如果係呢款都Ok嘅

🍵抹茶朱古力
朱古力本身係甜
想令自己飲得安樂啲
好似溝啲無咁甜嘅嘢比較好😂
Menu有得揀牛奶/玫瑰/抹茶
就揀咗後者,覺得特別啲同健康啲
抹茶朱古力都唔係一個新配搭
但可能佢食材優質嘅關係
抹茶醇厚朱古力香濃真實
忌廉都極度幼滑
成就出一杯100分嘅飲品
夜欄人靜,講起都想隊返杯🥲

其他甜品就正常發揮,可以一試啦💕

我俾💡
9/10
天多利烤雞薄餅
天多利烤雞薄餅
2023-07-04 430 views
我倆叫了意大利粉、海鮮薄餅、牛油果雞沙律全部都OK好味嘅;但為獨是這個牛肉粒每一粒,似切出唔要的部位,全都是筋,完全食唔到,印象中好似要$88,一啲都唔值,有待改善
17.05.2023 星期三 晚牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場)今日放工去買MacBook ,竟然遇上系統固障買不成⋯⋯之後去了牧羊少年吃好西,竟然遇上東華三院舉辦的藝術作品展「我們的奇幻之旅」,展品色彩繽紛鮮艷,很是吸引奪目。原來展覽早在2022年11月9日開始,今年五月底結束。牧羊少年之前在葵青劇院、尖沙咀(包括浮萍)已經試過,當然很滿意,而屯門這間分店外賣吃了好多趟,晚餐或假期經過總見不少人在等候。今次是第一趟來堂食,在一大排玻璃窗之下陽光映照入室內,彩光十足,窗外一片青蔥樹陰,叫人看得豁然開朗。建議預早訂位,當天被安排坐在沙發卡位,如此休閒恬靜的環境,最適宜跟家人或好友談天說地,享受美食。牧羊少年還設置了 「漂書架」「希望藉著餐廳的活力,結合其互動性進行圖書漂流,鼓勵香港人養成閱讀風氣並分享閱讀的樂趣,凝聚閱讀社群……將自己不再閱讀的書,帶來牧羊少年,我們會以一張餐飲現金券跟你交換……想成為書本的新主人,只需自律地投放 HKD10入旁邊的錢箱中便可以。捐出的HKD10 書款,我們會定期撥作文化或慈善用途。」我粗略看過漂書架上的書籍,總類繁多,而且保存得很新很潔淨,相信喜歡打書釘、
17.05.2023 星期三 晚

牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場)

牧羊少年還設置了 「漂書架」

我粗略看過漂書架上的書籍,總類繁多,而且保存得很新很潔淨,相信喜歡打書釘、或愛看書的你定必有本合適。
~~~~

鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花、普羅旺斯燉菜
通常平時自己叫外賣,多喜歡叫全日或素食早餐、沙律和小食,他們的沙律真的特別出色,沙律醬不止是平常的沙律醬,款式和味道很新穎。但堂食反而喜歡試試主菜,今次這個比目魚十分鮮甜美味,加上精緻的配菜,實在很可口吸引。

每間牧羊少年咖啡館各具特色,而且菜色不盡相同,但每間也令人稱心滿意,樂而忘返。
2023-06-15
Type of Meal
Dinner
  • 鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花、普羅旺斯燉菜