哇!話有十八種蟹食喎,又話有法國羔蟹、花刺蟹……諗住$328都ok喎!總有八折添, 抵哂啦!點知...去到行完一圈已經有被騙的感覺!!! 首先講下蟹.. 唉! 完全見唔到一隻完完整整的蟹!就算最平的水蟹,街市賣$28斤的羔蟹都無... 完成欠奉! (佢廣告的相好正, 但一樣都見唔到!)唯一感覺到/知道自己係食緊蟹既就係在冷盤區夾到的蟹(腳),有兩種:一種係好似筷子咁幼既,另一種就粗D,不過俾人切到得一隻手指咁短(本人得集手好似十一,二歲小朋友的大小)! 不過最後當所有人的臺面都放了甜品的時候,我終於見到有一隻完完整整的蟹(腳)係冷盤區(都有1寸粗, 長過一隻筷子既)!咁我當然唔客氣啦!(全晚最精彩係佢架啦)其實佢做得好好架(個介紹蟹的展示板), 佢有齊18款蟹的模型,我諗我成晚的最大得著就係睇到這個做得靚靚的展示板(不過有得睇無得食!) 放係個展示板前係一小碟一小匙的前菜, 約有6款,每款前菜的菜名都有個蟹字, 但係前菜用料的比例大約1:4啦. 蟹係1份, 其他食物係4份!我一口可以將那小碟食完(我隻手咁細, 你唔會估我個口好大架嗎!)好講下湯, 有兩款, 中同西: 中式係咩海皇湯,

好講下湯, 有兩款, 中同西: 中式係咩海皇湯, 味好濃, 不過食唔到蟹肉! 西湯-好滑, 不過又係食唔到蟹肉!

到熱葷啦,都幾多款。約六七八款啦,我唔係好留意因為我食buffet通常唔食熱葷,(我好快飽)。好似幾靚, 菜名有蟹字既我都睇過, 都有蟹(腳),個身唔知去左邊! 據一位好似較高級waiter過黎寒暄的時候,我地大表失望的時,佢話有蟹身同蟹羔架,不過我地唔夠人快、唔夠人搶。(唉!俾3佰幾都要同人鬥快鬥搶,家陣d錢真係咁唔好洗?我記得在金鐘香格里拉都係差唔多價錢,不過唔洗搶!)

呀!有係鑼板燒位置,不過成晚都無咩見人食牛肉,牛扒。多數係菜!幾健康呀。有生滾粥, 我見到有魚肉(好似斑片咁)放哂係度,我媽媽同佢講要魚肉呀唔該, 跟住個大廚話已經加左落煲粥裡面,我估可能煲得耐所以溶哂,我就睇唔到我媽媽碗粥有魚片啦!

我本人就最喜歡甜品同咖啡,所以食完兩支蟹腳就食甜品。全部都好細件,幾好。可以試多d款。佢幾創新架,有朱古力砵仔羔,都可以啦爽爽地,有d朱古力味。另外有朱古力藍莓芝士旦羔,唔算好差!朱古力粒好多,不過食唔到藍莓味,芝士味都有d。紅豆綠茶卷既紅豆ok啦,幾大粒幾“諗”。其他無食!
佢有架TCBY的軟雪糕機,可以自己“G”落雪粒筒。佢有三個出雪糕的位,有一個口有一條雪糕半天釣,我唔敢要!另一個口的下面,有一餅雪糕“撻”左係個盆度,我申唔到個雪糕筒埋去! 最後一個口叫乾乾淨淨,我好大力“G”左兩卷雪糕出黎,不過佢唔斷氣!最後又係有半條半天釣,真係對唔住下一位食客啦!
到咖啡啦!佢幾好有得自助任你飲。不過唔知佢D咖啡係自己炒定個供應商炒埋俾佢,濃左D!(順便一提,係糖街NEWAY晚間BUFFET有任飲咖啡,係按制出那隻呢,幾好飲架!味道好似係COFFEE SHOP賣成廿蚊杯的咖啡咁,幾得架)。

哇…打左好耐,應該都講哂啦!就算未都應該有所保留。雖然有被騙的感覺,但食完唔會好氣憤,因為個WAITER都好識做。佢應該知我地唔滿意,自動俾左一位半價我地(佢地做緊巨蟹座同雙魚座半價)。
另外個還境都OK,算坐得幾舒服。
呀!訂位的時候佢話要俾$500 DEPOSIT留位,要我地填左張FORM,俾CREDIT CARD NO.佢過數,我地簽左FAX返俾佢。食食下有個WAITER送返張FORM俾我地話其實無過數,只係想我地簽一簽以示作實訂位,其實係唔會過我地數。這點做得幾好。值得一讚。
如果真係想試18款蟹就唔好去啦。我記得係SOGO買隻法國羔蟹都係約3佰蚊,好多刺的大蟹就2百幾。應該夠3,4個人食。
(Non-member)
哇!有十八種蟹食呀,又法國羔蟹, 又花刺蟹, 諗住$328都ok喎! 總有八折添, 抵哂啦!點知...去到行完一圈已經有被騙的感覺!!! (係佢有明顯改善/改變前千期唔好去呀!)首先講下蟹.. 唉! 完全見唔到一隻完完整整的蟹!就算最平的水蟹,街市賣$28斤的羔蟹都無... 完成欠奉! (佢廣告的相好正, 但一樣都見唔到!)唯一感覺到/知道自己係食緊蟹既就係在冷盤區夾到的蟹(腳),有兩種:一種係好似筷子咁幼既,另一種就粗D,不過俾人切到得一隻手指咁短(本人得集手好似十一,二歲小朋友的大小)! 不過最後當所有人的臺面都放了甜品的時候,我終於見到有一隻完完整整的蟹(腳)係冷盤區(都有1寸粗, 長過一隻筷子既)!咁我當然唔客氣啦!(全晚最精彩係佢架啦)其實佢做得好好架(個介紹蟹的展示板), 佢有齊18款蟹的模型,我諗我成晚的最大得著就係睇到這個做得靚靚的展示板(不過有得睇無得食!) 放係個展示板前係一小碟一小匙的前菜, 約有6款,每款前菜的菜名都有個蟹字, 但係前菜用料的比例大約1:4啦. 蟹係1份, 其他食物係4份!我一口可以將那小碟食完(我隻手咁細, 你唔會估我個口好大架嗎!)好講下湯,

到熱葷啦,都幾多款, 約六七八款啦, 我唔係好留意因為我食buffet通常唔食熱葷,(我好快飽)。好似幾靚, 菜名有蟹字既我都睇過, 都有蟹(腳),個身唔知去左邊! 據一位好似較高級waiter過黎寒暄的時候,我地大表失望的時,佢話有蟹身同蟹羔架,不過我地唔夠人快、唔夠人搶。(唉!俾3佰幾都要同人鬥快鬥搶,家陣d錢真係咁唔好洗?我記得在金鐘香格里拉都係差唔多價錢,不過唔洗搶!)

呀!有係鑼板燒位置,不過成晚都無咩見人食牛肉,多數係菜!幾健康呀。有生滾粥, 我見到有魚肉(好似斑片咁)放哂係度,我媽媽同佢講要魚肉呀唔該, 跟住個大廚話已經加左落煲粥裡面,我估可能煲得耐所以溶哂,我就睇唔到我媽媽碗粥有魚片啦!

另外個還境都OK,算坐得幾舒服。
2006-01-02 3 views
因同事講到tea buffet 好多o野食,所以除夕同左bf黎試下食物種類比起其他酒店黎講就真係多D o既:熱葷款: 沙o爹串燒雞軟骨,蝦餃,魚翅餃,小籠包,奶黃餃牛仔骨,海鮮炒烏冬(不過見唔到有海鮮),魷魚仔,西藺花竹生(不過見唔到有竹生),豆漿,海鮮粥,炸魚柳,魚,春卷,黑椒肉醬意粉,金沙骨。(但就冇我同事講既三文魚天使麵)車仔麵檔有米線幼麵同河粉/ pancake / 刨冰(生果:哈蜜瓜,西瓜,火龍果,士多啤梨,龍眼同菠蘿) 麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包同三款曲奇餅沙律:生菜,青紅黃椒絲,粟米,紅腰豆,雞心豆,雞肉螺絲粉,西瓜/火龍果/哈蜜瓜/蜜瓜配西米露蛋糕就只得唔同味既cheese cake:tiramisu,creme brulee,chocolate cheesecake,german cheesecake,mango cheesecake同blackberry mousse麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包同三款曲奇餅茶水有咖啡同檸茶.食物則數唔係太好,d蝦餃皮勁厚.不過個chocolate cheese cake好正.員工的普通話水平更差

食物種類比起其他酒店黎講就真係多D o既:

麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包同三款曲奇餅

蛋糕就只得唔同味既cheese cake:

麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包同三款曲奇餅

茶水有咖啡同檸茶.

食物則數唔係太好,d蝦餃皮勁厚.不過個
chocolate cheese cake好正.

員工的普通話水平更差:我隔離檯係一對內地遊客,有個員工想confirm對遊客用咩咭找數,點知個遊客叫個員工講普通話,個員工即刻唔知點咁,走左!之後個遊客問另一個員工有冇消夜buffet,個員工竟然唔識聽,要個遊客問多次,員工想講比客聽11點開始,點知佢離譜到用普通話講11同12都講得唔清楚,連我都聽左佢講12,最後攪到要棟手指講,先知原來佢想講11點,唉!最慘係,個staff走左之後,我聽到個遊客話:香港人的普通話水平真差,真係要由小就學好喇! (身為一個香港人,我都覺得可恥),d咁既事,仲要發生o係酒店就更離譜!!

因用匯豐咭找數,所以有折,不過試過一次既話,唔會再黎!
因有coupon,今日同男友book左3點黎食tea buffet,3點去到眼見已有吾少人攞緊野食,食物選擇以tea buffet黎講吾算少野食:沙律:生菜,青紅黃椒絲,粟米,紅腰豆,雞心豆,dressing亦有4-5款)麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包,碎旦多士車仔麵檔:墨魚丸,豬肉丸,牛丸米線,幼麵或河粉)熱葷3-4款:串燒雞,燴薯片,小籠包,魚翅餃,肉醬意粉,蝦乾蒸茄子.海鮮粥.甜品:creme brulee,chocolate cheesecake,german cheesecake,mango cheesecake,blackberry mousse,butter cookies,ginger cookies,TCBY雪糕,mango pudding,tiramisu,西瓜,哈密瓜,密瓜.自助咖啡/檸茶.食物質素吾系好,稍為可取系佢個choco cheesecake以及自己最愛既creme brulee.環境亦如事,coffee shop位於front desk側,座位後面間中有旅客望望下,無privacy可言.原價$118一位,用恒生卡85折.加埋一位free

麵包:煙三魚文crossiant,吞拿魚漢堡包,碎旦多士

車仔麵檔:墨魚丸,豬肉丸,牛丸米線,幼麵或河粉)

自助咖啡/檸茶.

食物質素吾系好,稍為可取系佢個choco cheesecake以及自己最愛既creme brulee.環境亦如事,coffee shop位於front desk側,座位後面間中有旅客望望下,無privacy可言.原價$118一位,用恒生卡85折.加埋一位free既coupon.比埋tips$115.勸籲無special discount既食友吾好黎!
與她吃下午buffet,為的是與她共渡她的生日,希望她能開開心心。午餐是因為晚間要上班。她的確吃得開心,但晚上兩人間的事,使她傷心欲絕,但我卻有點釋懷。說回正題,這間餐廳其實已易名為the Atrium,所以走了兩轉都不知道近在咫尺。Buffet百零蚊一個來說算是很不俗,忌廉西蘭花湯很濃烈,味道入心。魚生只有四款,但源源不絕供應,食死你都得。鄰座的婆婆與C9不斷的拿瀨尿蝦,吃了不知多少只,真的令人佩服!甜品有名牌雪皅,吃下涼透心。環境寛敝,服務不俗換碟快......飲品橙汁是免費refill架!或許有一天,會和曾經那人再走在一起,來這裡品嘗真正的幸福吧!

2005-09-21 5 views
一行四人到此食lunch buffet, 簡簡單單celebrate 生日! 其實之前都想到美麗華試佢地的dinner buffet, 但通常都實在太多人訂爆晒, 又要成$300 以上, 比得上頂級酒店的buffet, 但環境實在普通了點, 所以沒有試過, 今次係第一次!一入去坐低, 環境就當然普通, 沒有grand 的感覺, 但都叫舒服, 又不太嘈。出去轉了個圈, 食物以lunch buffet 來說算係多了, 冷熱生熟的都有。先試刺身, 款不多, 但頗新鮮, 有三文魚, 北寄貝及魷魚。雖然也是任由客人夾, 但因有師傳不停整理, 又有雪櫃在旁, 感覺新鮮生。各式沙律, 火腿都不錯, 其中有隻以原粒芝士做的沙律, 初吃時很好味, 因芝味香濃, 但一多了就極滯, 不要拿太多。凍盤中以大蝦及長腳蟹腳最正, 其實尚有賴尿蝦, 但因有人多次一口氣拎晒所有賴尿回去狂吃, 所以無緣試到。凍大蝦肉爽有蝦味, 不錯;蟹腳鮮甜有海水味, 很好, 好過todai 的很多。食蠔者可能會遺憾, 因沒有生蠔的。其他熱葷質素普通不難吃, 蒸魚較鞋, 燒味味道ok!樣樣試d 應該都夠飽! 最好味一定是鐵板燒的食物,

其他熱葷質素普通不難吃, 蒸魚較鞋, 燒味味道ok!樣樣試d 應該都夠飽! 最好味一定是鐵板燒的食物, 有大蝦帶子魷魚等, 新鮮又惹味, 但要趁熱吃才好, 唯一芽菜咸得離譜, 不要吃了。

甜品, 有隻雪糕都幾好味, 好重生果味, 又酸酸地, 本人就好鍾意, 但友人就覺麻麻地! 甜品種類不多, cake 也只是一般的cream cake, 芝士蛋糕等, 味道ok, 但無驚喜。仲有果汁任飲tim。

埋單有恒生卡85 折, 每位$140, 食滿$500 仲送2 小時泊車tim, 都幾抵!

2005-09-19 2 views
朋友同我慶祝生日,當然要食大佢,由於太"奈"冇食過dinner buffet o既關係,心情實在太興奮.以燕窩同龍蝦做主題,海鮮有蝦,龍蝦仔,蟹腳,青口等,夠新鮮,蟹腳仲有海水鹹味,正!可惜冇蠔.壽司刺身有三文魚,吞拿魚,章魚同北寄貝等,選擇較小,而且似乎唔係咁新鮮.熱盤食物好普通,都係魚,肉,燒味等,食完都唔記得有咩食過.甜品都係cheese cake,tart之類,冇咩特別.雪糕用左Da Dolce Galeto,有四種味,但本人並唔係咁欣賞Galeto.比Haagen Dazs我好仲.每人送一個白朱古力石留布丁,有芒果醬做含,白朱古力幾好,石留有藥水味,芒果醬超甜,整體麻麻地.雖然大部分"食送"都有加左燕窩,但有D配搭真係九唔搭八,例如雙丸燕窩菜,將燕窩加入個菜汁度(?),燕窩懦米捲,就咁將一pat燕窩放係懦米上面(?).與其分散D燕窩入唔同"食送"度,不如集中D燕窩做一D特色野仲好啦!好彩仲係學生價(半價),淨食海鮮已回本......
好彩仲係學生價(半價),淨食海鮮已回本......

2005-08-29 2 views
今次係芝士做主題的tea buffet,係第2次去,加左價變左$118再加一,熱盤有好多,小籠包,奶皇千層糕,牛肉丸,牛扒,海鮮炒飯,炒烏冬,肉醬意粉,春卷,煎堆,粥,牛肉酥腸仔,雞翼,香葉雞,泰式寸燒,墨魚仔,牛肉,京都骨,蒸餃,大致上係咁多,其中好味ge有腸仔,牛肉丸,牛肉酥。冷盤有各式飽類,煙三文魚沙律,署仔沙律,白汁闊面,海鮮沙律,其中好食ge有煙三文魚沙律同海鮮沙律,最好味係海鮮沙律,入面有腸仔,香蕉,龍蝦仔,仲有細細糕白色唔知係乜丸la,仲有好多料,好正,食左好多。甜品有NYcheese cake.士多啤梨cheese cake.香橙cheese cake,芒果cheese cake,法式cheese cake,朱古力cheese cake,曲奇餅,黑加倫子cheese 毛士,香蕉cake仲有2,3款唔知咩毛士,法式焦糖鄧蛋,橙汁,西袖汁任飲仲有自助奶茶.檸茶,其中最好味係朱古力cheese cake好實好rich,而NYcheese cake冇乜cheese味,其他cheese cake普普通通咁la,但最衰係佢冇雪糕得雪芭,我本人唔多鍾意食雪芭,所以好失望,只係食左1
腸仔,雞翼,香葉雞,泰式寸燒,墨魚仔,牛肉,京都骨,蒸
餃,大致上係咁多,其中好味ge有腸仔,牛肉丸,牛肉酥。
冷盤有各式飽類,煙三文魚沙律,署仔沙律,白汁闊面,海
仲有2,3款唔知咩毛士,法式焦糖鄧蛋,橙汁,西袖汁任飲
我本人唔多鍾意食雪芭,所以好失望,只係食左1 round就停左,今次我都係為左雪糕而黎,佢有5隻味,香蕉最好味lor,服務過得去la,收盤都幾快,得$128我寧願去凱悅仲好,起碼齋食雪糕都回本,甜品又好過呢度,不過呢度勝在多野食,但味道全部都只屬一般
2005-08-25 5 views
8月中,一個未開始落大雨的星期日Lunch Buffet, 一行二十人,Farewell就去英國讀書的表妹, 蛇頭真係無野多,親戚最多...Jet-So首先,用恒生卡有85折,折了$138/位(大人),$100/位(12歲以下小童)。特色- 人多等入席,門口會派飛- 一開始好多食客擁出黎"搶",典型香港buffet- 由12點食到2點半,無人趕- 食物Re-fill 快- 魚生用冷櫃雪,溫度顯示在外,感覺衛生回本菜- 意大利雪糕(出面路口成$30細細杯,幾杯都回本)!味道似雪葩,有4種味,桃味幾香。- 賴尿蝦:源源不絕供應- 魚生:好鮮!整體評語- 地方都幾寬敞- 食物轉款快,多種類:湯2款,意大利麵包,沙律,orange / grapefruit juice, cold cut, 蟹鉗,蒸魚,百花釀雞翼,燒味,日式冷麵,特式炒飯,點心,西班牙式海鮮,豆腐布甸......等。水準平均,都幾ok. - 百零蚊早午餐一齊食,低!

Jet-So

特色
- 人多等入席,門口會派飛
- 一開始好多食客擁出黎"搶",典型香港buffet
- 由12點食到2點半,無人趕
- 食物Re-fill 快
- 魚生用冷櫃雪,溫度顯示在外,感覺衛生

回本菜
- 賴尿蝦:源源不絕供應
- 魚生:好鮮!

整體評語
- 地方都幾寬敞
- 百零蚊早午餐一齊食,低!
(Non-member)
2005-01-24 2 views
前排夜晚黎試左個燕窩自助餐﹐overall, D野食都唔算差既。不過可能係我expectation 太過高啦﹐話晒呢度係酒店自助餐嘛﹐我覺得D野可以多少少varieties, 因為以家靜係一般酒樓野食上面加pat 燕窩。所以當有人係廚房拎一盤新鮮熱辣野食出黎﹐好多人即刻擁埋去﹐佢地通常都靜係想要上面個pat 燕窩。冷盤有個燕窩雜果沙律﹐呢個好好味﹐我都食左兩次。有好多生果﹐仲有都算幾大舊既三文魚。不過我估最恐怖既冷盤應該係蛇絲粉皮沙律。我開頭以為係雞絲﹐而我又好鍾意食粉皮沙律﹐所以都夾左少少。拎到埋位好在有人話俾我聽係蛇絲﹐如果我食左我估我真係其他野都食唔落。呢度既壽司都唔好得太多﹐因為壽司卷都係得兩種﹐種要係用好多沙律醬整既﹐無係正中既日本壽司黎既。魚生都有四五種﹐吞拿魚算唔錯。壽司就真係麻麻地﹐見到個樣都唔係好想試﹐究其係蝦壽司﹐因為係一條蝦毛係一舊壽司飯上面﹐舊蝦細得離譜。鐵板燒就唔錯啦﹐因為D野食係熱辣辣﹐燒雞最好味。甜品都好好味﹐尤其係每一都送一盤既三樣甜品﹐每樣都好正。出面既自助甜品就OK啦﹐都係幾樣蛋糕﹐chocolate mousse 就唔錯。有一隻strawberry

鐵板燒就唔錯啦﹐因為D野食係熱辣辣﹐燒雞最好味。

甜品都好好味﹐尤其係每一都送一盤既三樣甜品﹐每樣都好正。出面既自助甜品就OK啦﹐都係幾樣蛋糕﹐chocolate mousse 就唔錯。有一隻strawberry icecream 都係一定要試既﹐因為好creamy, strawberry 味又多!!! 燕窩蛋撻以為會好好味﹐但係因為一D都唔熱﹐所以我覺得都係麻麻地﹐蛋撻要熱辣辣先正架嘛。
2005-01-01 7 views
平安夜去食要成$495已經好貴諗住可以食到高質素加上佢又以燕窩做主題,點知...1)送既三色甜品同佛跳牆真係麻麻地...2)燕窩類冷盤上既燕窩味道超級怪,食到想吐出來3)刺身得5款,壽司唔夠10款4)熱盤食物好普通,eg.炒飯,鮮尤時菜,清蒸東星斑(好騎呢,唔明點解會有依樣)5)甜品不嬲係我既主菜,但一d都唔吸引,而且味道麻麻,食左兩啖就唔想再放落口6)要讚既反而係佢既"蟹腳"幾鮮甜,蜂蜜雪糕同芝麻雪糕好好味,尤其係好有芝麻味,仲有小籠包同燕窩蛋撻幾好食,又可以任食TCBY雪糕7)唔夠聖誕feel,因為個聖誕老人唔夠nice同現場都幾靜
平安夜去食要成$495已經好貴
諗住可以食到高質素
加上佢又以燕窩做主題,點知...
1)送既三色甜品同佛跳牆真係麻麻地...
2)燕窩類冷盤上既燕窩味道超級怪,食到想吐出來
3)刺身得5款,壽司唔夠10款

2004-11-29 3 views
呢度攪緊燕窩自助晚餐, 朋友又係集團成員, 有折, 女士們有興趣護膚養顏, 咪約出聚一聚囉! 但我個人從來都唔好自助餐, 加上之前行完山超, 真係有少少想放飛機意欲.因為我之前仲行去海運度辦點公事, 對腳已經酸痛到不得了, 所以一坐低就唔想再起身. 朋友見狀, 立即問我有咩想食, 話幫我咁話喎. 佢大大隻美國生蠔過我, 仲有蟹腳, 份量唔少, 單看size你會覺得值回票價. 生蠔真係好肥美滑嘟, 可惜沙石多, 要吐! 蟹腳好有肉, 都可以.除以上兩款, 亦吃唔少煙肉, 什肉, 味道麻麻. 熱盤更加唔掂, 特別係個所謂燕窩蟹粉小籠包, 可能熱得太耐, 皮腍晒, 而且我亦吃不出丁點蟹粉或燕窩, 好難食呀呢個!甜品咪係咁食燕窩蛋撻呀, 雪糕咁囉! 其中燕窩蜜糖雪糕做得唔錯, 幾清甜啦! 反而每人送一客燕窩甜品就唔多得! 一碟有三小碗, 分別盛住燕窩薑撞奶, 燕窩焦糖布甸同有燕窩又類似楊枝甘露物體. 由於呢個唔係咁好食, 集團朋友就走去問同事呢個係咩, 我聽唔到個名堂, 但據知呢個係俾你食呢三碗時候作漱口之用喎! 哈, 又幾得意喎, 好似去食法菜咁.總括講, 食物選擇唔算多同正, 抵唔抵就見仁

總括講, 食物選擇唔算多同正, 抵唔抵就見仁見智喇. 環境唔多得, 學朋友話齋, 路過人隨時可以伸手打你個頭幾. 服務不評, 因為識人會有唔同囉, 我認為.
不要信它網上的廣告,它標榜有特別精心設計三十多款朱古力甜品。但昨日我們只見十款不夠,只有朱古力南瓜餅、朱古力釀荔枝(兩樣冇食樣差)和其它幾款,即製的美式鮮果烤餅伴朱古力汁,其實只煎即食烤餅,自己落生果和醬汁,只得士多啤梨粒、哈密瓜粒和密瓜粒,即場焗製的朱古力疏乎厘(味道帶苦)。另外只得兩煲雞粥、細雞腿、炸魚柳(得一盤)、春卷、金沙骨等熱食十款到,火腿三文治、芝士牛角包、加上面朱古力甜品,一盤糖水浸什果,一部話TCBY軟雪糕機,有朱古力和雲尼拿味,另自己製熱奶茶、咖啡、檸茶和檸水,不包凍飲。各位重要記著由三點食到五點,但就要三點正先至入得去坐,四點半要付錢。值不值,去不去你們自己諗吧。我就只得一次了。

見加埋一都係88蚊位咁抵梗係要試下啦! 抱住好有期望既心態去食, 點知見到甜品雖然話係以朱古力為主題, 但都唔咪好多選擇, 款式普通, 賣相都唔咪好吸引, 同埋細件左d. 對於我呢個情迷朱古力既人黎講真係唔夠滿足. 朱古力cheese cake, 都ok啦! 仲有南瓜朱古力批, 呢個都唔錯. 朱古力荔枝都幾得意, 將d朱古力醬伴住粒荔枝食, 幾甜架! 另外試左杯朱古力梳乎里, 好似冇咩特別咋喎, 普通朱古力cake咁囉. 有個炸朱古力都幾好味既. 其他如cookies, 細細件鬆餅都冇乜點試過. 好失望竟然冇tiramisu, 好似出過一次, 但好快比人拎晒. 至於冷盤有海鮮沙律, 一般. 其他d 包類試左一件冇再試, 唔好食. 煙三文魚出左一次冇再出, 但味道又唔錯喎. 熱葷有串燒, 但諗住遲d先拎, 點知得番好少, 之後直情冇出添. 食左兩串, 有蝦串, ok. 仲有個龍利柳, 好味! 其他仲有d 肉類呀, 粥品咁囉.總括呢個價錢食個tea buffet 其實都唔可以又太高要求既. 服務方面都幾好, 收碟快, 食物refill都快. 不過我諗試過一次就算lu.
2003-12-14 4 views
今日同朋友食tea buffet, $80 + 10%, 抵爆, 飽到"yuk"唔到! d野食有好多種類~ cake唔可以話最好食, 不過都ok gei~ 我覺得d火腿牛角包同串燒好好味呀! 仲有tcby雪糕~~~